logo LUG Light Factory Sp. z o. o.

LUG Light Factory Sp. z o. o.

Zielona Góra

Opinie o LUG Light Factory Sp. z o. o.

listowy 2015-07-28 10:16
To po co zawracasz gitarę? Emigruj i zarabiaj grube funty.
Nie ma lipy 2015-07-28 14:06
Zostawie ci miejsce w LUG, nie bede robił ci konkurencji w tej zaj firmie buhaha
2
Kask na łep 2015-07-28 14:13
Czy praca w tej świetnej firmie LUG jest wyznacznikiem jakiegoś sukcesu ?!? ruszcie sie do Biskupic Podgórnych pod Wrocek, tam firm z tej branży jest w brud. LUG to przy tym pikuś
2
STYPA 2015-08-09 12:42
Wspólczuje osobom rekrutowanym przez tą starszą Raszpe Blondyne. To jakaś masakra, nieporozumienie w dziedzinie HR. Potrafi ludzi wpienić na rozmowie. Wymieńcie to na inny model jak najszybciej, bo firma na tym traci
3
Michu, nie-desperat 2015-08-19 16:18
Dobrze Wam radzę. Odsuńcie blondynę od procesów rekrutacyjnych. Do firmy LUG nic nie mam, to jak na warunki polskie całkiem niezła firma. Ale tej starej BLONDI --- musi być skreslona. Lepiej niech jakaś babka z agencji zajmie się rekrutacją.
1
Pejcz blond 2015-08-21 10:37
Przechodziłem rekrutacje w wielu firmach i przez nie jedną agencję pracy i to doświadczenie pozwala mi dośc obiektywnie wypowiadac się o typach rekrutujących. Czasem naprawde są poniżej wszelkich standardów i wasza PANIUSIA też. I stanowczo podkreślam firma LUG jest ok, a mi nie zalezy mi na pracy tam, bo znajomy robi w żarskim Kronopolu (Ranstand rekrutuje) i mam załatwione dojazdy.
Pejcz blond 2015-08-21 10:46
Po to są takie fora i wolność słowa. Mogę wypowiedzieć się negatywnie o procesie rekrutacyjnym w firmie LUG, bo to szwansuje, ta pani ma jakieś kompleksy i odreagowuje je na kandydatach, może czas na emeryture. Sama firma LUG podobno świetnie działa, wspiera wiele akcji i stawia na rozwój.
5
Wieśniak B 2015-09-05 14:14
W ostatnim miesiącu odeszło z działu krajowego 4 kierowników regionu...w ciągu ostatniego roku siedmiu. Przypadek? Czy ktoś nad tym nie panuje czyli nie ma pojęcia o zarządzaniu.
nutka 2015-09-11 13:32
wypisujemy je w godzinach pracy :)
niepasteryzowany 2015-10-07 11:08
Inwestorzy są mądrzy i sprzedają9m5
! Kurs spada , a ściema że EBITA rośnie nie działa !
Greg 2015-11-17 10:51
Jeśli ktoś chce pracować i potrafi pracować to jest to firma dla niego, a jak czasami widzę kto jest ostatnio zatrudniany to jedyna myśl jaka mi się pojawia to tylko taka, że wybierają z tych kandydatów którzy są dostępni a z tym słabo.
lili 2015-11-22 22:28
Czy ktoś orientuje się jak wyglądają zarobki w LUG'u na stanowisku specjalisty ds. projektowania oświetlenia ? Podstawa + premia ?
12
zorro 2015-11-23 10:54
Padaka totalna spadek sprzedaży za 3 kwartał...październik jeszcze gorzej.Raport dostępne na stronie firmowej
niepasteryzowany 2015-12-04 13:06
słodko pierdzą a akcje na giełdzie spadły o 50% !!!
arnold 2015-12-22 22:19
A jak wygląda praca i zarobki w IT, bo widzę że często rekrutują, ktoś wie ?
Nie wiem czy aplikować.
tocik 2016-01-20 15:06
do mnie dzwonili dziś na rozmowę , ale zrezygnowałem bo dostałem lepszą ofertę
Lol 2016-01-25 12:05
@mohito Składałeś aplikacje ? Odzywali sie cos ? Jakie warunki proponują w Wawie ? Ja w innym miescie właśnie mysle
Temp 2016-01-25 15:18
Tez jestem zainteresowany stanowiskiem specjalisty ds projektowania oświetlenia w fili Warszawskiej, jakies info ktoś posiada ? Widze ze ciagle szukaj ? Jakie zarobki? Skąd ciągła rotacja?
doświadczony 2016-01-27 02:19
to nie jest przechowalnia cienkich bolków
ajaj 2016-01-27 10:59
Szczerze, wiekszośc opinii odnosi się do rozmowy rekrutacyjnej. Mąż pracuje w tej firmie, duża presja czasu i nastawienie na rezultaty. Podstawa + 2 rodzaje premii,w tym premia za wyniki. Można niezle wyciągnąć. Nie jest to praca dla osób bez fachowej wiedzy specjalstycznej (oprogramowanie), umiejętnosci handlowych, interpersolannych i radzenia sobie w sytuacji stresowych. Tyle powiem - duża rotacja na stanowiskach, handlowych, produkcji, bo ludziom sie nie chce pracować, a wszedzie są wymagania, i ie kazdy może spzredawać jak nie wie co sprzedaje.
1
TED 2016-02-01 22:30
Ma ktoś informację jak wygląda przebieg rozmowy rekrutacyjnej na stanowisko specjalisty ds projektowania oświetlenia ? Dają jakieś zadania w CAD, DIALUX, RELUX etc ?
linia 2016-02-27 11:14
ech szkoda gadac lepiej nie bedzie tylko coraz gorzej ludzie ktorzy z tamtad odchodza na emerytury widac jak sie ciesza a tym co jest tak dobrze to wlazi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo nikt nie ma tam slodko tylko podlizusy cala prawda o pracownikach LGU
Mag 2016-03-01 20:01
Jak jest ze stanowiskiem doradcy techniczno-handlowego? Jestem zainteresowany tym stanowiskiem i ciekawi mnie dlaczego jest tak dużo ogłoszeń w różnych rejonach Polski?
4
Enzo 2016-04-01 19:55
Możesz napisać coś więcej?
-ROMANO 2016-04-18 18:42
LUG i obok Lumel ahahah....szkoda czasu na wysłanie CV. Praca tam hm... jaka praca !

