brak logo

Concept Sp. z o.o.

Opole

Opinie o Concept Sp. z o.o.

Nowy 2017-02-03 14:20
Witam ja w przyszłym tygodniu zaczynam pracę w Haren jak coś to dam znać jak tam jest Pozdrawiam
RADEK 2017-02-03 14:25
cześć ja też jadę w środę na czwartek rano na 8 mam być na miejscu.
Ola 2017-02-07 16:36
Witam! Proszę o opinie na temat pracy Landgeflugel Wietze. Jakie są warunki zakwaterowania- akademik, czy dużo polaków pracuje? Stałe godziny pracy. Proszę o informacje.
ja 2017-02-07 19:53
Nie dawno wróciłem z haren pracowałem w frischgeflugel bo tak nazywa się ta fabryka drobiu.Powiem tak, w Schuttorf mieśći się agęcja schneuing do której na 100% traficie i tam będziecie czekać cały dzień na podpisanie umowy.Potem was rozlokują gdzieś po hotelach,lub domkach ja mieszkałem w Twist,do fabryki miałem 30 km.Warunki mieszkaniowe są ok.Natomiast co do pracy to zapi.....ć trzeba wiadomo po to się jedzie by zarobić.Ale tam nie zarobisz i wiem co mówie. Agęcja oszukuje jak może a jak coś się nie podoba to wypie...j do domu. Dają zaliczki raz w tygodniu w środę 55e. podpisujesz a na rękę 50e. Dlaczego?? Wpracy różne narodowości. Ale to już norma wszędzie. przy pakowaniu tempo takie jak taśma idzie ale da się wyrobić,natomiast na nożu monotonia i dużo dzwigania kobiety i męszczyżni.No i chodzi jakiś ch..j w czerwonym berecie i bischien schnella,drą mordy cały czas.Pierwsza zmiana od 6-15 albo 7-16 w tym 3 przerwy kawa do oporu za fri.Druga zmiana to już różnie czasem do 2:30.Bardzo duża rotacja, ludzie przychodzą pracują 1 2 3 dni i uciekają ci którzy byli wiedzą dlaczego.Atmosfera w pracy nie ciekawa.Ogólnie jeden wielki bałagan.TRAKTUJĄ LUDZI JAK ŚMIECI NIC ICH NIE OBCHODZISZ.NIE POLECAM NIKOMU ALE JEŚLI CHCECIE SIĘ PRZEKONAĆ TO JECHAĆ. Kai to kawał ch... rosiek też.
2
JA 2017-02-08 15:07
SCHUTTORF TO NIE JEST CONCEPT PLUS KTOŚ MYLI FIRMY!!!
Concept Plus 2017-02-08 15:53
Witam,

Krótko o Concept Plus. Agencja umowę wysyła przed wyjazdem do Niemiec dzięki czemu kandydat ma możliwość zapoznania się z nią będąc jeszcze w Polsce. Po przyjeździe otrzymuje tą samą umowę ale w języku niemieckim na 6 miesięcy (okres próbny)Umowa jest na warunkach niemieckich i tak samo obowiązuje okres wypowiedzenie i L4.
Concept Plus ma do zaoferowania domki jednorodzinne, ewentualnie akademik. Ale nie ma wymogu korzystania z tej opcji. Zawsze można znaleźć mieszkanie na własną rękę.
Domki są oddalone max 30 km od zakładu pracy. Dojazd własnym samochodem bądź firmowy, ale to wiąże się z kosztem 50 euro za osobę miesięcznie ( korzystanie praca - dom).
Agencja nie pobiera ŻADNYCH opłat wstępnych od kandydata za załatwienie pracy czy dokumenty.
W naszej firmie koszt podjęcia pracy to:
dojazd we własnym zakresie
kaucja 10 euro ( ZWROTNA ! ) za klucz do szafki na hali
opłata za mieszkanie 250 euro/ miesiąc/osoba
książeczka sanepidowska 26 euro - jednorazowo. Z tą książeczką możesz pracować w całych Niemczech
wynajem auta służbowego (opcjonalnie) 50 euro osoba / miesiąc

Zaliczki wypłacane tylko i wyłącznie na konto są dobrowolne i na żądanie po min. przepracowanym tygodniu. Chęc skorzystania z zaliczki trzeba wcześniej zgłosić koordynatorowi.
