brak logo

Bakoma

Zamość

Opinie o Bakoma

gruby 2015-01-08 18:20
Ciekawe gdzie widziałeś stanowisko przedstawiciela w bakomie, haha, dokładnie się dowiedz co to vanseller
4
Grzechu 2015-01-23 02:04
Robota w Bakomie to zażynka, ciągła presja nie polecam. Do tego chamskie odzywki o wyzywanie!!!!!!!!
4
bakus 2015-01-29 01:07
Kolego jaki socjal. Zrobia impre raz na 10 lat z naszych pieniędzy i to wszystko a jogurty to po terminie będziesz mogl wsuwac:)
2
Cinek 2015-02-07 17:49
Witam orientuję sie ktoś czy ca przyjęcia na produkcje ? niestety nie posiadam uprawnien na wózek
Stary bakuś 2015-02-16 18:53
Ale wy narzekacie pracowałem w Bakomie od 2010 do 2013 i jak robisz plany, to pensja się kręci w okolicach 3500. Ale trzeba cos od siebie dać i zespół musi być dobry. Więc jak wam się nie podoba to po co pracujecie tam ?
1
35000 2015-03-06 20:00
do Stary bakuś.Dlaczego już nie pracujesz?
2
ktoś 2015-03-29 11:06
deputat to sobie weźmiesz jak ci jogurty na aucie się przeterminują a później za nie zapłacić przy inwentaryzacji. Co do konkursów to szanse na ich wygranie i tak mają tylko najlepsze trasy co i tak dobrze zarabiają.Jak masz lipną trasę to nie zarobisz za wiele i konkursu też nie wygrasz.Za przeterminowany towar płacisz z wypłaty.Plany coraz wyższe. Na plus nowe auta głównie Iveco Eurocargo średnio 5-3 lata i młodsze, jeżdziłem nawet nówką. Jak jest plan to spoko od 3tys w górę zależy od trasy ale bez planu przy słabej trasie to poniżej 2 tys kiedys było lepiej
4
Adam rcd 2015-05-09 12:21
SYF nie polecam. Sztab ludiz pracuje aby pracownika wyrzeźbić i wycinać jak cytryne. Nie polecam. Kupa stresu nic wiecej.
5
jurek bełkot 2015-08-11 23:28
Kiedy zrozumiecie ,że nie jesteście tylko kierowcami w bakomie tylko sprzedawcą, kasjerem, i magazynierem. Jak by za samo driverowanie płacili tak jak wypisują tutaj to było by super. Bakoma jest dla frajerów kiedyś można było zarobić a teraz to tułaczka i kupa nerwów na sklepach.
3
bombel 2015-12-16 18:06
Dno i syf. Szkoda fatygi.
3
polecam 2015-12-26 18:28
KIEROWCA biala toyota
( WSC AL47) ROBIE KAŻDEMU LODA ZA DARMO
3
cotam 2016-02-05 23:36
TO JEST DNO TOTALNE NIE NIE NIE 3 RAZY NIE PORAŻKA
4
Wojtek 2016-02-06 18:44
system jest tak zrobiony aby się narypać a planu i tak nie zrobisz, wiec dużo mniej zarobisz... Jesteś kierowca, kasjerem, magazynierem i handlowecem w jednym. Ta robota nie jest warta złamanego grosza. Przedstawiciel handlowy już ma lepiej bo towaru nie wydaje i nie ma na stanie....
5
olimp 2016-02-09 09:47
Panowie jakie są realne zarobki w bakomie ? ile czasu średnio spedza sie w pracy ?
Augiasz 2016-02-21 15:43
Prawda jest inna. Rypiesz codziennie po 12h a nawet po 14 jak jest dostawa towaru. Do tego jeździsz z forsa ze sklepów. Uważasz na policja, itd, SM, Służbe Celną o sanepidzie już nie wspomnę zazwyczaj atakują w lecie jak jest gorąco. Do tego kontrole i targety powymyślane na brandy.
