brak logo

dfs

Er

Opinie o dfs

pracownik 2014 2014-08-14 22:51:44
Ogólnie zacznijmy od początku. Dwóch zarozumiałych nadętych "szefików",którzy w ogóle nie mają pojęcia o czym kolwiem. A już na pewno o sprzedaży i zarządzaniu zespołem. Filip mniej mówi i za to jest ciut mądrzejszy, ale za to mistrz szkoleń personelu wieśniak Tomek jest baranem jakich mało. Na taśme by się nie nadawał, bo by stanęła... Pógłow.ek to mało powiedziane. Pracowałam tam chwile, ale szkoda mówić. Brak szacunku dla ludzi.
4
Karolina 2014-09-27 22:17:25
DFS Doradztwo Finansowo Szkoleniowe w Bydgoszczy ( DFS Bydgoszcz opinie) to najgorsza praca jaką miałam. Dwóch buraków prowadzi tą tonącą w długach firmę,
no i poza tym oszukują ludzi sprzedając najdroższe kredyty na rynku.
Brak szczerości + dwie puste dziewczyny pełniące funkcję zwalniaczy za 1500zł.
Nie polecam nikomu spędzenia tam chociaż godziny w firma dfs bydgoszcz dfs bydgoszcz dfs bydgoszcz dfs bydgoszcz oszukali dfs bydgoszcz P.S. SŁOMA Z BUTÓW
2
S 2014-11-26 11:22:45
Witam. Tu jedna ze " zwalniaczek" tak w woli ścisłości to moją funkcję pełnię za 3 x tyle, a jak sprzedam kredyt to jeszcze lepiej to wygląda...Firma, która funkcjonuje na rynku ponad 3 lata i nie jest zamykana musi faktycznie " tonąć w długach" :). Dziękujemy bardzo za reklamę, że potrafimy sprzedać najdroższe kredyty na rynku...widocznie robimy to dzięki dużemu doświadczeniu. W chwili obecnej prowadzimy rekrutację na stanowisko" Doradcy Klienta" więc zapraszamy wszystkie osoby chętne do pracy, a na miejscu nasi Doradcy, którzy pracują z nami 2-3 lata chętnie Wam zaprezentują zarobki, które są pięciocyfrową liczbą.
1
MMM 2014-12-30 14:21:13
Jak ktoś nie potrafi sprzedawać niech nie wypowiada się na temat pracy w firmach takich jak DFS !!!!! Burakiem jest ten kto nie radząc sobie z pracą w sprzedaży zostaje zwolniony i broniąc się przed swoją nieudolnością pisze złe opinie na temat chociażby firmy DFS. Sprzedawcy i właściciele firm wystrzegajmy się pracy z takimi półgłówkami!!!!!!
viki 2015-01-12 19:43:14
sam nim jesteś-Filipku
2
sylwia 2015-05-06 11:36:28
Podsumowując:
praca w Bdg za 3000-7000 zł. netto w miesiącu, umowa o pracę, praca od 8-16stej a jeśli wykonasz swój plan w piątki do 12stej,nagrody kwartalne, nagrody miesięczne w formie bonów, zgrany zespół doradców, wypłata zawsze na czas! Myślę, że wystarczy podsumowania. Jeżeli ktoś chce pracować to jestem pewna, że podobnych warunków nie znajdziesz w innej firmie, niektórzy spróbowali, a teraz chętnie wrócili by do nas.
1
Pracownik 2015-05-07 10:40:05
A ja tam pracowałam w sumie krótko bo 3 miesiące i nie narzekam.
Przede wszystkim bardzo fajna atmosfera w pracy , fajny zespół , nie ma żadnej " spiny", i na pewno nie powiem ,że jest to praca w Call Center bo fakt faktem dzwoni się po klientach ale nie wygląda to tak jak w typowym telemarketingu.
