brak logo

Bartimex Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlano-Handlowe

Poznań

Opinie o Bartimex Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlano-Handlowe

szymek 2015-03-12 20:01:05
pracowałeś tam? dostałem ofertę pracy tam ale nie ma dużo opinii o nich, jakie są zarobki?
5
kiero 2015-03-16 23:14:03
Hello napiszcie coś więcej, czy atmosfera czy kasa nie taka?
inż. 2015-03-23 19:51:33
Swoim pracownikom chyba płacą? Czy ktoś z was pracował tam i miał problem z wydostaniem kasy? Czy wszyscy ludzie tam pracujący to tymczasowi,
inż bud 2015-03-23 19:54:13
Bywa sporo ofert pracy od nich w necie, więc chyba rotacja duża, jak widać kontrakty są z przetargów w większości, ktoś to im musi przygotować i wygrać więc chyba nie jest tak źle?
jerzy_z_trzebierzy 2015-03-24 01:40:29
Chciałbym żeby w Polsce ludzie się szanowali. Szef pracownika - pracownik szefa. Czego wszystkim życzę.
tomek 2015-03-25 13:44:01
Witam,
pracowałem w firmie Bartimex parę lat.Otrzymałem solidne praktyki na wielu budowach od inżyniera do kierownika budowy.
Duża różnorodność tematów, młody zespół - ja polecam.
inz 2015-03-30 21:25:03
Ludzie przychodzą i odchodzą jak wszędzie ale tu wyjątkowo czesta rotacja... ciekawe dlaczego?
troll 2015-04-01 22:22:29
Firma jak wiele innych podobnych. W dzisiejszych czasach trzeba pracować. jak ktoś myśli o pracy jako 8 godzinach do przetrwania i do domu to pewnie powinien pomyśleć o tym już na etapie wyboru studiów. Na sukces trzeba zapracować - jak powiedział Emil Oesch: "Do sukcesu nie ma żadnej windy. trzeba iść po schodach".
kier 2015-04-02 22:16:27
Chyba nie chodzi o przetrwanie 8 godzin. Można pracować nawet po 10,12,16 lub jak trzeba to sobotę, niedzielę albo w nocy, chodzi tylko żeby za poświęconym czasem szło wynagrodzenie, a jeśli za 16 dostaniesz tyle co za 8 to co będzie miło?
1
szemek 2015-04-02 22:20:12
Czytając tą złotą myśli trudno także czegoś nie zacytować, np. Williama Blake'a: "Atrakcyjne myśli należą do oszustów". Swoją drogą ciekawe gdzie podziały się pozostałe opinie... Dobrze, że przynajmniej średnia ocen się zachowała. Pozdrowienia dla wszystkich byłych pracowników!!!
kieras 2015-04-18 21:40:37
Firma jak każda inna z tej branży, więc nie ma lekko ale za to pieniądze troche lepsze niz u konkurencji
haha 2015-06-29 00:03:34
Pomyłka w nicku - powinno być chyba ( usunięte przez administratora ) Cała prawda o firmie to średnia ocen, której nie można tak szybko skasować jak prawdziwe opinie.
5
`` 2015-07-08 23:41:48
Na budowach Bartimexu jest tylko jedna osoba:( usunięte przez administratora ) który "robi" za wszystkich. Więc jak mogłeś przejść wszystkie szczeble kariery od inżyniera do kierownika? Dziwne.
