brak logo

KONEX SP. Z O.O.

Łódź

Opinie o KONEX SP. Z O.O.

pudelek 2013-01-31 14:57:16
A mi się tam podoba. Ludziska czego Wy chcecie, gwiazdki z nieba??
5
nikita 2013-02-10 21:22:22
Pudelku drogi chyba nie pracowalas/les w innych zakladach pracy a ja mam za soba pewien bagaz doswiadczenia i wiem co pisze.
miki 2013-06-05 18:00:14
Witam dziwią mnie takie złe opinie może aż tak się tam zmieniło oczywiście ludzie byli różni jak wszędzie ale ja nie narzekałam a co do pensji byłam zadowolona ale nie żebym zarabiała 1100-1300 bo miałam ponad 1700 kilka lat temu i nie boję się pracy w tym zakładzie wszędzie trzeba pracować
szczera 2013-06-18 09:44:10
Wszystkie nowe osoby szybko odchodzą. I dlatego są przyjęcia. Atmosfera zła praca ciężka liczy się tylko norma.
p 2013-06-18 09:56:51
Ta praca to porażka !!!!!!!
1
jarek 2013-09-16 15:49:57
Czyli jednak zarabia się tą mniejszą kasę. A te premie to na jakiej podstawie są przyznawane no i czy zawsze jest ta premia?
1
borys 2014-01-31 19:56:04
A jak behapowiec tam w tej firmie bo jest wolny etat, a co poprzedni wyleciał i jakie zarobki. ktoś wie.
1
borabora 2014-02-16 16:20:50
Behapówka wyleciała bo widocznie zasłużyła. To jest pół etatu.
4
Amyhy 2014-05-11 06:00:41
Witam pracuje tam niecaly rok nigdy mi sie nie zdarzylo zejsc poniezej 1509 na reke ludzie mili fakt faktem kietownictwo do bani. Ale niestety jak chce sie miec dobrze to mozna isc na swoj garnek i nikt nie bedzie narzekal moja opinia pozytywna
aro 2014-05-27 19:23:03
sluchajcie, zastanawia sie nad oferta pracy jako mechanik. orientujecie sie jak tam z placa, umowa o prace? czy sa tu osoby ktore wiedza cos o tym jak aktualnie jest w Konexie? odezwijcie sie..
1
damian 2014-05-31 02:30:49
@aro, jesli chodzi Ci o ogłoszenie konex: mechanik w dziale utrzymania ruchu, to w ogłoszeniu podali, że oferują umowę o pracę w pełnym wymiarze godzin.
Evel 2014-06-04 01:34:15
Średnio zachęcające są takie komentarze, ale coś w tym musi być, bo oferty ciągle wiszą więc niektórzy chyba dużo czasu tam nie zagrzewają.
yoy 2014-09-01 18:43:07
no,tak jak sobie palce ucinają to ludzi potrzeba
młody 2014-09-05 10:46:03
Lepiej omijać szerokim łukiem.Jak masz nerwy ze stali, nie używasz szarych komórek do myślenia i odpowiada Ci traktowanie jak śmiecia. To znalazłeś pracę!!
2
yoy 2014-09-05 20:14:33
czyżby znów kadry się włączyły ...???
piterlks 2014-10-18 22:24:02
swój-ziom i jak pracujesz tam? bo ja w poniedziałek mam przyjść na 8:15 i niby zaczynać tam prace ale nw czy warto, napiszcie co wiecie o tej firmie, z góry dzięki ;)
młody 2014-11-03 12:39:53
To o czym piszesz dotyczy firm w których tli się jeszcze płomień normalnych relacji pomiędzy różnymi poziomami grup pracowniczych (pracownik-kierownik-dyrektor......). Tutaj wypowiadamy się o patologii która przesiąka codzienne działania.
mlody 2014-11-29 10:46:05
Ogólniki i brak konkretów to dość dokładna charakterystyka sposobu postępowania pracodawcy. Dlatego Twoja prośba pozostanie bez odpowiedzi. Na to pytanie po prostu nie da się odpowiedzieć rzeczowo. Tyle w temacie.
stoczyki22@wp.pl 2014-12-01 12:26:48
Witam!Jeżli jesteści bezrobotni i macie ochotę podjąc pracę w Konex to radzę omijac tą firmę szerokim łukiem.Kierownicto jak i personel pomocniczy tzn;(liderzy) są zakłamani i bezwględni w stosunku do nowych pracowników.Może tak byc że po przepracowaniu jednego dnia zostaniecie wykopnięci za bramę zakładu.
młody 2014-12-04 12:07:43
Za odpowiedź na Twoje wątpliwości wystarczają w zupełności 2 słowa: hiper patologia!!!!
