T&S Group

Opole

Opinie o T&S Group

Tomasz 2016-07-13 18:15:12
Miałem wyjechać na kosmetyki oszukali mnie!odradzam ta agencje
6
T&S Group 2016-07-14 12:01:24 [pracodawca]
Panie Jarku i panie Tomku, bardzo chętnie byśmy pomogli lub wyjaśnili problem, ale Waszymi krótkimi notkami nie dajecie nam nawet szansy. Musimy wiedzieć konkretnie o kogo chodzi oraz poznać sprawę, by ją rozwiązać.
Bardzo prosimy o kontakt. Możecie zrobić to na kilka sposóbów: 1. zadwonić na któryś z naszych numerów 77 456 16 05 (lub 06,07). 2. odwiedzić nas w burze w Opolu na ul. Krakowskiej między 9.00 a 18.00 3. Znaleźć nas na FB lub Skype :)
Pozdrawiamy
zainteresowana 2016-07-14 18:14:37
Czy ktoś wie coś o ofercie pracy na manazynie w Utrechcie ?
mm 2016-07-15 13:46:54
Jedzie ktoś z tej agencji do Utrechtu na magazyn z kosmetykami ?
mm 2016-07-15 19:26:59
Jedzie ktoś w ten weekend do pracy w Utrechcie ?
uyo 2016-07-20 09:47:18
Firma T&S jest znana na rynku zagranicznym jako firma oszukujaca osoby poszukujące pracy szczególnie dotyczy to polaków. Poszukują osoby o niskich kwalifikacjach i naiwnych do pracy w cieszkich warunkach najczęściej szkodliwych dla zdrowia. Oferują zakfaterowania w tragicznych warunkach często w 3-4 osoby w jednym pokoju. Koszty za takie warunki to 350 euro gdzie za te same pieniądze można wynająć np kawalerke w holandii. Jeśli ktoś chce wyprowadzić sie zostaje zwolniony. Firma kłamie na forum że postępuje inaczej. Oszukują ludzi juz na starcie trafiają do innych firm niż chcieli w polsce zwykle nas wysypisko śmieci w waalwijk. Firma podaje telefon w razie skarg niestety po przyjeździe zagranicę nie odbierają telefonów lub sie rozlaczaja albo odpowiadają iż ich firma nie ma wpływu na filie zagraniczną.
11
T&S Group 2016-07-22 12:20:16
Drogi użytkowniku UYO, w naszej ofercie są propozycje m.in. dla absolwentów, studentów i młodzieży uczącej się. Takie osoby rzeczywiście mają zazwyczaj niskie kwalifikacje, ale od czegoś trzeba zacząć karierę zawodowową, prawda? To, że oferujemy taką pracę powinno być akurat plusem :) Dla osób doświadczonych, z kwalifikacjami (spawacze mig-mag, operatorzy wózków widłowych, programiści IT) także co tydzień mamy coś nowego. Nikt nie jest u nas poszkodowany :)
Pokoje zwykle są 1-2 osobowe. Dla młodzieży uczącej się możliwy jest całkowity zwrot opłat. Jeśli ktoś się nie „łapie”, może wynająć coś na własną rękę.
Warunki pracy nie są szkodliwe. Czasem jest za to zimno (praca w chłodni) lub brudno (kurz na budowie) - mówimy jednak o tym przed wyjazdem. Większość ofert jest jednak od tych czynników wolna.
Telefony są u nas faktycznie często zajęte. Mamy pod opieką setki ludzi, przepraszamy za utrudnienia i prosimy o wyrozumiałość.
Pozdrawiamy
T&S Group Polska
Ged 2016-07-28 02:14:27
Praca w fabryce kosmetyków w Vlijmen, może ktoś powiedzieć coś na ten temat?
14
Blablabla 2016-07-28 15:05:49
W jakim sensie Cię oszukali? Nie ma tam pracy? Sama sie wybieram na kosmetyki i szukam opinii...
true.survivor 2016-07-30 22:23:19
Mam teraz możliwość wyjazdu z t&s jako operator wózków widłowych typu reachtruck/heftruck, pracował ktoś może przez tą agencję na takim stanowisku? Nie wiem, czy warto zaczynać z nimi przygodę, oferta wygląda dosyć ciekawie, ale po moich doświadczeniach w Holandii, jak i innych osób zwyczajnie się teraz boję tam jechać.
Jak się wybiera do NL do byle jakiej pracy (np. pracownik produkcji) to zawsze agencje dymają ludzi na kasę, a tutaj skoro chcą mnie przeszkolić to może nie będzie źle, może ktoś mi powiedzieć, jak tam z nimi jest na takich stanowiskach? Będę bardzo wdzięczny za każdą opinię, pozdrawiam :)
Pracownik w roku 2013 2016-08-02 14:37:26
Sierpień 2013 na Droomgardzie z agencji TnS.
Sytuacja wyglądała następująco:
Domki na Dromgardzie są faktycznie bardzo malutkie, wszystko tu w środku jest miniaturowe.
Wraz ze współlokatorką trafiłyśmy do domku w idealnym stanie, był w środku bardzo zadbany, choć należy przyznać, że totalnie nie posprzątany po poprzednich bywalcach.
Przez pierwsze dwa i pół dnia nie miałyśmy ciepłej wody, jednak upominając się stale udało się załatwić i w końcu naprawili usterkę i można było spokojnie korzystać z cieplutkiej wody : )
Amplituda temperatury powietrza w domku jest zaskakująco duża. Za dnia jest bowiem gorąco jak w Afryce. Zatem w nocy przymrozki sięgają tych na Antarktydzie. Nie mam pojęcia jak ludzie wytrzymują tutaj zimą, skoro teraz latem, gdy na dworze jest ponad 20 stopni nocą jest aż tak lodowato.
Polecam więc jeśli ktoś przyjeżdża latem- zabrać ze sobą wiatrak by za dnia nie było tak duszno jak jest oraz kaloryfer, żeby w nocy nie marznąc, ewentualnie opcja zabrania śpiworu + koca KONIECZNIE!!!
Z firm, w których się tutaj pracuje nigdy nie polecę firmy King.
To co tam się wyprawa jest absolutnie niedopuszczalne i niemożliwe. Nikt kto tam przyjdzie od razu nie uwierzy w to co zastanie. Mam na myśli atmosferę pracy.
Wymienię imię i nazwisko, bo uważam że warto i że należy tak postąpić: Kasia Sankiewicz. Nie polecam to nawet mało powiedziane, wredna, niemiła, nie okazująca szacunku współpracownikom osoba.
Pracujący tutaj kierownik w biurze(który jest na zastępstwie Kacper) Jest niezwykle w porządku człowiekiem, zawsze pomocny, zawsze chętny do działania ;)


