brak logo

TMC Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o TMC Sp. z o.o.

kadra 2013-12-12 13:34:29
jak ma się człowiek rozwijać w firmie gdzie nie ma żadnych szkoleń. a zarobki dla początkujących to minimalna krajowa potem wcale nie jest lepiej chyba ze ciągle będziesz po za domem i nadgodzin milion....
1
Prawda 2014-01-18 13:03:36
"kadra" pierwszy do zwolnienia lecisz...!!Teraz sobie w domu posiedzisz.
URBAN 2014-02-17 11:36:53
"DOBRE BO POLSKIE" - nachapać się,nachapać a ludziom nie dać!!!Pracownik to wół to niech orze...
czosnek 2014-03-07 10:54:27
Miałem niechlubną okazję tam "popracować". Ale jak zobaczyłem jak tam się odwala maniany to poszedłem w długą!!!!Sami "znawcy" tematu SECURITY!!!!
kadra 2014-05-14 12:25:50
Jednym słowem ŻAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!
abc 2014-05-23 15:33:07
No własnie, jakieś dowody? Przykłady? Czy to tylko kompleksy?
prefixk 2014-05-24 19:55:27
wydaje mi się żekomuś w firmie jest za dobrze.
Who is the "black sheep" ? :) ...
prefixk 2014-06-01 15:53:41
chodzi mi o to ze jest Ci zadobrze
abc 2014-06-09 12:07:57
Czarne owce gryzą od środka a szczególnie od góry...Przemyśl to!
abc 2014-06-11 08:15:57
Kto pisze pod moim nickiem?
Prawda 2014-06-11 13:27:02
Generalnie to wszyscy jesteście do zwolnienia!Trzeba wymienić kadrę bo się strasznie tutaj rzucacie...
abc 2014-06-16 08:45:51
Ty Prawda!Żebyśmy ciebie zaraz nie zwolnili na taczce...!!!
abc 2014-06-20 17:18:06
Heniek choć do nas!!!Trochę po tobie pojeździmy....
abc 2014-10-20 09:25:18
Ale beka!Kopiuj wklej z www.!!!!
1
pracownik 2014-11-12 07:42:23
Zapraszamy, proszę wysłać swoje CV na adres podany na stronie internetowej.
ziom 2014-12-15 15:56:46
oj, nie szanuje się pracownika w tej firmie! szefuńcio z taką pogardą się do Ciebie zwraca, że masz wrażenie że jesteś nikim. Prędzej w tej firmie nabawisz się depresji, niż jakiegokolwiek awansu. Pod względem stopnia inwigilacji to TMC przerosło już samo siebie - nie tylko jawnie monitorują Twoją pracę na kamerach w każdym pomieszczeniu, ale również podsłuchują Twoje rozmowy w kuchni, kiblu czy z klientem... Uważaj, co złego mówisz na temat szefa, bo on wszystko słyszy, a później Cie za to zgnoi (na swoim dywaniku) do kwadratu. Uważaj również żeby dłużej niż 15min nie przebywać na przerwie śniadaniowej, bo będziesz miał przechlapane jak w ruskim czołgu. Nieprzekonanym żeby w tym kołchozie pracy nie pracować życzę powodzenia i stawiam krzyżyk na drogę...
pracownik 2014-12-21 02:15:16
Podsłuchy w kiblu??? Taaa, w ogóle tu jest jak w Pentagonie. Jak jesteś kiepskim pracownikiem to jasne, że nie awansujesz, to chyba żadna nowość. Podsłuch rozmów z klientem? No jaka straszna inwigilacja, w żadnej innej firmie tego nie ma. Kolejny rozczarowany, że mu każą pracować na pensję. Straszny ten szef, straszny... Polecam do poczytania kodeks pracy, 15 min. przerwy przy 8 godzinnym dniu pracy to ustawowa norma, nie wymysł firmy.
ziomalek 2014-12-29 22:08:14
Ta firma to żenada!Jest wiele firm o tym profilu,gdzie pracuje się na poziomie a nie na łapu capu!!!!!!A szefostwo do luftu.Rodzinka!!!!!!!
