logo PBR MEDIA KRZYSZTOF KUJAWIŃSKI

PBR MEDIA KRZYSZTOF KUJAWIŃSKI

Wołów

Opinie o PBR MEDIA KRZYSZTOF KUJAWIŃSKI

bartłomiej 2016-08-16 14:42
warto najpewniej sprawdzić nr telefonu albo mail na ich stronie, ja się tak kontaktowałem jak chciałem u nich pracować, ale to było już chwilę jakąś temu
Bartosz Rodziewicz 2016-08-18 21:40
Z tego co widzę, wiele osób mówi, że firma ta przekształciła się w pbr media, więc ocena pbr media pasuje również tutaj.
Firma oferuje stanowisko ankietera online, na ktorym praca polega na wypełnianiu ankiet przez internet.
Jak na ilość włożonego czasu w każdą ankietę zarobek jest całkiem spory. Co prawda niektóre ankiety potrafią się ciągnąć przez dość długi okres czasu, jednak wtedy nie wymagają od Ciebie pracy.
Kontakt z przełożonymi następuje poprzez maila i nie mam z tym żadnych złych wspomnień. Kontakt był miły, szybki i rzeczowy.
Samemu wykonałem już dość sporą liczbę ankiet i jestem zadowolony. Polecam tego pracodawcę :)
Aleksandra J. 2016-08-19 15:58
Lekka praca, miła atmosfera na szkoleniu oraz spotkaniu rekrutacyjnym. Tak na dobrą sprawę ,sami ustalamy sobie godziny pracy oraz decydujemy ile chcemy zarobić. Jeżeli mamy z czymś problem, wystarczy napisać maila, po czym otrzymujemy błyskawiczną odpowiedz!! Jak najbardziej gorąco polecam!!!
Tomasz Łakota 2016-08-28 14:50
Polecam, solidny pracodawca.
1
Agnieszka 2016-09-30 13:58
dorabiałam w PBR Media na studiach i fajnie wspominam tamte czasy :) Miła atmosfera, firma jest profesjonalna, można sobie dorobic :)
1
Stefek 2016-10-13 22:50
Czy ktos wypelnial ankiety inne niz te o bankach ? Co robiliscie po ukonczenou pakietu startowego??
11
123 2016-10-20 10:24
Niestety po ukończeniu pakietu startowego są 3 ankiety na osobach trzecich ...
7
Nowy 2016-11-02 15:24
Mam kilka pytań odnośnie firmy PBR. Dostałem możliwość przyjscia na rozmowe rekrutacyjną i zastanawiam mnie czy rekrutacja przeprowadzana jest osobiście czy grupowo? Kolejne pytanie czy zlecenia są regularne czy też rożnie to wygląda?
Natalia 2016-11-22 12:57
Mogę polecić pracę w tej firmie. Sporo się nauczyłam i od samego początku mogłam liczyć na pomoc i wsparcie. Wynagrodzenie na czas przychodzi, więc jest super
3
Adrian 2016-12-22 13:46
U mnie wszystko było w porządku, mogę firmę polecić. Ale polecam sprawdzić, czy ktoś się czasem pod tę firmę nie podszywa, że macie takie złe zdanie
1
Marko 2017-01-17 15:06
Miałem na początku trochę problemów z umową zanim zacząłem współpracę - były jakieś problemy z obiegiem dokumentów. Ale centrala wytłumaczyła krok po kroku co mam robić i od tej pory wszystko idzie bezproblemowo. Co do samej współpracy to fajna opcja jeśli ktoś nie chce tyrać za 10 zł za godzinę. Przy sprawnym planowaniu można zarobić naprawdę przyzwoite pieniądze. Generalnie jestem zadowolony.
Paula_P 2017-01-26 15:39
Co tu dużo mówić - jest dobrze. Miła atmosfera, dobre pieniądze i pomoc z każdym problemem. Współpracuję z nimi już od dłuższego czasu i moim zdaniem jest coraz lepiej. Na początku można było narzekać trochę na organizację ale teraz wszystko jest bez zarzutu.
martucha 2017-02-03 15:30
świetne podejście do pracownika ze strony pracodawcy, pieniążki satysfakcjonujące jak najbardziej

