brak logo

Cukiernia Staropolska Wojciech Kozłowski

Bydgoszcz

Opinie o Cukiernia Staropolska Wojciech Kozłowski

As 2017-03-26 11:13
Kto następny, kto następny...
Ocena 2017-03-30 09:25
Małgorzata?
24
Vbb 2017-03-30 18:38
To są te wartości i ci wartościowi oto tradycja śmiać się chce.Takich więcej.
13
?@ 2017-04-03 19:15
Ktoś z pracujących w tej cukierni powiedział mi że szef stwierdził niedawno że cyt ,,Jak ludzie odchodzą to nie dlatego że są fachowcami tylko dlatego bo pracowali w STAROPOLSKIEJ u niego i dlatego konkurencja chce ich u siebie ''bo bazują na jego renomie.A przepraszam renoma to co?i dzięki komu?chyba dzięki pracy i fachu ludzi czy się mylę?to ja mam pytanie!znając dobrze historię tej firmy!czy to ciasto robią ludzie nie mający pojęcia o zawodzie cukiernik ?A Staropolska zatrudnia ludzi przyuczonych do zawodu i nie fachowców?to dlaczego ciasto jest godne polecenia?i tak pyszne?a dlaczego szef ma takie zdanie o cukiernikach których swego czasu (w dobrym dla niego okresie)sam dobierał?nagle zmienił zdanie?Czy puszczają mu nerwy jak odchodzą i z tego powodu tak mówi?Przeczy sam sobie?to tak jakby mówił o sobie źle?To on z ORBIS-u też nie był fachowcem jak Pan Sowa go ściągnął do siebie?Trochę dystansu!Nie oszukujmy się.A Pan jada w konkurencji?i nie wie Pan jakich ma Fachowców (w l) i jakie ma Pan szczęście zatrudniając takich Ludzi.Lepsi?hm, no pewnie że są ale no cóż,
no cóż za te pieniążki?taa..
14
Vil 2017-04-04 18:38
Polać @ bo dobrze gaduli .
Prawda jest taka, że robi się tu "syf"ludzie odchodzą bo obowiązków i wymagań przybywa a obiecane premie jak nie widu tak nie widu.Klienci również nie są zadowoleni z coraz mniejszego asortymentu i ograniczeń...
1
Były pracownik 2017-04-07 18:07
Dobry cukiernik jest w stanie wyciągnąć w innych firmach ok 3,5 tyś na rękę. Dlatego śmiać mi sie chce z tych, którzy jeszcze tu pracują. Nie ma się czego bać ! Nie ma fachowców na rynku ze względu na powstałe gimnazja to co teraz przychodzi po szkole to jakaś porażka dlatego dobry cukiernik, który długo pracuje w fachu jest szanowany. Wszedzie tylko nie w Staropolskiej. Powodzenia Panowie życzę wytrwałości jak i mądrych decyzji
2
kk 2017-04-07 18:13
a jak tam pan były ulubieniec werbuje już ludzi do swojej cukierni wiadomo zobaczył jaką kasę można zrobić historia lubi się powtarzać ach ta kapusta konkurencja doświadczenie już ma nauka nie poszła w las
1111 2017-04-07 18:46
to prawda ten pan nie ma już pracowitym nic do zaoferowania bardzo smutne 20 URODZINY TEJ FIRMY
18
Jola 2017-04-07 21:14
Firma zapowiadała się dobrze, jednak "zyskała doradcę“ i to koniec historii. Kurtyna.
17
Joanna 2017-04-10 10:26
@Jola co masz na myśli? Chętnie usłyszymy więcej na temat tego jak Ty odbierasz sytuację w firmie.
300 - 400 ? 2017-04-15 16:07
Witajcie kompani.
Ciekawi mnie jak duże premie otrzymaliście na tę Wielkanoc.
Pozdrawiam.
1
Isg 2017-04-15 18:35
Dobry dowcip roku
Żenada jakich mało
13
Takie zapytanie 2017-04-19 14:09
To prawda że były autorytet właściciela otworzył produkcję cukierniczą i namawia ludzi do pracy z tej cukierni i to tych cukierników co dobrze pracują ?dobrze płaci.To tak jak szef staropolskiej dawno,dawno temu i jak wielu co w tamtych czasach tak zaczynało.Historia lubi się powtarzać.
11
Małgosia 2017-04-19 18:23
W zeszłym roku kupiliśmy babki drożdżowe na Wielkanoc niedobre. W tym roku tak samo musiałam wyrzucić.
wierzący 2017-04-19 22:00
Małgosia , do trzech razy sztuka. :)
Firma dopiero się rozwija , dajmy jej i sobie szansę.