AVE ROMA
IO SONO ROMANO
Koi 2016-04-19 14:55
Co masz na mysli ? Słabe warunki ?
były pracownik 2016-05-12 10:03
Tak, ale jak sobie z to zapłacisz sam.
lidka 2016-05-13 17:32
Hej! Jak tam wygląda praca w marketingu? Bo teraz są ogłoszenia. Dawno temu słyszałam, że jest tam bardzo surowa kierowniczka i praacownicy czują się mobbingowani. Prawda to?
ROMANO 2016-05-15 15:38
1400 złotych na miesiąc, z szacunku do samego nie idę na taki układ.
Zasada jest jedna: kombinuj by na starość było lepiej.
Praca w Polsce ?
Mieszkać w Polsce ?
GRAZIE
AVE ROMA
IO SONO ROMANO
Per Sempre
1
Romano 2016-05-15 15:40
.... do samego Siebie....
( korekta)
Michał 2016-06-06 10:14
Na liście zadań dla tego stanowiska są m.in.: redagowanie tekstów na potrzeby prowadzonych kampanii marketingowych, redagowanie artykułów PR do serwisów branżowych, więc umiejętność pisania ciekawych tekstów (tzw. lekkie pióro) na pewno się przyda :)
projektant 2016-06-07 09:00
Dzień dobry,

