logo Schindler Polska

Schindler Polska

Warszawa

Opinie o Schindler Polska

moon 2016-10-26 11:16
Tak jak napisałam: aplikowalam jednen raz, a odpowiedź dostałam po kilku miesiącach, gdy już zadomowiłam się w innym miejscu :)
1
Poszukiwacz 2016-11-03 17:50
Szukaja u was konserwatorow?
elo 2016-11-03 20:09
konserwatorów powierzchni płaskich
Poszukiwacz 2016-11-07 16:50
A to nie dajesz sobie rady i Ciebie zwolnili?
Ostatni Sprawiedliwy 2016-11-24 08:23
Szczerze nie polecam firmy. Zero możliwości rozwoju, brak szkoleń technicznych, pracę może wykonywać średnio rozwinięta małpa (wykształcenie podstawowe» wystarczające). Plus to ludzie pracujący, bardzo mili i towarzyscy. Proces rekrutacji jak na stanowisko dyrektora. Wynagrodzenie dla zwykłego pracownika jak na firmę szwajcarską żenada (2,5 tys). Jeśli ktoś chcę można spróbować, ale po kilku miesiącach przekonacie się sami. Radzę omijać łukiem jest wiele lepszych firm na rynku.
5
gorffen 2016-12-07 13:49
Poszukuję obecnie osób na stanowisko Konserwatora Wind w Trójmieście. Wymagane uprawnienia UDT. Umowa o pracę - stawka podstawowa 4-5 tys. na rękę podstawy + prowizje. Kontakt: gorffenwarszawa@gmail.com
Daniel 2016-12-27 19:49
No co Ty to w Trójmieście lepiej płacą niż w Wrszawie ha ha
Młoda 2017-01-20 11:28
Mam złożyć swoje cv na stanowisko w dziale finansowym. Słyszałam, że są dobrą firmą ale chciałabym dowiedzieć się jeszcze kilka szczegółów. Jaka jest atmosfera w firmie? Czy zarobki są na starcie niższe od normalnych? Czy są jakieś dodatki socjalne?
doświadczony 2017-01-23 18:48
Z mojego punktu widzenia nowego pracownika bez znajomości/rekomendacji:
1. Szkolenie wstępne - brak,
2. Współpraca między nowym pracownikiem, a tymi, którzy już tam byli - traktują, jak potencjalne zagrożenie na zasadzie "pozbądźmy się go, tak na wszelki wypadek", nie palą się do pomocy,
3. Stanowisko pracy (wyposażenie typu loginy i konta w systemach, ale także brulion i długopis) - długopisu firmowego używałem przez tydzień, bo potem ktoś mi go zajumał, brulionu się nie doczekałem. Systemy działają tak sobie, tzn. czasem informacje się zapisują, a czasem nie, a informatycy mają to w nosie,
4. Koordynatorka pracy działu - bardzo młoda dziewczynka preferująca spychologię. Działa w myśl zasady - nawet jeśli to moja wina, to zrobię tak, żeby obciążyć winą za niepowodzenie kogoś innego. Często trudno się było doszukać logiki w jej wywodach. Ma problem z przekazywaniem informacji, bo przekaz jest niespójny i nieuporządkowany.

