brak logo

Furnel Travel International Sp. z o.o

Warszawa

Opinie o Furnel Travel International Sp. z o.o

ostrzezenie 2011-02-01 11:42:35
jedyny atut swietni ludzie, ale szybko zmarnowani przez szefa i szefowa, dlatego odchodza, firma slynaca z olbrzymiej rotacji, praca ponad norme, szef z mania przesladowcza, ogolnie nalezy sie bardzo wystrzegac
5
www 2011-12-20 11:48:01
N ie polecam nikomu. Co prawda fajna atmosfera (pracownicy) ale kontakty z szefostwem potrafią zapsuć wszystko. Raz zwolnili dizewczyne w dniu, w kórym zaprosiła ich na włąsny ślub!

Mnóstwo pracy w ttagicznych warunkach - syf, brud, częściowo stare monitory na pół biurka
1
pracownik 2012-02-05 15:07:52
To prawda.\

Jak naj dalej od tej firmy. Prezes i wiec-prezes to oszuści naobiecują zwabiaj do firmy dużymi zarobkami a potem jak już się pracuje to kręcą mówią że złe się zrozumieliśmy on mówił inaczej ona inaczej w końcu roją z człowieka idiotę i dają dużo mniejsze wynagrodzenie niż było pierwotnie ustalane.
(usunięte przez administratora) Odradzam
2
ktos 2012-02-13 19:54:37
Zgadzam sie, a wiem co mowie uwierzcie mi, ta firma zrujnowala wiele lat mojego zycia. Nawet jak jest premia to po przeliczeniu np. na nadgodziny okazuje sie, ze pracuje sie po prostu za zwykla pensje lub nawet za mniej. C [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stwo i wyzysk, nic wiecej.
Szefowie, szczegolnie prezes maja bardzo niska ocene na rynku turystycznym.
4
KTOS 2014-01-22 15:35:22
To prawda Jak naj dalej od tej Firmy - za każde przewinienie - brak płatności od kontrahenta,itp. pracownik jest pociągany do odpowiedzialności finansowej.
Zawsze wina jest pracownika a nie kontrahenta.(usunięte przez administratora) Proszę się poważnie zastanowić nad pracą w Tej Firmie.
4
Praktyki w Furnel Travel 2014-10-23 10:41:47
Witam was wszystkich,
Wraz z koleżanką byłyśmy tam na praktykach i jesteśmy bardzo zawiedzione przez pracowników i zadania które nam zlecali. Przez cały dzień musieliśmy roznosić faktury czy to zima czy upał, ich to nie interesowało. Byłyśmy chore, przeziębione to w grudniu, gdy było na dworze -15* w dodatku jak czegoś nie chciałyśmy zrobić byliśmy zastraszane przez pracowników, ze będziemy miały kłopoty u prezesa, którego nawet nie mieliśmy okazji poznać.
Ogólnie przychodziłyśmy na punkt 9:00 do 15:00-16:00, przez ten czas praktycznie nawet nie miałyśmy okazji przesiedzieć chociaż pół godziny, ponieważ już mieliśmy telefon na kolejny kurs (około 4 kursów dziennie to normalka, nawet na koniec warszawy), nikt się nami nie interesował.
Nawet nie miałyśmy okazji zjeść na spokojnie, byłyśmy ciągle poganiane, że trzeba już gdzieś iść, bo "ktoś" tam na nas czeka z fakturami.