5
Jacek Kroczek 2016-02-23 15:06
Jak idziesz na mechanika to jesteś mechaniorem. My u rozmawiamy o regionalnych dystrybucjach.
enter 2016-03-01 14:33
Oj naiwni naiwni.Jak nie chcecie mieć długów to omijajcie ta firmę z daleka.W ciągu dwóch trzech miesięcy pracy dorobicie się sporych długów 1000 do 2000 zł.zależnie od sklepów jakie wam przydzielą.Po to podsuną wam bezprawny weksel inblanko przy przyjęciu do pracy. Jesteście faktycznie kierowcami, przedstawicielami handlowymi,księgowymi,ładowaczami,kasjerami,a przy nauce pomocnikami kierowców. Skąd te długi. Ano z przeterminowanych jogurtów i innych towarów.Za wszystkie towary których nie udało się wam sprzedać przed upływem daty ważności musicie zapłacić. Tak tak to jest właśnie Bakoma. Wrażenia moje z pracy w tej firmie to : przyjmuje się pracownika, szkoli się go,a raczej on sam i następnie wypuszcza na "słabą" trasę. Po 3-4 miesiącach zwalnia się go.Po remanencie gdzie dług do spłaty przez Ciebie-przyszły pracowniku sięga 1000-2000 zł. szuka następnego frajera. W oddziałach jest 2 lub 3 „starych” pracowników i księgowa, a raczej fakturzystka ślizgających się na nowych ludziach. Tym sposobem spokojnie firma z jej oddziałami może egzystować latami kiedy ty nowy pracowniku będziesz dopłacał do niej. A wspomnę jeszcze o ciągłych esemesach z nakazami zrób to lub tamto no i kwotą ile grupa dzisiaj sprzedała. Co ważne.Znowu nie będzie premii przez Ciebie bo słabo sprzedajesz. A sprzedajesz tyle tylko jakie masz sklepy. Cwaniaki dobrych sklepów Ci nie oddadzą ty masz szukać nowych. Co do godzin pracy średnio 10-14.Ale w Bakomie płacą tylko za 10.Resztę robisz na swój koszt nikt Ci za to nie zapłaci. Wręcz jesteś zachęcany do skrócenia czasu pracy ale na początku tego nie wiesz, że to pułapka. Nie sprzedasz towaru to za wszystko i tak zapłacisz przy wypłacie. A podziękują Ci telefonem abyś przyjechał do bazy na 14. Tam zrobią Ci publiczny remanent i powiadomią, że rozwiązują z Tobą umowę. Co do kierowników zatrudnionych w oddziałach to mają tylko w oczach i umyśle numerykę i sprzedaż. Co chwila jakieś szkolenia, wyjazdy - ty na to będziesz się składał swoimi stratami po remanencie. Nie potrafią ułożyć nawet porządnie trasy co tam straty „ty frajer” i tak za wszystko zapłacisz. Tak więc powodzenia życzę desperatom zatrudniającym się w tej firmie.
13
enter 2016-03-01 14:38
Oj naiwni naiwni.Jak nie chcecie mieć długów to omijajcie ta firmę z daleka.W ciągu dwóch trzech miesięcy pracy dorobicie się sporych długów 1000 do 2000 zł.zależnie od sklepów jakie wam przydzielą.Po to podsuną wam bezprawny weksel inblanko przy przyjęciu do pracy. Jesteście faktycznie kierowcami, przedstawicielami handlowymi, ładowaczami, kasjerami,a przy nauce pomocnikami kierowców. Skąd te długi. Ano z przeterminowanych jogurtów i innych towarów.Za wszystkie towary których nie udało się wam sprzedać przed upływem daty ważności musicie zapłacić. Tak tak to jest właśnie Bakoma. Wrażenia moje z pracy w tej firmie to : przyjmuje się pracownika, szkoli się go,a raczej on sam i następnie wypuszcza na "słabą" trasę. Po 3-4 miesiącach zwalnia się go.Po remanencie gdzie dług do spłaty przez Ciebie-przyszły pracowniku sięga 1000-2000 zł. szuka następnego frajera. W oddziałach jest 2 lub 3 „starych” pracowników i księgowa, a raczej fakturzystka ślizgających się na nowych ludziach. Tym sposobem spokojnie firma z jej oddziałami może egzystować latami kiedy ty nowy pracowniku będziesz dopłacał do niej. A wspomnę jeszcze o ciągłych esemesach z nakazami zrób to lub tamto no i kwotą ile grupa dzisiaj sprzedała. Co ważne.Znowu nie będzie premii przez Ciebie bo słabo sprzedajesz. A sprzedajesz tyle tylko jakie masz sklepy. Cwaniaki dobrych sklepów Ci nie oddadzą ty masz szukać nowych. Co do godzin pracy średnio 10-14.Ale w Bakomie płacą tylko za 10.Resztę robisz na swój koszt nikt Ci za to nie zapłaci. Wręcz jesteś zachęcany do skrócenia czasu pracy ale na początku tego nie wiesz, że to pułapka. Nie sprzedasz towaru to za wszystko i tak zapłacisz przy wypłacie. A podziękują Ci telefonem abyś przyjechał do bazy na 14. Tam zrobią Ci publiczny remanent i powiadomią, że rozwiązują z Tobą umowę. Co do kierowników zatrudnionych w oddziałach to mają tylko w oczach i umyśle numerykę i sprzedaż. Co chwila jakieś szkolenia, wyjazdy - ty na to będziesz się składał swoimi stratami po remanencie. Nie potrafią ułożyć nawet porządnie trasy co tam straty „ty frajer” i tak za wszystko zapłacisz. Tak więc powodzenia życzę desperatom zatrudniającym się w tej firmie.
