brak logo

Goldberg And Son Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o Goldberg And Son Sp. z o.o.

KNF 2017-05-23 13:35
czy w takim razie jest to legalne?
3
bejbe 2017-05-24 10:59
weź długopis i kartkę ;p
1. Napisz imię osoby płci przeciwnej.

2. Który kolor najbardziej lubisz: czerwony, czarny, niebieski, zielony czy żółty?

3. Pierwsza litera twojego imienia?

4. Miesiąc urodzenia?

5. Który kolor bardziej lubisz czarny czy biały?

6. Imię osoby tej samej płci.

7. Ulubiony numer?

8. Wolisz jezioro czy morze?

9. Napisz życzenie (możliwe do spełnienia!).

Skończone – zobacz poniżej:



Odpowiedzi

1. Kochasz tę osobę.

2. Jeżeli wybrałaś /eś:

Czerwony – twoje życie jest pełne miłości.
Czarny – jesteś konserwatywna /y i agresywna /y.
Zielony – twoja dusza jest zrelaksowana i jesteś osobą na luzie.
Niebieski – jesteś spontaniczna /y i kochasz całusy i pieszczoty tych, których kochasz.
Żółty- jesteś bardzo szczęśliwą osobą i udzielasz dobrych rad tym, którzy są w dołku.

3. Jeżeli pierwsza litera twojego imienia jest:

A-K - masz w sobie dużo miłości, którą ofiarujesz bliskim i przyjaciołom.

L-R - Próbujesz cieszyć się życiem na maxa a twoje życie uczuciowe wkrótce rozkwitnie.

S-Z - lubisz pomagać innym a twoje przyszłe życie uczuciowe wygląda bardzo dobrze.

4. Jeśli urodziłaś /eś się w:

Styczeń – Marzec
Rok minie ci bardzo dobrze i odkryjesz, że zakochasz się w kimś zupełnie nie oczekiwanym.

Kwiecień - czerwiec
Twój związek (uczuciowy) jest bardzo silny, będzie trwał długo i pozostawi wspaniałe wspomnienia na zawsze.

Lipiec- wrzesień
Będziesz mieć wspaniały rok i doświadczysz dużą zmianę w życiu na lepsze.

Październik – grudzień
Twoje życie uczuciowe nie będzie zbyt wspaniałe, ale w końcu odnajdziesz swoją bratnią duszę.

5. Jeśli wybrałaś /eś

Czarny: twoje życie obierze inny kierunek, co będzie dla ciebie bardzo korzystne i bardzo cię to ucieszy.

Biały : Będziesz mieć przyjaciela, któremu można będzie całkowicie zaufać i zrobiłby dla ciebie wszystko, ale ty możesz sobie z tego nie zdawać sprawy.

6. Ta osoba jest twoim najlepszym przyjacielem.

7. To jest ilość twoich bliskich przyjaciół w twoim życiu.

8. Jeśli wybrałaś /eś:

Jezioro: Jesteś lojalnym przyjacielem i kochanką /iem.

Morze: Jesteś bardzo spontaniczna /y i lubisz zadowalać ludzi.

9. To życzenie spełni się tylko wtedy, gdy wstawisz ten test do 5 innych odp w ciągu jednej godziny. Wklej je do 10 innych komentarzy spełni się przed twoimi następnymi urodzinami
1
Relajans&Ciasteczka 2017-05-24 16:51
Cezary, pochwal się za to ilu twoich nowych/starych współpracowników ma licencje ;-)
bartoń 2017-05-24 18:20
Zostałeś wybrany przez Zioma co oznacza, że jesteś fajnym Ziomalem!
Będziesz miał szczeście przez dwa lata jeśli wyślesz to do 8 osób lub wiecej.
A jeśli wróci to do Ciebie wtedy będziesz wiedział, że jesteś zejebistym Ziomkiem...
Musisz to przesłać dalej w ciągu 5 minut, albo Twoje Ziomalstwo zniknie jeżeli wyślesz tą wiadomość do 11 osób, na Twoim monitorze pojawi się mały film. Nie pytajcie, jak to działa, ale działa naprawde!
1
Ciekawy 2017-05-24 20:58
A co, szukasz pracy?
2
john 2017-05-31 09:26
Jeszcze wczoraj 460 opinii, dzisiaj już 429...

Boicie się prawdy Goldbergi? :)
10
nicky99 2017-06-02 12:08
Pomyśl sobie życzenie zanim zaczniesz! Weź kartkę i ołówek i zapisuj odpowiedzi.
Będziesz ich potem potrzebował. To jest poważny test pytań i odpowiedzi, który powie Ci wiele prawdy o Tobie samym.

