brak logo

Concept Sp. z o.o.

Opole

Opinie o Concept Sp. z o.o.

Anne 2016-08-25 20:47
Jakieś 950 przy dobrych wiatrach już po odliczeniu mieszkania i zaliczki.
On 2016-09-05 01:18
Witam serdecznie jako byly pracownik firmy C+ musze przyznac ze jest mi wstyd ze musialem ludziom wciskac kit ze jest duzo pracy i praca jest lekka i kazdy kto chce to sobie poradzi. W życiu nie widzialem takiego obozu pracy i tylu rasistow jako kierowników linii produkcyjnej w zakladzie. Jeslj ktos jest chory odrazu jest wyrzucany przez Katarzyne, dodatki do godzin istnieją tylko w ofercie pracy. Do wszystkich ktorzy zostali ,,ukarani,, np za zdewastiwanie drzwi ktore rzekomo kosztowaly z wymiana 900EUR tak naprawde byly zakupione w Ikei ale jak powiedzial jeden z szefow firmy fo wlasciciela mieszkania niech malpy placą!!!! Ludzie przestrzegam ze wasz abrechnung nie bedzie sie zgadzac poniewaz z kazdym razem moze bedzie odciagnieta 3,4 badz piaty raz za ksiazeczke sanepidowską a jesli to zauwazycie i zglosicie to , to odtracą wam za korzystanie z samochodu chociac jezdzicie np. samochodem prywatnym. Aha i nie wierzcie w bajki typu za miesiac wam to wyrownająbo poprostu pieniązki przepadną. Jesli ktos potrzebuje pomocy lub zostal oszukany prosze o post pod moją wypowiedzią. Im bedzie nas wiecej tym wieksze mamy szanse aby odzyskac to co do nas nalezy.(Są to slowa Pana adwokata XYZ u ktorego przedstawilem ową sprawę.
7
Zaneta 2016-09-05 02:13
Witam z ten strony Zaneta z Rehwegu mi z kolei do ten pory nie wyplacili dodatku za godziny nocne .Zlodziejstwo!!!
3
kamila 2016-09-16 19:51
fajna opcja zeby pracodawca wzial pieniądze i nie wyplacil wlasnie wrocilam z Niemiec dzis 16 a pieniędzy nadal brak.....
3
Revelast 2016-09-17 10:48
Ja mysle ze osoby piszace malo pozytywnie o firmie maja racje .......mi za 185 godzin przy stawce 11.23 plus 0.27 po odliczeniu kosztow mieszkania wyszlo 826 euro netto na konto.....macie jeszcze jakies watpliwosci...
4
Ola 2016-09-21 10:06
czesc
mam pytanie skąd stawka 11.23 jak jak w ogłoszeniu jest 9,10 brutto??
Myk Myyk 2016-09-22 20:52
Nie polecam Conceptu dużo mówią a mała robią, koordynatorzy nie odbierają telefonów, na wiadomość odpisują na 2 dzień albo wcale raz mówią że wolne a na drugi dzień dzwonią godzinę przed pracą że nagle musisz iść do pracy powtarzam NIE POLECAM!!!
2
ddydek 2016-09-23 17:13
Pracowałem w tej firmie 2 lata i dobrze wspominam ten okres. Pozdrawia( usunięte przez administratora )
Szejk 2016-10-11 14:15
pracowal ktos w zakladzie w niemczech Wietze. przy kurczakach?? jakie faktycznie warunki tam sa w pracy i na mieszkaniu, warto jechac itp.
Pati@ 2016-10-11 16:13
hej,wiesz cos o pracy w zakladzie przy kurczakach - Wietze !!! jakie warunki tam panuja w pracy,jak sa traktowani ludzie,pary wspolnie pracuja,2zmiany
itp. prosze o jak najwiecej info. z gory dzieki.pozdrawiam
Jolka 2016-10-12 00:27
Hej
Ja pracowałam w Wietze. Mieszkanie masakra płacisz 250€ brak internetu warunki masakrycznie. Kordynatorka Kamila ma swój swiat.jeśli chodzi o prace to katastrofa pracujesz jak robot szybkie tempo, co chwila kontrolę ( makijażu kieszenie). Kobiety maja gorsze warunki pracy niż mezczyzni. Zieloni i czerwoni ciągle obserwują z balkonu albo z biura. Obóz pracy i tyle. Nie polecam.
6
fiona 2016-10-24 09:59
pracuje tam w frischgeflugel tylko przez inna agencje pracy RAMSZTAD i nie narzekam .dobraa niemiecka firma ..ale com=ncept kazdemu odradzam .tak jak pisal kolega to tak jest .
niki 2016-10-27 15:30
skoro tam nie pracowałaś to skąd wiesz ze jest kiepska?