Podsumowując, nie jest to miejsce do pracy dla osoby oczekującej konkretnego wdrożenia i pracy na dłuższy okres czasu. Wg mnie to zwykły "biurwoland", w którym preferuję się osoby "po znajomości".
5
Lotniarz 2017-01-23 19:41
Super firma i tylko trzeba się cieszyć taka możliwością pracy
1
doświadczony 2017-01-27 12:32
Jeżeli to jest dla Ciebie "super firma" to mogę Ci tylko serdecznie współczuć. Ja mam wrażenie straconego czasu. Byłem w call backu i nie dość, że niczego wartościowego się nie nauczyłem, to jeszcze nie poznałem nikogo, kto byłby wart bliższego poznania, bo w tym akurat dziale pracują same kmioty i podsrywajki.
3
Lotniarz 2017-01-29 11:17
Po przeczytaniu wpisu myślę, że dobrze że już nie pracujesz . Z takim frustratem praca nie idzie dobrze.
3
doświadczony 2017-01-29 13:02
Praca idzie dobrze, gdy jest dobrze zorganizowana, zespół dobrze przygotowany do wypełniania obowiązków i posiadający wszystkie do tego narzędzia, a atmosfera koleżeńska. To decyduje o tym, czy pracuje się dobrze i efektywnie, czy nie. Tutaj tego nie było, a opinia pracownika lizusa i oportunisty tego nie zmieni, niezależnie od tego, jak bardzo w to wierzy.
5
Lotniarz 2017-02-01 15:13
Schindler poradzi sobie bez tak cennego pracownika jak Ty "doświadczony"
1
doświadczony 2017-02-01 18:15
Pewnie, ma Ciebie.
1
Nick 2017-02-04 12:51
zaje... imprezka była w Jonowie P., ze 300 ludzi świetnie sie bawiło, chyba najlepsza ze wszystkich dotychczasowych :)
3
Piko 2017-02-13 21:24
Podobno fajni ludzie tu pracują - czy są jakieś oferty dla kierowników?
Kandydat 2017-02-13 21:26
Szukają do instalacji - byłem na rozmowie. Ludzie na poziomie.
1
zainteresowany 2017-02-14 16:26
ten specjalista ds. windykacji fajnie się zapowiada... wysłałem CV, ale na razie nie ma odpowiedzi.. ktoś może wie czy to jeszcze aktualne?
Karol 2017-02-14 16:31
ktoś wie, ile oferują na tego młodszego specjalistę IT?
Oferent 2017-02-25 18:00
Złożyłem cv i czekam na rozmowę. Czy ktoś może podpowiedzieć jak przebiega cała rekrutacja? Czy to jest jedno spotkanie czy coś więcej? Jacy ludzie pracują? Czy atmosfera jest fajna? Wiem że dbają o ludzi i firmę. Na jakie zarobki na początek mogę liczyć?
Maja 2017-03-01 09:47
Jakimi kanałami Państwo rekrutują i jakie są niezbędne kwalifikacje?
W jaki sposób motywują Państwo swoich pracowników?
Na te i więcej pytań odpowiedź znajdziecie w wywiadzie z Dyrektor firmy Schindler Polska. Zachęcam do zapoznania się z jego treścią. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,97080,wywiad-monika-majcher
@oferent czy znalazłeś tam odpowiedzi na nurtujące Cię pytania?
Daniel 2017-03-14 10:52
Podobno :) ??? Ja myślę ,że od paru dobrych lat nic się tu nie zmieniło wręcz jest nawet coraz gorzej.
Maja 2017-03-14 11:01
@Daniel co sprawia, że masz właśnie taką opinię o firmie?
Daniel 2017-03-14 11:14
Odpowiedź jest prosta ,brak szacunku do pracowników ,
2
Maja 2017-03-14 11:24
@Daniel czym przejawia się ten brak szacunku, o którym wspomniałeś? W wywiadzie przedstawiciel firmy wspomina o licznych benefitach w firmie. I właśnie małej rotacji pracowników, co może wskazywać na trochę inną sytuację niż przedstawiasz.
Komserwa 2017-03-14 12:05
Pracuje w innej firmie niż schindler ale w środowisku ogólnie znanym faktem jest że biuro nie szanuje tam konserwatorow. Szkoda tylko że nie wiedzą że dzięki nim żyją, bo wiekszosc konserwatorow mogła by wykonywać ich zadania. Natomiast jak by Panie z biura poszły na dźwig naprawić usterkę to by się zakrztusily i nic nie zrobiły. Niewiele firm z tej branży zdaję sobie sprawę jak ważnym ogniwem są konserwatorzy.
2
Daniel 2017-03-15 09:56
A co mają wspólnego benefity z tym jak się traktuje ludzi i w jaki sposób się do nich odnoszą pracownicy biurowi i kierownictwo. Widzę Paniusiu ,że masz zawężony tok myślenia i nie za bardzo masz co robić bo siedzisz i monitujesz wpisy - ale dobrze ,trzeba dbać o dobry wizerunek firmy :).A benefity dostają nieliczni,czyli tacy ,ktorzy często goszczą w biurze.....
1
Iza 2017-03-18 10:25