Uwaga: Odpowiadaj na pytania w kolejności.
To tylko cztery pytania i jeśli przeczytasz je wcześniej, Twoje odpowiedzi nie bedą szczere.
Odpowiedz na pytania zgodnie ze swoimi uczuciami.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Uporządkuj następujących pięć zwierząt w wymyślonej przez siebie kolejności (tak jak Ci się podoba).



krowa
tygrys
owca
koń
świnia

zapisz odpowiedź na kartce

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.



Dla każdego z poniższych słów dopisz jedno określenie, które pierwsze przychodzi Ci na myśl w związku z nim (pierwsze skojarzenie - czasownik, rzeczownik, przymiotnik - cokolwiek np. koń - zły, biegnie)

pies
kot
szczur
kawa
morze

zapisz odpowiedź na kartce

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Pomyśl o ludziach z którymi się znasz i porównaj ich z następującymi kolorami np. różowy - Piotr (nie można porównać tej samej osoby do dwóch kolorów)

żółty
pomarańczowy
czerwony
biały
zielony

zapisz odpowiedź na kartce

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
.


Na koniec zapisz sobie:
Twoja ulubioną liczbę i Twój ulubiony dzień tygodnia.

zapisz odpowiedź na kartce

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Gotowe?
Upewnij się, że Twoje odpowiedzi SĄ szczere i odzwierciedlają Twoje PRAWDZIWE uczucia!
Ostatnia szansa na poprawę...
Za chwilę przeczytasz interpretację Twoich odpowiedzi.

Ale najpierw powtórz swoje życzenie!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Pierwsze pytanie odzwierciedla priorytety w Twoim życiu

Krowa: oznacza KARIERĘ
Tygrys: oznacza HONOR, DUMĘ
Owca: oznacza MIŁOŚĆ
Koń: oznacza RODZINĘ
Świnia: oznacza PIENIĄDZE


Drugie pytanie

Opis psa to TWOJA WŁASNA OSOBOWOŚĆ
Opis kota to OSOBOWOŚĆ TWOJEGO PARTNERA
Opis szczura to OSOBOWOŚĆ TWOJEGO WROGA
Opis kawy to OPIS TWOJEGO SEKSU
Opis morza to OPIS TWOJEGO WŁASNEGO ŻYCIA


Trzecie pytanie

Żółty: ta osoba nigdy Cię nie zapomni
Pomarańczowy: ta osobę uważasz za prawdziwego przyjaciela
Czerwony: ta osobę naprawdę kochasz
Biały: to pokrewna dusza
Zielony: ktoś kogo będziesz wspominał całe życie



Ten test pochodzi od Dalaj Lamy w roku milenijnym. Przekaż adres tego testu przynajmniej do tylu osób ile wynosi Twoja ulubiona liczba, a Twoje życzenie spełni się w tym dniu tygodnia, który jest Twoim ulubionym
życzliwy 2017-06-02 13:44
Już 4 czerwca 2017 wielkie otwarcie firmy reliance 24 Polska przy Al. Pokoju 1 w Krakowie !!!
Wpadacie pokłonić się wielkiemu Cezarowi...ojć wybaczcie Cezaremu?
3
śmieszne 2017-06-02 14:24
Goldbergi tak spamujecie na panelach, żeby się skupić na swoim celu i nie patrzeć na innych, w tym nie na forach na ten przykład, a sami siedzicie tutaj częściej niż ktokolwiek inny :)

Ludzie jeżeli szanujecie czas, a przede wszystkim siebie, nie poświęcajcie swojego czasu na pracę w tym miejscu. Chociażby dlatego, że nie ma po tym perspektyw, chyba, że inne call center. Na panelach sami mówią o tym, żeby jak najlepiej czas wykorzystać, i żeby go nie marnować. Do tego oczywiście dochodzi to, żeby się rozwijać. Sami oceńcie, czy siedzenie na słuchawce od 9:00 do 21:00 jest rozwojowe i czy w ten sposób ktokolwiek jest w stanie dobrze czas wykorzystać.
10
panjan 2017-06-02 14:43
Nie wiem jak wy ale ja się rozwijam na kasie w żabce lepiej niż w goldbergu !
12
Prawda 2017-06-02 15:01
Każdy kto miał choć trochę oleju w głowie odszedł z tej firmy
18
Jaja 2017-06-05 13:13
A możecie coś powiedzieć o rozwiązaniu umowy? Jakie problemy stwarzają? Gdzie trzeba wysyłać wypowiedzenie ? Ogólnie jak to tam wygląda
1
defis 2017-06-05 13:28
Jakie wynagrodzenie kolego :D :D Tutaj nie ma czegoś takiego :D
7
Jaja 2017-06-05 15:08
Wypowiedzenie, bo po komentarzach widzę że wynagrodzenia to nie ma za bardzo xD
1
demono89 2017-06-06 17:17
@xxxxx osiagnelas o wiele wiecej niz mozna sobie wyobrazic i siedzisz pol h piszac komentarz, o tym co bylo 3 lata temu ? a moze tak naprawde wciaz jestes ciekawa co w firmie, bo czas kiedy pracowalas wspominasz z sentymentem, a na codzien tylko wmawiasz sobie jaka jestes pracowita?