Kamerują nawet w kiblu!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
pracownik 2014-12-30 08:33:40
Nie ma żadnych podsłuchów w kiblu, jakiś paranoik to wymyśla chyba. Do WC raz, że chyba chodzi się samemu, a dwa nie wiem kto chciałby słuchać odgłosów towarzyszących wizycie w toalecie. Poza tym w WC nie może być kamer, bo to niezgodne z prawem, więc jak ktoś wymyśla takie bzdury, niech to zgłosi odpowiednim organom. Kamer ani podsłuchów nie ma ani w WC, ani w kuchniach, ani w szatni. Umowy na dłuższy czas nigdzie się nie dostaje, zawsze jest okres próbny, nikt nie zatrudni kogoś na dłuższy czas, bez sprawdzenia jak sobie radzi, ale są to umowy o pracę, nie tzw. śmieciowe. W pomieszczeniach otwartych np. dział handlowy, czy techniczny są kamery, instalujemy je w wielu firmach, więc nie wiem, co w tym takiego dziwnego. Jak ktoś ma taką paranoję jak "ziomalek" czy "ziom" i wszędzie widzi podsłuchy i kamery to radzę to leczyć.
TMC 2015-03-30 13:20:41
Najgorsza atmosfera z jaką kiedykolwiek się spotkałem. Pracuje się w zastraszeniu, w obawie przed ukaraniem finansowo za cokolwiek. Jeden na drugiego szczuje, żeby spodobać się szefowi i nie być ukaranym za nic i w taki sposób wszystko się zapętla. Zakłamanie, zaszczucie. Pracownik to pies. Jak brakuje Ci wrażeń to polecam TMC
tc 2015-04-08 07:54:15
W firmie TMC nie dba się o pracownika. Możesz dowiedzieć się rano, że jedziesz na tygodniową delegację i nie masz nic do powiedzenia. Finasowo bardzo miernie. Szef wychodzi z założenia, że jeśli chcesz zarobić to masz walić na siłę i na umór nadgodziny, które są obowiązkowe.
Pracownik nie ma prawa wrócić do firmy o 16. Zawsze musi to być później bo inaczej jest szykanowany przez kierownictwo.
Kary finansowe i zastraszenie na każdym kroku.
Boisz się czy możesz iść do łazienki i nikt się do Ciebie o to nie przyczepi.
Starsi pracownicy tam to jakieś sieroty życiowe i każdy młody kto tam przychodzi jest przez nich obsmarowywany na zebraniu na którym nie tylko po to by nikt czasem nie zastąpił ich miejsca. Taka polityka.
GPSy w autach i musisz się tłumaczyć dlaczego robiłeś kupę więcej niż 5min.

pracownik 2015-04-09 13:44:37
GPSy w autach to normalna rzecz w każdej firmie mającej służbowe samochody. Pierwsze słyszę, aby ktoś tu kogos szykanował z powodu pójścia do łazienki. Jak jesteś kiepski w tym co robisz, to nie licz na pochwały. Z resztą jak pójdziecie do innej firmy, to sie przekonacie, że widocznie żadne geniusze z Was nie były i może warto spojrzeć krytycznie na swoje umiejętności. O delegacjach pracownik jest informowany już na rozmowie kwalifikacyjnej, jedzie ten, który chce, nikt nikogo na siłę do samochodu nie wpycha, więc nie wiem skąd to zaskoczenie. Serwisanci wracają po skończonej pracy, jak siedzą na obiekcie po 16, to mają liczone nadgodziny, jak się wyrabiają do 16 to nikt im nie każe jeździc w kółko po mieście. Prawda jest taka, że te komentarze pisze parę osób, którzy tu trafili zaraz po szkołach i wydaje im się, że pozjadali wszystkie rozumy, a tak naprawdę rzadko kiedy mogą się pochwalić swoją wiedzą, która jest często na marnym poziomie, a że wychodzi w pracy nieznajomość podstaw-to faktycznie wstyd, dla nich. Praca serwisanta jest specyficzna, to nie praca w biurze na miejscu od 8-16, jedziesz do klienta i musisz wykonać zlecenie. W każdej firmie serwisowej to tak wygląda, więc jeżeli taki system pracy komuś nie pasuje, to radzę zmienić plany zawodowe. Bo sierotami życiowymi to jesteście raczej Wy, rozpieszczeni, kompletnie bezkrytyczni wobec siebie, ze słabą wiedzą. Zamiast wyciągać wnioski z własnych błędów i się czegoś nauczyć, lepiej się nad sobą poużalać, obrazić i poskarżyć na forum.