4
enter 2016-03-02 23:09
Wcale się nie obrażam napisałem czyste fakty.Nie wieżysz to sam spróbuj to przeżyć.Tak ,w tej pracy jesteś również przedstawicielem handlowym.Tylko Bakoma za to Ci nie zapłaci.Tak jak widzę próbują tu się wypowiadać ci marni kierownicy, aby choć trochę wybielić wizerunek tej firmy.Na szczęście widzę tyle negatywnych wypowiedzi ,że nic nie zmiemi marnego obrazu Bakomy.
7
enter 2016-03-04 23:24
Trafiasz w samo sedno.Nic dodać nic ująć.
1
vanseller 2016-03-09 22:47
Oj naiwni naiwni.Jak nie chcecie mieć długów to omijajcie ta firmę z daleka.W ciągu dwóch trzech miesięcy pracy dorobicie się sporych długów 1000 do 2000 zł.zależnie od sklepów jakie wam przydzielą.Po to podsuną wam bezprawny weksel inblanko przy przyjęciu do pracy. Jesteście faktycznie kierowcami, przedstawicielami handlowymi, ładowaczami, kasjerami,a przy nauce pomocnikami kierowców. Skąd te długi. Ano z przeterminowanych jogurtów i innych towarów.Za wszystkie towary których nie udało się wam sprzedać przed upływem daty ważności musicie zapłacić. Tak tak to jest właśnie Bakoma. Wrażenia moje z pracy w tej firmie to : przyjmuje się pracownika, szkoli się go,a raczej on sam i następnie wypuszcza na "słabą" trasę. Po 3-4 miesiącach zwalnia się go.Po remanencie gdzie dług do spłaty przez Ciebie-przyszły pracowniku sięga 1000-2000 zł. szuka następnego frajera. W oddziałach jest 2 lub 3 „starych” pracowników i księgowa, a raczej fakturzystka ślizgających się na nowych ludziach. Tym sposobem spokojnie firma z jej oddziałami może egzystować latami kiedy ty nowy pracowniku będziesz dopłacał do niej. A wspomnę jeszcze o ciągłych esemesach z nakazami zrób to lub tamto no i kwotą ile grupa dzisiaj sprzedała. Co ważne.Znowu nie będzie premii przez Ciebie bo słabo sprzedajesz. A sprzedajesz tyle tylko jakie masz sklepy. Cwaniaki dobrych sklepów Ci nie oddadzą ty masz szukać nowych. Co do godzin pracy średnio 10-14.Ale w Bakomie płacą tylko za 10.Resztę robisz na swój koszt nikt Ci za to nie zapłaci. Wręcz jesteś zachęcany do skrócenia czasu pracy ale na początku tego nie wiesz, że to pułapka. Nie sprzedasz towaru to za wszystko i tak zapłacisz przy wypłacie. A podziękują Ci telefonem abyś przyjechał do bazy na 14. Tam zrobią Ci publiczny remanent i powiadomią, że rozwiązują z Tobą umowę. Co do kierowników zatrudnionych w oddziałach to mają tylko w oczach i umyśle numerykę i sprzedaż. Co chwila jakieś szkolenia, wyjazdy - ty na to będziesz się składał swoimi stratami po remanencie. Nie potrafią ułożyć nawet porządnie trasy co tam straty „ty frajer” i tak za wszystko zapłacisz. Tak więc powodzenia życzę desperatom zatrudniającym się w tej firmie.
