brak logo

Concept Sp. z o.o.

Opole

Opinie o Concept Sp. z o.o.

KArola 2017-05-23 13:03
Tak, ja z chłopakiem. Bylam i jest okej
Nick Name 2017-05-23 20:12
A co powiecie o agencji "Schneuing" z Schüttorf, oni kierują własnie ludzi do Emsland Frischgeflügel w Haren .Powiedział mi z biura niejaki Pan Andrzej S. że 180 do nawet 200 godzin jest w sezonie ( własnie teraz) ale dla dobrze pracujących , wiec 7.20 € netto x 180 godzin( wychodzi 9godzin dziennie) = 1296 € -250€ za mieszkanie to daje 1046€ .Przy 200 godzinach ( czyli 10h dziennie pracy ) to po odjęciu za mieszkanie 1190€ . Czy mówił prawdę, co do godzin ,prosze o uczciwe odpowiedzi tych którzy pracowali przez"Schneuing" ?
Nick Name 2017-05-23 20:26
Dodam że owa agencja oferuje 9,23 € brutto - czyli 7.20 € netto/h chyba że sie mylę w obliczeniach wiec prosze mnie poprawic ?
Pracownik firmy 2017-05-24 00:51
Właśnie to nie jest żadna agencja tylko pracuje już bez pośredników w tej firmie bo zostałem jak to tu każdy mówi - zauważony i zaproponowano mi owy kontrakt bez ingerencji Conceptu.. teraz widzę jak wygląda niemiecka wypłata a ile magluje wam Concept...
5
Wujek Dobra Rada 2017-05-24 14:03
Jesli przed wyjazdem nie dadzą wam przynajmniej przedwstępnej umowy o prace -NIE JEDZCIE, możecie zostać z niczym a na miejscu będziecie czekać na rozpoczęcie pracy której możne nie być wcale ,a poniesiecie koszty podróży itp .
3
Niezdecydowany 2017-05-24 16:19
Witam. Zastanawiam się czy razem z dziewczyną nie wyjechać do pracy w Haren przy pakowaniu drobiu. Czy ktoś może coś więcej powiedzieć na ten temat ? sama praca , miejsce zamieszkania ?
Wujek Dobra Rada 2017-05-24 20:50
Żądaj umowy o pracę przed wyjazdem z wpisana liczbą godzin na tydzień-miesiac ,godzinami pracy ,a takze umowę na mieszkanie z wpisana kwotą za najem, wyposazeniem lokalu i liczba osób majacych zamieszkiwać w/w domu,mieszkaniu. Jesli ci dadzą takowe umowy przed wyjazdem -jedz,jak bedzie coś nie tak, podasz ich do Sądu ,nawet mozliwy by był pozew zbiorowy ( co zmniejszy koszty początkowego pozwu) wraz z innymi potencjalnie oszukanymi osobami.
2
pat 2017-05-25 15:15
ja wiem ze oni daja normalnie umowe w biurze. I tam wszystko jest wypisane.
co pobieraja, za co. Inna sprawa czy ludzie czytaja te umowy. potem sa pretensje ze ktos o czyms nie wie.
to tak jak w banku biora kredyty umow nie czytaja a potem płacz!
ja tez mam jechac ale do wietze z kuzynka. ona byla w zeszlym roku. ja dopiero pisalem mature i jade pierwszy raz. ogolnie mowila ze jest spoko. i nawet maja nowy akademik po remoncie.
4
Grzegorz 39 2017-05-25 16:04
a byłeś nie dostałeś umowy czy tylko jej nie przeczytałeś? już tyle lat pracuje za granicą a jeszcze nie słyszałem żeby firmy gwarantowały godziny na produkcji! jak znasz podaj to chętnie zmienie firmę
1
Nowicjusz 2017-05-25 22:29
Napiszcie jakie sa odleglosci do pracy od kwatery,ile czasu na dojazd ? Ile przerw w pracy?Co z wyżywieniem czy wlasne,czy mozna wykupić na miejscu jakies obiady?