szczerze napisz ile konsekwencji nauczylas sie w tej pracy ;) ja pracuje w firmie od 3 lat rowniez, bylem w wielu miejscach, stac mnie na mieszkanie, auto i inne przyjemnosci, a rzeczy, ktore tu wypisujecie to kompletne bzdury...

moze kolezanka @xxxxx to jakas Matka Teresa, ktora dzieli sie doswiadczeniami wypisujac dlugie monologi, ale ja tam bardziej widze jakies zlamane serce zwiazane z odejsciem, a nie trudy w pracy... hehehehe
1
rzal i bul 2017-06-07 13:39
Zabawne, goldberg psycholog... tym razem był panel o opiniach w internecie? Postaraj się bardziej, może powiedz coś swojego... a nie, chwila, w goldbergu nie można mieć swojego zdania.

Jakoś nie widzę tutaj osób, które tęsknią za pracą w tej waszej firemce.
8
Cesar Hybowsky 2017-06-07 21:58
Przypominacie trochę wyborców PO, bo tak jak oni, potraficie tylko szczekać. Szczekać na tych co w tej firmie zostali i którym się powodzi, bo większość z Was tak naprawdę pewnie zdaje sobie sprawę z tego, że firma daje duże możliwości.
Życzę Wam, mimo wszystko, powodzenia w dalszej karierze zawodowej jak i w życiu.

Pozdrawiam, Goldberg od kilku lat.
plac bohaterów Getta 2017-06-08 11:17
Nie dziwi was, że mimo ogromu osób które komentują i wystawiają najgorsze oceny na tej stronie dla Goldberga i z dnia na dzień liczba ta się powiększa to cały czas Goldberg ma 3 gwiazdki i nie można sprawdzić ile osób oceniało na jakie oceny?:))
10
plac bohaterów Getta 2017-06-08 11:21
Poznaj Właściciel firmy
Cezary C.
Właściciel firmy
Licencjonowany Doradca Finansowy (Fédération Européenne des Conseils et Intermédiaires Financiers, licencja nr 988) prowadzący aktywność konsultingową na terenie Unii Europejskiej. Absolwent Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Cezary Chybowski posiada międzynarodowe doświadczenie w branży finansowej oparte o długoletnią pracę z klientami w Wielkiej Brytanii. Od 2017 roku na stanowisku CEO Reliance Polska.

Przecież on studiów nie skończył!!! Jaka praca taki absolwent, hehe:)) Inna firma, swoja firma a kłamiemy jak nas nauczyli:))
5
POZNAN 2017-06-08 11:24
Czyżby zamieniał się w komuniste...?:)

RELIANCE:
pon. 9:00 - 17:00
wt. 9:00 - 17:00
śr. 9:00 - 17:00
czw. 9:00 - 17:00 Czynne teraz
pt. 9:00 - 17:00
sob. Zamknięte
niedz. Zamknięte
5
komunista 2017-06-08 11:25
Nie tak Cię tomasz wychował :D :D :D :D
8
me 2017-06-08 12:26
sio goldbergi do roboty :* bo pkt i i wielbłądów nie będzie :D
11
Prawilny 2017-06-08 20:38
Ale skrót "JKM" to Ty szanuj
4
@niewzburzony 2017-06-09 14:00
@wzburzony idz szukac sensacji gdzie indziej... to forum jest wlasnie dla takich jak Ty kryjac sie pod nickiem-piszacym oszczerstwa za komputerkiem w mieszkaniu rodzicow.. szkoda pisac wiecej.
Pikers 2017-06-09 20:45
Widzę że Goldbergi byli w Chorwacji na wakacjach... dziwne że tylko stare twarze na fotach :) młodzi nie zdobyli odpowiedniej ilości punktów? :D czy może są za mało wkręceni? :D
11
aasd 2017-06-10 10:23
Nikim to sa osoby ktore wypowiadaja sie tak jak ty, wiele osob po dobry studiach jest kims i ma perspektywy nieporownywalnie wieksze niz w waszym............... Tak samo jak mowicie o lechtaciarzach - moim zdaniem to ludzie ktorzy pracuja na takich umowach jak wasze i nie moga zlechtac konca z koncem
4
Bibs 2017-06-10 13:31
Tak narzekacie, a mam znajomych, co tam pracują i co rusz, to jakaś wycieczka, czy do USA czy po Europie. Przynajmniej pozwiedzają :)
Sama prawda 2017-06-10 16:52
Fake - ludzie z goldberga nie mogą mieć znajomych poza firmą.
14
Bibs 2017-06-10 21:26
To znajomi z dawnych lat, a wiem że tam pracują (facebook wszystko wie). Wrzucają zdjęcia z jakimiś kotami, końmi, zegarkami i pseudomotywacyjne regułki. A poza tym zdjęcia z wycieczek po świecie.
Niby źle zarabiają, ale gdzieś mieszkają, coś jedzą, jakieś ubrania mają. Za 1000 zł to niemożliwe. A rodzice tych znajomych na pewno nie pomagają..
Bosz 2017-06-13 15:45
Właśnie... Dostaja male przelewy, a za te wszystkie dobrodziejstwa placa.
Wiec dlugi rosna.
Goldberg jak nic.
8
Bibs 2017-06-15 07:10
Czyli co, za te wycieczki po Europie czy swiecie płacą z własnych kieszeni? I robią to dla idei firmy? Nie pojmuję, jak można pakować się w długi (no bo jak inaczej) tylko by zadowolic szefa, bardzo nieodpowiedzialne.
4
Ocknięty 2017-06-15 13:04
No wlasnie tak to jest...
I zbutnio nie mozesz zdecydowac czy chcesz czy nie... A o kosztach zwykle dowiadujesz sie w trakcie/ na koniec wyjazdu
Fajna opcja zwiedzania, nie fajne jest to ze nie mozesz wybrac. To znow firma decyduje za Ciebie.