polecam!!
Kolos 2017-02-06 12:06
Śmieciowe zakładanie kont bankowych a opinie kupione
10
Oszukany 2017-02-07 20:13
Jeden wielki wałek, firma pod przykrywką ankiet każde nam zakładać konta bankowe, wy zakladacie oczywiście z ich linku przekierowującego a oni mają z was hajs. Wy dostajecie grosze albo nic, a później trzeba jeździć po bankach i wszystko odkręcać bo niektóre konta nie są darmowe o czym pani na "szkoleniu" nie wspomina. Nie dajcie się oszukać
13
Konrad 2017-02-17 15:28
Profesjonalizm z zakresu analizy rynku na najwyższym poziomie. Specjalista jakich mało!
1
aleksandra34567 2017-02-20 16:43
pracowałam dla tej firmy, wyplate ktora dostalam byla zgodna z ustalona, ale dodatkowe pieniadze, ktore mialam dostac za polecenie osob przepadly, czekam 6 miesiecy. Proba kontaktu z firma stala sie niemozliwa, nie dostaje zadnych odpowiedzi.
1
Miłosz 2017-02-24 15:09
Brak minusów po pierwszych dwóch miesiacach pracy - latwo z zrozumieniu umowa, wszystko jasne i wyraźne omówione podczas spotkania w biurze. Polecam firmę
wojcic 2017-02-25 12:10
To jak jest z tą firmą?

Oszuści czy nie?

Mam ofertę pracy w prb jako ankieter zdalny

Vki 2017-03-02 15:19
Nie polecam!
Na wypłatę, czekam już tyle czasu,ze szkoda słów do tego wszystkiego Pani, z którą byłam w ciągłym kontakcie mailowym, kiedy wszedł temat pieniędzy po prostu mnie olala, przestała odpisywać na maile, telefonów tez nie odbiera a wypłaty nadal brak... na akceptację ankiet czekałam miesiąc, po czym jedna ankieta była źle wypełniona i trzeba było ja poprawić okej ale co za tym idzie? Oczywiście kolejny miesiąc czekania! Z ciekawości wchodzę co jakiś czas i sprawdzam jakie są nowe oferty pracy ale co mogę powiedzieć skoro od ponad miesiąca nie ma żadnej oferty. Szkoda czasu i nerwów
3
Graża 2017-03-06 15:27
Ta praca jest fajna, zwłaszcza, jeśli masz pomocnych znajomych. Mi sprawiało przyjemność testowanie tych wszystkich produktów i tworzenie ankiet. Fajny sposób na zarobienie pieniędzy.
Kud 2017-03-10 10:22
Czy możecie napisać jakie są podstawowe zarobki na początku? Bo mam wrażenie że to zależy od miejscowości. Pani rekrutująca w Rzeszowie mówiła o kwocie 180zł brutto na początek, natomiast kwotę maksymalną którą wypłacili pracownikowi w firmie to było 380zł. Jak to wygląda w innych miastach?
777 2017-03-11 00:02
czas czekania na wypłatę fatalny, brak kolejnych ofert po szkoleniu, praca łatwa i mało pracochłonna, ale możnaby na początku powiadomić osobę podejmującą się tegoż działania, jaka jest rzeczywistość- są lepsze alternatywy. odradzam, albo jak ktoś się zdecyduje, niech ma świadomość, jaka jest rzeczywistość u większości zatrudnionych.
1
Bohme 2017-03-11 00:05
a czy wypłatę dostałeś na czas? :> możliwa pochopna opinia
Nickerman 2017-03-21 10:54
Mi wypłacali zawsze na czas. Raz było spóźnienie bo padł im jakiś tam system ale tak to ok.
Ciekawski 2017-03-21 19:42
Witam.niedawno dołączylem do tego portalu. Skad wiadomo ile sie dostaje za dana ankiete?
jak zdecyduje że chce skończyc kampanie to gdzie kliknac zeby wypłacić kase
Ember 2017-03-22 08:33
Smiecch na sali.
Kaza zakladac konta w bankach na wstepnym szkoleniu z czego maja gruby haja...a ty nie masz nic albo grosze. Nie zgodzilam sie , poniewaz poten jak chcesz zalozyc lokate to dla nowych klientow sa lepsze warunki....a oni obracają kota ogona, że czlowiek to zrobi...i nawet nie wie .... pani powiedziala że jak tego nie zrobie to rowna sie rezygnacji... szukaja osla pod przykrywka pracy tajemniczego klienta...z pozoru wszystko fajnie profesjonalnie. Moze warto zglosic to w knf lub w instytucji ochronie danych.
4
Ketut 2017-03-22 15:17
Praca z tą firmą to była przyjemność. Bardzo jasna umowa i zasady, na szkoleniu nawet je głośno czytaliśmy, aby nie było wątpliwości. Praca szybka i prosta, a wypłata przyszła na czas. Polecam tego pracodawcę.
Corina 2017-03-24 12:53
Moim zdaniem praca dla tej firmy to idealne rozwiązanie, kiedy jesteś studentem albo gospodynią domową. Praca nie pochłania dużo energii i czasu, można dorobić pieniądze. Ale nie spodziewaj się wielkich sum ani jakichkolwiek możliwości rozwoju.
Pasha 2017-03-28 14:21
Super praca! Wszystko przebiega sprawnie, nic się nie męczysz, tylko wypełniasz jakieś banalne ankiety, a co miesiąc na twoje konto spływa parę stówek. Wiadomo, nie jest to jakaś szczególnie rozwojowa praca, ale na okazyjne dorobienie sobie w sam raz.
były 2017-03-30 22:55
LUDZIE UWAŻAJCIE CO PODPISUJECIE!
NA każdą negatywna odpowiedź pojawia się pozytywna. Nie pozwólcie się wykorzystywać.
To są pozory, moja siostra pracuje jako tajemniczy klient i nikt jej nie każe kont zakładać w banku z czego mają hajs... Pamietajcie:
Jeśli ktoś ma tu pozytywną opinie, to niech zdrowo się zastanowi czy nie jest maminy.
3
Bartolomeo_180 2017-03-31 15:47
Ja nie mam praktycznie zastrzeżeń do tej pracy. Warunki są bardzo jasne, jeżeli ludzie mieli jakieś problemy to tylko z własnej winy, bo nie potrafili czytać umowy ze zrozumieniem. Ogólnie polecam.