czyżby koleżanka pracuje w konkurencyjnej firmie? ;)
lola 2016-10-30 20:18
Jak nazywa się ta firma w Haren? Chodzi mi typowo o bezpośredniego pracodawcę. Z góry dziękuję za odpowiedz :)
Dagmara 2016-11-08 16:37
Możesz podać swojego meila? Miałabym kilka pytań. Pozdrawiam!
Jertih 2016-11-29 22:17
Jadę w czwartek na zawieszanie drobiu (kurczaków) do miejscowości "Wietze" z tego co widzę i wnioskuję to pewnie nie jest najgorzej jak wszędzie trzeba pracować, objawiają się tylko negatywne komentarze osób które zostały zwolnione, bądź nie dały rady, stawka 10,70 "nie najgorzej". Mam prawie 5 letnie doświadczenie, ktoś jakieś pytania pisać jertih25@o2.pl

Nikt nikogo nie trzyma na siłę, nie podoba się praca można zawsze zmienić.
Polecam osobom czytającym te wszystkie komentarze przekonania się na własnej skórze,
opinie negatywne znajdą się na każdą firmę, jednemu praca pasuje, drugi będzie narzekał, zawsze tak było że każdemu się nie dogodzi, proste.

Pozdrawiam,
Paweł
5
PRAWDA 2016-12-20 21:30
Firma CONCEPT PLUS to totalna żenada! Kontakt z koordynatorami tylko na początku, później jak zachorujesz to zakaz chodzenia do polskiego lekarza a nie chcą isc z pomocą do niemieckiego, tlumaczac się ciaglym brakiem czasu. Oni powinni być dla NAS bo za to maja kase, a tak nie jest. Koordynatorka Kasia A- udaje szefowa a prawda jest taka ze kiedyś tez pracowala w kurach do momentu az nie wskoczyla do lozka szefowi. Także uzyskala szybki awans i nowego partnera :) Dawid J- nie można mu totalnie ufac, piesek Kaski i tańczy jak mu zagrają. Dwulicowy i zakłamany. Choc i tak nikt nie pobije Kaski :) Oszukuja na urlopach wiec pilnujce gdyż w grudniu może się okazac ze brakuje Wam 2-3 dni. I pilnuje godzin- koniecznie zapisujcie sobie gdyż tez zdarzają się "luki" w ich systemie. Smieszne zeithkonto- które w co chwile opodatkowują co działa na nasza niekosztysc. Praca jak praca- ale atmosfera tragiczna. Kilka polek i polakow którzy znaja jezyk i pracują tam 2-4 lata...kabluja na kazdym kroku, gnebia psychicznie i liza d*py kierownikom. Latwo tam o załamanie psychiczne lub nerwice. NIE POLECAM FIRMY dla Waszego dobra i spokoju. Zarobki tez srednie bo max 1100-1200e przy 170h (o ile nie wezma czegos na zeithkonto). Mieszkanie platne 250e od osoby choc warunki fajne. Ale ogolnie to ZŁODZIEJE!! Wiem co mowie bo robiłam tam niestety az ponad 14 miesięcy i sama się zwolniłam
2
Arek95 2016-12-22 15:05
Witam czy ktoś wybrał się do pracy jako student przy produkcji mięsa???
Arek95 2017-01-15 13:16
Był ktoś jako student na mięsie w okresie świątecznym???
123 2017-01-19 20:06
Witam,

Razem z narzeczoną wybieramy się na kurczaki do Wietze. Jedziemy własnym autem, bo z tego co widzę to będziemy mieli łatwiej. Proszę o jakieś szczegółowe informacje osób które tam obecnie pracują lub pracowały na temat pracy w tej lokalizacji.