Można i da się spotkać tu ciekawych ludzi(jak wszędzie), jednak jeśli mam być szczera jest to tutaj totalną rzadkością.

Nie polecam firmy Jourgens, jeśli ktoś nie chce się pracować niemalże jak koń pociągowy. Jest bardzo ciężko, czasami nie można tego nazwać pracą, a ciężką harówką niestety : (
Jest to bardzo przykre, ale jeśli chodzi o Jourgens to chyba nic gorszego pod tym względem być nie może. Za to jeśli chodzi o wypłatę jest podobno proporcjonalna do włożonego wysiłku, czyli jest to jeden z najlepiej płatnych zakładów w TnS’ie. Tak słyszałam od ludzi tam pracujących.

W domku jest straszna wilgoć, proponuję zabrać pochłaniacz wilgoci, a kiedy się tu mieszka dużo grzać i często wietrzyć, żeby ta wilgoć nie kumulowała się w domku, bo jest źle wówczas(zapach oraz pleśń) : )

Można tu spotkać ludzi na poziomie, którzy jednak wstydzą się takiego życia na dłuższą metę ; )
TnS to dobre rozwiązanie na czas krótki przez co rozumiem 4-5 tygodni, na takie coś nawet mogę tą agencję polecić.
Gdy wyjeżdżałam tutaj na Droomgard i zobaczyłam opinię na tym forum, miałam ochotę zrezygnować, jednak miałam okazję sama się przekonać jak sytuacja wygląda. : )
Dostaliśmy służbowe telefony, z których mogliśmy rozmawiać ze wszystkimi z TnS, czyli z ludźmi na miejscu na darmo.
Czyli to co tutaj na miejscu w Holandii ma największe znaczenie.
Karty która znajdowała się w telefonie nie trzeba było nawet doładowywać.

