Fitness Authority® Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o Fitness Authority® Sp. z o.o.

ghjk 2015-02-24 08:35:00
Bardzo stresująca atmosfera. Nie polecam.
27
tet 2015-05-04 19:28:32
Jaka stresująca atmosfera? luzik.
Myślę, że szef ma głowę na karku i wie jak prowadzić taką firmę.
Wielu ludzi mu zazdrości zegarków i majbacha.
11
Olalaela 2015-05-04 20:13:07
Potwierdzam, bardzo stresująca atmosfera.. zrezygnowałam po dwóch miesiącach. Nie polecam
25
glen 2015-05-06 11:12:42
może po prostu byłaś za słaba??
8
yyyyyyyy 2015-05-07 10:10:27
za słaby to poziom firmy...
19
john 2015-05-12 16:14:17
znowu wolne stanowisko account managera? warto aplikować? po przeczytaniu opinii mam mieszane uczucia..
15
Kontra 2015-05-12 17:11:41
Życzę powodzenia w szukaniu BEZSTRESOWEJ pracy... może lepiej aplikować w takim razie na stanowisko bibliotekarza? Tam ciszy i spokoju co niemiara...
2
merci 2015-05-16 11:23:31
daj sobie spokój lepiej
17
rrrrrrroooommm 2015-06-21 15:33:51
tet liczy kase i się z was wszystkich śmieje ...
6
Maniek 2015-06-21 19:59:19
Nie przesadzajcie jest ok
2
iop 2015-06-23 12:05:28
szczególnie na dywaniku... albo zebraniach.. wyjątkowo spokojnie :)
7
ktos 2015-10-13 15:26:12
Pewnie się tam cała książka telefoniczna przewinęła. Ja się cieszę że to doświadczenie mam za sobą, ale muszę przyznać że firma ma ogromny potencjał, Ted zna się na biznesie, niestety nie szanuje ludzi i tu jest pies pogrzebany.
1
Ronaldinho 2015-10-18 19:17:19
@ anai - szkoleń nie ma, inwestycji w pracownika również, z benefitów jest w komórka na niektórych stanowiskach i w planach impreza firmowa. Zatrudnienie jeśli już to sugeruję na umowę o pracę, przy działalności jesteś zewnętrzną firmą bez żadnych praw. Prezes steruje firmą tak jak w momencie jej założenia 10 lat temu (czyli chce robić wszystko sam, jak się ktoś nie domyśla jakie ma intencje to niestety nie jest miło). Sam w sobie nie jest złym człowiekiem, ale niestety nie panuje nad emocjami - i to jest problem. Przez bałagan - a niestety jest spory bo nie ma w firmie profesjonalnego menadżera - co chwilę coś nie do końca działa, jak wyjdzie na jaw jest awantura i szukanie winnych. Za przewinienia są kary finansowe, przy niewysokich zarobkach na większości stanowisk kilka stówek kary jest dotkliwe, a w niektórych działach kary potrafią być co nawet co 1-2 miesiące. Z dobrych rzeczy pieniądze są na czas, firma ma dobre produkty z renomą na rynku, no i jest kilka sympatycznych osób które w tym środowisku "dają radę". Jak to się mówi w firmie - praca dla "odpornych na stres" bez dużych wymagań finansowych i rozwojowych.
4
mikimałs 2015-11-19 22:49:35
Tiaaaa, wszyscy słabi i zazdroszczą zegarków, dlatego kto może to ucieka (rotacja potworna), awantury z bluzgami i wyzwysikami na porządku dziennym. Atmosfera strachu i totalny brak zaufania do pracowników. Bałagan.
3
nicnieslyszalem 2015-12-23 13:06:57
Jeśli kumpel sporo pracuje, to albo jest w magazynie, albo jest w magazynie.