Nowicjusz 2017-05-25 22:40
Chodzi o Wietze ! Ogolnie jak tam jest,bo to male miasteczko .
Wujek Dobra Rada 2017-05-27 20:51
Grzegorz 39 - chyba za krótko pracujesz za granica -na każdej umowie agencyjnej musisz mieć wpisane minmalne pensum godzin np. na tydzień lub miesiąc ,jesli nie ma takowych wpisanych to możesz pracować nawet 2h dziennie lub 1h na tydzien( uwaga- często oszuści z różnych agencji piszą tylko na umowach cały etat lub półetatu-to haczyk ) ! Jesli podpiszesz takowa umowę bez wpisanych godzin minimalnych to pózniej mozesz niezle się zdziwić jak przesiedzisz kontrakt na kwaterze a nie w fabryce ! Lepiej żądać umowy przesłanej np.emailem przed wyjazdem -po co narażać się na koszty zwiazane z podróżą itp , To samo dotyczy umów na mieszkania -trzeba nauczyć ich ( tych z agencji) aby zaczęli dbać także o swoich pracowników a nie tylko o klientów (czyli pracodawców), a tak- przyjeżdża taki gdzieś z małej wioski -kwaterują go w mieszkaniu po10 osób ( 3os w pokoju itp ) i jeszcze nie ma godzin do pracy .Po miesiącu czy dwóch zniechęcony rezygnuję -a na jego miejsce jest następny ,który znów podpisuje taka scieciowa umowe, i tak biznes sie kreci ale tylko dla agencji -NIE POZWALAJCIE NA TO ,ABY NAPYCHAC KIESZEŃ AGENCJOM JEŚLI NIE SPEŁNIAJĄ ELEMENTARNYCH WYMOGÓW DOTYCZĄCYCH PRACY ,PŁACY I ZAMIESZKANIA .
2
mikamira 2017-05-30 00:29
Witam.
Planuję wyjazd do pracy w Wietze na początku lipca, strasznie się boję po przeczytaniu niektórych opinii.
Bardzo proszę o rzetelne informacje ile można zarobić i jak wyglądają zmiany,chodzi mi konkretnie o godziny kiedy się zaczynają. Mieszkanie i dojazdy mam już załatwione prywatnie. Jak to wszysto wygląda w rzeczywistości. Z góry dziękuję za pomoc i prawdziwe informacje.
nikolina94 2017-05-31 20:36
Ja również poproszę informację o agencji w nl.
nikolina94@o2.pl
Lekkospocony 2017-06-01 15:26
Również mam ofertę do Wietze lub Haren od ConceptPlus. Jechać? Warto?
Pracowałem przez Concept 2017-06-01 23:43
Boże... ludzie jak nie chcecie męczyć się mieszkając i pracując z Polską patologią bo takich ludzi jest tam większość to nie jeźdźcie . Nie zarobicie tam . Praca jak praca ,ale na Concept plus i "koordynatorkę" Kamilę to będziecie opluwać przez sen za to chamstwo i kręcenie . Obieca wam wszystko .
7
Lenkaa 2017-06-02 00:03
Pracuje w Haren, a właściwie już nie ,bo jutro zjezdzam do POLSKI. Chcesz? Jedź i spróbuj, ale obiecuje Ci ,że będziesz żałował/a ,tak jak ja żałuję. Powodzenia.
1
wojtas.666@o2.pl 2017-06-02 18:48
Ktoś się wybiera do Witze na wakacje?
Jak tak to proszę o kontakt
1
Nowa 2017-06-03 12:31
Ile czasu tam pracowalaś?Może napiszesz coś wiecej dla tych co rozwazaja wyjazd ?
