Asaj Sp. z o.o.

Siedlce

Opinie o Asaj Sp. z o.o.

zumba 2015-12-01 18:30
olsztyn to jeden z najlepszych oddziałów asaja, dobra sprzedaż, premie i kierownik w większości w porządku, centrala rzadko tam bywa, dobry zespół w hurcie - czyli tam gdzie handlowcy
4
azazel 2015-12-02 17:09
A może wiesz cos wiecej? aplikowałem na przedstawiciela stacjonarnego! Wiesz jakie zarobki na tym stanowisku? Jaki system premiowania czy jest stała pensja czy podstawa +premia? ile można wyciągnąć?
paola 2015-12-02 20:22
Nie ma sensu ciągnąć tego wątku, kwestia ubioru koleżanki była całkiem na miejscu i wcale nie jakieś OSP. Może ty bardziej preferujesz w prawie gołych biustach i kieckach -szmatach. No cóż ,możesz mieć swoje zdanie ,ja jednak sądzę ,że wszystko było na miejscu. Pozdrawiam.
3
Aliiini 2015-12-04 11:49
@azazel nie wiem dokładnie jak to wygląda na stanowisku przedstawiciela, ale aktualnie poszukują kogoś jako młodszego specjalistę ds. sprzedaży internetowej i z tego co się orientuję, to wynagrodzenie jest niezłe :)
ola 2015-12-14 14:51
hej! mnie zaciekawiła oferta u nich jako Młodszy specjalista ds. sprzedaży internetowej (obsługa klienta internetowego), ale poza tym stawka jest od 15 zł wiec sporo.
1
Dżejlo 2016-01-23 13:52
@jaźwic pracownicy lub obserwatorzy często przesadzają w sytuacją w ich firmie. Jest dobrze, szukają teraz trochę osób, np specjalisty ds zakupów, gdzie oferują atrakcyjne wynagrodzenie i niezbędne narzędzia pracy
Seba 2016-01-31 19:46
Żal patrzeć jak niektórych d...pa boli z zazdrości o ubiór koleżanki czy dlatego że nic nie potrafią i nie mogą odnaleźć się w firmie zatrudniającej więcej osób.
Co do samej firmy to: wypłata jest zawsze na czas (gdy "dziesiąty" wypada w czasie weekendu to jest wcześniej), jeżeli jest prowadzona rekrutacja to najczęściej zaczyna się w wewnątrz firmy (nie ma reguły bo niestety dział kadr jest średnio zarządzany). W Asaju nie ma raczej rotacji z od strony firmy tak jak to jest w rożnych pseudo firmach lub korporacjach, które zwalniają ludzi np po roku bo trzeba dać podwyżkę. W tej firmie są ludzie którzy pracują nawet kilkanaście lat i to na różnych stanowiskach i działach.
Z minusów to brak np bonów na święta i zlikwidowany socjal np wczasy pod gruszą. Co do atmosfera to nie ma tragedii, można poznać wiele fajnych osób, alt też wielu malkontentów który zazdrość zżera bo komuś coś się udało - to ich (jego/jej) wpisy możecie tu odczytać bo reszta nawet nie odczuwa potrzeby na zaglądanie na goworka ;-)
Jeżeli szukasz prac i chcesz aplikować do tej firmy to myślę że nie jest to zły pomysł. Nie bądź tak jak co niektórzy co im cztery litery do stołka przyrosły i tylko narzekać potrafią :-)
2
paola 2016-01-31 20:08
Seba ,dobrze piszesz . nic dodać nic ująć. Ci co narzekają jakoś dziwnie siedzą ,ale zastanawiam się dlaczego? Może pracują w tej firmie za karę.
Psy szczekają, a karawana jedzie dalej.

Człowieku jeśli narzekasz, to zrób coś z tym i nie narzekaj,nie truj innym życia.
Aby zmienić coś w swoim życiu ,to trzeba zmienić coś w swoim życiu.
Pozdrawiam wszystkich,nawet malkontentów,szkoda życia na narzekanie.