Poprostu chca sobie stworzyc roboty, a nie indywidualnosci.
8
Tomcio 2017-06-15 13:31
W tej "firmie" nie można myśleć samodzielnie...
11
Bibs 2017-06-15 20:43
Zainteresowałem się tą firmą, w sensie opiniami o niej, ponieważ rodzina pewnego goldbergowca szczyci się pod niebiosa sukcesami, pieniędzmi i podróżami owego goldbergowca. Na pewno nie wiedzą, że tak to wygląda.
6
Jakub 2017-06-18 09:13
To wszystko jest tak sztuczne...
Fakt, to ze maja mozliwosc zobaczenia takich miejsc... Naprawde spoko.
Tylko pytanie w zamian za co?

Ci ludzie sprzedaja "dusze diablu" za to zeby miec zegarek, samochod, zrobic sobie zdjecie i wrzucic na insta.
Wiekszosc tych ludzi, ktorzy tam pojechali nawet nie interesuje sie tym w jakim miejscu jest, jaka jest historia tego miejsca... Wazne, ze pochwali sie ze jest w stanach itp.
10
Jakub 2017-06-22 12:16
Wasz problem polega na tym, ze nic nie widzieliscie poza pseudo wycieczkami z goldberga.
I wbrez pozorom wiekszosc normalnych ludzi podróżuje i wyjezdza za granice.
Jak chcesz woedziec to ja rowniez.
Ale zyj w swoim zamknietym, ograniczonym świecie.
Pozdrawiam.
6
Szogun 2017-06-23 12:34
Żal mi Was naprawdę, tyle jadu co tutaj się wylewa nie widziałem nawet pod artykułami o wojnie po-pis...
1
bibi 2017-06-26 15:29
Pomyśl sobie życzenie zanim zaczniesz! Weź kartkę i ołówek i zapisuj odpowiedzi.
Będziesz ich potem potrzebował. To jest poważny test pytań i odpowiedzi, który powie Ci wiele prawdy o Tobie samym.

Uwaga: Odpowiadaj na pytania w kolejności.
To tylko cztery pytania i jeśli przeczytasz je wcześniej, Twoje odpowiedzi nie bedą szczere.
Odpowiedz na pytania zgodnie ze swoimi uczuciami.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Uporządkuj następujących pięć zwierząt w wymyślonej przez siebie kolejności (tak jak Ci się podoba).



krowa
tygrys
owca
koń
świnia

zapisz odpowiedź na kartce

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.



Dla każdego z poniższych słów dopisz jedno określenie, które pierwsze przychodzi Ci na myśl w związku z nim (pierwsze skojarzenie - czasownik, rzeczownik, przymiotnik - cokolwiek np. koń - zły, biegnie)

pies
kot
szczur
kawa
morze

zapisz odpowiedź na kartce

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Pomyśl o ludziach z którymi się znasz i porównaj ich z następującymi kolorami np. różowy - Piotr (nie można porównać tej samej osoby do dwóch kolorów)

żółty
pomarańczowy
czerwony
biały
zielony

zapisz odpowiedź na kartce

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
.