Pozdrawiam
megs 2017-01-23 14:03
Witam,
Kiedy jedziecie bo my z narzeczonym dostaliśmy telefon od Pani z biura i się właśnie zastanawiamy....
123 2017-01-23 16:50
Na miejscu mamy być 2 lutego a 3 podobno odbywa się szkolenie. My raczej jedziemy chyba że pojawi się ciekawsza oferta
Kasiunia B 2017-01-24 11:25
Witam,
ja dzisiaj dzwoniłam do biura i dostałam odp że wyjazdy dopiero pod koniec lutego wiec jak ktoś sie zastanawia i liste blokuję proszę dajcie znac do biura ze rezygnujecie bo mi bardzo zależy nad jak najwczesniejszym wyjazdem są tam moi znajomi i sobie chwalą pracae i domki :)
pozdrawiam Kasia B.
Arek95 2017-01-24 22:07
A skąd jesteś??
Kasiunia B 2017-01-25 09:12
jestem z okolic lublina
a czemu pytasz?
braggowiec 2017-01-25 14:38
Ja rozmawiałem i die zdecydowałem, ze pojadę , pomimo tych negatywnych komentarzy. Wyjazd podobno 24go czy 26go lutego , nie pamiętam juz dokladnie. Jeszcze żadnych dokumentów nie dostalem
RADEK 2017-01-26 11:22
KASIUNIA A TY JEDZIESZ DO HAREN CZY DO SCHUTTORF?
seba 2017-01-26 14:40
Też się tam wybieram, dostałem info że mam być 02.02 o 8 na pewno podzielę się swoją opinia..
RADEK 2017-01-26 15:23
SEBA ALE W SCHUTTORF? W BIURZE PRACY? JAK TAK TO NAPISZ DO MNIE JAK TO PRZECZYTASZ POGADAMY CO WIEMY NA TEN TEMAT 669 242 121
Kasiunia B 2017-01-27 13:56
a co jest za praca w tym Schuttorf? bo ja wiem o kurczakach na haren i chyba witze
a z jakiego biura jedziesz? i z kims rozmawiales? bo ja jak dzowniłam to musialam wysłac formularz i dowód. i dopiero wpsouja na liste na wyjazd.
karolinka 2017-01-27 15:23
Czy ktoś może mi powiedzieć czy warto jechać na Haren na kurczaki?
Maciek 2017-01-27 15:59
Concept Plus nie posiada biura w Schuttorf.
Posiadają zakład produkcyjny w którym się pracuje w Haren i Witze. W schuttdorf jest inna firma - schnoing czy jakoś tak.
RADEK 2017-01-27 17:45
JA DOSTAŁEM NR DO BIURA W SCHUTTORF. WPISAŁ MNIE FACET NA LISTĘ TELEFONICZNIE. MIAŁBYM PRZYJECHAĆ 09.LUTEGO NA 8 RANO. I WŁAŚNIE PRZY SOBIE MIEĆ DOWÓD,ZDJĘCIE DO LEGITYMACJI I 100 EURO. NA UBEZPIECZENIE,LEGITYMACJĘ I NA MIESZKANIE KAUCJĘ Z TEJ STÓWY WŁAŚNIE 60 EURO ,KTÓRE ODDAJĄ PRZY WYPŁACIE. POBIERAJĄ KAUCJĘ BO MÓWI ŻE WCZEŚNIEJ TAK BYWAŁO,ŻE NIEKTÓRZY PO TYGODNIU REZYGNOWALI A ICH FIRMA OBCIĄŻAŁA ZA MIESZKANIE. ILE W TYM PRAWDY NIE WIEM. ALE PRACA TO W HAREN RACZEJ. W PRZYSZŁYM TYGODNIU MA DO MNIE DZWONIĆ Z NIEMIEC CZY SIĘ DECYDUJĘ CZY NIE. MIAŁEM JECHAĆ Z KOLEŻANKĄ ALE ONA SIĘ WAHA CHYBA NIE POJEDZIE. JA TEŻ MAM TROCHĘ OBAWY BO NIE ZNAM NIKOGO KTO BY TAM PRACOWAŁ, I OPINIE SĄ RÓŻNE NA TEMAT PRACODAWCY. NIE MAM Z KIM POGADAĆ NA TEN TEMAT WŁAŚNIE, PODAŁEM NR TEL ALE NIKT SIĘ DO MNIE NIE ODEZWAŁ. TEŻ MNIE TROCHĘ ZDZIWIŁO,ŻE NIE TRZEBA ZNAĆ JĘZYKA ANI DOŚWIADCZENIA. CZY TO TAK NA PRAWDĘ JEST. POJADĘ W CIEMNO TAK I ZOSTANĘ NA ULICY. NAPISZ MI JAKIEGOŚ SMS BO NIE SIEDZĘ PRZY KOMPUTERZE CAŁY CZAS A CZAS UCIEKA JAK TO SIĘ MÓWI. POZDRAWIAM. 669 242 121