Już nie pracuję ze względu na sprawy osobiste. Mimo wszystko zarobki są fajne i można zarobić dobre pieniądze, oczywiście jeżeli ma się umiejętności i chęci .
1
123 2015-10-06 20:41:16
ta a propo firmy dfs w Bydgoszczy prowadzacej rzekomo przez mega szefow woli scisłosci firma upadła ponieważ zarzadzajacy byli do niczego nie potrafili ogarnac fajnej ekipy ktora sie starala i robila wiele dla tej firmy.nadeci szefowie ktorzty oszukiwali na kazdym kroku swoich pracownikow lub zastraszali zwolnienami lub wmawiali ze sa beznadziejni...i coż fimry juz nie ma ale pracownicy na pewno po niej nie płaczą
lady 2015-10-27 18:32:25
...o działa ale zbudowana jest na tych prowizjach które nie zostały wypłacone pracownikom za kredyty za ich ciezka prace to sie nazywa oszustwo i chyba tak postepuje złodziej...albo szybkie dorabianie na cudzym nieszczesciu...z tego co wiem firma istnieje na papierze pracownikow brak bo za darmo pracowac nie chca i wszyscy uciekaja...niedługo to faktycznie sie zmieni bo wszystcy te firme beda omijac szerkim łukiem...
mistrz 2015-11-02 22:28:06
Nie ma to jak podpisać się "tomek"- czyli właściciel i pisać w 3 osobie. Mistrz ! Grunt to dobra reklama firmy .
3
biznesowo 2016-01-18 13:02:42
Dla nieuświadomionych "przedsiębiorców" - prowadząc firmę musisz zarabiać 10 razy tyle co twoi pracownicy inaczej nie ma sensu brać całej odpowiedzialności za swoją działalność. Chyba, że ma ona trwać krótką chwilę.
Zajmijcie się szukaniem pracy a nie siedzeniem na forach - nic dziwnego, że nie dostaliście premii jak zajmujecie się pierdołami.
1
123 2016-01-19 12:24:15
Tak zachowują sie własnie pracodawcy z łabiszynaskiej sorry z byłej łabiszynskiej bo firma upadala bo pracodawcy mysleli ze sa alfami pozjadali wszystkie rozumy a tak naprade cwaniactwo a rozumu zero firma oparta na oszustwie czyli oszustow pracownikow i ich klientow to chyba nie sa pierdoly to udzwigneli firmy bo nie potrafili nia zarzadzac....
Zainteresowana 2016-01-19 16:07:04
Nie wiem skąd informacje, ze firma upadła? Z tego co wiem to nastąpiła wymiana kadry - na bardziej profesjonalna i co najważniejsze lojalna. Życzę powodzenia i czekam na kolejne sukcesy firmy. Pozdrawiam
1
567 2016-01-19 18:54:27
kadra??????puste biuro i sam własciciel dzwoniący do klientów...bo jużnikt tam nie chce pracować faktycznie sukces przez duze s...........
1
@ 2016-01-19 22:36:59
Jeżeli faktycznie nawet sami właściciele siedzą i sami pracują to chyba tym bardziej godne pochwały. Kto raz zrobił pieniądze to drugi raz je zrobi, tylko gratulować.
1
pracownik 2016-01-20 08:04:19
tak pracuja bo jeszcze pracownikom zalegaja wypłaty i to nie małe....i jeszcze im utrudniaja to sie nazywa biznesowe podejscie do wspłpracy...do ludzi i szacunku do nich...idealini szefowie tylko nieidealni pracownicy
Zainteresowana 2016-01-20 21:10:18
Z tego co wiem i co czytałam wcześniej wypłaty na czas były i cos mi sie wydaje po charakterze wypowiedzi, ze negatywne komentarze pisze ciagle ta sama osoba @123 @567 @pracownik, niezle musieli cie tam wkurzyć ze taki pr negatywny robisz. Ale zły pr jest lepszy niż żaden. Skoro piszesz ze firma zbankrutowała to nie czekaj na wypłatę - przy zawieszonej działalności możesz sie nie doczekać.