Na koniec zapisz sobie:
Twoja ulubioną liczbę i Twój ulubiony dzień tygodnia.

zapisz odpowiedź na kartce

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Gotowe?
Upewnij się, że Twoje odpowiedzi SĄ szczere i odzwierciedlają Twoje PRAWDZIWE uczucia!
Ostatnia szansa na poprawę...
Za chwilę przeczytasz interpretację Twoich odpowiedzi.

Ale najpierw powtórz swoje życzenie!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Pierwsze pytanie odzwierciedla priorytety w Twoim życiu

Krowa: oznacza KARIERĘ
Tygrys: oznacza HONOR, DUMĘ
Owca: oznacza MIŁOŚĆ
Koń: oznacza RODZINĘ
Świnia: oznacza PIENIĄDZE


Drugie pytanie

Opis psa to TWOJA WŁASNA OSOBOWOŚĆ
Opis kota to OSOBOWOŚĆ TWOJEGO PARTNERA
Opis szczura to OSOBOWOŚĆ TWOJEGO WROGA
Opis kawy to OPIS TWOJEGO SEKSU
Opis morza to OPIS TWOJEGO WŁASNEGO ŻYCIA


Trzecie pytanie

Żółty: ta osoba nigdy Cię nie zapomni
Pomarańczowy: ta osobę uważasz za prawdziwego przyjaciela
Czerwony: ta osobę naprawdę kochasz
Biały: to pokrewna dusza
Zielony: ktoś kogo będziesz wspominał całe życie



Ten test pochodzi od Dalaj Lamy w roku milenijnym. Przekaż adres tego testu przynajmniej do tylu osób ile wynosi Twoja ulubiona liczba, a Twoje życzenie spełni się w tym dniu tygodnia, który jest Twoim ulubionym
wkurzony 2017-07-07 17:30
Podobny komentarz zamieściłem na stronie warszawskiego oddziału, nóż widelec komuś tutaj się przyda zanim podejmie tu pracę (przed czym mocno przestrzegam).

Mówią, że najlepiej uczyć się na cudzych błędach, bo te najmniej kosztują. I to jest racja. Chciałbym przestrzec wszystkich przed podjęciem tam jakiejkolwiek pracy.

Schodki zaczynają się już na wstępie - aplikuje się o stanowisko 'asystenta biurowego', przez większość 'wdrażania' nie jest się poinformowanym o konkretnym zajęciu, jakie będzie się wykonywało. Z początku są to same durne pogadanki i panele, następnie jakieś wstukiwanie danych do programu. Ale okazuje się to tylko przykrywką - wszędzie tylko 'pogadanki o psach, koniach, papugach, o innych markach należących do G&S (wszystko po to, by odwrócić uwagę kandydata). Koniec końców, podczas podpisania umowy usłyszysz (po raz pierwszy) jaki jesteś beznadziejny, że nic nie wnosisz do firmy i w związku z tym otrzymasz mało. B.K zapytany o wysokość zarobków zacznie się zachowywać tak, jakby ktoś (dosłownie) gwałcił jego matkę, po czym zacznie pieprzenie o Messim, Ronaldo albo innych ludziach tego typu, co osiągnęli wiele, ciężko pracując...

Ach, 'asystent biurowy' to w rzeczywistości dzwonienie do przypadkowych osób (o czym opowiem niżej). Podejście w firmie jest takie że 'hurr durr trzeba dużo pracować' (oficjalnie mówi się że od 8 do 16, w praktyce nierzadko do 22/23) a jakiekolwiek wcześniejsze wyjście = bura od B.K. Nie uda się 'umówić spota' = bura od B.K. Można powiedzieć, że opieprz jest na każdym kroku. Do tego masa konfidentów - cokolwiek zrobisz, wszystko ląduje u B.K a za to masz opieprz. I tak każdego dnia.

Zapewne nieraz byliście w call center i wiecie jak to wygląda. Tutaj jest 26(!) osób w około 40-metrowym pomieszczeniu bez klimatyzacji. Do tego kilka biurek - 2-3 laptopy i nie ma miejsca. Przy jednym siedzą nierzadko po 4 osoby, część w ogóle wyszukuje danych we własnych telefonach! Sam w pewnym momencie byłem zmuszony użyć własnego telefonu do dzwonienia i laptopa by szukać danych.
Jak wyglądał kontakt z klientem? Wchodziło się na panoramę firm lub azpolska i dzwoniło się po kolei do wszystkich, którzy mieli podane telefony komórkowe, po czym obchodziło się różnymi wykutymi formami (nierzadko posługując się 'nowym prawem') tylko po to, by 'umówić spota'.

Ogólnie mogę szczerze powiedzieć, że atmosfera jest beznadziejna. Tak jak wspomniałem wcześniej - dookoła konfidenci (sam kilka razy miałem tę nieprzyjemność, że poszedł na mnie donos), co rano pogadanka, na której D.G albo B.K co 3-cie słowo przeklinają, naśmiewają się z a) rodziny b) studiów c) osób biednych bo oczywiście tylko G&S daje takie 'możliwości kariery i rozwoju". Taa, chyba na słuchawce w zatłoczonym pokoju.