Ogólnie porażka !!!!!
Odradzam wszystkim, będziecie bardziej zmęczeni niż po 6 godzinach w szkole !!!!
4
Praktyki w Furnel Travel 2014-10-24 20:48:54
Witam,
Chciałybyśmy również wyrazić opinie wraz z koleżanką o tym biurze również praca od 9:00 do 15:00, ostatnie 1,5 tyg było bardzo zimne, deszczowe a ostatnie 2-3 dni przymrozki nawet ale oczywiście gdy trzeba było iść piechotą po 2-3 przystanki bo oczywiście nic nie dojezdza to w deszcz pod parasolką bo było to takie ważne że nikt inny prócz nas nie mógł tego zrobić bo pewnie nikomu się nie chciało, nie można było na spokojnie zjeść po 3-4 kursy dziennie 2 piechotą 2 autobusami po Warszawie, nikt nie zaproponował nam odpoczynku wchodząc do biura dopiero siadając przychodzi Pani z tekstem : " musisz zawieźć " oczywiście nie mówiąć, odpocznij rozgrzej się zjedz coś, czułyśmy się jak kurierzy od brudnej roboty oni to chociaż mają auto, a my 9 rano ziemno ludzi praktycznie nie było na ulicach bo kto normalny idzie tyle przystankow o tej h w taką pogode, al'a listonosze co parę dni chodząc na poczte, jednym słowem masakra, mojej koleżance nawet kazali podbiec do kierowcy jakieś tam od nich. Czasem bywały ciche dni ale to też żadność raz w tygodniu praktycznie cały dzień przesiedziany co pol h chodziłam pytałam sie czy coś zrobić otrzymałam tekst : "co sie na mnie tak patrzysz, co znowu chcesz, idz do siebie nie mam nic na razie " - tekst jak dla psa żeby poszedł do swojej budy, oczywiście zero szacunku do praktykantów, oczywiście odsyłała mnie i odsyłała z nudów jadłam kanapki piłam napój, pisałam na telefonie zasnąć można było nikt nic nie mówił każdy robił swoje ale oczywiście wielka pani pracownica upominała mnie żeby zostawiła w końcu telefon, nie wiem w czym jej to przeszkadzało siedziałam o wiele dalej od niej dzwięk był wyciszony itp, miałam lepiej patrzeć w ściane i zasnąc i spaść z krzesła? bo nie rozumiem, telefon nie był używany w czasie pracy, bo jej tu nawet nie było,
BIURO, TOTALNA PORAŻKA NIKOMU NIE POLECAM TAM IŚĆ, można zamęczyć się jeśli kochasz chodzić w deszcze, mrozy po X razy dziennie to zapraszam oczywiście zapomniałam wspomnieć na dworze około 2 stopni a w biurze okna roztwarte caaaale jak by było +30 oczywiście upomniałam Panią, żę strasznie zimno na dworze po chwili usłyszałam odpowiedź "zaraz Ci będzie zimno" to się nazwa biuro ? Nie, nie polecam
3
Ja 2014-10-30 05:55:25
Przeraża fakt, że podobne opinie wyraża osoba wybitnie niechętna do pracy i jakiegokolwiek wysiłku umysłowego, która najchętniej siedziałaby zamknięta w WC z telefonem komórkowym w ręku, bo tam nikt od niej nic nie będzie mógł chcieć (i nie warto było o coś poprosić bo nawet prośba o skserowanie jednej strony dokumentu była zbyt wielkim wyzwaniem).

