logo Rhenus Logistics

Rhenus Logistics

Swarzędz

Opinie o Rhenus Logistics

andy88 2016-11-30 11:24
Mnie się tam podoba, jest na czym oko zawiesić :)
1
PrAcOwNiKpL 2016-12-06 06:39
Zgadzam się w 100%. PS: studiuję prawo i jestem wege.
1
papaj 2016-12-18 18:28
Specjalista ds. obsługi klienta i administracji magazynu lub transportu
ktoś wie jak wygląda praca na tym, stanowisku i ogólnie czy gra jest warta świeczki?
Anonimus 2016-12-23 20:50
Stawki głodowe 1800 zł netto, na magazynach zimno jak w lodówce, niesprawne wózki bez przeglądów, godziny pracy 01:00 - 9.15, 4:00-12:15 itd. Odradzam bo szkoda czasu i życia...
3
Xesu 2016-12-28 00:49
Firma to porażka, traktują ludzi jak śmieci, a nawet gorzej. Sanepid powinien im zamknąć ten magazyn za te toalety. Przerwy 15 minutowe to jest śmiech na sali. A kierowcy autobusów to juz totalne dno. Kobieta padaczki dostała, a frajer nie chciał poczekać za osobami czekającymi na przyjazd karetki. Trzeba byc jebnietym, w sumie jak kazdy w tej firmie.
5
KTOŚ 2016-12-28 17:33
Przy 8-godzinnym czasie pracy 15 minut to normalne . Patrz załącznik.
http://www.infor.pl/prawo/praca/pracownik/327983,Pracownik-ma-prawo-do-przerw-w-pracy.html
Toalety - pracuje tam tylu ludzi że bałagan zawsze będzie. Ciekawe czy sam/sama dbasz o czystość!?
Co do zaistniełego zdarzenia - należało poinformować przełożonch w magazynie.
Rozumiem że pisałeś o magazynie w Swarzędzu?
2
edek z krainy kredek 2016-12-31 16:28
No kible to porażka, niby jest firma sprzatajaca, oni wykonuja swoja robote, lecz co z tego jak świnie przyjdą i za kilka minut nasyfia. Smierdzi na kilometr, pozdrowienia dla sanepidu.
6
Zlepek 2017-01-18 10:45
Czy są jakieś nowe ofert pracy dla magazyniera w Krakowie? Słyszałem o dobrych zarobkach i fajnej atmosferze w pracy! Jak ktoś ma wiedzę i mógłby ja przekazać na forum proszę o to. Będę składał cv może się uda!
Nick 2017-01-24 22:15
To prawda, że zamykają w Swarzędzu filię? Ktoś coś słyszał?
6
Klara 2017-02-21 10:18
Pracuję dla firmy od kilku miesięcy ale jestem bardzo zadowolona. Mamy super atmosferę w pracy, zarobki na poczatku są małe ale byłam na rozmowie i mam obiecaną podwyżkę. Dziwią mnie niektóre wpisy?
1
Ktoś 2017-02-22 19:08
Nigdy w życiu
1
Agata 2017-02-28 10:49
Czy z biegiem czasu sytuacja w Rhenus Logistics poprawia się?
1
Rafii 2017-03-08 17:25
Owszem poprawia się dla tych co wchodzą bez mydła albo lody pod biurkiem robią.
4
Agata 2017-03-10 09:04
Rafii, proszę o merytoryczne wypowiedzi.
Rafii 2017-03-12 12:07
Pani Agato czego pani oczekuje imion i nazwisk? (wypowiedzi powyżej innych)
Wystarczy sprawdzić :
1.powiązania rodzinne
2.kto gdzie pracuje chodzi o dział i z kim?
3.kto gdzie przeszedł z działu do działu i czy dostał podwyższkę i premie lub dostanie
Reszta to już porównywanie faktów i zdarzeń.
Sprawy seksualne odbywają się oczywiście poza zakładem no bo przerwa 15 minut, ale to już inna sprawa.
1
Natalia 2017-03-19 12:33
Złożyłam swoje cv na stanowisko specjalisty ds. personalnych i czekam na odzew ze strony Rhenus. Może powiecie cos więcej jak jest w firmie, jaka atmosfera? Ja słyszałam dobre opinie o nich ale nigdy nie zaszkodzi więcej wiedzieć. Jak przebiega rekrutacja?
Hh 2017-03-28 15:18
Bo może jesteś największym lizusem.nic dodać nic ująć.
Hh 2017-03-28 15:19
Bo może jesteś największym lizusem.nic dodać nic ująć.
Małgorzata 2017-03-31 10:43
Mam pytanie czy oferta pracy dla specjalisty ds.personalnych w Swarzędzu jest jeszcze aktualna? Bardzo chciałabym tu pracować, mam spore doświadczenie ale jednocześnie dobrze jest poznać opinie ze strony pracowników. Jaka jest w firmie atmosfera? Z góry dziękuję.
