Fundacja Razem Łatwiej

Luboń

Opinie o Fundacja Razem Łatwiej

Dorota 2015-11-24 11:43:37
Często odwiedzam strone Fundacji i bardzo dziwi mnie to co Państwo piszecie. Nie jestem pracownicą ale sumienie każe mi napisać co myślę. W Fundacji pracują wspaniali ludzie. Zawsze uśmiechnięci i kontaktowi. Dzięki nim mój synek chociaz trochę przyblizył się do normalnego życia. Sytuacja finansowa ze wzgledu na leczenie syna nie jest dobra a Fundacja Całkowicie za darmo obdarowała nas specjalnym trójkołowym rowerkiem dla dzieci niepełnosprawnych. Nie stac nas było na wydatek kilu tysiecy a tu taki prezent. WIem ze wiele dzieci otrzymało taki sprzęt. Teraz na stronie pojawiła się akcja z wózkami elektrycznymi. Proszę wskażcie mi jakąś instytucje która ZA DARMO by rozdawała taki drogi sprzęt. To naprawdę ludzie o wielkim sercu. Zanim ktokolwiek cos złego napisze zastanówcie sie czy aby kiedys Wy lub ktos bliski nie bedzie potrzebował pomocy od tej Fundacji ! oby nie ! Ale z pewnoscią wtedy tej pomocy Wam nie odmówią!
Wdzieczna mama !
4
pracownikroku 2015-11-26 12:52:25
pracowałam przez miesiąc. Szczerze - nie jest łatwo ani lekko. cały czas nacisk na zbieranie pieniędzy. Strasznie mnie to denerwowało. Ale z drugiej strony mają dużo podopiecznych i co miesiąc muszą pomóc w ich leczeniu. Tak sobie pomyślałam, że słabo by było gdyby nagle powiedzieli jakiemus choremu dziecku, że nie będzie miało leczenia bo Fundacja nie ma pieniędzy. Mi praca nie odpowiadała ale będąc szczerą to naprawde pomagają chorym dzieciom. Szefostwo cały czas podkreśla, ze najważniejsze są pieniądze dla chorych dzieci i nie mozna ich zawieść. Widać zaangażowanie. Ale ja mimo wszystko się nie nadaję :) warto spróbować zawsze mozna odejśc tak jak ja.
4
marta 2015-12-03 11:27:42
Słyszałam, że dzieki wsparciu Fundacji Razem Łatwiej wyremontowano w szpitalu ginekologiczno-położniczym na ul. Polnej pokój dla Mam - jest odremontowany, można tam odciagać pokarm itp. Bardzo pomocna inicjatywa
2
Marlena 2015-12-10 11:34:16
Praca w fundacji nie należy do najłatwiejszych, cały czas ma się styczność z ludzkimi tragediami i czasami aż serce pęka kiedy czyta się albo słucha o tych potrzebujących dzieciaczkach. Jednak w pracy panuje dobra atmosfera i widać, że wszyscy są zaangażowani w pomoc i chcą zebrać jak najwięcej pieniędzy dla potrzebujących maluchów.
1
kasia 2015-12-15 12:51:40
Ja tam nigdy nie pracowałam, ale wiem ,że pracownicy wkładają w swoją pracę naprawdę dużo serca, w przeciwnym wypadku nie było by tak wielu pomocnych inicjatyw. Poza tym widzę jak podchodzą do mojego malucha i jak wiele pomocy od nich otrzymaliśmy.