4
nadalpracuje 2016-03-20 22:03
Aż tak żle jak opisał to enter to nie jest u mnie w oddziale kierowcy raczej pracuja średnio po 9 godzin i tylko najlepsze trasy po średnio 11 ale oni zawsze maja pensje powyżej 3 tys. Najgorzej mają rotacyjni bo oni zawsze mają przynajmniej godzine w plecy. Co do towaru to napewno nie jest jak enter pisze poniewaz towar jak sie zbliża do konca terminu mozesz wrzucic na gratisy na sklep i Cie to nie obchodzi. Presja troche jest ale bez przesady. Nie prawda jest że sam się szkolisz bo jak Cie przyjmują masz miesiąc jazdy z innymi kierowcami. Najgorsze są początki a póżniej z górki
1
realista 2016-03-25 07:45
Bo uwierzyli kłamcom takim jak ty.A nie jest łatwo wyjść z Bakomy ot tak.Najpierw trzeba spłacić długi co u młodych na dorobku może stanowić niezły problem.A przypominam o podpisywaniu weksla inblanco przy zatrudnianiu.Zaprzeczysz "kierowniczku" ?
4
Piotrsopot 2016-03-25 08:28
Jakie podpisywanie wyroku? Po prostu przychodzisz do nowej pracy i pracujesz. Nie wiesz nic o pułapkach zastawionych na nowych. Do tego jeśli jesteś uczciwy to już na samym początku jesteś stracony. To praca dla ludzi którzy z sumieniem są delikatnie pisząc na bakier. Polega to na ciągłym wciskaniu maksymalnej ilości towaru, obiecywaniu wyrównania strat. Następnie zmianie dostawcy (vansellera) na innego i tak w koło. Tak robi się na małych,słabych sklepach. Ale Ty na początku będziesz miał takich sklepów większość. Nie jest łatwo wyjść z Bakomy ot tak. Najpierw trzeba spłacić długi. A przypominam o podpisywaniu weksla inblanco przy zatrudnianiu. Pracując jak „wół” po 12 do 14 godzin dziennie myślisz, że będzie lepiej ,a to duży błąd bo się pogrążasz. Zresztą kierownik robi spotkanie i znowu obiecuje ,że za kilka miesięcy będziesz zarabiał 3000 tysiące na rękę. Wierzysz. Ale po pewnym czasie nie wiesz czy mówi prawdę czy "zawodowo" kłamie. Czekasz ,a dług rośnie. W między czasie zmieniają kierownika i sytuacja się powtarza. Jaka jest prawda to porównanie ofert pracy. Bakoma ciągle szuka ludzi ,a szczególnie kierowców-sprzedawców. Zmieniają tylko serwisy z ogłoszeniami. A spójrzcie czy Danon lub inne podobne firmy też tak często szukają pracowników. Wnioski wyciągnijcie sami.
4
debest 2016-03-25 08:38
I dobrze by zrobili gdyby się ciebie posłuchali.Firma w krótkim czasie by splajtowała.Wylądował byś na bruku i zobaczyłbyś co jesteś wart z tym swoim zakłamaniem.Niestety w desperacji nie wieżą wolą ze swoich strat utrzymywać takich jak ty.
3
Haha 2016-03-25 08:45
Jak sam napisałeś 2013.Teraz mamy 2016 nie widzisz tej liczby dni jakie mineły od tamtych lat ? Bakoma oferty pracy - najczęściej pojawiające się ogłoszenie w portalach ogłoszeniowych i w Urzędach Pracy.Jak myślisz z dobrobytu o jakim wspominasz brakuje tam pracowników.A może wspomnisz,że to duża firma i dlatego ją widać.Są znacznie większe.
1
realista 2016-03-27 20:52
Bakoma - nigdy !!!Przejrzyjcie dokładnie opinie.Pozytywne piszą liz...y na zlecenie albo zakłamani kierownicy. Którzy jak tak dalej pójdzie pewnie sami będą musieli siąść za "kierownicę" i spróbować tego "miodu" za te marne grosze.Ciągłe "okradanie " pracownika za przeterminowany towar."Super praca" na chłodni w temperaturze 2 do 6 stopni celcjusza. Przy załadunkach w pocie czoła dwóch,trzech palet 2 razy w tygodniu - w mrozie lub upałach na zewnątrz.W swoich ciuchach bo Ciebie stać ich już nie,na zapewnienie choćby ciepłego skafandra na mrozy co jest ich obowiązkiem. Naprawdę praca marzenie z perspektywami dla naiwniaków - podstawa,prowizja,premia - ha ha ha.W sumie nawet koń by się nieźle uśmiał z tych perspektyw,gdyby umiał czytać między wierszami.