Tengerész 2015-04-27 15:32:37
Czytam Wasze opinie i nie wiem czy się śmiać czy płakać. Pracownik, który odszedł bo było mu niewygodnie i kombinował jak najmniej się narobić obrzuca firmę błotem, a szef lub szefowa podszywając się pod innego pracownika próbuje się z tego tłumaczyć.
Pracowałem w tej firmie (firmach - ogarnięci wiedzą o co chodzi) jako serwisant. Pensja adekwatna do wykształcenia i doświadczenia - powyżej minimalnej. Jeśli jesteś kreatywny, z dystansem do siebie to nie musisz się bać "starych pracowników". Nie lubią leni oraz ludzkiej głupoty i takich tępią. Jeśli czegoś nie wiesz to pytaj zamiast popełniać błędy, które inni muszą poprawiać. Wykonuj swoją pracę solidnie bez poprawek, a wracasz o 16 lub przed. Co do kamer i GPS - to prawda (poza kamerą w toalecie). Mimo to nigdy nie miałem nieprzyjemnej rozmowy z powodu dłuższej przerwy czy zboczenia z trasy w trakcie wyjazdu. Więcej paranoi szerzą sami pracownicy (w biurze) niż szef.
Poradzisz sobie w TMC to poradzisz sobie wszędzie.
Jeśli liczysz na szybki awans i wzrost pensji - nie licz na to. Jaką kwotę uzgodnisz na początku przy takiej zostaniesz.
Jeśli jesteś dyspozycyjny i masz zapał do pracy to zdobędziesz dużo doświadczenia.
Pensja zawsze na czas, narzędzia do pracy dobrej jakości.

Reasumując nie żałuję czasu, który tu spędziłem oraz tego, że odszedłem :)
2
Tengerész 2015-04-27 15:46:27
Mylisz się Pracowniku. Pracuję obecnie w firmie z innej branży o podobnym modelu biznesowym. W żadnym samochodzie nie ma GPS. Samochody ubezpieczone, więc kradzieżą się nie przejmuję. Mam do współpracowników zaufanie jeśli chodzi o samochody i kontakt z nimi. Jeśli muszę wiedzieć gdzie są to do nich dzwonię zamiast ich szpiegować.
Jeśli chodzi o nadgodziny to można tak ustalić szczegóły zlecenia z klientem i rozłożyć plan pracy, aby pracownik wrócił o 16 do firmy. Dodatkowo płatne nadgodziny są atrakcyjne dla młodych, dopiero zdobywających doświadczenie. Ludzie z doświadczeniem zawodowym zdobywają doświadczenie życiowe. Pieniądze to nie wszystkie.
BEZZĘBNY ZE STAREJ GWARDII 2015-05-04 09:29:26
My tu nie lubimy żółtodziobów!Nie będziecie nam roboty zabierać!"KOJAK" potrzebuje kasy na merasia więc zasuwać nieroby...
inforzeźnik 2015-05-05 16:39:49
Po co wy się tam pchacie?Zostawcie tą klikę!Niech się tam w swoim sosie babrają.Obsmarowują się wzajemnie i inwigilują!NIe ma innych firm o tym profilu...???????Jak nie będzie komu pracować to się sami rozpłyną w powietrzu.
