brak logo

Wydawnictwo Astrum Sp.z.o.o.

Wrocław

Opinie o Wydawnictwo Astrum Sp.z.o.o.

konrad 2013-07-09 23:44
w 2012 r. wygrałem konkurs literacki ogłoszony przez wydawnictwo. nagrodą było wydanie książki, której wydawnictwo, pomimo zapowiedzi prezesa dotychczas nie wydało. pytanie o termin zbywają trudnościami w opracowaniu redakcyjnym. nie polecam kontaktu.
6
Tomasz 2014-04-30 11:37
Pracowałem jako grafik. Płacą 35 zł za strone!! Kilka razy mniej niż poważne wydawnictwa. Niewolnicza stawka. Jeden rysunek rysowałem przez 3 dni,po 10 godz dziennie. Wtedy dopiero rysunek został przyjęty. Jeśli chodzi o zapłatę, to prezes robi co chce, nie patrzy na terminy. Przedłuża wypłaty i tak marnych groszy.
Moje pierwsze zlecenie, żałuje, że się zgodziłem.
Przestrzegam wszystkich ilustratorów prezd Astrum i panem L.T
5
LT 2014-12-01 09:03
Pamiętam Pana ( usunięte przez administratora ) mu wszystko zgodnie z umową, bez problemu.
Nie do końca dostarczył nam pliki tak jak się należy. Długo wyjaśnialiśmy,że ilustrację powinien dostarczać w etapach pracy.
ALe pretensji nie mamy.
LT 2014-12-01 09:06
Witam.Tutaj nie wiem o co chodzi. W roku 2012 konkurs wygrał literacki wygrał Pan Henryk Konkol. Książka pt: Miasto na soli została wydana i jest w sprzedaży. Stąd proszę osobę,która coś wygrała,a my o tym nie wiemy, by do nas napisała.
Danka 2015-01-18 11:20
witam,pamiętam tegp grafika Pana Tomka, pełnego pretensji,kłótliwego.
Umowę za ilustrację miał po 70 zł,nie po 35 zł, posiadam dokumenty.I na tym forum kłamie.
Za wszystko miał zapłacone,choć nie powinien. Plików w warstwach do dzisiaj nie mamy.
Ale co tu pisać.
Sosna 2015-01-18 11:24
Wydawnictwo Astrum,to bardzo solidna i wymagająca firma z długoletnim stażem na rynku książki. Nie wyda kiepsko napisanej książki. I taka jest prawda. Chciałam wydać książkę u nich i wydałam. Ale prace redakcyjne trwały długo. Ale efekt wspaniały. Polecam.Sosna
Tomek 2015-01-18 11:29
Też mam na imię Tomek. Wykonuję ilustracje dla Wydawnictwa Astrum od dwóch lat. Do bajek o zawodach. Płacą bez problemu, stawka nie jest wygórowana. Poprawki i uwagi są naprawdę merytoryczne. Do każdej ilustracji umowa, nie żadne czary.
Ten kto pisze,że szef tej firmy Lech Tkaczyk nie jest w porządku, pisze nieprawdę. A że odrzuca prace graficzne słabe. Trudno,ja nie narzekam. Tomek
Autor debiutant 2015-08-28 05:30
Szanowny Panie Tkaczyk. kilka lat wydałem w Pana wydawnictwie książkę jako debiutant . Naobiecywał mi Pan gruszek na wierzbie i nie dotrzymał obietnic. Książka sprzedała się bez i miał Pan zapłacić prowizję która nie wpłynęła nigdy na moje konto. Miał Pan również zwrócić mi nie sprzedane egzemplarze w przeciągu 2 miesięcy kiedy nie przedłużyłem z Panem umowy wydawniczej. Nie zrobił Pan tego. Można to tak nazwać, że okrada Pan młodych ludzi i projektów i później nie Płaci Pan im prowizji. Ja mógł Pan śmiało podać do sądu ponieważ nie dotrzymał Pan warunków umowy. Nie zrobiłem tego tylko z powodu, że wyjeżdżałem za granicę do pracy. Ale przecież mam na to 7 lat sporo czasu i zrobię to w najmniej oczekiwanym dla Pana momencie i zapłaci Pan mi tę prowizję i należność za niesprzedane książki. Ostrzegam wszystkich uczciwych ludzi i autorów. Le[piej trzymać się Od Pan Tkaczyka z z daleka.
5
Marzena 2015-10-27 17:03
Pan Lech Tkaczyk to szczwany Lis. Podstawia ludzi na forum aby pisali pozytywne komentarze. Wystarczy wpisać wydawnictwo Astrum opinie i wśród nich pojawią się komentarze na gazeta wyborcza jest ich całe mnóstwo same negatywne od ludzi oszukanych i naciągniętych ja osobiście chciałam wydać z nimi książkę, ale jak to przeczytałam od razu zmieniałem zdanie. Wstępnie przeprowadziłam z tym Panem rozmowę tel od razu się zniechęciłem. Nee polecam
5
Danek 2016-05-17 22:28
No chyba uważam, że warto pomyśleć o tym jaki poziom musi miec konkurencja, skoro jest taka podła..
chaber 2016-11-24 18:23
Witam Panie Leszku - dopisuję się do odpowiedzi na zarzuty "pokrzywdzonego" , że moja książka "MIASTO NA SOLI" wygrała w 2012 r. konkurs. Pozdrawiam Henryk Cyprian Konkol
Drama 2016-12-10 01:32
Otarlem sie o wydawnictwo Astrum pracujac u nich jako grafik przez okolo 2 miesiece. Ciezko mowic o jakichs standardach pracy bo ich tam po prostu nie bylo. Pracownicy raczej wegetowali nie upominajac sie o pensje na czas, a ja swoja otrzymalem dlugo po zakonczeniu umowy.

Wystarczy przejrzec aktualna oferte firmy aby dostrzec ich przywiazanie do lat 90. Pan Tkaczyk rowniez jest uosobieniem tamtej epoki, nie rozumiejac do konca na czym polega wspolczesny swiat. Nie polecam.
1
Zuzanna 2017-04-04 11:14
A jak obecnie wyglądają warunki pracy w Wydawnictwo Astrum? Chętnie usłyszymy więcej od obecnych pracowników firmy.
Alan 2017-04-23 15:54
Witam
Solidna firma wydawnicza z dużym doświafczeniem.
Polecam jej książki wydawane na najwyższym poziomie.
Alan
Adam 2017-04-23 15:56
Witam.
Potwierdzam,że to
solidna firma wydawnicza z dużym doświafczeniem.
Polecam jej książki wydawane na najwyższym poziomie.
Adam
Megi 2017-05-31 09:25
Dziwię się że jeszcze są na rynku. Dno i pół metra mułu. Zero szacunku, czekają aby tylko kogoś oszukać.
1
Zostaw swoją opinię o Wydawnictwo Astrum Sp.z.o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wydawnictwo Astrum Sp.z.o.o.