brak logo

Concept Sp. z o.o.

Opole

Opinie o Concept Sp. z o.o.

bynio 2016-05-25 13:32:29
Cześć do Maliny-Ja wróciłem z tamtąd 22.04.16 I podpisuję się pod twoją wypowiedzią w 100%.Chora firma agęcja Schneuing to dziadostwo które oszukuje ludzi i ma to wszystko gdzieś.Rotacja jest tak duża że ludzie przychodzą i zaraz odchodzą a agentura Schneuing ma to gdzieś.Tam nie można zarobić pracując przez agęcje.A co do pieniędzy, to kpina jest bo za mieśiąc pracy 500e. na rękę to szał.Jeśli chodzi o zaliczki to dają raz w tygodniu 50e. na rękę ale podpisujesz że wziołeś 55euro.Najlepiej jak się ktoś sam przekona i tam wyląduje wtedy może podzielić się swoim zdaniem.Jedno wielkie oszustwo!!!
wera 2016-05-25 21:50:37
do Maliny No niech ludzie sie przejada zobacza jakie maliny sa napoczatku,oni poprostu zarabiaja na ludziach oszukujac tych ludzi ktorych zatrudniaja a najsmiesniejsze jest to ze ci ludzie ktorzy w polsce nic nie moga osiagnac proboja sie pocieszyc za pare euro lizac dupe niemcowi i polakowi umiejacemu niemiecki troche ktory ten polak zrobi doslownie wszystko byleby zarobic pare wiecej euro czy lepsze stanowisko za pare euro .Wstyd i zal za takich rodakow.
2
Marilyn 2016-05-29 18:31:35
Możesz powiedzieć trochę więcej? Jakie warunki, itp.?
Marilyn 2016-05-29 18:33:20
Chodzi mi o pracę jako student, czy dobre są warunki?
rafal 2016-05-29 19:15:27
Ludzie zastanowcie się 10 razy zanim zdecydujecie się tam pojechać. Praca ciezka, pieniądze marne. Zero pomocy od koordynatorow, nie odbierają smsów, nie odp na smsy i maile. Kiedy oni cos chcą to wtedy dzwonią. Atmosfera w pracy tragiczna, kilku polaczkow, którzy udaja ze sa kierownikami bo pracują dwa miesiące będą ci caly czas zwracać uwagę i patrzeć co robisz gorzej niż brygadzista. Ja osobiście NIE POLECAM.
3
kejti 2016-06-01 17:05:05
Dziwią mnie te negatywne opinie. Byłam tam rok temu i wszystko było w porządku. Zarówno z godzinami, wypłatą i koordynatorami. Można było się z nimi skontaktować. To wszystko zależy od tego jakie się ma podejście. Teraz też pewnie pojadę tam do pracy na wakacje.
3
xyz123 2016-06-02 13:42:14
Witam, pracowałem i w Haren i Wietze. Pracować trzeba jak wszędzie ani gorzej ani lepiej. Czasami tylko mało godzin reszta to wszystko ok. A i jeszcze jedna uwaga do tych co narzekają że muszą płacić po 50 euro za korzystanie ze służbowych aut- można przyjechać swoim prywatnym. Sam kasuje ludzi po 15euro/osoba za tydzień proszę pamiętać że samochód to nie tylko paliwo szczególnie w Niemczech gdzie koszt roboczo-godziny w warsztacie to 50-60euro.
Pozdrawiam
1
Junker 2016-06-04 16:18:25
Pracowałem i jak najbardziej odradzam pracę pod tą firmą. Dawid J. ma całkowicie wyjeba*e na ludzi po kursie. Zachorowałeś? Lepiej od razu sam do Polski pojedź bo firma CONCEPT nie ma w słowniku takiego słowa. Mam nadzieję że nikt się nie nabierze na ich dobre słowa, że jest tak super itd. A PROPO KOORDYNATORÓW ... NIE MA ICH. POTRZEBUJESZ ICH, COŚ CI SIĘ STAŁO? NIE LICZ NA NICH! NIE ODBIERAJĄ TELEFONÓW! Dawid J. / Katarzyna A. ... oni są dobrzy jak pod tą firmę się zatrudniasz. Później już zaczynają się problemy.
