logo Rhenus Logistics S.A.

Rhenus Logistics S.A.

Swarzędz

Opinie o Rhenus Logistics S.A.

TL 2016-10-10 10:54
Raczej ten kto się sprawdza w pracy,nie bierze L4 i wyrabia normę.
2
TL 2016-10-10 10:57
Jak wszędzie.Firma istnieje ,np. w Swarzędzu dopiero 3 lata, powieksza się i rozwija , więc na wszystko przyjdzie czas.
Dnnn 2016-10-10 21:42
Ta firma może podziękować tylko Ukrainie ze istnieje bo jest ich tam więcej niż naszych Polaków.
3
Dnnn 2016-10-10 21:43
Ta firma może podziękować tylko Ukrainie ze istnieje bo jest ich tam więcej niż naszych Polaków.
1
TL 2016-10-11 10:23
Pracuje wielu pracowników z Ukrainy owszem, ale jak nikt z Polaków nie chce pracować to ktoś to musi zrobić. Jeśli komuś naprawdę zależy na pracy to nawet za 1500 będzie pracował.Oni pracują za mniejsze pieniądze niż my , tyle że pracują więcej godzin.
bylypracownik 2016-10-11 17:52
Z Ukraińcami jest po prostu tak, że pracują po 10, 12 godzin, są tańsi.
Aczkolwiek robią meeega syf, kradną i są bezczelni.
Nie opłaca się moim zdaniem, ale jeśli firma chce tak, to niech ma.