ona741 2015-12-15 13:36:52
Praca w organizacji tego typu nie jest dla kazdego, doskonale o tym wiem bo sama tam pracuje i wiele moich kolezanek z którymi zaczynalam wykruszylo sie. Jednak nalezy pamietac ze to cos wiecej niz zwykla praca, nie jestem tam tylko 8h i do widzenia, w takiej pracy jestesmy calym soba dla innego czlowieka. Tacy wlasnie sa pracownicy tej fundacji
księżniczka Lea 2015-12-18 12:26:06
Moja babcia właśnie dostała list od tej Fundacji z prośbą o pomoc. Znalazłam ich strone i to forum. Mimo to nadal byłam scpetycznie nastawiona. Zadzwoniłam do nich. Odebrała jakaś Pani - z głosu młoda i bardzo mila. Odpowiedziała na kazde moje pytanie. Zapytałam o ich akcje z wózkami, ze jestem zainteresowana - chciałam wiedziec czy to sciema. Zdziwiłam sie kiedy Pani grzecznie zapytała o stan zdrowia babci, wiek itp poniewaz skoro babcia pomaga innym ( chciała orzelac na tego chłopca) to mozna odwzajemnic pomoc. Pani wyraziła chęć przekazania nam za darmo wózka inwalidzkiego dla babci jesli stan jej zdrowia tego wymaga. Mysle ze to pomogłoby jej w zyciu... zobaczymy- sprawa w toku, poniewaz musiałam drogą oficjalną napisac do fundacji list w tej sprawie. Co dalej? jak mi odpiszą to poinformuje Was.
2
księżniczka Lea 2015-12-28 10:19:05
Jak mówiłam - pisze!
Dostalismy odpowiedź! Z wielką przyjemnoscią Fundacja przekaze wózek mojej babci ! Potrzebne są tylko jakies dokumenty i cos do podpisania a kurier dostarczy go do nas. Nie ukrywam zdziwienia bo myslałam ze to kolejna fundacja ktora ściemnia! A tu prosze sami doswiadczamy pomocy ! cofam wszystko co zlego pomyslałam o nich. Jednak nie mozna wszystkich oceniac tak samo ! Mimo wszytsko nadal jestem ostrozna i ostatnecznie wypowiem sie jak wózek dotrze do nas !


mika 2015-12-30 12:52:40
Lea z niecierpliwością czekam na Twoją wypowiedz dot wózka jak dokładnie to się odbywa???? koniecznie daj znać!!! pozdrawiam
joannamaria 2016-01-04 10:03:48
Jeśli kiedyś zastanawialiście się czy działanie w naszym kraju różnego typu fundacji jest potrzebne i ma sens to mogę was zapewnić,że fundacje takie jak razem Łatwiej to miejsce niezbędne dla wsparcia zdrowia i życia naszych dzieci. Fundacja bardzo pomogła mojej chorującej siostrzenicy. Dlatego jeśli mogę wam kogoś polecić to na pewno Fundację Razem Łatwiej.
1
księżniczka Lea 2016-01-12 11:48:32
Ponownie ja. Sprawa jest bardzo prosta. Kilka dokumentów do wypełnienia i czekamy na wózek. Miłe zaskoczenie i nie żadne oszustwo. Bardzo dziękuję za pomoc i to, że Fundacja obudziła na nowo moją wiarę w tego rodzaju instytucje.
MAŁA MI 2016-01-18 22:27:20
A JAK SPRAWA Z TYMI WÓZKAMI???? CZY TO TEŻ TAK WYGLĄDA JAK Z ZATRUDNIENIEM???
animek 2016-01-25 13:22:01
ogolnie praca typu call center nie jest fajna. Dziś miałam okazje sprobowac w innej firmie umawianie spotkan medycznych. Cały dzien mówisz to samo, ludzie odmawiają bądz wył rozmowe a co gorsze sa niemili, że sie do nich dzwoni i zawraca glowe. NIby najnizsza krajowa plus premie za spotkania, ale trzeba umowic miesiecznie duzo spotkan, bo umowy nie przedłuza....
1
RIKOOOO 2016-01-27 23:10:08
TO ROZDAJĄ TE WÓZKI?????
3
Aziz 2016-01-31 20:56:04
Mam okazje tam pracować . Ale po tych komentarzach sie zastanawiam. Jak tam kiepsko to szkoda czasu. Jacy sa naprawdę szefostwo? Płacą na czas? Jak wyglądają spływy ?