Aktualny_Pracownik 2016-01-29 11:41:15
Jest tu aktualny pracownik, chętnie odpowiem na pytania (od razu dodam, nie pracuję na magazynie). Pytajcie śmiało :)
Jestem tu od 3 lat, więc o firmie mogę chyba sporo powiedzieć :)
3
Zapytanie 2016-01-29 12:09:20
W jakim dziale pracujesz i co możesz powiedzieć o atmosferze panującej w firmie? Czy wypłata jest na czas? Czy szef jest na prawdę takim tyranem i rotacja jest tak potężna? Zarobki na prawdę na takim niskim poziomie?
Lilianna 2016-01-29 14:01:03
Hej, w takim razie czy możesz powiedzieć jakie warunki panują w Dziale Sprzedaży? Słyszałam, że kierownicy wymieniają się co sezon jak zużyte opony :)Czy premia od wyników jest większa od podstawy czy stanowi tylko niewielki dodatek do niej?
Fleksi 2016-02-02 20:33:03
@ Zapytanie, Lilianna - atmosfera jest taka jak piszą powyżej - nic dodać nic ująć. Rotacja jest spora, w dziale handlowym średnio 100% w ciągu roku, w innych działach mniejsza choć ludzie często się zmieniają. Wypłata jest na czas. Premiowanie w DH zmienia się co 5 minut, nie muszę dodawać w którą stronę. Ostatnio niby można dostać więcej, ale za to szanse są sporo mniejsze, system oparty na pracy własnej i odpowiedzialności zbiorowej - resztę sobie dopisz. Podstawy są jak na warunki Gdańska niskie, 2,5 tys na rękę to dobry wynik. Co do kierowników - jeśli dla ciebie sezon to 3-5 miesięcy to się zgadza - nikt dłużej nie wytrzymuje. Podsumowując - jeśli startujesz na handlowca - lepiej odpuść. Jeśli do innego działu - raczej też, chyba że nie możesz znaleźć nic innego.
3
Tet 2016-02-07 22:15:54
Dajcie spokój.
Zazdroście szefowi rolexów, bentleja i apla... ;)
3
Tet 2016-02-07 22:21:34
A tak wgl nie znam lepszej firmy. Pracownicy zarabiają bardzo duże pieniądze. Najlepsze na rynku. Cały zespół od lat się nie zmienia. Mnóstwo benefitow oraz imprez firmowych. Bardzo miła atmosfera w pracy. To zaszczyt pracować w jednej z największych firm suplementacyjnych na ziemi. Nigdy nie zmienię pracodawcy. Tylko FA!
6
mr. robot 2016-02-11 13:53:08
fake a nie pracownik, po trzech latach to juz chyba emeryt ze zdiagnozowaną nerwicą :-). dwa lata to maksymalny staż dla osób z mocnym charakterem.
1
glen 2016-02-19 16:55:29
szkoda czasu na ta firme. jest tak jak pisza: awantury, kary finansowe, dywaniki i praca w stresie. rotacja potworna bo kazdego mozna zastapic przeciez.
2
123456789 2016-03-02 06:44:05
jak wygląda praca w dziale zakupow ? czy zespół jest w porządku ? jakie są zarobki ?
abyr 2016-04-06 09:39:06
widzię ofertę na logistyka, w sumie z moim doświadczeniem mam jakieś szanse, ale forum mnie trochę przerazilo. czego mogę spodziewać się na rozmowie kwalifikacyjnej, czy daja umowy o pracę np. na czas dłuższy niż 2 lata?
Pozdrawiam 2016-04-11 14:10:39
Nie polecam. Zrezygnowałam z pracy aby się tu zatrudnić. Managerka uznała że jednak nic nie umiem - po tygodniu pracy na zawieszającym się komputerze w okropnej atmosferze i warunkach pracy. Nie poważne i dziecinne traktowanie człowieka, niekompetencja totalna. Osoba która "nic nie potrafi" znalazła na szczęście kolejną pracę w 2 dni, mając przy tym jeszcze 2 inne oferty.
4
r.stani@wp.pl 2016-04-14 08:06:12
DO ABYR:
rozmowa kwalifikacyjna jaka odbyłam dawno temu w dość dobrej atmosferze, ale przyznaję mało porfesjonalna. zero konkretów tylko jakieś przechwałki jaka jest firma super. może i jest tak rzeczywiście ale mojego zaufania nie wzbudziła niestety. przyznaję dużą rotację bo kolega pracował na magazynie.