Po pewnym okresie, nie zobaczywszy żadnych środków na koncie, zapytawszy B.K o co chodzi, stwierdził, że 'nic nie zrobiłem' i skoro na konto nic nie wpłynęło to znaczy, że tyle zrobiłem dla firmy (!). A nawet jeśli już jakieś pieniądze się pojawiają to firma 'sugeruje' co za nie kupić - oczywiście produkty firm należących do G&S. Do tego firma chce zaplanować pracownikom praktycznie cały czas wolny - w firmie najlepiej od 8 do 22, co drugi weekend odpowiednio albo Paskudy (stadnina koni, o której jest strasznie dużo pierdolenia) albo centrala w Chorzowie (hurr durr panele z Tomaszem).

Ach, w biurze jest brak jakiegokolwiek nawet dozownika wody - albo przynosisz coś własnego (na co też krzywo patrzą) albo kupujesz po horrendalnie wysokich cenach w "Coffee Brothers".

Reasumując - trzymajcie się stamtąd z daleka!
16
Przyjaciej 2017-07-10 15:38
Wlasnie dlatego ta firma nie zatrudnia nikogo na umowe o prace.
Nie musi zapewniać zadnych, warunkow pracy.
Ludzie tam siedza jak w kołchozie.
Ale wmawiaja innym, ze chodzi o rozwoj.
Nieprawda, chodzi tylko o to ze firma nie ponosi zadnej odpowiedzialnosci za ludzi tam pracujacych.
Przykre, bo o odpowiedzialnosci mowi sie bardzo duzo na panelach. Puste gadanie ktore nie ma zadnego przelozenia na rzeczywistość. Mowia to co kazdy chce uslyszec.
Pozdrawiam wszystkich ktorzy sie ockneli z tego amoku:)
12
Rozbawiony 2017-07-11 23:32
Wiecie co mnie zawsze bawilo..?
Ze zawsze jak byl jakis wyjazd, czy to do berlina, hiszpani, stanów, szwajcarii czy tam austrii to potem klientom sprzedawali historie, ze jezdza na szkokenia... Ahahaha to jest tak zabawne... Ci ludzie nie maja zadnych kompetencji zeby obracac majatkiem klientow...
Jedyne szkolenie jakie odbywaja to z axa, z generali, albo innego TU, ktorego umowy sprzedaja... A ti szkolenie wyglada tak ze przez godzine poltora jakis gosciu gada, a potem jest pseudo egzamin na licencje, gdzie wszyscy razem go rozwiazuja, alebo maja juz klucz odpowiedzi.
Gratulacje???? ????
15
luks 2017-07-12 14:44
Mam bardzo ważne pytanie. Przeszedłem okres rekrutacyjny w ich biurze w Warszawie, potem przez tydzień chodziłem na te ich panele i wdrożenia do pracy. Podpisałem umowę. Dopiero jak mi zaczęli pokazywać że ta praca polega na call center, najzwyczajniej w świecie wyszedłem i następnego dnia już się tam nie pojawiłem. Stąd pytanie co w związku z tą umową? Coś mi grozi za jej niewypełnienie? Czy muszę iść jeszcze raz do ich firmy, narobić ambarasu i zmusić ich do anulowania umowy? Pisać jakieś odwołanie? Czy po prostu olać ich i nawet nie odbierać telefonu bo mi i tak nic nie zrobią? Bo to że otrzymam jakiekolwiek pieniadze za te kilka dni to i tak nie liczę. I czy moga jakoś wykorzystać dane które im podałem + zdjecia dowodu i legitymacji? Proszę rozwiejcie moje wątpliwości bo nie wiem co robić.

Zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie! Nie popełnijcie mojego błędu. Straciłem tydzień chociaż jak teraz czytam opinie innych wiem że mogło być o wiele gorzej.
7
wiem o czym mówisz 2017-07-12 17:02
również straciłem czas, półtora tygodnia jeździłem na ten etap wdrożeniowy i zrezygnowałem ponieważ pytając się o kwestie finansowe zawsze słyszałem taką samą odpowiedź " jeszcze nie wiemy za co bedziesz odpowiedzialny" już nie bede wspominał o warunkach panujących w firmie bo trochę tutaj już na ten temat jest. Zadzwoniłem do tego co mnie rekrutował i powiedziałem że rezygnuje i tyle w temacie. Umowę mieli wysłać do centrali czy jakoś tak ale powiedział że ją wsadzą do niszczarki i finał.
Moja rada - szukaj nowej pracy
Pozdrawiam
8
Zigzag 2017-07-15 12:43
Jakie kłopoty masz na myśli?
Krzysztof 2017-07-16 16:19
Finansowe i rodzinne.
Jakiez by inne.
Ludzie ktorzy ram pracuja, mają mase długów, bo żyją ponad stan.
Zegarki, wyjazdy,fury... To wszystko kosztuje, a uwiezcie mi Ci ludzie tyle nie zarabiaja, tylko ich osoby i sytuacja jest tak pokazywana, a nawet jak juz zarobisz to firma Ci powie na co rozdysponowac pieniadze.
Po drugie rodzina sie od Ciebie odwraca, przyjaciele, bo gadasz jak nawiedzony i wszystkich wyzywasz od biedakow.
Jak masz bardziej przekupna laske to z Toba zostanie, i nie daj sobie wmowic, ze tej dziewczynie zalezy na bezpieczenstwie... Głupie gadanie. To jest przekupywanie najblizszysz, na dodatek wysmiewaja sie z nich na panelach.


Mysle, ze o takie klopoty chodzilo.
5
kasia23 2017-07-17 12:28
Pomyśl sobie życzenie zanim zaczniesz! Weź kartkę i ołówek i zapisuj odpowiedzi.
Będziesz ich potem potrzebował. To jest poważny test pytań i odpowiedzi, który powie Ci wiele prawdy o Tobie samym.

Uwaga: Odpowiadaj na pytania w kolejności.
To tylko cztery pytania i jeśli przeczytasz je wcześniej, Twoje odpowiedzi nie bedą szczere.
Odpowiedz na pytania zgodnie ze swoimi uczuciami.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Uporządkuj następujących pięć zwierząt w wymyślonej przez siebie kolejności (tak jak Ci się podoba).



krowa
tygrys
owca
koń
świnia

zapisz odpowiedź na kartce

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.



Dla każdego z poniższych słów dopisz jedno określenie, które pierwsze przychodzi Ci na myśl w związku z nim (pierwsze skojarzenie - czasownik, rzeczownik, przymiotnik - cokolwiek np. koń - zły, biegnie)

pies
kot
szczur
kawa
morze

zapisz odpowiedź na kartce

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Pomyśl o ludziach z którymi się znasz i porównaj ich z następującymi kolorami np. różowy - Piotr (nie można porównać tej samej osoby do dwóch kolorów)

żółty
pomarańczowy
czerwony
biały
zielony

zapisz odpowiedź na kartce

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
.


Na koniec zapisz sobie:
Twoja ulubioną liczbę i Twój ulubiony dzień tygodnia.

zapisz odpowiedź na kartce

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Gotowe?
Upewnij się, że Twoje odpowiedzi SĄ szczere i odzwierciedlają Twoje PRAWDZIWE uczucia!
Ostatnia szansa na poprawę...
Za chwilę przeczytasz interpretację Twoich odpowiedzi.

Ale najpierw powtórz swoje życzenie!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Pierwsze pytanie odzwierciedla priorytety w Twoim życiu

Krowa: oznacza KARIERĘ
Tygrys: oznacza HONOR, DUMĘ
Owca: oznacza MIŁOŚĆ
Koń: oznacza RODZINĘ
Świnia: oznacza PIENIĄDZE


Drugie pytanie

Opis psa to TWOJA WŁASNA OSOBOWOŚĆ
Opis kota to OSOBOWOŚĆ TWOJEGO PARTNERA
Opis szczura to OSOBOWOŚĆ TWOJEGO WROGA
Opis kawy to OPIS TWOJEGO SEKSU
Opis morza to OPIS TWOJEGO WŁASNEGO ŻYCIA


Trzecie pytanie

Żółty: ta osoba nigdy Cię nie zapomni
Pomarańczowy: ta osobę uważasz za prawdziwego przyjaciela
Czerwony: ta osobę naprawdę kochasz
Biały: to pokrewna dusza
Zielony: ktoś kogo będziesz wspominał całe życie