3
informator 2015-07-16 14:25:41
Apropos wpisu powyzej. ( usunięte przez administratora ) Faktycznie na budowie jest tylko jedna osoba , ktora jest odpowiedzialna za wszystko. I nie ma czegos takiego jak ścieżka kariery w tej firmie. Samo slowo kariera do tej firmy nie pasuje.( usunięte przez administratora )
3
asdf 2015-09-02 12:35:52
To niestety nie ma wyjaśnienia. Przestajesz się podobać, jesteś za drogi, robisz coś wg własnego planu (w końcu jesteś kierownikiem i odpowiadasz za to, więc chyba ci wolno) lub po prostu brak powodu... tak wygląda rotacja. Jednego dnia jesteś, następnego już cię nie ma
okej 2015-10-13 12:34:36
Jakoś chyba nie najgorsza firma skoro nadal działa. A to że dziś ludzie młodzi przychodzą i odchodzą bo im się coś wydaje to cóż, jest to brak porównania z innymi firmami i brak obycia z dzisiejszą budowlanką! 1/10 się nadaje z młodych ludzi, a doświadczeni chcieliby żeby inni za nich robili i tak w kółko.
loki 2015-10-14 14:12:23
Jakoś płacą więcej niż gdzie indziej, jeśli ktoś jest rozgarnięty. A dyrektora można oswoić, wtedy jest niegroźny. Wystarczy robić swoje i tyle. Jak ktoś się godzi na wszystko to będą go czołgać, co w tym dziwnego?
1
x 2015-10-20 16:54:27
Wytresować to można małpę w cyrku ale nie tę bryłę BETONU
edc 2015-11-28 17:51:01
Auto bez kół też działa, tylko nigdzie nie pojedzie :) I co młodemu po tym, że "płacą lepiej", skoro za 5 miesięcy będzie szukać czegokolwiek, za cokolwiek...
1234 2015-12-11 12:00:59
Firma sprawia dobre wrażenie, ale rotacja pracowników jest tam szokująca. Jak ktoś to wyżej trafnie ujął: "jednego dnia jesteś, następnego już cię nie ma", często z zaskoczenia i nieważne czy pracujesz miesiąc czy pół roku, czy jesteś stary czy młody...
yoda 2016-01-21 21:13:24
Dla czego nie ma wniosków firma ma pana i władce który decyduje o wszystkim
a jak ktoś się sprzeciwi wylatuje ,rotacja jak na dobrej karuzeli jak się nie przypniesz to wylatujesz
yuko 2016-01-23 21:13:41
A mnie się wydaje że jeśli ktoś się nadaje to w każdej firmie sobie poradzi, a jeśli nie to firma z niego rezygnuje. Jak ktoś jest dobry to i uznanie Prezesa zdobędzie, więc dziwię się trochę że ludzi szokuje rotacja.....
Czarodziej 2016-01-25 19:15:03
Uznanie?? tzn że rękę poda na przywitanie?
1
ble 2016-03-14 22:51:58
firma nie szanuje pracownika. nieuczciwa. absolutnie nie polecam i odradzam. z kilkoma pracownikami jest w sądzie. kilku straszyła sądami i zwolnieniami dyscyplinarnymi.
2
były 2016-03-16 15:54:39
W tej firmie generalnie nie funkcjonuje pojęcie 'wypowiedzenia' - jest od razu zwolnienie dyscyplinarne. Nawet, jeśli pracownik niczym nie zawinił - doklejają mu cokolwiek. Dostaje się papier i informację 'tu proszę podpisać, że wszystko twoja wina', a wtedy może wypłacimy należną pensję. W okresie, kiedy pracowałem w tej firmie - żadna nie odeszła z własnej woli (wszystkie zwolniono w trybie natychmiastowym). Po pierwszym moim błędzie na okresie próbnym (błąd nie pociągał żadnych konsekwencji) usłyszałem - 'jeszcze raz i będziemy musieli inaczej to rozwiązać'.
prd 2016-03-16 18:49:32
A mnie się ogólnie dobrze pracowało i nie spotkałem się jakoś z tym co ludzie piszą o braku szacunku, jeśli ktoś coś potrafi i sprawdza się w tym co robi to robotę ma raczej pewną, zwłaszcza że jakieś plany w firmie są. a wpis powyżej - cóż mam nadzieję że to nikt nikomu na złość nie robi tylko "zwykły zbieg okoliczności...15.54"
były pracownik 2016-03-20 22:36:11
Jeśli chodzi o firmę to ją odradzam .... nie jest to firma w żaden sposób godna zaufania. Zatrudniają na umowy zlecenie a później każą przejść na własną, gdzie nie znasz dnia ani godziny kiedy Cię zwolnią, a pracownicy robią zawody kto dłużej popracuje...:)) jedynym plusem są zarobki bo nie są złe jak na Poznań ... Natomiast jeśli ktoś szuka stałej pracy to nie jest to odpowiednia firma.
wolny 2016-04-22 07:31:08
Ciekawym jest ile jeszcze firma pociągnie... Ptaszki ćwierkają że lada moment będzie ogłoszenie upadłości...