Ptrk 2017-06-04 01:34
Ludzie co to ma znaczyć siedzę już 3 dzień w domu zadzwoniłem do jakieś koordynatorki i powiedziała mi że ktoś musi mieć wolne a przyjechałem w poniedziałek... kolejna sprawa chciałem przyjechać swoim samochodem to powiedziano mi w Opolu że szkoda jechać swoim samochodem bo firma oferuje bezpłatnie samochody służbowe....i kolejna rzecz okazuje się kłamstwem. A właśnie u mnie na domku rozhulala się jakaś duża awantura. Proszę o pomoc!!!! Są przyznawane jakieś kary za wyjazd do polski?? A dokładniej ucieczke:(? Jak można tak traktować ludzi..... I jeszcze ten ciągle najarany koordynator ostatnio był u nas 3 razy bo najpierw zostawił jakaś teczkę potem telefon a po kolejnej wizycie okazało się że zostawił jakaś mini drukarkę a oczy to myślałem że mu wyskocza... firma masakraaaaa!!!!! Podejście do ludzi jak do zwierząt.
3
biuro 2017-06-05 09:45
z tej strony biuro Concept Plus. Skoro jest pan zatrudniony poprzez naszą agencję to musiał pan podpisać umowę w której wyraźnie jest napisane o opłacie za samochód. Ponadto taka informacja zawsze jest udzielana przez biuro.
W którym zakładzie jest pan zatrudniony?
Może pan zjechać z dnia na dzień ale to wiąże się z konsekwencjami. Jeśli jest pan niezadowolony z pracy to proszę złożyć wypowiedzenie u koordynatora.
Co do koordynatora być może był zwyczajnie zmęczony? W końcu ma pod sobą blisko 200 osób.
6
Lenkaa 2017-06-09 13:40
Pracowałam tam 2 miesiące i o 2 miesiące za długo. Ludzie którzy tam pracują i znają parę słów niemieckiego potrafią zgnebic człowieka do takiego stopnia ,że wychodzi się ze łzami w oczach
2
Iza 2017-06-11 12:34
Pracowac trzeba wszedzie.. prawda. Tylko przy dzisiejszym braku rak do pracy pracodawcy kusza nas roznymi promocjami. Pracowalam 2 razy w CP. Tzn na poczatku przez Firme Kirsch. Wtedy ekipa w Lingen dbala, pomagala i starala sie o nas = tych ktorzy w koncu pracuka na ich "skromne" pensje. Drugim razem juz pod bandera CP sytuacja byla nieporownywalnie gorsza. Praca wiadomo ta sama, to samo tempo itp.. ale w koncu pracujac m.in na nich oczekujemy ludzkiego traktowania i wspolpracy. Nietstey tak szybko jak CP sie kasy dorobilo tak szybko zapomnialo o dobrych manierach, o szacunku dla pracownikow. Wrocilam znow do pracy w NL i jest lepiej. NL ma tyle ofert ze mozna przebierac do woli..dla kazdego jest praca. Syt sie zmienia i obecnie zarabiam wiecej w NL niz w CP. Kwiestia dobrego szukania i wyboru. CP oceniam na mierny z uwagi tylko i wylacznie na serwis, obsluge, komunikacje i stosunek do pracownikow. Sama firma EFG i praca jest dobra. Sa godziny i szkida ze nie widza jak olewatorsko podchodzi CP do pracownikow. A wiec ... szukajcie a znajdziecie.. szanujcie siebie i prace... i wymagajcie tego samego od pracodawcow.
2
Chrobok 2017-06-11 12:48
Czy ten ktos .. biuro.. to pracownik CP ?
Jezeli tak, to ten wpis potwierdza Wasz stosunek do pracownika... nic sie nie zmienilo od czasu mojej pracy u Was. Moja koordynatorka wtedy byla Pani K.. wielka Pani K. Wazniejsza od samego wlasciciela. Kogo obchodzi ilu koordynator ma pracownikow ?? Kogo ? Obchodzi Was kiedy pracownik jest zmeczony ? Puknijcie sie leb tempe sztyle.. sami podpisaliscie sie tym.wpisem co prezentujecie. Gdzie zrozumienie ? Gdzie pomoc? Moze wystarczylo porozmawiac.. tylko po co..