RADEK 2017-01-27 17:47
TEŻ BYM CHCIAŁ WIEDZIEĆ I NIE MOGĘ NIKOGO ZNALEŹĆ KTO TAM JEST.
1
justyna 2017-01-31 13:18
jesteś odwazny skoro tak chetnie rozdajesz swoj nr telefonu w sieci. spodziewaj sie setek ofert z telemarketingu :)
po drugie to dziwna ta firma skoro wszystkie papiery załatwiane są na miejscu.
i to chyba ogólnie jest przekręt jakiś bo żadna firma nie powinna pobierać kaucji na niby mieszkanie czy coś.
ja bym na taką oferte w życiu nie pojechała. zastanow sie dwa razy zanim pojedziesz. i innym w takich sytuacjach też to radze.
a concept plus znam bo kuzynka jechala od nich jako student. i mówi ze jest ok.
ja nie cierpie zapachu miesa więc nie wybieram sie :/
1
RADEK 2017-01-31 14:34
CZEGO MAM SIĘ BAĆ NUMER TELEFONU MOŻNA ZMIENIĆ. A TAM POJADĘ TO SIĘ PRZEKONAM I TY JESZCZE MÓWISZ ŻE JEST OK TO MYŚLĘ ŻE NIE BĘDZIE PROBLEMÓW. TAK MYŚLĘ. WYJEŻDŻAM 8 LUTEGO. TYLKO ŻE WŁAŚNIE DO BIURA NIEMIECKIEGO NAJPIERW.
Nowy 2017-02-03 14:20
Witam ja w przyszłym tygodniu zaczynam pracę w Haren jak coś to dam znać jak tam jest Pozdrawiam
RADEK 2017-02-03 14:25
cześć ja też jadę w środę na czwartek rano na 8 mam być na miejscu.
Ola 2017-02-07 16:36
Witam! Proszę o opinie na temat pracy Landgeflugel Wietze. Jakie są warunki zakwaterowania- akademik, czy dużo polaków pracuje? Stałe godziny pracy. Proszę o informacje.
ja 2017-02-07 19:53
Nie dawno wróciłem z haren pracowałem w frischgeflugel bo tak nazywa się ta fabryka drobiu.Powiem tak, w Schuttorf mieśći się agęcja schneuing do której na 100% traficie i tam będziecie czekać cały dzień na podpisanie umowy.Potem was rozlokują gdzieś po hotelach,lub domkach ja mieszkałem w Twist,do fabryki miałem 30 km.Warunki mieszkaniowe są ok.Natomiast co do pracy to zapi.....ć trzeba wiadomo po to się jedzie by zarobić.Ale tam nie zarobisz i wiem co mówie. Agęcja oszukuje jak może a jak coś się nie podoba to wypie...j do domu. Dają zaliczki raz w tygodniu w środę 55e. podpisujesz a na rękę 50e. Dlaczego?? Wpracy różne narodowości. Ale to już norma wszędzie. przy pakowaniu tempo takie jak taśma idzie ale da się wyrobić,natomiast na nożu monotonia i dużo dzwigania kobiety i męszczyżni.No i chodzi jakiś ch..j w czerwonym berecie i bischien schnella,drą mordy cały czas.Pierwsza zmiana od 6-15 albo 7-16 w tym 3 przerwy kawa do oporu za fri.Druga zmiana to już różnie czasem do 2:30.Bardzo duża rotacja, ludzie przychodzą pracują 1 2 3 dni i uciekają ci którzy byli wiedzą dlaczego.Atmosfera w pracy nie ciekawa.Ogólnie jeden wielki bałagan.TRAKTUJĄ LUDZI JAK ŚMIECI NIC ICH NIE OBCHODZISZ.NIE POLECAM NIKOMU ALE JEŚLI CHCECIE SIĘ PRZEKONAĆ TO JECHAĆ. Kai to kawał ch... rosiek też.
JA 2017-02-08 15:07
SCHUTTORF TO NIE JEST CONCEPT PLUS KTOŚ MYLI FIRMY!!!
Concept Plus 2017-02-08 15:53
Witam,

