logo LUG Light Factory Sp. z o. o.

LUG Light Factory Sp. z o. o.

Zielona Góra

Opinie o LUG Light Factory Sp. z o. o.

niepasteryzowany 2015-10-07 11:08
Inwestorzy są mądrzy i sprzedają9m5
! Kurs spada , a ściema że EBITA rośnie nie działa !
Greg 2015-11-17 10:51
Jeśli ktoś chce pracować i potrafi pracować to jest to firma dla niego, a jak czasami widzę kto jest ostatnio zatrudniany to jedyna myśl jaka mi się pojawia to tylko taka, że wybierają z tych kandydatów którzy są dostępni a z tym słabo.
lili 2015-11-22 22:28
Czy ktoś orientuje się jak wyglądają zarobki w LUG'u na stanowisku specjalisty ds. projektowania oświetlenia ? Podstawa + premia ?
15
zorro 2015-11-23 10:54
Padaka totalna spadek sprzedaży za 3 kwartał...październik jeszcze gorzej.Raport dostępne na stronie firmowej
niepasteryzowany 2015-12-04 13:06
słodko pierdzą a akcje na giełdzie spadły o 50% !!!
arnold 2015-12-22 22:19
A jak wygląda praca i zarobki w IT, bo widzę że często rekrutują, ktoś wie ?
Nie wiem czy aplikować.
tocik 2016-01-20 15:06
do mnie dzwonili dziś na rozmowę , ale zrezygnowałem bo dostałem lepszą ofertę
Lol 2016-01-25 12:05
@mohito Składałeś aplikacje ? Odzywali sie cos ? Jakie warunki proponują w Wawie ? Ja w innym miescie właśnie mysle
Temp 2016-01-25 15:18
Tez jestem zainteresowany stanowiskiem specjalisty ds projektowania oświetlenia w fili Warszawskiej, jakies info ktoś posiada ? Widze ze ciagle szukaj ? Jakie zarobki? Skąd ciągła rotacja?
doświadczony 2016-01-27 02:19
to nie jest przechowalnia cienkich bolków
ajaj 2016-01-27 10:59
Szczerze, wiekszośc opinii odnosi się do rozmowy rekrutacyjnej. Mąż pracuje w tej firmie, duża presja czasu i nastawienie na rezultaty. Podstawa + 2 rodzaje premii,w tym premia za wyniki. Można niezle wyciągnąć. Nie jest to praca dla osób bez fachowej wiedzy specjalstycznej (oprogramowanie), umiejętnosci handlowych, interpersolannych i radzenia sobie w sytuacji stresowych. Tyle powiem - duża rotacja na stanowiskach, handlowych, produkcji, bo ludziom sie nie chce pracować, a wszedzie są wymagania, i ie kazdy może spzredawać jak nie wie co sprzedaje.
1
TED 2016-02-01 22:30
Ma ktoś informację jak wygląda przebieg rozmowy rekrutacyjnej na stanowisko specjalisty ds projektowania oświetlenia ? Dają jakieś zadania w CAD, DIALUX, RELUX etc ?
linia 2016-02-27 11:14
ech szkoda gadac lepiej nie bedzie tylko coraz gorzej ludzie ktorzy z tamtad odchodza na emerytury widac jak sie ciesza a tym co jest tak dobrze to wlazi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo nikt nie ma tam slodko tylko podlizusy cala prawda o pracownikach LGU
Mag 2016-03-01 20:01
Jak jest ze stanowiskiem doradcy techniczno-handlowego? Jestem zainteresowany tym stanowiskiem i ciekawi mnie dlaczego jest tak dużo ogłoszeń w różnych rejonach Polski?
5
Enzo 2016-04-01 19:55
Możesz napisać coś więcej?
-ROMANO 2016-04-18 18:42
LUG i obok Lumel ahahah....szkoda czasu na wysłanie CV. Praca tam hm... jaka praca !

AVE ROMA
IO SONO ROMANO
Koi 2016-04-19 14:55
Co masz na mysli ? Słabe warunki ?
były pracownik 2016-05-12 10:03
Tak, ale jak sobie z to zapłacisz sam.
lidka 2016-05-13 17:32
Hej! Jak tam wygląda praca w marketingu? Bo teraz są ogłoszenia. Dawno temu słyszałam, że jest tam bardzo surowa kierowniczka i praacownicy czują się mobbingowani. Prawda to?
ROMANO 2016-05-15 15:38
1400 złotych na miesiąc, z szacunku do samego nie idę na taki układ.
Zasada jest jedna: kombinuj by na starość było lepiej.
Praca w Polsce ?
Mieszkać w Polsce ?
GRAZIE
AVE ROMA
IO SONO ROMANO
Per Sempre
1
Romano 2016-05-15 15:40
.... do samego Siebie....
( korekta)
Michał 2016-06-06 10:14
Na liście zadań dla tego stanowiska są m.in.: redagowanie tekstów na potrzeby prowadzonych kampanii marketingowych, redagowanie artykułów PR do serwisów branżowych, więc umiejętność pisania ciekawych tekstów (tzw. lekkie pióro) na pewno się przyda :)
projektant 2016-06-07 09:00
Dzień dobry,

