Asaj Sp. z o.o.

Siedlce

Opinie o Asaj Sp. z o.o.

Seba 2016-02-01 21:13
kenczy, dokładnie tak jak piszesz. W skrócie to 95% osób pracuje normalnie, ma lepsze i gorsze dni, ale robi swoje. Natomiast jakieś 5% ludzików robi krzyk, bo albo coś nie pasuje, albo ambicja przerasta ich możliwości. To co mogę Ci z czystym sumieniem napisać to spróbuj się dostać na to stanowisko. Otóż jako nowa osoba jesteś przez kilka dni zapoznawany z firmą, ludźmi, procedurami itd, już wtedy możesz poznać i zobaczyć jak tu się pracuje i wyczuć atmosferę i klimat firmy. Nawet jeżeli byś stwierdził że coś jest nie tak to przecież po 3 miesięcznej umowie próbnej to Ty możesz jej nie przedłużyć. Na tym forum jest za dużo osób które się zasiedziały w jednym miejscu i potrafią narzekać, a nie mają odwagi zmienić swojej kariery zawodowej, lub "super pracowników" z ambicją i mniemaniem o sobie jak o cudzie świat, a nie potrafiącymi ogarnąć podstawowych zadań.
gość 2016-02-02 14:45
zależy do jakiego oddziału startujesz.
Xcv 2016-02-03 19:03
Myślę, że osoba z zewnątrz ma szansę na zatrudnienie na stanowisku kierownika filii detalicznej, więc śmiało aplikuj @kenczy :) Ważna oczywiście, by spełniać wymagania i problemu nie powinno być. Ja aplikuje na przedstawiciela handlowego w Warszawie. Dają samochód służbowy i jest oczywiście podstawa + prowizja, więc czuję, że dobrze można zarobić :)
M 2016-02-04 20:42
Owszem osoba z zewnątrz ma szansę się tu dostać. Jako kierownik filii łatwo nie będzie. Kolega który stara się o stanowisko przedstawiciela handlowego w Warszawie też się zdziwi jeśli nie będzie robił wyników. Góra raczej krzywdy nie czyni. W sumie są tu i równi ludzie którzy krzywdy nie zrobią jak i kilka osób które o pracy pojęcia nie mają a wymagają cholera wie czego. Tak jak i wszędzie. Wystrzegaj się życzliwych w Warszawie. Kolegi farbowanego na blond na Modlińskiej jak i całej załogi w Jankach.Ręki pomocnej nie wyciągną a nogę chętnie podłożą.
3
gosc 2016-02-05 09:50
To jest najwiekszy problem w tej firmie, rozgrywki personalne takie za plecami zainteresowanych. W glownej mierze w centrali bo tam kazdy chce cos ugrac kosztem pracownikow. Wykorzytuja ludzi dla wlasnych celow a pozniej mowia ale ja raczki mam tu. Nie jest to zla firma jest wielu super ludzi, ktorzy ci pomoga ale lepiej uwazac co sie do kogo mowi bo mozna sie bardzo rozczarowac. Generalnie nalezy robic swoje i trzymac sie z dala od rozgrywek personalnych a w centrali nie rozmawiac szczerze z nikim. Jak tak sie postepuje i ma sie wyniki to w firmie nie jest zle.
1
kuzyn 2016-02-05 21:04
Idealnie, że zapewniony jest samochód służbowy i nawet prowizja jest doliczana do podstawowych zarobków, ale @Xcv wiesz może jak się przygotować do rozmowy o pracę u nich? Pozdrawiam
kosma 2016-03-07 00:03
Jak skończył się rok 2015 w ASAJU? Strata, czy zysk?

