brak logo

Cukiernia Staropolska Wojciech Kozłowski

Bydgoszcz

Opinie o Cukiernia Staropolska Wojciech Kozłowski

Jaguar 2016-08-29 06:21
Dużo cukierników ze Staropolskiej pracuje u Sowy i w Rem Marco,nawet Rem Marco ma lody co kilka lat temu wprowadzała mu jedna dziewczyna też odeszła a spora grupa wykonuje torty,kostki,serniki itd...to tu to tam.Przez prawie 20 lat przewinęło się sporo ludzi w tej firmie i wszyscy pracują w zawodzie a szef Staropolskiej też cukiernik wie że jego pracownicy są wyłapywani przez konkurencję bo nawet ostatnio ktoś z dobrego samochodu pytał o cukierników tak więc przemysł cukierniczy się kręci i zbyt na ciacha jest podobno nawet czarny samochód miał kartkę za szybą.
16
Do wypowiedzi wyżej 2016-08-29 10:10
Ta pani wprowadzała lody w Staropolskiej i rozwijała całą machinę produkcyjną już dawno odeszła bardzo zangażowana osoba teraz tworzy markę w konkurencji.
7
rząd E 2016-09-17 09:22
i teraz dopiero widać kto jest uczciwy i wierny Firmie /SZEFOWI /to MY CUKIERNICY/POMOCE /BIUROWI/UMYSŁOWI /ITD...LUDZIE CO owszem narzekają ale mogą z czystym sumieniem spojrzeć Właścicielom prosto w oczy ludzie pracowici i dbający o wyroby które tworzą o pracę o całokształt bez nich ta firma by nie funkcjonowała (do wpisu wyżej) mój wpis jak i wpis na który odpowiadam stwierdza fakt i prawdę a pokazało to życie i ....no właśnie!
58
Serdeczna 2016-09-18 18:41
Nikogo nie zamierzam oceniać ani osądzać , życie zrobi swoje tzw KARMA , czy ktoś w to wierzy czy nie. Poza tym dzisiejsza Ewangelia skojarzyła mi się z postem " TAKA SYTUACJA " Ewangelia wg św. Łukasza 16,1-13.
Jezus powiedział do swoich uczniów: «Pewien bogaty człowiek miał rządcę, którego oskarżono przed nim, że trwoni jego majątek.
Przywołał go do siebie i rzekł mu: "Cóż to słyszę o tobie? Zdaj sprawę z twego zarządu, bo już nie będziesz mógł być rządcą".
Na to rządca rzekł sam do siebie: "Co ja pocznę, skoro mój pan pozbawia mię zarządu? Kopać nie mogę, żebrać się wstydzę.
Wiem, co uczynię, żeby mię ludzie przyjęli do swoich domów, gdy będę usunięty z zarządu".
Przywołał więc do siebie każdego z dłużników swego pana i zapytał pierwszego: "Ile jesteś winien mojemu panu?"
Ten odpowiedział: "Sto beczek oliwy". On mu rzekł: "Weź swoje zobowiązanie, siadaj prędko i napisz: pięćdziesiąt".
Następnie pytał drugiego: "A ty ile jesteś winien?" Ten odrzekł: "Sto korcy pszenicy". Mówi mu: "Weź swoje zobowiązanie i napisz: osiemdziesiąt".
Pan pochwalił nieuczciwego rządcę, że roztropnie postąpił. Bo synowie tego świata roztropniejsi są w stosunkach z ludźmi podobnymi sobie niż synowie światłości».
Ja też wam powiadam: "Pozyskujcie sobie przyjaciół niegodziwą mamoną, aby gdy wszystko się skończy, przyjęto was do wiecznych przybytków.
Kto w drobnej rzeczy jest wierny, ten i w wielkiej będzie wierny; a kto w drobnej rzeczy jest nieuczciwy, ten i w wielkiej nieuczciwy będzie.
