brak logo

P.P.H. Latex

Opole

Opinie o P.P.H. Latex

opole 2014-08-25 10:18
Jeśli chodzi o magazyn w Opolu, to na pierwsze 3 miechy dostajesz najniższą krajową, a potem parę stówek więcej. Za nadgodzinę masz dychę, więc robiąc 50-60 nadgodzin w miesiącu, będzie "dwójka" na koncie. Ale prawda jest taka, że robisz cały czas na dworze, czy to deszcz, czy mróz -15, czy upał +40. Robota jest ciężka, bo opony są ciężkie ;) Jak będziesz grzeczny to po 3 miesiącach dostaniesz ciuchy robocze. Premie są, ale jak się nie przypodobasz kierowi, to nie ważne jak będziesz zapierniczał, dostaniesz może 3%. A o kierownictwie nie będę się wypowiadał, bo tu cenzurują wulgaryzmy :D
8
opole 2014-08-25 10:23
jakby jakiś bhp-owiec zobaczył co się wyprawia na magazynie to dostałby zawału :)
9
:) 2014-09-27 17:13
W latexie nie stoi i się nie leży - jak ktoś nie ma zielonego pojęcia co się dzieje na magazynie w Opolu niech się nie wypowiada, za moich czasów nikt nigdy skacowany czy pijany do pracy nie przyszedł, po prostu jest tam 2 fajnych kierowników ( o ile jeszcze są ) ale nad nimi jest jeszcze 2 z czego jeden nie ma zielonego pojęcia o zarządzaniu magazynem, drugi ma ale nie potrafi z ludźmi postępować i tyle w temacie ;) największym minusem są godziny pracy - przychodzisz się odbić a tu zonk trzeba zostać dłużej ze 2-3 godzinki - nie odpowiada to wypad biorą następnych :)
6
opole 2014-10-17 09:14
A potem 4-6 :) Bo w sezonie robi się przynajmniej po 12h. Łatwo mówić - "przeciwstawić się takiemu zachowaniu", ale Ci którzy tak robią nie dostają premii, a po jakimś czasie są zwalniani.
8
CZESIEK 2014-10-26 16:10
Nie ma co narzekac robota jest spoko zarobki bardzo wysokie kierownictwo kompetentne wszyscy sa mili i sie usmiechaja do siebie i nie trzeba myslec 20 czemu nie ma pieniedzy bo zawsze sa , idzie kogos sprzedac wtedy sie uzyskuje specjalny immunitet po ktorym mozna nawet przychodzic na cyku do roboty
pozdrawiam stara ekipe:)
3
#200 2014-11-09 18:45
Nieszanowny pan Czesław był jedyną osobą w firmie która była prowadzona przez wózek widłowy a nie na odwrót. @i takie szukam jak chcesz pracować w firmie w której podczas 1-szego tygodnia będą Cię testowali na wszelakie sposoby to aplikuj.
1
Ruda 2014-11-11 20:57
Czesio w swoim dniu zwolnienia był na takim cyku ze przez tydzień się zastanawiał dlaczego go zwolnili :)
2
klakier 2015-01-31 18:55
a te dość wysokie zarobki to jakie konkretnie co ? mam na myśli, że moze ktoś tu jest w stanie podać konkretną kwotę bez zbędnego owijania w bawełne? chcicąłbym się dowiedzieć ile mogę zarobić w p.p.h latex na rękę miesięcznie. No i tak już zupełnie ogólnie czy polecacie pracę u nich czy lepiej szukać dalej?
