logo Schindler Polska

Schindler Polska

Warszawa

Opinie o Schindler Polska

Anioł 2015-04-03 22:58
Tyle nienawiści jeszcze na forum nie widziałem i to jeszcze w Wielki Piatek.
Najlepiej Trójce jeszcze ukrzyżować.
majówkowicz 2015-05-18 17:55
majówka już tuż tuż, a ja się zastanawiam czy będą z tego jakieś dzieci ... motto naszej firmy "bezpieczeństwo to podstawa" więc pamiętajmy wszyscy o zabezpieczeniu ... a dla męskiej załogi przypominam że gol strzelony na wyjeździe liczy się podwójnie ...
4
wywiad 2015-06-23 22:28
1
Daniel 2015-06-28 23:10
Ha ha kto wkleił ten link,powiedzieć i napisać można wszystko.
wywiad 2015-06-30 13:47
Dla mnie to co jest ujęte w wywiadzie w 100% pokazuje obraz działania firmy, zgadzam się że bezpieczeństwo to podstawa i zgadzam się że firma stawia na rozwój pracowników.
Brawo za super wywiad!!!
Pracownik 2015-07-08 20:59
Gdybym tu nie pracował to bym jeszcze uwierzył :) ale pracuje i wiem, ze to czysta ściema. Wszystki działania maja na celu zwiększenie wydajności = zap... dwa razy szybciej za te same pieniądze. A jak nie dasz rady to wymiana. I to jest prawda o tej firmie :)
1
12345 2015-08-16 19:35
Witam chcialem się dowiedzieć na jakie pieniądze można liczyć na stanowisku konserwatora 2lata doświadczenia uprawnienia udt 1+H w warszawie
nikto 2015-08-20 19:35
w sumie jakieś 2-5tys netto (płatne dyżury, nadgodziny + premia) Na początek musisz swoje odbębnić zanim dostaniesz lepszy rejon i kasę - nie ma co się oszukiwać, 2 lata doświadczenia to niewiele. Nauczysz się sporo ale nie licz na to, że praca jest spokojna i od 7 do 15tej... Samochody max 5 lat z GPS (standard to 2os Clio), możesz jeździć do domu. Czas/zlecenia rozliczasz w iphonie - taka elektroniczna obroża, mają to już chyba w każdej dużej firmie.
1
123478 2015-09-15 17:49
witam czy na tego maila mozna wysłac CV do schindlera co jest podany na stronie schindlera rekrutacja@pl.schindler.com
12345 2015-10-05 09:25
Chyba ciężko się dostać do Schindlera po jakim czasie się odzywają czy w ogole mogą się nie odezwać
marian 2015-10-12 13:02
Widzę że szukają konserwatorów w Warszawie jest ogłoszenie w necie ciężko się dostać i na jaką podstawę brutto można liczyć z uprawnieniami 1+H
12345 marian 2015-10-19 14:13
Na jaką podstawę brutto można liczyć w Warszawie z 1+H na stanowisku konserwatora
mareczek 2015-10-27 05:52
1600 netto na początku moim zdaniem w markecie na kasie się tyle zarabia a nie w dźwigach.
adek22222 2015-11-22 19:07
Masz rację za takie pieniądze to ch... kłaść można. Cieć na budowie pracuję 12h i ma 7zł na godzinę i się nie narobi jak wół.
ona 2015-12-05 13:38
Ja pracując tam nie odczułam tych wszystkich zalet o których wspominaja kadry i rekrutujaca. W firmie niestety pojawił się mobbing, poniżanie pracowników i niepokoj starych pracowników o własne stanowiska, które były zagrożone przez tych nowych co znali lepiej angielski, co mieli inne umiejetności, wiec zaczeło sie podkopywanie, obgadywanie za plecami, donoszenie do szefa. Bardzo źle wspominam współpracę z Panią Anną z tej firmy. Poza tym wykorzystują studentów do najrozmaitszych prac, zapewniając o etacie, a potem kończy się to tylko uściskiem dłoni. Nie polecam.
2
monter 2016-02-28 10:23
W tej firmie jest straszna spychologia na pracownika przepraszam robola zwanego monterem zrub sobie sam tkz
Wiem 2016-03-03 22:07
Do Thyssena szukaja konserwatorów. Podobno niezle placa.