1
Seba 2016-02-01 21:13
kenczy, dokładnie tak jak piszesz. W skrócie to 95% osób pracuje normalnie, ma lepsze i gorsze dni, ale robi swoje. Natomiast jakieś 5% ludzików robi krzyk, bo albo coś nie pasuje, albo ambicja przerasta ich możliwości. To co mogę Ci z czystym sumieniem napisać to spróbuj się dostać na to stanowisko. Otóż jako nowa osoba jesteś przez kilka dni zapoznawany z firmą, ludźmi, procedurami itd, już wtedy możesz poznać i zobaczyć jak tu się pracuje i wyczuć atmosferę i klimat firmy. Nawet jeżeli byś stwierdził że coś jest nie tak to przecież po 3 miesięcznej umowie próbnej to Ty możesz jej nie przedłużyć. Na tym forum jest za dużo osób które się zasiedziały w jednym miejscu i potrafią narzekać, a nie mają odwagi zmienić swojej kariery zawodowej, lub "super pracowników" z ambicją i mniemaniem o sobie jak o cudzie świat, a nie potrafiącymi ogarnąć podstawowych zadań.
gość 2016-02-02 14:45
zależy do jakiego oddziału startujesz.
Xcv 2016-02-03 19:03
Myślę, że osoba z zewnątrz ma szansę na zatrudnienie na stanowisku kierownika filii detalicznej, więc śmiało aplikuj @kenczy :) Ważna oczywiście, by spełniać wymagania i problemu nie powinno być. Ja aplikuje na przedstawiciela handlowego w Warszawie. Dają samochód służbowy i jest oczywiście podstawa + prowizja, więc czuję, że dobrze można zarobić :)
M 2016-02-04 20:42
Owszem osoba z zewnątrz ma szansę się tu dostać. Jako kierownik filii łatwo nie będzie. Kolega który stara się o stanowisko przedstawiciela handlowego w Warszawie też się zdziwi jeśli nie będzie robił wyników. Góra raczej krzywdy nie czyni. W sumie są tu i równi ludzie którzy krzywdy nie zrobią jak i kilka osób które o pracy pojęcia nie mają a wymagają cholera wie czego. Tak jak i wszędzie. Wystrzegaj się życzliwych w Warszawie. Kolegi farbowanego na blond na Modlińskiej jak i całej załogi w Jankach.Ręki pomocnej nie wyciągną a nogę chętnie podłożą.
3
gosc 2016-02-05 09:50
To jest najwiekszy problem w tej firmie, rozgrywki personalne takie za plecami zainteresowanych. W glownej mierze w centrali bo tam kazdy chce cos ugrac kosztem pracownikow. Wykorzytuja ludzi dla wlasnych celow a pozniej mowia ale ja raczki mam tu. Nie jest to zla firma jest wielu super ludzi, ktorzy ci pomoga ale lepiej uwazac co sie do kogo mowi bo mozna sie bardzo rozczarowac. Generalnie nalezy robic swoje i trzymac sie z dala od rozgrywek personalnych a w centrali nie rozmawiac szczerze z nikim. Jak tak sie postepuje i ma sie wyniki to w firmie nie jest zle.
1
kuzyn 2016-02-05 21:04
Idealnie, że zapewniony jest samochód służbowy i nawet prowizja jest doliczana do podstawowych zarobków, ale @Xcv wiesz może jak się przygotować do rozmowy o pracę u nich? Pozdrawiam
kosma 2016-03-07 00:03
Jak skończył się rok 2015 w ASAJU? Strata, czy zysk?