Czasowo- czyli dojazd do pracy, w zależności od firmy.
Do formySanders trwa 20 minut, do firmy Jourgens około godziny, do Kinga jakieś 20 minut. Pobierane jest odgórnie(czyli odtrącane od późniejszej wypłaty) codziennie około 5 Euro za dojazd.
Kierowcy busów palą papierosy podczas jazdy, robi to niemal każdy spośród nich.
Regularna wypłata zaliczek, solaris, czyli tzw wyrównanie dopiero 2 tygodnie po zakończeniu przepracowanego miesiąca .
4
Pozytywny Gość 2016-08-02 20:13:39
Czy moze ktoś coś powiedzieć o pracy w fabryce kosmetyków w Vlijmen? Jak tam jest? Pozdrawiam
Pozytywny Gość 2016-08-03 11:21:37
ach gdzie sie wybierasz?
lucy 2016-08-03 13:38:24
do: Pozytywny Gość- Sanders jest super. S godziny, rozne dzialy, fajna czysta praca- ja polecam.
lucy 2016-08-03 13:38:50
do: Pozytywny Gość- Sanders jest super. S godziny, rozne dzialy, fajna czysta praca- ja polecam.
Pozytywny Gość 2016-08-03 14:13:07
Dotyczy pracy przy kosmetykach w Vlijmen. Zakwaterowanie to co mi zaproponowano wydaje się dość dużo:
Wiek - Koszt zakwaterowania/tydzień
22 lata i więcej - € 92,50
21 lat - € 80,00
20 lat - € 60,00
19 lat - € 40,00
18 lat - € 20,00
Ubezpieczenie 23,7 Euro/tydzien.
Dowóz do pracy samochodem: Codzienne potrącenie w wysokości 5,10 Euro, chyba ze kierujesz, to nie płacisz. Jak będzie blisko to rowerem. Praca na zmiany ale jeszcze nie wiadomo.
Koszty stałe uważam, że za duże.
bambamer 2016-08-03 22:30:20
To oni jeszcze za rachunki jakąś kasę pobierają? Mam od nich ciekawą propozycję, ale się waham, bo coś mi ta agencja za dużo kasy ściąga, żeby potem się nie okazało, że wrócę do Polski bez niczego i jeszcze z opłatami dla T&S na głowie. Co o tej agencji sądzicie, uczciwa jest? Dobre wypłaty są?
olka 2016-08-04 11:56:11
Do: Pozytywny Gość @ Kama- stawki uległy zmianie, chyba na lepsze :-)
k 2016-08-04 15:14:35
witam
wraz z chlopakiem szukamy legalnej normalnej uczciwej pracy.chcialabym zapytac czy agencja t&s jest uczciwa agencja tzn. wyplaty sa na czas, zabieraja tylko faktycznie za to co powinni(domek,ubezpieczenie itp)czy sa problemy bedac za granica z uzyskaniem pomocy badz informacji? czy jezeli jest powiedziane ze np.tyg pracuje sie 40 godz. to faktycznie tak jest a nie praca od czasu do czasu po kilka godzin tylko.czy zakwaterowanie jest w miare ok?nie mowie tu o luksusach wiadomo ale czy sa w miare przyzwoite,w warunkow mozliwych do uzytkowania?
bardzo zalezy mi na uczciwych opiniach ludzi ktorzy tam byli a nie tych ktorzy chca tylko swa zlosc i fustracje wylac.
z gory dziekuje
k.
LEEELEEEE 2016-08-04 20:00:32
Witam mam wyjechać do pracy z tej firmy przy zbijaniu palet czy możecie coś wiecej powiedziec o tej firmie
1
holender 2016-08-05 11:24:07
Holandia to jest syf tam się już nie opłaca jeżdzić. Pracowałem w Holandii od 2004 roku do 2015 roku i mogę coś na ten temat powiedzieć jak agencje pracy fajnie okradają swoich pracowników za 40 godz pracy osoba zarabia po odtrąceniach za pokój z ćpunem lub alkoholikiem w środku 215 euro z tego trzeba na żarcie wydać na tydzień 80 euro zostaje 135 euro razy 4 tyg 550 euro odłożysz 2tyś zł a czasem nawet mniej. chętnie wam napiszę jak się fajnie zarabia w Holandii ardek0@poczta.fm
11
stef 2016-08-05 12:50:00
fakt, jest lepiej niz bylo w tamtym roku.... z przerazeniem myslalam o dromgardzie ale spoko teraz domki sa czyste i w innej czesci niz rok temu a obok jest park rozrywki calkiem przyzwoicie jest i dostalem gwarancje godzin na pismie, milo mnie zaskoczyli w tym roku :-)
1
Niuleeek 2016-08-05 12:55:14
Nikomu nie polecam tej firmy. Pojechałam z moim chłopakiem samochodem ( i dzięki Bogu, że samochodem), dotarliśmy na miejsce i nie dostaliśmy zakwaterowania. Dzwoniliśmy do koordynatorów, każdy miał nas gdzieś, potem już rozłączali połączenia. Pod wieczór jakiś niby pokój nam znaleźli. Wywieźli nas na jakieś, za przeproszeniem, zadupie. Jak zobaczyliśmy pokój to od razu chcieliśmy wrócić do naszego samochodu. Drzwi, które się nie zamykały, materac rozwalony i brudny, praktycznie zero miejsca na poruszanie się, ani jednej szafki, czegokolwiek na ubrania. Jak ktoś nie wierzy, niech sam oceni (4 zdjęcia), dopóki nikt nie usunie komentarza: www113.zippyshare.com/v/04boundY/file.html Za to mielibyśmy płacić 172,5 € tygodniowo. Koordynator, który nas tam zawoził powiedział, że ludzie tu takie pokoje w większości dostają i że muszą je wciskać. Kpina totalna. Wróciliśmy do naszego samochodu, po 35 godzinach bez snu, koordynator powiedział, że zajmie się nami jutro i że da nam zakwaterowanie. OK. Jedną noc możemy spać w samochodzie. Na drugi dzień zero kontaktu z kimkolwiek. Chyba nie wspomniałam, że urwaliśmy tłumik w pierwszym dniu jak jechaliśmy do adresu zakwaterowania po dziurach, bo taki tam dojazd. Zrobiliśmy jakoś samochód. Mechanik, który nam go naprawiał dał nam nocleg na kolejną noc. Trzeciego dnia z rana dzwoni do nas pani z t&s i mówi, że ma ofertę pracy dla mojego chłopaka i pyta gdzie jesteśmy, bo nas niby szukają po Waalwijku, że się martwią o nas, że dzwonią i nie odbieramy telefonów. Spojrzałam tylko ze śmiechem na telefon i powiedziałam do słuchawki chłopaka, że chyba sobie jaja robią. Nie dali mieszkania, nie było kontaktu, a dzwonią w sprawie pracy. Błąkaliśmy się po Holandii, szczęście, że mieliśmy trochę kasy ze sobą, bo byśmy nie mieli jak przeżyć. Kolejną noc spędziliśmy w aucie na granicy niemiecko- holenderskiej. Czwartą noc spędziliśmy również w samochodzie, tyle, że już w Niemczech. Straciliśmy dużo pieniędzy na wyjazd. Wróciliśmy wycieńczeni do Polski.