prośba o informacje
Misza 2016-03-14 12:59
Czym dokładnie zajmuje się ASAJ swoją drogą, bo jestem mega ciekawy jak to wygląda wewnątrz firmy i nie wiem co zrobić czy się zapisywac i próbować czy w ogóle nie
Seba 2016-03-14 21:24
Misza, wypowiedź rewelacyjna... To lenistwo czy głupota, że nawet nie potrafisz otworzyć strony www Asaja i sprawdzić podstawowych informacji o firmie do której zastanawiasz się nad złożeniem papierów ? Jak to możliwe, że ktoś tak bystry i pracowity jak Ty szuka pracy...
olek 2016-03-16 14:36
o i cały czas widze u nich tylko oferte pracy jako Przedstawiciel Handlowy i zastanawiam się nad tym czy nie aplikować, bo na pewno można do 3 tys zaorbić.
miła sara 2016-05-05 21:39
@ja aja słyszałam że nieźle się trzymają na dowód tego zobacz ile jest nowych rekrutacji, rozwijają się
1
FRI3ND 2016-05-06 08:24
Ilość ofert pracy na dzień 06/05/2016 - 2 dwie, które wiszą od roku. Czy to dużo??
Czy ktoś może podać jaki był zysk / strata w 2015r?
paola 2016-05-15 10:11
do osób o nicku "z asaja " i "też z asaja "
Ciekawe jakbyś awansował jeden z drugim na jedno z tych stanowisk . Jak ciebie ktoś nazwałby ?
Nie mamy takiego prawa ,aby oceniać kogoś. Możemy oceniać czyjeś postępowanie , ale nie osobę.
Spójrzcie teraz na siebie jak zachowujecie się w stosunku do tych osób . Zawsze będziecie widzieć jakieś niedociągnięcia.
Jesteśmy tylko ludźmi, którzy nie są komputerami, i że jeśli kogoś zaprogramujesz to tak będzie czynił. Zastanów się jeden z drugim i spójrzcie na osoby w swoim domu, czy zawsze jesteście z nich zadowoleni . Też pewnie myślisz np o swojej żonie,że zachowała się jak blondynka.
Ja jestem zwykłym pracownikiem w tej firmie i też widzę czasami jakieś luki czy niedociągnięcia ale wspólnie z zespołem staramy się rozwiązywać problemy , a nie biadolić i narzekać . Czasami zgłaszamy do odpowiednich komórek swoje pomysły. I to działa .
Tak więc przestańcie pisać takie głupstwa, a jak wam nie pasuje , to przecież nikt tu was nie trzyma na siłę . Droga wolna .
Mimo wszystko pozdrawiam was i życzę zdrowego rozsądku.



2
Tadeo 2016-05-25 11:50
Jakie obroty miał Asaj w roku 2015 ?
ilonak 2016-06-11 15:50
Ciekawe że taki sprzedawca w salonie, może liczyć jeszcze na jakieś premie i prowizje do podstawy zarobków. Takie urozmaicenie jest dość istotne, bo taka dbałość o niezłe stawki sprawia, że pracownik sam się przyczynia do sukcesu firmy. A wypłata terminowa?
jacek 2016-07-29 19:55
teraz poszukują kierowników wiec oferuja pewnie wieksze stawki, tym bardziej, ze posuzkuja kierownikow w wiekszych miastach, zatnawiam sie czy oczekuja jakies duzego doswiadczenia, oczywsicie posiadam takie w zarzadzaniu personelem lecz nieduże a wiecie wlasnie cos o stawkach?
Somebody 2016-08-05 23:11
Na terenie firmy jest zakaz palenia - co w tym dziwnego? To firma a nie rynsztok a jak ktoś pali to pali na przerwie poza terenem firmy. Nie znam firm w którym pali sie na sali sprzedazy albo przy swoim biurku i chyba masz problem ze wzrokiem skoro nie widziałeś premii albo oczekiwania ze sama z nieba spasnie. Jak Ci tak zle w ASAJu to co tu robisz poza tym ze srasz do własnego gniazda wypisując bzdury ?