Daję takie 9/10!
Niko.N 2017-04-03 15:39
Jedyne do czego można się przyczepić to sposób zarządzania czasem. Niekiedy po prostu go brakuje bo zadania trwają dłużej niż zakładałeś. Ale co by nie mówić to i tak sto razy lepsza praca od tego co proponują dla studentów.
Niezadowolona 2017-04-04 18:24
Nie polecam, 4 miesiące czekam na pieniądze, również na konta testowe, na których tworzy się debet. Parę prób kontaktu, bez żadnego rezultatu. Masakra, za 200 zł tyle nerwów.
1
Niezadowolona 2017-04-11 11:43
Bardzo słaby kontakt z firmą, pomimo wykonania pakietu startowego w czasie krótszym niż wyznaczony w kontrakcie pieniędzy nie widziałam i nie zobaczę ponieważ według nowej koordynatorki "przekroczyłam czas" . Zwodzenie pracownika miesiącami, rzekomo ankiety wysłane są do sprawdzania a ostatecznie i tak można usłyszeć że "nie zostaną sprawdzone przez zbyt długi czas wykonania zadnia". Dlaczego za brak organizacji firmy winę ma ponosić pracownik?
1
Dagmara 2017-04-19 08:08
Myślicie, że firma jest ok? To nie niestety nie jest! Wszystkie ankiety skończyłam w pierwszym miesiącu, potem wysyłałam informację, że już wszystko zrobione bo tak nas poinformowano i po 3 miesiącach poszłam z pytaniem co się dzieje, że wszystko jest oczekujące i nic się nie zmieniło od 3 miesięcy!!!! Pisałam, dzwoniłam i zero odzewu i z niektórych niezatwierdzonych akcji zrobiły się oczekujące. No więc dalej czekam, po 6 miesiącach - kiedy już dawno mam pozamykane konta w bankach itd., idę do siedziby a oni się tłumaczą że email nie działa, czat na stronie nie działa i tel nie działa. Po krótkiej rozmowie i otrzymaniu tel do kontaktu w tym samym dniu, wszystkie akcje mam zatwierdzone ale i moje uczestnictwo jest usunięte, nie mam żadnych opcji. W sumie nie ubolewam nad tym bo po 7 miesiącach nie dostałam ani grosza. Dodatkowo pieniądze za mieliśmy dostać z góry za banki za ich czas aktywacji. 7 miesięcy i co mam to usunięto mi konto. Nie piszcie że to normalna firma, ona szuka tylko takich naiwnych. Ci co mówią pozytywnie, niech podadzą imię nazwisko Facebook, wątpię że zrobią, jest to przykre ale prawdziwe.
1
Ankieter123 2017-05-05 18:11
LUDZIE !