4
keda04 2016-05-27 18:16:53
Witam
Proszę o opinie odnośnie pracy w dziale handlowym
atmosfera 2016-06-21 11:39:04
Cześć bm pooglądaj sobie filmy z przełomu lat 80 i 90, myślę że szczególnie Pasikowski oddaje atmosferę.
2
cvb 2016-06-26 16:22:06
W handlowym rotacja jak na karuzeli :)
3
oloooolooo 2016-07-06 16:53:00
Fitness Authority ? Chyba Kiczn-nes Psikus-liti

Ludzie! nie wybierajcie nigdy tej firmy. to jest firma krzak!
niekompetencja jest na pierwszym miejscu, cala kadra zarządzająca to jakiś żart, sprzątający ulice lepiej by się do tego nadali!
zero szacunku, wciąż pretensje i nadąsane miny, aż się rzygać chce! najgorsza firma w całym gdańsku!
może dobra dla osób, które lubią lizać komuś dupę..:/
zero perspektyw, jedyne co mogą zaoferować, to że cię wysmarują gównem, wycisną ile się da
ktokolwiek to czyta i ma trochę rozumu, niech nigdy nie idzie do pracy w tej firmie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NIGDY!
9
jjsfsjsl 2016-07-06 20:24:13
Ludzie! nie wybierajcie nigdy tej firmy. to jest firma krzak!
niekompetencja jest na pierwszym miejscu, cala kadra zarządzająca to jakiś żart, sprzątający ulice lepiej by się do tego nadali!
zero szacunku, wciąż pretensje i nadąsane miny, aż się rzygać chce! najgorsza firma w całym gdańsku!
może dobra dla osób, które lubią lizać komuś d...
4
kapusta 2016-07-07 16:37:25
firma krzak, zgadzam się z wszystkimi negatywnymi opiniami. to jakieś nieporozumienie, że taka fima może w ogóle istnieć. kierownictwo zakłamane, fałszywe i ciągle jakieś fochy
1
kulululu 2016-07-10 11:28:16
odradzam
awantury z "władzą", dziwny system rejestrowania czasu pracy, zapomnisz transpondera i nie zapłacą Ci za dzień pracy, zapomnisz odbić się raz, zapłacą Ci za pół dnia. do tego wypłata dwu składnikowa - podstawa plus pseudo premia, która może być zabrana w każdym momencie
wrzaski i napięta atmosfera..
4
Barthezz 2016-07-12 17:40:16
Zapewniam Cię że pozytywy są wyłącznie od kierownictwa firmy i w sumie się nie dziwię - na ich miejscu robiłbym to samo. Czasy rynku pracy pracodawcy, gdzie pracownik się prosił o pracę już się skończyły i teraz trzeba "dbać o opinię". Szkoda tylko, że dba się o nią na zewnątrz a nie wewnątrz firmy.
1
aagnes 2016-08-05 22:04:06
odradzam
zwolnienia częste jak deszcze w ostatnim czasie...
zwalniają ludzi jak tylko i m coś nie podpasuje, traktują ludzi jak gówno.
4
Nik nolte 2016-08-08 11:01:39
@suri
Ludzie piszą oględnie, bo najpewniej nie mogą pisać o szczegółach. 99% opinii mówi o awanturach, braku kompetencji, bardzo złej atmosferze, ogromnej wymianie kadr itd. Czego jeszcze potrzbeujesz?
4
GwiazdaXXX 2016-08-08 21:25:21
Droga koleżanko. Oferty są co chwila - tyle że nie wszystkie na pracuj.pl, ludzie wymieniają się jak na karuzeli, opinii jak widać w tym samym tonie jest kilkadziesiąt, więc pytanie moje jest następujące - czego nie rozumiesz albo czego chcesz się jeszcze dowiedzieć.
Forum jest anonimowe i nikt nie chce pisać za dużo z wiadomych powodów. Jeśli chcesz konkretnej odpowiedzi zadaj konkretne pytanie.