1
tony 2015-01-18 14:53:43
nie sądzę , aby wyrzucali takiego człowieka z pracy po jednym dniu bez powodu. Ciężko jest sobie wyobrazić co takiego miałoby kierować osobą odpowiedzialną za pracowników, aby postępowała tak bezmyślnie. Takżę może ktoś zna szczegóły takich akcji ? bo bez to możemy się tylko dziwić i sobie gdybać tutaj
1
storczyki22@wp.pl 2015-01-29 17:17:38
Witam Macieju to co napisałem niestety jest gorzką prawdą.Mój staż pracy zawodowej to 25 lat w jednej firmie i lubię pracowac, ale tam co mnie spotkało,to nie można nazwac pracą,robotą,orką tylko kieratem i tak nikt nie potrafił tego docenic. Jak wykonasz najgoszą robotę wtedy dostaniesz w formie podziękowania kopa za bramę.Skoro wątpisz w moje słowa zatrudni się.
4
kouy 2015-02-18 15:20:39
Zgadzam się pracowałem tam parę lat temu.Atmosfera okropna ludzie zakłamani sami się prześcigają dzięki czemu normy coraz wyższe .Od kiedy nastał obecny kierownik lipa,lipa,lipa.
Krzysztof 2015-03-04 18:34:43
Przestańcie już straszyć banda bajkopisarzy. Praca jak praca myślicie, że na siedzeniu na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] coś zrobicie, trzeba tyrać aby zarobić. Gdyby nie tragiczny dojazd to być może bym tam pracował.
3
pilot 2015-03-07 22:16:11
No to się ciesz , że nie pracowałeś. Nie stac Cie było na helikopter!!!
piter 2015-06-09 17:28:35
Dobra to konkretnie bez bajek o tej firmie bo jest ogłoszenie ,roboty ciężkiej to się nie boje tylko żeby płacili ,Bo pracowałem w gorszym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firma budowlana PAMAR lub jak nazwy nie zmienili to Waldemar Żak to by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
rada 2015-09-06 12:30:07
Firma tragedia. A zarobki szkoda gadać. Jeśli chodzi o produkcje to przez pierwsze 3 miesiące 1800 zł brutto a potem 2000 brutto i taka stawka pozostaje aż do śmierci. Brak stabilizacji co jakiś czas zwolnienia argumentowane oszczędnością bądź brakiem wyrabiania norm. Normy wyśrubowane do granic możliwości, maszyny często się psuja. I po tyg może 2 tyg pracy wymaga się aby robić takie normy jak ludzie co pracują po 15-20 lat w tej chorej firmie. Nie polecam, omijajcie ta firmę długim lukiem. Narobicie się jak niewolnicy a zarobicie grosze i do tego dochodzi jeszcze atmosfera w pracy. Ludzie zakłamani, donoszenie jest norma. Kierownicy zmianowi nic nie robią, nie maja wiedzy o pracy ale co się dziwić jak każdy ma ledwo 20 lat skończone i to ich pierwsza praca ale za to bardzo dobrze potrafią donosić na pracowników. Jak już pisałem jak ktoś nie jest w trudnej sytuacji finansowej i ma czas na szukanie pracy to nie zawracajcie sobie głowy tym syfem. pozdrawiam
5
karo 2015-09-20 15:26:35
Tu też jest beznadziejna atmosfera, dzięki kierowniczce zmianowej bardzo lubi pisać e- maile na wszystkich o byle gó..o za co zabierane są premie. Jak nie musisz to tu nie przychodź.
5
matylda007 2015-11-03 12:50:05
naprawdę jest tak tragicznie?:(
jutro idę na rozmowę w sprawie tej pracy i zaczynam się zastanawiać czy to nie będzie strata czasu. Można tam zarobić bez premii jakieś 1700 zł?
amyhy 2015-11-18 02:48:02
Bzdura syf i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracuje tam i wiem jak jest polecam prace ludzia o mocnych nerwach i szukajacych wyzean i sklonnosciach samobujczych pozdrownie fla ksiysia n :-)
Sandra 2016-02-20 13:56:34
Konex jest wiodącym pracodawcą na łódzkim rynku pracy. Wypłaty są przyzwoite a system premiowy sprawiedliwy. Organizacja pracy na produkcji jest bardzo dobra, maszyny dopieszczone, nigdy niczego nie brakuje jak to bywa u innych producentów. Socjal dość szeroki, były wczasy we Władysławowie i Karpaczu, teraz już ich nie ma ale w planach jest uruchomienie busa do Kochanówki, chętnych sporo. Dobra atmosfera, fachowe podejście do obowiązków - polecam.
5
Ktoś kto wie 2016-02-21 17:53:01
Trochę mijasz się z prawdą. Zarobki dobre? Najniższa krajowa. Socjal? Bez komentarza. Dobra atmosfera? Tu się ubawilem najbardziej.
lucky 2016-02-26 19:21:15
od razu poznać "inteligencję' dla wtajemniczonych wszędzie / prawie / wstaw przeczenie / nie/. serwus!!!