2
jacek 2016-08-06 08:50
W niektorych firmach owszem zakazy palenia są i obowiazuja na terenie calego zakladu i poza nim, nie wiem czy to dobrze czy nie dobrze, jak firma zajmuja się branża gdzie produkują jakies rzeczy łatwopalne to owszem zrozumiale a jak nie to czemu nie wyznaczyc miejsca jednego na palenie?
234 2016-09-06 20:42
hej no mnie to w sumie interesuje czy ktoś z was może pracowal u nich w firmie na stanowisku młodszego specjalsity do spraw markeitngu w Siedlach i czy moglby mi cos więcej napsiac na temat tej pracy na przykład jakie ejst wynagrodzenie lub obowiązki?
kask 2016-09-23 21:14
jakie pytanie taka odpowiedź haha
miki 2016-09-26 11:57
nie no to wiadomo ze przecież na każdym stanowisku będą inne obowiązki tam samo jak jest tez z zarobkami
Todryk Białystok 2016-10-19 22:50
Cześć wszystkim. Po 42 miesiącach zakończyłem współpracę a raczej zakończono ze mną. Polecam każdemu kto ma chęć nauczyć się handlu. W ASAJ jest świetny program przygotowawczy zarówno z zakresu obsługi programu jak i poznania asortymentu. Dają możliwości rozwoju, trzeba tylko umieć to wykorzystac. Jak wszędzie są plusy i minusy. Ale z doświadczenia wiem, że są rzeczy które można obejść z pomocą czy to dyrektora regionu czy innych osób. Co do atmosfery w firmie to zależy od filii gdzie pracujesz. Odwiedzając filie kolegów i koleżanek zazdroscilem kierowników, kontaktów z Nim itp. Ja niestety u siebie na filii nie miałem tego. Co do pensji. Mogę wypowiedzieć się na temat stanowisk handlowych. Zaczynałem jako młodszy handlowiec kończąc na PH. Po całym okresie pracy stwierdzam że można zarobić i to bardzo dobrze. Trochę pracy własnej, zawziecia i 10 każdego miesiąca uśmiech na twarzy jest;)

Reasumując. Pracownicy ASAJ są bardzo cenieni na rynku pracy z uwagi na wszechstronność zadań do wykonania. Handlowiec czy PH jest odpowiedzialny za cały proces sprzedaży. Od pozyskania klienta poprzez oferowanie, negocjacje warunków u producentów, koordynację dostaw, stworzenie dokumentacji zakupowej i sprzedażowej, kończąc na spływie należności.
Mimo że rozstanie nie przebiegło w sposób jaki można by było oczekiwać i kilku nagan od kierownika i mnóstwa notatek służbowych polecam ASAJ każdemu. Dobra szkoła handlu, życia. Po odejściu nie ma problemu ze znalezieniem nowej pracy.

Pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych pracowników!!!!!!
Będę tęsknił za Wami;)
19
Ultan 2016-10-19 23:03
Jeśli chodzi o Asaj Sp. z o.o. to Przedstawiciel Handlowy jest tutaj w miarę w porządku, zwłaszcza jesli wziąć pod uwagę dodatki, które można zarobić.
2
Murzyni 2016-10-21 10:36
Mateuszku będziemy tęsknić
2
pracownik 2016-10-21 23:15
Powodzenia i dzięki za tak rozbudowaną w sumie pozytywną opinię.
Todryk Białystok 2016-10-23 12:22
Opinia zgodna z moimi odczuciami. Jeszcze raz wielkie podziękowania wszystkim bez wyjątku że wytrzymali ze mną tak długo ;)
? 2017-01-01 17:12
Co słuchać w firmie ? Ma się ku lepszemu przy ostatnich zmianach ?
3
PR 2017-01-23 21:33
Póki co bez zmian i pomysłu na to co dalej, (usunięte przez administratora) Ciężko powiedzieć co przyniesie przyszłość....
1
gosc 2017-01-25 10:31
to jest prawda że zamykają kolejny oddział w wawie?