Szczęśliwie są tez inni praktykanci niż wyrażający wyżej opinie; chętni do pracy i nauki - na czym przecież praktyki mają chyba polegać
gość 2014-11-04 14:29:30
Praktyki w tej firmie to żart, nie dajcie się nabrać. Praktykanci są gońcami lub popychadłami od innych brudnych robót, nikt nie ma dla nich czasu, niczego się nie uczą.
2
Praktyki w Furnel Travel 2014-11-08 00:12:18
Widocznie jednym zakątkiem ciszy by porozumieć się ze światem była dla niej toaleta, w końcu nudziła się po tyle godzin przynajmniej z nudów nie zasnęła na biurku.
1
praktyka 2014-11-08 00:14:05
Zgadzam sie ze wszystkim. Praktyki tutaj to jakas porażka. Wiekszosc pracownikow nie ma w ogóle szacunku do praktykanta. Najlepiej jest sie wydrzeć i kazać wracać na swoje miejsce. Praktyki powinny uczyć, a w tym biurze niczego sie nie nauczycie. Prócz wyjmowania zszywek z kartek. Atmosfera tez nie najlepsza. Nie polecam. Najlepsze swoje praktyki odbylem w biurze student point. I z czystym sumieniem to biuro moge polecic kazdemu. Pracownicy sa naprawde mili, szefowa rowniez. Szanuja praktykantów, mozna sie czegos nauczyc tam i atmosfera jest duuzo lepsza.
2
pracownik 2014-11-08 20:45:13
Firma - porażka (pod każdym kątem, niezależnie, czy dotyczy praktykantów, czy pracowników). Dobrze wszystkim radzę, trzymajcie się od niej z daleka !
2
kontrahent 2015-01-14 00:12:24
Jak się nie szanujecie i dajecie sobą pomiatać, to tak macie. Ja współpracuję z Furnelem z pozycji freelancera, stawki daje się wynegocjować całkiem przyzwoite (choć mogłyby być nieco wyższe), faktury do tej pory zawsze płacili na czas, jednym słowem nie narzekam. Na pewno minusem jest brak jakiejkolwiek gwarancji co do ciągłości współpracy, no ale takie już są uroki wolnego zawodu. Ważne, żeby pieniądze rekompensowały brak stabilizacji i przestoje poza sezonem. Wolę to niż siedzenie w biurze za półtorej średniej krajowej.
2
Bibinunu 2015-03-11 09:20:13
Z tego co zdążyłam zauważyć to firma zarejestrowana jest w Warszawie, z tym że ja pochodzę z Radomia - jaka jest szansa, że zgodzą się na przyłączenie do ich zespołu na 3-4 dni w ciągu tygodnia, bo zastanawiam się czy studentka IV roku ma w ogóle jakieś szanse na podjęcie pracy troszeczkę w temacie organizacji wyjazdów ...
1
gość 2015-03-17 22:49:58
Dobra rada. Poszukaj innej firmy, tę należy omijać z daleka.
2
aodosjdok 2015-05-19 00:13:43
Firma masakra !!!!!
1
Kraków 2015-05-20 23:53:31
Jesteś chyba jednym z nielicznych prezentujących taką opinię. Wyjątkowe i prawie nierealne ;-)
aaa 2015-06-08 15:51:10
Popieram.
żenada 2015-07-02 08:27:36
normalnie piekło, pracownice łykają tabletki uspokajające żeby przetrzymać osiem godzin, PIEKŁO, PIEKŁO, PIEKŁO
3
gość 2015-08-09 23:25:36
Bzudry !!!
gość 2015-09-08 13:35:02
Nie warto, trzymaj się od nich z daleka, wiem co mówię. Nawet jak obiecają Ci złote góry, to i tak się z tego nie wywiążą, a jak już dostaniesz część z tego to z pewnością nie za 8 h, lekką pracę, o tym zapomnij.
2
anonimus 2015-10-05 13:54:39
Przestrzegam przed podejmowaniem pracy w firmie! Zmarnowany czas, brak szans na rozwój zawodowy, ciężka i niesatysfakcjonująca praca. Atmosfera jak w grobie, nie wspominając już o zarobkach...
1
gość 2015-10-08 16:23:02
Ten wpis to niezły czad, buahaha !!! Widzę, że dopisuje poczucie humoru.
kla 2016-09-29 13:22:48
mimo negatywnych opinii na tej stronie, poszłam tam do pracy. niestety, opinie okazały się prawdziwe. na rozmowie szefowa powiedziała, że planują wprowadzić przerwę lunchową, bo w okolicy jest mnóstwo miejsc gdzie można coś zjeść. to było kłamstwo, bo oczywiście każde wyjście trzeba zgłaszać. nie można tam zjeść w ludzkich warunkach. trzeba sobie odgrzać w mikrokuchni 2m2 z wejściem do kibla i zjeść przy biurku zawalonym aktualnymi wycieczkami, bo cała korespondencja jest drukowana i papiery i segregatory są wszędzie.
Każdego po przyjęciu do pracy pytają, ile najmniej można płacić pensji w okresie próbnym, aby nie było to "żałośnie mało".
Ręczniki w toalecie zmieniane raz na dwa miesiące.
Nie ma w kuchni nic dla pracownika - cukru, kawy, herbaty ani sztućców. Wszystko trzeba samemu przynieść
Rzadko i niedokładnie sprzątane biuro - jak płacone mają panie sprzątające, tak pracują. Raz miałam niefart zobaczyć, jak to robią. Jeśli ktoś nie podniósł nóg, nie odkurzyły. Nie odsuwały krzeseł, ani segregatorów z podłogi. O biurkach nie wspomne, bo miały zakazane.