Ps. Spotkaliśmy na miejscu parkę, która też została oszukana wcześniej, oni nie mieli tyle szczęścia i spali pod gołym niebem, bo przyjechali busem.
10
Nick 2016-08-10 22:44:50
Dziękuję "Niuleeek" za uczciwa i prawdziwą opinię. Mam nadzieję że firma T&S wkrótce zniknie z rynku pracy zagranica i przestaną oszukiwać ludzi w tak podały sposób. Chce dodać że opinie pozytywne ktore sie tu pojawiają są podstawione przez osoby z tego pseldo biura by was wprowadzić w blad.
4
qwerty 2016-08-12 20:07:29
Praca duch. Wszyscy widzą, że jest, chociażby na portalu niedziela.nl. Chyba nikt nie zaczął pracować.
A co do samej firmy T&S... Wszystko zależy jak się trafi i na kogo się trafi. Nie można powiedzieć, że wszystkie oferty są beznadziejna i że firma tylko oszukuje i żeruje na ludzkiej naiwności. Znam osoby pracujące przez tą Agencję, które mają zagwarantowane codzienne zatrudnienie, a co za tym idzie i zadowalającą ilość godzin pracy. Znam też wiele osób, które będąc zatrudnione przez firmę nie mają pracy wcale, albo są wzywane do niej raz na dwa tygodnie. W taki sposób nie da się ani żyć, ani przeżyć.
2
T&S Group 2016-08-18 13:22:57 [pracodawca]
Nasza firma, jak sama nazwa wskazuje, jest agencją pracy tymczasowej :) Mimo to, mamy sporo ofert, które trwają dłużej niż do końca wakacji. Z reguły podpisujemy umowy na 3 miesiące lub pół roku. Nierzadko jednak okres ten można przedłużyć, jeśli oczywiście pracodawca zgłosi takie zapotrzebowanie. Łatwiej o to co prawda w konkretnych zawodach (operatorzy wózków, spawacze), ale np. popularny „skoczek” także ma szansę zaczepić się gdzieś na dłużej. Przy odrobinie chęci i samozaparcia, wszystko się uda :)
Pozdrawiamy serdecznie!
oszukani. 2016-08-20 13:29:48
Witam. wlasnie wyjechalismy przez ta agencje do pakowania kosmetykow. pracowalismy raptem dwa dni! niby sie nie sprawdzilismy i mieli nas dac na inny dzial.czekalismy.wkoncu dostalismy maila ze nas wykopali a zapieprzalismy naprawde jak woly w goracu bez mozliwosci wziecia choc lyka wody dopiero na przerwie.a prawda jest taka ze nie spodobalismy sie holenderce.nie spodobasz sie , jestes za dobry,robisz wiecej niz musisz,wychylasz sie to wylatujesz. doslownie za byle co.mozesz zapieprzac,starac sie ale jak nie podpasujesz wylatujesz.ogolnie kable tam dobrze sie maja.trzeba uwazac i na holenderki i na polakow. wystarczy ze cos na ciebie powiedza co wcale prawda nie jest i juz wylatujesz. twojej wersji nawet nikt nie wyslucha. niby ci wmowia ze pracy malo.to po co proponuja ludziom umowy na kilka tyg i sciagaja nowe osoby? jedna wielka sciema.i nie tylko nas tak potraktowali.do calej tej koordynatorki mozna dzwonic do woli i tak nie odbierze a na mail zwrotny od niej tez sobie poczekasz troche.co do lokum. pokoj na dwie osoby maly ale nikt nie oczekiwal luksusow;) lazienki trzy w tym jeden oddzielny prysznic i kibelek.w lazience grzyb. na dwadziescia osob(tyle nas tu) troche malo i malo przestrzeni.jak za taka kase(prawie 100euro za tydz). slaby standard.a na innym domku mowili ze sa karaluchy ale nikomu maja tego nie mowic i zostali sami z tym problemem.jeszcze nie dosc ze musimy placic za ten tydz to chca kasy i za nastepny.z jakiej racji skoro w sob .juz nas nie bedzie?nam nikt kasy nie odda.tak wiec odradzam szczerze ta agencje.
7
K. 2016-09-01 22:17:42
Praca przy kosmetykach w Vlijmen jest bardzo fajna, a przede wszystkim ludzie są przesympatyczni, przynajmniej ci z którymi miałam do czynienia. Praca ogólnie jest trochę monotonna, ale zazwyczaj są zmiany stanowiska co pół godziny :) Trzeba mieć szybkie ruchy i wykazać się sprytem i chęcią pracy - jak to pokażesz, pracownicy od razu to zauważą i Cię zostawią w firmie. To miejsce pracy polecam jak najbardziej :)
świezaki 2016-09-04 23:02:18
Hej hej. Czy wyjeżdża ktoś może 12 na sortowanie owoców? Był ktoś w takiej pracy z tej agencji? My jedziemy pierwszy raz za granicę do pracy i chyba jak każdy mamy obawy. Ważne pytanie czy stawki godzinowe brutto są u nich już po odliczeniu zakwaterowania czy nie - bo w takiej sytuacji zostalby nam grosze z zarobionego czy trzeba ( mam nadzieje ze nie) płacić od 1 dnia za mieszkanie z własnej kieszeni. Bardzo nam zależy na wyjeździe do pracy ale nie jesteśmy majetni i bierzemy z sobą dość skromna ilość gotówki na dwie osoby niecały 1000 zł. Proszę o szczere odpowiedzi na salongier777@Interia.pl lub pod tym postem. Dziękuję bardzo i pozdrawiam.
T&S Group 2016-09-08 12:43:57 [pracodawca]
Spokojnie, nie płaci się za mieszkanie od pierwszego dnia. Jeśli to Wasz pierwszy raz w Holandii, to rzeczywiście dobrze jest mieć na początek trochę pieniędzy. Wszystko przez oczekiwanie na holenderski numer SOFI (taki tamtejszy nip) na który czeka się od kilku do kilkunastu dni w najgorszym wypadku.