1
kamil 2015-06-16 14:24
ja zostalem zwolniony bo nie dalem sie wysterowac na siano ktore mialo byc sciagane z kazdej wyplaty za stłuczke autem...a dlaczego w ten sposob? po co tracic znizke za bezszkodowa jazde skoro pracownik moze to pokryc gdyby to byl pomysl samego wlasciciela to jestem w stanie to zrozumiec bo to on traci kase ale wymyslil to kierownik ktory nie tracil nic ale uratowal 1/10000 kasy szefa sytuacja z opola pzdr dla artura
9
Eh 2015-08-05 12:07
Witam a wie ktoś jak dojechać na Chorzów Niedźwiedziniec z Rudy Śląskiej ? szukam jakiejkolwiek pracy i nawet pomimo tylu złych opinii jestem gotowy pracować tutaj tylko nie wiem czy dojade z góry dzieki za info jak dojechać .
anon 2015-10-09 13:41
Witam, ciezko ejst tez z wyplatami temrinowymi, neiw eadomo z jakich powodów sa w ostatnim momencie, a nawet ustawowow musza byc do 10 dnia miesiaca nastepnego.

Kierownictwo srednie. czesto trzyma mimo tego ze jakby sie sprezyc to w 8-9 h wszystko daloby sie zrobic.
8
adsf 2015-10-10 23:25
alt nie gryzie
Timon 2016-02-17 10:33
Firma beznadziejna, pracowałem w biurze w Opolu w tzn "centrali" przez prawie 2lata, nie dostałem więcej niż 1600zł na rękę, cele sprzedażowe wymyślane kosmiczne nie do realizacji.
Ludzie ok mili i sympatyczni, połowa siedzi i udaje że pracuje, druga robi za siebie i za nich.
Przychodzisz i zapier... a inni sobie pierożki zamawiają i siedzą i się śmieją i rozmawiają.
Po roku obiecywanych podwyżek odszedłem, mimo iż miałem opanowany perfekto program i zestawienia firmowe, to znalazłem lepszą pracę i mam 1,5x tyle co w Latexie na rękę z moimi umiejętnościami.
W Latexie nie patrzą na to co umiesz, nowi pracownicy siedzą i po 8h dziennie sprawdzają ceny opon na portalach.
A kierownictwo, dużo mówi a mało robi i może, jeżeli liczysz na podwyżki to nie w tej firmie
22
Anonimowy 2016-07-02 12:51
a tak naprawdę to nikt prawdy nie napisze :) Jest coś takiego jak PIP i Sąd Pracy.
17
Damian.K. 2016-07-19 14:01
Tak swoją drogą to ciekawe kto pisze te wszystkie komentarze !? "Pracownicy" którzy przepracowali w Chorzowie 1 góra 3 dni! Nie chcę wyjść tutaj na jakiegoś obrońcę czy adwokata firmy lecz wydaje mi się iż nie macie pojęcia co wystukujecie na klawiaturach swych komputerów! Jeżeli jest tak tragicznie w tej firmie to dlaczego masa pracowników z którymi pracowałem nadal tam jest !? Dodatkowo firma bierze również ludzi z agencji pośrednictwa pracy i jak się sprawdzą to przechodzą pod Latex a nie figurują nadal na banalnej umowie zlecenie! To nie Wedel gdzie pakuje się czekoladki więc logicznym jest iż nie leżymy na karimatach i nie gramy w karty! Chcesz sprawdzić swoich sił w tej branży to udaj się do pośredników czyli firmy Weegree a jak nie to uderz bezposrednio na Niedzwiedziniec.Popracujesz i dopiero wtedy wydasz werdykt czy to jest to czego szukasz! Jedno jest pewne że nie będziesz jakimś niewolnikiem! Praca nie jest obowiązkiem i pamiętaj że pieniądze na drzewach nie rosną.Pozdrawiam.
41
Max 2016-07-20 07:51
Dokładnie.Teź tam robie juz jakis czas i jakos nikt mnie nie wyrzucil i nie zrobil ze mnie jakiegos woła! Ci co nie wiedza jak tam jest to niech sie nie wypowiadaja.Kase mam na czas i nie zap... po ileś tam godzin.Wiadome jest ze jak ktos sie tylko szwęda to po co komu taki pracownik.Za darmo pieniedzy nie rozdawaja wiec swoje trzeba zrobic.Te komentarze pisza ludzie co chcieli tylko siedziec w kuchni i non stop wychodzic na papierosa.Jak ktos chce przyjsc do latexu w Chorzowie to niech nie czyta debilnych opini tylko sam sprawdzi co i jak.
