brak logo

work today

Opole

Opinie o work today

gonzo 2015-07-23 16:07:49
też pracowałem przy sortowaniu przesyłek, ale w Utrechcie i podpisuję się pod tym, co napisał mój poprzednik NIE POLECAM/ ODRADZAM! Może na początek trochę o tej sortowni:
- Brak dodatków za godziny nocne - chociaż agencja broni się stałym dodatkiem ( śmiech na sali),

- pracownicy fizyczni, to wyłącznie Polacy, którzy tylko czekają aby wbić Ci nóż plecy. Atmosfera ciągłych afer, niesympatyczni ludzi, którzy mogliby lizać obuwie ochronne holenderskim teamleaderom, gdyby Ci tego chcieli. Najgorsze, że naćpani Polacy są tam agresywni i dochodzi nawet do gróźb!

- praca pond siły. Jestem zażenowany faktem, że każe się tam kobietom podnosić paczki do 30kg!(to się w głowie nie mieści)

-dezorganizacja i chamstwo na hali, to dzień powszedni

Można by wymienić jeszcze parę rzeczy, ale sobie odpuszczę. Natomiast teraz przejdę do warunków zakwaterowania. Zostałem zakwaterowany w hotelu po dawnej jednostce wojskowej. Warunku mieszkalne FATALNE. Wspólne toalety na korytarzu, których zapach uryny przyprawiał o wymioty. Małe, brudne pokoje ( przez brudne mam na myśli ściany, okna, firankę i zasłony), zużyte i poplamione materace, płatny i beznadziejny internet.a koordynatorzy hotelu, to osoby nienadające się na zajmowane przez nich stanowisko - chamskie cwaniaczki.
Wiem, że w takich miejscach jest skupisko różnych ludzi, z różną przeszłością, ale k***a kazdy ma prawo do prywatności! Koordynatorzy mogą sobie wejść do pokoju kiedy im się podoba, bez pozwolenia pod pretekstem sprawdzania czystości. poza tym dali sobie prawo do grzebania w cudzych rzeczach w celu poszukiwania narkotyków. Jestem dorosłym człowiekiem i chciałem być też tak traktowany, ale niestety w tym hotelu było gorzej niż na koloniach.
Podsumowując. Przygodę z sortownią i hotelem w Ede uważam za jedno wielkie nieporozumienie. Mam nadzieje, że z czasem z wymarzę z mojej pamięci wspomnienia z tymi miejscami. Osobiście poczułem się upokorzony tym, co dane było mi tam doświadczyć.
miki 2015-08-12 10:40:41
straszne chamstwo panuje w tej firmie
skorpion 2015-08-12 20:17:06
Witam Ja również pracowałem w sortowni tnt w utrechcie, sama praca można się przyzwyczaić, trochę kilogramów do przerzucenia ale Polacy dawali radę, atmosfera w pracy taka sobie, trochę było mało godzin jedyny minus, mieszkałem na domkach w Goudzie.Nie wiem jak jest teraz bo ja tam pracowałem w 2011 roku.Jak ktos jest zainteresowany wyłącznie pracą i nie cwaniakuje jak inni to da się przeżyć.pozdrawiam wszystkich.
ada 2015-08-19 23:34:57
a tak czytam i sie chcialam dowiedziec jak to na stanowisku Rekruter w firmie WorkToday International Recruitment. no i powiem ze ogloszenie mi sie bardzo podoba. gdyz oferuja pakiet szkolen w siedzibie tak pryznajmiej twierdza ale niestety napisali ze system prowizyjny- taki zarobek? tylko i wylacznie? nie ma zadnej podstawy
miki 2015-08-20 09:51:25
odnośnie wynagrodzenia zadzwoń i się dopytaj bo wiem że normalnie ludzi na etacie mają. Może wynagrodzenie zależy od tego jak się z nimi "dogadasz" albo ile czasu będziesz mógł im poświęcić.
