Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o T&S Group

Pracowałeś w firmie T&S Group i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
KK - 2014-10-24 12:27:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jogi - 2014-10-23 14:10:37]:
Raczej nastaw sie na siedzenie w domku niż na prace, około 90% ludzi w tej agencji pracuje nie więcej niż 30 godzin tygodniowo
zdjecie uzytkownika
blondi maxx - 2014-10-27 17:35:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
chcę jechać. wiem że jak już pojadę, umowa wejdzie w życie to ciężko się wycofać. ale jak nie dam rady albo mi się nie spodoba? jest jakiś okres próbny i ewentualnie po jakim najkrótszym czasie mozna wrócić do domu? no i wazna kwestia jak z ilością godzin pracy tygodniwo? myslałam że robi się płynnie non stop codziennie
zdjecie uzytkownika
Lika - 2014-10-27 18:59:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jestem tu od miesiąca praca przez pierwsze dwa tygodnie owszem była ale..., po dwóch tygodniach zaczęły się pauzy itp... Zeszły tydzień przepracowałem 16 godz., w tym tygodniu zaczynam od pauzy. Żeby nie było nie zawaliłem od przyjazdu żadnego dnia pracy i generalnie nie piję i nie używam więc raczej moja wina to nie jest. Po telefonie do opiekuna można usłyszeć co najwyżej:"przykro nam ale na chwilę obecną pracy dla ... nie mamy. Firma moim zdaniem działa na zasadzie zarób na domek, ubezpieczenie i nas i wyjdź na zero ;-)
zdjecie uzytkownika
T&S Group - 2014-11-03 11:45:33 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jaaaa - 2014-10-02 11:38:48]:
"z kierowcy tira zaraz zostaniesz przesunięty na stanowisko zbieracza pomidorów"
Internauta „jaaa” podał przykład sytuacji, która faktycznie może się zdarzyć. Wiemy, że to niewygodne, ale już przed wyjazdem informujemy, że jednak możliwe. W umowie jest zapis, że każda oferta pracy „łamana jest przez” bycie „skoczkiem”. Czyli nawet zapisując się na konkretne stanowisko pracy, trzeba mieć na uwadze, że w każdym momencie pracownik może być przerzucony na „skoczka”. Pod tą ciekawą nazwą kryje się osoba, która nie jest przypisana do jednej firmy, tylko pracuje tam, gdzie jest na nią zapotrzebowanie:) Oczywiście chcielibyśmy, żeby takie sytuacje się nie zdarzały, ale decydujący głos ma tu holenderski pracodawca. Oczywiście użytkownik „jaaa”, który aplikował na stanowisko kierowcy, wróci na nie, kiedy tylko będzie taka możliwość (i chęć). W tym czasie, kto wie, może odnajdzie się w zupełnie innej pracy... Pozdrowienia

zdjecie uzytkownika
T&S Group - 2014-11-04 12:43:15 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marzaanna - 2014-10-06 22:27:16]:
"Czy ktoś coś może napisać normalnego jak tam jest? Nie interesują mnie wyzwiska na firmę czy jakichś tam ludzi"
Polecamy inną stronę dyskusji na tym samym portalu: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,15943. Można tu wybrać kilka rozsądnych głosów, które nie są pisane pod wpływem silnych emocji. Zdajemy sobie sprawę, że nie zawsze wszystko pokrywa się z oczekiwaniami, ale praca tymczasowa ma swoją specyfikę. Na początku trzeba się trochę „otrzaskać” z nową rzeczywistością, ale przy odrobinie samozaparcia naprawdę można fajnie wykorzystać te kilka miesięcy (albo zostać na dłużej!). Pozdrawiamy
zdjecie uzytkownika
magda - 2014-11-07 14:02:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
LUBISZ ZYCIE Z ADRENALINA ZATRUDNIJ SIE DO NAJLEPSZEJ FIRMY NA RYNKU HOLENDERSKIEJ T en S. Opiekunowie maja wszystko w ........... !!!!!!! Przyjedziesz zarobic a wrocisz z minusem .Mozna nauczyc sie pisac zazalenia i oczywiscie trzeba ubezpieczyc sie w cierpliwosc . A jak chcesz sie odwolac to Lancuchem na dziurawym parkingu !!!! W Polsce obiecuja prace i godne warunki a przyjezdzajac do Holandii zaczyna sie prawdziwa rzeczywistosc. Wszyscy maja szanse sprobowac tego miodu wiec ZAPRASZAM DO HOLANDII . P.S Prosze nie zabierac drogich kosztownosci np. zlota , laptopa itd.
zdjecie uzytkownika
Iga - 2014-11-07 20:36:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz rację W Polsce TNS naobiecuje jak jest fajnie i ile mozna zarobić a w rzeczywistości jest inaczej i nie chodzi tu tylko o pracę w Holandii ale i w Niemczech.Mąz jak sie przyjmował 2 lata temu to obiecali mu 8 euro na godz. a nie ma nawet 7, a i z urlopami leca sobie w kulki sama mam na to wszystko nerwy.Jak mozna pracownikowi nie dać urlopu który mu się nalezy tylko wysyłać na bezpłatne.Mam nadzieje ze ktoś z pracowników TNS to wyjaśni bo ludzie zaczynają coraz głosniej o tym mówic.
