BPO Poland

Warszawa

Opinie o BPO Poland

giovanna_93 2016-10-25 15:52
Teraz nie wiem ale ponad rok temu bylam na platnym!!stażu w markeitngu i było swietnie. Bylo nasz 10 osob stazystów. Ja wyjechalam na erasmusa, ale reszta została potem w firmie. dużo sie dzialo, super doświadczenie. Wczesniej bylam na stazu w agencji gdzie jako stazytka bylam raczej niewidzialna. Tu ucza cie i serio biora towje zdanie czy pomysły pod uwage
9
Olka 2016-10-25 15:59
Ja właśnie przegladajac ofery trafiłam na ich ogłoszenie. Stanowisko: Młodszy Specjalista ds. Kampanii Marketingowych. Obecnie studiuję marketing i zarządzanie i na razie nie mam wielkich doświadczeń, poza krótkim 3-miesięcznym stażem. Myślicie, że mogę spróbować zaaplikować?
1
mery 2016-10-25 16:45
muszę przyznać że bpo to firma przyjazna studentom.Praca bardzo fajna,można wiele się nauczyć a przede wszystkim poznać świetnych ludzi,tak jest bynajmniej w analizach jak dla mnie to najlepsza praca jaką student może sobie wymarzyć a i kasa całkiem niezła:)
5
Lukasz 2016-10-25 17:13
a ile czasu trzeba czekać żeby zaprosili Cie na drugi etap? Byłem w piątek , porobiłem jakieś 3 zadania wszystko ok i póki co cisza.
Wiola123 2016-10-25 20:50
Ja czekałam dwa tygodnie, Ale zadzwonli z odmową bo słabo mi posZedł Excel i babka powiedziała że mimio jej szczerych chęci nie może mnie zaprosić na kolejny etap. Strasznie żałuję bo fajnie się zapowiadało. Muszę podszkolic Excela. Znacie jakieś dobre kursy?
5
Janusz 2016-10-26 21:39
na forach wylewa sie tylko zal i frustracje. nie ma idealnej pracy i pewnie nigdy nie bedzie BPO jak kazda firma ma zalety i wady a zasada jest prosta jesli firma ma wiecej zalet niz wad lub daje odpowiednia kwote na koniec miesiaca to znaczy ze jest sie w dobrym miejscu! Osobiscie jestem zadowolony tak z firmy jak i szefa co nie znaczy, ze nie mam czasem dosc ale to jak z zoną ;)
6
Oola 2016-10-26 21:51
jak wplywa na konto punktualnie wyższa kaska niż u konkurencji (a z premia znacznie wyższa) to banan na twarzy masz. znam BPO i do tej pory żałuje ze odeszlam i to jest DOBRA i ROZWOJOWA firma! Jak sie nie boisz roboty i chce ci sie to idź bedziesz zadowolony. Polak szefem i zawsze można bylo sie dogadać!
5
Aska@1 2016-10-27 18:49
Pracuje w BPO w analizach marketingowych i zapewniam ze jest tu mniej klepania niz w tradycyjnym "polskim marketingu". Ponieważ pracuje w tej branzy BPO juz wiele lat nie próbuję niczego odczarowywać wiem gdzie jestem i jest to mój wybór.
Mogłam rozwinąć się w sposób w jaki u byłego pracodawcy byłby nie do pomyślenia gdyż miał mały dzial i plaska strukturę
Pracuję spokojnie, dobrze zarabiam, poznaje fajnych ludzi z różnych miejsc świata. Szkolę się, uczę każdego dnia.

Polecam ;)
3
_anka_ 2016-10-27 19:00
DOK to Doskonała praca dla studentów - z tym się chyba każdy zgodzi. Lepsze wklepywanie danych albo obdzwanianie niż zasuwanie na szczocie (chyba).
A kto chce iść dalej - idzie...