Myślę, że to ciężko powiedzieć czy chcą pracować czy nie. I tak i nie. Już było mówione zresztą, poczytaj erf ;)
2
bylypracownik 2016-10-11 18:02
Pracowałam z 100, 200 sama nie wiem.
Nie narzekałam na maks jednego.
Dużo zależy jak pracodawca ich traktuje i ile ich jest w jednym miejscu...
bylypracownik 2016-10-11 20:05
Rozumiem, że mówimy o Ukraińcach, no im z pewnością tam źle nie jest.
1
bylypracownik 2016-10-12 11:52
Było o Polakach i Ukraińcach.
Em.. czego więcej ? Od pracodawcy tego, że będzie tępił durne zachowania, że będzie zwracał uwagę na ludzi, którzy robią taki syf, że aż się do pracy nie chce przychodzić. To, że są bezczelni itd to już inna sprawa, nie związana z pracą.
1
bylypracownik 2016-10-12 19:20
Wiesz co, nie,śmiecą mniej z tego co zaobserwowałam i nie są bezczelni.
3
TL 2016-10-12 21:17
Tak, jest na to szansa.
TL 2016-10-12 21:19
Dokładnie !!
bylypracownik 2016-10-18 21:41
Ta firma nie rozwija po więcej niż pół roku.
Jak najbardziej, szybko dają umowę o pracę.
Iso 2016-10-18 22:07
No to trzeba się cieszyć, ze umowe o prace dają szybko moim zdaniem to bardzo na plus, bo umowa o prace to dziś powinien być standard, a niestety nadal nie jest, dobrze, że to się zmienia powolutku i coś się dzieje
Lider ze stażem 2016-11-02 14:31
Czytam opinię i widzę że Polacy to zawistny naród. Ukraina pracuje u nas bo rynek Polaków w Wlkp się wyczerpuje. Jak tak wam źle to pracujecie u prywaciarza w swaju na pewno was doceni. Kierownicy u nas nie są idealni ale rozmawiają z ludźmi i często pomagają nawet gdy trzeba się zamienić lub dac komuś drugą szanse. Nas jest ok 1000 osób więc nie ma co liczyć na indywidualne rozmowy z każdym i codziennie. Podwyżki są premie też więc nie piszcie anonimowo ze taką krzywda . Ps. Ten wysoki kierownik to Mateusz i jak go nie znasz to nie pisz bzdur. Zła karma wraca. Do zob z wszystkimi na imprezie integracyjnej
8
TL 2016-11-03 19:40
No i pod tą opinią mogę się podpisać!!!
Na marginesie-nawet w H&M przyjmują pracowników z Ukrainy bo również tam Polacy nie chcą pracować.
Mateusz!!!!!Najlepszy kierownik z jakim do tej pory miałam możliwość współpracować. Oby więcej takich ludzi wśród nas.
Jak znam życie to wszyscy będą się przednio bawić a narzekać i tak będą.
6
pracownik 2016-11-07 20:53
Do TL i Lidera ze stażem. Ciekawe... Wy chyba należycie do tych TL i L, którzy zostali nimi z przypadku bo lizali tyłki innym i nigdy wcześniej z taką funkcją nie mieliście do czynienia, bo jakbyście mieli to inaczej byście śpiewali. Jeden TL z paku miał zostać TL na inb , i ma szczęście że poszedł na pak. Jakby został na inb to by już dawno nie pracował. Don Łukasz szybko zweryfikowałby umiejętności tej pani.
7
on 2016-11-08 13:21
Z tego co wiem to chcieli ją tam bo na packu jeszcze sie miejsce nie zwolnilo (zwolnili Ole i odrazu tam przejęła grupę).Koldjna rzecz to to iż akurat ona z Łukaszem się dogaduje w przeciwieństwie do Stelli i Magdy.Na packu juz wie przynajmniej co z czym się je a na inb by sie zmarnowala ☺
1
były pracownik 74 2016-11-08 14:29
dokładnie zgadzam się z tobą. pracowałam w tej firmie przez parę miesięcy i byłam w grupie tej " pani . dla mnie jest to pomyłka a nie TL. tyle w temacie
5
były pracownik 2016-11-11 18:57
O której z Pań piszesz ,jeśli wolno zapytać?
magda 2016-11-20 09:45
Trudno wymyślać inne loginy ? xD
Wszyscy to samo...
pracownik 2016-11-23 09:44
Hehe, to tak jak team liderka pack.u Magda l,żeby napisać jednego maila spędza przed laptopem pół dnia,bo napisanie kilku zdań ją przerasta.
18
andy88 2016-11-30 11:24
Mnie się tam podoba, jest na czym oko zawiesić :)
1
PrAcOwNiKpL 2016-12-06 06:39
Zgadzam się w 100%. PS: studiuję prawo i jestem wege.
1
papaj 2016-12-18 18:28
Specjalista ds. obsługi klienta i administracji magazynu lub transportu
ktoś wie jak wygląda praca na tym, stanowisku i ogólnie czy gra jest warta świeczki?
Anonimus 2016-12-23 20:50
Stawki głodowe 1800 zł netto, na magazynach zimno jak w lodówce, niesprawne wózki bez przeglądów, godziny pracy 01:00 - 9.15, 4:00-12:15 itd. Odradzam bo szkoda czasu i życia...
3
Xesu 2016-12-28 00:49
Firma to porażka, traktują ludzi jak śmieci, a nawet gorzej. Sanepid powinien im zamknąć ten magazyn za te toalety. Przerwy 15 minutowe to jest śmiech na sali. A kierowcy autobusów to juz totalne dno. Kobieta padaczki dostała, a frajer nie chciał poczekać za osobami czekającymi na przyjazd karetki. Trzeba byc jebnietym, w sumie jak kazdy w tej firmie.
4
KTOŚ 2016-12-28 17:33
Przy 8-godzinnym czasie pracy 15 minut to normalne . Patrz załącznik.
http://www.infor.pl/prawo/praca/pracownik/327983,Pracownik-ma-prawo-do-przerw-w-pracy.html
Toalety - pracuje tam tylu ludzi że bałagan zawsze będzie. Ciekawe czy sam/sama dbasz o czystość!?
Co do zaistniełego zdarzenia - należało poinformować przełożonch w magazynie.
Rozumiem że pisałeś o magazynie w Swarzędzu?
2
edek z krainy kredek 2016-12-31 16:28
No kible to porażka, niby jest firma sprzatajaca, oni wykonuja swoja robote, lecz co z tego jak świnie przyjdą i za kilka minut nasyfia. Smierdzi na kilometr, pozdrowienia dla sanepidu.
6
Zlepek 2017-01-18 10:45