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-11-10 17:40:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
TNS to kłamcy. Jeśli się nie odzywasz i nie walczysz o swoje to jest dobrze, ale sprobuj się odezwac to od razu tracisz prace, a firma w której pracowales dostaje wiadomość, ze rzekomo pojechales do polski.
zdjecie uzytkownika
Maks - 2014-11-12 10:25:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szczerze odmawiał wam pracy dla nich. Długo pracowalem dla tnsu, ale miałem stało prace i fajne mieszkanie, ale chyba po prostu miałem szczęście i mi się udało, bo wszyscy narzekają i maja racje - kontakt z opiekunami żaden no chyba ze oni czegoś chcą to nawet w niedziele wieczorem zadzwonia, Solarisy - wszystko pokrecone i niczego nie idzie się doliczyć, umowy dziwnie automatycznie się przedłużają, ale jak kilka razy nie było kasy na kącie to pani z biura twierdziala, ze trzeba nowa umowę podpisać. Ten ich hotel i kamping to jedna wielka melina - miałem okazje kilka razy widzieć co się tam dzieje. Szkoda badać, brak słów!!
zdjecie uzytkownika
tuba - 2014-11-14 12:32:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem jak jest w pracy dawanej przez T&S Group ale w wielu podobnych było tak że raz się pracowało cały tydzień a raz jeden dzień w tygodniu. obowiązkowo przynajmniej było wypłacane postojowe i człowiek stratny nie był. a jak ta sytuacja wygląda z systematycznością pracy w T&S Group?zależy mi też na dobrej opiece opiekunów
zdjecie uzytkownika
tamaraim - 2014-11-18 15:18:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jezeli chodzi o opiekunow to zostawiala wiele do zyczenia ale jest tam jedna kobieta na ktora mozna liczyc jest zawsze dostepna i pomaga uwierzcie mi pracowalem dla wielu bior w Holandii ale pierwszy raz poczulem ze komus na mnie zalezy .Pracuje dla tns od prawie dwoch lat i odkad ona sie pojawila zaczalem wierzyc w sens istnienia tego biora a bylem juz na granicy odejscia !Sa niejasnosci jak wszedziemi ale mozna to rozwiazac .Duza przeszkoda jest brak komunikacji nie oszukujmy sie !Kazdy jest mocny w swoim gronie a tak w rzeczywistosci to wiekszosc nie ma zielonego pojecia jak zalatwic prosta rzecz !Prosta rzecz wyplata nie wplynela w piatek dzwonie oczywiscie nikt nie odbiera krew mi sie gotuje ale nie ide za tlumem i nie dostaje na zlosc wszystkim biegunki w poniedzialek co jest bardzo popularne tylko odbieram ja w poniedzialek i pracuje normalnie dalej . Jeszcze zadne moje zazalenie nie zostalo bez echa kazdy problem potrafilem rozwiazac i zyje normalnie !Jak czlowiek a co w tej Polsce ?Co od niej dostaliscie ?bo ja same kopy w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za prace ponad sily 2000zl zaplacilem za mieszkanie prad gaz i pozyczalem na pampersy dla dziecka bo o dziwo moja zona dostala oferte pracy za 650zl na miesiac !!!!!OD ZARAZ !!!!Mam tu prace szanuje ja i zapracowalem na szacunek dla mnie TNS mi pomogl i stanalem na nogi !Ps.Tu przynajmniej mam pieniadze bo wczesniej pracowalem dla wielkiego holenderskiego przedsiebiorcy ale zapomnial w jakis dziwny sposob o moich kilku wyplatach a konczylo sie na zaliczkach po 200euro to byl koszmar prawie znalazlem sie na ulicy !Nauczylem sie jednego nigdy juz nie poslucham falszywych doradcow a na pewno nie tych ktorych co drugie slowo jest cenzurowane !!!!!NIE NAWIDZE CIE POLSKO!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-11-18 16:13:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalam dla tej firmy w HOLANDI przez 6miesiecy potem byla redukcja dali mnie do innej i tam zostalam bo moj pracodawca powiedzial ze jest ze mnie zadowolony w tej chwili pracuje w mojej firme tylko kilka osob ale sa momenty ze jest nas ok 20 wszystko zalezy od popytu na pracownikow w danym momencie wiadomo okres zimowy nie jest idealny ale jak ktos sie zaczepi to mozna jakos przeczekac a w sezonie to i w sobote takze nie ma tragedii ja wyjechalam troche po omacku ale jakos dalam rade i jestem z tego dumna no moze brakuje mi tylko rodziny i tych swiat bo jest tak ze nieraz trzeba zostac ale to pytanie juz mi zadal moj przelozony no wiadomo nieraz ciezko ale wole zostac i pojechac po mowym roku bo niestety ale to zwieksza szanse
