Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Interesujący profil? Udostępnij!

Profil firmy: T&S Group


Oceniono 180 razy
Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.
zdjecie uzytkownika
kokoko - 2013-11-18 07:58:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Narescie sie doczekalam!!! T&S rezygnuje z campingow!! Podobno maja byc jakies mieszkania i hotele , wie ktos cos wiecej na ten temat?
zdjecie uzytkownika
były emigrant - 2013-11-19 09:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
już 3 lata temu słyszałam, że mają rezygnować z campingów, niby hotele jakieś budowali i tak budowali, że do tej pory wybudować nie mogą, mieszkanie mają po starym biurze w waalwijku, a droomgard to już chyba wieczny będzie...
zdjecie uzytkownika
T&S Group - 2013-11-21 11:11:55 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [UŚKA - 2013-11-14 10:52:20]:
Dzień dobry. Patrząc na komentarze, większość forumowiczów będzie Pani pewnie odradzać pracę jako „skoczek”. Nie znaczy to jednak, że jest dokładnie tak, jak piszą niezadowolone osoby. Praca skoczka - jak sugeruje nazwa - wiąże się z dość częstym zmienianiem zakładów pracy. Nasi holenderscy partnerzy zgłaszają zapotrzebowanie na dane stanowisko, a my pytamy wtedy pracownika, czy byłby chętny je objąć. Czasem pracy jest na miesiąc, innym razem tylko na kilka dni. Godziny również nie są muszą być stałe. W jednym tygodniu może godzin brakować, w innym może być ich aż nadto. Niestety nie zależy to już od nas, a od Holendrów. Taka jest specyfika pracy tymczasowej. O ile jednak z początku może wydawać się to chaotyczne, później - gdy obie strony poznają się lepiej - otwierają się nowe możliwości. Zauważamy, że tamtejsze firmy coraz częściej oferują kandydatom z Polski przedłużenie kontraktu! Może więc warto nie zrażać się komentarzami i dać sobie szansę? Kto wie, może wywiąże się z tego dłuższa współpraca:)
zdjecie uzytkownika
www - 2013-11-22 13:16:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracownicy tej firmy już na etapie rekrutacji ośmieszaja sie.Prowadzą skrupulatne zapiski z kontaktów z potencjalnym pracownikiem tyko że to sie mija z prawdą,mianowicie wyglada to tak,że dzwonią do człowieka z ofertą pracy,przedstawiaja oferte ,pracownik decyduje czy mu odpowiada czy nie,wysyłają do pracodawcy i jeśli ten ostatni nie zdecyduje sie na zatrudnienie winnym jest kandydat do wyjazdu.Dziwne maja zasady ,a może zasady są inne tylko te niekompetentne dziewczynki w biurze wprowadzają swoje.Jeszcze ne wyjechałem a już wiem że nie warto ,szkoda czasu.
zdjecie uzytkownika
ESCOBAR - 2013-11-29 19:07:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tyle negatywnej opinii nie miała nawet była "KATA-POLSKA" Chyba na prawdę już nie ma sensu jeździć przez jakieś pseudo biuro do Holandii :(
zdjecie uzytkownika
lol - 2013-12-04 14:25:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ - 2013-10-22 17:08:00]:
numer sofi 2-3 tygodnie? LOL
zdjecie uzytkownika
TRavis - 2013-12-18 13:00:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej. Mam oferte pracy z T&S na Sortowanie odpadów pobudowlanych. Robił ktoś na tym tam ? jak z godzinami? jest robota? oferują 8.50euro brutto , wybiera sie ktoś w styczniu ?
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Beny - 2014-01-07 15:02:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostałem ofertę za granicą od nich jako operator maszyn do produkcji aerozoli stawka 9,26 euro brutto no ale już mnie uprzedzili w mailu że w przypadku oddelegowania do innych prac stawka maleje do 8,50 euro brutto. Zadzwoniłem zapytać się czy będę miał zagwarantowaną ilość godzin i czy macie bezpośrednio kontakt z tą firmą która mnie zatrudni....na to pani powiedziała że jest tylko pośrednikiem do jeszcze innej agencji pracy...czyli że chcą mnie wydymać podwójnie i agencja pracy i jeszcze pośrednik chcą kasować za mnie pieniądze....co w tytule strony głównej firmy pisze że jest agencją "pośrednictwa" pracy a nie agencja pracy..(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
gringo - 2014-01-08 18:40:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [TnS Group Polska - 2013-10-18 13:16:36]:
2-3 tyg? chyba 2-3 dni w tyle ja mialem.