40
Inf. 2016-08-16 08:13
Na dzień dzisiejszy poszukujemy pracowników w oddziale Chorzów na stanowisko magazynier
Jeżeli jest Pan zainteresowany prosimy zapoznać się z kryteriami i przesłanie CV
http://www.latexopony.pl/latex/latex-opony/kariera/
33
Andrzej 2016-08-31 15:07
Recenzje mylne,jakby nie znajomy to bym odpuścił. Byłem na rozmowie wszystko mi wytłumaczono płaca na dobrym poziomie. Jeszcze mam kilka rozmów ale ta oferta mnie zainteresowała
16
Pracownik 2016-09-12 10:44
Opinia godna uwagi , żenada ....
Nie zgodzę się z tą opinią A-Z
Wynagrodzenie przejrzyste , wszelkie uwagi co do pracy przekazywane na bieżąco a co do błędów wskazane więc nie ma mowy o "widzi mi się kogokolwiek"
Pracownicy owszem z łapanki ale mowa o pracownikach z agencji którzy są na bieżąco weryfikowani, po za tym stała załoga więc o czymś to mówi. Nie rozumiem nie chce się pracować droga wolna ,coś zmienić a nie narzekać .....
19
Szymon G. 2016-09-12 10:47
Cześć wszystkim, ja pracuję w firmie Latex już 3 rok i jestem bardzo zadowolony. Wynagrodzenie zawsze na czas adekwatne do wykonanej pracy. Uczciwe podejście do pracownika. Nigdy nie miałem problemu z urlopem czy to ojcowskim czy wypoczynkowym. W firmie panuje przyjazna atmosfera, z każdym można się dogadać i nie ma problemów których nie da się rozwiązać. Większość z tych opinii które czytam powyżej są oderwane od rzeczywistości... Ja osobiście polecam tą firmę w 100%
21
Gdul 2016-09-19 11:53
A mniej wiecej ile mozna zarobic na poczatku???
Teodor 2016-10-03 13:06
Tyle ile będziesz miał na umowie czyli wcale nie mało :)
35
Łebski 2016-10-05 19:16
Pracuje w Latex już 4 miesiące i jestem zadowolony, na chwilę obecną pracuje poprzez Agencje Weegree z Chorzowa Batorego i za niedługo przechodzę bezpośrednio pod Latex.
Trzeba dać z siebie coś na początku aby Cie doceniono jak w każdej firmie.

Praca na magazynie dla osób chcących pracować a nie dla osób którzy wiecznie narzekają.
29
vc 2016-10-09 22:02
Hej, a wiecie jakich zarobków może się spodziewać pracownik szklarni w Holandii? Dziekuje za odpowiedź
Borek 2016-11-01 20:08
100 % prawdy, niestety sam miałem możliwość doświadczenia tego
15
yo 2016-11-17 17:32
czytam, czytam i ni się to ma z tym co po pierwszym sezonie przeżyłem.
Luz bluza za chwilę wiadomo gdzie ręce włożyć. Na szczęście zgrana ekipa więc razem udało się przeżyć ciężki sezon.
Kasa adekwatna do wykonywanych czynności. Nie jest lekko ale coś za coś . Na wakacje mam już odłożone.
16
Past.......... 2016-11-18 18:53
I się zgadzam,
niestety zrezygnowałem z prywatnych powodów. Ale praca była adekwatna do zarobków.
Realnie przedstawione warunki, ciężko ale jak w tej branży sezonowo.
Najważniejsze ze wszyscy co pracują widzą potrzebę ogarnięcia się i wspierają w każdej sytuacji.
Dzięki za czas spędzony z Wami...