Jeśli więc w zarządzie niegodziwą mamoną nie okazaliście się wierni, prawdziwe dobro kto wam powierzy?
Jeśli w zarządzie cudzym dobrem nie okazaliście się wierni, kto wam da wasze?
Żaden sługa nie może dwom panom służyć. Gdyż albo jednego będzie nienawidził, a drugiego miłował; albo z tamtym będzie trzymał, a tym wzgardzi. Nie możecie służyć Bogu i mamonie».
TAKA SYTUACJA 2016-09-19 09:58
nikt tak dobrze nie był traktowany przez szefa premie dobra pensja samochód wycieczki najlepsze telefony,laptop nagrody profity i jeśli mieszamy w to PANA BOGA to BÓG wie co jeszcze wszystko i dobry bardzo dobry szacunek dla tej osoby od SZEFA FIRMY liczył się z jego zdaniem przykre i to na tyle JESZCZE RAZ WSTYD
43
Czytelnik 2016-09-19 13:13
Stało się to co musiało się stać. Za to teraz będą awanse , pewnie już niektórzy ręce zacierają. Gratuluję. Ale czy będzie lepiej to w to szczerze wątpię. Za duże zatrudnienie jest żeby powróciła "Staropolska" sprzed lat. Teraz powinni poodchodzić ci co wiecznie narzekają na wszystko i psują atmosferę !!!!!! No chyba, że tylko tak gadają bo nic innego nie potrafią......

Mało coś tych stron , tylko 5 ? Kiedyś było sporo więcej , admin pokasował ?
Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia w pracy.
Zbierajcie siły na święta.
1
Oj 2016-09-22 12:29
Do kogo tyczył się ten wpis ? Do Nas Pracowników uczciwych?Mamy się śmiać czy płakać ?
Grupa Trzymająca Władzę 2016-09-23 07:30
Dyskutujcie , dyskutujcie bo wieje nudą.
A uczciwi mogą być spokojni......
o 2016-10-02 10:33
pracowity,zaradny,sumienny to ma a niektórzy latają wchodzą w ...... że niby tacy pracowici za pracę się zabrać a nie za pierdoły i za obrabianie uczciwych on nie lata i ma nieroby poodchodzić i przestać powietrze w firmie zanieczyszczać a forum jest o pracy
53
ivt 2016-10-04 17:08
szkoda czasu i przeżywania i żalu niektórych nie warto nie są nawet w kilku procentach tego warci a ci normalni też nieraz popełniają błędy są zbyt ufni i współczujący życie
175
- 2016-10-04 18:37
Tak teraz jest czyściej powietrze zaczyna pachnieć, jak tata ZAOBSERWUJE LUDZI co przez kierownika byli na uboczu to zauważy pozytywy tych ludzi układy do lamusa i docenianie pracy i dbałości o wyroby a cukiernia w nowym wydaniu i w pięknym nowiutkim obiekcie o-bok bez złych duchów i będzie znowu jak dawniej w STAROPOLSKIEJ bo musi być gorzej nie będzie pozdrawiam.
6
xpxm 2016-10-18 15:14
Tak tutaj ludzie mogą dużo a im więcej szumu tym lepiej przyzwolenie na wszystko każdy po stracie pracy czy stanowiska ma lepiej cukiernicy wyłapywani przez konkurencję wiadomo doświadczenie tylko patrzeć jak odejdzie znaczne grono.Ambitni cukiernicy jeden nawet ma kawiarnię w Toruniu bardzo sympatyczny byli w weekend z partnerką bardzo ładna dziewczyna -prywatność przepraszam pokazali się razem jest współwłaścicielem nie wiem kto wyłożył ale jest uroczo kawę mi podał z uśmiechem funkcjonuje dobrze nie podam nazwy przez to że reklama tu nie funkcjonuje a ja mam szacunek do takich ludzi i ich podziwiam także CI skromni są ambitni.Tak więc nie tylko SZEF może być mądry powodzenia dla wszystkich co tu pracowali i pracują a te papiery o dorabianiu wywalcie do śmieci i róbcie swoje bo tu wszystko można.A SZEF JEST SPOKO bo sam dorabiał ktoś o tym wspominał i my o tym wiemy nie od dzisiaj jeszcze raz dobry cukiernik znajdzie pracę zawsze jeden drugiego wciąga pozdrowienia dla załogi a ogólnie to pierwszy raz jestem na forum ale wpisy inteligentne.