Ten test pochodzi od Dalaj Lamy w roku milenijnym. Przekaż adres tego testu przynajmniej do tylu osób ile wynosi Twoja ulubiona liczba, a Twoje życzenie spełni się w tym dniu tygodnia, który jest Twoim ulubionym
Prawdaboli 2017-07-18 09:04
Najlepsze te panele, takie "życiowe". Mówią o sportowcach, ale w żadnym stopniu ich nie przypominają - nie mówię tutaj o posturze p. Agaty, ale przede wszystkim o zachowaniu. Wytrwałość? Tak, dzwonienie setny raz do tego samego gościa to na pewno test wytrwałości, pytanie tylko dla kogo bardziej, bo raczej dla klienta. Rozwój? Tyle o tym mówią, ale siedzenie od 9 rano do 21:00 i dzwonienie jakoś nie przypomina rozwoju. Dążenie do celu? A co jest ich celem? Odizolowanie się od rodziny i przyjaciół, bo są komunistami i etaciarzami? Naprawdę goldberg? Zauważcie, że każdy z tych, którzy pracują tam dłużej, KAŻDY, ma straszne relacje z bliskimi. Tacy kapitaliści, ale wolą siedzieć za darmo w biurze od rana do wieczora, niż pójść do normalnej pracy i zarobić. Jeżeli celem jest całkowite uzależnienie się od pracodawcy, brak stabilizacji, bo nawet jak naruch*łeś tych punktów nie wiadomo ile, to jeden goldberg wie, co z tego przypadnie akurat Tobie. Jeżeli właśnie tym celem jest wydawanie kasy na to, co Ci goldberg powie, praca od poniedziałku do niedzieli i brak jakiegokolwiek kręgosłupa moralnego, to tak, dążą do celu jak nikt inny.
Reasumując, jeżeli nie masz skrupułów, żeby zabrać komuś oszczędności życia, gdzie ktoś, z racji umowy, jaką ma podpisaną z innym TU, straci 30% tego co zaoszczędził, i pozostałą kasę wrzucić na wniosek axy albo generali (nie wiem co obecnie jest w obrocie), tylko po to, żeby mieć z tego kilkaset złotych, to praca dla Ciebie. Jeżeli nie masz życia prywatnego, nie chcesz mieć rodziny ani poukładanych relacji z najbliższymi czy przyjaciółmi, to praca dla Ciebie. Jeżeli masz odłożone na koncie kilka tysięcy złotych na utrzymanie samego siebie, żebyś miał pieniądze chociaż na jedzenie i rachunki, i jak lubisz prosić aż p. Bartłomiej łaskawie rzuci Tobie 100zł, to trafiłeś w dobre miejsce. Jeżeli lubisz wysłuchiwać, jakim to Ty i Twoja rodzina jesteście biedakami, a Ty, że masz tę niepowtarzalną szansę pracowania w goldbergach, to śmiało, aplikuj. Jak lubisz techno jebawkę, przez co musisz drzeć się do telefonu, jeśli lubisz sztuczną atmosferę, uśmiech i słynną wkrętę, to miejsce dla Ciebie. Tylko się nie zdziw, jak po 3 miesiącach nie zarobisz ŁĄCZNIE 1500pln - bo nie zarobiłeś dla firmy, bo się jeszcze nie spolisowało, bo klient zrezygnował (a suma summarum i tak nie wiesz, co tak na prawdę zostało spisane a co nie).
I najważniejsze - jeżeli myślisz, że te komentarze to ściema, pisane tylko po to, żeby zrobić kiepski PR goldbergowi, że ludzie tam jednak nie stracili ani czasu a ni pieniędzy, albo, że tak naprawdę wszyscy żałują, że już tam ich nie ma, to śmiało, spróbuj sam. Tylko pytanie czy będziesz miał na tyle odwagi, jaja żeby stamtąd odejść, jak już nie będziesz wytrzymywał, a usłyszysz na panelu od p. Tomasza Sz., że dotknął Cię palec Boży, że jesteś gdzie jesteś, i że tylko biedaki z takiej szansy rezygnują, a w tym samym czasie Ty nie będziesz miał czym chleba przesmarować. W końcu dojdzie do Ciebie, że ta droga prowadzi donikąd, ale pytanie, czy możesz już zawrócić, czy najpierw musisz spłacić zegar albo inny gadżet z LFB.
12
Lobster 2017-07-18 22:56
Z tego co czytam powinny tym się zająć organy ściągania!
10
Prawdaboli 2017-07-19 12:56
Z punktu widzenia prawnego jest wszystko w porządku - wszystko jest przecież zapisane na umowach, wnioskach i tak dalej. Jeżeli klient przechodzi na do innego TU ze swojego, to na jego umowie są zapisane konsekwencje takiego przejścia. Tutaj wkracza "negocjator", który czaruje gościa i spisuje wniosek. Goldbergi nazywają to sprzedażą, dla mnie to zwykłe krętactwo.
Bardziej chodzi o etykę, ci ludzie nie przejmują się nikim innym, najważniejsze to mieć hajs, nowy zegarek z lfb, auto z go69, zjeść w bb albo bravo, nie ważne, że kosztem kogoś innego. Nie masz tego - jesteś nikim, biedakiem, etaciarzem komunistą itd.
8
nick 2017-07-23 20:54
Oby totalitarne rządy PISu zajęły się kiedyś takimi firemkami w stylu sekty tomasza sz. :)
3
Zostaw swoją opinię o Goldberg And Son Sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Goldberg And Son Sp. z o.o.