3
emily 2016-10-28 16:57
ja ostatnio mialm troche klopotow ze zdrowiem i musialam chodzic duzo do lekarzy (mamy Medicover) i moglam isc nawet w srodku dnia i wrocic jak mi sie chcialo. I to jest super jak sie okazuje ze tego potrzebujesz. Jak jestes zdrowy to wcale o tym nie myslisz. w poprzedniej firmie musialam brac na to urlop!
3
W0jtek 2016-10-28 17:07
Spokojnie poczekaj, rekrutacja czasem trwa. Jesli zrobiles na nich dobre wrazenie i masz odpowiednie kwalifikacje to pewnie się odezwą niedługo
ja czekalem 2-3 tygodnie miedy jednym a drugim spotkaniem
RiRi 2016-10-28 17:36
to na pewno jest słabe miejsce dla leniwych - nie jest jak na etacie, że wystarczy ze siedzisz za biurkiem i pijesz kawę i dostaniesz pensję, ale jak ci się chce i masz fajne pomysły to moesz naprawdę nieźle zarobić
4
Nata87 2016-10-28 18:08
tez tam pracowałam, ale musiałam zrezygnować bo mąż dostał lepszą pracę w Gdańsku ale wspominam to bardzo fajniejest swietna atmosfera, taki luz i dużo młodych ludzi, w ogole nie ma takiej zawiści jak mam teraz w korpo
1
Mati 2016-10-28 18:18
Hej, widziałem ostatnio, że szukają web devów Ktoś może wie na czym bliżej polega ta praca widziałem w wymaganiach znajomość HTML/CSS, PHP i JS to wiadomo podstawy...
ExWeb 2016-10-31 12:41
no, i pracę masz w oparciu o te programy. kodowanie stron itp.itd. Jak ogarniasz te rzeczy to na chillu sobie poradzisz.
1
Nelka 2016-10-31 12:51
nie wiem co konkretnie masz na mysli ale powyzej sredniej krajowej i to sporo dodatkowo trafiaja sie premie i bonusy roznego rodzaju
2
Józek 2016-10-31 16:08
dpkladnie, bez problemu. a i czasem jakies szkolenie się trafi, jakaś aplikacja do zrobienia. Jest fajnie
3
Dariusz 2016-10-31 16:12
W tej firmie stawiają na młode, dynamiczne osoby czasem nawet niewielkie doswiadczenie moższ nadrobic checia do pracy i nauki. A tak naprawde w kazdej firmir, uczysz sie od początku, bo każda ma inna specyfikę.
2
Nowa 2016-11-01 14:17
Cześć. Mam pytanie dotyczące godzin do przepracowania. Nie ukrywam ze zależy mi na pracy gdzie bede mogła sobie porządnie zarobić pracując 10-12 godzin dziennie. I w czasie rekrutacji mówili ze spoko, można pracować ile się chce. A ile jest w tym prawdy? Mogę zapisać się na dwie zmiany i zostaną mi przyznane ?
2
Monia 2016-11-01 15:00
Ja pracuje w dok od niedawna ale atmosfera super, szefostwo też w porządku. Umowę dostałam na takich warunkach jak były wcześniej ustalone więc jest ok.
2
Piotrek 2016-11-01 18:15
Pracujesz ile chcesz, grafiki elastyczne, maja system do rozliczania czasu pracy i płaca za każda wypracowana miurę. Dla mnie mega rozwiazanie, studiuję na UW i składam kasę na wyjazdy! Polecam!
1
Szymik 2016-11-01 19:13
słyszałam od koleżanki która tam pracuje, że można mieć multisporta ?
1
WarsawMen 2016-11-01 19:22
oooo, fajna sprawa. Zawsze takie dodatkowe bonusy w pracy s a mile widziane. Więc jak to jest?
Yustin 2016-11-01 19:38
Mnie ciekawi czy to taka typowa korporacja...bo rozne opinie słyszalem, a wole się nie pakować w kierat i wyścig szczurów...