Krótko o Concept Plus. Agencja umowę wysyła przed wyjazdem do Niemiec dzięki czemu kandydat ma możliwość zapoznania się z nią będąc jeszcze w Polsce. Po przyjeździe otrzymuje tą samą umowę ale w języku niemieckim na 6 miesięcy (okres próbny)Umowa jest na warunkach niemieckich i tak samo obowiązuje okres wypowiedzenie i L4.
Concept Plus ma do zaoferowania domki jednorodzinne, ewentualnie akademik. Ale nie ma wymogu korzystania z tej opcji. Zawsze można znaleźć mieszkanie na własną rękę.
Domki są oddalone max 30 km od zakładu pracy. Dojazd własnym samochodem bądź firmowy, ale to wiąże się z kosztem 50 euro za osobę miesięcznie ( korzystanie praca - dom).
Agencja nie pobiera ŻADNYCH opłat wstępnych od kandydata za załatwienie pracy czy dokumenty.
W naszej firmie koszt podjęcia pracy to:
dojazd we własnym zakresie
kaucja 10 euro ( ZWROTNA ! ) za klucz do szafki na hali
opłata za mieszkanie 250 euro/ miesiąc/osoba
książeczka sanepidowska 26 euro - jednorazowo. Z tą książeczką możesz pracować w całych Niemczech
wynajem auta służbowego (opcjonalnie) 50 euro osoba / miesiąc