Pitr 2017-04-19 23:53
Faktycznie te babki jakieś nie zjadliwe chyba poszli na ilość...choć z drugiej strony patrząc na puste półki w tak ważny dzień żal pl !
pozdro 2017-04-20 19:14
Jak się nie sprzeda , to się wyrzuci. Jak zawsze. Żaden problem , od lat....
Niejedna pensja idzie w kibel co dzień. I nieraz " tylko żeby nikt nie widział".
6
Qwerty 2017-04-26 21:31
Jak tam staropolanie ? (usunięte przez administratora)
Wesele 2017-05-05 13:32
Najlepsi są ci co zapraszają na swoją uroczystość szefa.Byłoby to normalne gdyby to była rodzina a tak?Dziwne i pewne że dla swojego interesu?a klasa to klasa!A kto to jest szef?
2
jeden z wielu 2017-05-05 15:55
Bo szef zawsze chciał żebyśmy byli jedną , wielką rodziną.
On , Wielki tata i my , jego dzieciątka.
Chciał to ma , jest jak w porządnej polsko-katolickiej rodzinie......
1
zawodnik 2017-05-05 20:19
Co słychać w Staropolskiej Cukiernia z tradycją i nowoczesnością ????
zawodnik 2017-05-05 20:27
Ja go nie zaproszę hahaha
1
TakaPani 2017-05-05 21:02
Wam się wszystkim źle pracuje temu nie pasuje to tam temu to kasy mało wiecznie coś jak się wam nie podoba to wypowiedzenia wiecie gdzie złożyć. W tej firmie nie jest źle tylko ludzie plotki plotunie i romansidla... ja bym to tepiła.
Wesele 2 2017-05-06 07:19
Są ludzie takich mało co nie chcą być jedną wielką rodziną.Mają zasady których się trzymają.Mają godność i szacunek dla siebie.Wystarczy na nich spojżeć.Pracują i nie cukrują a ich wartość to ich praca.Zauważyliście ich?I co w firmie?ktoś pyta ,,PO STAREMU"co się zmieniło?,,NIC"co dalej ?,,NIC",dalej ci normalni będą pracować i będą na boku.Ale z tego będą się śmiać prosto w twarz.Co trzeba tępić ?tych lizusów koleżanko @TakaPani no bo przecież nie tych co pracują i są normalni.A może firmie się nie podobają ludzie z zasadami i swoim zdaniem?To dajcie wypowiedzenia.Wiecie chyba komu i wiecie jak. Serdeczne pozdrowienia dla @TakaPani.
10
TakaPani 2017-05-09 01:17
@Wesele 2 mi nie chodzi o ludzi którzy pracują w firmie sumiennie wykonują to co do nich należy takich ludzi w tej firmie jest garstka na palcach u jednej ręki można policzyć ilu ich jest więcej jest właśnie tych co dużo gadają a naj mniej robią a gadają stoją i się za plecami wysmiewaja do tego ploty do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] strony a od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] już nie i romansiki zonatym fagasom w głowach taka jest prawda... ps. a ja nie pozdrawiam.
Praca jak praca 2017-06-01 00:32
Jak będzie chciał to pójdzie czy to do Krzysia czy do kolegi M .Kraj wolny .A jak wiadomo da się lubić i wszystko gra.Pracowici zawsze znajdą pracę.Staropolska niby taka produkcja niby to wszystko nowe a jakiegoś łał nie robi normalnie nowinek technicznych brak chyba że nowinka to winda ale też bez szału te Komy te piece to wszystko w innych cukierniach już było i jest.No jedynie czym może poszczycić się staropolska to dobrymi pracownikami i tu szacunek ale czy tak będzie zawsze ?nigdy nie można być niczego pewnym.
24
TEKST 2017-06-02 09:53
najlepszy tekst roku ,,jakich ja mam ludzi ,,najlepszych w Europie''a przed wypłatą ,,tyle nadgodzin''jak to? czy jego ktoś lubi?te teksty to nie do nas może lepiej się nie ośmieszać?
7
Joanna 2017-06-02 10:04
Na stronie internetowej firmy można znaleźć ofertę pracy na stanowisko Sprzedawcy. Praca w Bydgoszczy. Co jako obecni pracownicy firmy możecie powiedzieć o pracy właśnie na tym stanowisku? Czego mogą się spodziewać osoby aplikujące? Wasze informacje mogą być bardzo cenne dla osób, które na ten wątek trafiły szukając informacji na temat Cukierni Staropolskiej jako pracodawcy.