zdjecie uzytkownika
Danny de Vito - 2014-01-16 13:04:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Posłuchajcie dzieciaczki...... Jeśli pracownicy biura owej firmy wypowiadają się na forum jako TnS Group Polska, to już ten fakt daje do myślenia......Szczera prawda jest taka że jeśli chcecie jechac zarobic trochę grosza w NL to nie przez TnS!!!!!!! Jedyną rzeczą którą miło wspominam z pracy w tej firmie to moja Żona :) (usunięte przez administratora) i ogólnie jest MASAKRA!!!!!!!! Zdecydowanie ODRADZAM!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Lady Kate - 2014-01-20 00:41:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam Was. mam pytanie , a jak wygląda to w kwestii wynagrodzenia ? Kasa Wam się zgadzała?Były problemy czy nie. Ile czekaliście na przelew? Ile mieisęcznie mieliście godzin pracy ? Za odpowiedź z góry dziękuję.
zdjecie uzytkownika
basiorek - 2014-01-25 17:42:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, jak wam sie nie podoba to do ochrony sie zatrudnijcie , u nas w pracy warunki super wc w lesie itp. a za 300 godzin dostaniecie te 2000 tysiące. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
T&S Group - 2014-01-29 15:04:35 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lady Kate - 2014-01-20 00:41:32]:
Dzień dobry. Pensje wypłacamy regularnie, każdy jest informowany o funkcjonującym systemie wypłat jeszcze przed wyjazdem z Polski (harmonogram na dany rok kalendarzowy otrzymuje każdy wyjeżdżający). Same wypłaty naliczane są zgodnie z holenderskimi normami. Pieniądze pracownik otrzymuje co 4 tygodnie przy czym pracodawca na poczet tego wynagrodzenia będzie wypłacał cotygodniowe zaliczki.
Jeśli chodzi o kwestię godzin, wszystko zależy od charakteru pracy. Najtrudniej godziny pracy przewidzieć w ofercie „skoczka”, czyli osoby, która pracuje tam, gdzie akurat jest na nią zapotrzebowanie. Może się zdarzyć że jednego dnia będzie ich mało, a innym razem pracownik będzie proszony o nadgodziny. W ofertach typu: pracownik odlewni aluminium czy operator wózków zaciskowych - czas pracy zwykle jest na jednakowym poziomie. Pozdrawiamy, zespół TnS
zdjecie uzytkownika
PIECZARA - 2014-02-06 14:01:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowalem w tej firmie jak(usunięte przez administratora) byl planista bylo ok(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
lipa - 2014-02-06 15:58:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Beny - 2014-01-07 15:02:40]:
nie jed tam to slaba oferta , domek 400 euro , helath - 80 euro , itd daj se spokoj
zdjecie uzytkownika
poul - 2014-02-08 15:13:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [TRavis - 2013-12-18 13:00:23]:
Odradzam
Pracowałem tam jakis czas.Raz sa godziny raz niema a stali polscy pracownicy to cwaniaczki i jak im sie nie postawisz to cie wykorzystaja jak tylko sie da. ja prawie miałem starcie "fight" ale goscie zrezygnowali i miałem juz spokój. Poszukalem innej firmy i znalazłem taka która dobrze płaci i normalne godziny i nadgodziny i swieta.
zdjecie uzytkownika
Dominik - 2014-02-17 18:32:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem dla tej firmy równo jeden rok.Szczerze odradzam ale po kolei. Jeśli jesteś z Polski i chcesz wyjechać do pracy za granicę to przede wszystkim przemyśl czy ma to być Holandia. Proponuję regiony Skandynawii , Dania, Norwegia,Finlandia. Tam jeszcze da się zarobić w Holandii już niekoniecznie. Jeśli chodzi o Holandię obowiązuje tutaj system agencji pracy, czyli zapomnij że dostaniesz umowę o pracę w holenderskiej firmie. Najpierw musisz niestety zatrudnić się przez agencję pracy i swoje przepracować ( na ogół rok do półtora) aby starać się o kontrakt. Taki system tutaj obowiązuje niestety i daje szerokie pole do popisu właśnie agencjom pracy i ich bezczelnym nieuczciwym praktykom, prowadzącym do bezlitosnego wykorzystania pracowników. Agencje pracy dostają średnio około 20 euro brutto za godzinę TWOJEJ pracy. Za odnośnik bazowy postanowiłem przyjąć właśnie tę kwotę.Jest to kwota średnia, stanowiąca 200% Twojego wynagrodzenia. Czyli Ty zarabiasz 10 brutto/godzina oni za Ciebie kasują 20euro/brutto jak nie więcej. Tak to wygląda w rzeczywistości. Są agencje pracy które zarabiając na Tobie dają Ci też zarobić jednak to już są agencje pracy gdzie wymagany język to holenderski.... O angielskim można już zapomnieć, chyba że no właśnie i tu wraca temat T&S'u. Tutaj możesz śmiało jechać znając język angielski wyłącznie. Rozpisałem się troszkę lecz pora powrócić do sedna sprawy.