merry28 2015-09-09 17:11:34
czy warto pojechac ztej firmy ale jak to mowia ja sie nie przekonasz to nie bd wiedziec prawda prosze o odp
merry28 2015-09-09 17:21:08
prosze o odp SZCZERA!!!!!
czupara 2015-09-19 20:29:39
Teraz nie znajdziecie żadnej oferty do nich chociaż zastanawiam się jak to jest, że Polak musi u takiego Anglika czy Niemca pracować wykonując jakieś podrzędne chałtury. Nie mówiąc o tym, że warunki finansowe jakie oferują raczej nie należą do jakiś superhiper, a już zupełnie nie wspominając o możliwości awansu..
darx 2015-09-23 23:15:27
Pracował ktoś na szklankach? Proszę o jakieś opinie. dziekuje z góry! :)
3
pikia 2015-10-19 23:40:57
co racja to racja jak nie zaczniesz pracy to sie nie dowiesz do konca. a mi sie wydae ze work today jest godna polecenia agencja. w koncu zajmuje się rekrutacją i selekcją kandydatów zainteresowanych podjęciem pracy w Holandii i istnieje od 2005 roku. takze juz jakis czas jest na rynku i wiem ze sporo osob skorzystalo z ich uslug.
1
boje sie podpisac 2015-11-16 17:27:30
witam zdecydowanie nie polecam tego biura, jesteśmy obecnie w holandii jest tragicznie/ brakuje godzin gwarantowanych w umowach, domki patologia, brak dodatkow za prace w nocy, brak pracy w weekendy, w zasadzie tylko praca w najnizszej stawce godzinowej, wszechobecny rasizm, straszny kontakt z koordynatorami itd itp. w zasadzie jak na nieczynnej infolini - do ludzi dzwonia dopiero sami jak zabraknie was w pracy.
usiak 2015-11-19 03:42:40
Hejka :) widzę, że pojawiają się tutaj opinie, że nie polecacie a ja w sumie zastanawiam się dlaczego, z resztą teraz pojawiła się oferta na pracownika produkcji i magazynu a zatrudnienie przez agencję za granicą to serio poważny plus przy rozpatrywaniu takich ofert :) niezłe ceny jak za zakwaterowanie, bo potrafi być dużo gorzej
witek 2015-11-21 07:26:13
Faktycznie maja taka ofertę, pytanie tylko jaki standard na tych kwaterach zapewniają przy tej cenie.
1
PAweł 2015-11-23 11:35:17
Ja bym na standard mieszkania nie zwracał dużej uwagi, w końcu jedzie się po to żeby zarabiać pieniądze a nie siedzieć w mieszkaniu.
ewi 2015-11-23 13:39:14
Agencja dosyć dosyć. Jeśli brakuje Ci godzin w rozliczeniu kontaktuj się z jobcoachem jesli nie odpowiada to pisz na niego zażalenia to samo na koordynatorów. I od razu dzwoni do worktoday niech coś działąja i załatwiają. Fakt oni tylko rekrutują dla TT ... zawsze tak mówią, ale i tak pomogą w załatwieniu trudnej sprawy.
romek 2015-11-25 19:18:39
oferta na pracownika produkcji jest jedną z lepszych, wydaje mi się, ze tutaj mozna zaorbić ponad 2000 zł.
Zerkoth 2015-12-15 19:27:58
Pracowalem przez WorkToday na szklankach w Libbey Gorinchem, jesli nie cwaniakujesz, jestes solidny i wiesz co robisz to teamleaderzy sa w stanie z 30h/tydzien podniesc Ci do 56h/tydzien jak bylo w moim przypadku.
Wszystko zalezy od podejscia i gdzie trafisz, osobiscie polecam Tempo Team. :)

Zakwaterowanie co prawda 80 euro/tyg ale domki z dwoma prysznicami i sauna (o tak, dwuosobowa).
Jak szukacie oferty to pytajcie o miejscowki jak Oosterhout w zakwaterowaniu.