2
powieniens wiedziec to 2016-02-01 09:48:21
działalności na rzecz równych praw kobiet i mężczyzn;
10) działalności na rzecz osób w wieku emerytalnym;
11) działalności wspomagającej rozwój gospodarczy, w tym rozwój przedsiębiorczości;
12) działalności wspomagającej rozwój techniki, wynalazczości i innowacyjności oraz rozpowszechnianie i wdrażanie nowych rozwiązań technicznych w praktyce gospodarczej;
13) działalności wspomagającej rozwój wspólnot i społeczności lokalnych;
14) nauki, szkolnictwa wyższego, edukacji, oświaty i wychowania;
15) działalności na rzecz dzieci i młodzieży, w tym wypoczynku dzieci i młodzieży;
16) kultury, sztuki, ochrony dóbr kultury i dziedzictwa narodowego;
17) wspierania i upowszechniania kultury fizycznej;
18) ekologii i ochrony zwierząt oraz ochrony dziedzictwa przyrodniczego;
19) turystyki i krajoznawstwa;
20) porządku i bezpieczeństwa publicznego;
21) obronności państwa i działalności Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej;
22) upowszechniania i ochrony wolności i praw człowieka oraz swobód obywatelskich, a także działań wspomagających rozwój demokracji;
22a) udzielania nieodpłatnego poradnictwa obywatelskiego;
23) ratownictwa i ochrony ludności;
24) pomocy ofiarom katastrof, klęsk żywiołowych, konfliktów zbrojnych i wojen w kraju i za granicą;
25) upowszechniania i ochrony praw konsumentów;
26) działalności na rzecz integracji europejskiej oraz rozwijania kontaktów i współpracy między społeczeństwami;
27) promocji i organizacji wolontariatu;
28) pomocy Polonii i Polakom za granicą;
29) działalności na rzecz kombatantów i osób represjonowanych;
30) promocji Rzeczypospolitej Polskiej za granicą;
31) działalności na rzecz rodziny, macierzyństwa, rodzicielstwa, upowszechniania i ochrony praw dziecka;
32) przeciwdziałania uzależnieniom i patologiom społecznym;
33) działalności na rzecz organizacji pozarządowych oraz podmiotów wymienionych w art. 3 ust. 3, w zakresie określonym w pkt 1-32.
2. Rada Ministrów może określić, w drodze rozporządzenia, zadania w zakresie innym niż wymienione w ust. 1 jako należące do sfery zadań publicznych, kierując się ich szczególną społeczną użytecznością oraz możliwością ich wykonywania przez podmioty, o których mowa w art. 5 ust. 1, w sposób zapewniający wystarczające zaspokajanie potrzeb społecznych.
Art. 4a. Organizacje pozarządowe oraz podmioty wymienione w art. 3 ust. 3, z wyłączeniem stowarzyszeń jednostek samorządu terytorialnego, które:
1) wykonują zadania publiczne, lub
2) dysponują majątkiem publicznym
- udostępniają informację publiczną na zasadach i w trybie określonym w niniejszej ustawie.
Art. 4b. Udostępnianie informacji publicznej następuje:
1) poprzez ogłaszanie informacji publicznej w Biuletynie Informacji Publicznej na zasadach, o których mowa w ustawie z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz. U. z 2014 r. poz. 782 i 1662 oraz z 2015 r. poz. 1240), albo
2) poprzez ogłaszanie informacji publicznej na stronie internetowej organizacji pozarządowych oraz podmiotów, o których mowa w art. 4a, albo
3) na wniosek na zasadach, o których mowa w ustawie z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej.
Art. 4c. W zakresie nieuregulowanym w niniejszej ustawie do udostępniania informacji publicznej stosuje się przepisy ustawy z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej.
Art. 5. 1. Organy administracji publicznej prowadzą działalność w sferze zadań publicznych, o której mowa w art. 4, we współpracy z organizacjami pozarządowymi oraz podmiotami wymienionymi w art. 3 ust. 3, prowadzącymi, odpowiednio do terytorialnego zakresu działania organów administracji publicznej, działalność pożytku publicznego w zakresie odpowiadającym zadaniom tych organów.