1Warunki mieszkaniowe
Agencja ta posiada 3 lokację na terenie Holandii(lokację które ja pamiętam)
Droomgard,Croomford,Ter Aar
Droomgard(Kaatsheuvel) - Domki kemingowe w nie najlepszym stanie i komforcie.Dla zainteresowanych
***
***_LuNqO0Og
Opisywał tu nie będę widać na filmach i na zdjęciach.
Croomford(nie pamiętam jak się dokładnie pisze) troszkę lepiej niż na Droomgardzie
Ter Aar(blisko Amsterdamu) - tutaj nigdy nie byłem ponoć najlepsze warunki
mieszkaniowe.
Domki są niewielkie do tego kempingowe w zimie strasznie zimno, jakiegokolwiek komfortu brak niestety...Za mieszkanie na takowym domku często z obcą Tobie osobą opłata 400 Euro na miesiąc/osobę(czyli 400*2=*800, tyle kasują za was 2 za domek)

2 Warunki finansowe
No cóż tu niestety suchej nitki nie pozostawię na nich.
System wynagrodzenia.Co miesiąc wypłata poprzedzona co tygodniowymi zaliczkami.
Czyli co tydzień zaliczka a na koniec miesiąca to co zostało po odciągnięciu zaliczek. System jest strasznie zagmatwany i często dochodzi więc do pomyłek. Mało tego za domek odciągane jest z z waszych przepracowanych nadgodzin i strasznie ciężko doliczyć się czegokolwiek.
3 Ubezpieczenie
Firma oferuje ubezpieczenie zdrowotne w wysokości 80 euro na miesiąc. Jest to podstawowe ubezpieczenie zdrowotne bez żadnych rarytasów(tyle było na stan jaki pamiętam.
4 Dojazdy do pracy
Jeżeli nie masz własnego środka transportu dowiozą Cię do pracy własnym transportem. Przyjemność ta kosztuje 4Euro dziennie(o ile nic się nie zmieniło)Łatwo więc policzyć 4*20dni(o ile masz szczęście i tyle pracujesz czyli 5 dni w tygodniu)=80 Euro
Jeżeli posiadasz własny środek transportu firma nie wypłaca tak zwanego reiskosten czyli zwrotu kosztów dojazdu od domu do stanowiska pracy, czyli za paliwo płacisz z własnej kieszeni(w Holandii stawka za 1 km dojazdu do pracy to 0,19Euro za kilometr)

Podsumowując przy stawce wynagrodzenia np 9,36 (stawka minimalna w Holandii to 8,57)przepracowując cały miesiąc około 1300 euro - 400 Euro za domek -80 ubezpieczenie i - 80 Euro za dojazdy ile zostaje ??? 740 Euro
Czyli szału nie ma.A żyć trzeba prawda??Podany przykład jest jeżeli miałeś szczęście i chodziłeś cały miesiąc do pracy.Niestety bardzo często zdarzała się sytuacja iż ludzie przyjeżdżający do pracy pracowali po 2, 3 dni a resztę tygodnia spędzali na standby czyli siedzieli w domkach(pracowali tyle żeby zarobić na domek i na ubezpieczenie) i zamiast godnie zarobić dokładali jeszcze do interesu, albo żyli tylko aby przetrwać. Kuriozalnym staje się fakt iż agencję pracy mało tego iż zarabiają na Twojej pracy, próbują jeszcze zarobić na mieszkaniu i dowozach do pracy. Te wszystkie domki trzeba przecież zapełnić i ściągać za nie opłaty(800 euro od domku) Domków jest około 150 na ośrodku. Przeliczyć można samemu Dlatego tak dużo ludzi jest ściąganych i dla pracowników którzy już często przebywają ileś czasu jest mniej pracy, a nowi pracownicy idą do pracy.Na domkach kempingowych nie jesteś zameldowany (nie możesz starać się o huurtoeslag- czyli dodatek mieskzaniowy)
Jeżeli planujesz przyjechać i znasz tylko angielski jest to jakiś wybór dla Ciebie , ale jak najszybciej staraj się o naukę holenderskiego i wyprowadzenie się na prywatny pokój(ceny w granicach 200-250 euro) Jeżeli planujesz wyjechać masz znajomych staraj się najpierw spróbować skontaktować się z nimi i może o
zdjecie uzytkownika
Dominik - 2014-02-17 18:36:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
oni
ci pomogą lub podpowiedzą gdzie możesz starać się o zatrudnienie. Acha zapomniałem dodać iż firma T&S wypłaca pieniądze na czas nie ma problemów z płatnościami ani razu nie zdarzyła się sytuacja iz pieniedzy na koncie nie było. Zapominając o tym wspomnieć byłbym nieuczciwy i nierzetelny w swojej wypowiedzi. Mam nadzieje ze tym postem wyczerpałem dostatecznie ten temat
zdjecie uzytkownika
LoLa - 2014-02-22 20:48:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mnie tam jest dobrze :) Tylko wkurza mnie to że nie wszyscy pracownicy są traktowani jednakowo :/ Im bardziej włazisz w dupę i kablujesz koordynatorom tym masz lepiej. Np. taka (usunięte przez administratora)ze ''Świniarni'', która mając swoje prywaten ehm wypasione auto...jeździ na zakupy służbowym. W sumie coś za coś.