Na koniec każdego miesiąca wystawiane są rozliczenia na których jest jasno napisane za co zostały pobrane opłaty ( mieszkanie, transport, zaliczki, podatki, ubezpieczenia...) w razie niejasności księgowość służy pomocą w języku niemieckim i polskim.
System pracy: 2 zmiany po 8 h. Oczywiście wszystko zależy od produkcji. A to ulega zmianie. Co oznacza ewentualne nadgodziny które są płatne lub gdy jest spadek produkcji - nie wysyłamy ludzi z Polski.
Atmosferę w pracy jak i na domku tworzą ludzie. Nasi koordynatorzy są dostępni i chętni do pomocy w miarę możliwości, oczywiście po wcześniejszym poinformowaniu ich o problemie, sytuacji.

Biura w Polsce są dostępne w godzinach 9-17 w dni robocze. W przypadku pytań - zapraszamy do kontaktu. Postaramy się rozwiać wątpliwości.
Jest to lepsze niż czytanie niepotwierdzonych informacji od anonimowych osób na portalu.
Pozdrawiamy
Concept Plus

10
kamil wrocek 2017-02-13 15:20
witam ja akurat mieszkam na domku 8 km od kurczaków w wieesen.co do pracy idzie się przyzwyczaić robota jest pod tempo taśmy tzw akord.jestem tu od grudnia 20.tu masz umowę na 9 mcy .dojazd firmowym autem za 50euro plus twoje paliwo.pozdrawiam kamil wrocek
1
Betty 2017-02-13 15:45
Możecie coś więcej napisać o warunkach w akademiku oraz jak traktują polaków na produkcji w Wietze? Jestem młoda wraz z koleżanką i się zastanawiamy nad tą pracą i nie chcemy się rozczarować :) proszę o odpowiedź :)
RADEK 2017-02-13 19:20
JA NAPISZĘ DOPIERO POD KONIEC TYGODNIA, BO DO PRACY OD ŚRODY,MIESZKAMY W WESUWE 15 MINUT DROGI DO PRACY, WARUNKI MIESZKANIOWE BARDZO DOBRE, ZOBACZYMY JAK BĘDZIE W PRACY ALE NIE POWINNO BYĆ ŹLE TAKIE MAM WRAŻENIE PO SZKOLENIU DZISIEJSZYM. POWINNO BYĆ DOBRZE.
Pracownik concept plus 2017-02-14 16:55
Pracuje w concepcie na zakładzie kurczaków w Wietze to jaką dostaniecie kwatere to jest loteria zależy od koordynatorki platne 250e od osoby sa b. Fajne i b [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mieszkania . Akademika nikt nie poleca niektorzy nazywają go psychiatrykiem . Jesli nie macie samochodu to można wziąść za 50 e od osoby i paliwo lejesz za swoje ,a samochody wyposażone w gps i mozna nimi jeździc tylko do pracy . Wszelkie inne podroże karane finansowo. Księgowy to chyba z wykształcenia hydraulik bo wiecznie komuś sie coś niezgadza mi tez sie zdarza . Koordynatorka Kamila obieca wam wszystko ,ale później sie chyba sama śmieje że ludzie to łykają bo jesteście zdani sami na siebie w większości przypadków . 90% ludzi z konceptu określa ją najgorszymi epitetami za opowiadane bajki przeciąganie niezałatwionych spraw i brak pomocy co okazało sie prawdą niestety . Potrącanie godzin pracy na tak zwane zaitconto to tez istne eldorado miały być odciągane godziny w przypadku posiadania ich ponad norme ,a w rzeczywistości nawet za pierwszy niepełny przepracowany miesiąc około 140h i tak zabierają na zaitkonto i godziny często sie nie zgadzają wielu ludzią . Atmosfera w pracy ok ,ale między koordynatorką Kamilą i ludźmi atmosfera jest niefajna niestety sama buduje sobie reputacje
10
Ja65 2017-02-14 17:53
Kordynatorka Kamila do kitu oszustka, kłamczucha.Nie polecam wyzysk nic więcej.