Na wypłatę nie trzeba czekać miesiąc, można skorzystać z systemu cotygodniowyh zaliczek.

Żeby je otrzymać, trzeba wypełnić biały formularz rejestracji godzin i zdać go na weekend. Należy wpisać w nim przepracowane w minionym tygodniu godziny. Pierwszą taką zaliczkę wypłacamy w drugim tygodniu pracy w Holandii.

W razie pytań, prosimy jeszcze o telefon do naszego biura. Wyjaśnimy wszelkie wątpliwości.

Pozdrawiamy serdecznie.
T&S Group 2016-09-30 10:55:40 [pracodawca]
A skąd w ogóle takie wątpliwości? ZAWSZE proponujemy zakwaterowanie! Owszem, jeśli ktoś woli szukać samemu - droga wolna, ale nikogo nie zostawimy z tym problemem. Zapewniamy mieszkania jak najbliżej miejsca pracy. O nic nie trzeba się już martwić. Nawet do Holandii można z nami pojechać za darmo :) Po szczegóły dzwońcie do naszego biura. Pozdrawiamy!
pracownik były t$s 2016-10-04 18:04:02
Witam,
Puki się człowiek nie przejedzie sam, to nie bedzie wierzył. Stanowczo odradzam. Podjełam współprace w t $ s w Walwijk . trwało to 3 tygodnie z czego 8 dni pracujących. nastepnie olali mnie i przestali planować , nikt nie odbiera telefonów ani w biurze, ani koordynator nikt. wkońcu po 4 dniach odebrali po kilkunastu smsach wiadomosciach , nawijali makaron na uszy ze załątwią prace i zaraz oddzwonią poinformować gdzie co i jak... do tej pory ani pracy ani telefonu... baby tam pracujące powiny dostać poządnie po gębie.
NIE POLECAM UWAZAJCIE NA TĄ FIRME JESLI NIE JESTES OPERATOREM KIMS WAZNYM TO PRACYANI GODZ NIE BEDZIE
2
T&S Group 2016-10-14 10:51:44 [pracodawca]
Kochani, każda osoba, która wyjeżdża z nami do pracy z gwarancją godzin, otrzymuje takie potrwierdzenie na piśmie! To Wasze zabezpieczenie. Na te pieniądze zawsze możecie liczyć. Nie przy wszystkich ofertach dodajemy taką klauzulę, ale ma ją znaczna ich część. W razie wątpliwości, pytajcie dziewczyny z naszego biura :)
kleo 2016-10-17 18:57:48
W twoich plikach na zip jest wirus;(
T&S Group 2016-10-19 10:43:18 [pracodawca]
Po raz kolejny pisze Pan to samo. Ile razy będziemy musieli tłumaczyć Panu, że łamie Pan regulamin forum? Ile razy będzie Pan naruszał dane osobowe i publicznie szkalował z imienia i nazwiska osoby pracujące w firmie? Jeśli ma Pan do nas jakiś żal, prosimy przedstawić się, przyjść do naszego biura. Porozmawiamy, rozpatrzymy Pana konkretny przypadek. Forum to jednak nie miejsce dla personalnych utarczek. Zapraszamy od poniedziałku do piątku w godzinach 9.00 - 18.00, dokładny adres podany jest na naszej stronie. Pozdrawiamy i liczymy, że wszystko się wyjaśni.
fgh 2016-10-19 17:46:47
elo jest to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firma ktora malo daje a wiecej zabiera chodzi o kase za robote nie polecam
1
Myk 2016-10-20 12:19:05
Witam czy ktoś może sie podzielić swoimi opiniami na temat pracy w piekarni w Tilbugru bo zastanawiam sie nad wyjazdem? Bardzo proszę o informacje jak z godzinami i jakie warunki tam panuja.Będę wdzięczny.
Zuken 2016-10-26 14:05:35
(usunięte przez administratora) Witam. Musze wylać swoją frustrację gdziekolwiek bo to jakie czary i cuda na kiju wyprawia ta agencja to przekracza jakiekolwiek granice bycia człowiekiem. Przyjechałem z moja lubą zbawiony atrakcyjną ofertą pracy w firmie doc data w Waalwijk. Normalne godziny pracy w systemie zmianowym i miejsce zamieszkania blisko pracy, dojazd rowerem 6km etc.