zdjecie uzytkownika
T&S Group - 2014-02-28 12:46:17 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piszecie, że bez języka niderlandzkiego do Holandii nie ma co jechać. Najlepiej jednak nauczyć się go będąc na miejscu. Dlatego praca przez biuro pośrednictwa jest dobra na start zagranicznej kariery. Dzięki pracy tymczasowej (zwykle od kilku tygodni do kilku miesięcy) nie dość że można poznać rynek pracy to także zaznajomić się przynajmniej z podstawami języka. Nasza agencja oferuje także bezpłatne zajęcia w ramach TnS College, godziny ustalamy tak, by nie kolidowały z Waszą pracą. Początki zwykle do łatwych nie należą, ale warto dać sobie szansę. Idzie wiosna i Holendrzy ruszają z pracami w rolnictwie. Aktualnie mamy oferty przy sadzonkach truskawek. Chętnych zapraszamy na stronę *** Pozdrowienia
zdjecie uzytkownika
Dragon - 2014-03-19 17:32:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aktualnie, z tego co widzę na ***_content&view=article&id=16&Itemid=4&lang=pl jest sporo ofert "kulinarnych" - piekarz, produkcja kanapek itp
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-04-14
Żródło: Gowork.pl
Tilburg
( )
Otwarta oferta pracy w Holandii Miejsce pracy: Tilburg Obowiązki: praca jako tzw. „skoczek” w różnych zakładach pracy na terenie Holandii w zależności od potrzeb pracodawcy, proste prace magazynowe, praca na produkcji (produkcja, pakowanie artykułów spożywczych i
zdjecie uzytkownika
Daria - 2014-03-23 18:40:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zmiencie zakwaterowania ludzi,a nie potem kary 500 zł za zerwanie umowy.Tym odstraszacie pracowników!!
zdjecie uzytkownika
T&S Group - 2014-03-27 10:44:45 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Daria - 2014-03-23 18:40:51]:
Rzeczywiście, mamy obecnie trzy oferty „kulinarne”:) Prace w fabryce kanapek rozpoczynają się już na początku kwietnia więc na składanie aplikacji nie zostało wiele czasu. Mamy też ofertę dla osób umiejących obsługiwać maszyny piekarnicze - po szczegóły odsyłamy na stronę.
Jeśli chodzi o zakwaterowanie - prośba spełniona:) Dzięki współpracy z firmą Langhstraet Recreatie mamy nowe kwatery, spełniające wszelkie kryteria i niezbędne normy wymagane do posługiwania się certyfikatem Flex Certified Home. Mieszkania są schludne i zadbane. Zobaczycie je w zakładce „galeria”. Zapraszamy na stronę i pozdrawiamy, zespół T&S
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2014-04-05 10:12:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie do Państwa,mam do zapłacenia karę za zerwanie umowy w wysokości 500 zł,a co jak nie zapłacę?Jakim prawem ?
zdjecie uzytkownika
matis - 2014-04-07 19:10:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem ponad rok dla tns i w sumie na pieniądze nie mogłem narzekać bo zawsze miałem godziny to nie było źle. Ale z tego co wiem to niedawno do NL przyjechała siostra koordynatorki (usunięte przez administratora)ze swoim chłopakiem i ludzie po kolei odpadają, a oni mają prace cały czas i jakieś wypasione mieszkanko też siostrze załatwiła, a inni się cisną na hotelu w lesie, jak (usunięte przez administratora)była opiekunka to było lepiej, ale to już stare czasy.. szkoda gadać.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie T&S Group
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x