4
rad 2016-06-05 11:18:04
daj jakies namiary, bo tez tam jedziemy ze znajomymi
benia1113 2016-06-06 09:43:08
Witam. Chciała bym zapytac czy ktoś w najbliższym czasie wybiera się do Wietze na pakowanie ?
1
Maja 2016-06-06 20:40:24
Wszystkich którzy planują wyjazd do Niemiec za pośrednictwem tej agencji w najbliższym czasie proszę o kontakt na email majeczka_992@wp.pl
1
Ewka 2016-06-08 08:55:37
Czesc Majaa co też się wybierasz?? ja mam z koleżanką wyjazd 01.07 :) pozdrawiam
michu 2016-06-08 09:44:11
jako student można wyciągnąć nawet 1300 euro na czysto. ja z kumplem byłem w zeszłym roku i było spoko. w tym roku jedziemy w większej grupie i zbaczymy jak bdzie.
1
Maja 2016-06-08 12:59:55
Napisz na emaila to pogadamy :)
Grzegorz 2016-06-10 09:55:19
Mógłbyś mi podać swój mail miałbym kilka pytań do Cb jezeli to nie problem.(degorski.grzegorz@gmail.com)
Kacpero 2016-06-15 23:56:35
Witam, podejmuje ktoś prace od 20.06?? Pozdrawiam
Finem 2016-06-16 10:13:31
Hej kacpero, jak jedziesz już tam na 20.06, to dzwonili juz do ciebie z agencji przesylali umowę itp? My mamy jechać tam na 1.07 babka mówiła ze będzie dzwonić tydzień przed 23 czerwca, ale więcej nie mamy żadnych informacji, mam nadzieje ze zadzwoni i pojedziemy.
Kacpero 2016-06-16 12:32:20
Hejka, umowę podpisałem w tym tygodniu, dokładny adres zakwaterowania dostanę jutro. Uczycie się jeszcze? teraz przyjmują tylko uczniów i studentów.
1
Finem 2016-06-16 13:18:23
Tak, tak uczymy się nadal, myśmy juz w maju wysyłali wszystkie dokumenty itp, więc spoko:) ale to dobrze, to jak do ciebie dzwonili i umowę dali to już jestem spokojny i do nas też raczej zadzwonia w przyszłym tygodniu:) a gdzie jedziesz do haren czy hannoveru?
2
Madagaskar21 2016-06-22 21:32:11
Hej, kto z Was się wybiera do Haren i od kiedy jesli mozna wiedziec???
james 2016-06-27 15:12:25
Właśnie wróciłem ale robią strasznego wała na studentach, to co zauważyłem to przez tydzień potrafią na całym zakładzie wywalić i przyjąć 100 osób tak widać po numerach kart identyfikacyjnych, mi udało się utrzymać miesiąc ale większość osób ze szkolenia wywalili po kilkunastu dniach, co prawda warunki i praca fajna ale nie popracujecie tam długo, ja starałem się strasznie, żadnej wpadki i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mnie i tak, robią po dwa szkolenia na tydzień, ciągle wymieniają ludzi bo na pewno biorą dotację za zatrudnienie studenta. Koordynator wydaje się być miły ale tak na prawdę potrafi dobrze grać na psychice, i jeszcze UWAGA sprawdzajcie datę na wypowiedzeniu bo ja zostałem oszukany i podpisałem wypowiedzenie z datą wcześniejszą bo z nerwów nie sprawdziłem, powinienem jeszcze iść kolejny dzień do pracy a potem prawdopodobnie dostać wypowiedzenie z 7 dniowym wyprzedzeniem. Często wywalają grupami kto się z kim zadaje oraz mieszka i tak naraz ode mnie poleciały 3 osoby. Łatwo się dostaniecie ale jak ktoś nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to nie ma opcji na utrzymanie się na umowie studenckiej, na zwykłej umowie można popracować dłużej bez zwolnienia, ale i tak etaty po sezonie pewnie zostaną zredukowane. Jak u mnie na szkoleniu było prawie 30 osób to po dwóch tygodniach ponad połowy już nie było a po miesiącu zostało ledwo 6 osób.
