logo Rhenus Logistics

Rhenus Logistics

Swarzędz

Opinie o Rhenus Logistics

bylypracownik 2016-10-12 19:20
Wiesz co, nie,śmiecą mniej z tego co zaobserwowałam i nie są bezczelni.
3
TL 2016-10-12 21:17
Tak, jest na to szansa.
TL 2016-10-12 21:19
Dokładnie !!
bylypracownik 2016-10-18 21:41
Ta firma nie rozwija po więcej niż pół roku.
Jak najbardziej, szybko dają umowę o pracę.
Iso 2016-10-18 22:07
No to trzeba się cieszyć, ze umowe o prace dają szybko moim zdaniem to bardzo na plus, bo umowa o prace to dziś powinien być standard, a niestety nadal nie jest, dobrze, że to się zmienia powolutku i coś się dzieje
Lider ze stażem 2016-11-02 14:31
Czytam opinię i widzę że Polacy to zawistny naród. Ukraina pracuje u nas bo rynek Polaków w Wlkp się wyczerpuje. Jak tak wam źle to pracujecie u prywaciarza w swaju na pewno was doceni. Kierownicy u nas nie są idealni ale rozmawiają z ludźmi i często pomagają nawet gdy trzeba się zamienić lub dac komuś drugą szanse. Nas jest ok 1000 osób więc nie ma co liczyć na indywidualne rozmowy z każdym i codziennie. Podwyżki są premie też więc nie piszcie anonimowo ze taką krzywda . Ps. Ten wysoki kierownik to Mateusz i jak go nie znasz to nie pisz bzdur. Zła karma wraca. Do zob z wszystkimi na imprezie integracyjnej
8
TL 2016-11-03 19:40
No i pod tą opinią mogę się podpisać!!!
Na marginesie-nawet w H&M przyjmują pracowników z Ukrainy bo również tam Polacy nie chcą pracować.
Mateusz!!!!!Najlepszy kierownik z jakim do tej pory miałam możliwość współpracować. Oby więcej takich ludzi wśród nas.
Jak znam życie to wszyscy będą się przednio bawić a narzekać i tak będą.
6
pracownik 2016-11-07 20:53
Do TL i Lidera ze stażem. Ciekawe... Wy chyba należycie do tych TL i L, którzy zostali nimi z przypadku bo lizali tyłki innym i nigdy wcześniej z taką funkcją nie mieliście do czynienia, bo jakbyście mieli to inaczej byście śpiewali. Jeden TL z paku miał zostać TL na inb , i ma szczęście że poszedł na pak. Jakby został na inb to by już dawno nie pracował. Don Łukasz szybko zweryfikowałby umiejętności tej pani.
7
on 2016-11-08 13:21
Z tego co wiem to chcieli ją tam bo na packu jeszcze sie miejsce nie zwolnilo (zwolnili Ole i odrazu tam przejęła grupę).Koldjna rzecz to to iż akurat ona z Łukaszem się dogaduje w przeciwieństwie do Stelli i Magdy.Na packu juz wie przynajmniej co z czym się je a na inb by sie zmarnowala ☺
1
były pracownik 74 2016-11-08 14:29
dokładnie zgadzam się z tobą. pracowałam w tej firmie przez parę miesięcy i byłam w grupie tej " pani . dla mnie jest to pomyłka a nie TL. tyle w temacie
5
były pracownik 2016-11-11 18:57
O której z Pań piszesz ,jeśli wolno zapytać?
magda 2016-11-20 09:45
Trudno wymyślać inne loginy ? xD
Wszyscy to samo...
pracownik 2016-11-23 09:44
Hehe, to tak jak team liderka pack.u Magda l,żeby napisać jednego maila spędza przed laptopem pół dnia,bo napisanie kilku zdań ją przerasta.
18
andy88 2016-11-30 11:24
Mnie się tam podoba, jest na czym oko zawiesić :)
1
PrAcOwNiKpL 2016-12-06 06:39
Zgadzam się w 100%. PS: studiuję prawo i jestem wege.
1
papaj 2016-12-18 18:28
Specjalista ds. obsługi klienta i administracji magazynu lub transportu
ktoś wie jak wygląda praca na tym, stanowisku i ogólnie czy gra jest warta świeczki?
Anonimus 2016-12-23 20:50
Stawki głodowe 1800 zł netto, na magazynach zimno jak w lodówce, niesprawne wózki bez przeglądów, godziny pracy 01:00 - 9.15, 4:00-12:15 itd. Odradzam bo szkoda czasu i życia...
3
Xesu 2016-12-28 00:49
Firma to porażka, traktują ludzi jak śmieci, a nawet gorzej. Sanepid powinien im zamknąć ten magazyn za te toalety. Przerwy 15 minutowe to jest śmiech na sali. A kierowcy autobusów to juz totalne dno. Kobieta padaczki dostała, a frajer nie chciał poczekać za osobami czekającymi na przyjazd karetki. Trzeba byc jebnietym, w sumie jak kazdy w tej firmie.