czy ktoś orientuje się ile czasu należy czekać na koniec rekrutacji w lugu? Mija już około miesiąc bez podjęcia decyzji o wyborze kandydata na specjalistę ds. oświetlenia. Ktoś jeszcze miał tak długi okres rekrutowania?
Projektant 2016-06-09 08:50
Wiem, tyle, że kontaktowałam się i wciąż odpowiedź jest, że nierozstrzygnięte :) dlatego pytam, byc może ktoś ma tu takie doświadczenia.
kandydat 2016-07-15 05:01
Czy ktoś się może orientuje jak wygląda praca u nich na magazynie???? Chodzi mi o stabilność pracy, zarobki( bez premii - podstawa), jak duża jest rotacja na tym stanowisku ????
6
Buszmen 2016-08-26 09:12
Same pozytywy, chyba sobie sami piszą opinie!!! Jako kierowca nie mam dobrej opini. Kolejna firma co mają w nosie kierowców. Przywozisz towar i czekasz bo nie mają czasu rozładować. To jest Polska tu trzeba czekać. Paranoja i żenada
Maackuuu 2016-09-17 18:24
Witam mam pytanie interesuje mnie praca Operatora CNC mogłby mi ktos opisac mniej wiecej jak ta praca wyglada i jakie sa zarobki ??
Mackuuu 2016-09-18 18:41
Mam, doswiadczenie na maszynach CNC dzwonili do mnie 2 razy, ale ie moglem przyjechac.Dziwi mnie po prostu , ze ciagle jest zapotrzebowanie na cnc ... wiec sie chce dowiedziec jakie sa warunki
2
Alm 2016-09-18 19:16
Jak masz takie doświadczenia to powinieneś dość szybko dostać pracę
Jurand 2016-11-24 10:56
ty idioto płacą ci żebyś tak ludzi obrażał? jak nie wiesz o czym piszesz to się nie (usunięte przez administratora)! LUG to kołchoz. KL LUG. to nie zakład pracy, to obóz pracy...
1
OLA 2016-11-30 17:49
A ILE LAT TAM PRACOWAŁAS
OLA
Ja 2017-01-09 14:19
Firma Lug light factory doskonale miejsce żeby nabawic się rozstroju nerwowego, awersi do przełożonych i wypalenia zawodowego w krótkim czasie. Firma rzeczywiście rozwija się dynamicznie dzięki dobremu marketingowi i kilku innym mniej nadającym się na upublicznienie metodom. Są działy dobrze funkcjonujące z dobrym zarządzaniem niemniej jednak dzialy handlowe są godne pozalowania jeśli chodzi o kierownictwo. Szanowna P. Dyrektor eksportu jest najlepszym przykładem zarządzania poprzez zastraszanie, manipulowanie i upokorzenie pracowników. Standardowa metoda "motywowania" pracownika jest krzyk i wulgaryzmy co osobie na takim stanowisku conajmniej nie przystoi. wszystko to dodatkowo jest podsycone szeroko akceptowanym donosicielstwem i sztuczna negatywna konkurencja wewnętrz firmy. Nie wspominając już o zwolnieniach w stylu "ostatni dzień ważności umowy o pracę na czas okrslony wtedy zostają państwo poinformowani o nieprzedluzeniu". Celowe przenoszenie spotkań z pracownikiem w nieskończoność w celu przeprowadzenia rozmowy rocznej, ściąganie. Pracownika z urlopu a następnie kolejne przeniesienie spotkania o dzień lub dwa uzasadniając brakiem czasu. O warunkach pracy w dziale handlowym można by napisać dobra książkę. Zadziwiające jest ze do tej pory tak nieodpowiedzialna osoba zajmuje tak wysokie stanowisko tak długo widocznie ma inne atuty które są cenione w firmie.
Osobiście nie polecam pracy w działach handlowych
14
xxx 2017-01-19 13:25
Witam czy ktoś się wie ile zarabia pracownik na magazynie (magazynier)?
Lusia 2017-01-22 19:50
Nie można oceniać firmy przez pryzmat jednej osoby lub jednego działu. To jest nieuczciwe, ludzie którzy tu pracują czuja się obrażani! Firma jest spoko, prawda?
1
Question mark 2017-02-22 17:27
"Ja" - świat jest mały - tak się składa, że mieliśmy okazję współpracować. Nie wiem jak możesz wyrażać takie opinie na forum, skoro pracowałeś w Anglii i to bez kontaktu z centralą. Sądzę, że firma daje szanse rozwoju, skoro człowiek w trudnej sytuacji życiowej w jakiej byleś, od razu dostał pracę w oddziale zagranicznym tej firmy, i to bez znajomości języka....ale każdy ma prawo nabazgrać w Internecie byle co, byle jak i bez możliwości ustosunkowania się drugiej strony. Ja LUG chwalę - przedszkole to nie jest, ale dobra szkoła dla nastawionych na rozwój, wynik, dobre wynagrodzenie i awans!
Gregor 2017-02-25 09:36
Bardzo chciałbym podjac pracę konsultanta ds. obsługi rynku architektonicznego za granicą a widziałem w ofercie Niemcy, Szwajcaria lub Austria. Mam duże doświadczenie oraz b.dobrą znajomość niemieckiego i francuskiego, czy jest szansa?
P.K. 2017-02-26 09:18
Dzień dobry.
Rekrutacja na to stanowisko jest nadal otwarta.
Zapraszamy do złożenia dokumentów aplikacyjnych na podany w ogłoszeniu adres mail.
Kopie treści tego ogłoszenia znajduje się na naszej stronie internetowej.

