brak logo

Hotel Gromada - OST Gromada

Warszawa

Opinie o Hotel Gromada - OST Gromada

observer 2014-02-10 21:08:05
Czyli wszystko jest "OK" :) Ciekaw jestem jakie Gromada ma teraz cele, kierunki, misję :)
Lukas 2014-03-05 09:54:34
Co się dzieje z Krakowem? W końcu zakończono roboty i uzyskano pozwolenie władz na użytkowanie, więc nie powinno się czekać z uruchomieniem hotelu, bo każdy dzień to koszty ogrzewania i oświetlenie przy braku wpływów ze sprzedaży.
1
lutyk 2014-03-05 19:20:55
I wszedzie tak jak w poznaniu zakazuja kontaktu z tymi ktorych zwolniono? a ponoc wolnosc I demokracja-widac nie w tej firmie
klakier 2014-03-05 21:21:38
a w poznaniu cały czas dyrektorzy słynny Gargamel???? ta firma nigdy nie umiała się rozstawać z pracownikami w zgodzie. nie sztuką jest zatrudnić - sztuką jest zwolnić/rozwiązać umowę z klasą
elf 2014-03-06 23:56:59
w zwalnianiu ludzi mają super doświadczenie można powiedzieć wysokiej klasy specjaliści pracujesz, pracujesz w między czasie pochwalą jaki z ciebie dobry pracownik a na drugi dzień 10 min przed końcem pracy zaproszenie do Dyrektora i wypowiedzonko.
kolanko 2014-03-07 15:39:50
a noz widelec boja sie ze za duzo czlowiek widzi, jak za poprzedniej epoki
rekaw 2014-03-07 18:59:54
a kamery wszystko rejestrują kto gdzie idzie i do jakiego pokoju
anonymus 2014-03-08 19:51:29
Ktoś pytał jakie Gromada ma cele, jaki kierunek i jaką misję? (usunięte przez administratora)
1
big 2014-03-09 03:04:48
zgadzam sie
ob 2014-03-09 20:34:43
słyszeliście o Panu, który wprowadza terror na pl. powstańców, bezpodstawnie oskarża, wyżywa się na pracownikach. Świetny dobór dyrektorów!
samuel 2014-03-09 22:16:35
a to w domu chłopa zmeiniła się dyrekcja?
observer 2014-03-14 00:00:53
Mnie tu śmieszy jedna rzecz. We wszystkich cywilizowanych przedsiębiorstwach szefów ocenia się po wynikach finansowych, właściwym doborze kadr, wizerunku firmy jaki tworzą, zarówno wew. firmy jak i na zew., w Gromadzie mamy do czynienia z następującym paradoksem: grupka chamów mająca większość (często z polityczną przeszłością), wybiera innych chamów, którzy obiecali w/w chamom jakieś cuda, następnie te chamiska, często dorobkiewicze - prostaki, zgodnie z filozofią B. "Gromada jest moja" walą konia na myśl o przejęciu (czyt. rozkradzeniu) fajnej firmy, która faktycznie mogła być spółdzielnią praktykującą zachodnie standardy spółdzielcze, które często są przykładem dla innych przedsiębiorców. Czy warto proszę panów z zarządu? Czy warto panie zbóju M.? Czy warto proszę panów z RN, lobbystów pana J.? Może warto przestać walić konia przed lustrem co chętnie czynicie mając namiastkę władzy. Tak bardzo wam brakuje do pierwszego, czy waszym dzieciakom? Jesteście ŻAŁOŚNI.
1
wf 2014-03-14 17:14:55
Cała prawda
3
vlad 2014-03-14 17:28:59
Ciekawe co zrobi reszta spółdzielców jak juz nic nie zostanie z Gromady bo tylko KILKU panow sie uwlaszczy."Te cuda " na długo im nie wystarczą ( o ile je dostaną oczywiście)
Rysio 2014-03-14 21:21:16
los betonos
2
observer 2014-04-04 22:11:58
Spółdzielcy..., oj Spółdzielcy czekacie na to całe walne, a tymczasem Pan Madej i Pan Janik na mocy śmiesznych umów rozprowadzają majątek Gromady poprzez swoje spółeczki i Wy się na to godzicie? Wiecie ile tam przejdzie kasy pod stołem? Za Kraków? :) Janie - i Rado, jak Wyście się na to zgodzili? Ja tego nie rozumiem. Dzielicie skórę na żywym niedźwiedziu, który może jeszcze być panem puszczy przy odpowiednim pokierowaniu? A nowy Pan Przewodniczący RN? Pan przecież też jest w tych spółeczkach? :) OBSERVER wie wszystko :) To co robicie - wróci do Was :) Robię fotkę tego postu, na wypadek gdybyście chcieli o nim zapomnieć.
