brak logo

P.P.H. Latex

Opole

Opinie o P.P.H. Latex

przyszlyrobol 2013-08-05 08:39:30
Ale jak zmienia się system pracy na 10-12h to placa za nadgodziny czy to normalna zmiana za podstawe??
3
roker 2013-08-05 11:43:49
a ktos moze cos powiedziec na temat hurtowni w chorzowie?
Ozor 2013-08-28 17:33:33
Po 3 miesiącach zwalniają jak umowa się próbna skończy a później znów nowych biorą...
Kajko 2013-09-02 07:50:44
Umowa próbna na 3 miesiące którą się później nie przedłuża ;) nie wszyscy oczywiście ;) odeszło kilku pracowników na nich miejsce mają przyjść Ci co się nie "buntują" o żadnym zespole nie ma mowy
1
And 2013-09-12 14:39:45
To ta firma od opon w Opolu na Krapkowickiej?
2
... 2013-09-18 11:39:44
Jak to się mówi - nie znasz tam dnia ani godziny :)
ja 2013-09-29 12:08:38
nic się nie zmieniło przygotowuję w tej chwili pozew sądowy przeciwko latex chorzów za warunki pracy brak tam jakiegokolwiek bhp i szanowania pracownika. Ma byc jak [usunięte przez moderatora] szybko szybko, [usunięte przez moderatora] sie jak wół rozładunki załadunki zadania a pensja smiech na sali, praca po 12 Godzin [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NIE POLECAM no chyba ze ktoś ma kręgosłup ze sTali.
1
bzyku 2013-12-15 14:46:36
(usunięte przez administratora) nie polecam nikomu pracy w magazynie w OPOLU
oponiarz mlodszy :D 2014-01-04 19:44:36
pracuje juz jakis czas w Latex magazyn chorzow zarobki na poczatek niecale 1200, kazda nadgodzina 10zł na reke w "kopercie", po 3 miesiacach (o ile przedluza umowe) podwyzka na 1900 brutto i nadgodziny bez zmian.Praca glownie przy zaladunkach/rozladunkach jak ktos ma lek wysokosci albo jest slaby to odradzam:D pozdrawiam wszystkich z magazynu w chorzowie
1
misiek 2014-01-21 12:24:15
tragedia ! nie poleciłbym tej firmy nawet najgorszemu wrogowi, kierownicy to istne pionki bez swojego zdania ,praca na mrozie bez możliwości zagrzania się .
2
oponiarz 2014-02-04 16:43:46
...to co wyzej,szczera prawda!!!!!!!!!
2
anonim 2014-03-02 19:52:40
Zdecydowanie odradzam , praca po 12h+ co trzecia sobota przy 220godzinach w miesiącu nie m nawet 2000zl na rękę. Fatalne kierownictwo, które ma gdzieś pracowników, zwolnienia średnio co miesiąc. Nie polecił bym tej firmy nikomu.
1
ajwen 2014-05-14 19:06:01
(usunięte przez administratora) Zarobki do bani. Pracuje u konkurencjiw Katowicach juz jakis czas i jest lepiej chodx juz sie pogorszylo. W tej branzy jest coraz gorzej. Szefom ciagle malo i nie licza sie z ludzmi ani troche. Kierowcy tam to pionki nie moze byc inaczej. Same emerytowane gliny i wojskowe. Pracuja jak za komuny. Nie umywaja sie do chlopakow z Katowic ktorzy dymaja tam z kolkiem.
1
LB99 2014-08-22 10:29:23
Witam
czytając wszystkie wpisy aż włos mi się jeży na głowie. Jestem pracownikiem w Firmie Latex od ponad 8 lat i uważam, że lepszego szefostwa ciężko znaleźć w firmach na terenie Opola. Firma Latex to nie tylko magazyn Chorzów ( bo wpisy pochodzą tylko z tego regionu ) ale także i przede wszystkim Centrala Opole jak i oddziały we Wrocławiu i Katowicach. Jestem bardzo zadowolony z pracy jak również z atmosfery . Jak wykonujesz swoją pracę sumiennie to szefostwo zawsze cię doceni a jak przychodzisz do pracy pijany, na kacu lub nie przychodzisz bo głowa cię boli to nie spodziewaj się, że tak was traktują a nie inaczej. Czasy komuny się skończyły i powiedzenie czy się stoi czy się leży 2 tys. się należy już nie istnieję.