@Komserwa Myślę, że ktoś inspiruje takie osoby jak Ty do pisania opinii negatywnych o Schindler Polska. może Twoja nowa firma chce utrącić konkurencję? Wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma, ciekawa jestem kiedy Twoja nowa firma będzie złym pracodawcą.
Kris 2017-04-05 20:36
Witam. Na jakie wynagrodzenie może liczyć pomocnik montera, a na jakie wynagrodzenie samodzielny monter w mazowieckim?
Natalia 2017-04-06 22:14
Schindler Polska to fajna firma i już złożyłam cv, myślę, że dobrze zrobiłam?
5
Nie zadowolony z Schindler 2017-04-20 13:17
Jesli szukacie pracy jako monter wind to polecam ELevator Plus, praca w Szwajcarii za bardzo dobra kase..( usunięte przez administratora )
Maja 2017-04-20 13:23
@Nie zadowolony z Schindler proszę o zamieszczanie w tym wątku tylko komentarzy dotyczących pracy w Schindler Polska.
nowy? 2017-05-12 19:33
jak wyglada kwestia "kasowa" na stanowisku doradca techniczno-handlowy? Może ktoś podrzucić ile w rzeczywistości sie zarabia ? Są targety? jakie auto? jak wyglada sytuacja z home office?
3
Młoda 2017-05-17 22:21
Interesuje mnie praca dla "ambasador Innowacyjności 2017 - Program Stażowy Schindler " Czy ktoś słyszał coś więcej o takiej pracy?
3
anonymouse 2017-05-27 11:51
Tak dzwon na recepcje Powiedzą Ci coś wiecej na ten temat
Młoda 2017-05-30 12:27
Tak mało wpisów o aktualnej sytuacji firmy, jak się tam ludziom pracuje, szkoda. Myślę sobie, że pewnie jest dobrze i nikomu nie chce się pisać. Grzyby było inaczej to pewnie wpisów byłoby dużo więcej.
niezadowolony 2017-06-04 08:50
Jestem tu od kilku miesięcy. Do dnia dzisiejszego mam rozpaprane kilka wind zawsze coś brakuje niepasuje , trzeba czekać na częsci żeby skończyć. Nie skończysz nie dostaniesz kasy. Chora atmosfera ale może ktoś lubi to zapraszam.
1
Mona 2017-06-17 12:35
Spoko firma bez sensacji prowadzi swoją działalność.
ja12 2017-06-27 22:18
Kiedyś to była spoko firma. Teraz kadra zarządzająca tj. towarzystwo wzajemnej adoracji. Liczą tylko benefity dla siebie. Prezes chce się podlizać dyrektor HR i wykonuje jej polecenia a ona ma wizję najlepszą dla swojego działu. Dział HR mocno rozbudowany bez korzyści dla pracowników. Jeśli chodzi o wywiad to trochę za ten wywiad zapłacili więc jest taki ile kosztował.
ja12 2017-06-27 22:19
Kiedyś to była spoko firma. Teraz kadra zarządzająca tj. towarzystwo wzajemnej adoracji. Liczą tylko benefity dla siebie. Prezes chce się podlizać dyrektor HR i wykonuje jej polecenia a ona ma wizję najlepszą dla swojego działu. Dział HR mocno rozbudowany bez korzyści dla pracowników. Jeśli chodzi o wywiad to trochę za ten wywiad zapłacili więc jest taki ile kosztował.
2
Maja 2017-06-28 08:49
@ja12
wspominasz o wywiadzie. Czy masz na myśli ten, który znajduje się tu na gowork.pl? Właśnie zapoznałam się z jego treścią i w związku z tym mam do Ciebie pytanie. Mógłbyś się odnieść do wymienionych w wywiadzie benefitów? W swoim komentarzu piszesz, że "dział HR jest mocno rozbudowany bez korzyści dla pracowników". Natomiast w wywiadzie przedstawiciel firmy wymienia między innymi takie benefity jak dofinansowanie nauki, nauka angielskiego, opieka medyczna, Fundusz Świadczeń Socjalnych. Jak wygląda to w chwili obecnej?
cerber 2017-07-06 15:49
Witam,
Pracowałem w firmie Schindler Polska przez kilkanaście miesięcy, odszedłem z własnej woli, bo skusiły mnie lepsze warunki finansowe - z perspektywy czasu wydaje mi się, że chyba już bym tego nie zrobił.
Benefity dotyczą wszystkich pracowników, jeśli ktoś tylko chce się dokształcać to może liczyć na wsparcie. Oczywiście standardem jest pakiet medyczny i karnet sportowy na preferencyjnych warunkach.
Co do warunków finansowych to uważam, że są na przyzwoitym poziomie - mam tu na myśli przede wszystkim konserwatorów, ale z tego co mi wiadomo to również w montażu można liczyć na uczciwe pieniądze. Praca konserwatora nie jest lekka, ale żeby zarobić takie pieniądze w innych serwisach to naprawdę trzeba się nieźle narobić - wiem, bo mam porównanie .
Narzędzia pracy (sprzęt PPE, narzędzia, elektronika, samochody) to kolejny duży plus - firma dba o komfort i bezpieczeństwo pracy.
Bardzo dobrze wspominam też ludzi. W okresie wdrożenia mogłem liczyć na duże wsparcie.
Pozdrawiam ekipę z serwisu, back office, magazynu i call back'u.