Kiedys 2016-03-04 08:03:55
Sandra Ty tam pracowałas? chyba jesteś z biura i zachwalasz bo nikt nie chce przyjść. To jest praca naprawdę dla desperatow, widać że ludzie przychodzą i na drugi dzień ich już nie ma. Ja odradzam zdrowym ludzia ten zakład omijajcie szerokim łukiem.
platfus 2016-03-12 19:48:38
Ktoś kto wie,Kiedys - ale wy jesteście tępi. Sandra is the best:))
4
major 2016-03-15 17:30:24
A czy ktoś wie ile zarabia i jak się pracuje na stanowisku kierownik zmiany?
xyz 2016-03-23 10:05:02
Sandro Sandro skoro tak zachwalasz ten zakład, to gdzie Ty się podziewasz bo na pewno nie na hali produkcyjnej. Jedynie co można powiedzieć dobrego, to tylko atmosfera między ludźmi na hali jest ok. Zarobki, socjal a właściwie jego brak, organizacja, wymagania w tym zakładzie to jest kpina. Normy ustalane przez kogoś kto nigdy nie usiadł na 8 godzin by tą normę wyrobić. Ale do Ciebie się sra, bo jest mózgowcem zakładowym. Gdyby nie pracownicy, którzy pracują po 10 lat, to by tego zakładu nie było.
prof.Tutka 2016-03-29 20:03:52
wpis "Sandry" jest genialny - tylko trzeba "czytać ze zrozumieniem."
3
aga 2016-04-01 18:14:14
cudowny wpis taki z klasa a jak ktoś zrozumie to doskonale wie o co chodzi .....uwielbiam takie komentarze nie znam pani a już lubię .....mistrzowskie poczucie humoru
4
słoń 2016-04-14 11:34:02
Siema
czy praca na produkcji jest ciężka? Ile macie- pracownicy produkcji- przerwy, i czy warunki "szatniowe" są ludzkie?
plebs1 2016-05-25 18:45:22
no i co, przyjeli, czy nadal jesteś niedorozwój??
3
Edyta 2016-06-29 17:36:22
Obecnie firma w trakcie dynamicznego rozwoju. Stara kadra techniczna została odmłodzona, przyszli młodzi wykształceni fachowcy od procesów i mechaniki. Naprawdę zdolni i doświadczeni kierownicy zmianowi, oraz kadra zarządzająca, która na pierwszym miejscu stawia dobro pracownika i zakładu a dopiero później swoje. Wiosną 2016r firma przyznała 100% załogi znaczne podwyżki do płac. Kierownik UR to ambitny człowiek, chłopaki z UR bardzo chwalą sobie współpracę. Możliwość rozwoju zawodowego, zdobycia doświadczenia na nowoczesnym parku maszynowym, możliwość wzięcia udziały w wielu targach branżowych, oraz w próbach wdrożeniowych.
Zarobki zadowalające, system premiowy przejrzysty dla pracownika i sprawiedliwy, wypłaty zawsze w terminie. Bogaty pakiet socjalny.
Polityka firmy pozwoliła dać pracę dorywcze wielu osobom z agencji, jak również zaoferować pracę wielu osobom obcego pochodzenia.
W skali 1-10 daje tej firmie mocne 9 !!!
8
weteran 2016-06-29 19:30:55
Cześć "Sandra", Ty jestes ze starej kadry czy odmłodzonej??
4
MACIEK 2016-06-30 19:14:43
Co to za kłamstwa wypisujesz kto przyszedł nowy UR chyba tylko JAK.
1
pannaNikt 2016-07-30 13:17:06
"dobra zmiana", podobno wy...lili wszystkich starych, aplikujcie kamikadze!!!
6
platfus 2016-07-31 20:25:35
To jakieś pomówienie, nikt nie został wy....ny. Sami się wszyscy zwolnili. Podobno za dobre warunki)))
pannaNikt 2016-08-03 17:06:41
Wykropkowane słowo kojarzyło mi się ze słowem "pozbyli", Taka przynajmniej fama krąży po K...xach BIS, ,ze staruszkowie stażowi odchodzą = niektórzy wiedzą o co chodzi, Albo ktoś do tego doprowadził. JAK myślicie??
1
MAO83 2016-10-18 14:04:12
Zostałem dzisiaj telefonicznie zaproszony na rozmowę ( pracownik produkcji ).
Opinie widzę bardzo zróżnicowane , czy warto tam jechać czy to strata czasu ?
Może wypowie się ktoś z produkcji jaki tam jest system pracy , wynagrodzenie , premie , benefity ?
Z góry dziękuje i pozdrawiam
Michał 2016-10-21 17:55:17
Cześć.
Czy pracował/pracuje tam ktoś z was na magazynie? Jak wygląda robota? Trzeba biegać czy w miarę na luzie? I jak wygląda sprawa podstawowych zarobków na rękę? Są jakieś dodatki/premie?
Pozdro.
P. 2016-11-20 19:44:17
A ja zastanawiam się nad przejściem do Ravi Sp. z o.o. Ta firma to przyszłość, cały czas się rozrasta. Znam wiele osób, które tam pracują i bardzo sobie chwalą warunki oraz atrakcyjne wynagrodzenie.
13
Zostaw swoją opinię o KONEX SP. Z O.O. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KONEX SP. Z O.O.