Nulka 2017-01-27 18:32
Pracuję u Asaj-a długo jestem z pracy zadowolona i mam co robić. Takie wypisywanie plotek tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że to zwykła dziecinada. Jak firma się rozwija to jest super informacja dla nas pracowników , to znaczy że jest perspektywa dalszej pracy.
L 2017-01-30 21:25
Rozwija się ? Rozwiń swoją myśl...
Sabinka 2017-01-30 23:20
Ludzie zawsze zmieniali i dą zmieniać pracę. To nie jest zła firma a kłopoty są zawsze, trzeba to przeczekać!!
M 2017-01-31 19:46
Weź stoperan i jeszcze raz napisz o co chodzi ...
PAOLA 2017-02-01 17:34
popieram Sabinkę, jest wielu narzekaczy .
Narzekając nic nie zmienimy, trzeba rozmawiać z odpowiednimi osobami, jeśli jest coś nie tak.
Pozdrawiam.
Sorbet 2017-02-04 11:55
Maruderzy proszę na urlop. Jak będą pracownicy, którym zależy na firmie to damy radę. Atmosfera się poprawia i chęć do pracy jest dużo większa. Takich ludzi jest zawsze dużo!!
Tomek 2017-02-08 15:06
Jezeli Asaj sie rozwija to dlaczego zamykają oddziały?
We Wrocławiu rynek potężny a Asaj wytrzymał 3 lata. Niech ktos poprawi jezeli sie mylę.
pracownik 2017-02-11 21:36
Tomek co do zasady masz rację, Asaj się w tej chwili nie rozwija (nie wiem kto o jako takiej świadomości znając kondycję firmy globalnie mógł napisać że się rozwija). Musi zrobić krok w tył, żeby potem zrobić kolejne dwa na przód. Kliku letnie złe moim zdaniem zarządzanie , pewne złe decyzje personalne i załamanie na rynku doprowadziło ASAJ do tego punktu w którym jest. Spadki obrotów rok do roku każdy może sprawdzić po KRS żadna to tajemnica. Co do Wrocławia to został zamknięty bo była tam "słaba logistyka". Wg. mnie ASAJ powinien stawiać na rynki na których się doskonale odnajduje czyli wschód Polski i miejscowości 30- 50 tyś mieszkańców. Powinien odzyskać utraconych klientów i stawiać przede wszystkim na wewnętrzny kapitał ludzki. 2016 to był ten krok wstecz, jeżeli tylko zarządzający dobrze wszystko to poukładają w 2018 ASAJ powinien wyjść na prostą. Pytanie tylko w jakiej to będzie formie i czy dalej pod szyldem ASAJ. Kto zna rynek elektrotechniczny ten wie, że jesteśmy na etapie silnej konsolidacji i albo się kupuje albo się jest kupowanym.
Sabinka 2017-02-21 19:55
Mam swoje zdanie na temat ASAJ-a i to dobre zdanie.!!!!!
M 2017-02-23 18:05
Sabina, Może tak rozwiń swoją złotą myśl ? Papier w toalecie jest miękki czy o co chodzi ? Żarówkę kupowałaś i nie było kolejki ? Każdy nowy pracownik chciałby wiedzieć coś więcej niż tylko że jest wspaniale "bo mi się tak wydaje". Ja spędziłem tam kilka lat i mój przełożony był facetem na poziomie, wiedział co z czym się"je" i nie łatwo było go oszukać :) bo zaczynał niemal od podstaw w tej firmie.Kasę miałem taką jaką wynegocjowałem na początku i się na to zgodzili więc też nie płakałem. Praca owszem ciężka i wymagająca ale coś za coś. Pracownicy na stanowiskach pracy na poziomie mniejszym niż "kierownik"oczywiście mogą mieć zastrzeżenia co wynagrodzenia ale tak jest w każdej niemalże firmie.