Doro 2016-11-01 19:45
Wszedzie dziś jest wyścig szczurów :p Ale w tej firmie akurat atmosfera jest bardzo przyjazna,ludzie na poziomie, można z kazdym pogadac, poprosic o pomoc i wogole. No i częto są organizowane bardzo fajne imprezy firmowe... w piatek mielismy hallowin - czadersko słowo daję!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
ninja 2016-11-01 19:49
dla mnie to jest trochę taka nudna biurowa praca wlasnie ale t pewnie zależy do jakiego działu idziesz
halloooo 2016-11-01 20:00
A gdzie można zobaczyć czy mają jakieś rekrutacji? bo to fajnie wygląda, mogłabym sprobowac
Bella 2016-11-01 20:15
haaahaaa, nooooo, u nas w dziale obsługi nigdy nie jest nudno. Ani biurowo :0)

Doro - a w piątek nie mieliśmy hallowin tylko Halloween mistrzyni angielskiego :) :) :)
1
Edek 2016-11-01 20:20
wszystko ładnie, pięknie brzmi. Ale może mi powiecie co w sytuacji jak już byłem na rozmowie i w sumie nieźle mi poszło, rozmawiała ze mną taka mila dziewczyna, naprawdę komfortowo się czułem ale od 4 dni cisza z ich strony. Mogę sie jakoś przypomnieć? Zależy mi na tej pracy
Gość 2016-11-01 21:04
Już jaki czas pracuje tutaj.
Plusy:
- Multisport i Medicover
- dobra pensja
- lużny tryb pracy, idzie się dogadac z pracą z domu
- duzo wyzwań z nienacka
- kawa, herbata, kakao, owoce, soki, automaty ze sodyczmi i takimi tam
- sofy do relaksu
- sala z grami, TV
- super imprezki firmowe, jest nawet dział entertaiment, co planuje rózne atrakcje
- latwe przechodzenie z działu do działu - dużo sie uczysz jeśli chcesz
Minusy:
- uznaniowe awanse
- forma zatrudnienia
-hamskie zachowanie niektórych ludzi
- durzo rzeczy duzo ludzi zawala, wszystko trzeba sprawdzać
spychologia
-komunkacja słaba
bpo to nie jest praca dla każdego, bo to nie korpo ułozona i wygładzona. Wiele osob zdobywa tu pierwsze szlify i idzie dalej w świat.
ja swoją robotę lubie, nikt mi sie nie wcina, fajne biuro i duzo dzieje sie towarzysko
2
Ania 2016-11-01 21:22
oooo to konkret opinia - dzięki!

ja mysle o pracy w BPO w obsłudze klienta mam trochę doświadczenia
Robi_86 2016-11-01 21:29
były staże w sierpniu w reklamie, ale rzadko mają, szału nie ma trzeb byc czujnym bo miejsc też mało,
Tomasz 2016-11-02 08:47
a jak jest zarobkami ?
(87^*^) 2016-11-02 09:16
a z kim się kontaktować jak chciałoby się u nich pracować
Beata@82 2016-11-07 01:55
Ogłoszenia znajdziesz na stronie www, praca.pl i homeglobal
Rzodkiew 2016-11-17 12:25
Praca w tej sprzedaży jest tylko i wyłącznie dla ludzi o mocnych nerwach, 3/4 osób nie wytrzymuje nawet miesiąca. Osobiście uważam, że zarobki są zbyt niskie w stosunku do poziomu stresu w pracy (robiłam dobre wyniki, podstawa jest uzależniona od tego, na jakim rynku pracujesz). Warto spróbować, jak ktoś chce przetestować się i zobaczyć, czy da sobie rady w wyjątkowo trudnych warunkach.
3
Stary pracownik 2016-11-21 19:19
Godzinówka jest faktycznie niższa niż na innych callcenter, ale w tej firmie prowizje potrafią być wyższe niż sama podstawa :) Jednak ja w czasie gdy tam pracowałam miałam ten system prowizyjny zmieniany bardzo często.