14
coman 2016-12-11 22:50
Firma latex to jakaś kpina
38
siwy 2017-01-03 21:40
Witam,
miałem nic nie pisać ale podobają mi się opinie wszechobecnych , wiele wnoszących i rozkoszujących wzrok wypowiedzi. Miałem okazje przepracować jakiś czas na stanowisku magazynier wiec chociaż nie będę wypowiadał się jak większość nieudaczników. Szczerze praca prze... ciężka ale iż za to godziwe wynagrodzenie, aczkolwiek nadgodziny mogły by być lepiej płacone,Cóż zgodziłem się ,znałem warunki przedstawione od A-Z na rozmowie rekrutacyjnej i je przyjąłem gdyż i tak były korzystne z tego co rynek oferuje. Za to doszło wiele innych dodatków . Premia motywacyjna, dodatki za doświadczenie , karty multi sport oraz pakiet medyczny. Ok to jest forma wynagrodzenia ale najważniejsza jest grupa z jaką się pracuje i zżywa. Jest coraz lepiej a świadczy o tym sam fakt że od kilku mc jest stała załoga na którą zawsze można liczyć, oczywiście z wyjątkami.
Nie będę wypowiadał się czy warto / nie warto . Ja nie żałuję czasu tam spędzonego.
14
??? 2017-01-08 21:36
no i w końcu szczera normalna opinia , nie zdesperowanego leniwego łosia.
11
Bargul 2017-03-31 07:20
Łysy! Działasz coś z tym kuzynem Ins....Działaj bo sam wiesz jak jest...
21
... 2017-04-13 20:50
Wiecie co . Dla chcących pracować jest ok, pozostali nie znajdą dla siebie miejsca. $ pracuje mam . L4 bieduje.Coś Za coś. NAJWAZNIESZE ekipa z dnia na dzień lepsza. Pozytyw aby tak dalej...
7
... 2017-04-19 18:28
kolo z kosmosu się wyrwałeś .... po wypowiedzi można wnioskować że możeeeee podstawówkę skończyłeś i z tym bym polemizował, opisujesz bzdury. Jakoś pracuje od dłuższego czas i nie zauważyłem mobbingu , narzucania nadgodzin a tym bardziej gdzie praca po 12 godzin, wiadomo sezon robi się do zakończenia planu dniowego ale bez przesady a tym bardziej warunki pracy były znane. Zauważ droga wolna a kto odszedł sam ? Z ostatnich zmian żal jednej osoby Alberta i niestety nikogo innego, a za odejściem pozostałych byliśmy My sami pracownicy. Na dobrej stronie się wypowiedziałeś ?
12
Lolo 2017-04-25 09:23
Toś teroz pedzioł ha ha
21
new 2017-04-25 09:56
a co robi tam kierowca? i ile moze zarobic?
Szofer 2017-04-27 06:43
Co robi kierowca :
- rozwozi towar po wyznaczonej trasie
- odpowiada ze powierzone mienie
Ile można zarobić :
- podstawa + godziny + premia
Globisz 2017-05-24 18:53
Nie ma to jak polepszac opinii na forach przez oplacanych pracownikow - zenada zatrudnijcie sobie ukraincow do tych hurtowni, nie polecam firmy po prostu wyzysk i zero pojecia o bezpieczenstwie pracy i tyle w temacie :) ale wiadomo kazdy musi sie przekonac takze nie czytajcie opinii a podejmujcie tam prace ;) po 2 latach pracy w tej firmie sam odeszlem nie widzac perspektyw na rozwoj ani wiekszych pieniedzy
16
new 2017-05-26 20:56
a orientujesz sie czy są stałe trasy? czy kazdy dzien to nowa droga i nowe szukanie po 20 punktów
Żółty 2017-05-29 23:59
Z tego co pamiętam kierowcy mieli stałe trasy czasami się wymieniali
Yaku 2017-08-16 06:35
Teroz się robi po 10 godzin i się jeździ do Opola!!! Chopcy robiom w Chorzowie i jeszcze muszą jeździć do Opola bo tam nie ma komu robić.Umowę masz w Chorzowie a jezdzisz tak daleko.Zero szacunku dla pracowników.