4
jerry 2016-04-04 21:41
Jaki hejt? W większości wypowiedzi mowa jest o zawodzie kierowca-sprzedawca lub też kierowca-vanseller. To jest to samo tylko w ogłoszeniu przy vansellerach podają świetną wiadomość o zarobkach do 3500 zł. Po raz kolejny wszystko wiedzący "kierowniczek" próbuje coś zmienić na forum.Zwróćcie uwagę jak zaznacza ,że niby jest nowy,ciekawy pracy - jednocześnie podkreślając - umowa o pracę, prowizje, szkolenia.A co umowa o pracę to łaska? !!! Prowizja - zapomnijcie poczytajcie wpisy to się wam wyjaśni.Jak strat będziesz miał 500 zł,to łaskawcy dadzą ci 200-300 zł. premii z twoich strat i tak będziesz w plecy za tą ciężką pracę.Nie dajcie się nabrać.
4
Dariush 2016-05-04 12:31
Witam
To co pisze tu większość ludzi jest prawdą!
Sam miałem tą "przyjemność" pracy w tej smiesznej firmie.
Na początku gdy przyjęli mnie do pracy nie kryłem dużego zadowolenia, myślałem sobie duża firma znana na całą Polskę na pewno
będzie ok.. a tu sie szybciutko okazało co znich za wyzyskiwacze, najpierw dadzą cie na trasę (oczywiście najlepszą) do jakiegoś
starego kierowcy który tam robi jako nieliczny z 15lat bo reszta ma slabe trasy i co chwile jest rotacja..na przyuczenie tak zwane
szkolenie który opowiada ci bajki ile to on nie zarabia i jak to kolorowo jest sam kończy (jako jedyny) w miarę wcześnie i ma
fajną trase a to wszystko jest ustawione z góry przez jego dobrego kolege kierownika który daje mu za to fajną premie za zrobienie
w konia kolejnego frajera jak ktos tu dobrze wcześniej napisał.Po takim szkoleniu człowiek nabiera jeszcze większych chęci do
pracy ale do czasu gdy dostajesz swoją trasę. Jeździsz na sklepy a tam wszędze długi i wyzywają cie na wstępie "najpierw mi pan
odda pieniądze zaległe za przeterminowany towar dopiero później możemy pohandlować" tak jest na wszystkich sklepech przyjmując się
do Bakomy przejmujemy wszystkie długi starego kierowcy który pracował na tej trasie, jeszcze kierownik da ci limit 30zł dziennie
na oddawanie tych że długów a dziennie masz 20 sklepów z czego wszędzie chcą na wstępie wyrównania zwrotów i wszędzie musimy
codziennie kłamać ich roznymi bajkami i zwodzić bo inaczej nic by od nas nie wzieli.Załadunki są 3 razy w tygodniu jest dostawa
przychodzą nam palety które sami wcześniej zamówimy jak za dużo sobie zamówimy pózniej towar sie terminuje i za wszystko trzeba
oddać ze swoich nawet jak sobie delikatnie pozamawiasz to i tak z biura ci domawiaja towary czy tego chcesz czy nie i pozniej za
wszstko trzeba oddawac! to tez jakaś kpina człowiek żeby skończyć wcześnie a w bakomie wcześnie to jest min 10-12godzin biegania
dosłownie z towarem po klientach czekanie na nich czasem jak mają zly humor to mozna czekac w nieskończonośc ale jest to normą dla
przedstawicieli handlowych ale taki przedstawicielw normalnej dobrej firmie jezdzi osobowka nic go nieobchodzi wyczeka swoje i
jedzie sobie dalej a ty musisz jeszcze biegac z tym towarem ktory wcisniesz wczesnniej babce i tak na sklepie mozna ponad godzine
stracic jednym a dziennie po 20 punktów jest to są jakieś jaja , po takich 10-12 godzinach harówki myślisz że przyjedziesz i
pójdziesz sobie do domu? bzdura po przyjezdzie na baze juz czeka na ciebe twój ukochany towar na paletach który musisz dokladnie
przeliczyc przed załadunkiem bo lubi czegoś brakować a może uda sie że nie zauważysz czegoś i bakoma znowu na tobie zarobi !
pożńiej nosisz to jak beduin po dokladnym przeliczeniu i ukladasz na pake koniecznie swiezymi datami u góry wiec jak masz nowe
daty na palatach to wszystko z samochodu trzeba przekladac wkladac na spód te nowe i przykrywac tym starym plecy bolą jak cholera
z człowieka sie leje i przychodzi ta upragniona godzina 19-20 zalezy od twojej kondycji znaczy jak szybko biegałes od klient do
klienta po robocie człowiek w domu z godzine wytrzymuje i sam usypia ze zmęczenia a tu rano dzwoni dzwonek znowu do samo!