prośba o informacje
Misza 2016-03-14 12:59
Czym dokładnie zajmuje się ASAJ swoją drogą, bo jestem mega ciekawy jak to wygląda wewnątrz firmy i nie wiem co zrobić czy się zapisywac i próbować czy w ogóle nie
Seba 2016-03-14 21:24
Misza, wypowiedź rewelacyjna... To lenistwo czy głupota, że nawet nie potrafisz otworzyć strony www Asaja i sprawdzić podstawowych informacji o firmie do której zastanawiasz się nad złożeniem papierów ? Jak to możliwe, że ktoś tak bystry i pracowity jak Ty szuka pracy...
olek 2016-03-16 14:36
o i cały czas widze u nich tylko oferte pracy jako Przedstawiciel Handlowy i zastanawiam się nad tym czy nie aplikować, bo na pewno można do 3 tys zaorbić.
miła sara 2016-05-05 21:39
@ja aja słyszałam że nieźle się trzymają na dowód tego zobacz ile jest nowych rekrutacji, rozwijają się
1
FRI3ND 2016-05-06 08:24
Ilość ofert pracy na dzień 06/05/2016 - 2 dwie, które wiszą od roku. Czy to dużo??
Czy ktoś może podać jaki był zysk / strata w 2015r?
paola 2016-05-15 10:11
do osób o nicku "z asaja " i "też z asaja "
Ciekawe jakbyś awansował jeden z drugim na jedno z tych stanowisk . Jak ciebie ktoś nazwałby ?
Nie mamy takiego prawa ,aby oceniać kogoś. Możemy oceniać czyjeś postępowanie , ale nie osobę.
Spójrzcie teraz na siebie jak zachowujecie się w stosunku do tych osób . Zawsze będziecie widzieć jakieś niedociągnięcia.
Jesteśmy tylko ludźmi, którzy nie są komputerami, i że jeśli kogoś zaprogramujesz to tak będzie czynił. Zastanów się jeden z drugim i spójrzcie na osoby w swoim domu, czy zawsze jesteście z nich zadowoleni . Też pewnie myślisz np o swojej żonie,że zachowała się jak blondynka.
Ja jestem zwykłym pracownikiem w tej firmie i też widzę czasami jakieś luki czy niedociągnięcia ale wspólnie z zespołem staramy się rozwiązywać problemy , a nie biadolić i narzekać . Czasami zgłaszamy do odpowiednich komórek swoje pomysły. I to działa .
Tak więc przestańcie pisać takie głupstwa, a jak wam nie pasuje , to przecież nikt tu was nie trzyma na siłę . Droga wolna .
Mimo wszystko pozdrawiam was i życzę zdrowego rozsądku.



2
Tadeo 2016-05-25 11:50
Jakie obroty miał Asaj w roku 2015 ?
ilonak 2016-06-11 15:50
Ciekawe że taki sprzedawca w salonie, może liczyć jeszcze na jakieś premie i prowizje do podstawy zarobków. Takie urozmaicenie jest dość istotne, bo taka dbałość o niezłe stawki sprawia, że pracownik sam się przyczynia do sukcesu firmy. A wypłata terminowa?
jacek 2016-07-29 19:55
teraz poszukują kierowników wiec oferuja pewnie wieksze stawki, tym bardziej, ze posuzkuja kierownikow w wiekszych miastach, zatnawiam sie czy oczekuja jakies duzego doswiadczenia, oczywsicie posiadam takie w zarzadzaniu personelem lecz nieduże a wiecie wlasnie cos o stawkach?
Somebody 2016-08-05 23:11
Na terenie firmy jest zakaz palenia - co w tym dziwnego? To firma a nie rynsztok a jak ktoś pali to pali na przerwie poza terenem firmy. Nie znam firm w którym pali sie na sali sprzedazy albo przy swoim biurku i chyba masz problem ze wzrokiem skoro nie widziałeś premii albo oczekiwania ze sama z nieba spasnie. Jak Ci tak zle w ASAJu to co tu robisz poza tym ze srasz do własnego gniazda wypisując bzdury ?
2
jacek 2016-08-06 08:50
W niektorych firmach owszem zakazy palenia są i obowiazuja na terenie calego zakladu i poza nim, nie wiem czy to dobrze czy nie dobrze, jak firma zajmuja się branża gdzie produkują jakies rzeczy łatwopalne to owszem zrozumiale a jak nie to czemu nie wyznaczyc miejsca jednego na palenie?