Marta 2016-06-28 12:24:03
Sandra a pod jakim numerem się z nimi kontaktowałaś, na niemiecki? Czy mogłabyś mi podać
Łukasz 2016-06-28 15:31:59
Witam, zastanawiamy się z dziewczyną czy nie pojechać do pracy odpowiadając na zgłoszenie: Agencja Pracy Concept Plus poszukuje chętnych do pracy na produkcji w regionie Dolnej Saksoni (na cały etat lub na pół etatu).
Jesteśmy studentami. Jeśli ktoś był nie dawno albo planuję się wybrać w lipcu i ma jakaś opinię, rady jakimi mógłby się podzielić prosze o kontakt na: shaczkuu@gmail.com , z góry dziekujemy :)
annony 2016-07-04 12:27:55
Ja mam pracę zacząć 11 lipca, ktoś też wtedy zaczyna?
Studencik 2016-07-08 15:20:36
Pracuję w Wietze ponad miesiąc na warunkach studenta/ucznia. Moja ocena to mniej więcej 6/10, z oferowanego przez maila 9.10€/h na rękę zrobiło sie 9.10€ brutto czyli jakies 8€ na rękę. Czy praca ciężka? Zależy od działu i stanowiska. Bo mimo ze zapewniają ze to praca przy PAKOWANIU " oczyszczonego, rozłożonego kurczaka" to nie jest to do końca prawda. Możecie trafić na dział "zerlegung" czyli ROZBIÓRKA kurczaka: krojenie filetów, skrzydełek, zrywanie piersi z kurczaka jadącego na taśmie, zbieranie skór z kurczaka do skrzynek po 10kg itd. Innym działem jest Weiterverarbeitung czyli dalsza obróbka. Teraz w sezonie głownie polega na marynowaniu kurczaka na grilla, pakowania go do plastikowych pojemników itp. Innym działem na którym jest mało studentów jest verpackung czyli obiecany dział . Tutaj jak wszędzie zależnie jakie stanowisko dostaniesz to może byc lżej lub ciężej. Jeżdżenie wózkiem widłowym z paletami, nakładanie "szalek" czyli pojemników z kurczakiem do maszyny pakującej, zbieranie już zapakowanych opakowań do kartonów i układanie ich na palecie.

Jednak moja ocenę zaniżyło przedewszystkim zakwaterowanie. Studenci są umieszczani w tzw. "Akademiku" jest to hotel pracowniczy w którym niektórzy mieszkają w 4 osoby w pokoju około 12 metrów kwadratowych. Jest jedna duża wspólna łazienka. O ile męska jest w stanie dość akceptowalnym, to damska woła o pomstę do nieba. Nieremontowana była chyba ze 20 lat. Hitem jest gniazdo much/oś/mrówek w kabinie przysznicowej o którym dziewczyny mówiły gospodarzowi ośrodka. Ten stwierdził ze "jutro sie tym zajmie" bo on ma 50 osób na głowie. Pan ten jest ogólnie dość problematyczny. Zamyka ogólnie dostępna pralnie. W tygodniu otwarta około 3 godziny dziennie w weekend kiedy wszyscy maja czas żeby prac jest otwarta krócej!
Są osoby które przyjechały i przez tydzień mieszkały na walizkach i gnieździły sie w jednym pokoju bo zostało im obiecane ze "na dniach dostaną swój pokój"
Także w bajki o "komfortowym zakwaterowaniu w maksymalnie 2 osobowych pokojach" nie wierzcie.
Jeśli ktoś nie wierzy w to co mowię o zakwaterowaniu to mogę podesłać zdjęcia stad.

Tak czy siak zarobić te 4000-5000zl miesięcznie można. W Polsce tyle nie zarobicie wiec ten miesiąc czy dwa można sie przemęczyć.