1
ktos 2016-01-22 18:28:16
dorosli ludzie a nie potrafia sie dogadac...praca nie byla najgorsza mozna bylo zarobic imprezy za wykonanie planu itp jednak cos poszlo nie tak ekipa sie rozsypala mysle ze wina tkwi po srodku...szefowie zamiast bywac firmie i motywowac pracownikow wybrali inna droge dali im wypowiedzenia achyba nie tedy droga...
1
anonim 2016-01-29 09:04:04
Tak się kończy głupota właścicieli firmy, którzy oddali ją w ręce Sylwii -doświadczenie w zarządzaniu 0% i Ani, która przyjechała z małomiasteczkowymi kompleksami do miasta i myśli, że wie wszystko o biznesie, doświadczenie w zarządzaniu także równe zera i w cv może wpisać, że pracowała jedynie w dfs. Żal...
1
anonim 2016-02-01 17:34:52
Jak Sylwia i Ania zarabiały dla Was po setki tysięcy złotych miesięcznie to nie było mowy o doświadczeniu, małomiasteczkowości itp. a teraz co? Nie potraficie poprowadzić firmy i zarabiać? Wypisujecie bzdury , a najlepiej wiedzą wasze portfele ile one dla Was poświęciły. Ja życzę każdemu właścicielowi firmy takich pracowników jak one bo tylko dzięki temu, że one tam pracowały firma utrzymała się tak długo.
magda 2016-02-01 20:04:03
Cały czas ten sam poziom właścicieli...Kiedyś prosili dziewczyny żeby pisały pozytywy na temat firmy a teraz piszą jakie to one są złe...PROSTACTWO!
pracownik 2016-02-02 18:06:03
...tak tak wszyscy są źli kierownictwo pracownicy wina trzeba obarczyc kogoś a moze tak zacząc od siebie i zadać sobie pytanie jakim ja byłem bylismy pracodawcami trzeba bylo doceniac pracownikow bo taka ekipa na pewno sie nie trafi i takich profitow nie przyniesie...a zal bo jest juz po fakcie i z dfs nikt juz nie chce wspolpracowac...
m 2016-02-02 19:09:20
Magda? Ciekawe jaka Magda to pisała?
m 2016-02-02 19:12:00
Niech każdy używa swoich imion bo Magda nic o tym nie wie
ania 2016-02-04 11:54:00
Pracowalam w dfs jakis czas temu i dobrze wspominam - zwlaszcza wyplaty. Co do niezadowolonych pań kierowniczek to na cale szczescie jeszcze ich wtedy nie bylo. Nie wnikam o co i kto sie poklócil, ale z czystym sumieniem moge powiedziec, ze duzo sie w tej pracy nauczylam.
1
Zainteresowana 2016-02-04 12:24:22
Jezli ktos jeszcze nie zna historii pan kierowniczek to po tym jak przyszly z ulicy i wszystkiego nauczyly sie w dfs postanowily zaczac kariere solowa, bo meczyl je fakt, ze zarabialy mniej niz wlasciciele i to wlasciwie na tyle. Nie mam pojecia skad tyle jadu w ich wypoeidziach skoro dfs to zapewne jedyna powazna firma, ktora mogą sobie wpisać w cv :) zycze im szczescia w biznesie i oczywiscie doradzam im wyplacac sobie i praownikom taka sama pensje :) I uwaga NIE jestem jednym z wlascicieli i nikt mi nigdy nie placil za komentarze :) Pracowalam w innej placówce i zdażalo mi sie prowadzic interesy z dfs. Nigdy nie spotkalam sie z chamstwem wlascicieli, wyzyskiem czy innymi niedogodnosciami, moge jeszcze dodac, ze kazdy moze tu wpisac cokolwiek chce wiec zapraszam do kontaktu osobistego jezeli macie pytania, moj mail: filipiakagnieszkaa@gmial.com
1
anonim 2016-02-04 15:27:56
Tak, tak Magda... Każdy wie, że z dfs łączyły cię nie tylko interesy , ale i koneksje rodzinne. Nie zmienia to jednak faktu , ze grunt już wam się spalił pod nogami i na pewno nie odbudujecie już swojej pozycji na rynku. Jestem zszokowana ile w was nienawiści. Najwidoczniej powoli dochodzi do was że jesteście na straconej pozycji. Wypisywanie tych bzdur nic nie pomoże , bo każdy potencjalny-przyszły pracownik na 100 % będzie chciał zaciągnąć opinii na temat pracodawców , a jak wiadomo środowisko to jest hermetyczne i wieści po mieście szybko się roznoszą. Podpisywanie się @agnieszkafilipiak nie za dużo tu zdziała, ponieważ każdy były pracownik wie, że nikt taki w dfsie nie pracował.