pracownik 2015-05-14 19:56:48
"Dodatkowo płatne nadgodziny są atrakcyjne dla młodych, dopiero zdobywających doświadczenie. Ludzie z doświadczeniem zawodowym zdobywają doświadczenie życiowe. Pieniądze to nie wszystkie." - to mówi wszystko o zarobkach w twojej firmie :D
"Jeśli chodzi o nadgodziny to można tak ustalić szczegóły zlecenia z klientem i rozłożyć plan pracy, aby pracownik wrócił o 16 do firmy." - jak firma ma 2 klientów na krzyż, to na pewno można xD.
pracownik 2015-05-15 08:20:52
Na marginesie, szef się nie musi pod nikogo podszywać, jakby chciał coś napisać, zrobiłby to pod swoim nazwiskiem. Wątpię czy On w ogóle śledzi ten wątek. A meraś tak niektórych boli, auć...
Były 2015-05-25 09:14:33
Prawda jest taka, że GPSy w samochodach, kamery itp. w firmie nie bolą nikogo kto normalnie, uczciwie wykonuje swoją prace.
Starzy pracownicy nie chcą pracować z kimś kto ma 2lewe ręce i nie powinno to nikogo dziwić. Co do zarobków to bez przesady, nie jest to najniższa krajowa, ale niestety firma bazuje na założeniu, że jak chcesz zarobić to zapomnij o życiu prywatnym i siedź w pracy po godzinach... Bo jak dostaniesz wiecej podstawy to nie będziesz chciał robić nadgodzin-i tu się mylą. Motywacją nie są nadgodziny!
Przez to i to, że u konkurencji można na start dostać większą podstawe, serwisanci odchodzą i póki to się nie zmieni, pewnie będą odchodzić. Oby firma nie obudziła się z samymi ludźmi "do przyuczenia".
1
Tengerész 2015-06-11 12:12:54
"to mówi wszystko o zarobkach w twojej firmie :D" Podstawy netto (pon-pt 8-16) mam więcej niż u Was z nadgodzinami brutto. Do tego extra za tzw. home office, na kanapie w kapciach z rodziną obok :)

"jak firma ma 2 klientów na krzyż, to na pewno można" - tych "2 klientów" to obsługa międzynarodowej firmy na terenie Polski, instytucje publiczne... pomijając klientów detalicznych, to fakt obsługuję "2 klientów na krzyż" :)

Wracając do tematu TMC. Pomyśl jeśli główny Wasz klient zniknie z rynku (jemu podobne ostatnio upadają) to skończą się nadgodziny i ile zostanie Ci "podstawy"?. Ja przy moich zarobkach nie muszę się oto martwić :)
pracownik 2015-06-15 14:23:52
"Podstawy netto (pon-pt 8-16) mam więcej niż u Was z nadgodzinami brutto"-podobno nie masz nadgodzin, zdecyduj się.
"Do tego extra za tzw. home office, na kanapie w kapciach z rodziną obok :)"-moje marzenie, zabierać robotę do domu, rodzina byłaby zachwycona! Pomijam sprawę tego, co serwisant miałby robić z biurowych obowiązków, tu są od tego inne osoby.
"pomijając klientów detalicznych, to fakt obsługuję "2 klientów na krzyż" :)
"Pomyśl jeśli główny Wasz klient zniknie z rynku (jemu podobne ostatnio upadają) to skończą się nadgodziny i ile zostanie Ci "podstawy"?"-zaprzeczasz sam sobie, skoro Wy macie dwóch głównych klientów i oni upadną, będzie to samo, upaść może każda firma, a klientów detalicznych mamy dość dużo.
Prawda jest taka, że pewnie nie sprawdziłeś się tutaj i tyle, widocznie twój nowy pracodawca ma mniejsze wymagania, ma do tego prawo, ale tutaj raczej tak nie będzie.