2. Współpraca, o której mowa w ust. 1, odbywa się w szczególności w formach:
1) zlecania organizacjom pozarządowym oraz podmiotom wymienionym w art. 3 ust. 3 realizacji zadań publicznych na zasadach określonych w ustawie;
2) wzajemnego informowania się o planowanych kierunkach działalności;
3) konsultowania z organizacjami pozarządowymi oraz podmiotami wymienionymi w art. 3 ust. 3 projektów aktów normatywnych w dziedzinach dotyczących działalności statutowej tych organizacji;
4) konsultowania projektów aktów normatywnych dotyczących sfery zadań publicznych, o której mowa w art. 4, z radami działalności pożytku publicznego, w przypadku ich utworzenia przez właściwe jednostki samorządu terytorialnego;
5) tworzenia wspólnych zespołów o charakterze doradczym i inicjatywnym, złożonych z przedstawicieli organizacji pozarządowych, podmiotów wymienionych w art. 3 ust. 3 oraz przedstawicieli właściwych organów administracji publicznej;
6) umowy o wykonanie inicjatywy lokalnej na zasadach określon
Krostin 2016-02-03 10:45:38
Szukam ogłoszeń na Gorzów i nic nie ma . Będzie tam praca czy nie ? W Głogowie tez otwierają ? W Gnieźnie gdzie sa ? Tak sie ukrywają ze nie mozna ich znaleźć... Dżasta podaj konkretne info. Ale jestes wkurzona na nich! Chciałam gdzieś pracować ale wole poszukać jednak czegoś innego.
praca 2016-02-03 19:56:22
Witam, chciałam podjąć pracę w tej fundacji tylko że w Poznaniu? czy tam też wyglądają warunki tak jak w zielonej górze? jaka jest tam kadra zarządzająca? Jak czytam tutaj opinie to się zastanawiam.
TakaJa 2016-02-04 14:03:09
Ja również mogę iść. Chętnie sie przyłącze !
.... 2016-02-05 18:58:36
Pracuje w Fundacji Razem Łatwiej przeszło 4 miesiące i od samego początku mam umowę o pracę. Wszystkie świadczenia ,wypłatę na czas, przyjazną atmosferę w pracy fajne kierowniczki. Gdy mam problem mogę zawsze zgłosić się do dziewczyn które pracują tam dłużej lub do kierowniczek.
3
k 2016-02-05 22:51:16
:)
p 2016-02-07 19:35:56
:)
Lupa 2016-02-11 20:57:55
Pracuje 3 miesiące w Fundacji wypłaty są reguralnie 10-go każdego miesiaca czasami nawet dzień wczesniej, premie sie zgadzaja wszystko ok, ogólnie atmosfera jest jak na fundacje przystało mega pozytywna w sumie nie ma co narzekać bo za ta kasę nieźle w innej firmie trzeba sie narobić, (usunięte przez administratora) podsumowując POLECAM i nie narzekam!!!!
2
SZCZĘŚLIWA )))) 2016-02-23 13:32:07
Musze napisać,jestem przeszczęśliwa otrzymałam całkiem za darmo WÓZEK od fundacji Razem Łatwiej,jest mi bardzo przydatny i nie mogę doczekać aż przyjdzie wiosna i będę mogła samodzielnie się poruszać i robić zakupy ,z podziękowaniami za szybką dostawę wózka Z.G.
2
MMM... 2016-02-23 13:44:42
Ja też dzwoniłam do fundacji w sprawie wózka dla mojej Mamy,pani wysłała mi informacje jakie dokumenty muszę wysłać ,wysłałam i nie wierze...jak szybko dostałam odpowiedź !Teraz czekam na kuriera z dostawą wózka ,a Mama nie może uwierzyć,ze w końcu los się do niej uśmiechnął.Dam znak jak dotrze...