czy ktoś orientuje się ile czasu należy czekać na koniec rekrutacji w lugu? Mija już około miesiąc bez podjęcia decyzji o wyborze kandydata na specjalistę ds. oświetlenia. Ktoś jeszcze miał tak długi okres rekrutowania?
Projektant 2016-06-09 08:50
Wiem, tyle, że kontaktowałam się i wciąż odpowiedź jest, że nierozstrzygnięte :) dlatego pytam, byc może ktoś ma tu takie doświadczenia.
kandydat 2016-07-15 05:01
Czy ktoś się może orientuje jak wygląda praca u nich na magazynie???? Chodzi mi o stabilność pracy, zarobki( bez premii - podstawa), jak duża jest rotacja na tym stanowisku ????
5
Buszmen 2016-08-26 09:12
Same pozytywy, chyba sobie sami piszą opinie!!! Jako kierowca nie mam dobrej opini. Kolejna firma co mają w nosie kierowców. Przywozisz towar i czekasz bo nie mają czasu rozładować. To jest Polska tu trzeba czekać. Paranoja i żenada
Maackuuu 2016-09-17 18:24
Witam mam pytanie interesuje mnie praca Operatora CNC mogłby mi ktos opisac mniej wiecej jak ta praca wyglada i jakie sa zarobki ??
Mackuuu 2016-09-18 18:41
Mam, doswiadczenie na maszynach CNC dzwonili do mnie 2 razy, ale ie moglem przyjechac.Dziwi mnie po prostu , ze ciagle jest zapotrzebowanie na cnc ... wiec sie chce dowiedziec jakie sa warunki
Alm 2016-09-18 19:16
Jak masz takie doświadczenia to powinieneś dość szybko dostać pracę
Jurand 2016-11-24 10:56
ty idioto płacą ci żebyś tak ludzi obrażał? jak nie wiesz o czym piszesz to się nie (usunięte przez administratora)! LUG to kołchoz. KL LUG. to nie zakład pracy, to obóz pracy...
1
OLA 2016-11-30 17:49
A ILE LAT TAM PRACOWAŁAS
OLA
Ja 2017-01-09 14:19
Firma Lug light factory doskonale miejsce żeby nabawic się rozstroju nerwowego, awersi do przełożonych i wypalenia zawodowego w krótkim czasie. Firma rzeczywiście rozwija się dynamicznie dzięki dobremu marketingowi i kilku innym mniej nadającym się na upublicznienie metodom. Są działy dobrze funkcjonujące z dobrym zarządzaniem niemniej jednak dzialy handlowe są godne pozalowania jeśli chodzi o kierownictwo. Szanowna P. Dyrektor eksportu jest najlepszym przykładem zarządzania poprzez zastraszanie, manipulowanie i upokorzenie pracowników. Standardowa metoda "motywowania" pracownika jest krzyk i wulgaryzmy co osobie na takim stanowisku conajmniej nie przystoi. wszystko to dodatkowo jest podsycone szeroko akceptowanym donosicielstwem i sztuczna negatywna konkurencja wewnętrz firmy. Nie wspominając już o zwolnieniach w stylu "ostatni dzień ważności umowy o pracę na czas okrslony wtedy zostają państwo poinformowani o nieprzedluzeniu". Celowe przenoszenie spotkań z pracownikiem w nieskończoność w celu przeprowadzenia rozmowy rocznej, ściąganie. Pracownika z urlopu a następnie kolejne przeniesienie spotkania o dzień lub dwa uzasadniając brakiem czasu. O warunkach pracy w dziale handlowym można by napisać dobra książkę. Zadziwiające jest ze do tej pory tak nieodpowiedzialna osoba zajmuje tak wysokie stanowisko tak długo widocznie ma inne atuty które są cenione w firmie.
Osobiście nie polecam pracy w działach handlowych
7
xxx 2017-01-19 13:25
Witam czy ktoś się wie ile zarabia pracownik na magazynie (magazynier)?
Lusia 2017-01-22 19:50
Nie można oceniać firmy przez pryzmat jednej osoby lub jednego działu. To jest nieuczciwe, ludzie którzy tu pracują czuja się obrażani! Firma jest spoko, prawda?
Question mark 2017-02-22 17:27
"Ja" - świat jest mały - tak się składa, że mieliśmy okazję współpracować. Nie wiem jak możesz wyrażać takie opinie na forum, skoro pracowałeś w Anglii i to bez kontaktu z centralą. Sądzę, że firma daje szanse rozwoju, skoro człowiek w trudnej sytuacji życiowej w jakiej byleś, od razu dostał pracę w oddziale zagranicznym tej firmy, i to bez znajomości języka....ale każdy ma prawo nabazgrać w Internecie byle co, byle jak i bez możliwości ustosunkowania się drugiej strony. Ja LUG chwalę - przedszkole to nie jest, ale dobra szkoła dla nastawionych na rozwój, wynik, dobre wynagrodzenie i awans!
Gregor 2017-02-25 09:36
Bardzo chciałbym podjac pracę konsultanta ds. obsługi rynku architektonicznego za granicą a widziałem w ofercie Niemcy, Szwajcaria lub Austria. Mam duże doświadczenie oraz b.dobrą znajomość niemieckiego i francuskiego, czy jest szansa?
P.K. 2017-02-26 09:18
Dzień dobry.
Rekrutacja na to stanowisko jest nadal otwarta.
Zapraszamy do złożenia dokumentów aplikacyjnych na podany w ogłoszeniu adres mail.
Kopie treści tego ogłoszenia znajduje się na naszej stronie internetowej.

Pozdrawiam. P.K.
szwed 2017-02-27 10:06
Witam bylem na spotkaniu w sprawie pracy na magazynie i powiem wam że bardzo bylem zaskoczony pozytywnym podejściem do człowieka. Osoba która mnie przeprowadziła rekrutacje bardzo konkretnie i rzetelne wszystko przedstawiła ! Przedstawiłem swoje wymagania i zostały zaakceptowane i to nie jest 1400 czy 1600 na rękę tylko więcej!!! Dziś zaczynam 3-dniowy okres próbny zobaczymy czy to co piszecie ma jakikolwiek sens!!!!! Pozdrawiam tych którzy twierdzą że nie ma pracy itp. I wola gnic na rodziców garnuszku!!!Lub Żony;)
Agnieszka 2017-02-27 14:53
@szwed gratuluję! Koniecznie podziel się z nami swoją opinią na temat Twoich pierwszych dni pracy :)
mmm 2017-03-17 07:52
Wita czy ktoś orientuje się może jak wyglądają płatne praktyki wakacyjne w tej firmie? czy są możliwe? czy dużo płaca? - jestem syrudentka Zarzadzania i inzynerii Produkcji
Agnieszka 2017-03-17 08:22
@mmm, a praktyki na jakim stanowisku Cię interesują?
Zostaw swoją opinię o LUG Light Factory Sp. z o. o. - Zielona Góra
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LUG Light Factory Sp. z o. o.