;| 2017-06-02 11:11
Czy ktoś aktualizuje tę stronę cukierni, starocie tam jakieś wiszą archiwalne. Bieda
Joanna 2017-06-02 11:27
@;| czyli ta oferta pracy nie jest obecnie aktualna? Możliwe też, że firma stale ma otwartą rekrutacje na to stanowisko, tak by mieć w każdej chwili pulę potencjalnych kandydatów. Masz jakieś informacje na temat tego, czy obecnie są wolne wakaty w firmie?
incognito 2017-06-12 21:06
Do Plusów można zaliczyć wypłatę na czas ale z drugiej strony jeśli ja się nie spóźniam do pracy dlaczego wypłata miała by się spóźniać i z mojego punktu widzenia to wszystko jeśli chodzi o Plusy co do reszty brak rozsądnej organizacji pracy , wszech ogarniający brak kultury , dziwna atmosfera momentami nie do zniesienia dla normalnych , brak profesjonalizmu kompetencji od strony najwyższej Administracji , wszystko na zasadzie Dogadamy się . jeśli ktoś podejmuje tam prace to w 100% musi się jej od dać co do cna świątki piątki i niedziele na zawołanie przy czym wynagrodzenie jest słabe Podsumowując nie wszystko złoto co się świeci .
6
Joanna 2017-06-13 13:40
@incognito mogłabyś/mógłbyś napisać coś więcej o tym jak wygląda system pracy w firmie? Rozumiem, że jest to również praca w niedzielę i święta. Czy są to stałe godziny pracy, czy też system zmianowy?
women 2017-06-14 08:31
Pracowalam.w.staropolskiej 2 lata w sklepie. Powiem tak. Masakra. Zacznijmy od tego ze jestes nowa to nikt Cie nie szanuje, zaganiaja do mycia kibla i sprzatania, stare pracownice to lesery. Kiedy masz wolny dzien potrafia dzwonic ze zostawiony balagan na sklepie po skonczonej zmianie, ze zle to i tamto, wiecznie wytykanie bledow. Masz wolny dzien to cie sciagna bo nie ma ludzi do pracy, a za nadgodziny nie placa. Smieszna jest ta firma. Kierowniczki sklepow to wyniosle lalunie, ktore wybily sie na kablowaniu i kopaniu dolkow. Szkoda Twojego czasu i nerwow. Staropolska niszczy pracowitych i dobrych ludzi. Tam pracuja same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kto jest normalny to szybko odchodzi z tej firmy. Nie polecam nikomu jeszcze za tak marne pieniadze.
2
żenada 2017-06-16 10:24
cukiernia Wiślańska to cukiernia pana co pracował wiele lat w staropolskiej? podobno pracownicy wieloletni dorabiają sobie u niego DOBRZE PŁACI a cukiernicy są szanowani i pewnie wiele z tych dobrych skusi się do niego no proszę może w końcu ktoś tych ludzi doceni a przeczytałem też pewien tekst że szef staropolskiej do cukiernika z tej cukierni o pismo o podwyżkę powiedział ,,że śmietanę z cukrem każdy umie mieszać ''żenada no to powinien mu na to odpowiedzieć no tak,, ale donosić i kablować każdy nie umie'' wstyd i to ktoś co niby zaczynał od zera i to fachowiec cukiernik żenada
6
Xxx 2017-06-16 14:07
W wiślańskiej dobrze płacą, tylko, że wszystko na czarno. 300 zł dniówki za 11h pracy. No i najlepiej 6 dni w tygodniu.
Najlepiej do grubego na legalnie ze śniadankami a do krzysia na fuche w dni wolne.
Pin 2017-06-16 14:10
U remasa też spoko, tylko fakt 1300 na umowie a reszta do łapy...
Lipa jak chory. Ale z 3000-3500 spoko wyciągniesz jak normalnie pracujesz.
Zawistny 2017-06-16 14:18
Tak jak rudy, to najlepiej...
Nely 2017-06-17 06:14
To nie cukiernia Pana, który pracował i kradł...
To cukiernia Pana, który był odbiorcą i też kradł...
KK tam tylko pracuje. Pewnie rozbuja biznes i się rozstaną.
Brima 2017-06-17 06:25

Oj, kradli że aż miło. Zamiast Wiślańska powinna się nazywać " pod zarządem złodziei"
być może.... 2017-06-17 07:33
A skąd wiesz , warto iść na fuchę za te 300 ?
Xxx 2017-06-17 09:10
Warto. Do Ciebie nie dzwonił?