Zainteresowana 2016-02-04 15:42:35
Prosze nauczyc sie czytac ze zrozumieniem :) i pozdrawiam Magdę. Nie zniżę sie do poziomu anonimowych pyskówek w internecie. Tak jak napisałam wcześniej życzę pani wielu sukcesów. Każdy ma swoje zdanie i tak to pozostawię.
anonim 2016-02-04 16:09:05
...ludzie zajmijcie sie swoim zyciem a nie pluciem na siebie, zero odwagi bo nawet nie potraficie sie podpisac własnym imieniem...a tak sie kochaliscie gdy była praca pieniadze wyjazdy...nie potraficie sie pozegnac z godnoscia i przyznac sie do błedow!!!
anomin 2016-02-04 16:56:32
A niby pracodawcy podpisują się pod swoimi postami?? Wypisują jakieś historyjki o PR i tym podobne. Prawda jest taka , że już nigdy nie zarobią kasy, bo ich umiejętności szkoleniowe i sprzedażowe są zerowe. Prawda jest taka że stracili kury znoszące złote jaja. Ale jak to napisali ;" kadra została wymieniona na bardziej profesjonalną i przede wszystkim lojalną...". Buahahaha , no tu to się uśmiałem. Czyli znajdą łosi pracujących za free? Takich pracownic jak Kinga , Ewelina czy Magda to już na pewno nie będą mieli. Co do kierowniczek to aż żal czytać wypocin pracodawców. że z ulicy przyszły, że niczego nie umiały... Prawda jest taka , że uczyły się wszystkiego same metodą prób i błędów i jak widać skutecznie. Skoro były takie do d... , to dlaczego jak poszły na L4 pracodawcy nawet wniosków nie potrafili wprowadzić i firma po tygodniu się zwinęła??? Profesjonalizm pełną gębą!!!
Anonim 2016-02-04 17:35:24
Założę sie ze wszystkie nagle na depresje zachorowały. Profesjonalne podejście do pracy. Dziwie sie ze pracodawcom ze wcześniej nie zauważyli, ze taki podły personel maja i nie wywalili na zbity pysk. To jest karalne. Nic nie wnosi ta dyskusja, ten sam żałosny ton wypowiedzi we wszystkich negatywnych wpisach tylko potwierdza, ze jedna osoba stara sie cos udowodnić. Wypowiedz nie związana zupełnie z tematem. Nikogo na tym forum nie interesuje czyjeś życie prywatne i historia choroby. Z tego co wiem kasa była niezła i na czas a firma nadal działa ot co suche fakty.
anonim 2016-02-04 17:41:18
Na zbity pysk to psa możesz wywalić. Uważaj na słowa!! !!!!!! Nikt nie był twoją własnością. Radź sobie teraz i zaległą kase oddaj.
anonim 2016-02-04 17:42:15
Na zbity pysk to psa możesz wywalić. Uważaj na słowa!! !!!!!! Nikt nie był twoją własnością. Radź sobie teraz i zaległą kase oddaj.