Czy wy jesteście jacyś porąbani? Ja nie wiem kto pisze te komentarze. Zakładacie konta bankowe, firma zgarnia za 10 kont poprzez systemy partnerskie, takie jak np. TM EFEKT / m2m / comperia i inne za was około tysiąca złotych, z czego może wam da za jedną ankietę / jeden bank jakieś 10 zł, może łaskawie 12 zł... śmiech na sali. Po prostu zarabiają na danych osobowych nowych, jak sądzicie - czemu banki? bo banki płacą jak najlepiej, sami sobie możecie polecić barany te konta i zgarniecie ponad tysiąc złotych... i to bez uzupełniania jakichś ankiet... wpisz jeden z drugim czy z drugą sobie w google comperia albo system partnerski bankier albo ebroker i zrozumiecie, albo dalej jak te barany założycie 10 kont, firma zarobi 1 tys, a wam do 100 zł i będziecie się cieszyć.

Tylko nie mówcie, że was firma oszukuje, bo tego nie robi, tylko wykorzystuje waszą niewiedzę.

Ps. Kiedyś tak jak Wy i ja byłem baranem, ale zrozumiałem w porę o co tu chodzi i jak jestem robiony "na szaro".
3
Były Ankieter 2017-05-05 18:14
Po prostu lecicie w kulki.... dajecie ludziom za konto może 20, może 10 zł, kiedy sami za zwykłe założenie konta mieliby około 100 zł, jakby sami sobie polecili z tych samych systemów partnerskich z jakich wy korzystacie
1
pracownik 2017-05-18 02:39
!!! PBR OSZUŚCI !!! PORTAL BADANIA RYNKOWE PL TO NACIĄGACZE

Wciskają bajki, aż się niedobrze robi... Po cudownych obietnicach łatwych, przyjemnych pieniędzy za niewielki wysiłek, zostajesz z dziesiątkami kont bankowych, czy wręcz zadłużeniami. Na rzekomym "szkoleniu" tak naprawdę tylko podpisujesz papiery, zakładasz konta, gdzie wiele z nich jest płatnych. Po wysłaniu do nich maili o przelanie pieniędzy na utrzymanie kont i testy kart musisz się upominać o pieniądze, a jak prześlą, to parę złotych zamiast obiecywanych kwot. Właśnie dostałam list jednego z banków, że moje konto jest zadłużone na ponad 100 zł! Taka to "praca", ruchają po całości. Oczywiście kontakt z nimi się urywa w pewnym momencie, bo jakże by inaczej.