CP rozwiazanie to - jak sie nie podoba to wypad.. jest 10 na Twoje miejsce.. Tylko ze ktos cos nie kuma.. moze koordynator jest przemeczony.. pekne ze smiechu.. Kolego z postu wyzej.. mam nadzieje ze humor Ci dopasuje... nie zapomnij przy zjezdzie przeprosic koordynatora ze wogole zyjesz ..????
1
Agata 2017-06-13 17:17
Zwolnilam się miesiąc temu. Za 9 dni przepracowanych po 10 godzin i dwa dni urlopu + 35 godzin na zeitkoncie zapłacili mi 37 euro. To firma której specjalnością jest odciaganie. ;)
1
Naiwny 2017-06-16 14:20
To nie jest praca przy pakowaniu mięsa tylko w ubojni. Więc lepiej się zastanów czy chcesz tam jechać .
2
cristoff6 2017-06-17 13:11
Witam! oto moja opinia o firmie Schneunig , zostałem za rekrutowany do pracy niby... na 1 czerwca,,, i stawic się w firmie w niemczech w Schuttorf . i to był początek boleści ... o terminie wyjazdu dowiedziałem sie emailem , potem tylko telefon od Pana Andrzeja ,z pytaniem potwierdzającym czy bedę? i tyle. na miejscy okazało się że kasa na kaucję , zdjęcia , klucze do wynajmowango domu łacznie chyba 120 euro,,,!! wszystko fajnie .,..ale o tym dopiero dowiedziałem sie na miejscu!!!! ???? . z e maila wynikało że praca natychmiast.. a rzeczywistość inna .. piresza zmiana dopiero 9 czerwiec.. a więc ponad tydzień trzeba sie utrzymać... (jesli ma się z czego...) zapytany pan andrzej skąd ta rozbierznośc .. ? odpowiada ze złością że on nic nie wie.. i trzeba sobie radzić.. opieka polskiego koordynatora to fikcja,,, kiedy sie dzwoni sa pretensje że nie zna się języka niemieckiego ,,,!!!! i teraz najlepsze.. : w dniu 13 czerwca 2017 r, doznałem w pracy w fabryce drobiu wypadku i urazu kręgosłupa,, karetka przyjechała i zabrala mnie do szpitala , tam pierwsze dwie doby morfina ,, okazało sie ze nerwy utkneły w mięsniach... ból okropny....!!! o dziwo ,,w czasie rozmowy z Panią Anna z firmy schneuning usłyszałem,, wypadek nie zgłoszony,, ślady zatarte,, zero świadczeń i nic nie dostane nawet na powrót do domu.... powiem wam że sprawe przkazałem kanelarii adwokackiej ADVACO , POWIEDZIELI ŻE SPRAWA WYGRANA , SĄ SWIADKOWIE I WYPIS SZPITALNY,,, ZAPŁACĄ OGROMNA KARĘ FINANSOWĄ.. JA WYJEŻDZAM DO KRAJU ,,, MYSLE ZE SĄ OSOBY KTORE SIE TAM ODNALAZŁY I PRACUJĄ ALE PRZEMIAŁ LUDZI OGROMNY,,, BEZDUSZNOŚC DO GRANIC NIEMOŻLIWOŚCI .. PANI ANNA KAZAŁ MI W TYM STANIE PRZYJSC DO PRACY!!!!!!!! KOCHANI JA ODRADZAM,,,, WSPOŁPRACĘ A WY JESLI CHCECIE TO SAMI SIĘ PRZEKONAJCIE,... gdyby ktoś chciał więcej info to mój email... cristoff6@wp.pl
2
Karolina 2017-06-18 23:05
Hej
Pracowałam parę miesiecy w Wietze. Odradzam wszystkim. Kontakt z kordynat Kamila zerowy. Praca ciężka i zimno. Zieloni i czerwoni przeważnie ciapaci. Po zakończeniu pracy ciężko prosić o zwrot ksiazeczki sanp i wszystkich dokumentów. Wyplata przy 160 godz około na czysto 800 € bez samochodu i paliwa. Szkoda zdrowia.