1
Młoda 2017-07-06 21:35
Jak tu się można dowiedzieć o firmie jak opinie są tak różne?
Makarena 2017-07-07 07:42
Z ciekawości o jakich pieniądzach mówisz? W innym koncernie mam ok 7500 brutto z premia. Chociaż słyszałem że ostatnio koncerny lubią zatrudniać konserwatorow w cenie kasjera z Lidla ( 3500 brutto) .
cerber 2017-07-07 08:04
Makarena 2017-07-07 07:42
Z ciekawości zapytam - a jaką masz podstawę? Premia przecież nie jest stała i zależy m.in. od wyników sprzedaży napraw. Jeśli konserwator nie ogranicza się tylko do zrobienia wpisu w dzienniku konserwacji, ale dba o urządzenia i potrafi uzasadnić klientowi konieczność wykonania napraw to jest w stanie wypracować zarobki na podanym przez Ciebie poziomie.

Pozdrawiam EI WRO i KAT
1
Makarena ooo Makarena 2017-07-07 13:00
To sama pensja. U nas są jeszcze pracę dodatkowe. Goła podstawa to ok 5200brutto. Łącznie z duzurami robotami premia da się przekroczyć 8000 netto. Słyszałem od kolegów ze i 10. Mi się 10 nie udało przekroczyć;)
Fachura 2017-07-10 10:52
Dla dobrego fachowca są tu dobre zarobki więc nie ma co szukać innej firmy. Zawsze znalazło by się coś do czego można się przyczepić. Po co to robić, jak jest dobrze to pracuję a jak źle szukam innej roboty!
Kapiszon 2017-07-11 22:59
I tak czymać, kolego, tak czymać.
Lajkonik 2017-07-14 23:06
Schindler Polska poza dobra pracą daje swoim fachowcom dobre zarobki. Sądzę, że nie ma się co czepiać jakichś drobiazgów.
Zostaw swoją opinię o Schindler Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Schindler Polska