11
Łoko 2017-02-15 12:27
Witam
Czy wyjezdza ktoś z was przez c+ do kwiatów w miejscowosci Emsbüren lub pracuje w tym zakldzie ? Wraz z dziewczyna chcemy wyjechac i szukamy opinii na ich temat.
Betty 2017-02-16 21:33
Okej czekam :)
zusia123 2017-02-20 16:34
Hej mamy jechać z chłopakiem na kurczaki możecie napisać coś o tej pracy ? Czy warto tam jechać? Czy trzeba umieć język niemiecki?
sławek 2017-02-28 12:30
Witam mam razem z dziewczyną jechać na początku marca do Haren na kurczaki.Mógłbyś (oczywiście jak tam nadal jesteś)napisać trochę szczegółów na temat pracy i ogólnie warunków mieszkaniowych? Z góry dziękuje za każde info. renia7789@gmail.com
Gosc 21 2017-02-28 12:53
Narzekanie jak widac to najlepsze co wam wychodzi, zamiast wziasc sie w garsc i zaczac sie powoli usamodzielniac i dorosnac..wraz z dziewczyna jestesmy w Wietze od dluzszego czasu. Pierwsze zakwaterowanie mielismy oddalone o 30 km od miejsca pracy. Szybko znalezlismy cos na wlasna reke ( dogadalismy sie w jezyku Angielskim). Na prace nie narzekamy bo jak wiadomo wszedzie trzeba pracowac. Koordynatora tez czesto glowy nie zawracamy wiemy ile Maja na glowie. Jednak zawsze kiedy mamy Jakis Problem badz chcemy uzyskac informacje na Jakis temat od razu Problem jest rozwiazywany.
Dlatego zeszlibyscie ludzie na ziemie i docenili, ze dostaliscie szanse na przyjazd i mozliwosc zatrudnienia na fajnych warunkach.
PawelW 2017-02-28 13:26
Praca przy tasmie przy pakowaniu produktow miesnych. Praca w systemie 2 zmianowym ( Ranki, Popoludniowki). Stawka 9,10 Brutto do tego 25% z 9.00 € ktore jest liczone od 23.00 do 6.00 rano.
Warunki na akademiku nie sa zadowalajace ale do wytrzymania. Kordynatorzy przeprowadzaja na standardowe domki ( kwestia czasu). My z akademika trafilismy na bardzo fajne warunki. Jestesmy niedlugi Okres czasu ale planujemy znalezc wlasne juz mieszkanie i zostac na dluzszy Okres czasu ;)

Były pracownik 2017-02-28 19:20
Usamodzielniliście się przy pracy po 200godzin lub 140godzin i Zeitungkonto, a wypłacie 800Euro (po odliczeniu mieszkania, dojazdu, jedzenia zostaje 500Euro?). Wracajcie dupowłazy do Polski. Tutaj też zarobicie 2000zł.
8
Robert 2017-03-01 12:28
Jak ktos pisze ,że sie usamodzielnił po niedlugim czasie to przywiózł ze sobą 1000-2000 euro ,albo pisze to ktoś z koordynatorów. ;)
7
Renia 2017-03-02 10:53
Witam jedziemy do pracy w Haren, w niedziele mamy sie stawić w Meppen w miejscu zakwaterowania, czy ktoś coś wie jakie warunki mieszkalne ?
3
gosciu 2017-03-02 13:12
radek nie wymagaja znajomosci jezyka bo za takie pieniadze jakie sie tutaj zarabia to nie przyjedzie ktos kto zna niemiecki.Bo ogarnie sobie lepiej platna prace itp.
