brak logo

Wydawnictwo Astrum Sp.z.o.o.

Wrocław

Opinie o Wydawnictwo Astrum Sp.z.o.o.

konrad 2013-07-09 23:44:28
w 2012 r. wygrałem konkurs literacki ogłoszony przez wydawnictwo. nagrodą było wydanie książki, której wydawnictwo, pomimo zapowiedzi prezesa dotychczas nie wydało. pytanie o termin zbywają trudnościami w opracowaniu redakcyjnym. nie polecam kontaktu.
3
Tomasz 2014-04-30 11:37:55
Pracowałem jako grafik. Płacą 35 zł za strone!! Kilka razy mniej niż poważne wydawnictwa. Niewolnicza stawka. Jeden rysunek rysowałem przez 3 dni,po 10 godz dziennie. Wtedy dopiero rysunek został przyjęty. Jeśli chodzi o zapłatę, to prezes robi co chce, nie patrzy na terminy. Przedłuża wypłaty i tak marnych groszy.
Moje pierwsze zlecenie, żałuje, że się zgodziłem.
Przestrzegam wszystkich ilustratorów prezd Astrum i panem L.T
4
LT 2014-12-01 09:03:04
Pamiętam Pana ( usunięte przez administratora ) mu wszystko zgodnie z umową, bez problemu.
Nie do końca dostarczył nam pliki tak jak się należy. Długo wyjaśnialiśmy,że ilustrację powinien dostarczać w etapach pracy.
ALe pretensji nie mamy.
LT 2014-12-01 09:06:11
Witam.Tutaj nie wiem o co chodzi. W roku 2012 konkurs wygrał literacki wygrał Pan Henryk Konkol. Książka pt: Miasto na soli została wydana i jest w sprzedaży. Stąd proszę osobę,która coś wygrała,a my o tym nie wiemy, by do nas napisała.
Danka 2015-01-18 11:20:18
witam,pamiętam tegp grafika Pana Tomka, pełnego pretensji,kłótliwego.
Umowę za ilustrację miał po 70 zł,nie po 35 zł, posiadam dokumenty.I na tym forum kłamie.
Za wszystko miał zapłacone,choć nie powinien. Plików w warstwach do dzisiaj nie mamy.
Ale co tu pisać.
Sosna 2015-01-18 11:24:10
Wydawnictwo Astrum,to bardzo solidna i wymagająca firma z długoletnim stażem na rynku książki. Nie wyda kiepsko napisanej książki. I taka jest prawda. Chciałam wydać książkę u nich i wydałam. Ale prace redakcyjne trwały długo. Ale efekt wspaniały. Polecam.Sosna
Tomek 2015-01-18 11:29:02
Też mam na imię Tomek. Wykonuję ilustracje dla Wydawnictwa Astrum od dwóch lat. Do bajek o zawodach. Płacą bez problemu, stawka nie jest wygórowana. Poprawki i uwagi są naprawdę merytoryczne. Do każdej ilustracji umowa, nie żadne czary.
Ten kto pisze,że szef tej firmy Lech Tkaczyk nie jest w porządku, pisze nieprawdę. A że odrzuca prace graficzne słabe. Trudno,ja nie narzekam. Tomek
Autor debiutant 2015-08-28 05:30:52
Szanowny Panie Tkaczyk. kilka lat wydałem w Pana wydawnictwie książkę jako debiutant . Naobiecywał mi Pan gruszek na wierzbie i nie dotrzymał obietnic. Książka sprzedała się bez i miał Pan zapłacić prowizję która nie wpłynęła nigdy na moje konto. Miał Pan również zwrócić mi nie sprzedane egzemplarze w przeciągu 2 miesięcy kiedy nie przedłużyłem z Panem umowy wydawniczej. Nie zrobił Pan tego. Można to tak nazwać, że okrada Pan młodych ludzi i projektów i później nie Płaci Pan im prowizji. Ja mógł Pan śmiało podać do sądu ponieważ nie dotrzymał Pan warunków umowy. Nie zrobiłem tego tylko z powodu, że wyjeżdżałem za granicę do pracy. Ale przecież mam na to 7 lat sporo czasu i zrobię to w najmniej oczekiwanym dla Pana momencie i zapłaci Pan mi tę prowizję i należność za niesprzedane książki. Ostrzegam wszystkich uczciwych ludzi i autorów. Le[piej trzymać się Od Pan Tkaczyka z z daleka.
2
Marzena 2015-10-27 17:03:31
Pan Lech Tkaczyk to szczwany Lis. Podstawia ludzi na forum aby pisali pozytywne komentarze. Wystarczy wpisać wydawnictwo Astrum opinie i wśród nich pojawią się komentarze na gazeta wyborcza jest ich całe mnóstwo same negatywne od ludzi oszukanych i naciągniętych ja osobiście chciałam wydać z nimi książkę, ale jak to przeczytałam od razu zmieniałem zdanie. Wstępnie przeprowadziłam z tym Panem rozmowę tel od razu się zniechęciłem. Nee polecam
2
Danek 2016-05-17 22:28:11
No chyba uważam, że warto pomyśleć o tym jaki poziom musi miec konkurencja, skoro jest taka podła..
chaber 2016-11-24 18:23:13
Witam Panie Leszku - dopisuję się do odpowiedzi na zarzuty "pokrzywdzonego" , że moja książka "MIASTO NA SOLI" wygrała w 2012 r. konkurs. Pozdrawiam Henryk Cyprian Konkol
Zostaw swoją opinię o Wydawnictwo Astrum Sp.z.o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wydawnictwo Astrum Sp.z.o.o.