Zainteresowana 2016-02-04 18:41:10
To rzeczywiście musi być depresja razem z nerwicą i skłonnościami neurotycznymi :) zgadzam sie z przedmówcą, tez bym wywaliła i brawo za ostatni wpis tylko prosze juz nam nie tłumacz kto i ile ma oddać, bo jak pisałam wcześniej jest to nie na temat. Nie bede drugi raz pisać ze nie jestem żadnym z właścicieli, Magda czy kimkolwiek innym, bo masz ewidentne problemy prywatne, które przeniosłas na grunt zawodowy. Niemniej jednak pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
anonim 2016-02-04 18:56:26
Bierzemy przykład od najlepszych, świetnie wykwalifikowanych kierowników, którzy w poprzedniej pracy też profesjonalnie podeszli do pracy idąc na l4 :)
Anonim 2016-02-04 19:02:52
Tajemniczy wirus a ciekawe co na to ZUS i pip
anonim 2016-02-04 19:25:02
Przecież wyniki kontroli, które nasłaliście otrzymaliście :)
Zainteresowana 2016-02-04 19:55:49
Prosze jeszcze o dane tego lekarza oszusta skoro wszyscy tacy tutaj wylewni są:) kontrola oznacza tylko tyle ze istnieje podejrzenie dziwnej epidemii wsród byłych pracownikow i nie rozumiem czym sie tu chwalić. podsumowanie jest jedno - sprawnie działająca firma jest szargana przez pracowniczki, które postanowily odejść oszukujac przy tym ZUS i zatrudnić sie na własny rachunek niejako pozostawiając pracodawców w trudnej sytuacji. Nie rozumiem tylko fali nienawiści skoro jak widać udało im sie wszystkich oszukać. Może czas isc swoją droga i zobaczyć jak łatwo jest prowadzić własna firmę. Życzę wytrwałości i sukcesów. Dodam tylko ze mam do czynienia z dfs od 2011 roku a wiem, ze zamęt spowodowany przez cała sytuacje jest sprawa dość bieżąca. Pozdrawiam
anonim 2016-02-04 20:14:27
Oszustwem wobec ZUS jest nieodprowadzanie składek za pracowników, a nie zasadne zwolnienia. Ciekawe skąd przypuszczenia, że nagle wszyscy zachorowali na depresję, może taki był cel pracodawcy żeby pracowników doprowadzić do depresji, wmawiać im że się nie nadają do niczego...
Anonim 2016-02-04 20:19:03
A na co zachorowali nagle? Na nogi?
1
Zainteresowana 2016-02-04 20:21:33
Firma doprowadziła wszystkich do choroby? I to na przełomie jednego roku i w sumie wybrane osoby, trochę to dziwne. To może warto o rentę sie ubiegać
1
Zaintetesowana 2016-02-04 20:30:49
Szoda tylko, ze renta z moich podatków :) ale faktycznie lepiej oczerniać pracodawcę i udawać chorobę niż pracować.
1
anonim 2016-02-05 13:28:46
...to sie nadaje do tvn niezły film mozna z tego nakrecic.....
mistrz 2016-04-22 13:16:58
moze i teraz zajmuja sie basenami bo popłynelii bardzooo ale w dół....a zajmowali sie kredytami i zyrowaniu na pracownikach bo do tej pory sie jeszcze nie rozliczyli z kasy....
al capone 2016-09-26 22:17:57
Czytam wpisy i powiem jako były pracownik że to najgorsza firma w jakiej pracowałem. Sylwia i ta druga jako "menadżerki" to porażka. Mobbing , chamstwo, zero kręgosłupa moralnego. Tomasz K, dokładnie ktoś wyżej go opisał. Słoma z butów. Filip, dobry aktor, ale nie wiele się różni od TK. Pomysł na firmę? Kroić klientów, oszukiwać ich, sprzedawać buble opierając się na kłamstwie i oszukiwać pracowników na prowizjach.
4
Zostaw swoją opinię o dfs - Er
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie dfs