4
Fiuku 2017-03-06 12:51
Witam serdecznie. Mogę spytać o jakieś opinie na temat pracy? Mamy jechać w 4 osoby (2 chłopaków, 2 dziewczyny) już w piątek i chce zebrać jak najwięcej informacji. kamilfiuk@wp.pl Pozdrawiam i liczę na kontakt
Kamikadze 2017-03-18 11:15
czesc, mamy zaczac parce w przyszly piatek na Wietze, pracowalismy juz na kurczakach, czy polecacie ta prace? A moze jakies namiary na inna firme?
sam 2017-03-20 13:37
Jedyna firmę jaka moge polecić , do pracy przy kurczakach i mięsie jest : Select
Znajdziecie na FB: Holandia Praca
Lena9897 2017-04-02 19:27
Witam. Jadę razem z chłopakiem do Haren ,mamy tam być 12 kwietnia na szkoleniu. Czy ktoś z Was jedzie? W grupie raźniej! :)
aniani 2017-04-03 12:37
Hejka ,
My tez jedziemy ale szkolenie mamy miec 10 kwietnia :)
Lena9897 2017-04-03 22:52
Daj znać na maila- lena9897@o2.pl
Prawda o concept plus 2017-04-06 07:35
Nie polecam firmy ,niskie zarobki ,ci którzy tam dluzej pracują gnębią psychiczne i liza du..e kierownikom .Zachorujesz ? radz sobie sam ,do polskiego lekarza nie pójdziesz .Atmosfera ? zalezy gdzie trafisz .Duzo narodowości ogolny zapierd..ol.kontakt z koordynatorami ograniczony do minimum ,jak ty czegos potrzebujesz to mają cie w d..pie a jak oni czegos chca to wtedy dzwonia.Dajcie sobie spokoj z tą firmą ogolnie nie polecam .
1
pawel 77 2017-04-06 18:52
Ludzie nie bądzcie naiwni nie pobiera się żadnych kaucji itp rzeczy
Siepacz 2017-04-06 23:28
Witam jadę pierwszy raz w środę do haren na pakowanie drobiu?? Ktoś był już czy coś?? Dajcie jakie informacje jak robota?? Warunki dobre mieszkaniowe itp.??? Dzięki z góry
xxx 2017-04-12 00:54
witam,
praca normalna. Dobre warunki mieszkaniowe, wszystko jest.
nata92 2017-04-12 01:40
Concept Plus to zwykłe oszustwo ....za mieszkanie 250 euro od osoby , książeczka której nie zobaczysz 26 euro , korzystanie z samochodu służbowego bądź poprostu samo to ze kilka razy dojechałeś nim do pracy 50 euro , dojazd do,pracy po minimalnie przepracowanym tygodniu we własnym zakresie atmosfera bardzo napięta ludzie zastanówcie sie nad ta praca !! Wyzysk . A polacy tam to same kur.....glowe nosza wyżej niż niemiec . Pojechałam przekonałam sie . Co prawda 20dni ale kroja Cie ze wszystkiego.........
1
pr@cownik 2017-04-12 11:21
Chcecie przyjechać na kilka miesięcy albo dłużej do pracy w DE to nie tutaj!!! Zapomnij o pracy w normalnym tempie. Pracujesz (żeby nie napisać, że zap**ierdalasz) jak wół!! A i tak ZAWSZE pracujesz za wolno! Kasa w ogóle nie przekłada się na pracę. A to co się ostatnio dzieje to jakieś wielkie nieporozumienie! Tego nie da się normalnie opisać. Mnóstwo ludzi odchodzi, nie ma kto pracować, w szczególności na dziale weiter... Panuje tam najgorsza atmosfera z możliwych! Sporo polaków, ale zapomnij, że ktoś ci pomoże! Pierwszego dnia wszyscy są mili, ale potem pytasz co masz zrobic, bo jesteś 2-3 dzień w pracy to głupio tylko patrzą, odpowiedzi nie uzyskasz. Jeśli liżesz du**ę Polkom zatrudnionym przez firmę to możesz (nie musisz!) mieć lepiej. Uważają się za wielkie panie wszystkowiedzące. Porażka!
