BPO Poland

Warszawa

Opinie o BPO Poland

Gość 2016-11-01 21:04
Już jaki czas pracuje tutaj.
Plusy:
- Multisport i Medicover
- dobra pensja
- lużny tryb pracy, idzie się dogadac z pracą z domu
- duzo wyzwań z nienacka
- kawa, herbata, kakao, owoce, soki, automaty ze sodyczmi i takimi tam
- sofy do relaksu
- sala z grami, TV
- super imprezki firmowe, jest nawet dział entertaiment, co planuje rózne atrakcje
- latwe przechodzenie z działu do działu - dużo sie uczysz jeśli chcesz
Minusy:
- uznaniowe awanse
- forma zatrudnienia
-hamskie zachowanie niektórych ludzi
- durzo rzeczy duzo ludzi zawala, wszystko trzeba sprawdzać
spychologia
-komunkacja słaba
bpo to nie jest praca dla każdego, bo to nie korpo ułozona i wygładzona. Wiele osob zdobywa tu pierwsze szlify i idzie dalej w świat.
ja swoją robotę lubie, nikt mi sie nie wcina, fajne biuro i duzo dzieje sie towarzysko
3
Ania 2016-11-01 21:22
oooo to konkret opinia - dzięki!

ja mysle o pracy w BPO w obsłudze klienta mam trochę doświadczenia
Robi_86 2016-11-01 21:29
były staże w sierpniu w reklamie, ale rzadko mają, szału nie ma trzeb byc czujnym bo miejsc też mało,
Tomasz 2016-11-02 08:47
a jak jest zarobkami ?
(87^*^) 2016-11-02 09:16
a z kim się kontaktować jak chciałoby się u nich pracować
Beata@82 2016-11-07 01:55
Ogłoszenia znajdziesz na stronie www, praca.pl i homeglobal
Rzodkiew 2016-11-17 12:25
Praca w tej sprzedaży jest tylko i wyłącznie dla ludzi o mocnych nerwach, 3/4 osób nie wytrzymuje nawet miesiąca. Osobiście uważam, że zarobki są zbyt niskie w stosunku do poziomu stresu w pracy (robiłam dobre wyniki, podstawa jest uzależniona od tego, na jakim rynku pracujesz). Warto spróbować, jak ktoś chce przetestować się i zobaczyć, czy da sobie rady w wyjątkowo trudnych warunkach.
5
Stary pracownik 2016-11-21 19:19
Godzinówka jest faktycznie niższa niż na innych callcenter, ale w tej firmie prowizje potrafią być wyższe niż sama podstawa :) Jednak ja w czasie gdy tam pracowałam miałam ten system prowizyjny zmieniany bardzo często.
Klienci potrafią wyjątkowo mocno dać w kość - więc pracę polecam osobom z mocniejszym charakterem :) Jednak też atmosfera, która panuje wśród współpracowników jest wyjątkowa(taka nawet "rodzinna") i nie ma wyścigu szczurów. Wręcz ludzie pomagają sobie wzajemnie, by każdy dużo zarobił ;) Dodatkowo mnóstwo szkoleń i pomocy ze strony tl i trenerów.
1
realnyja 2016-12-23 11:29
zachwytu nie ma - tylko jest rzeczywistosc... praca jak praca, siedzisz przy biurku a nie zajwaniasz na budowie czy deszcz czy upal - wiec zwykla praca biurowa ze swoimi dobrymi i zlymi stronami
pytanko 2016-12-23 12:02
A jak ten elastyczny czas pracy wyglada ? moge wyjsc na 4 godziny w ciagu dnia ? poprawcowac do 20 ?
jamro 2016-12-23 12:10
to zalrzy jak sie dogadsz z grafikiem, jest duza elastycznosc, mozesz tez pracowac zdalie zalezy w jakim dziale jestes ale generalnie bardzo elastyczny czas pracy, mozesz pracoac gdzie idziej, studiowac a tu sobi dorbiac. dl mnie luzik
1
j.a.m. 2016-12-27 10:33
zalwzy w jakim dziale i z jakim doswiadczeniem w obsludze klienta jest podstawa standardowa jak na cc i prowizja zalezna od sprzedazy w innych działach nie wiem ale tam chyba tylko podstawa