Umowy - o pracę lub działalność na okres 3 miesięcy, potem czas określony 2 lata, jak ktoś dotrwa (jest takich osób na palcach 1 ręki) to czas nieokreślony.
Zarobki - zależy od stanowiska, działu i tego ile sobie wynegocjujesz. Na stanowiskach specjalistycznych liczysz na 2,5-3,5 tys zł brutto. Na kierowniczych - na pewno sporo więcej.
Atmosfera - zależy od działu, ale tylko w magazynie i zakupach jest w miarę spokój, wszędzie indziej - masakra, o czymś takim wcześniej nawet nie słyszałem a słyszałem wiele.
Rotacja - ludzie albo sami rezygnują - a ponad 50% sama się zwija w ciągu okresu próbnego, albo zostaje zwolniona - czasem nawet po 2-3 latach pracy za byle głupotę - bo zupa za słona...
Mam nadzieję że to odpowiada na twoje wątpliwości.
5
damian 2016-08-11 11:13:03
zgadzam się w 100%
osób które tam pracują dłużej niż rok można policzyć na palcach jednej ręki. o czymś to świadczy. jeżeli ktoś nie ma żadnej alternatywy, to niech przyjmie pracę w FA, ale jeśli ma co jeść i gdzie spać, niech lepiej poczeka na coś godnego.
nie ma ogłoszeń o pracę, bo jest obecnie sezon, w którym ludzie nie kupują odzywek i nie chodzą na siłownie, więc nie ma zapotrzebowania na pracowników.
2
barbara 2016-08-21 19:22:38
w pracy zostaje sie często po godzinach, czego nikt nie docenia. aby móc odebrać sobie nadgodzinę, musi to być pełna godzina, gdyż 30min, czy 40 min się nie sumuja z innymi niepelnymi godzinami.

do tego budowa umowy, o czym nie mówią nigdy na rozmowie. podstawa + premia, którą często zabierają.

nawet wtedy kiedy idzie się na urlop.. :/
1
ktos 2016-08-30 18:14:53
Zastanawia mnie jedno każdy pisze ze źle, że nie ma co tam pracować a tym czasem tyle Ludzi tam pracuje... Może w takim Razie czas pójść do korpo i spalać się od rana do wieczora w jeszcze większym stresie? Każdy ma swoje zdanie i jak Już przyjdą do tej firmy same wyrobia sobie zdanie.
Paweł 2016-10-22 11:22:49
Dramatu nie ma. Fakt pieniądze za ogrom pracy i obowiązków powinny być lepsze. W handlu straszny chaos, niestety mimo zatrudniania ludzi niby z doświadczeniem, to w praniu wychodzi, że nie potrafią planować swoich zapotrzebowań, czy zaproponować klientom innych dostępnych na stanie smaków. Reszta raczej w normie. Szkoda, że nie ma takiego socjalu jak w korpo.
biddronka 2016-11-21 10:09:13
>może po prostu byłaś za słaba??
tak nie bylam nacpana
2
Angelika 2016-11-25 23:59:37
Chcialem poinformowac wszystkich, ze kierownictwo jest niezrownowazone. Bez kija nie podchodz.
2
noname 2016-11-28 21:26:08
Pracuję od niedawna i zdecydowanie nie polecam. Już rozsyłam cv po innych firmach (pewnie ta bardziej rozgarnięta grupa innych pracowników robi to samo). Zero szacunku, nikt nie docenia starań, tylko wiecznie szukają do czego by się tu doczepić. Szukajcie innej pracy, bo tu oszukują nawet na umowie. Na rozmowie nie ma mowy o rozbiciu podstawa + premia (dowiadujesz się o tym w pierwszym tygodniu pracy). Popieram poprzedników kierownictwo do bani, co widać od samego początku. Faworyzowanie jednostek, które ślepo stoją za nim murem.
1
Zostaw swoją opinię o Fitness Authority® Sp. z o.o. - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fitness Authority® Sp. z o.o.