(mam zarejestrowana rozmowę telefoniczną gdzie jest to powiedziane). Dostaliśmy sms z adresem, okazało się że jest to adres w Belgii. Lommel, ośrodek Palerstrand. Kiedy wysłałem sms z pytaniem czemu Belgia do dziś nie dostałem odpowiedzi. Dotarliśmy na wskazany adres w Waalwijk. Biuro, fontanna elegancja, myślę dobrze trafiliśmy, idziemy do pokoju. Podczas podpisywania umowy pani wspomina że nie będziemy dostawać wypłat jak normalni ludzie pracujący w holandii tylko 3euro na godzinę a raz w miesiącu resztę pieniędzy. Smierdzialo to z daleka ale z braku alternatywy daliśmy szansę omamieni wizja gwarancji wypłaty 36 godzin za tydzień, raz na miesiąc) Jestem tutaj tydzień z moja lubą, i jak? I srak. Dojazd 1h30min, praca 2 dni w poprzednim i 3 w tym tygodniu. Czyli po pierwszym tygodniu mam przytulić spektakularne 42 euro! Ale już w przyszłym ma to być 63e! Musimy płacić za suszarnie do prania pogodzić się ze ma się jedno pranie w tygodniu na osobę. Jakieś jaja. Kontakt z biurem i koordynatorami jest taki że mogłoby go nie być. Żadnych odpowiedzi, dlaczego było mówione że praca 36 godzin i blisko pracy. Ale to nie wszystko, firma która zajmuje się dowozem nas na miejsce pracy to jest (usunięte przez administratora) dowcip. Kierowca nigdy nie wie kogo ma zabrać do pracy ani kogo odebrać. Ja miałem przygodę ze po skończeniu pracy o 2.20am byłem w domu o 5.10am bo kierowca nie wiedziała ile osób ma że sobą zabrać. Telefon alarmowy powiedział że coś zrobi i potem wyłączył telefon. Kierowca ma nagrana rozmowę ze swoim szefem gdzie szef mówi że wszyscy skończyli o 24.30 i ma ich zabrać. Kierowca powiedział że przecież w planingu mamy kończyć o 2.00am ale tamten kazał mu jechać. Teraz jak to pisze moja luba miała ten sam problem i jeszcze nie wróciła. Przez brak kontaktu z biurem, problemami z dojazdem możemy stracić gwarancję godzin. Jeżeli dostaliście tą ofertę to nie ryzykujcie. Cały nasz domek chce wyjechać po pierwszym tygodniu bo to jakaś patologia. Pozdrawiam i życzę powodzenia i szczęścia nieco więcej niż miałem ja i moja lala. (usunięte przez administratora)
2
T&S Group 2016-10-28 12:14:01 [pracodawca]
Dzień dobry. Postaramy się wyjaśnić co możemy, choć brakuje nam szczegółowych informacji.
Faktycznie osoby, które kierowane były w pierwszych tygodniach współpracy z firmą Docdata kierowane były na ośrodek w Kaatsheuvel , czyli w zasadzie dystans rowerowy do podróżowania z i do pracy.
Wychodząc na przeciw oczekiwaniom naszych pracowników o polepszeniu standardów zakwaterowania, gwarantujemy teraz miejsca w ośrodku na granicy holendersko-belgijskiej.
Fakt - oddalony jest znacznie od miejsca pracy, ale za to o dużo wyższych standardach.
Nieprawdą jednak jest że osoby zostały poinformowane o tym na miejscu, gdyż zakwaterowanie zawsze potwierdzamy przed wyjazdem kandydata do NL (zazwyczaj w piatek do godz: 20:00)
Jeśli bedzie Pan uprzejmy możemy sprawdzić nawet treść maila lub smsa z adresem zakwaterowania wysłanego do Państwa.
Pragniemy jedynie przypomnieć ze jesteśmy Agencją Pracy a nie zakwaterowania i transportu. Nasi kandydaci mogą ale nie muszą korzystać z oferowanych przez nas usług w zakresie zakwaterowania i transportu.
Co do gwarancji godzin, to raz jeszcze przypomnimy na czym ona polega. Otóż gwarantujemy wypłatę za 36 h tygodniowo i bez względu na to czy Pan lub Pani przepracowali te godziny czy nie kwota ta jest wypłacana na koniec kresu rozliczeniowego :)
Gwarancja jest pisemna!
Gwarancja godzin wygasa tylko w przypadku otrzymania oficjalnego ostrzeżenia za:
> niestawienie się w pracy,
> zgłoszenie choroby za późno,
> spóźnienie się do pracy,
Nie rozumiemy więc zastrzeżeń o „przytulaniu spektakularnych kwot”.
Suszarka i usterki w mieszkaniu nie leżą po stronie Agencji. Prosimy zgłosić zażalenie do firmy odpowiedzialnej za umowę wynajmu.
Nie rozumiemy również kwestii związanych z wypłatą wynagrodzenia.
Zarówno w umowie przedwstępnej jak i w tzw. welcome book który dostaje każdy kandydat do zapoznania się oraz podpisania istnieje poniższa informacja:

W firmie T&S obowiązuje 4 tygodniowy cykl rozliczeniowy. Wynagrodzenia wypłacane są poprzez przelewy na uprzednio podane konto bankowe. Jeśli nie posiadają Państwo numeru SoFi/BSN, pierwszą wypłatę otrzymają Państwo dopiero po jego uzyskaniu. Ponadto istnieje możliwość otrzymywania zaliczek począwszy od drugiego tygodnia pracy, wyłącznie jeśli umowa została podpisana.
Warunkiem otrzymania zaliczki jest wypełnienie karty godzinowej (biały formularz dostępny w biurze osoby zajmującej się zakwaterowaniem lub u koordynatora pracy), należy jednak upewnić się, czy została ona podpisana przez klienta, a następnie umieszczenie jej w skrzynce znajdującej się przed biurem osoby zajmującej się zakwaterowaniem lub oddanie koordynatorowi pracy najpóźniej do niedzieli. Przelewy dokonywane są w piątek.
Nie ma możliwości otrzymywania wynagrodzenia w gotówce. Istnieje natomiast możliwość rezygnacji z zaliczek.
Całość wynagrodzenia będzie wypłacana co 4 tygodnie zgodnie z cyklem rozliczeniowym. Rezygnację z zaliczek należy zgłosić swojemu koordynatorowi.
Kwestii transportu nie jesteśmy na tym etapie w stanie skomentować, bo nie znamy dokładnych informacji
Tak czy owak prosimy o zgłoszenie się do nas i złożenie pisemnej reklamacji. Dopiero wówczas będziemy w stanie udzielić Państwu dokładnych odpowiedzi i w razie konieczności interweniować.