4
526 2017-06-21 08:47
NIE POLECAM
Dla osób , które chcą zarobić i pracować nir polecam . Dostajesz rezerwy , kasa po miesiącu i oszukują na kasie na godzinach . Kasa z nadgodzin odkłada się niby , ale już nigdy tych pieniędzy nie zobaczysz . Szkoda czasu na ta firmę , szczerze odradzam .
3
black&yellow 2017-06-26 11:38
Jak już wybrać mniejsze zło to Wietze czy Haren?
Rozczarowana 1 2017-06-29 13:45
Mimo iż wraz ze znajomymi zapisałam się jako pierwsza na listę, kilka dni przed wyjazdem dostałam wiadomość, że wyjazd zostanie przesunięty, ponieważ nie ma miejsc pracy ( pierwszeństwo mają Ci co byli w zeszłym roku). Nie byłoby problemu, jakbyśmy nie dostali sms-a z informacją, że produkcja stanęła i pracy nie ma. Wcześniej nikt nam nie powiedział, że coś takiego może mieć miejsce. Brak organizacji i kompetencji osób zajmujących się rekrutacją. Z całego serca nie polecam.
Biuro 2017-06-29 14:52
Produkcja nie stanęła lecz jest spadek produkcji co znaczy że jest mniej pracy a nie że nie ma jej wcale.
z chęcia byśmy wszystkich zainteresowanych wysłali lecz jest to DLA WAS nie opłacalne w tym okresie nie zarobicie a za domek płacić musicie. Niestety tak już jest z pracą na produkcji z dnia na dzień się zmienia zapotrzebowanie.
3
XYZ 2017-07-02 11:45
@Biuro
Co w takim razie z osobami, które już są na miejscu?
Podobno jest tak mało pracy, że niektórzy wyciągają 10/15 godzin tygodniowo.
Wywiecie 2017-07-10 04:16
Każdego macie w d. Nic nie pomagacie. Nawet w biurze nikogo nie ma a jak jest to nawet dziewczyna nie wie jaka jest stawka godzinowa. Kamila? Jedzcie tam to zobaczycie jak o was zadba ;D na 6 rano do pracy a po kwadransie do domu bo was nie poinformuję że wolne bo nie ma pracy dla was. Concept minus xd czytaj. Concepcja jak stracić czas, nerwy, pieniądze i zdrowie..
1
zaneta 2017-07-11 13:32
A mogłabym sie dopytać jak Pani \Pan załatwił zakwaterowanie bo ja szukam i szukam i nic nie moge znaleźć
Studenkta 2017-07-13 13:22
Hej ,dziś dostałam informację ,że jest praca od środy i mozemy przyjechać . Jak to jest z tą pracą w końcu ,jest czy jej nie ma ?
Natalia 2017-07-25 14:16
@Studenkta udało Ci się rozpocząć już pracę? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak przebiegała Twoja współpraca z firmą Concept. Poleciłabyś ją innym?
Pracownik 2017-07-30 00:49
słaba firma
1
tayko 2017-07-30 10:11
Moze sie nie mylisz ale tyle nie dostaniesz
scyzor 2017-07-31 12:41
Z tego co czytam to kolejna agencja, która ma ludzi za nic jak zajadą na miejsce. Kiedyś byłem w zakładach mięsnych EDEKA przez agencję Meat Prost z Bielska Biełej. Koordynatorzy tragedia , warunki mieszkaniowe pod psem. Do tego że kwaterach robactwo grasowało
Iwona 2017-08-03 20:17
Witam serdecznie wszystkich ja z partnerem mamy zamiar jechać do pakowania mięsa może ktoś już tam pracuje i powie co nie co
paweł 2017-08-07 09:29
praca jak praca. Robić trzeba, ogólnie musisz wiedzieć czy dasz radę bo niska temp i czasem szybkie tempo pracy. Ja miałem fajne mieszkanie, tylko trochę daleko. Jak dla mnie nie ma tragedii, w sumie podobnie jak przed inne agencje.