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-11-18 16:27:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hello opine juz dodalam pracuje mam prace nie narzekam tylko jedno mnie trapi co sie stanie w 2064 bo juz nie wiem czy mam szukac innej firmy!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
m - 2014-11-24 02:34:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
T&Sjest godzina 02:05 właśnie wróciłam szybciej jak pojechałam .Ludzie którzy zajmują się tą firmą zupełnie są bez serca szczególnie ci na miejscu DROOMGAARD kiedy już ich zdobycz dojechała,aroganckie ,wólgarne zupełnie nie pomocne osobie która przyjechała. Niczego od nich się nie dowiecie nie wspomnę o tak zwanych opiekunach to zupełnie jest porażka dzwoniąc np. do P. Eweliny nie odbiera tel a kiedy bywa szanownie na miejscu pytając dlaczego, odpowiada krzycząc iż Jej się chce rzygać na te telefony Co do numeru SOFI będąc 3 tygodnie nie dostałam go i na pytanie kiedy dostanę była odpowiedz lekceważąca nie wiem ,z ubezpieczeniem jest dokładnie tak samo ,te dokumenty powinny być załatwiane od ręki kłamią że są kolejki owszem trzeba zgłosić daną osobę dzień wcześniej ale jest to potem załatwione z dnia na dzień. Warunki mieszkaniowe brud smród i ubóstwo ,brak kluczu do bud z dykty co wiąże się z kradzieżami za co oni nie ponoszą odpowiedzialności .Pojechałam pełna nadziei że będzie praca tymczasem praca to loteria poślą ze dwa dni w tygodniu po to by mieć opłaconą tę budę z dykty. Gwałty ,kradzieże ,napady z nożami nieuniknione ,to był mój najgorszy choć krótki okres życia .Nie powiedziane że inne biura są takie same bo np BIURO HOLAND ma dużo pozytywnych opinii o czym dowiedziałam się po fakcie .OSTATECZNIE Z CAŁEGO SERCA PRZESTRZEGAM PRZED TYM BIUREM
zdjecie uzytkownika
T&S Group - 2014-11-26 13:49:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tamaraim - 2014-11-18 15:18:52]:
Internauta tamaraim zamieścił naprawdę poruszający wpis. Warto go przeczytać uważnie, bo mówi wiele o pracy za granicą. Potwierdza się, że choć taki wyjazd niesie za sobą pewne niewygody, daje często nadzieję na nowy, lepszy start. Trzeba tylko nie poddać się przy pierwszej przeszkodzie. Miło słyszeć, że ktoś z naszego personelu okazał się tak bardzo pomocny. Rzeczywiście, komunikacja i zaangażowanie powinno cechować wszystkich pracowników - tu musimy bardziej się postarać, by podobnych pozytywnych głosów było więcej. Uwagę do postu mamy tylko jedną - Polska jest specyficznym, trudnym do zrozumienia krajem, ale... da się ją lubić! Serdecznie dziękujemy za opinię, pozdrawiamy pana, żonę i Waszą pociechę:)
zdjecie uzytkownika
Brak - 2014-11-28 09:26:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pierwszy wyjazd do Holandii i juz natrafiłem na złodzieji. Kordynatorki nie odpowiadaja na e-maile ani nie odbieraja telefonów. O miejscu pobytu nie wspomne bo to co sie dzieje na Droomgaardzie to ludzkie pojecie prze chodzi. Nitk nie jest w stanie ci pomoc po prostu maja wszystko i wszystkich w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Mam nadzieje, ze ktos w koncu wezmie sie za T&S i przestana oszukiwac ludzi!
zdjecie uzytkownika
tobi - 2014-11-28 15:52:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Interesuje mnie fakt jak pozyskac prace w T&S Group, jak to wyglądało w Waszym przypadku? Ja osobiście słyszałem, iż Firma jest godna polecenia wiec planuje złożyc swoja kandydaturę. Jak wyglada umowa i czy jest zawierana na okres próbny czy odrazu jakos w miare konkretnie? Proszę o informacje, abym mógł miec jakis obraz wstępny.