Pozdrawiam. P.K.
szwed 2017-02-27 10:06
Witam bylem na spotkaniu w sprawie pracy na magazynie i powiem wam że bardzo bylem zaskoczony pozytywnym podejściem do człowieka. Osoba która mnie przeprowadziła rekrutacje bardzo konkretnie i rzetelne wszystko przedstawiła ! Przedstawiłem swoje wymagania i zostały zaakceptowane i to nie jest 1400 czy 1600 na rękę tylko więcej!!! Dziś zaczynam 3-dniowy okres próbny zobaczymy czy to co piszecie ma jakikolwiek sens!!!!! Pozdrawiam tych którzy twierdzą że nie ma pracy itp. I wola gnic na rodziców garnuszku!!!Lub Żony;)
1
Agnieszka 2017-02-27 14:53
@szwed gratuluję! Koniecznie podziel się z nami swoją opinią na temat Twoich pierwszych dni pracy :)
mmm 2017-03-17 07:52
Wita czy ktoś orientuje się może jak wyglądają płatne praktyki wakacyjne w tej firmie? czy są możliwe? czy dużo płaca? - jestem syrudentka Zarzadzania i inzynerii Produkcji
Agnieszka 2017-03-17 08:22
@mmm, a praktyki na jakim stanowisku Cię interesują?
Ja 2017-03-24 09:04
Question mark - niestety nie byłem zatrudniony w Anglii i pracowałem stricte w centrali w dziale exportu pod "kierownictwem" Pani Dyrektor. NIestety pomyliłeś/łaś się co do osoby. Jak widać wniosek nasuwa się jeden - jest to standardowe działanie firmy. Z jednym się zgodzę, że praca w firmie LUG w dziale zagranicznym nie jest przedszkolem, jest doskonałą szkołą życia i pomaga zrozumieć czym jest złe zarządzanie, fatalna komunikacja, brak szacunku, zastraszanie i obrażanie. Doskonale pozwala docenić miejsca pracy z poważnymi przełożonymi, potrafiącymi zarządzać rynkiem i współpracownikami a także potrafiącymi zachować się na poziomie, posiadających kulturę osobistą i silną profesjonalną pozycję potwierdzoną szacunkiem wsród współpracowników i Klientów a także wynikiami.
Z poważaniem
7
Iza 2017-03-31 09:21
Pracuję w LUG-u od dawna i może nie jest łatwo ale jestem zadowolona z pracy.
1
Exportowiec 2017-04-11 09:43
Dzięki @Ja że napisałeś jak tam jest w exporcie już miałem aplikować bo widzałem artykuł o tej firmie nt. ich ostatnich inwestycji w Argetynie ale jeśli tam jakaś "Pani" szaleje to niech szaleje sobie sama ze sobą jest XXI wiek i NIKT nie zamierza znosić już w pracy chamstwa niezależnie od stanowiska a już Dział Exportu gdzie pracują ludzie reprezentujący Firmę na Świecie to prawie jak ABASADORZY marki to już taki dział powinien być w Firmie WZOREM kultury szacunku wzajemnego i elegancji i jest tak w wielu firmach w Polsce ale widać w tej jeszcze nie. A szkoda.
3
Agnieszka 2017-04-11 09:59
Bądź na bieżąco z tym, co dzieje się w firmie! http://www.lug.com.pl/relacje-inwestorskie/aktualnosci - na stronie LUG Light Factory Sp. z o. o. znajdziesz informacje o aktualnych wydarzeniach firmy.
Ja 2017-04-11 13:32
Witaj Eksportowiec,