DOK 2016-12-27 13:30
potwierdza w call center podstawa i prowizja
Majka_84 2017-01-23 12:27
w firmie bardzo dużo mlodych osob, czesto jeszcze studentow, dobra praca na start bo duzo się uczysz i mozesz sie wykazac. Nie ma problemu z przejsciami miedzy dzialami, jesli chcesz sie uczyć czy robić nowe rzeczy. polecam ludziom przedsiębiorczym ktorym chce sie chciec - jesli ktos szuka cieplej posadki to nie ten adres
Lucky100 2017-01-23 12:39
byłem u nich na stażu w marketingu, sporo sie zasatanawialem bo trudno znalezc o nich cos w necie, ale podczas rozmow byli spoko ludzie wiec zdecydowalem się. Super sprawa, bo nie nosi się papierów za pseudo specjalista ktory sam wie tyle co nic, tylko daja normarna merytoryczna robote i jest co w cv wpisac. chcieli zbeym zostal dluzej ale musialem wracac na uczelnie a studjuje na drugim koncun polski. proponowali tez prace zadalna ale to nie dla mnie. ja bez biura i ludzi nie bardzo umiem pracowac. w te wakacje tez bede aplikowac na staz.
webD 2017-02-01 17:01
robota jak wszedzie lekko nie ma. ale jak porownam do znajomych to nie ma co narzekać. Fajna firma, fajni ludzie bez korporacyjnego zadecia i pajacowania.
1
marek 2017-02-01 18:03
potwierdzam -spoko firma i spoko praca, nie objecują gruszek na wierzbie mowia jak jest, nie ma rozczarowania - mega spoko ludzie i szefowie mogliby wiecej płacić podstawy
Nina 2017-02-02 09:49
hej, czy ktoś z was wie jak wygląda rekrutacja do windykacji - z kim spotkania, ile ich, co sprawdzają i jakie warunki?
Hej 2017-02-08 12:07
Hej Nina, odradzam
4
Jarek 2017-02-09 22:27
Na pewno dwie rozmowy może nawet wiecej z HRem i jeszcze szefem. Mnie pytali standardowo o doświadczenie i dlaczego tam chce pracować, wymagają mocnego angielskiego tego nie mam - szef mnie przepytał i nie poszło, podziękowali mi. Trochę szkoda bo fajne biuro i atmosfera, jaka kasa nie niew
xD 2017-02-10 12:03
(usunięte przez administratora) Konsultant (usunięte przez administratora) - robi się coraz ciekawiej :D
4
Zygmunt 2017-02-28 01:34
a co się robi ?
SP_2017 2017-03-06 11:46
praca ok, duze wymagania jak się starasz to doceniaja i masz mozliwości
Michał 2017-03-06 11:50
gdzie szukac czy szukaja analitykow biznesowych, ktps,cos?
el 2017-03-15 22:43
obecnie nie szukają analityków biznesowych
el 2017-03-15 22:45
obecnie nie szukają
kriss 2017-03-16 11:48
z tego co widzialem maja jakies oferty na pracuj pl...
1
ciekawski 2017-03-20 14:05
czy Home Global to to samo co BPO?
2
Manager 2017-03-22 22:16
Cześć, aktualnie jestem w tracie rozmów rekrutacyjnych na stanowiskp Team Lidera do Home Global. Chciałbym dowiedzieć się czy ktoś z Was ma wiedzę na temat pracy na tym stanowisku w HG i ?
Żaneta 2017-03-23 11:48
Jak masz doświadczenie to dasz rade fajni ludzie, zgrana ekipa, ciężkie targety ale jak umiesz być szefem dacie rade i kasa niezła wpadnie do kieszeni bo premie potrafią zmotywować;)
Pracowałam w czasie studiów, zaczynałam jako konsultant - ekstra doświadczenie na start ale zdecydowanie nie dla leniwych
?????? 2017-03-24 16:56
Odradzam, odradzam i jeszcze raz odradzam.