Pomoc koordynatorów na firmie - od początku nie ma czegoś takiego! Jak chcesz coś załatwić to musisz jechać do biura. Zajeżdżasz do biura, a i tak dobrze jak kogoś zastaniesz. Dzwonisz do koordynatorki Kamili i zapomnij, ze odbierze tel. A jak czegoś potrzebują to wiedzą do kogo dzwonić. Nie wiem jak można tak traktować ludzi! Jeszcze pracujemy z chłopakiem w Wietze (kurczaki) , ale za chwile rezygnujemy. Ta praca to jedna wielka pomyłka!
karlaaa 2017-04-12 15:16
Hej czy ktos wybiera sie tam na okres wakacji?
Polaczek 2017-04-12 17:12
Aktualnie jestem na mieszkaniu i pisze ten kom . Do pracy idę dziś , jestem tu juz ponad mies. Przedstawie kilka faktów .
- Jesli jedziesz tu z mysla o wielkich pieniądzach to zapomnij . Ile bys godz nie miał to i tak dostaniesz jedną pensje
- Atmosfera w pracy "takojako'' zaley kiedy , ale idzie to zdzierżyć ...
-Bardzo dużo godz , praca od 15:30do 3 w nocy
- tak jak wyżej piszą poprzednicy . Jakaś książeczka 25e półka 10e. Jesli masz auto służbowe to 50e od kazdej os jadącej autem,to juz paranoja.Jakieś konto a które wpływa kasa za nadgodziny z którego domniemam, ze nic nie dostanę.
- koordynatorzy mało pomocni,chociaż mieszkania są ok ..
Ogolnie moge stwierdzić,ze wyzsk dosc duży . Nie polecam ,jesli tu jedziesz to daj sobie spokój lub przyjedź popracuj mies i bedziesz pisał podobny kom i szukał innej pracy .
dejka 2017-04-12 17:17
witam :) i jak tam praca w Haren? dobre warunki?
karlaaa 2017-04-12 17:42
Az tak zle? Kobieta sama do mnie napisala, po dodaniu przeze mnie ogloszenia. Problem w tym ze chce skan dowodu, a nie ma opcji zebym takie cos wyslala. Czy wy tez tak mieliscie?
diego 2017-04-12 18:39
No pisza oddzwaniają ,bo wiele osób odchodzi i nie ma ludzi . Przemiał ludu tu taki jak na plantacji bawełny.Poszukaj dziewczyno czego innego bo bd załować ...
1
elena 2017-04-13 10:34
Witam, ja pracowalam w Wietze w zakladach drobiarskich, ale przez inna firme. Wiadomo praca nie najlzejsza, ale jak ktos przyzwyczajony do pracy, to nie jest zle. Duzym plusem jest to ze biuro miesci sie na terenie zakladu, dziewczyny mowia po polsku i w razie czego zawsze mozna cos zalatwic. Jedynie co, to trzeba mieszkanie sobie samemu zorganizowac, ale jak ktos obrotny, to nie ma problemu.
Jakby byl ktos zainteresowany kontaktem z firma, to chetnie podam namiary.
Asia 2017-04-13 12:43
haha jak to jest że wszędzie jest dobrze tam gdziie nas nie ma?? :p szukam pracy z chłopakiem za granicą lat 22 i 24 bez prawka bez znajomości języka... wchodze na komentarze firm i wszystko to samo nie zadowoleni ludzie i narzekających na wszystko ludzi, prace, mieszkania, zarobki ... to chyba znaczy że już nie opłaca się wyjechać za granice tylko tu w PL pracować za 1500zł gdzie samo wynajmowanie mieszkania 1000zł a gdzie reszta hmm :| ... może ktoś zan firme gdzie mało płaci się za mieszkanie (godne warunik mieszkaniowe) dużo na godzine (euro netto) i dużo godzin pracy...(ale też żeby nie wykorzystywali czlowieka) najlepiej jak jedziemy razem żeby mieć razem zmiany.... transport gratis... blisko z pracy do domku... legalna praca z umową bez ukrytych kosztów.... domek z internetem no i atmosfera znośna w pracy jak i w domku... proszę o kontakt Asia :) pozdrawiam
2
RADEK 2017-04-13 13:50
PRACUJE DRUGI MIESIĄC W HAREN, NIE NARZEKAM JEST DOBRZE I PRACA I MIESZKANIE. MI PASUJE. NIE PRZEZ CONCEPT ALE TOCHYBA NIE MA ZNACZENIA, NIE WYBIERAM SIĘ TAK SZYBKO DO POLSKI JAK CO NIEKTÓRZY PO DWÓCH TYGODNIACH POWYJEŻDZALI. POCZEKAJ ,PRZEPRACUJ MIESIĄC ,DWA I WTEDY PODEJMIJ DECYZJĘ. NA PRAWDĘ NIE JEST ŹLE. A KAŻDY Z WAS ZROBI CO ZECHCE. I TEŻ JECHAŁEM W CIEMNO. MOŻECIE COFNĄĆ SIĘ I POSZUKAĆ MOICH WPISÓW TEŻ SIĘ BAŁM. POZDRAWIAM WSZYSTKICH NIEROBÓW CO ZA DARMO NA OBCZYŹNIE BY CHCIELI ZARABIAĆ.