Pozdrawiam serdecznie i polecam.
Karol 2015-12-15 23:01:25
No właśnie, ja też jestem zdania, że podejście jest najważniejsze i chęci do pracy przede wszystkim. Teraz nie szukają chyba pracownika produkcji, ale za to pojawiła się oferta na pracownika magazynu.
Maja 2015-12-15 23:11:57
praca na szklankach, to praca dla ludzi bez ambicji. Miałam nieprzyjemność tam pracować. na krótki okres, żeby zarobić, to może by była ta praca do zniesienia, ale atmosfera i CWANIACZKI z Polski już nie. niestety w takich zakładach na dłuższą metę zostaje i pracuje dalej tylko margines społeczny i idioci. dodam jeszcze, że pracowałam na "szklankach" w hucie szła w Leerdam.
Szczerze odradzam tam pracę. Jak już szukacie pracy NL, to szukajcie jej w magazynach - praca czysta i łatwiej trafić na sympatycznych ludzi :)
gonzo 2015-12-15 23:15:45
nie wiem, co rozumiesz przez cwanikuje? bo na moje, to podporządkowywanie się i być popychadłem. Jakie to polskie...
joanna 2015-12-18 20:28:48
witam pracuje koß w den bosch?na sortowaniu?ile godzin na tydzieñ moæna wyrobic?
kiki 2015-12-29 15:14:58
takiego buractwa jak w wt to nie ma gdzie indziej w żadnej agencii
przemooo 2016-01-03 15:43:43
@kiki a co konkretnie masz na myśli? Wydaje mi się, że u nich stawki są całkiem dobre no i jako pracownik magazynu widze teraz zaczęli też rekrutowac, to dobrze.
tomi 2016-01-08 20:25:26
Rozmawiałem ostatnio z kolegą na temat tego jak pracuje się w tej firmie. Mówił o nich wiele dobrego. Wiem , że szukają ludzi do pracy u nich bezpośrednio w biurze
dramster 2016-02-15 16:25:09
Z tą pracą to właśnie różnie jest @tomi, co kilka miesięcy pojawia się ogłoszenie, warto więc udać się do nich do biura i złożyć CV, korzystne warunki są w oparciu o umowę o pracę.
nikt 2016-02-18 18:27:25
jeśli jesteś zainteresowany @tomi pracą u nich to masz szansę, bo szukają pracownika serwisu samochodowego. jak masz zdolności manualne i chcesz wyjechać do Holandii to wysyłaj cv ;)
ptaszek 2016-03-01 18:47:42
a to do holandii poszukują ludzi? Bo szczerze powiedziawszy to nie widziałem, by ogłszali się, że zatrudniaja czy prowadza rekrutację a najczesciej na jakie stanowiska zatrudniają.
hej hej 2016-03-05 18:21:48
Teraz to mają tylko ogłoszenie na pomocnika w serwisie samochodowym. Wynagrodzenie uzależnione jest od doświadczenia, ale zapewniają pomoc przy relokacji.
oskar 2016-03-08 21:05:53
szkoda, że nie mają stałej stawki na takim stanowisku.. Rozumiem, że szukają osób doświadczonych, ale nie powinni dawać mniejszych pieniędzy, bo zgłosi się ktoś z mniejszą wiedzą.
trtrtr 2016-03-21 18:20:06
Hej, mógłby ktoś powiedzieć coś na temat pracy w Arvato Heijen?
sokko 2016-04-08 16:04:14
Warto by przede wszystkim wspomnieć o atmosferze w tej firmie, która w znacznym stopniu wyróżnią tą firmę z szeregu innych. Poza tym zarobki także są owocne. Ale to już zależy od stanowiska, na magazynie @trtrtr jest coś koło 2000 złotych na czysto już
Asia 2016-04-11 11:12:02
Witam wszystkich,
Czy jest ktoś kto pracował bądź pracuje w XPO Logistics w Venray, zakwaterowania w Arcen? Dostałam propozycje wyjazdu tam w tą sobotę.