234 2016-09-06 20:42
hej no mnie to w sumie interesuje czy ktoś z was może pracowal u nich w firmie na stanowisku młodszego specjalsity do spraw markeitngu w Siedlach i czy moglby mi cos więcej napsiac na temat tej pracy na przykład jakie ejst wynagrodzenie lub obowiązki?
kask 2016-09-23 21:14
jakie pytanie taka odpowiedź haha
miki 2016-09-26 11:57
nie no to wiadomo ze przecież na każdym stanowisku będą inne obowiązki tam samo jak jest tez z zarobkami
Todryk Białystok 2016-10-19 22:50
Cześć wszystkim. Po 42 miesiącach zakończyłem współpracę a raczej zakończono ze mną. Polecam każdemu kto ma chęć nauczyć się handlu. W ASAJ jest świetny program przygotowawczy zarówno z zakresu obsługi programu jak i poznania asortymentu. Dają możliwości rozwoju, trzeba tylko umieć to wykorzystac. Jak wszędzie są plusy i minusy. Ale z doświadczenia wiem, że są rzeczy które można obejść z pomocą czy to dyrektora regionu czy innych osób. Co do atmosfery w firmie to zależy od filii gdzie pracujesz. Odwiedzając filie kolegów i koleżanek zazdroscilem kierowników, kontaktów z Nim itp. Ja niestety u siebie na filii nie miałem tego. Co do pensji. Mogę wypowiedzieć się na temat stanowisk handlowych. Zaczynałem jako młodszy handlowiec kończąc na PH. Po całym okresie pracy stwierdzam że można zarobić i to bardzo dobrze. Trochę pracy własnej, zawziecia i 10 każdego miesiąca uśmiech na twarzy jest;)

Reasumując. Pracownicy ASAJ są bardzo cenieni na rynku pracy z uwagi na wszechstronność zadań do wykonania. Handlowiec czy PH jest odpowiedzialny za cały proces sprzedaży. Od pozyskania klienta poprzez oferowanie, negocjacje warunków u producentów, koordynację dostaw, stworzenie dokumentacji zakupowej i sprzedażowej, kończąc na spływie należności.
Mimo że rozstanie nie przebiegło w sposób jaki można by było oczekiwać i kilku nagan od kierownika i mnóstwa notatek służbowych polecam ASAJ każdemu. Dobra szkoła handlu, życia. Po odejściu nie ma problemu ze znalezieniem nowej pracy.

Pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych pracowników!!!!!!
Będę tęsknił za Wami;)
18
Ultan 2016-10-19 23:03
Jeśli chodzi o Asaj Sp. z o.o. to Przedstawiciel Handlowy jest tutaj w miarę w porządku, zwłaszcza jesli wziąć pod uwagę dodatki, które można zarobić.
2
Murzyni 2016-10-21 10:36
Mateuszku będziemy tęsknić
2
pracownik 2016-10-21 23:15
Powodzenia i dzięki za tak rozbudowaną w sumie pozytywną opinię.
Todryk Białystok 2016-10-23 12:22
Opinia zgodna z moimi odczuciami. Jeszcze raz wielkie podziękowania wszystkim bez wyjątku że wytrzymali ze mną tak długo ;)
? 2017-01-01 17:12
Co słuchać w firmie ? Ma się ku lepszemu przy ostatnich zmianach ?
3
PR 2017-01-23 21:33
Póki co bez zmian i pomysłu na to co dalej, (usunięte przez administratora) Ciężko powiedzieć co przyniesie przyszłość....
1
gosc 2017-01-25 10:31
to jest prawda że zamykają kolejny oddział w wawie?
Nulka 2017-01-27 18:32
Pracuję u Asaj-a długo jestem z pracy zadowolona i mam co robić. Takie wypisywanie plotek tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że to zwykła dziecinada. Jak firma się rozwija to jest super informacja dla nas pracowników , to znaczy że jest perspektywa dalszej pracy.
L 2017-01-30 21:25
Rozwija się ? Rozwiń swoją myśl...