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-12-01 15:06:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak ktos lubi byc walonym w dupe do zaprzaszam,proponuje poczytac glebiej na temat T&S np.czemu maja dozywotni zakaz dprowadzenia działalnosci w skandynawi kto ciemny nie jest ten odmowi .
zdjecie uzytkownika
lol - 2014-12-01 15:16:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tobi - 2014-11-28 15:52:20]:
racja panie to co sie dzieje na dromgardzie to poezja,dilerow i met gdzie kupisz gorzale wiecej niz mieszkancow,a ostatnio kogos znowu potraktowali nożem ,a 3 lata temu zabili kogos jak to mozliwe ze to istnieje,paranoja i układy
zdjecie uzytkownika
pablos - 2014-12-08 08:05:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [T&S Group - 2014-11-03 11:45:33]:
Zabawna ta odpowiedz hm..pracownika managera*(dawniej sprzataczki) bez obrazy dla zawodu. Pokazuje tylko strukture awansu w tns group. Jestescie nierzetelna firma nie przestrzegacie holenderskiego prawa, tak samo jak wyrzucili was ze Skandynawi tak wyrzuca was z Niderlandow. Ja maly kamyczek do tego przykladam
zdjecie uzytkownika
marek - 2014-12-08 15:05:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej napiszcie coś o tej ofercie:
Pakowanie gotowych
mrożonych produktów
warto?
zdjecie uzytkownika
T&S Group - 2014-12-09 14:03:38 [pracodawca] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tobi - 2014-11-28 15:52:20]:
Jak wygląda umowa? Krótkie wyjaśnienie: w biurze w Polsce podpisywana jest umowa przedwstępna. Do niej dołączamy inne dokumenty (Welcome book - gdzie znajdziecie wszystkie potrzebne kontakty, oraz regulamin). Ustalamy metodę transportu i sposób zakwaterowania. Umowę faktyczną podpisujecie już w Holandii. Będzie ona sporządzona w 3 językach: polskim, angielskim i holenderskim.
Kiedy skończy się umowa na dane stanowisko, często można ją przedłuzyć. Jeśli jednak holenderski pracodawca nie daje takiej możliwości (bo np. skończyła się jakaś praca sezonowa), nie trzeba od razu wracać do Polski. Możecie zostać z nami dłużej, wtedy przypiszemy Wam stanowisko “skoczka”. Będziecie pracować tam, gdzie jest zapotrzebowanie. W razie pytań dzwońcie do naszego biura w Opolu lub Bytowie:)
zdjecie uzytkownika
polak - 2014-12-09 18:48:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tamaraim - 2014-11-18 15:18:52]:
szkoda Mi ciebie polaczku
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: moja rozmowa byla przeprowadzona bardzo profesjonalnie chociaz stresowal mnie ale tylko troche test jezykowy ale tak naprawde nie bylo tak zle dalam rade i jestem z tego dumna z doswiadczenia jakiego tu nabylam wiem ze wiem ze osoby szukajace pracy powinny wykazywac wielka chec akceptacji w nowym srodowisku bo jest ono bardzo odlegle od tego ktore mamy w polsce i tu nie trzeba kogos zabic zeby osiagnac cel ale tak normalnie byc przyjaznym i to baaaaaaaardzo pomaga !!!!!!!!!!!!!
Pytania: imie i nazwisko no jak to mnie zaskoczylo !!!!!
zdjecie uzytkownika
origi - 2014-12-12 20:24:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [T&S Group - 2014-12-09 14:03:38]:
jeśli chodzi o warunki na jakich współpracuje się z T&S Group i o których wyżej ktoś z firmy pisał to perspektywa takiej pracy jest dość ciekawa. Po za tym fajnie , że po zakończeniu jednej pracy można liczyć na zatrudnienie w innej branży. Czy długo trzeba czekać pomiędzy takim przerzuceniem z jednej roboty do drugiej?
zdjecie uzytkownika
moja opinia - 2014-12-19 18:24:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [origi - 2014-12-12 20:24:50]:
W firmach jest mobbing, nepotyzm i mnóstwo głupich zarozumiałych zawistnych ludzi którzy w pracy robią mnóstwo zamieszania nie umieją niczego, oprócz czasem języka bo, są dopiero co po szkole, a wpierdalają się we wszystko. W Polsce nawet w Biedronce by długo nie popracowali przy kasie:)Tacy ludzie wszystkim wszystkiego zazdroszczą, niszczą innych prace obgadują kłamią jak już dostana cudze stanowisko pracy to nie idą do pracy, bo im się nie chce bo jest ciężko albo się okazuje że nic nie umieją oprócz gadania.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie T&S Group
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy T&S Group?
Zadaj pytanie
x