35
PRUSZCZ 2016-10-18 16:42
teraz będzie rozwój pewnej cukierni w Pruszczu jeszcze kilku cukierników tam powinno iść koledzy ściągną z tej cukierni i tAK będzie nowa cukiernia STAROPOLSKA ale bez kilku dobrych osób @ivt bzdura do dzisiaj się kumplują kto im zabroni ale piszcie gadajcie oczerniajcie to w waszym stylu a oni mają na to wywalone PISZCIE PISALIŚCIE O R/M A TERAZ PISZCIE O F&F
1
Bum 2016-10-20 07:42
Zrobił to co uważał za słuszne nikt się nie odważył nawet ci co byli niby takimi kumplami z pierwszego rzędu wszyscy się odsunęli i niezły ubaw był stare dzieje ma swoje zdanie chłopak i tyle(a cena za to jest wysoka) i tak pozostało a dzisiaj?o nim messenger działa i to mężczyźni czyżby niektórzy nie mieli innego tematu aby mieć swoją opinię na jakiś temat lub o kimś trzeba sobie samemu ją wyrobić i wypracować prawda? a ogólnie jak wiało nudą tak wieje nudą.
56
PRUSZCZ 2016-10-21 18:58
no to teraz niech Krzysztof z Markiem ściągną Piotra do siebie bo jak tworzyć ekipę to z konkretnych ludzi no i tak po kolei dzisiaj cukiernicy to zawód trendy a wiadomo jak znikają solidni ludzie to i jakość spada chyba nikogo tu nie obrażam?
@ 2016-10-26 05:24
I to jest prawdziwy luksus -czyste sumienie i bycie sobą
47
Ciasteczko 2016-11-24 08:18
I tak trzymać!Byli tacy co budowali swoją karierę na innych,byli też tacy co kapowaniem dochodzili do stanowiska latali, latali i wylatali już ich nie ma.Niestety są też tacy co bardzo chcieli być blisko Szefa i mieli chore ambicje pucowaniem i swoimi tanimi gierkami chcieli coś osiągnąć bezskutecznie dzisiaj na bocznym torze (władze się zmieniły) i jakby nie ma kto ich wypromować no bo za co?nie wszyscy lubią pucusiów.Niektórych to strasznie boli spadanie też boli i to bardzo może teraz będą inne wartości w cenie ?zobaczymy! no i zależy jeszcze co i kto w tej firmie teraz jest wartością?Pracowici i z zasadami mogą być spokojni nie wszyscy w tej firmie mają manię wyższości ale i bez tego sobie świetnie radzą.
57
t. j.T 2016-11-25 09:50
no proszę jaki dobry szef nawet ktoś z jego pracowników ma kawiarnię i jednak można ktoś znany dał na start i jest interesik po połowie ale przecież nikt nic złego nie robi nikt nikogo nie okrada po prostu legalnie i z klasą ale o tym cicho sza.... trzymam kciuki
13
:-) 2016-11-25 20:11
Chodzą ploty o premiach na święta. Ktoś potwierdzi? Czy jak zwykle?
3
Mariolka 2016-11-26 09:22
Nigdy premi nie było i nie sądzę by były,ciasto a raczej jego resztki pod koniec dnia pff też mi wielki prezent wolelibysmy bony lub kasę którą wydalibyśmy godnie...POzdrawiamy górę ☺
6
Bubu 2016-12-02 20:52
He he stolarzy zapytaj.