Zaliczki wypłacane tylko i wyłącznie na konto są dobrowolne i na żądanie po min. przepracowanym tygodniu. Chęc skorzystania z zaliczki trzeba wcześniej zgłosić koordynatorowi.
Na koniec każdego miesiąca wystawiane są rozliczenia na których jest jasno napisane za co zostały pobrane opłaty ( mieszkanie, transport, zaliczki, podatki, ubezpieczenia...) w razie niejasności księgowość służy pomocą w języku niemieckim i polskim.
System pracy: 2 zmiany po 8 h. Oczywiście wszystko zależy od produkcji. A to ulega zmianie. Co oznacza ewentualne nadgodziny które są płatne lub gdy jest spadek produkcji - nie wysyłamy ludzi z Polski.
Atmosferę w pracy jak i na domku tworzą ludzie. Nasi koordynatorzy są dostępni i chętni do pomocy w miarę możliwości, oczywiście po wcześniejszym poinformowaniu ich o problemie, sytuacji.

Biura w Polsce są dostępne w godzinach 9-17 w dni robocze. W przypadku pytań - zapraszamy do kontaktu. Postaramy się rozwiać wątpliwości.
Jest to lepsze niż czytanie niepotwierdzonych informacji od anonimowych osób na portalu.
Pozdrawiamy
Concept Plus

5
kamil wrocek 2017-02-13 15:20
witam ja akurat mieszkam na domku 8 km od kurczaków w wieesen.co do pracy idzie się przyzwyczaić robota jest pod tempo taśmy tzw akord.jestem tu od grudnia 20.tu masz umowę na 9 mcy .dojazd firmowym autem za 50euro plus twoje paliwo.pozdrawiam kamil wrocek
Betty 2017-02-13 15:45
Możecie coś więcej napisać o warunkach w akademiku oraz jak traktują polaków na produkcji w Wietze? Jestem młoda wraz z koleżanką i się zastanawiamy nad tą pracą i nie chcemy się rozczarować :) proszę o odpowiedź :)
RADEK 2017-02-13 19:20
JA NAPISZĘ DOPIERO POD KONIEC TYGODNIA, BO DO PRACY OD ŚRODY,MIESZKAMY W WESUWE 15 MINUT DROGI DO PRACY, WARUNKI MIESZKANIOWE BARDZO DOBRE, ZOBACZYMY JAK BĘDZIE W PRACY ALE NIE POWINNO BYĆ ŹLE TAKIE MAM WRAŻENIE PO SZKOLENIU DZISIEJSZYM. POWINNO BYĆ DOBRZE.
Pracownik concept plus 2017-02-14 16:55
Pracuje w concepcie na zakładzie kurczaków w Wietze to jaką dostaniecie kwatere to jest loteria zależy od koordynatorki platne 250e od osoby sa b. Fajne i b [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mieszkania . Akademika nikt nie poleca niektorzy nazywają go psychiatrykiem . Jesli nie macie samochodu to można wziąść za 50 e od osoby i paliwo lejesz za swoje ,a samochody wyposażone w gps i mozna nimi jeździc tylko do pracy . Wszelkie inne podroże karane finansowo. Księgowy to chyba z wykształcenia hydraulik bo wiecznie komuś sie coś niezgadza mi tez sie zdarza . Koordynatorka Kamila obieca wam wszystko ,ale później sie chyba sama śmieje że ludzie to łykają bo jesteście zdani sami na siebie w większości przypadków . 90% ludzi z konceptu określa ją najgorszymi epitetami za opowiadane bajki przeciąganie niezałatwionych spraw i brak pomocy co okazało sie prawdą niestety . Potrącanie godzin pracy na tak zwane zaitconto to tez istne eldorado miały być odciągane godziny w przypadku posiadania ich ponad norme ,a w rzeczywistości nawet za pierwszy niepełny przepracowany miesiąc około 140h i tak zabierają na zaitkonto i godziny często sie nie zgadzają wielu ludzią . Atmosfera w pracy ok ,ale między koordynatorką Kamilą i ludźmi atmosfera jest niefajna niestety sama buduje sobie reputacje
4
Ja65 2017-02-14 17:53
Kordynatorka Kamila do kitu oszustka, kłamczucha.Nie polecam wyzysk nic więcej.
5
Łoko 2017-02-15 12:27
Witam
Czy wyjezdza ktoś z was przez c+ do kwiatów w miejscowosci Emsbüren lub pracuje w tym zakldzie ? Wraz z dziewczyna chcemy wyjechac i szukamy opinii na ich temat.
Betty 2017-02-16 21:33
Okej czekam :)
zusia123 2017-02-20 16:34
Hej mamy jechać z chłopakiem na kurczaki możecie napisać coś o tej pracy ? Czy warto tam jechać? Czy trzeba umieć język niemiecki?
Zostaw swoją opinię o Concept Sp. z o.o. - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Concept Sp. z o.o.