1
opole 2014-08-25 10:18:27
Jeśli chodzi o magazyn w Opolu, to na pierwsze 3 miechy dostajesz najniższą krajową, a potem parę stówek więcej. Za nadgodzinę masz dychę, więc robiąc 50-60 nadgodzin w miesiącu, będzie "dwójka" na koncie. Ale prawda jest taka, że robisz cały czas na dworze, czy to deszcz, czy mróz -15, czy upał +40. Robota jest ciężka, bo opony są ciężkie ;) Jak będziesz grzeczny to po 3 miesiącach dostaniesz ciuchy robocze. Premie są, ale jak się nie przypodobasz kierowi, to nie ważne jak będziesz zapierniczał, dostaniesz może 3%. A o kierownictwie nie będę się wypowiadał, bo tu cenzurują wulgaryzmy :D
1
opole 2014-08-25 10:23:00
jakby jakiś bhp-owiec zobaczył co się wyprawia na magazynie to dostałby zawału :)
:) 2014-09-27 17:13:51
W latexie nie stoi i się nie leży - jak ktoś nie ma zielonego pojęcia co się dzieje na magazynie w Opolu niech się nie wypowiada, za moich czasów nikt nigdy skacowany czy pijany do pracy nie przyszedł, po prostu jest tam 2 fajnych kierowników ( o ile jeszcze są ) ale nad nimi jest jeszcze 2 z czego jeden nie ma zielonego pojęcia o zarządzaniu magazynem, drugi ma ale nie potrafi z ludźmi postępować i tyle w temacie ;) największym minusem są godziny pracy - przychodzisz się odbić a tu zonk trzeba zostać dłużej ze 2-3 godzinki - nie odpowiada to wypad biorą następnych :)
opole 2014-10-17 09:14:30
A potem 4-6 :) Bo w sezonie robi się przynajmniej po 12h. Łatwo mówić - "przeciwstawić się takiemu zachowaniu", ale Ci którzy tak robią nie dostają premii, a po jakimś czasie są zwalniani.
CZESIEK 2014-10-26 16:10:21
Nie ma co narzekac robota jest spoko zarobki bardzo wysokie kierownictwo kompetentne wszyscy sa mili i sie usmiechaja do siebie i nie trzeba myslec 20 czemu nie ma pieniedzy bo zawsze sa , idzie kogos sprzedac wtedy sie uzyskuje specjalny immunitet po ktorym mozna nawet przychodzic na cyku do roboty
pozdrawiam stara ekipe:)
#200 2014-11-09 18:45:40
Nieszanowny pan Czesław był jedyną osobą w firmie która była prowadzona przez wózek widłowy a nie na odwrót. @i takie szukam jak chcesz pracować w firmie w której podczas 1-szego tygodnia będą Cię testowali na wszelakie sposoby to aplikuj.
Ruda 2014-11-11 20:57:40
Czesio w swoim dniu zwolnienia był na takim cyku ze przez tydzień się zastanawiał dlaczego go zwolnili :)
1
klakier 2015-01-31 18:55:20
a te dość wysokie zarobki to jakie konkretnie co ? mam na myśli, że moze ktoś tu jest w stanie podać konkretną kwotę bez zbędnego owijania w bawełne? chcicąłbym się dowiedzieć ile mogę zarobić w p.p.h latex na rękę miesięcznie. No i tak już zupełnie ogólnie czy polecacie pracę u nich czy lepiej szukać dalej?
kamil 2015-06-16 14:24:31
ja zostalem zwolniony bo nie dalem sie wysterowac na siano ktore mialo byc sciagane z kazdej wyplaty za stłuczke autem...a dlaczego w ten sposob? po co tracic znizke za bezszkodowa jazde skoro pracownik moze to pokryc gdyby to byl pomysl samego wlasciciela to jestem w stanie to zrozumiec bo to on traci kase ale wymyslil to kierownik ktory nie tracil nic ale uratowal 1/10000 kasy szefa sytuacja z opola pzdr dla artura
magazynier 2015-07-16 00:41:49
dotyczy magazynu w chorzowie (prologis na niedzwiedzincu)
Zdecydowanie NIE POLECAM, chyba, ze ktos faktycznie jest mocno pod kreska i jest bardzo zdesperowany - biora praktycznie kazdego.