***** 2016-12-08 18:18
Przepraszam bardzo @PRUSZCZ a oni są w jednej drużynie ??? Szczerze w to wątpię -chyba coś się śniło-nie ta ,, LIGA '' nie to podwórko!!!
48
Gość 2016-12-18 09:16
Taki duży zaklad pracy a żadnych talonow na Swieta ani premi , żal. Nawet w malych zakladach dostaja symboliczna premię a tu nic , wstyd.
4
a 2016-12-18 13:01
ojoj co kremu z kakao nie ma kto mieszać, śmietany miseczką wykładać,już się im śni były zespół?oj pewnie że chcieliby mieć niektórych przy sobie ale faktycznie chyba mało prawdopodobne@*****ale jest jeszcze parę osób bujającymi bioderkami proponuję tam zadzwonić albo napisać! a krem jak to krem sam się robi przecież
2
PRACOWNIK 2016-12-20 15:00
NO PROSZĘ znowu razem przy stole co za zrządzenie od losu może tam ich w końcu ktoś doceni bo tu mieli naprawdę niefajnie a może mieli za dobrze ? A po co im niby cukiernicy ze STAROPOLSKIEJ nie ogarniają?
2
Gwiazdeczka 2016-12-21 19:00
Cukiernictwo kwitnie i cukiernicy też kilku w konkurencji po godzinach 40 za godzinę plus dojazd 4 godzinki 160 kosteczki i torciki i to u kolegów Szeryfa Staropolskie.Kawiarenka też ale nazwisko inne więc ta osoba czysta.A 5000 kary za pracę w konkurencji pic na muchy.Także szefie Wesołych Świąt ,radości i satysfakcji jak i zadowolenia z tak dobrze wyszkolonej kadry cukierniczej .Pozdrawienia.
7
Choinka z ręcznie malowanymi bąbkami. 2016-12-21 20:01
To jest odpowiedź na to właśnie pracownicy muszą szukać innej drogi aby godnie funkcjonować chyba coś jest nie tak.Małe firmy dają ciasto a tu nawet makowca nie ma ludzie szanujcie się!trochę godności nie proście się o to a w Wigilię upieczenie sobie sami a nie przyjeżdżacie po resztki kupcie sobie dajcie dowód że jesteście ambitni i macie klasę!Ewangelię ktoś wpisał (Święci) trzeba poszukać czy jest coś w Ewangelii o czymś takim Wesołych Świąt.
17
Choinka z ręcznie malowanymi bombkami 2016-12-21 20:35
Mała pomyłka @Choinka....szybkie pisanie
5 NA 5 2016-12-29 16:41
Czy jest sens wrzucać coś takiego?niektórzy to są tylko w słowach mądrzy a życie pokazuje dopiero jaka ich ta wiara jest głęboka. Taki szacunek mamy na jaki sobie zasłużyliśmy!!!
14
ANONIM 2017-01-19 17:51
DZIEŃ DOBRY A DLACZEGO AKURAT KOLEGĘ ?lepszy duet to pewien BRYGADZISTA co biegał za byłym kierownikiem i sam miał już lada moment być awansowany bardzo dobre stwierdzenie @CIASTECZKO BRAWO!!PRAWDA! NIE WYSZŁO HM hm tragedia do stołu 106 alpejskiej i kremy samemu .,,SZEF WAM PŁACI ZA PRACĘ STWIERDZIŁ ...,,
45
Celebryta 2017-01-20 20:31
Oj sypie nam się Staropolska :D za chwilę to nie bedzie komu robic
7
qwerty 2017-01-29 13:11
W jaki sensie sie sypie?
Urwis 2017-01-30 15:28
Jak dbasz tak masz :)
4
Staram się. 2017-02-14 12:39
Przestańcie narzekać a zacznijcie doceniać to co macie , a jak wam żle to się pozwalniajcie.