Jola 32 2016-07-12 01:50:25
Studenci mają większą stawkę bo jako uczniem nie mają płaconego ubezpieczenia,nie odtracaja im za to. Normalni pracownicy przy dużych godzinach po 10-11 dziennie wychodzą 1000 euro. To co piszą to wielkie sciemy,słuchajcie nie zależy mi na tym czy mi wierzycie czy nie,pojedziecie zobaczycie jak wygląda,szybko biegać Trzeba z skrzynkami pełnymi mięsa,tempo musisz mieć wyrobienie jak nie to dziękują ci po 2 tygodniach. Pracuje się w chłodniach. Kobieta nie ma żadnych taryf ulgowych.. tempo tempo patrzą jak pracujesz poganiaja cie. I rotacjie pracowników non stop jezdnych zwalniają i nowi są i tak w kółko.. polska opieka-zadna!!! Nie ma co na to liczyć nie złudzajcie się. Koszty mieszkania na domku firmowym potężne. Szczerze nie polecam nic fajnego oszustwo kolejnej polskiej lait firmy i wyzyskiwanie ludzi. Jak nie ma pracy zależy od zamówień to dostajesz wolne i siedzisz na domku,nie zarabiasz a za domek płacisz i wychodzisz na minus. Zdarza się często po 2 dni w tyg siedzieć na wolnym. Powodzenia dla odważnych;)
Pati 2016-07-12 09:02:12
Ja byłam rok temu i fakt bylo trzeba robić ale można fajnie zarobić i wypłata zawsze punktualnie na koncie :) tylko niestety nie ma miejsca już na wyjaz w tym roku :( jak tak nażekacie to nie jedzcie jest dużo chetnych którzy już byli i przez takich którzy pojadą pierwszy raz do pracy i niestety dwie lewe rączki do roboty my musimy cos innego szukać a kazda firma taka sama jak czegoś szukasz to zawsze coś znajdziesz żeby skrytykować praca to nie wakacje!! jak ktoś czyta te bzdury i rezygnuje z wyjazdu to prosze zgłosć sie tutaj ja chętnie z 5 znajomych wyjade.... no chyba że ktoś może polecic mi jakąs inna firme gdzie jako studentka dobrze zarobie a sie nie narobie a warunki mieszkaniowe bedą jak w hotelu 5 gwiazdek :P pozdrawiam miłego dnia życzę :)
1
nosekola 2016-07-12 15:04:20
a ty tam pracowalas? bo ja bylam w zeszlym roku i bylo okej. po miesiacu mialam tak z 5 tyś. nie wiem czy cos sie zmienilo od tamtego czasu. ja w tym roku juz nie pojade bo sie nie ucze
SaB15 2016-07-12 16:47:03
Wszystkim odradzam tą "agencje pracy" robią z ludzi debili,ale to tylko swiadczy o doświadczeniu pracowników.Mieliśmy wyjechać 29 czerwca dzien wczesniej zadzwonila do nas pani z informacja przełozenia wyjazdu o tydzien..no to jeszcze ok,pozniej mielismy wyjechac juz na 100% 6 czerwca, ale dostalismy znow dzien wczesniej telefon ze wyjazd sie nie odbedzie..no to są chyba jakies zarty co ta firma soba reprezentuje. Umowa byla podpisana. Skoro ta umowa i tak nic nie znaczy to po co ja wciskac ludziom??( a jeszcze okazało sie ze pani doskonale wiedziala juz 29 czerwca ze zaden wyjazd sie nie uda i nie rozumiem dlaczego nie powiedziala nam tego odrazu) moze udalo by nam sie poszukac czegos innego. Takze uwazajcie sobie na ta firme bo akurat was za rok moze tak samo oszukac.
5
chris 2016-07-13 11:26:27
BYłem w tamtym roku przez tą agancję i powiem tak, że w lipcu i sierpniu nie potrzebowali już tylu osób co w maju i czerwcu.. dużo zależy od pogody, taka prawda w końcu to produkcja. O zapotrzebowaniu decyduje zakład pracy, biura w Polsce nie mają z tym nic wspólnego.. tym bardziej pracownicy. W innych agencjach też się to zdarza, sam miałem taką sytuację kiedyś. Może za tok sie tam wybiorę ;)
daros 2016-07-13 13:06:01
piszesz nie o tej agencji. czyżby konkurencja ? :)

ja pracowałem tam pół roku ale nie na tym zakładzie tylko na ogrodnictwie. 12 h praca, dojazd do pracy i do domu. i tylko kilka godz na sen. robota ciężka ale opłacało się bo po miesiącu miałem ponad 2 k.