w sezonie pracuje sie po 12 godzin. poza sezonem roznie, od 8-10 z 20 minutowa przerwa. na start dostaje sie ok 1400 netto, po 3 miesiacach o ile szanowny pan Adam Ci przedluzy umowe to przeskakujesz na 1600 netto. Kazda nadgodzina stala - 10 zl netto 'na konto'.

Jedynym pozytywem tej firmy sa terminowe wyplaty - kasa jest zawsze 10 na koncie, chyba, ze wypada w weekend to 1 lub 2 dni wczesniej. I na tym koncza sie plusy.

Kierownictwo w biurze - dopoki nie musisz z nimi rozmawiac jest ok. Adam ("pan i wladca" na magazynie w chorzowie) to czlowiek, ktory nie potrafi zupelnie rozmawiac z ludzmi, jest chamski i niekulturalny - chyba, ze czegos potrzebuje (np. papierosa). Dziewczyny z kasy lub Pawel z wysylek - bardzo w porzadku ludzie.

Praca polega glownie na rozladunku / zaladunku samochodow (recznie - zazwyczaj od 800 do 1600 opon roznych rozmiarow), przygotowaniu opon do wydania (lub wyslania kurierem), "kreceniu paczek" (wysylki kurierem).

BHP w tej firmie to totalna kpina. Podczas zbierania zadan (kompletacji) trzeba wchodzic po koszach (punkt szczytowy ok 7m) bez zadnych zabezpieczen i zrzucac opony (niektore do 30 kg/szt przy najwiekszych rozmiarach). Sprzet.. "sredni". Widlakami nieraz strach jezdzic, psy sa w 80% w totalnej rozsypce, po jakims czasie potrafisz rozroznic ktory skaner dziala poprawnie, a ktory nie.

Sam pan i wladca stwierdza, ze jakby do firmy wpada kontrola na magazyn to mandaty opiewaja na kilka patykow.

Na cos takiego jak "premia" - nie ma zupelnie co liczyc, przy odrobinie szczescia 50 zlotych to szczyt, a i tak nie zawsze, bo potrafia ja zabrac za cokolwiek.

Jest dwoch brygadzistow, ktorzy staraja sie by wszystko to jako tako dzialalo i zazwyczaj sa sprawiedliwi, jednak czasami strzelaja fochy i nie da sie z takimi dogadac. Jednak jak jest obecny Adam to i tak nie rozdzielaja prac i nie maja nic do gadania.

Praca jest bardzo ciezka, po 12 godzinach ma sie totalnie dosc, poza sezonem jest zwalnianych (lub ci lepsi sami sie zwalniaja) sporo osob, przez co na magazynie jest srednio 3 osoby na zmianie - i mimo, ze jest malo pracy to i tak jest co robic przez niedobor pracownikow i wymysly kierownictwa.

Logistyka z opola odwala nie raz taka fuszerke, ze trzeba nadrabiac duzo rzeczy - przez co niejednokrotnie jestes bardziej zmeczony po 8 godzinach (o ile wyjdziesz normalnie) niz po 12 w sezonie.

w przypadku gdy soboty sa robocze - to pracuje sie zawsze od 6 do 14 (dluzej/krocej) i nikogo nie obchodzi ze wyszedles z pracy o 22 dzien wczesniej. :)