5
KTOŚ 2016-12-28 17:33
Przy 8-godzinnym czasie pracy 15 minut to normalne . Patrz załącznik.
http://www.infor.pl/prawo/praca/pracownik/327983,Pracownik-ma-prawo-do-przerw-w-pracy.html
Toalety - pracuje tam tylu ludzi że bałagan zawsze będzie. Ciekawe czy sam/sama dbasz o czystość!?
Co do zaistniełego zdarzenia - należało poinformować przełożonch w magazynie.
Rozumiem że pisałeś o magazynie w Swarzędzu?
2
edek z krainy kredek 2016-12-31 16:28
No kible to porażka, niby jest firma sprzatajaca, oni wykonuja swoja robote, lecz co z tego jak świnie przyjdą i za kilka minut nasyfia. Smierdzi na kilometr, pozdrowienia dla sanepidu.
6
Zlepek 2017-01-18 10:45
Czy są jakieś nowe ofert pracy dla magazyniera w Krakowie? Słyszałem o dobrych zarobkach i fajnej atmosferze w pracy! Jak ktoś ma wiedzę i mógłby ja przekazać na forum proszę o to. Będę składał cv może się uda!
Nick 2017-01-24 22:15
To prawda, że zamykają w Swarzędzu filię? Ktoś coś słyszał?
6
Klara 2017-02-21 10:18
Pracuję dla firmy od kilku miesięcy ale jestem bardzo zadowolona. Mamy super atmosferę w pracy, zarobki na poczatku są małe ale byłam na rozmowie i mam obiecaną podwyżkę. Dziwią mnie niektóre wpisy?
1
Ktoś 2017-02-22 19:08
Nigdy w życiu
1
Agata 2017-02-28 10:49
Czy z biegiem czasu sytuacja w Rhenus Logistics poprawia się?
1
Rafii 2017-03-08 17:25
Owszem poprawia się dla tych co wchodzą bez mydła albo lody pod biurkiem robią.
2
Agata 2017-03-10 09:04
Rafii, proszę o merytoryczne wypowiedzi.
Rafii 2017-03-12 12:07
Pani Agato czego pani oczekuje imion i nazwisk? (wypowiedzi powyżej innych)
Wystarczy sprawdzić :
1.powiązania rodzinne
2.kto gdzie pracuje chodzi o dział i z kim?
3.kto gdzie przeszedł z działu do działu i czy dostał podwyższkę i premie lub dostanie
Reszta to już porównywanie faktów i zdarzeń.
Sprawy seksualne odbywają się oczywiście poza zakładem no bo przerwa 15 minut, ale to już inna sprawa.
1
Natalia 2017-03-19 12:33
Złożyłam swoje cv na stanowisko specjalisty ds. personalnych i czekam na odzew ze strony Rhenus. Może powiecie cos więcej jak jest w firmie, jaka atmosfera? Ja słyszałam dobre opinie o nich ale nigdy nie zaszkodzi więcej wiedzieć. Jak przebiega rekrutacja?
Hh 2017-03-28 15:18
Bo może jesteś największym lizusem.nic dodać nic ująć.
Hh 2017-03-28 15:19
Bo może jesteś największym lizusem.nic dodać nic ująć.
Małgorzata 2017-03-31 10:43
Mam pytanie czy oferta pracy dla specjalisty ds.personalnych w Swarzędzu jest jeszcze aktualna? Bardzo chciałabym tu pracować, mam spore doświadczenie ale jednocześnie dobrze jest poznać opinie ze strony pracowników. Jaka jest w firmie atmosfera? Z góry dziękuję.
Nina 2017-04-05 21:41
Atmosfera jest świetna i tym bardziej jest to niesamowite, że w tak dużych firmach, magazynach nie zawsze tak jest.
2
Pit 2017-04-15 19:08
Czy trzeba będzie chodzić do pracy we wszystkie niedziele i święta
iza 2017-04-15 20:17
Co Ty gadasz , to nie możliwe
1
WeryWery 2017-04-21 10:39
Ostatnio byłam świadkiem, jak podczas nieobecności pracowników, sprawdzane im były szafki bez ich wiedzy. Stałam za ścianą, bo akurat mnie zwolniono na chwilę do szatni po tabletkę i nie mogłam uwierzyć w to co słyszę. Nie wiem czy mają klucze do wszystkich szafek czy jakiś jeden magiczny, ale to jest karygodne! Proponuj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do szafek, może odechce im się otwierać bez obecności właściciela. Uważajcie co trzymacie w szatni, bo mimo iż są szafki zamknięte, to jak się okazuje nie stanowi to problemu. Żenada nie firma, inwigilacja na każdym kroku.