Kompletny brak czasu dla siebie oj nie polecam tej pracy nikomu i odrazam gdyby jeszcze zarobki byly adekwatne do wlozonej pracy
to ok ale robiąc tam przez 6 miesięcy ani razu nie wyrtobilismy normy i to nie od ciebie zalezy nawet bo norme musi cala grupa
zrobic a daja takie wysokie plany (oczywiscie specjalnie) ze nie ma szans tego wykonac i tak jak ci obiecywali nagle dostajesz
50%mniej ba a nawet 70%mniej wiec wyjdziesz tyle co robiąc na produkcji po 8godzin wiec lepiej isc sobie do takiego typu pracy jak
juz cos bo sie mniej narobisz i zarobisz podobnie dodam tez ze co 2 tygodnie w tej firmie jest renament i musisz zliczac sobie
towar co dodatkowo zajmuje spokojnie ponad godzine twojego jakze cennego czasu i jest to obowiazkowe a jeszcze raz w miesiacu przyjezdza kontrola ktora skrupulatnie liczy ci wszystko i daje same kary ja mialem do zaplaty na koniec 1500zl tyle mi sie uzbierało i tyle na mnie na koniec zarobili

tak jak zarabiaja na nowych kierowcach STANOWCZO ODRADZAM CHORA POLITYKA FIRMY!!!!!!!!!!
9
Tarczyński 2016-05-13 06:36
Wszystko to święta prawda. Co opisał Dariush. Dodam ,że na większości sklepów to jest totalna nerwówka. Produkty bakomy nie należą do najtańszych i ludzie często wybierają Danone i czy Muler. Sklepy się wkurzają ,że towar ciągle się dokłada i terminuje bo trzeba zrobić plan i robić z siebie palanta. Ciągła presja ,ciągła pogoń i eksploatacja całego wolnego czasu. Nie polecam tej pracy nawet młodym pracownikom. Nie marnujcie tam czasu. Pracowałem tam kilka lat temu i widzę ,że totalnie nic się nie zmieniło.
2
Blondi 2016-06-04 10:35
Pracowałam w tej firmie dłuższy czas i tu chcę tylko zauważyć że jestem kobietą. Powodem mojego odejścia było dostanie się na kierownicze stanowisko, chociażby ze względu na pracę w Bakomie. Praca rzeczywiście nie jest lekka i łatwa ale nie róbcie z tej firmy obozu. To nie jest praca obiboków :) Pozdrawiam
pracownik 2016-06-09 10:23
Bardzo polecam pracę w Bakomie , Ludzie którzy wypisują negatywne komentarze to pewnie osoby które nie nadaja sie do tej pracy a nawet powiedziałbym po prostu nie che im się pracować. Niestety za darmo nie ma nic . Jak ktoś jest zaangażowany i przykłada sie do tego co robi to da się zarobić naprawdę dobre pieniądze
1
Gorge 2016-06-10 17:42
Blondi zajnij się( usunięte przez administratora )gdzie indziej.Obibokiem to jesteś i byłaś pewnie ty.Kto cię awansował jak nawet poprawnie bez błędów nie potrafisz napisać paru zdań.Nam to pot po tyłku kapał,do tego nie mogliśmy sobie pozwalać na błędy bo zaraz nas obciążano.Zresztą cały czas składaliśmy się pośrednio na wasze spotkania towarzyskie-straty za które bezprawnie pobierano od nas pieniądze.To co tu chłopaki piszą jest 100% prawdą.Wyścig szczurów,kant,wyzysk to najmniej dosadne określenia - BAKOMA NIGDY.