1
MMM... 2016-02-23 13:44:46
Ja też dzwoniłam do fundacji w sprawie wózka dla mojej Mamy,pani wysłała mi informacje jakie dokumenty muszę wysłać ,wysłałam i nie wierze...jak szybko dostałam odpowiedź !Teraz czekam na kuriera z dostawą wózka ,a Mama nie może uwierzyć,ze w końcu los się do niej uśmiechnął.Dam znak jak dotrze...
Zuzka 2016-02-24 22:24:47
Odnośnie wózków:moja Babcia dostała ulotke z fundacji Razem Łatwiej,gdzie napisane było,że mogą pomóc w uzyskaniu wózka elektrycznego,skontaktowała się z fundacją Razem Łatwiej i wysłała dokumenty,pisze bo dziś ma juz swój wymarzony wózek,jestem pozytywnie zaskoczona,bo nie stać by Nas było na zakup takiego sprzętu!
enigma 2016-02-25 13:11:48
W bardzo krótkim czasie otrzymałam wózek elektryczny.Jest to mój pierwszy wózek z napędem.Jestem bardzo szczęśliwa...Będę pomagać Fundacji,żeby inni też skorzystali.
Olka 2016-03-15 11:30:10
Dzwoniłam tam 3 dni aż w końcu sie dodzwoniłam ! Jestem młoda i chciałam żyć aktywnie pomimo mojego kalectwa. Dostałam wózek - jeszcze nikt nigdy bez zbędnych pytań o moje inwalidztwo tak bezinteresownie mi nie pomógł ! Terazjedyna przeszkoda to krawężniki :) ale i z nimi sobie poradzę ! Widzę na ich stronie ze nas obdarowanych jest więcej - może jakieś wspólne podziękowania ????
Aga 2016-03-16 13:03:05
Jako pracownik doskonale wiem jaką wwartością jest dla nas pomaganie drugiemu człowiekowi. Przez to też atmosfera w pracy jest bardzo przyjazna.
. 2016-03-19 16:46:31
Ja mam takie pytanie - gdzie mieści się siedziba Fundacji Razem Łatwiej, jeśli chodzi o pracę w call center na infolinii wychodzącej?
m 2016-03-23 21:13:30
Los niestety nie ma możliwości oddania 1%. Fundacja dopiero stara się o taką możliwość. Posiada numer KRS, ale Fundacja musi załatwić jakieś formalności. Przez telefon poinformowano mnie, że w 2017 roku będzie taka możliwość.
2
Dominik 2016-05-18 12:30:57
W firmie wszyscy pracują całym sercem, z wielkim zaangażowaniem w to co robią, z wielkimi chęciami pomocy - i to sie najbardziej liczy! Pomogli i nadal pomagaja wielu dzieciom i widać postępy w tym wszystkim.
1
fabi 2016-05-26 23:30:27
praca w fundacji nie jest łatwa, nie ma co ukrywać, ale uważam że warto spróbować. Sama na początku miałam wiele obaw, jednak opłacało się pracować. Poza samą misją fundacji, to można trochę zarobić, a ekipa jest świetna :)
wero 2016-07-13 11:32:07
Patrzyłem troche na ich oferte jako pracownika fundali i oferują nawet ciekawe rzeczy - np. stabilną pracę w stałych godzinach 7:30­15:30 (od poniedziałku do piątku), no i stałą podstawę (usunięte przez administratora) + prowizję – zawsze na czas, a to jest jednak równiez ważne moim zdaniem.
cicho 2016-10-16 11:35:14
Hej, wiecie czy wypłata jest adekwatna do powierzanych zadań?
wero 2016-10-19 12:51:40
Konsultant infolinii wychodzącej jest u nich teraz potrzebny z tego co widze no i nie wiem czy faktycznie zarobki pokrywają się z oczekiwaniami.
Zostaw swoją opinię o Fundacja Razem Łatwiej - Luboń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundacja Razem Łatwiej