TonyMontana 2017-08-11 12:19
Witam.Mam zamiar pojechać na pakowanie herbaty może pracował już ktoś lub będzie ? Proszę o informacje.
JakZyc 2017-08-11 13:34
Nie polecam conceptplus! Do zakładu produkcji drobiu ściągają ludzi gdzie na zakładzie nie ma pracy ludzie dostają tutaj po tygodniu wolnego pieniędzy starcza na opłacenie mieszkania ci co mają możliwości po przyjeździe tutaj wyjeżdzają stąd ci co mieli mniej szczęscia liczą na łaskę "koordynatorów". Jak chcesz przyjechać na wakacje i nic nie zarobić polecam śmiało ...
1
Juz nie pracuje 2017-08-11 15:57
koordynatorka Kamila, chamska dla ludzi, zlewa swoich podopiecznych, ktotko mówiąc robi tak aby to jej było dobrze. Nie jezdzcie szkoda nerwow
1
Oni 2017-08-17 02:07
Przyjechałemjako student siedze po pare dni w domu czasem wezna i do pracy i tak wychodze ze z 4tyg pracuje 3 moze 2,5tygodnia
Umowa tez jest tak sporzadzona z tym autem to blew...50euro od osoby plus kupno paliwa czyli skladka wiec jak chcecie to dawajcie sie ciulacpozostaje kwestia god przepracowanych a wyplata..oczywiscie sie nie zgadza nic.koordynatorzy co roz sie zmieniaja tylko jedna kamila jest i rzadzi ustawia jak maja klamac pracownika by nie szczaili sie .wogole te caindz konto czy jak to sie pisze utworzone po to by oszukiwac ludzi bo zakrecic w papierach latwo jest i oszukac.
Slysze wiele o tej firmie jak,kreca w papierach slyszalem rozne historie az sie zal,robi normalnych ludzi
Kinga 2017-08-18 15:41
Miałam okazję pracować dla Concept Plus.. Powiem tak; problemy były już na samym początku, począwszy od kontaktu z kordynatorami - nie odbierali telefonu, minimalnych godzin pracy także nie są w stanie zawsze zagwarantować, później problemy z urlopami, kręcą nosem jak ktoś przynosi zwolnienie lekarskie ( nie ważne czy słusznir czy nie slusznie, tak naprawdę ich to nie obchodzi bo przyjechałes tu do pracy) .. Zarobki tez są śmieszne po odjeciu mieszkania. Osobiście NIE POLECAM !
Natalia 2017-08-23 11:15
@Juz nie pracuje jeśli miałaś jakieś zastrzeżenia co do pracy jednego z pracowników firmy, to czy zgłosiłaś je do firmy? Zawsze warto o tym informować. @Kinga Ty również wspominasz o tym, że ciężko było skontaktować się z koordynatorami. Myślę, że takie uwagi będą dla firmy cenne.
Karoooola98 2017-09-10 18:18
Hej mogłabyś mi powiedzieć jak jest tam z zakwaterowaniem
Natalia 2017-09-18 11:54
@Karoooola98 widzę, że zastanawiasz się nad wyjazdem za pośrednictwem Concept Plus. Daj znać, jeśli skontaktujesz się z przedstawicielem firmy. Dodatkowe informacje na temat tego etapu oraz Twoje wrażenia mogą być pomocne dla osób, które zastanawiają się nad przesłaniem swojego CV.
Zostaw swoją opinię o Concept Sp. z o.o. - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Concept Sp. z o.o.