Dziękujemy za opinię. Każda jest dla nas ważna i każdą staramy się skomentować.
Pozdrawiamy serdecznie.
igor 2016-11-02 11:44:44
Porażka i żenaada. Te zakwaterowanie to jak chlewik dla kur
1
Grzegorz 89 2016-11-02 11:58:24
Pracowałem tam dwa lata od grudnia 2013 do listopada 2015. Zostałem wyrzucony za nic i dodany na czarną listę. A wszystko 5 tygodni przed końcem mojej umowy z agencją to znaczy fazy ""B"". Była niedziela rano a Logejo który uważa się za nie wiadomo kogo dał mi 30 minut na opuszczeniu zakwaterowania. Zostałęm bez dachu nad głową i musiałem zjechać do Polski. Od koordynatorki dostałęm e maila że kogoś pobiłem i wziąłem narkotyki. Chcąc to wyjaśnic nie mogłem się z nią skontaktować więc na e maila i w sms napisałem że mogę zrobić badania na narkotyki. Oczywiście nikt się nie odezwał. Bo zdanie logejo było najważniejsze w tej kwestii. On sam okrada tns biorąc pieniądze od ludzi za rezerwację domku na czas urlopu do własnej kieszeni. Tak samo za pieniądze możesz załatwić sobie lepszy domek.
Z pracą w tns bywało różnie raz było się na wozie raz pod. Ogólnie mi udało się na długi okres czasu dostać się na firmę fruit masters i byli tam ze mnie zadowoleni i przez takiego skorumpowanego logejo pozbyli się solidnego pracownika. Jak nie załapisze się na stałą firmę nie masz czego szukać w tns
4
123 2016-11-02 20:59:56
A na jakim ośrodku byleś? Pewnie "Dromgard". Bo z tego co wiem większość już po roku zaczyna się staczać. Dlatego i Ciebie mogli w to wplątać nawet jeśli byłeś niewinny. Niewiele osób wytrzymuje mobbing w pracy i tragiczny standard życia jaki oferuje T&S. Do tego przychodzi nierealna perspektywa stałej pracy- czyli nie liczcie że będziecie mieli kiedykolwiek stałą pracę przez T&S. Stałą pracę mają tylko znajomi i osoby z rodzin koordynatorek.
1
wkurzona 2016-11-03 08:07:24
Witam,
od miesiaca pracuje przez tą agencje w firmie produkującej kanapki w miejscowosci Lossr. Przy podpisywaniu umowy pani w biurze gwarantowała ilość godzin pracy, opiekę koordynatorów z Polski. Niestety godzin brak, przez 2 pierwsze tyg tylko po 3 dni pracujące co dawało ok 25 godz pracy tygodniowo. Zaliczki które nie zgadzają się a jeśli idzie się do biura aby wyjaśnić sytuacje to szanowne panie zbywają człowieka, zajęte są rozmowami ze sobą. Kolejna sytuacja, jeśli potrzebna jest wizyta lekarska żadna Pani z biura nie pomoże przy jej załatwieniu. Moja znajoma 4 dni miala goraczke 39 , natomiast pani w biurze twierdzila ze lekarz i tak jej nie przyjmie na wizyte. Podsumowujac agencja robi ludzi w balona, a koordynatorzy Polscy w niczym Ci nie pomoga.
1
T&S Group 2016-11-03 11:19:17 [pracodawca]
Dzień dobry. Ciężko odpowiedzieć na tak lakonicznego posta. Nie wiemy o jaką lokalizację chodzi, ale od zeszłego roku mamy udostępnione nowe. Te starsze są natomiast odnowione. Na stronie tnsgroup w zakłądce „galeria” znajdują się zdjęcia (zupełnie naturalne, robione telefonem). O miejscówkach piszemy też na naszym fanpage’u. Zapraszamy do oglądania.
T&S Group 2016-11-03 11:37:07 [pracodawca]
Witamy. Nie możemy rozwiązać sprawy wyrzucenia przez „skorumpowanego logejo”, bo nie znamy szczegłów. Zapraszamy do biura.

Przez dwa lata był pan jednak zadowolony, tylko - jak rozumiemy - coś poszło nie tak w ostatnim okresie. Przykro nam, że tak się stało i wpłynęło to na ogólną opinię.

Jesteśmy agencją pracy tymczasowej. Rzeczywiście nie zawsze udaje się zdobyć zajęcie na stałe. Dlatego wybierają nas najczęściej osoby chcącę wyjechać na okres od miesiąca do pół roku. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie by zostać dłużej. Trzeba jednak liczyć się ze zmianą stanowiska. Pracownik dostanie propozycję pojechania tam, gdzie będzie na niego zapotrzebowanie.

Serdecznie pozdrawiamy i zapraszamy w dni powszednie od 9.00 do 18.00.
T&S Group 2016-11-03 11:43:59 [pracodawca]
Prosimy się nie martwić o pieniądze. Napiszemy jeszcze raz: każda osoba, która wyjeżdża z nami do pracy z gwarancją godzin, otrzymuje takie potwierdzenie na piśmie! Zwykle gwarantujemy wypłatę za 36 h tygodniowo i bez względu na to czy przepracowaliście te godziny czy nie, kwota ta jest wypłacana na koniec kresu rozliczeniowego :)

W razie wątpliwości, prosimy o telefon do biura: +48 77 456 16 05 (lub 06, 07).

Pozdrawiamy serdecznie
pracownik 2016-11-14 21:36:34
"Wszystko przez oczekiwanie na holenderski numer SOFI (taki tamtejszy nip) na który czeka się od kilku do kilkunastu dni w najgorszym wypadku."
hahaha takie kity to my a nie nam
Ostatnio 70 osób dostało nr'y sofi w godzinę.
Co za ściema
1
Kokos 2016-11-18 04:08:48
Jak mnie (usunięte przez administratora) w powietrze to was (usunięte przez administratora)
pracownik t&sres 2016-11-24 19:18:40
Hahaha jak naj bliżej pracy bardzo śmieszne
klaudia 2016-12-02 11:13:42
Ja pracuje w hemie z chlopakiem, powiem tak praca po 11-14 godzin . Wyplat po 2 tygodniach pracy po odciagnieciu mieszkania plus roweru I ubezpieczenia dostalam wyplat o wartosci prawie 3€ smiech na sali t&s firma ktorej nie polecam !
1
Zostaw swoją opinię o T&S Group - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie T&S Group