Bedę wdzięczna jeśli ktoś się wypowie. Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuję z góry. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :)
1
aniaaaa 2016-04-25 11:45:49
Przez jaką firmę jest transport do NL?
tomi 2016-05-10 17:56:18
Chciałbym zmienić swoją dotychczasową pracę ze względu na niskie zarobki. Od ludzi słyszałem , że całkiem przyzwoicie tutaj płacą stąd moje zainteresowanie firmą. Wiem również że praca jest głównie na produkcji przy przetwórstwie rybnym przede wszystkim
reeki 2016-05-19 17:55:25
Witam to tak dużo 2 tyś zł ,uważam że na Holandię to miernie???
daniel 2016-05-21 15:10:25
hej dzis mam wyjazd na pakowanie miesa mieszkanie w best czy ktos cos moze powiedziec na temat lokalizacji
1
bartosz 2016-05-23 10:23:56
@daniel i jak dojechaleś juz do holandii ? na pakowanie mięsa do best?
ptyś 2016-05-31 22:55:01
heeej xxD czy ktos z tu obecnych pracował przez firme tempo team w zakładzie CB Fashion w Helmond?? Bardzo prosze o informacje :D Dostałem taka oferte pracy z dziewczyna i wasze opinie napewno będą bardzo pomocne :)
1
Neon 2016-06-08 12:14:54
Mieso Best:
Zawaterwaie hote 800m od pracy
Warunki super
Wszedzie bkisko -eindhoven 10 min autobusem
Wyplaty powyzej 300 eur
Ciezka praca- szybkie tempo
Weronika 2016-06-15 15:30:18
Hej, ktoś wybiera się może albo był na pakowaniu szkła w Libbey Gorinchem? Jakieś opinie? Zastanawiam się nad wyjazdem z chłopakiem od 20.06. Jak coś, to mój e-mail- nikaa941@o2.pl :)
Blondyna 2016-06-15 18:16:54
Pracownik magazynowy - znakowanie, skanowanie i pakowanie
Venray ktoś się wybiera, mam wyjazd za tydzień i szukam opinii :)
vv 2016-06-16 16:46:15
W jakim stopniu znasz angielski?
Blondyna 2016-06-17 12:06:38
B1 tak dogadać się dogadam
vv 2016-06-18 17:32:11
Ok, dzięki za odp.
ptaszek 2016-06-27 19:59:08
No właśnie widzę, że ta rekrutacja na pracownika produkcji/ magazynu w Holandii jest ciągle aktualna, chyba sporo osób ma teraz szansę na wyjazd. Sam się zastanawiam czy nie spróbować takiego wyjazdu, Nigdy nie wyjeżdżałem do pracy poza granicami Polski, ale to chyba nie szkodzi?
Einekleine 2016-07-05 14:03:05
Jesli sluchacie disco polo,lubicie knuc za plecami,obrabianie tylka to dla was chleb powszedni to idealnie wpasujecie sie w bande wiesniakow ,ktora tam pracuje.Polacy wyzej sraja niz dupe maja.Sa rowniez sympatyczne i zyczliwe osoby ale to rzadkosc.Holendrzy jak najbardziej ok.Zarobki...smiech na sali:) A Hotel w Best...nie jest zle.
deni 2016-07-06 21:15:54
Słuchajcie mnie interesują warunki mieszaniowe czy wszystko jest na poziomie i podstawy są zapewnione? czy nie mieszkasz na kupie z mieszkanką narodowosci? ile osob zakwaterowanych jest w domu? i ile godzin tygodniowo pracujesz?
Darx 2016-07-13 20:30:36
Pracował ktoś w xpo pakowanie sprzetu elektronicznego w Venray?
romek 2016-07-14 19:29:19
Ja się zastanawiam czy jest u nich szansa, zeby znaleźć zatrudnienie chociażby jako ten przedstawiciel regionalny. Przynajmniej jest szansa na dwuskładnikowe wynagrodzenie.
sss 2016-07-26 18:30:50
Jedzie ktoś do pracy w firmie Koopman w Emmeloord????
Zostaw swoją opinię o work today - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie work today