Ona30 2016-07-15 12:53:55
Witam serdecznie. Co do koordynatorow to ogolnie to nie polecam Pani Katarzyny nigdy nie odbiera telefonow a gdy juz to zrobi jej pretensjonalny ton sprawia ze odechciewa sie z nia rozmawiac. Polecam Pana Tomasza konkretny facet ktory nie owija w bawelne i zawsze stara sie pomoc jesli jest taka mozliwosc i ma na to czas( niestety tzeba sie przypominac po kilka razy).
3
bozenka43 2016-07-26 10:15:28
bonusów żadnych nie ma oprócz wypłaty. no chyba że jakiś kindergeld czy coś ale to chyba trzeba troche pracować
ja tam byłam z mężem tam 2,5 mca ( od kwietnia do prawie końca czerwca) Ja musiałam zjechać przez sprawy rodzinne. Mąż jeszcze miesiąc tam był i ogólnie oceniamy pozytywnie. Praca jak praca, kasowo wyszliśmy całkiem przyzwoicie. Domek na który my trafiliśmy był super, świeżo po remoncie. Wiem że niektórzy pracownicy mieli gorsze warunki ale też jakoś nie narzekali. Co do kontaktu z koordynatorem. Fakt czasem sie trudno było dodzwonić ale koniec końców robili co się dało żeby nam pomóc.
Ogólnie firma na plus.
2
Krystyna 2016-08-17 20:31:29
Firma kogucik. Wykorzystują pracowników jak chcą, obcinając wynagrodzenia jak najbardziej się da. Odciągaja kilkakrotnie pieniądze za książeczke sanepidowska czy korzystanie z samochodu sluzbowego mimo że się go nie używa. Brak możliwości dojścia do konsensusu, gdy w momencie zwrócenia im uwagi dochodzi do natychmiastowego zwolnienia. Wszystko za sprawa koordynatorki Katarzyny A. która dyktuje swoje warunki w zależności od jej humorkow i tego ze ma decydujący głos ze względu na bliskie kontakty z właścicielem firmy. Nie polecam, praca w ciężkich warunkach, niskich temperaturach, wilgoci i niemoznosci zachorowania. Zarobki nieadekwatne do wysiłku włożonego w pracę.
8
Anne 2016-08-25 20:47:51
Jakieś 950 przy dobrych wiatrach już po odliczeniu mieszkania i zaliczki.
On 2016-09-05 01:18:05
Witam serdecznie jako byly pracownik firmy C+ musze przyznac ze jest mi wstyd ze musialem ludziom wciskac kit ze jest duzo pracy i praca jest lekka i kazdy kto chce to sobie poradzi. W życiu nie widzialem takiego obozu pracy i tylu rasistow jako kierowników linii produkcyjnej w zakladzie. Jeslj ktos jest chory odrazu jest wyrzucany przez Katarzyne, dodatki do godzin istnieją tylko w ofercie pracy. Do wszystkich ktorzy zostali ,,ukarani,, np za zdewastiwanie drzwi ktore rzekomo kosztowaly z wymiana 900EUR tak naprawde byly zakupione w Ikei ale jak powiedzial jeden z szefow firmy fo wlasciciela mieszkania niech malpy placą!!!! Ludzie przestrzegam ze wasz abrechnung nie bedzie sie zgadzac poniewaz z kazdym razem moze bedzie odciagnieta 3,4 badz piaty raz za ksiazeczke sanepidowską a jesli to zauwazycie i zglosicie to , to odtracą wam za korzystanie z samochodu chociac jezdzicie np. samochodem prywatnym. Aha i nie wierzcie w bajki typu za miesiac wam to wyrownająbo poprostu pieniązki przepadną. Jesli ktos potrzebuje pomocy lub zostal oszukany prosze o post pod moją wypowiedzią. Im bedzie nas wiecej tym wieksze mamy szanse aby odzyskac to co do nas nalezy.(Są to slowa Pana adwokata XYZ u ktorego przedstawilem ową sprawę.
4
Zaneta 2016-09-05 02:13:03
Witam z ten strony Zaneta z Rehwegu mi z kolei do ten pory nie wyplacili dodatku za godziny nocne .Zlodziejstwo!!!