Czy są jakieś nowe ofert pracy dla magazyniera w Krakowie? Słyszałem o dobrych zarobkach i fajnej atmosferze w pracy! Jak ktoś ma wiedzę i mógłby ja przekazać na forum proszę o to. Będę składał cv może się uda!
Nick 2017-01-24 22:15
To prawda, że zamykają w Swarzędzu filię? Ktoś coś słyszał?
6
Klara 2017-02-21 10:18
Pracuję dla firmy od kilku miesięcy ale jestem bardzo zadowolona. Mamy super atmosferę w pracy, zarobki na poczatku są małe ale byłam na rozmowie i mam obiecaną podwyżkę. Dziwią mnie niektóre wpisy?
1
Ktoś 2017-02-22 19:08
Nigdy w życiu
1
Agata 2017-02-28 10:49
Czy z biegiem czasu sytuacja w Rhenus Logistics poprawia się?
1
Rafii 2017-03-08 17:25
Owszem poprawia się dla tych co wchodzą bez mydła albo lody pod biurkiem robią.
2
Agata 2017-03-10 09:04
Rafii, proszę o merytoryczne wypowiedzi.
Rafii 2017-03-12 12:07
Pani Agato czego pani oczekuje imion i nazwisk? (wypowiedzi powyżej innych)
Wystarczy sprawdzić :
1.powiązania rodzinne
2.kto gdzie pracuje chodzi o dział i z kim?
3.kto gdzie przeszedł z działu do działu i czy dostał podwyższkę i premie lub dostanie
Reszta to już porównywanie faktów i zdarzeń.
Sprawy seksualne odbywają się oczywiście poza zakładem no bo przerwa 15 minut, ale to już inna sprawa.
1
Natalia 2017-03-19 12:33
Złożyłam swoje cv na stanowisko specjalisty ds. personalnych i czekam na odzew ze strony Rhenus. Może powiecie cos więcej jak jest w firmie, jaka atmosfera? Ja słyszałam dobre opinie o nich ale nigdy nie zaszkodzi więcej wiedzieć. Jak przebiega rekrutacja?
Hh 2017-03-28 15:18
Bo może jesteś największym lizusem.nic dodać nic ująć.
Hh 2017-03-28 15:19
Bo może jesteś największym lizusem.nic dodać nic ująć.
Małgorzata 2017-03-31 10:43
Mam pytanie czy oferta pracy dla specjalisty ds.personalnych w Swarzędzu jest jeszcze aktualna? Bardzo chciałabym tu pracować, mam spore doświadczenie ale jednocześnie dobrze jest poznać opinie ze strony pracowników. Jaka jest w firmie atmosfera? Z góry dziękuję.
Nina 2017-04-05 21:41
Atmosfera jest świetna i tym bardziej jest to niesamowite, że w tak dużych firmach, magazynach nie zawsze tak jest.
2
Pit 2017-04-15 19:08
Czy trzeba będzie chodzić do pracy we wszystkie niedziele i święta
iza 2017-04-15 20:17
Co Ty gadasz , to nie możliwe
1
WeryWery 2017-04-21 10:39
Ostatnio byłam świadkiem, jak podczas nieobecności pracowników, sprawdzane im były szafki bez ich wiedzy. Stałam za ścianą, bo akurat mnie zwolniono na chwilę do szatni po tabletkę i nie mogłam uwierzyć w to co słyszę. Nie wiem czy mają klucze do wszystkich szafek czy jakiś jeden magiczny, ale to jest karygodne! Proponuj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do szafek, może odechce im się otwierać bez obecności właściciela. Uważajcie co trzymacie w szatni, bo mimo iż są szafki zamknięte, to jak się okazuje nie stanowi to problemu. Żenada nie firma, inwigilacja na każdym kroku.
3
Sandra 2017-04-25 18:15
@WeryWery Jeśli już byłaś świadkiem takiej sytuacji powinnaś zgłosić to do szefa. Nie powinno mieć miejsca takie przeszukanie ale może były bardzo poważne powody do takich czynności?
karola 2017-04-25 19:43
Wera wera owszem mogłaś być swiadkiem sprawdzania szafek, ale nie szafek pracujących w Rhenusie pracowników. Po oddaniu przez pracownika klucza( został zwolnionyy lub zrezygnował z pracy) , trzeba zweryfikować czy zostawił on po sobie pustą szafke,czy z jakimiś przedmiotami. Zdarza się,że pracownicy zostawiają butelki z wodą,długopisy,rękawiczki, a po to specjalnie nie przyjadą . Taką szafkę trzeba opróżnić ,aby nowozatrudniony pracownik mógł się do niej"wprowadzic". Mam nadzieję,że twoje wątpliwosci zostały rozwiane. Pozdrawiam.
Alexi 2017-04-30 12:50
Witam.
Pracowałam tam prawie od samego początku. Wtedy było naprawdę super, ale od kiedy na wyższe stanowiska wskakiwali ludzie bez żadnych doświadczeń i umiejętności tylko za dobre znajomości lub za czekoladę robiło się nie ciekawie bo zaczęło im odbijać. Szkoda,bo firma i praca fajna tylko zarobki małe i do tego te weekendy na popołudnie... A nie wspomnę już o tych ludziach z Ukrainy, totalny wyzysk taniej siły roboczej...
2
Ziomek 2017-05-03 11:13
Rhenus Logistics ma bardzo mało nowych ofert pracy! Jaka jest tego przyczyna? Może ktoś mógłby napisać na forum. Szukam pracy i myślałem o firmie, słyszałem dobre opinie ale nie potrzebują ludzi. Szkoda.
dddsa 2017-05-28 20:27
to co się dzieje w tej firmie to jakaś porażka !!! znowu zatrudniają 100 nowych ukrainców którzy nie chcą pracować przyszli tylko sobie posiedzieć na skrzynkach i rozmawiać w alejkach w kiblach syf tylko sanepid zaprosić na magazynie syf nikt nie pilnuje TL i L siedzą tylko przy biurkach i udają jak to oni ciężko zapracowani na stołówce aż nie chce się wchodzić jeść bo ukraincy i potrafią sprzątać po sobie gonią tylko za normę a premie śmieszne jak robisz ponad normę o podwyżce to ty sobie możesz pomarzyć chyba że będziesz liderem albo team liderem i zwykły pracownik będzie robił twoja premie pozdro
1
Zostaw swoją opinię o Rhenus Logistics S.A. - Swarzędz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rhenus Logistics S.A.