2
Lukas 2014-04-18 12:14:02
Z tego widać, że u nas jest gorzej niż na Ukrainie. Lud wie swoje, a władza robi swoje. Czyżby u nas też był konieczny majdan?
Przecież Janukowycz pakował ciężarówki kilka nocy, a tutaj niektórzy pakują sakwy już kilka lat... I co... I nic...
1
adi 2014-05-18 18:30:29
W Domu Chlopa cos sie chyba zle dzieje. Calymi dzialami ludzie skladaja wypowiedzenia. Do kogo dzwonisz,juz nie pracuje
olo 2014-05-19 19:15:02
To prawda, wypowiedzenia złożyli sami najlepsi pracownicy, gwiazdy hotelarstwa i turystyki.
ela 2014-05-20 13:36:50
Gwiazd hotelarstwa w Gromadzie to nie zobaczysz,ale dziwne,ze dopoki nie odeszli to byli wychwalani, a teraz to " be".
Normalka w tej firmie
ela 2014-05-20 13:37:12
Gwiazd hotelarstwa w Gromadzie to nie zobaczysz,ale dziwne,ze dopoki nie odeszli to byli wychwalani, a teraz to " be".
Normalka w tej firmie
star 2014-05-21 21:07:46
jeśli to same gwiazdy odeszły to w takim razie sister Draculi też złożyła wypowiedzenie?
PRAC.... 2014-06-30 18:11:04
HAHAHAHAHAHAHA - DOBRE!!!!!!!!!!!!!!!!
Janusz 2014-07-03 13:45:39
Masakra. Kretynizm Madeja bije na głowę wszystkich poprzedników. Toż to pospolity [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez honoru i kompetencji. Chamisko jak się patrzy. Pracował taki burak jako cieć a teraz jak się dorwał do koryta to pluje na takich jak on sam.
Madej z Janikiem robią wałki na grubą kasę z czego ten pierwszy to nawet się z tym specjalnie nie kryje.
LiLi 2014-07-10 10:44:11
Jaja sobie ktoś robi? Dziesięć stron wpisów, z których można sobie poczytać o bagienku, a tu ktoś wyskakuje z zapytaniem o atmosferę?(usunięte przez administratora) atmosfera siłą rzeczy jest ciężka...
lotto 2014-07-10 14:27:26
tak, poza tym znikaja posty o przekretach tych dwoch typow, ktos tu kiedys dokladnie opisal i ... postu brak HAHAHAHA
observer 2014-07-11 21:19:03
Wątpię, ale jeśli już to z pewnością nie będzie to pod szyldem (usunięte przez administratora)wyprowadza cały majątek do spółek, przy brawach oszukanych spółdzielców, którzy nie do końca znają się na prawie spółdzielczym, kropka.
LiLi 2014-07-18 14:02:22
Na Cichej wielkie zmiany. Dawny budynek Spółdzielni odnowiony, a obok stają dwa nowe. Widać, że dopiero po odejściu z tego miejsca przeżytku dawnej epoki możliwe są zmiany. Oby nie dotknęło to pozostałych lokalizacji, w tym atrakcyjnych w Warszawie i Krakowie.
1
GROM... 2014-07-23 21:08:07
Zmiana na Cichej to wielka szansa dla wszystkich pracowników, zmiany odczujemy diametralnie - -powróci akcja socjalna, trzynastki, jubileuszowe, paczki na święta; rajstopy i goździki na Dzień Kobiet no i oczywiście zarobki 100% do góry; i wiele, wiele innych korzyści. Już się nie mogę doczekać:)
NONSENS 2014-08-27 18:50:35
W tych wypowiedzich nonsens goni nonsens. Jest to portal, który potencjalnym pracownikom ma pomóc wyrobić zdanie, czy warto się o taką pracę starać. Nic takiego tutaj nie znajduję...
Borewicz 2014-09-04 11:22:36
Jeśli jesteś pasjonatem hotelarstwa, odpornym na mobbing i zwykłe chamstwo większości przełożonych (np. niekórzy członkowie zarządu), będących często przypadkowymi osobami w firmie bez doświadczenia w hotelarstwie, jeśli zadowolisz się najniższą stawką w Warszawie i jesteś gotów pracowac jak wół i nieustannie znosic obelgi - Gromada jest idealnym miejscem dla Ciebie. A jeśli jesteś do tego kobietą spragnioną komplementów i lepkich rączek jednego z wpływowych dyrektorów - wal jak w dym :)
2
Borewicz 2014-09-04 11:31:50
Przepraszam, miałem na myśli oczywiście mokre rączki wpływowego pana członka zarządu odpowiedzialnego za "restrukturyzację".