3
Brae 2016-06-26 10:22
Te komentarze dotyczą konkretnych oddziałów a nie całej Bakomy. Każdy kierownik jest inny! U nas w oddziale to nie do pomyślenia żeby ktoś coś domówił do naszego zamówienia... no sami pomyślcie, skoro zamówiłeś to sam za to płać! U nas w oddziale od początku roku wyrabiamy plan, średnia zarobków około 3 000zł na rękę (średnia roczna). Ale tak nie musi być wszędzie. Co do podpisania weksla to zgadzam się z taką praktyką w 100%. To jest weksel odnośnie kradzieży i bardzo nietypowych przypadków. Sami robimy inwenturę i jeśli ukryjemy faktyczne stany przed odejściem to firma ma sposób aby nas ścigać, co w tym dziwnego? Słyszałem o przypadku że gdzieś w Polsce koleś na odejście miał 7 000zł braków na samochodzie... jak myślicie z czego się to wzięło? Trzeba sprawdzać swoje stany co tydzień i prostować je regularnie... już ktoś napisał są sposoby żeby to wyrównać. A te długi na sklepach? Każdy przedstawiciel się z tym boryka! Praca przedstawiciela jest lepsza bo nie trzeba dźwigać towaru, ładować go na samochód i pracuje trochę mniej... ale zarabia również mniej! Myślicie że ile zarobi taki przedstawiciel? Zejdźcie na ziemię :) "Zawsze dobrze jest tam gdzie nas nie ma". Nie traktuję Bakomy jako pracę na zawsze ale jako doświadczenie w sprzedaży to dobry pomysł, bo nigdzie was bez doświadczenia nie wezmą.
2
edi 2016-06-26 14:27
Pilnuj swojego oddziału.Jakoś długo w tym oddziale nie możesz złapać kolejnego frajera do pracy.Ogłoszeń jakoś tyle i nic.Nie pomogą ci te ciągłe wpisy tworzone przez ciebie i innych "wybrańców" Bakomy.Jak to u was w oddziale jest dobrze i szlachetnie.Przyjdzie samemu zakasać rękawy i zabrać się do pracy.
4
oszukany 2016-06-29 18:59
Praca jest wymagająca ale przy duzym zaangażowaniu mozna zarobic dobre pieniadze. Jednak wszystko sie zmienia bo robia teraz reorganizacje tras . Jakie sa wasze opinie na temat zmian????
Wojtek.. 2016-07-01 19:50
Widze ,że pracownicy Bakomy ,nie sprzedawcy ,ale kierownictwo chwala ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Sprzedawca jest nikim i niczym.... Liczą się tabelki nic więcej. Jeszcze te gadki psychologiczne żeby nas zmotywować do sprzedaży mają nas za idiotów czy co? Nie polecam uciekajcie nie marnujcie czasu na szkolenia i rozmowy z nimi. To dobra robota dla frajera i naiwniaka...
3
NIKI 2016-08-05 15:48
renoma na sklepach jest po prostu porażką ,Pracownika nie maja za nikogo choć zapierdziela jak może (Jesteś kierowca, kasjerem, magazynierem i handlowcem w jednym) ,rampa załadunkowa nie ma nawet miejsca dla wszystkich kierowców (załadunki nie zależnie od pogody 20+ czy - ) zarobki 2000+premia przy zrobionym planie ... jednym słowem
1
NIKI 2016-08-05 15:49
renoma na sklepach jest po prostu porażką ,Pracownika nie maja za nikogo choć zapierdziela jak może (Jesteś kierowca, kasjerem, magazynierem i handlowcem w jednym) ,rampa załadunkowa nie ma nawet miejsca dla wszystkich kierowców (załadunki nie zależnie od pogody 20+ czy - ) zarobki 2000+premia przy zrobionym planie ... jednym słowem
1
Bakus 2016-08-23 23:47
zalosne to co piszesz, dlugi na sklepach masz oddawac z wlasnej kieszenii- no to musisz byc niezly frajer. Pracuje na tym stanowisku ponad rok. Ja akurat jestem kierowca rotacyjnym. Praca generalnie jakoś bardzo ciężka nie jest jeśli się złapie rytm. Wyrobienie odpowiednich nawyków to podstawa. Jednak godziny jazdy bywają różne. Kierowcy mający swoją trase jeżdżą krócej bo znają sklepy i mają inne układy. Kierowcy rotacyjni ponieważ rzadko są na tych sklepach to mają troche pod górke przez co dłużej pracują. Są dni że zaczynając o 6 skończymy o 12 a są dni że dopiero o 18. Kolejnym