Wszędzie był kurz, z moją alergią na kurz, nie mogłam tam oddychać
Nie ma stałych stanowisk pracy, jeśli szef, któregoś dnia stwierdzi, że dziś ma humor przesadzić pracownika, to nagle ta osoba musi się przenieść. Są zbiorowe roszady bez logicznych powodów. Takie
widzi mi się.
Szefowa PALI PAPIEROSY jak smok i wszystko przenika do sąsiednich pomieszczeń.
Zawsze brakuje tam osób do pracy i niektórzy mają jej za dużo. Czasem stwierdzają, że nie mają jak wziąć urlopu, więc zostaje im dużo na następny rok. Wtedy prezes (człowiek, który wygląda jakby nigdy się nie śmiał i nie wiedział, jak to jest być szczęśliwym) kiedy mu się przywidzi, wysyła na przymusowy urlop. Nie ważne, czy ma Cię kto zastąpić, czy nie. A kiedy chcesz iść na urlop, to nie pozwala, bo nie.
Pracownik to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] któremu nie można nic dać. Każdy mierzy swoją miarą.
Na święta nawet nie wyślą maila z życzeniami, a co dopiero się spotkać w sali konferencyjnej i złożyć życzenia. Dostaliśmy mazurki, ponieważ hotel przysłał je w prezencie. Na tym koniec.
Najbardziej oddana pracownica, która jest tam 20 lat. Jest traktowana najgorzej, jak niewolnik. Ma odpowiadać na wszystkie pytania, osób, które jeszcze nie wiedzą tyle, co ona. A szefowa lubi jej dawać pracę do domu i nie ma że nie. To bardzo serdeczna, uczynna osoba i trzeba być podłym człowiekiem, żeby jej nie docenić. Kiedy w pracy z przepracowania straciła przytomność i musiała iść do lekarza, kazano wziąć jej urlop.
Spóźnisz się, dostajesz czerwonego haka na liście obecności.
Wiele osób myśli, że trzeba się zgadzać na darmowe nadgodziny, choć w umowie o pracę, jest napisane, że o 16:30 należy opuścić biuro.
7
Gość 2016-09-29 21:38:26
Cała prawda !!! Pozdrawiam !!!
1
Queen 2016-09-30 09:16:02
Czyli od lat stan bez zmian i pewnie tak zostanie, szkoda tylko tych wszystkich naiwnych, którzy decydują się na pracę w tym miejscu.
4
maska 2016-09-30 18:32:56
Niestety szefostwo tej firmy jest ślepe i nie docenia ludzi którzy pracują tam dłuży czas . Jak zauważą w pracowniku potencjał to jest tak zwana orka w tą osobę aby jak naj więcej jej dowalić bo wiedzą, że to zrobi a są w tej Firmie tak zwane Gwiazdy które się przesmadzają lansują a jak coś zrobą to jest wielki Sukces. A słuchanie os M. jaka to jest Gwiazda jaki to jest skarb Człowiek miał ochotę powiedzieć jej prosto w twarz Jaki to leser i pozorant.
Szkoda tych ludzi pracujących w tej spółce totalnie zastraszeni, rano jest prawdziwy wyścig szczurów bo nie daj boże się spóźnij do pracy dostaje się haka..
Porażka praca w tej Firmie
Odradzam
1
Były 2016-09-30 20:48:25
Odradzam Pacę w tej Firmie - Powód?
Tam wystarczy być lepszym, mieć lepsze kwalifikacje od bezpośredniego przełożonego i zaczyna się mobbing. Taki pracownik albo sam się zwolni, albo tak zostanie zakręcony, że z nerwów sam się podłoży. Powód zawsze się znajdzie do zwolnienia. Z przykrością stwierdzam, że w tej firmie nikomu nie zależy na dobrym, dobrze wykwalifikowanym pracowniku. Znam to z autopsji, oraz na przykładzie kilku moich koleżanek.
pr. 2016-09-30 20:50:46
Ma wszyscy znają
wer 2016-09-30 22:27:16
nie tylko bo widze ze teraz tez szukają na przykład spejalsity do spraw turyski w Warszawie i tutaj dla odmiany wymagana jest znajomość jezyka niemieckiego oraz francuskiego wiec jak ktoś zna te jezyki i spelnia reszte wymagan to może się zarudnic ..
Pawel 2016-11-08 17:51:04
Chodze z nimi na wycieczki ,ciagle mam problemy z zaplaceniem ,juz wiecej z nimi nie pojde ,odradzam wspolpracy ,przewodnicy tatrzancy nie wspolpracujcie z nimi biora za was tysiac a dadza wam dwie stowki
TIIIII 2016-11-15 20:56:41
Szczere słowa, praca w tej firmie to totalna porażka. Obowiązków coraz więcej i więcej, a do tego wynagrodzenie, o którym szkoda nawet mówić...na symboliczne waciki. Pracowałam przez pewien czas i sama dziwię się sobie, że wytrzymałam z tym człowiekiem tak długo. Niestosowne odzywki do pracowników, zachowanie poniżej normy.
Trzeba mieć świętą cierpliwość i nerwy ze stali, żeby tam pracować.
Zdecydowanie odradzam
Zostaw swoją opinię o Furnel Travel International Sp. z o.o - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Furnel Travel International Sp. z o.o