Nina 2017-04-05 21:41
Atmosfera jest świetna i tym bardziej jest to niesamowite, że w tak dużych firmach, magazynach nie zawsze tak jest.
2
Pit 2017-04-15 19:08
Czy trzeba będzie chodzić do pracy we wszystkie niedziele i święta
iza 2017-04-15 20:17
Co Ty gadasz , to nie możliwe
1
WeryWery 2017-04-21 10:39
Ostatnio byłam świadkiem, jak podczas nieobecności pracowników, sprawdzane im były szafki bez ich wiedzy. Stałam za ścianą, bo akurat mnie zwolniono na chwilę do szatni po tabletkę i nie mogłam uwierzyć w to co słyszę. Nie wiem czy mają klucze do wszystkich szafek czy jakiś jeden magiczny, ale to jest karygodne! Proponuj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do szafek, może odechce im się otwierać bez obecności właściciela. Uważajcie co trzymacie w szatni, bo mimo iż są szafki zamknięte, to jak się okazuje nie stanowi to problemu. Żenada nie firma, inwigilacja na każdym kroku.
3
Sandra 2017-04-25 18:15
@WeryWery Jeśli już byłaś świadkiem takiej sytuacji powinnaś zgłosić to do szefa. Nie powinno mieć miejsca takie przeszukanie ale może były bardzo poważne powody do takich czynności?
karola 2017-04-25 19:43
Wera wera owszem mogłaś być swiadkiem sprawdzania szafek, ale nie szafek pracujących w Rhenusie pracowników. Po oddaniu przez pracownika klucza( został zwolnionyy lub zrezygnował z pracy) , trzeba zweryfikować czy zostawił on po sobie pustą szafke,czy z jakimiś przedmiotami. Zdarza się,że pracownicy zostawiają butelki z wodą,długopisy,rękawiczki, a po to specjalnie nie przyjadą . Taką szafkę trzeba opróżnić ,aby nowozatrudniony pracownik mógł się do niej"wprowadzic". Mam nadzieję,że twoje wątpliwosci zostały rozwiane. Pozdrawiam.
Alexi 2017-04-30 12:50
Witam.
Pracowałam tam prawie od samego początku. Wtedy było naprawdę super, ale od kiedy na wyższe stanowiska wskakiwali ludzie bez żadnych doświadczeń i umiejętności tylko za dobre znajomości lub za czekoladę robiło się nie ciekawie bo zaczęło im odbijać. Szkoda,bo firma i praca fajna tylko zarobki małe i do tego te weekendy na popołudnie... A nie wspomnę już o tych ludziach z Ukrainy, totalny wyzysk taniej siły roboczej...
3
Ziomek 2017-05-03 11:13
Rhenus Logistics ma bardzo mało nowych ofert pracy! Jaka jest tego przyczyna? Może ktoś mógłby napisać na forum. Szukam pracy i myślałem o firmie, słyszałem dobre opinie ale nie potrzebują ludzi. Szkoda.
dddsa 2017-05-28 20:27
to co się dzieje w tej firmie to jakaś porażka !!! znowu zatrudniają 100 nowych ukrainców którzy nie chcą pracować przyszli tylko sobie posiedzieć na skrzynkach i rozmawiać w alejkach w kiblach syf tylko sanepid zaprosić na magazynie syf nikt nie pilnuje TL i L siedzą tylko przy biurkach i udają jak to oni ciężko zapracowani na stołówce aż nie chce się wchodzić jeść bo ukraincy i potrafią sprzątać po sobie gonią tylko za normę a premie śmieszne jak robisz ponad normę o podwyżce to ty sobie możesz pomarzyć chyba że będziesz liderem albo team liderem i zwykły pracownik będzie robił twoja premie pozdro
2
pracownik 2017-06-02 23:01
TL i L siedzą przed biurkami i nie udają że pracują, tylko w większości czasu opracowują statystyki, normy i raporty dzięki którym ludzie z ich grup mogli dostać podwyżki o których Ty możesz pomarzyć bo najwidoczniej się nie wyrabiasz z niczym :P Wiem, bo miałam okazję się z tym zapoznać. Ja premię i podwyżki dostaje nie liżąc nikomu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robię to co do mnie należy i tyle... Liderzy i Team Leaderzy niektórych działów rzeczywiście się nadają do kopania chrzanu, ale są też tacy którzy są odpowiednimi osobami na odpowiednich stanowiskach... Praca fajna, zarobki również w porządku, atmosfera i ludzie ok, nawet ku waszemu zdziwieniu Ukraina
1
Zlepek 2017-06-11 19:01
Jak można pomóc w podjęciu decyzji jeśli opinie na forum są tak bardzo różne? Złożyłem cv do firmy bo słyszałem dobre opinie ale miałem nadzieję , że na forum dowiem się coś więcej. Niestety ludzie piszą tylko o swoich wrażeniach a nic uczciwego o firmie.