A jaki miły się zrobił zupełnie jak nie on
Długo 2017-06-17 11:47
Za kulisowe rozgrywki których nie znacie zreszta to nie ważne !!! Pracuje jeszcze w tej firmie i cóż powiedzieć jak nie ma pana K to organizacja leży nikt nie potrafi podjąć decyzji dobrej czy złej nawet dam właściciel pewnie żałuje jak to rozegrał teraz narobił sobie tylko konkurencje ale ich zmartwienie my musimy się martwić o siebie
Wesele 2017-06-17 17:41
Takie wypowiedzi są szczere i ci normalni wiedzą co znaczą w firmie i jak szanuje się ich pracę.Nawet kolega ciasta nie zamówił od swojego pana na swoją Uroczystość Weselną tylko od Pani Aleksandry Sowy.Jego pracownicy idą do konkurencji tak ich to zniechęca nie ciasto które sami tworzą tylko podejście do nich samych.Jak ktoś zapytał dlaczego cukiernia Sowa ucina ,,Bo miałem taki kaprys."
być może ...... 2017-06-17 21:02
Być może , a Ciebie co zniechęciło ?
Stawka czy godziny ?
Qwerty 2017-06-17 21:30
Nie nie zrezygnował. Robi cały czas i penie już niedługo dołączy na stałe. Całkiem mocna ekipa się szykuje.
Dorabiający tak jak Ty 2017-06-17 21:58
Są miejsca bliższe i tak samo płatne. :)
Każdy gdzieś ma coś na boku. A przynajmniej większość.
1
Dziubas 2017-06-17 22:26
A to wszystko, z miłości do słodkości XD
4
AWAKENING 2017-06-18 19:12
O to zupełnie jak nasz Szef właściciel Staropolskiej wtedy jak był młody. To tak jak my. Pracował w ,,Hotelu Pod Orłem'' dawniej PRZEDSIĘBIORSTWO PAŃSTWOWE ORBIS na etacie i dorabiał w kilku cukierniach bo miał rodzinę ,marzenia i cel to podobnie jak jego dzieciaczki pracusie na umowie o pracę w Staropolskiej . Co się zmieniło? dużo dzisiaj on wielki BOS widać marzenia się spełniają .Za co krytykować go ?raczej nie.. przecież to nasz jakby motor napędzający że jednak można. Ale też- ktoś mi powiedział że nasz TATA podobno komentował za sceną jak jego pracownik młody zresztą cukiernik kilka lat temu kupił sobie samochód z salonu dzisiaj ma 4 czy 5 lat o ile to prawda? to komentarz był nie na miejscu nawet jak był za kulisami . Jak to? TATA [tak o nim mówimy] ma uwagi? powinien się cieszyć że ludzie idą w górę to taka satysfakcja- tak myślę tak trochę jak on sam tylko wymiar bez porównania bo co to kawał blachy? .Nas specjalnie nie obchodzi czym on śmiga dla nas może jeździć helikopterem i lądować na dachu swojego dziecka czyli firmy i dla nas pracowników nie będzie robiło to żadnego wrażenia. I takie moje i nie tylko moje spostrzeżenie powtórzę słowa kogoś ze starych wpisów ,,...jakaś zawiść panuje w tej firmie'' A atmosfera sztywna można dostać zesztywnienia karku. Szefie czy w tych firmach gdzie pan pracował też tak było? a tam gdzie Pan jest zapraszany do tych produkcji swoich kolegów też tak jest? no jak tak jest wszędzie... to bez komentarza. A PAN mówi jak tu jest super ,jakie to warunki mamy.Może warto by tak popracować nad atmosferą w firmie? Jak ten wpis zdenerwował lub ktoś się oburzył no to trudno .Prawda czasami boli a czasami pomaga. Sympatycznego tygodnia i nie takiej sztywności .Może SZEFOWA PANI EWA POWINNA NAS ODWIEDZIĆ I WPROWADZIĆ TROCHĘ DOBREGO DUCHA I HUMORU tzw. ŻYCIA( bo zrobimy się całkowitymi sztywniakami i w pracy i nie daj Boże prywatnie ) . AWAKENING .
5
incognito 2017-06-19 22:45
systemu godzin pracy nie ma on nie istnieje przychodzisz na zawołanie ktoś wypadnie z grafiku a zdarza się to co najmniej 4 razy w miesiącu i cie ściągają a wszystko zaczyna się od słowa Dogadamy Się
Tradycja 2017-06-20 05:07
Zawsze mówili patrzcie na siebie!Teraz Wy patrzcie na siebie a nie !skąd,co,jak i dlaczego ? A firma niech się nauczy serdeczności .
Zostaw swoją opinię o Cukiernia Staropolska Wojciech Kozłowski - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cukiernia Staropolska Wojciech Kozłowski