3
Sandra 2017-04-25 18:15
@WeryWery Jeśli już byłaś świadkiem takiej sytuacji powinnaś zgłosić to do szefa. Nie powinno mieć miejsca takie przeszukanie ale może były bardzo poważne powody do takich czynności?
karola 2017-04-25 19:43
Wera wera owszem mogłaś być swiadkiem sprawdzania szafek, ale nie szafek pracujących w Rhenusie pracowników. Po oddaniu przez pracownika klucza( został zwolnionyy lub zrezygnował z pracy) , trzeba zweryfikować czy zostawił on po sobie pustą szafke,czy z jakimiś przedmiotami. Zdarza się,że pracownicy zostawiają butelki z wodą,długopisy,rękawiczki, a po to specjalnie nie przyjadą . Taką szafkę trzeba opróżnić ,aby nowozatrudniony pracownik mógł się do niej"wprowadzic". Mam nadzieję,że twoje wątpliwosci zostały rozwiane. Pozdrawiam.
Alexi 2017-04-30 12:50
Witam.
Pracowałam tam prawie od samego początku. Wtedy było naprawdę super, ale od kiedy na wyższe stanowiska wskakiwali ludzie bez żadnych doświadczeń i umiejętności tylko za dobre znajomości lub za czekoladę robiło się nie ciekawie bo zaczęło im odbijać. Szkoda,bo firma i praca fajna tylko zarobki małe i do tego te weekendy na popołudnie... A nie wspomnę już o tych ludziach z Ukrainy, totalny wyzysk taniej siły roboczej...
3
Ziomek 2017-05-03 11:13
Rhenus Logistics ma bardzo mało nowych ofert pracy! Jaka jest tego przyczyna? Może ktoś mógłby napisać na forum. Szukam pracy i myślałem o firmie, słyszałem dobre opinie ale nie potrzebują ludzi. Szkoda.
dddsa 2017-05-28 20:27
to co się dzieje w tej firmie to jakaś porażka !!! znowu zatrudniają 100 nowych ukrainców którzy nie chcą pracować przyszli tylko sobie posiedzieć na skrzynkach i rozmawiać w alejkach w kiblach syf tylko sanepid zaprosić na magazynie syf nikt nie pilnuje TL i L siedzą tylko przy biurkach i udają jak to oni ciężko zapracowani na stołówce aż nie chce się wchodzić jeść bo ukraincy i potrafią sprzątać po sobie gonią tylko za normę a premie śmieszne jak robisz ponad normę o podwyżce to ty sobie możesz pomarzyć chyba że będziesz liderem albo team liderem i zwykły pracownik będzie robił twoja premie pozdro
2
pracownik 2017-06-02 23:01
TL i L siedzą przed biurkami i nie udają że pracują, tylko w większości czasu opracowują statystyki, normy i raporty dzięki którym ludzie z ich grup mogli dostać podwyżki o których Ty możesz pomarzyć bo najwidoczniej się nie wyrabiasz z niczym :P Wiem, bo miałam okazję się z tym zapoznać. Ja premię i podwyżki dostaje nie liżąc nikomu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robię to co do mnie należy i tyle... Liderzy i Team Leaderzy niektórych działów rzeczywiście się nadają do kopania chrzanu, ale są też tacy którzy są odpowiednimi osobami na odpowiednich stanowiskach... Praca fajna, zarobki również w porządku, atmosfera i ludzie ok, nawet ku waszemu zdziwieniu Ukraina
Zlepek 2017-06-11 19:01
Jak można pomóc w podjęciu decyzji jeśli opinie na forum są tak bardzo różne? Złożyłem cv do firmy bo słyszałem dobre opinie ale miałem nadzieję , że na forum dowiem się coś więcej. Niestety ludzie piszą tylko o swoich wrażeniach a nic uczciwego o firmie.
Pracuję tam 2017-06-11 22:50
Jakich informacji oczekujesz?
Pracuję tam 2017-06-11 22:50
Jakich informacji oczekujesz?
Młody 2017-06-20 19:46
Mam pytanie w temacie pracy a dokładnie praktyki w dziale sprzedaży logistyki frachtowej. Jak długo trwają takie praktyki, czy to zależy od firmy czy od praktykanta? Czy takie praktyki są w jakimś stopniu płatne? Czy jest szansa na zatrudnienie w firmie?
Mąż 2017-06-27 17:58
Po prostu debil kobjiety za minimum robia a premia smiech, kierownicy rozumia oczywiscie do 2 w nocy i ich nie obchodzi jak ktos wroci do domu
Peter 2017-07-02 10:24
Czy praca dla specjalisty ds. personalnych jest jeszcze aktualna? Może ktoś wie i mógłby podpowiedzieć coś więcej ? Jak się tu pracuje, może dobrze jest wiedzieć?
renia 2017-07-17 22:20
witam jak długo trzeba byc na umowie zleceniu zanim dostanie sie umowe o prace?
TL 2017-07-18 10:57
W zależności od postępów w pracy - od 2-3 miesięcy .Zdarza się że już po 1,5 miesięcznym okresie pracy przez agencję dostaje się umowę .
1
Zostaw swoją opinię o Rhenus Logistics - Swarzędz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rhenus Logistics