1
kamila 2016-09-16 19:51:41
fajna opcja zeby pracodawca wzial pieniądze i nie wyplacil wlasnie wrocilam z Niemiec dzis 16 a pieniędzy nadal brak.....
2
Revelast 2016-09-17 10:48:03
Ja mysle ze osoby piszace malo pozytywnie o firmie maja racje .......mi za 185 godzin przy stawce 11.23 plus 0.27 po odliczeniu kosztow mieszkania wyszlo 826 euro netto na konto.....macie jeszcze jakies watpliwosci...
1
Ola 2016-09-21 10:06:55
czesc
mam pytanie skąd stawka 11.23 jak jak w ogłoszeniu jest 9,10 brutto??
Myk Myyk 2016-09-22 20:52:29
Nie polecam Conceptu dużo mówią a mała robią, koordynatorzy nie odbierają telefonów, na wiadomość odpisują na 2 dzień albo wcale raz mówią że wolne a na drugi dzień dzwonią godzinę przed pracą że nagle musisz iść do pracy powtarzam NIE POLECAM!!!
1
ddydek 2016-09-23 17:13:28
Pracowałem w tej firmie 2 lata i dobrze wspominam ten okres. Pozdrawia( usunięte przez administratora )
Szejk 2016-10-11 14:15:00
pracowal ktos w zakladzie w niemczech Wietze. przy kurczakach?? jakie faktycznie warunki tam sa w pracy i na mieszkaniu, warto jechac itp.
Pati@ 2016-10-11 16:13:13
hej,wiesz cos o pracy w zakladzie przy kurczakach - Wietze !!! jakie warunki tam panuja w pracy,jak sa traktowani ludzie,pary wspolnie pracuja,2zmiany
itp. prosze o jak najwiecej info. z gory dzieki.pozdrawiam
Jolka 2016-10-12 00:27:11
Hej
Ja pracowałam w Wietze. Mieszkanie masakra płacisz 250€ brak internetu warunki masakrycznie. Kordynatorka Kamila ma swój swiat.jeśli chodzi o prace to katastrofa pracujesz jak robot szybkie tempo, co chwila kontrolę ( makijażu kieszenie). Kobiety maja gorsze warunki pracy niż mezczyzni. Zieloni i czerwoni ciągle obserwują z balkonu albo z biura. Obóz pracy i tyle. Nie polecam.
2
fiona 2016-10-24 09:59:50
pracuje tam w frischgeflugel tylko przez inna agencje pracy RAMSZTAD i nie narzekam .dobraa niemiecka firma ..ale com=ncept kazdemu odradzam .tak jak pisal kolega to tak jest .
niki 2016-10-27 15:30:22
skoro tam nie pracowałaś to skąd wiesz ze jest kiepska?

czyżby koleżanka pracuje w konkurencyjnej firmie? ;)
lola 2016-10-30 20:18:03
Jak nazywa się ta firma w Haren? Chodzi mi typowo o bezpośredniego pracodawcę. Z góry dziękuję za odpowiedz :)
Dagmara 2016-11-08 16:37:44
Możesz podać swojego meila? Miałabym kilka pytań. Pozdrawiam!
Jertih 2016-11-29 22:17:29
Jadę w czwartek na zawieszanie drobiu (kurczaków) do miejscowości "Wietze" z tego co widzę i wnioskuję to pewnie nie jest najgorzej jak wszędzie trzeba pracować, objawiają się tylko negatywne komentarze osób które zostały zwolnione, bądź nie dały rady, stawka 10,70 "nie najgorzej". Mam prawie 5 letnie doświadczenie, ktoś jakieś pytania pisać jertih25@o2.pl

Nikt nikogo nie trzyma na siłę, nie podoba się praca można zawsze zmienić.
Polecam osobom czytającym te wszystkie komentarze przekonania się na własnej skórze,
opinie negatywne znajdą się na każdą firmę, jednemu praca pasuje, drugi będzie narzekał, zawsze tak było że każdemu się nie dogodzi, proste.

Pozdrawiam,
Paweł
2
Zostaw swoją opinię o Concept Sp. z o.o. - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Concept Sp. z o.o.