1
hary 2016-04-24 18:26:40
Bo do tego zmierza, proponuję więcej takich mądrych dyrektorów chwalących się co to nie oni ale tylko tyle niestety. Są tylko ludzie do gadania co by trzeba, co należy i inne mądrości, ale najlepiej wszystko jednym lu dwoma ludkami bo resztę zwolnili. Nikt tam już nie chce pracować zwłaszcza na umowie zlecenie bo umów o pracę nie ma i nie będzie! Proponuję by p dyrektor zszedł na ziemię w końcu i wziął się za robotę albo nie będzie co ratować.
2
Top-Wykładziny 2016-06-06 21:29:14
Firma bardzo nie uczciwa. Przestrzegam podwykonawców przed praktykami tej firmy. W moim przypadku chodzi o kaucję gwarancyjną o której mowa w umowie. Firma bartimex nie zgłosiła żadnych reklamacji a po mimo to zatrzymała należną mi kaucję zabezpieczając się wystawieniem faktury. Proszę bardzo rozważnie przemyśleć współpracę z tą pseudo firmą. Jeżeli chodzi o kontakt telefoniczny z biurem firmy, to jest bardzo ograniczony, a tym bardziej z kimś kompetentnym. Pracownikom zależy tylko przy zawieraniu umów a już mniej na jej respektowaniu. W moim przypadku chodzi o 500 zł i nie bardzo opłaca mi się korzystać z usług prawniczych, na czym ta pseudo firma prawdopodobnie bazuje. Gdyby ktoś miał podobne problemy to może złożymy pozew zbiorowy. W razie pytań jestem do dyspozycji www.top-wykladziny.pl
2
ali 2016-06-10 22:17:06
Ale o jakich pracownikach mówisz? Firma nie ma pracowników przecież. A jak chcesz się dowiedzieć czegoś na ich temat to zapraszam, możemy pogadać. Lista takich jak Ty jest dłuuuga.
2
yoda 2016-07-27 12:36:38
przy mojej wspolpracy z firma w przeciagu 6tygodni zrezygnowalo 9 osob -ciekawe dla czego
4
asdasd 2016-07-28 13:54:22
firma już nie istnieje:)
3
Ciekawski 2016-08-01 11:00:22
Skąd wiesz ze nie istnieje?
wolny od wszystkiego 2016-08-24 19:29:26
Napiszę tak... Firma ta ogłosiła upadłość. Posiada długi wobec swych podwykonawców , jak i w hurtowniach. Zamykają się i tworzą coś nowego. Jak zawsze chodzi o kasę. A że były , może i są oferty pracy to należy brać miarę. Co proponują , co powiedzą podczas rozmowy to należy patrzeć z przymrużeniem oka. Było dobrze w tej firmie...." jak jest dobrze to jest dobrze , ale jak już jest bardzo dobrze to już dobrze nie jest" . Wszelkie pytanie które pojawią się poniżej to już wybryk pracowników w/w firmy. Pozdrawiam p. Prezesa i p. Dyrektora.
1
naiwny 2016-10-13 12:42:27
przeczytaj to wszystko ze zrozumieniem to odpowiesz sobie tak na marginesie nie łudź się
tomek 2016-10-13 15:51:38
ale dlaczego masz o nich takie zdanie konkretnie @naiwny?
Zostaw swoją opinię o Bartimex Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlano-Handlowe - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bartimex Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlano-Handlowe