PORTAL BADANIA RYNKOWE TO ZWYKLI OSZUŚCI, WYŁUDZACZE. NICZEGO NIE PODPISUJCIE, JEŚLI NIE CHCECIE BYĆ OSZUKANI!
3
Aska 2017-05-22 18:22
Na szkoleniu nie informują o ankietach po 1.30zł brutto! Nie wysyłają umowy dopóki nie założy się konta bankowego i trudno jest się dowiedzieć konkretów, dzięki czemu manipulują ludźmi podstawiając miłe panie prowadzące "szkolenia przez telefon".
1
Ania.anna 2017-05-30 21:37
Kategorycznie odradzam podejmowania zlecenia w tej firmie, z siedzibą w Katowicach. Zajmowałam się głównie zawieraniem umów z bankami, zajęło mi to niecałe 2 miesiące, gdy ukończyłam zadania, moja "przełożona "nie poinformowala mnie, że mam się zgłosić do niej. Po pewnym czasie, sama postanowiłam sprawdzić jak idzie sprawdzanie moich zadań i okazało się, że mam dwa zadania do poprawy. Te poprawy wymagały ponownego zrobienia zdjęcia logowania na strony banku. Sprawdziłam dokładnie zadania i w każdym pisało o jedonokrotnym wysłaniu zdjęcia z logowania, co zrobiłam o wiele wcześniej. Napisałam do Pani Jagody A. , że proszę o usunięcie tych zadań do poprawy, gdyż zgodnie z poleceniem, zostały one należycie wykonane. Na co Pani Jagoda Odpisała mi, ze nie wykonałam zlecenia w terminie i nie dostanę wypłaty ... pani Jagoda wydaje się byc osoba niekompetentna na to stanowisko, a komunikacja z tą Panią odbiega od normy.
2
Karolina1121 2017-06-04 21:46
Czytam te wszystkie Wasze opinie i powiem Wam jedno : za dwa dni miałam przejść pierwsze szkolenie na którym miałam założyć aż 5 kont bankowych, całe szczęscie nie podpisałam z nimi umowy, i na tym zakończy się nasza współpraca
4
mb 2017-06-23 11:58
NIE POLECAM czekam już ponad tydzień na wypłatę szkolenie zostało przeprowadzone nie do końca i wielu rzeczy musiałem się sam domyślać kompletny brak kontaktu i nikt nie wie czemu moja wypłata została wstrzymana a dziś przeczytałem w umowie że mogą mi wypłatę wstrzymać do 60 dni kalendarzowych miałem mieć zapłacone po 20 złotych za ankiety profilowe i po 200 za konta bankowe tymczasem okazuje się że stawka jest godzinowa i za to wszystko co zrobiłem dostane niecałe 190 złotych śmieszne pieniądze jak na takie warunki jeśli to w ogóle można nazwać pieniędzmi uprzedzam nie pracujcie dla tych wyzyskiwaczy i kłamców pracowałem pod w oddziele we Wrocławiu ale dodaję do każdego bo to co oni robią to czysty wyzysk nie wiem jak Ci ludzie mogą spać po nocach
Student 2017-06-23 18:31
Działanie firmy jest proste: 20 pracowników - większość to HR + Prezes. Firma podpisuje umowę z bankami. Za każdego pozyskanego klienta dostają powiedzmy 500zł. Tym pięknym klientem jest Ankieter zatrudniony na umowę zlecenie. Po miesiącu ma on już 20 kont bankowych na swoje nazwisko. Firma i jej pracownicy zyskują 10000 zł a oni tym czasu wypłacą lub nie jakieś 500zł. Interes życia ! Prawie jak piramida finansowa. Nic tylko zakładać podobne biznesy 10/10 !!!
Magda 2017-07-25 12:25
Całkowicie odradzam pracy w pbr. Nie licząc tego ze oczekiwanie na wypłatę to Ok 3 miesiące to na dodatek się nie zgadza. Osoby pracujące w oddziale znajdującym się w Krakowie nie odbierają telefonu. Sam szef odnośnie wypłaty nie odpisuje na maile, dopiero kiedy napisałam, ze sprawę zgłoszę do państwowej inspekcji pracy byli łaskawi mnie oraz mojego kolegę wypłacić po tygodniu od wiadomości. Interesują się ankieterami do momentu aż przekażą wszystkie ankiety, a potem maja ich gdzieś. Firma nie jest dla mnie kompetentna ani słowna.
Patrycja 2017-07-28 15:32
@Magda rozmawiałaś może z pracodawcą na temat tego, że za mało Ci wypłacili? może pomylili się. W takiej sytuacji najlepiej interweniować. Najlepiej wstawić się osobiście w firmie.
Gosia 2017-08-27 16:42
Firma Portal-Badania-Rynkowe jest nierzetelna. Naraża swoich pracowników na straty. Czas oczekiwania na wypłatę przewyższa 21 dni, o których jest mowa w umowie zlecenie i umowie o dzieło.
gość 2017-09-15 09:14
PBR MEDIA Krzysztof Kujawiński, KK Affliate Group i BOZ Online Sp. z o. o. to jedno i to samo. ODRADZAM.
Patrycja 2017-09-18 15:54
@Gosia czy rozmawiałaś z pracodawcą o oczekiwaniu na wypłatę? Czy zdarzyło się to raz czy więcej razy? @gość powiedz dlaczego odradzasz pracę w firmie PBR MEDIA KRZYSZTOF KUJAWIŃSKI? Co najbardziej nie podoba Ci się w pracy tutaj?
Gosia 2017-09-26 20:40
Najbardziej niepodoba mi sie nieterminowość i brak kontaktu z pracodawcą. Zdecydowanie odradzam współpracę z tą firmą!!!
Zostaw swoją opinię o PBR MEDIA KRZYSZTOF KUJAWIŃSKI - Wołów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PBR MEDIA KRZYSZTOF KUJAWIŃSKI