1234rowery 2016-05-04 15:17
Witam!Czy obecnie pojawiające się OFERTY związane są Falą odejść czy to tak zwany zamierzony rozwój, może ktoś podpowie jaki klimat tam teraz panuje?
Dziękuję
1
moon 2016-07-27 12:34
Gratuluję sprawności systemu rekrutacyjnego! Jakież było moje zdziwienie, gdy dostałam ostatnio od nich wiadomość mailową z podziękowaniem za udział w rekrutacji - mamy lipiec, a aplikowałam w listopadzie 2015.
5
Zadowolony 2016-10-12 20:27
Firma całkowicie rodzinna osoby z zewnątrz nie mają szans na rozwój zero zainteresowania ze strony przełożonych podejście do pracownika jak do psa nie pasuje to sobie zmień. Bez znajomości w firmie odradzam Karierę pensję ciut większe niż w na kasie.
1
werty 2016-10-12 20:34
moom' poważnie tyle czasu czekałeś na odpowiedz? a moze ostatnio aplikowales do nich? moze mieli tyle cv,ze dopiero teraz wpo takim czasie system je wygenrerował faktycznie to troche sieszne:) a teraz suzkaja pakrtykanta,widziales?
moon 2016-10-26 11:16
Tak jak napisałam: aplikowalam jednen raz, a odpowiedź dostałam po kilku miesiącach, gdy już zadomowiłam się w innym miejscu :)
Poszukiwacz 2016-11-03 17:50
Szukaja u was konserwatorow?
elo 2016-11-03 20:09
konserwatorów powierzchni płaskich
Poszukiwacz 2016-11-07 16:50
A to nie dajesz sobie rady i Ciebie zwolnili?
Ostatni Sprawiedliwy 2016-11-24 08:23
Szczerze nie polecam firmy. Zero możliwości rozwoju, brak szkoleń technicznych, pracę może wykonywać średnio rozwinięta małpa (wykształcenie podstawowe» wystarczające). Plus to ludzie pracujący, bardzo mili i towarzyscy. Proces rekrutacji jak na stanowisko dyrektora. Wynagrodzenie dla zwykłego pracownika jak na firmę szwajcarską żenada (2,5 tys). Jeśli ktoś chcę można spróbować, ale po kilku miesiącach przekonacie się sami. Radzę omijać łukiem jest wiele lepszych firm na rynku.
1
gorffen 2016-12-07 13:49
Poszukuję obecnie osób na stanowisko Konserwatora Wind w Trójmieście. Wymagane uprawnienia UDT. Umowa o pracę - stawka podstawowa 4-5 tys. na rękę podstawy + prowizje. Kontakt: gorffenwarszawa@gmail.com
Daniel 2016-12-27 19:49
No co Ty to w Trójmieście lepiej płacą niż w Wrszawie ha ha
Młoda 2017-01-20 11:28
Mam złożyć swoje cv na stanowisko w dziale finansowym. Słyszałam, że są dobrą firmą ale chciałabym dowiedzieć się jeszcze kilka szczegółów. Jaka jest atmosfera w firmie? Czy zarobki są na starcie niższe od normalnych? Czy są jakieś dodatki socjalne?
doświadczony 2017-01-23 18:48
Z mojego punktu widzenia nowego pracownika bez znajomości/rekomendacji:
1. Szkolenie wstępne - brak,
2. Współpraca między nowym pracownikiem, a tymi, którzy już tam byli - traktują, jak potencjalne zagrożenie na zasadzie "pozbądźmy się go, tak na wszelki wypadek", nie palą się do pomocy,
3. Stanowisko pracy (wyposażenie typu loginy i konta w systemach, ale także brulion i długopis) - długopisu firmowego używałem przez tydzień, bo potem ktoś mi go zajumał, brulionu się nie doczekałem. Systemy działają tak sobie, tzn. czasem informacje się zapisują, a czasem nie, a informatycy mają to w nosie,
4. Koordynatorka pracy działu - bardzo młoda dziewczynka preferująca spychologię. Działa w myśl zasady - nawet jeśli to moja wina, to zrobię tak, żeby obciążyć winą za niepowodzenie kogoś innego. Często trudno się było doszukać logiki w jej wywodach. Ma problem z przekazywaniem informacji, bo przekaz jest niespójny i nieuporządkowany.