PS Firma (a właściwie to firmy) do niedawna mieściła się (a właściwie to mieściły się) na Woli i na Powiślu - od nie wiem jakiego czasu jest (są) tylko i wyłącznie na Powiślu.
6
poszukujący 2017-03-27 15:20
jeśli odradzasz to napisz dlaczego :)
Ciekawa 2017-03-30 19:29
Cześć wszystkim! Obecnie prowadzę rozmowę rekrutacyjną na stanowisko "Specjalista ds.sprzedarzy i Obsługi klienta na rynek rumuński". Jak wygląda zazwyczaj rozmowa z szefem? Mam rozmowę rekrutacyjną przez Skype'a i przypuszczam, że że szefem. Chce pracować zdalnie albowiem, mieszkam i studiuję w Krakowie. Czy ta firma trzyma się tego co obiecuję jeśli chodzi o zarobki?
patrycjaaa91 2017-04-03 11:00
@Ciekawa
Ja byłam na rozmowie w tej firmie i powiem szczerze, że była to jedna z lepszych, na jakiej byłam kiedykolwiek. Rekrutacja jest dość szybko przeprowadzona w miłej atmosferze, nie zwklekają z odpowiedzią i co najważniejsze - nie zapominają się do ciebie odezwać!
Ja zaczęłam u nich pracę, ale niestety z powodów rodzinnych musiałam przerwać i wrócić do swojego rodzinnego miasta, ale będę chciała jeszcze raz zaaplikować na stanowisko z niemieckim jak tylko będę mogła.. wszystkie warunki uzgodnione na rozmowie kwalifikacyjnej pokrywały się z tym, co było dalej, także ja nie mam powodów do narzekania i ty też nie powinnaś mieć.
Zainteresowany 2017-04-07 10:00
Cześć
Czy ktoś przechodził w tej firmie Assesment Center podczas rekrutacji i może podzielić się informacją jak on przebiegał?
Dzięki
betka 2017-04-07 10:15
fajne miejsce dajace szanse na duży rozwoj, wymagana proaktywność
Manager 2017-04-12 12:33
Cześć, ja miałem rozmowę przez Skype dwa tygodnie temu na Team Lidera. Do tej pory cisza choć wtedy powiedziano mi, że informacja zwrotna pojawi się na początku kolejnego tygodnia. Zastanawiam się czy nie spodobałem się i nawet nie dostanę informacji, że odpadłem czy może jednak trzeba dalej czekać
Zainteresowany 2017-04-20 10:18
Hej,a na Powiślu to pod jakim adresam?
1
warto 2017-04-21 13:24
Pracowałem tam przez jakiś czas w marketingu online i byłem zadowolony bo szybko mogłem zajac się rzeczami, którymi w innych firmach zająłbym się po wielu latach realizacji zadań poniżej możliwości. Młodzi ludzie z innowacyjnym podejściem, wiedzą i dużym luzem. Polecam isc na rozmowę a już po niej będziecie mogli wiele wywnioskować. Polecam!
1zzadowolonych 2017-04-21 13:32
Fajni ludzie, startupowy klimat. Stanowiska sprzedażowe w tej czy jakiejkolwiek innej firmie charakteryzują się tym, że nie wszyscy się na nich odnajdujaa ale firma dba zdecydowanie o to, zeby każdy miał szanse się spróbować i rozwinąć skrzydła
Ciekawy 2017-04-24 21:31
Dzwoń, pokażesz swoje zaangażowanie
szpila 2017-04-25 12:23
Pracuje w bpo od 4 miesięcy i jak w każdej pracy widzę plusy i minusy. Pracowałem wcześniejw typowych korpo, gdzie czułem się jak typowy trybik w dużej machinie. Tutaj widać, że firma nie chce zmierzać w tym kierunku i daje dużo swobody w działaniu a osobom, które chcą zmienić obszar działania daje taką możliwość.
ool 2017-05-11 12:34
Pracowałam w bpo ponad rok temu, slyszałam, ze aktualnie mocno sie rozwijają. Nie miałąm nigdy większych zastrzeżeń co do samej firmy,
Bpo 2017-05-17 08:48
Cały czas się rozwijają, bo więcej ludzi odchodzi niż przychodzi
5
Ala 2017-05-23 13:20
Dopiero zaczynam ale jak na razie jestem mega zadowolona. Fajne podejście do ludzi, benefity, chillroomy i inne rzeczy dzięki którym można lubić swoją pracę.
Zobaczymy co będzie dalej ;)
Pozdrawiam
Ala
tomasz 2017-05-31 13:36
Szukam pracy mam doświadczeni pół roku w takiej pracy co należy do obowiązków pracownika czym się trzeba zajmować proszę o szczera odpowiedź!!
Aga 2017-06-04 01:50
Jaka jest stawka godzinowa w tej firmie?
SNK 2017-06-13 21:55
Wszystkim gorąco odradzam. Po długiej rekrutacji dostałem ofertę pracy ale warunki na piśmie były zupełnie inne niż ustalone podczas rozmowy o pracę (usunięte przez administratora)Gdy powiedziałem, że przyjmę te nowe warunki ale za pierwotne wynagrodzenie (tzn. przez nich zaproponowane), to wycofali ofertę i podziękowali za udział w rekrutacji. Uprzedzając argumenty - to nie była rekrutacja na stanowisko call-center ale na wysoką, dobrze płatną posadę.
1
pau 2017-06-14 13:08
Wszystko zależy od tego na jakie stanowisko aplikujesz
Kamaa 2017-06-14 13:17
Aga, stawki są ustalane indywidualnie w zależność od umiejętności, doświadczenia i stanowiska.

Mam dobre doświadczenia jeśli chodzi o BPO, super ludzie, bajery typu owoce, spotkania medytacyjne. Zarobki są różne ale jak najabrdziej uczciwe.
Zostaw swoją opinię o BPO Poland - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BPO Poland