22
Krzyżu 2017-08-16 06:46
A dlaczego nie napisales ze jezdzimy do Opola tez w soboty i niedziele!? To jest cala prawda.
21
Łukasz Pacyga 2017-08-24 06:08
Do dzisiaj pracowałem na magazynie w Chorzowie. Rano rozwiązałem umowę wiec bez baw mogę podzielić się moim 3 letnim doświadczeniem w tej firmie. Dobra praca na początek dla kogoś bez doświadczenia i tyle... Chcesz zdobyć doświadczenie na wózkach idź tam. Bez problemu wezmą bez doświadczenia. Pytasz czemu... Zarobki nie najgorsze ale z mojej perespektywy nie adekwatne do wykonywanej pracy. Gdy nowi pracownicy dogonili mnie na dzień dobry stawką otwarły mi się oczy... No niestety im dłużej tym gorzej bo potrafisz wszystko to wymaga się od Ciebie bezbłędności dodatkowo szkól nowych którzy zarabiają tyle samo co Ty. Dla mnie żal i tyle... Legenda głosi że w firmie przestrzega się BHP i może tyle w temacie bo nie raz ten wątek był tu poruszany. Warunki pracy sezonowo ciężkie... Nadgodziny - można (trzeba) w sezonie i 2 etaty tam można zrobić ale za to za super stałą stawkę 10 zł nadgodzinę która dawno stała się mniejsza od godzinowej... Nie pytajcie dlaczego pewnie za cichym przyzwoleniem wszystkich... Do tego pracująca co druga sobota... Obowiązkowa... Karane utratą części premii.... Sam oceń czy chcesz tam pracować ja przedstawiłem jak to wyglądało z mojej perspektywy... Pozdrawiam ALBERT namaste...
22
Herbu 2017-08-31 21:20
Najlepi ma R.K .Łazi do biura i godo co kto źle zamagazynowoł,gdzie źle zebroł,pomylił doty.Człowiek biura ma zawsze najlepi.
20
Pracownik 2017-09-22 07:30
Fałszywy typek co tu z tobom godo a potem leci do biura.
17
Knyp 2017-09-26 07:50
Juz robimy po 10 i 12 godzin jakby nie można zrobić zmian po 8 godzin i tez by dało rade.Robota ciezka i jak byc wyspanym na drugi dzien. nocki od 16 to kpina bo jak nie masz auta to jak dojedziesz do domu.Za ciezka robota za te pieniądze.
15
Jaba 2017-10-04 22:37
Stawka godzinowa poszła do góry i nadgodziny są liczone również wzrostowo.A co u was? Teraz mogę kupić ewentualnie w firmie opony ale praca ...:-( Pamiętajcie też o nockach ponieważ jak zapisano w art. 151 kodeksu pracy, każdemu pracującemu w porze nocnej, czyli między godz. 22 a 7, należy się dopłata do pensji w wysokości 20 proc. stawki godzinowej wynikającej z płacy minimalnej. Oznacza to dodatek do każdej godziny pracy w porze nocnej w wysokości od 2,3 do 2,5 zł (w zależności od miesiąca).
9
yahhooooo 2017-10-05 07:38
Gratuluje zakupu samochodu :):):)
1
wolny 2017-10-05 15:03
jak mozna robic nadgodziny
2
miki 2017-10-09 18:30
jak można w ogóle robić
Ari 2017-10-11 08:25
Odszedłem za brak zrozumienia ze strony kierownictwa,za brak inicjatywy kolektywu,za lekceważenie ludzi przez dwóch pajacowatych liderów z magazynu,za brak nadziei na lepsze jutro,za praktyczny brak dobrego odpoczynku,za sprawy finansowe,za kapusiostwo innych pracowników! Popracujecie w tej firmie to sami zobaczycie jak tam jest.Pozdrawiam dobrych chłopaków!
6
Zostaw swoją opinię o P.P.H. Latex - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.P.H. Latex