3
Nowy Pracownik 2017-02-25 16:24
Czy za pracujące soboty są oddawane dni wolne w tygodniu? Jak to jest?
M 2017-02-26 20:18
Za moich czasów były płatne.
Joanna 2017-02-27 14:42
Asaj Sp. z o.o. poszukuje osoby na stanowisko Magazynier. Miejsce pracy to Siedlce lub Radom. Myślicie o przesłaniu swojej aplikacji? Co myślicie o oferowanych warunkach?
Sabina 2017-03-16 21:50
Ktoś podstawia się za Sabinkę - jest to zwykły tchórz i cham!!!!!!, pisze w swoim imieniu!!!!!
Joanna 2017-03-17 08:35
@M 2017-02-23 18:05
rozumiem, że już nie pracujesz w firmie. A mógłbyś opowiedzieć więcej na temat tego jak wyglądają warunki zatrudnienia w firmie? Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy?
M 2017-03-21 19:46
Skoro Pani chcę przedstawić "profil" firmy i benefity to proszę się zgłosić bezpośrednio do niej. Mnie za to nie płacą :)
Tak przy okazji. Czym więcej zarobisz tym więcej zarobisz tak to mniej więcej wygląda czy to na miejscu handlowca , przedstawiciela handlowego , sprzedawcy na fili czy też zwykłego magazyniera. Firma nie jest złą patrząc na lokalny rynek pracodawców i tyle
2
Joanna 2017-03-22 09:05
@M rozumiem Twoje zdanie, jednak zależy mi na tym, by poznać jak firma jest odbierana właśnie przez jej pracowników. Rozumiem, że dobrze odbierasz Asaj w porównaniu do innych pracowników z rejonu. Bardzo chętnie dowiemy się dlaczego masz właśnie takie zdanie.
M 2017-03-22 19:39
A to za leży przez których pracowników. Jest kilka ich szczebli. Handlowcy, przedstawiciele handlowi,sprzedawcy na sklepach, "zakupowcy" , magazynierzy , kierownicy, dyrektorzy i inni . Każda z tych "komórek" będzie inaczej oceniała pracodawcę jak i zarobki nie mówiąc już o atmosferze pracy. Jak ma ocenić przedstawiciel handlowy warunki pracy sprzedawcy ze sklepu ? W okolicy różnych "miast" jak Stojadła - Siedlce - Radom są różne warunki płacowe w zależności od bezrobocia regionu. Proszę o dokładne dane co do wynagrodzenia pisać do pracodawcy. Podawanie w ogłoszeniach takiej informacji zaoszczędzi czasu przyszłym pracownikom jak i pracodawcy.
2
Sajka 2017-04-04 20:16
Złożyłam swoje cv na stanowisko specjalisty ds administracji ale chciałabym wcześniej dowiedzieć się coś więcej o pracy. Jak się pracuje, jacy ludzie są w firmie? Czy poza pensja są jeszcze jakieś dodatki?
PAOLA 2017-04-05 19:03
Kochana, jeśli będziesz na rozmowie to wszystkiego masz możliwość dopytać.
Myślę, że nie jest to odpowiednie miejsce -internet - pytać o takie szczegóły.
Jest też druga prawda, że powiem ci ,że nie ma np. "dodatków ". A może akurat firma chce coś wprowadzić, o czym my nie wiemy.

Myślę , że pomogłam.
Życzę ci owocnej rozmowy kwalifikacyjnej.
Pozdrawiam.
Feliks 2017-04-11 12:11
Słyszałam, że Asaj Sp. to dobra firma , dziewięciokrotny laureat "Gazeli Biznesu" 2005-2013 Szkoda, że nie prowadzą obecnie żadnej rekrutacji, chciałem się zatrudnić. Jeśli ktoś słyszał o pracy proszę o info
Zostaw swoją opinię o Asaj Sp. z o.o. - Siedlce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Asaj Sp. z o.o.