1
Pracuję tam 2017-06-11 22:50
Jakich informacji oczekujesz?
Pracuję tam 2017-06-11 22:50
Jakich informacji oczekujesz?
Młody 2017-06-20 19:46
Mam pytanie w temacie pracy a dokładnie praktyki w dziale sprzedaży logistyki frachtowej. Jak długo trwają takie praktyki, czy to zależy od firmy czy od praktykanta? Czy takie praktyki są w jakimś stopniu płatne? Czy jest szansa na zatrudnienie w firmie?
Mąż 2017-06-27 17:58
Po prostu debil kobjiety za minimum robia a premia smiech, kierownicy rozumia oczywiscie do 2 w nocy i ich nie obchodzi jak ktos wroci do domu
Peter 2017-07-02 10:24
Czy praca dla specjalisty ds. personalnych jest jeszcze aktualna? Może ktoś wie i mógłby podpowiedzieć coś więcej ? Jak się tu pracuje, może dobrze jest wiedzieć?
renia 2017-07-17 22:20
witam jak długo trzeba byc na umowie zleceniu zanim dostanie sie umowe o prace?
TL 2017-07-18 10:57
W zależności od postępów w pracy - od 2-3 miesięcy .Zdarza się że już po 1,5 miesięcznym okresie pracy przez agencję dostaje się umowę .
1
Mały 2017-07-21 17:48
Czy mógłby ktoś napisać jak się pracuje w firmie? Jaki jest powód tak długiej listy ofert pracy ?Dziekuję.
KTOŚ 2017-07-23 09:52
Oferty są ale praca na początku przez agencję BIZNES PARTNER lub ARR.
Zdzicho 2017-07-25 11:29
Praca w firmie z wieloletnim doświadczeniem, stabilnym finansowo to duży komfort dla pracownika. Przynajmniej ja tak to odbieram. Dużo łatwiej jest się rozwijać przy silnych podstawach. Myślę, że sporo ludzi tak uważa.
Agata 2017-08-03 08:26
Osoby, które poszukują pracy @KTOŚ muszą dokładnie przeglądać oferty pracy. Zdarza się, że niektóre stanowiska są dostępne od razu w oparciu o umowę o pracę i zatrudnienie bezpośrednio z Rhenus Logistics.
Ktoś 2017-08-03 18:43
Sporadycznie się takowe pojawiają.
Zmotywowany 2017-08-09 23:02
Zawsze mówię, że jak ktoś przykłada się do pracy i potrafi współpracować z innymi to będzie mu dobrze w firmie. Inni powinni brać przykład z takich pracowników.
Agata 2017-08-18 09:00
Dla potwierdzenia @ktoś w Rhenus Logistics w Swarzędzu, bo tego dotyczy to forum są teraz dwie aktualne oferty pracy (do IT i do HR), obie w oparciu o umowę o pracę. Z czego wynika, że jednak takie zatrudnienie jest tutaj możliwe, czy ktoś może to jeszcze potwierdzić, dla pewności?
Pracuję tam 2017-08-18 14:24
Potwierdzam.Potrzebują.
Zenobiusz 2017-08-21 09:37
Jak ktoś zacznie pracować to sam się przekona jak jest fajnie
Agata 2017-08-28 14:24
Dobrze wiedzieć w takim razie @Pracuje tam. Skoro jesteś pracownikiem to na co oprócz tej umowy o pracę można liczyć? Teraz oprócz wynagrodzenia liczą się też benefity, więc jeśli możesz podzielić się wiedzą na ich temat, inni będą wdzięczni.
Pracujący od początku projektu. 2017-08-30 11:25
Zależnie od stanowiska premie miesięczne/kwartalne karty multisport z dofinansowaniem od pracodawcy, firma za przysłowiowe frytki organizuje dojazd dla ludzi z wrześni, gniezna, jarocina i jeszcze kilku miejscowości, ubezpieczenia dofinansowane przez pracodawcę, super opcja prywatnej opieki medycznej za chyba 30 zł m-c? na dniach odbędzie się piknik dla pracowników i ich rodzin, na święta karty podarunkowe (kwota zależna od stanowiska i stażu pracy), źle nie jest :)
Norbi 2017-09-03 21:09
Bardzo fajna firma, pracuję tu już wystarczająco długo żeby tak mówić.
Agata 2017-09-05 10:51
@pracującyodpoczątku projektu, dziękuje za odpowiedź i za wyszczególnienie benefitów, na które pracownicy mogą tutaj liczyć. Ofert pracy jest teraz sporo więc na pewno zainteresowani zatrudnieniem będą wdzięczni. A odnośnie samego procesu rekrutacji możesz coś w tym temacie powiedzieć?
Zostaw swoją opinię o Rhenus Logistics - Swarzędz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rhenus Logistics