Podsumowujac - jezeli ktos jest bardzo zdesperowany - moze aplikowac, jezeli macie jakiekolwiek inne opcje - skorzystajcie z nich.
4
mis 2015-07-23 17:58:15
najwazniejsze w tym wsztskim jest to ze pracuje kononizator zwany sloneczko i lubi mleko dla takiej osoby warto pracowac w LATEXIE
2
Eh 2015-08-05 12:07:10
Witam a wie ktoś jak dojechać na Chorzów Niedźwiedziniec z Rudy Śląskiej ? szukam jakiejkolwiek pracy i nawet pomimo tylu złych opinii jestem gotowy pracować tutaj tylko nie wiem czy dojade z góry dzieki za info jak dojechać .
anon 2015-10-09 13:41:55
Witam, ciezko ejst tez z wyplatami temrinowymi, neiw eadomo z jakich powodów sa w ostatnim momencie, a nawet ustawowow musza byc do 10 dnia miesiaca nastepnego.

Kierownictwo srednie. czesto trzyma mimo tego ze jakby sie sprezyc to w 8-9 h wszystko daloby sie zrobic.
1
adsf 2015-10-10 23:25:02
alt nie gryzie
Timon 2016-02-17 10:33:00
Firma beznadziejna, pracowałem w biurze w Opolu w tzn "centrali" przez prawie 2lata, nie dostałem więcej niż 1600zł na rękę, cele sprzedażowe wymyślane kosmiczne nie do realizacji.
Ludzie ok mili i sympatyczni, połowa siedzi i udaje że pracuje, druga robi za siebie i za nich.
Przychodzisz i zapier... a inni sobie pierożki zamawiają i siedzą i się śmieją i rozmawiają.
Po roku obiecywanych podwyżek odszedłem, mimo iż miałem opanowany perfekto program i zestawienia firmowe, to znalazłem lepszą pracę i mam 1,5x tyle co w Latexie na rękę z moimi umiejętnościami.
W Latexie nie patrzą na to co umiesz, nowi pracownicy siedzą i po 8h dziennie sprawdzają ceny opon na portalach.
A kierownictwo, dużo mówi a mało robi i może, jeżeli liczysz na podwyżki to nie w tej firmie
6
biały-murzyn 2016-04-07 00:13:09
Mowa o magazynie w Chorzowie. Zdecydowanie odradzam. Jeżeli macie możliwość iść do McDonalda to idźcie tam zamiast na ten magazyn. Nie przestrzega się tu żadnych przepisów BHP. Ludzie tu pracują po kilka dni i się zwalniają. Każdy może sobie wejść na wózek i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po magazynie. Praca jest ciężka i jeszcze przyjdzie Ci szanowny pan i władca o imieniu Adam i będzie się wymądrzał. Ogólnie pracuje się na zmiany 6, 10, 15 po 10 godzin no chyba że po tych 10 godzinach dowiesz się że nie możesz iść do domu to będziesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jeszcze w najlepszym przypadku 2h. Nie spodziewaj się łatwej pracy co chwile coś się nie będzie zgadzać będziesz jeździł po magazynie i szukał 2 opon. 8 zł na godzinę to śmiech na sali. Przerwa 20 minut i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dalej. Ostatnio była taka akcja że kolega miał 3 godziny do końca dniówki(10h) po czym otrzymał rozkazy od pana i władcy magazynu na 7 godzin. No i oczywiście musiał zostać i pracować do puki nie skończył. Premie niby są aczkolwiek nikt ich nie widział na oczy za to upierdalają Ci za byle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z wypłaty. Zrobisz zamówienie i co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po Tobie ktoś to sprawdzi i zatwierdzi że jest OK a później wyjdzie że nie jest OK to Tobie upierdolą z wypłaty minimum 50 zł a mu nic mimo że zatwierdzić zgodność. Stanowczo odradzam wolałbym zamiatać ulice za 1000 zł niż zapie**alać jak dziki osioł za 8 zł.
3
Spejson 2016-04-12 22:10:06
Czy uważasz że stawka w twojej pracy jest za mala ? , Czy uważasz że bardzo ciężko pracujesz ? , Czy uważasz z masz nieelastyczne godziny pracy ? . NIEEE !!! WPADNIJ DO LATEXU , SZYBKO ZROBIA Z CIEBIE MURZYNA , A JEZELI MASZ MARZENIA ZOSTAC MURZYNEM TO TYM BARDZIEJ POLECAM. Pozdrawiam Wojtas