Mam nadzieję, że pomogłem i rozwiałem Twoje wątpliwości.
1
nick 2014-09-11 13:32:10
Absolutnie się zgadzam z pierwszą częścią wypowiedzi. Nie szanują pracowników. Warunki uwłaczające godności człowieka.
1
nick 2014-09-11 20:21:22
Aktualnie nikogo nie biora.
Co Ty z ta Gromada -wokol z dobra lokalizacja jest wiele hoteli
wdowa 2014-10-05 11:41:48
Czy ktoś napisze co się dzieje w OST Gromada, p( usunięte przez administratora )
obserwator 2014-10-05 12:03:50
Droga Pani jeżeli Jan Błoński odszedł to tylko na własne żądanie, zostawił swoich wiernych przydupasów i szpiegów tj. Kierzek i inni, to jego nowa sztuczka...szydło szybko wyjdzie z worka ... jeżeli naprawdę Błoński został usunięty z Gromady to powinni szybko zmienić statut i wprowadzić demokratyczne zmiany
~Bela 2014-10-11 18:56:13
O co chodzi z tym wpisem o Prezesie? Jeżeli to prawda, to niech ktoś potwierdzi. A jeśli to głupi żart "obserwatora", to naprawdę nie tylko głupi, ale i nieobyczajny.
1
nick 2014-10-12 17:26:19
No jak to, nie wiesz o zmianach?. Wyszlo pismo do oddzialow
Nick 2014-11-11 18:13:45
dlaczego nie ma kontroli nad spółkami,przecież to wolna amerykanka prezes wydaje kasę na meble do swego domu za pół roku likwiduje oraz wielu innych wydatków
1
:-) D 2015-01-02 19:07:54
Wszystko się zmienia, a Gawron dalej kracze...
juzek 2015-01-28 13:48:28
Wszedłem z ciekawości i sentymentu zobaczyć jakie plotki krążą po Gromadzie i niestety, raz że mało a dwa, że nic się tam nie zmieniło. Żal mi tych ludzi, którzy tam tracą zdrowie, zwłaszcza tych, którzy w obawie przed zwolnieniem i bezrobociem godzą się na prace w uwłaczających godności warunkach. Praca w Gromadzie jest dobra dla kogoś po szkole, ale na krótko, żeby nie nabrać złych nawyków. Im wcześniej się z niej wyrwie, tym większa szansa na to, że będzie mógł znaleźć pracę w innej firmie w branży, bo wiązanie swojej przyszłości z Gromadą jest zupełnie bez sensu. Znam niewielu młodych, którzy pracowali tam więcej niż 5-10 lat. Ci którzy pracują więcej to właśnie ze względu na wiek, albo na małe kompetencje. Aż dziw bierze że ta firma jeszcze nie padła przy takim nagromadzeniu niekompetentnych osób na najwyższych stanowiskach.