Klienci potrafią wyjątkowo mocno dać w kość - więc pracę polecam osobom z mocniejszym charakterem :) Jednak też atmosfera, która panuje wśród współpracowników jest wyjątkowa(taka nawet "rodzinna") i nie ma wyścigu szczurów. Wręcz ludzie pomagają sobie wzajemnie, by każdy dużo zarobił ;) Dodatkowo mnóstwo szkoleń i pomocy ze strony tl i trenerów.
realnyja 2016-12-23 11:29
zachwytu nie ma - tylko jest rzeczywistosc... praca jak praca, siedzisz przy biurku a nie zajwaniasz na budowie czy deszcz czy upal - wiec zwykla praca biurowa ze swoimi dobrymi i zlymi stronami
pytanko 2016-12-23 12:02
A jak ten elastyczny czas pracy wyglada ? moge wyjsc na 4 godziny w ciagu dnia ? poprawcowac do 20 ?
jamro 2016-12-23 12:10
to zalrzy jak sie dogadsz z grafikiem, jest duza elastycznosc, mozesz tez pracowac zdalie zalezy w jakim dziale jestes ale generalnie bardzo elastyczny czas pracy, mozesz pracoac gdzie idziej, studiowac a tu sobi dorbiac. dl mnie luzik
1
j.a.m. 2016-12-27 10:33
zalwzy w jakim dziale i z jakim doswiadczeniem w obsludze klienta jest podstawa standardowa jak na cc i prowizja zalezna od sprzedazy w innych działach nie wiem ale tam chyba tylko podstawa
DOK 2016-12-27 13:30
potwierdza w call center podstawa i prowizja
Majka_84 2017-01-23 12:27
w firmie bardzo dużo mlodych osob, czesto jeszcze studentow, dobra praca na start bo duzo się uczysz i mozesz sie wykazac. Nie ma problemu z przejsciami miedzy dzialami, jesli chcesz sie uczyć czy robić nowe rzeczy. polecam ludziom przedsiębiorczym ktorym chce sie chciec - jesli ktos szuka cieplej posadki to nie ten adres
Lucky100 2017-01-23 12:39
byłem u nich na stażu w marketingu, sporo sie zasatanawialem bo trudno znalezc o nich cos w necie, ale podczas rozmow byli spoko ludzie wiec zdecydowalem się. Super sprawa, bo nie nosi się papierów za pseudo specjalista ktory sam wie tyle co nic, tylko daja normarna merytoryczna robote i jest co w cv wpisac. chcieli zbeym zostal dluzej ale musialem wracac na uczelnie a studjuje na drugim koncun polski. proponowali tez prace zadalna ale to nie dla mnie. ja bez biura i ludzi nie bardzo umiem pracowac. w te wakacje tez bede aplikowac na staz.
webD 2017-02-01 17:01
robota jak wszedzie lekko nie ma. ale jak porownam do znajomych to nie ma co narzekać. Fajna firma, fajni ludzie bez korporacyjnego zadecia i pajacowania.
1
marek 2017-02-01 18:03
potwierdzam -spoko firma i spoko praca, nie objecują gruszek na wierzbie mowia jak jest, nie ma rozczarowania - mega spoko ludzie i szefowie mogliby wiecej płacić podstawy
Nina 2017-02-02 09:49
hej, czy ktoś z was wie jak wygląda rekrutacja do windykacji - z kim spotkania, ile ich, co sprawdzają i jakie warunki?
Hej 2017-02-08 12:07
Hej Nina, odradzam
2
Jarek 2017-02-09 22:27
Na pewno dwie rozmowy może nawet wiecej z HRem i jeszcze szefem. Mnie pytali standardowo o doświadczenie i dlaczego tam chce pracować, wymagają mocnego angielskiego tego nie mam - szef mnie przepytał i nie poszło, podziękowali mi. Trochę szkoda bo fajne biuro i atmosfera, jaka kasa nie niew
xD 2017-02-10 12:03
(usunięte przez administratora) Konsultant (usunięte przez administratora) - robi się coraz ciekawiej :D
1
Zostaw swoją opinię o BPO Poland - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BPO Poland