3
robus 2016-04-27 07:39:01
Robilem w latexie w Chorzowie skierowany tam przez agencje posrednictwa pracy.Masakra jezeli chodzi o szanowanie pracownika czy czegokolwiek.Ludzie sa zalamani i odchodza z tej firmy.Non stop cie ganiaja i krzycza po tobie.Nie ma tam bezpieczenstwa gdzie chlopcy mowili ze ktos mial tam powazny wypadek i firma go zostawila samemu sobie.Bedzie glupcem jezeli tam wroci bo jest podobno na zwolnieniu.Szefostwo powinno szanowac pracownika a nie notorycznie zabierac mu premie za byle co.Za moich czasow poodchodzilo z tej firmu duzo ludzi i dalej tak bedzie.Nie polecam nikomu pracy w latexie w Chorzowie!
3
Rafi 2016-04-27 19:33:53
Tyn chop co mioł wypadek je na l4 łod stycznia bo jo zech jeszcze tam robił.Teroz wszyscy przełazom do mida a to je obok i lepij.
3
Anonim 2016-06-29 14:32:49
Nie proponuje tam iść pracować, ponieważ można się tam narobić jak dzik a potem wyzucaja bez powodu pracowników i nawciskaja kitów, że nie robisz wszystkiego tak jak chcą itp itd :).
3
Anonimowy 2016-07-02 12:51:05
a tak naprawdę to nikt prawdy nie napisze :) Jest coś takiego jak PIP i Sąd Pracy.
1
Damian.K. 2016-07-19 14:01:32
Tak swoją drogą to ciekawe kto pisze te wszystkie komentarze !? "Pracownicy" którzy przepracowali w Chorzowie 1 góra 3 dni! Nie chcę wyjść tutaj na jakiegoś obrońcę czy adwokata firmy lecz wydaje mi się iż nie macie pojęcia co wystukujecie na klawiaturach swych komputerów! Jeżeli jest tak tragicznie w tej firmie to dlaczego masa pracowników z którymi pracowałem nadal tam jest !? Dodatkowo firma bierze również ludzi z agencji pośrednictwa pracy i jak się sprawdzą to przechodzą pod Latex a nie figurują nadal na banalnej umowie zlecenie! To nie Wedel gdzie pakuje się czekoladki więc logicznym jest iż nie leżymy na karimatach i nie gramy w karty! Chcesz sprawdzić swoich sił w tej branży to udaj się do pośredników czyli firmy Weegree a jak nie to uderz bezposrednio na Niedzwiedziniec.Popracujesz i dopiero wtedy wydasz werdykt czy to jest to czego szukasz! Jedno jest pewne że nie będziesz jakimś niewolnikiem! Praca nie jest obowiązkiem i pamiętaj że pieniądze na drzewach nie rosną.Pozdrawiam.
7
Max 2016-07-20 07:51:47
Dokładnie.Teź tam robie juz jakis czas i jakos nikt mnie nie wyrzucil i nie zrobil ze mnie jakiegos woła! Ci co nie wiedza jak tam jest to niech sie nie wypowiadaja.Kase mam na czas i nie zap... po ileś tam godzin.Wiadome jest ze jak ktos sie tylko szwęda to po co komu taki pracownik.Za darmo pieniedzy nie rozdawaja wiec swoje trzeba zrobic.Te komentarze pisza ludzie co chcieli tylko siedziec w kuchni i non stop wychodzic na papierosa.Jak ktos chce przyjsc do latexu w Chorzowie to niech nie czyta debilnych opini tylko sam sprawdzi co i jak.
6
nowacki 2016-07-27 20:50:19
siema tez pracuje tam lestem l4 robie przez firme probet moje nazwisko nowacki tam jest obuz pracy praca łazenie po koszach praca jest niepszepisowa i ten pojebany łazrkiewicz kierownik odradzam ta firme
PRACOWNIK 2016-07-28 12:25:37
eee.... DOBRE
Pan Nowacki , a z jakiego powodu jesteś na l4 - probet (pracownik z grupą - dopowiedz z jakiego powodu)
Pracuje już 3 rok , poznałem wszystkich. Jak napisali normalni rozmówcy
praca ciężka, przeważnie fizyczna choć nie brakuje tu sprzętu.
Płaca na poziomie dlatego dalej tu jestem.
Współpracownicy OK!
Warto się sprawdzić i przekonać!