Budzyn był zły i nieprzewidywalny ale to co przyszło po nim to dramat. Przykład? Kraków. Jak można przez tyle lat budować hotel? Spalić ze wstydu powinni się wszyscy co w tej budowie brali udział, bo to dowód na żenujący poziom ich rozwoju umysłowego i kompetencji. Oczywiście w firmie Ci "z zawodu dyrektorzy" chodzą z nosem zadartym do góry jakie to z nich panisko a każdy kto na to patrzy z zewnątrz tylko śmieje się z tych błaznów i dziwi że to jeszcze nie pie******ło.
4
:) Satyr 2015-02-10 14:37:12
Pana Juzka informuję, że hotel w Krakowie został ukończony pod względem budowlanym oraz dopuszczony do użytku już przed rokiem, a mimo to nie został uruchomiony. To jest właśnie ... tragedia tej firmy.
Nie jest prawdą, że można tam nauczyć się tylko złych nawyków. Wszystko zależy w którym obiekcie lub w której komórce się pracuje - ale tak jest w każdej instytucji. Rzecz w tym, że w Gromadzie nagromadziło się mnóstwo nieprawidłowości, z czego najgorsze to były przekręty na górze (prywata)... Szkoda, bo spółdzielczość to dobra forma, tylko realizacja do kitu...
1
obserwator 2015-04-20 16:55:25
I tak wszyscy pluliscie i oczernialiscie P. Budzynskiego, ale czy za jego czasow byly masowe zwolnienia? Brak wyplat? I masa dlugow? Obecny zarzad i poprzedni nie byl wstanie dokonczyc prac rozpoczetych przez Prezesa Budzynskiego czyt. m.in. Krakow ;-) Nie byl czlowiekiem idealnym, gnebil ludzi, zyl kosztem Gromady, ale Gromada za jego czasow funkcjonowala i pracownicy nie mieli czego sie wstydzic, a tymczasem..... Dno i upadek...
1
NICK 2015-06-11 19:34:00
Nic nie zmienia się w tej Gromadzie nadal pracują prezesi z układu klepią się po ramionach z radą nadzorczą i się wspomagają. Brak kontroli
mika 2015-06-25 16:54:36
I co tam w Gromadzie słychać? Wszystko już sprzedane czy jeszcze coś zostało? Słyszałam, że Cedzyna poszła pod młotek. Ktoś zna szczegóły?
1
nick 2015-07-27 13:51:53
Zostało np. Zakopane, ale też pod młotek idzie.
Nick 2015-09-15 16:58:40
Jak ma być dobrze w Gromadzie w radzie nadzorczej są ludzie którzy tylko dorabiają sobie do renty a nie dbają o interesy GROMADY brak kontroli nad finansami.Służbowe samochody są nie opisane służą do celów prywatnych
beata 2016-03-24 12:35:57
Proszę, jaki tu spokój. Czyżby w końcu właściwa osoba na właściwym miejscu? W końcu prezes, który stawia na rozwój a nie przetrwanie?
Czy w związku z tym Kraków już oddany? Czy są jakieś nowe inwestycje w planach? Hotele wyremontowane? Jestem ciekawa.
3
jacek 2016-10-20 03:54:51
Piszę w nocy bo obudziły mnie gwar libacji na dole w klubie hotelowym. Zlekceważyłem opinie tym miejscu i mam za swoje.

I write at night. Wake me libation downstairs in the hotel club. I ignored the reviews about this place.
nik 2016-11-29 22:18:41
W gromadzie prezesi się nie zmieniają trwa kolesiostwo [obiadki,kawki wycieczki] bez kontroli za BUDZYŃSKIEGO to by nie przeszło rada nadzorcza nie kontroluje pobiera delegację zjada obfity obiad i wraca do domu .
Zostaw swoją opinię o Hotel Gromada - OST Gromada - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hotel Gromada - OST Gromada