Furkat 2017-02-15 18:02
Już odchodzą a za nimi pojdzie więcej ...Nie ma komu robic a sklepy rosną jak grzyby po deszczu
8
Staramy się 2017-02-16 10:30
,,DOCENIAJCIE TYCH CO MACIE'' SZANOWNI PAŃSTWO
16
? 2017-02-17 12:35
? ? ?
? 2017-02-17 12:42
? ? ?
? 2017-02-17 12:45
? ? ?
Odpowiedzi 2017-02-18 13:25
Każda odpowiedź z tych pytań jest prosta!Podsumowując ? ? ? Odpowiedź 1)Też ma się dobrze pracuje w Staropolskiej już dobre 10 lat udowodnił że kupić go niełatwo chociaż wahania były)Odp.2)Bez komentarza)Odp.3) Gadanie,oczernianie bez pokrycia i ludzi mało inteligentnych,siejących ferment na zakładzie a i tak są mało skuteczni ! Prawda?Ten cukiernik pracuje ponad 10 lat zna swoją cenę i ma swoją wartość.A Szef i tak wie kto co potrafi i jak pracuje i ma swoje zdanie na temat pracowitych a pracowici reklamy nie potrzebują potrzebują jej chyba ci co sięgają po chwyty poniżej pasa,mają dwie lewe i na plecach tych dobrych i tym gadaniem chcą się wybić przed szereg a może ona chciałaby aby on na nią pracował?Każdy pracuje na swoje koleżanko z tortów z jego zmiany,trochę rozsądku!Układy się skończyły z końcem września 2016r i ci promowani za nic są na rozdrożu więc obierają inną strategię nie mającą nic wspólnego z pracą i ich pracowitością.Jest jednak jakaś sprawiedliwość! teraz będzie płaca za pracę tak jak było dawniej.Pracowitym z zasadami i uczciwym nikt i nic w tej cukierni nie zaszkodzi i koniec tematu.
30
Pączuś... 2017-02-22 13:06
Nigdy wszystkim nie dogodzisz , powodów do narzekań nie ma raczej większych.
W każdej firmie zawsze coś się znajdzie co mogło by być lepiej zorganizowane.
Przyłóżcie się do pączków tłusto-czwartkowych lepiej.
abcd 2017-03-06 10:59
przecież on się zwolnił pracuje do końca czerwca
N 2017-03-07 13:33
PIOTR?
ciekawy 2017-03-07 14:11
Idzie nowe , oby lepsze.
... 2017-03-08 22:01
Haha! Robią was jak dzieci.
2
lulu 2017-03-09 09:30
Informacje przeciekły .Ubrał nawet kierownicze spodnie uśmiech jak sprzed lat,żartował.Ciśnie się pytanie dlaczego normalni odchodzą?A szumowiny zostają?A teraz praca szefuniu zabierał premię za chorobowe leciał jak za zboże następnie od poniedziałku oddawał.Czyżby ktoś go uświadomił że za chwilę nie będzie kim robić?Ale nikt zdania jednak nie zmienił dalej po kątach są takie opinie że wstyd powtarzać.Pięknego dnia.
14
Uno 2017-03-09 14:29
..."premie" to jakaś kpina coraz mniejsze a widzimy ze zbyt większy ot takie podziękowanie.
11
smutno mi. 2017-03-09 16:08
Początek końca , bo w dobrą stronę to nie idzie. :(
A to posunięcie z premiami za chorobowe , słaby ruch. Kolejny błąd firmy.
11
Kat 2017-03-10 18:50
Jak dbają tak mają...nie można tylko wymagać droga góro : )
6
Joanna 2017-03-14 15:46
Jesteś zainteresowany informacjami na temat aktualnych ofert pracy do firmy? Znajdziesz je odwiedzając ich stronę internetową: http://www.cukierniastaropolska.pl/kariera
Zamierzasz aplikować? Jakie informacje na temat pracy w firmie byłyby dla Ciebie przydatne?
Zostaw swoją opinię o Cukiernia Staropolska Wojciech Kozłowski - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cukiernia Staropolska Wojciech Kozłowski