Tengerész 2015-06-18 15:23:38
"podobno nie masz nadgodzin, zdecyduj się." - Najważniejsze to umieć czytać ze zrozumieniem - szkoła podstawowa klasy 1-3 :)
"moje marzenie, zabierać robotę do domu, rodzina byłaby zachwycona!" - Moja jest, bo zamiast siedzieć w firmie 8-16, mogę być w domu i opiekować się dzieckiem, nie zaniedbując obowiązków :)
"Pomijam sprawę tego, co serwisant miałby robić z biurowych obowiązków, tu są od tego inne osoby. " - Zapomniałem, że w TMC serwisant ma zapier**** w nocy i weekendy, a "inne osoby" są stworzone do normalnej 8h pracy.
"-zaprzeczasz sam sobie, skoro Wy macie dwóch głównych klientów i oni upadną, będzie to samo, upaść może każda firma, a klientów detalicznych mamy dość dużo. " - Znów brak czytania ze zrozumieniem. Instytucje publiczne będą zawsze... No chyba, że nowy Prezydent i rząd w listopadzie wprowadzą zamach stanu likwidując m.in. służbę zdrowia, prokuraturę, policję, wojsko, obiekty sportowe i odetną Polskę od Internetu :)
"Prawda jest taka, że pewnie nie sprawdziłeś się tutaj i tyle, widocznie twój nowy pracodawca ma mniejsze wymagania, ma do tego prawo, ale tutaj raczej tak nie będzie." - Odszedłem z własnej woli :) Niestety w TMC nie były brane pod uwagę w wymaganiach umiejętności interpersonalne, które docenił mój obecny pracodawca :)
pracownik123 2015-06-30 19:01:54
LIPA,LIPA i jeszcze raz lipa!!!!!!!!!!!!!!!!!Jak tu przyjdziecie to sami się o tym przekonacie...Nie ma się co za dużo na temat tego przybytku rozwodzić!
jeszcze_pracownik 2015-07-23 20:33:37
Jako (jeszcze) pracownik, potwierdzam. Wszystko wskazuje na to, że zarząd obudzi się dopiero z ręką w nocniku.
Przejmowanie tylko negatywnych cech z modelu korpo daleko nie prowadzi, bo z roku na rok coraz trudniej o ogarniętych pracowników.
2
Były 2015-09-08 07:13:07
Z tego co słyszałem to niestety raczej obudzi się z ręką w nocniku bo wydaje się być ślepy na "krzyki" serwisu....

ala 3000zł zapomnij! W tej firmie praktycznie nie ma szans ani na awanse ani na podwyżki, niestety. A wymagania stale z czasem rosną. Może przesadziłem z tymi podwyżkami-jak będzie super to po 2 , 3 latach dorzucą Ci 100zł i się ciesz. Motywacja ;)
Fidel 2015-09-23 18:09:24
Jest tutaj taki jeden co ma często podwyżki ale ten to wchodzi bez wazeliny prezesuniowi. Mało go codziennie nie całuje w d...!Generalnie wszyscy ww firmie wiedzą kto to taki...Ciekawie czy on wie??
pracownik_AG 2015-09-23 18:31:19
A ja ostatnio dostałem podwyżkę.Byłem w zarządzie i na spotkaniu puściłem dosadnego bąką!I na koniec miesiąca na koncie podwyżka...Do dzisiaj nie wiem o co kaman!!Jak to wyjaśnić??
Pracownicy_ALL 2015-09-25 11:20:42
Z betonem nie ma co walczyć...Mogą z niego ostre pręty wyleźć!
pracownik 2015-09-29 13:33:02
Chyba firmy pomyliłaś. Nie szukalismy nikogo na takie stanowisko.
pracownik 2015-09-29 13:33:54
Ciekawe. Kto to taki?
WALdorf 2015-11-02 08:42:27
To taka jałmużna..na odczepnego!Korporacyjny standardzik!