Jeżeli masz możliwość wyboru innego miejsca pracy zdecydowanie polecam Ci inne firmy od strony pracy w dziale handlowym, oczywiście każdy może spróbować swoich sił w tym środowisku pracy byćmoże jest to akurat to czego Ty jako osoba handlowa potrzebuje dla efektywnej i satysfakcjonującej pracy. Są ludzie którzy doskonale czują się w środowisku wyścigu szczurów oraz wzajemnego koleżeńskiego podgryzania się a także tolerują wybuchową naturę przełożonych i brak klarownego zarządzania zadaniami. Pomimo wykształcenia Pani Dyrektor skupionego na zarządzaniu niestety nawet zarządzanie w SMART-cie jest tutaj czymś zupełnie obcym. Ja mogę wypowiadać się tylko za siebie i podzielić się swoim doświadczeniem, z którym zapewne dział marketingu firmy LUG się zupełnie nie zgodzi. Dla sprawiedliwej oceny jestem wdzięczny za to doświadczenie, złe doświadczenie nas też wzbogaca.
Dodatkowo mogę powiedzieć, że poza niedopuszczalnym zachowaniem Dyrektor Eksportu od strony pracy w tym dziale, rozliczaniem delegacji według widzi mi się firmy, brakiem poszanowania współpracowników (w tym dziale nie istnieje pojęcie współpracy a bardziej właściwym jest poddaństwo), przeszkadzał mi brak konsekwencji przełożonych w podejmowanych decyzjach a mówiąc konkretniej : dziś zadanie wygląda tak, a tydzień później jesteś zwyczajnie delikatnie mówiąc strofowany za to, że zadanie miało być zrealizowanie w zupełnie inny sposób, ewentualnie dostajesz po uszach za to o czym Cię nie poinformowano. .
Firma jako podmiot, rozwój, idelogia samego produktu oraz marketing są na 5 - tego firmie nie można odebrać, wewnątrz niestety spotykamy się z 9 kręgami piekielnymi Dantego, im głębiej tym gorzej.

5
Exportowiec 2017-04-12 13:32
No dzięki @Ja ale nie chcę próbować tego czegoś takie doświadczenia to już miałem ale to było ponad dekadę temu i jestem z deka zdziwiony że takie coś jeszcze gdzieś funkcjonuje w exporcie w Polsce AD 2017 bo tu gdzie teraz jestem i gdzie wcześniej byłem to owszem są konflikty ale raczej o podział wypracowanych konfitur do podziału czyli premie ale i tak wszystko w granicach kultury osobistej i wzajemnego poszanowania a takie piekiełko jak opisujesz jest nieakceptowalne i ciężko mi zrozumieć jak ludzie z językami i kontaktami w świecie to znoszą zamiast po prostu wyjść i nie wrócić.
1
Ja 2017-04-12 20:15
Niestety odpowiedzi na pytanie dlaczego takie sytuacje mają miejsce we współczesności sam nie znam. Jak pisałem wcześniej taki sposób zarządzania w firmie jest tolerowany, widocznie osoba kierująca balansuje w/w zachowanie/zarzadzanie innymi atutami bądź rezultatami, które są cenione w firmie.
Życzę powodzenia na dalszej drodze rozwoju zawodowego.
1
karola 2017-04-15 09:13
Witam,
Wiem ze rekrutują do firmy na stanowisko-księgowa. Czy wiecie na jakie zarobki netto można liczyć na tym stanowisku?
Leonid 2017-04-22 16:30
Widziałem niedawno w LUG Light ofertę pracy dla projektanta oświetlenia i w związku z tym mam pytanie. Czy to jest jeszcze aktualne? Może ktoś słyszał i mógłby coś podpowiedzieć? Może jeszcze coś ogólnie o firmie, jak się pracuje? Czy kasa jest wypłacana w terminie?
Zostaw swoją opinię o LUG Light Factory Sp. z o. o. - Zielona Góra
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LUG Light Factory Sp. z o. o.