mitem jest że nie da się zrobić planu-my od stycznia do sierpnia wykonalismy plan 5 czy 6 miesiecy, w tym raz było to 105% planu. Przy 105% najlepsza trasa dostala wyplate ponad 5 tys a najgorsze mialy ponad 3 tys. Takie uroki systemu prowizyjnego. Nigdy nie miałem wypłaty poniżej 2,5k. Choć ponoć zdarzało sie reszcie miec ponizej ale to rzadko. Te smieszne dlugi na sklepach oddaje sie z puli reklamowej w jogurtach i nie slyszalem jeszcze zeby ktos oddawal z wlasnej kieszeni. Owszem placi sie kary za jogurty uszkodzone przez nas i za jogurty zgubione. Ale zawsze jest jakies drugie wyjscie ktore znaja wszyscy wtajemniczeni. Ja tam lubie ta prace choc zdarza mi sie czasem za dlugo pracowac i wtedy faktycznie mnie szlag trafia. Ale wyplaty mi to kompensuja (moi rodzice czasami we dwoje maja tyle co ja sam). No i faktycznie mamy troche za duzo obowiazkow wg mnie
xxx 2016-09-22 20:11
Nie polecam zwłaszcza ma suchym vanie.Walka z wiatrakami.Towar nie rotuje i sie terminuje a za przeterminowany towar trzeba płacić.Praktycznie w każdym RCD potrzebują kierowce ale na vana suchego.Można spróbować ale pierwsze co zapytajcie co z przeterminowanym towarem bo tego na rozmowie nie ma.Przyjezdza kontrola i trzepią auto i jak masz po terminie towar to nabija jako brak a za braki się płaci.Jesteś kierowcą,magazynierem,fakturzystką,przedstawicielem handlowym w jednej osobie a pensja za jednego.Plusem tej firmy ta kasa na czas i składki od całości i tylko to.Pozdrawiam
4
masa 2016-10-04 20:40
Panie i Panowie, jakich zarobkow mozna spodziewac sie na stanowisku regionalnego kierownika i jak wyglada praca w Bakomie na tym stanowisku. Prosze o rzetelne informacje. pozdrawiam
młody 2016-10-09 21:24
a czy dają obiady i napoje regeneracyjne
wro 2016-10-09 21:24
Ja to widziałem ostatnio że szukają tylko przedstawicieli handlowych, ale wiadomo że jest to związane z ciągłym rozwojem firmy, w końcu wiedzą, że trzeba zadbać o prawidłowe stosunki, żeby mówić o sukcesie.
Andrzej jarawka 2016-11-20 15:49
Nie warto nie polecam. Robota od rana do nocy. DO tego odpowiedzialność za towar, forse, ciężarówke.... i ciagła presja od przełożonych. O nerwach na sklepach to nawet nie chce mówić. Nie warto!!!!
3
Kris 2017-01-02 13:58
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej zakład Elżbietów. Zarobki niby ok ale podpisanie weksla in blanco to już przesada,
poczułem się jak potencjalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tych ich produktów.
Kodeks pracy zawiera obszerne zasady dotyczące odpowiedzialności materialnej pracownika a Sąd Najwyższy orzekł, ze nie można stosować zabezpieczeń wekslowych dla pracowników zatrudnionych w ramach stosunku pracy.
2
zinol 2017-01-05 16:28
Nie polecam nawet osobom, którzy sa dobrymi Handlowcami. Główna składowa wynagrodzenia to premia od swojej sprzedaży. Niestety żeby ją otrzymać konieczne jest, aby wszyscy z oddziału którzy pracują z Toba także wyrobili własne plany
Wystarczy że jedna 1-2osoby wezmą L⁴ lub ktoś z oddziału jest slaby to cała ekipa dostaje grosze. Ty się natyrasz pracując 10-12h dziennie, zrobisz plan na 100%, a ktoś będzie się odbijał i lipa...Dostajesz tylko jałmużne za pracę jako kierowca, magazynier, przedstawiciel handlowy, fakturzysta i windykator!!!
1
toff 2017-01-09 10:45
dają na magazynie lub produkcji umowę na czas nieokreślony? Jesli tak to po jakim czasie?
jasio śmietana 2017-01-13 21:09
Daja na czas nieokreślony. pzdr
igancy 2017-02-21 15:41
w naszym RCD w mińsku jest cholerne skurwysyństwo, ciągle mało , mało. Odradzam te chore firme
Zostaw swoją opinię o Bakoma - Zamość
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bakoma