Paga 2015-12-16 10:04:05
W mojej firmie ( w której pracuję) na wszystkich samochodach są zainstalowane GPSy i w dodatku powiem, że pochwalam tę zasadę. Wykonujemy typowe czynności usługowe ( zajmujemy się wywozem śmieci) i dzięki GPS-om nie mamy stresu, że jakaś paniusia dzwoni do UM i twierdzi, że nas tam nie było, albo byliśmy bardzo późno, albo jeszcze coś innego wymyśla ( co to ludzie nie wymyślają?), bo na wszystko mamy potwierdzenie w zapisie. Ludzie są tacy, jacy są, ale niektórzy potrafią nam nieźle zaleźć za skórę swoim chamskim charakterem , złośliwością lub bezmyślnością
1
pracownik pod oknem 2016-02-05 12:50:35
A "piegowaty" podobno kabluje szefowi...Uważajcie na typka!
1
miro 2016-02-09 13:41:41
pracowałem w tej firmie kilka lat temu i mogę potwierdzić że praca jest ciekawa ale bardzo mało płatna do tego bardzo częste wyjazdy po polsce konkurencja oferuje duzo wiecej jesli chodzi o zarobki. podstawą w tej firmie są nadgodziny jesli masz rodzinę zone i dzieci i chcesz pracowac w tmc to w domu będziesz tylko gościem.
marek 2016-04-20 22:26:57
Pensja na poziomie jakim wynegocjujesz. Jak wynegocjujesz ponad 2000zł to i tak będą kary za niewykonane zlecenia. Zamiast zatrudnić więcej osób to lepiej jest walić nadgodziny na czarno. Nadgodzin obowiązkowych bardzo dużo. To prawda że o delegacjach dowiaduje się z dnia na dzień. Ogólnie 3 tygodnie w polsce i tydzień na miejscu. Dobre dla ludzi totalnie bez doświadczenia, biorą każdego muła po podstawówce. Szef polaczek cebulaczek. Gorąco polecam!
1
Były_Pracownik 2016-04-28 19:56:58
Pracowałem w tej firmie jakiś czas i to był dla mnie czas zmarnowany. Jedyna moja praca (a w kilku firmach już pracowałem...), o której mam takie zdanie. Mój charakter pracy był zupełnie inny, niż mi sugerowano na wstępie, przez co zrobiłem zawodowo jakieś 3 lata wstecz.
To jest firma zdecydowanie dla początkujących i szukających doświadczenia, bo szans na jakieś ambitne stanowisko tam nie ma. Chyba, że zadowoli Cię prowadzenie jakichś niezbyt dużych instalacji i ogarnianie zespołu, złożonego z samych początkujących, bo "szczebel średni" w większości zrezygnował z pracy.
Delegacji jest (było) dość dużo, bo miesięcznie wychodziło jakieś 2-3 tygodnie na wyjeździe. Tutaj też dałem sobie wkręcić, że delegację się "zdarzają".
Z pieniędzmi jest tak, jak piszą inni: wypłata na czas, a zarabiał będziesz tyle, ile wynegocjujesz na początku. Podwyżki i "awanse" po okresie próbnym to tylko marketing...

Podsumowując: fajna praca na początek, ale jak się nie przebijesz przez beton "inżynierów biurowych" (a szanse masz na prawdę niewielkie), to do końca życia będziesz jeździł po delegacjach i ganiał z drabiną i wiertarką.
1
Dżejms 2016-05-11 09:39:25
Kto pracował w tej firmie ten wie kto największą kłamiącą rudą gnidą tam jest.
To przez niego ludzie zwalniają się!!! Kasa na czas a atmosfera kwas.
3
żaneta 2016-07-28 10:57:02
Gnida nieprzeciętna...I do tego jeszcze "ciepły" !!!!
czesio 2016-07-29 14:10:46
Już znowu szukają "nowego jelenia" na instalator.Pewnie następny miał już dość tego przybytku i pokazał wała!Standardowo!
2
maślaczek 2016-07-29 14:51:00
Pewnie "rudo-piegowaty" się do niego dobierał i musiał z czystego bezpieczeństwa się ulotnić!
6
Zostaw swoją opinię o TMC Sp. z o.o. - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TMC Sp. z o.o.