RADEK 2017-04-13 13:58
ZAPOMNIAŁEM DODAĆ, 2000 -2500 ZŁOTYCH MOŻNA ODŁOŻYĆ MIESIĘCZNIE ,ODŁOŻYĆ PO ODLICZENIU WSZYSTKICH KOSZTÓW NO I ZALEŻY JAK KTO ŻYJE BO MOŻE I WIĘCEJ MOŻNA JA PALĘ PIWO PIJĘ JEM ITD.
karlaaa 2017-04-14 20:24
Kiedy chcecie wyjechać? :)
Jaaa on 2017-04-15 06:33
Witam powiem tak przyjechałem zobaczyłem i po 5tyg Dziękuje Ogólnie nie polecam Dlaczego ,,dodatki za zmianę lichę auto 50euro za każdą osobę małe pieniądze za paliwo nie zwracają ,praca od 15,30 czasem nawet do 3,,atmosfera kiepska w pracy te polki które tam pracują dłużej chodzą dumne jak paf , kierownicy masakra najgorszy jest murzyn lata w te i z powrotem i drze mordę nie raz miałem ochotę dac mu w zęby niektóre nowe dziewczyny schodziły z łzami w oczach noo Masakra wgl bałagan nieład w tej robocie jak i agencji ,,No i to co wyżej ludzie piszą aa jesteś chory żle się czujesz ich to nie interesuje musisz iść do pracy bo jak nie Kara 70euro ,Jeszcze raz nie polecam Jeden plus to mieszkania ok
Jaaa on 2017-04-15 07:01
Zapomniałem dodać książeczka sanepidowska 25euro Nigdy jej nawet na oczy nie widziałem słyszałem że niektórym za książeczkę co miesiąc odtrącają... Śmieszny zakaz mówienia o swojej wypłacie innym pracownikom czemu?? ludzie którzy robią to samo co ty tylko są juz na stałe zarabiają ponad 2tyś euro na czysto wiem bo rozmawiałem a ty 950euro ,,śmiech ..
Asia 2017-04-18 11:23
od maja
Blondi 2017-04-20 10:40
Witam, wybiera się ktoś w tym roku na Saksonię od początku czerwca do końca lipca?
Makss 2017-04-20 11:25
Kobieto daj sobie spokój z tą pracą firmą ..Jest dużo teraz pracy w nl co tydzień wypłaty po 320 330euro tez przy mięsie ,A u nich mają cię w pracy za nikogo a o pieniądzach nie wspomnę szkoda gadać
oski 2017-04-20 11:32
Musiałbym mieć nóż na gardle i komornika za drzwiami by tam wrócić !!!!
2
StefanoTarantino 2017-04-26 05:12
Concept to jedna wielka porażka i tragedia, zero kontaktu z koordynatorami, Kasia wielka Pani nawet telefonu nie potrafi odebrać, bezczelna i chamska, reszta koordynatorów ma poprostu wszystko w dupie, w pracy atmosfera okej ale nikomu nie polecam iść tam przez concept,przez każdą inną firmę byle by nie przez concept. Najgorsza decyzja w życiu.
Zostaw swoją opinię o Concept Sp. z o.o. - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Concept Sp. z o.o.