Podsumowując, nie jest to miejsce do pracy dla osoby oczekującej konkretnego wdrożenia i pracy na dłuższy okres czasu. Wg mnie to zwykły "biurwoland", w którym preferuję się osoby "po znajomości".
3
Lotniarz 2017-01-23 19:41
Super firma i tylko trzeba się cieszyć taka możliwością pracy
1
doświadczony 2017-01-27 12:32
Jeżeli to jest dla Ciebie "super firma" to mogę Ci tylko serdecznie współczuć. Ja mam wrażenie straconego czasu. Byłem w call backu i nie dość, że niczego wartościowego się nie nauczyłem, to jeszcze nie poznałem nikogo, kto byłby wart bliższego poznania, bo w tym akurat dziale pracują same kmioty i podsrywajki.
2
Lotniarz 2017-01-29 11:17
Po przeczytaniu wpisu myślę, że dobrze że już nie pracujesz . Z takim frustratem praca nie idzie dobrze.
3
doświadczony 2017-01-29 13:02
Praca idzie dobrze, gdy jest dobrze zorganizowana, zespół dobrze przygotowany do wypełniania obowiązków i posiadający wszystkie do tego narzędzia, a atmosfera koleżeńska. To decyduje o tym, czy pracuje się dobrze i efektywnie, czy nie. Tutaj tego nie było, a opinia pracownika lizusa i oportunisty tego nie zmieni, niezależnie od tego, jak bardzo w to wierzy.
4
Lotniarz 2017-02-01 15:13
Schindler poradzi sobie bez tak cennego pracownika jak Ty "doświadczony"
1
doświadczony 2017-02-01 18:15
Pewnie, ma Ciebie.
1
Nick 2017-02-04 12:51
zaje... imprezka była w Jonowie P., ze 300 ludzi świetnie sie bawiło, chyba najlepsza ze wszystkich dotychczasowych :)
3
Piko 2017-02-13 21:24
Podobno fajni ludzie tu pracują - czy są jakieś oferty dla kierowników?
Kandydat 2017-02-13 21:26
Szukają do instalacji - byłem na rozmowie. Ludzie na poziomie.
1
zainteresowany 2017-02-14 16:26
ten specjalista ds. windykacji fajnie się zapowiada... wysłałem CV, ale na razie nie ma odpowiedzi.. ktoś może wie czy to jeszcze aktualne?
Karol 2017-02-14 16:31
ktoś wie, ile oferują na tego młodszego specjalistę IT?
Oferent 2017-02-25 18:00
Złożyłem cv i czekam na rozmowę. Czy ktoś może podpowiedzieć jak przebiega cała rekrutacja? Czy to jest jedno spotkanie czy coś więcej? Jacy ludzie pracują? Czy atmosfera jest fajna? Wiem że dbają o ludzi i firmę. Na jakie zarobki na początek mogę liczyć?
Maja 2017-03-01 09:47
Jakimi kanałami Państwo rekrutują i jakie są niezbędne kwalifikacje?
W jaki sposób motywują Państwo swoich pracowników?
Na te i więcej pytań odpowiedź znajdziecie w wywiadzie z Dyrektor firmy Schindler Polska. Zachęcam do zapoznania się z jego treścią. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,97080,wywiad-monika-majcher
@oferent czy znalazłeś tam odpowiedzi na nurtujące Cię pytania?
Daniel 2017-03-14 10:52
Podobno :) ??? Ja myślę ,że od paru dobrych lat nic się tu nie zmieniło wręcz jest nawet coraz gorzej.
Maja 2017-03-14 11:01
@Daniel co sprawia, że masz właśnie taką opinię o firmie?
Daniel 2017-03-14 11:14
Odpowiedź jest prosta ,brak szacunku do pracowników ,
2
Maja 2017-03-14 11:24
@Daniel czym przejawia się ten brak szacunku, o którym wspomniałeś? W wywiadzie przedstawiciel firmy wspomina o licznych benefitach w firmie. I właśnie małej rotacji pracowników, co może wskazywać na trochę inną sytuację niż przedstawiasz.
Komserwa 2017-03-14 12:05
Pracuje w innej firmie niż schindler ale w środowisku ogólnie znanym faktem jest że biuro nie szanuje tam konserwatorow. Szkoda tylko że nie wiedzą że dzięki nim żyją, bo wiekszosc konserwatorow mogła by wykonywać ich zadania. Natomiast jak by Panie z biura poszły na dźwig naprawić usterkę to by się zakrztusily i nic nie zrobiły. Niewiele firm z tej branży zdaję sobie sprawę jak ważnym ogniwem są konserwatorzy.
1
Daniel 2017-03-15 09:56
A co mają wspólnego benefity z tym jak się traktuje ludzi i w jaki sposób się do nich odnoszą pracownicy biurowi i kierownictwo. Widzę Paniusiu ,że masz zawężony tok myślenia i nie za bardzo masz co robić bo siedzisz i monitujesz wpisy - ale dobrze ,trzeba dbać o dobry wizerunek firmy :).A benefity dostają nieliczni,czyli tacy ,ktorzy często goszczą w biurze.....
1
Iza 2017-03-18 10:25
@Komserwa Myślę, że ktoś inspiruje takie osoby jak Ty do pisania opinii negatywnych o Schindler Polska. może Twoja nowa firma chce utrącić konkurencję? Wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma, ciekawa jestem kiedy Twoja nowa firma będzie złym pracodawcą.
Zostaw swoją opinię o Schindler Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Schindler Polska