6
Inf. 2016-08-16 08:13:16
Na dzień dzisiejszy poszukujemy pracowników w oddziale Chorzów na stanowisko magazynier
Jeżeli jest Pan zainteresowany prosimy zapoznać się z kryteriami i przesłanie CV
http://www.latexopony.pl/latex/latex-opony/kariera/
6
Andrzej 2016-08-31 15:07:50
Recenzje mylne,jakby nie znajomy to bym odpuścił. Byłem na rozmowie wszystko mi wytłumaczono płaca na dobrym poziomie. Jeszcze mam kilka rozmów ale ta oferta mnie zainteresowała
6
Pracownik 2016-09-12 10:44:38
Opinia godna uwagi , żenada ....
Nie zgodzę się z tą opinią A-Z
Wynagrodzenie przejrzyste , wszelkie uwagi co do pracy przekazywane na bieżąco a co do błędów wskazane więc nie ma mowy o "widzi mi się kogokolwiek"
Pracownicy owszem z łapanki ale mowa o pracownikach z agencji którzy są na bieżąco weryfikowani, po za tym stała załoga więc o czymś to mówi. Nie rozumiem nie chce się pracować droga wolna ,coś zmienić a nie narzekać .....
5
Szymon G. 2016-09-12 10:47:08
Cześć wszystkim, ja pracuję w firmie Latex już 3 rok i jestem bardzo zadowolony. Wynagrodzenie zawsze na czas adekwatne do wykonanej pracy. Uczciwe podejście do pracownika. Nigdy nie miałem problemu z urlopem czy to ojcowskim czy wypoczynkowym. W firmie panuje przyjazna atmosfera, z każdym można się dogadać i nie ma problemów których nie da się rozwiązać. Większość z tych opinii które czytam powyżej są oderwane od rzeczywistości... Ja osobiście polecam tą firmę w 100%
5
Gdul 2016-09-19 11:53:29
A mniej wiecej ile mozna zarobic na poczatku???
Teodor 2016-10-03 13:06:47
Tyle ile będziesz miał na umowie czyli wcale nie mało :)
5
Łebski 2016-10-05 19:16:58
Pracuje w Latex już 4 miesiące i jestem zadowolony, na chwilę obecną pracuje poprzez Agencje Weegree z Chorzowa Batorego i za niedługo przechodzę bezpośrednio pod Latex.
Trzeba dać z siebie coś na początku aby Cie doceniono jak w każdej firmie.

Praca na magazynie dla osób chcących pracować a nie dla osób którzy wiecznie narzekają.
6
vc 2016-10-09 22:02:54
Hej, a wiecie jakich zarobków może się spodziewać pracownik szklarni w Holandii? Dziekuje za odpowiedź
Borek 2016-11-01 20:08:24
100 % prawdy, niestety sam miałem możliwość doświadczenia tego
2
yo 2016-11-17 17:32:40
czytam, czytam i ni się to ma z tym co po pierwszym sezonie przeżyłem.
Luz bluza za chwilę wiadomo gdzie ręce włożyć. Na szczęście zgrana ekipa więc razem udało się przeżyć ciężki sezon.
Kasa adekwatna do wykonywanych czynności. Nie jest lekko ale coś za coś . Na wakacje mam już odłożone.
3
Past.......... 2016-11-18 18:53:39
I się zgadzam,
niestety zrezygnowałem z prywatnych powodów. Ale praca była adekwatna do zarobków.
Realnie przedstawione warunki, ciężko ale jak w tej branży sezonowo.
Najważniejsze ze wszyscy co pracują widzą potrzebę ogarnięcia się i wspierają w każdej sytuacji.
Dzięki za czas spędzony z Wami...
3
Zostaw swoją opinię o P.P.H. Latex - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.P.H. Latex