Sabinka 2017-01-30 23:20
Ludzie zawsze zmieniali i dą zmieniać pracę. To nie jest zła firma a kłopoty są zawsze, trzeba to przeczekać!!
M 2017-01-31 19:46
Weź stoperan i jeszcze raz napisz o co chodzi ...
PAOLA 2017-02-01 17:34
popieram Sabinkę, jest wielu narzekaczy .
Narzekając nic nie zmienimy, trzeba rozmawiać z odpowiednimi osobami, jeśli jest coś nie tak.
Pozdrawiam.
Sorbet 2017-02-04 11:55
Maruderzy proszę na urlop. Jak będą pracownicy, którym zależy na firmie to damy radę. Atmosfera się poprawia i chęć do pracy jest dużo większa. Takich ludzi jest zawsze dużo!!
Tomek 2017-02-08 15:06
Jezeli Asaj sie rozwija to dlaczego zamykają oddziały?
We Wrocławiu rynek potężny a Asaj wytrzymał 3 lata. Niech ktos poprawi jezeli sie mylę.
pracownik 2017-02-11 21:36
Tomek co do zasady masz rację, Asaj się w tej chwili nie rozwija (nie wiem kto o jako takiej świadomości znając kondycję firmy globalnie mógł napisać że się rozwija). Musi zrobić krok w tył, żeby potem zrobić kolejne dwa na przód. Kliku letnie złe moim zdaniem zarządzanie , pewne złe decyzje personalne i załamanie na rynku doprowadziło ASAJ do tego punktu w którym jest. Spadki obrotów rok do roku każdy może sprawdzić po KRS żadna to tajemnica. Co do Wrocławia to został zamknięty bo była tam "słaba logistyka". Wg. mnie ASAJ powinien stawiać na rynki na których się doskonale odnajduje czyli wschód Polski i miejscowości 30- 50 tyś mieszkańców. Powinien odzyskać utraconych klientów i stawiać przede wszystkim na wewnętrzny kapitał ludzki. 2016 to był ten krok wstecz, jeżeli tylko zarządzający dobrze wszystko to poukładają w 2018 ASAJ powinien wyjść na prostą. Pytanie tylko w jakiej to będzie formie i czy dalej pod szyldem ASAJ. Kto zna rynek elektrotechniczny ten wie, że jesteśmy na etapie silnej konsolidacji i albo się kupuje albo się jest kupowanym.
Sabinka 2017-02-21 19:55
Mam swoje zdanie na temat ASAJ-a i to dobre zdanie.!!!!!
M 2017-02-23 18:05
Sabina, Może tak rozwiń swoją złotą myśl ? Papier w toalecie jest miękki czy o co chodzi ? Żarówkę kupowałaś i nie było kolejki ? Każdy nowy pracownik chciałby wiedzieć coś więcej niż tylko że jest wspaniale "bo mi się tak wydaje". Ja spędziłem tam kilka lat i mój przełożony był facetem na poziomie, wiedział co z czym się"je" i nie łatwo było go oszukać :) bo zaczynał niemal od podstaw w tej firmie.Kasę miałem taką jaką wynegocjowałem na początku i się na to zgodzili więc też nie płakałem. Praca owszem ciężka i wymagająca ale coś za coś. Pracownicy na stanowiskach pracy na poziomie mniejszym niż "kierownik"oczywiście mogą mieć zastrzeżenia co wynagrodzenia ale tak jest w każdej niemalże firmie.
3
Nowy Pracownik 2017-02-25 16:24
Czy za pracujące soboty są oddawane dni wolne w tygodniu? Jak to jest?
M 2017-02-26 20:18
Za moich czasów były płatne.
Joanna 2017-02-27 14:42
Asaj Sp. z o.o. poszukuje osoby na stanowisko Magazynier. Miejsce pracy to Siedlce lub Radom. Myślicie o przesłaniu swojej aplikacji? Co myślicie o oferowanych warunkach?
Zostaw swoją opinię o Asaj Sp. z o.o. - Siedlce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Asaj Sp. z o.o.