brak logo

Concept Sp. z o.o.

Opole

Opinie o Concept Sp. z o.o.

Asia 2017-04-13 12:43
haha jak to jest że wszędzie jest dobrze tam gdziie nas nie ma?? :p szukam pracy z chłopakiem za granicą lat 22 i 24 bez prawka bez znajomości języka... wchodze na komentarze firm i wszystko to samo nie zadowoleni ludzie i narzekających na wszystko ludzi, prace, mieszkania, zarobki ... to chyba znaczy że już nie opłaca się wyjechać za granice tylko tu w PL pracować za 1500zł gdzie samo wynajmowanie mieszkania 1000zł a gdzie reszta hmm :| ... może ktoś zan firme gdzie mało płaci się za mieszkanie (godne warunik mieszkaniowe) dużo na godzine (euro netto) i dużo godzin pracy...(ale też żeby nie wykorzystywali czlowieka) najlepiej jak jedziemy razem żeby mieć razem zmiany.... transport gratis... blisko z pracy do domku... legalna praca z umową bez ukrytych kosztów.... domek z internetem no i atmosfera znośna w pracy jak i w domku... proszę o kontakt Asia :) pozdrawiam
3
RADEK 2017-04-13 13:50
PRACUJE DRUGI MIESIĄC W HAREN, NIE NARZEKAM JEST DOBRZE I PRACA I MIESZKANIE. MI PASUJE. NIE PRZEZ CONCEPT ALE TOCHYBA NIE MA ZNACZENIA, NIE WYBIERAM SIĘ TAK SZYBKO DO POLSKI JAK CO NIEKTÓRZY PO DWÓCH TYGODNIACH POWYJEŻDZALI. POCZEKAJ ,PRZEPRACUJ MIESIĄC ,DWA I WTEDY PODEJMIJ DECYZJĘ. NA PRAWDĘ NIE JEST ŹLE. A KAŻDY Z WAS ZROBI CO ZECHCE. I TEŻ JECHAŁEM W CIEMNO. MOŻECIE COFNĄĆ SIĘ I POSZUKAĆ MOICH WPISÓW TEŻ SIĘ BAŁM. POZDRAWIAM WSZYSTKICH NIEROBÓW CO ZA DARMO NA OBCZYŹNIE BY CHCIELI ZARABIAĆ.
1
RADEK 2017-04-13 13:58
ZAPOMNIAŁEM DODAĆ, 2000 -2500 ZŁOTYCH MOŻNA ODŁOŻYĆ MIESIĘCZNIE ,ODŁOŻYĆ PO ODLICZENIU WSZYSTKICH KOSZTÓW NO I ZALEŻY JAK KTO ŻYJE BO MOŻE I WIĘCEJ MOŻNA JA PALĘ PIWO PIJĘ JEM ITD.
karlaaa 2017-04-14 20:24
Kiedy chcecie wyjechać? :)
Jaaa on 2017-04-15 06:33
Witam powiem tak przyjechałem zobaczyłem i po 5tyg Dziękuje Ogólnie nie polecam Dlaczego ,,dodatki za zmianę lichę auto 50euro za każdą osobę małe pieniądze za paliwo nie zwracają ,praca od 15,30 czasem nawet do 3,,atmosfera kiepska w pracy te polki które tam pracują dłużej chodzą dumne jak paf , kierownicy masakra najgorszy jest murzyn lata w te i z powrotem i drze mordę nie raz miałem ochotę dac mu w zęby niektóre nowe dziewczyny schodziły z łzami w oczach noo Masakra wgl bałagan nieład w tej robocie jak i agencji ,,No i to co wyżej ludzie piszą aa jesteś chory żle się czujesz ich to nie interesuje musisz iść do pracy bo jak nie Kara 70euro ,Jeszcze raz nie polecam Jeden plus to mieszkania ok
1
Jaaa on 2017-04-15 07:01
Zapomniałem dodać książeczka sanepidowska 25euro Nigdy jej nawet na oczy nie widziałem słyszałem że niektórym za książeczkę co miesiąc odtrącają... Śmieszny zakaz mówienia o swojej wypłacie innym pracownikom czemu?? ludzie którzy robią to samo co ty tylko są juz na stałe zarabiają ponad 2tyś euro na czysto wiem bo rozmawiałem a ty 950euro ,,śmiech ..
1
Asia 2017-04-18 11:23
od maja
Blondi 2017-04-20 10:40
Witam, wybiera się ktoś w tym roku na Saksonię od początku czerwca do końca lipca?
Makss 2017-04-20 11:25
Kobieto daj sobie spokój z tą pracą firmą ..Jest dużo teraz pracy w nl co tydzień wypłaty po 320 330euro tez przy mięsie ,A u nich mają cię w pracy za nikogo a o pieniądzach nie wspomnę szkoda gadać
1
oski 2017-04-20 11:32
Musiałbym mieć nóż na gardle i komornika za drzwiami by tam wrócić !!!!
3
StefanoTarantino 2017-04-26 05:12
Concept to jedna wielka porażka i tragedia, zero kontaktu z koordynatorami, Kasia wielka Pani nawet telefonu nie potrafi odebrać, bezczelna i chamska, reszta koordynatorów ma poprostu wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w pracy atmosfera okej ale nikomu nie polecam iść tam przez concept,przez każdą inną firmę byle by nie przez concept. Najgorsza decyzja w życiu.
1
rysiu 2017-04-28 09:26
Siema wybieram sie w maju do haren do pakowania mięsa i nwm czy sie wybrać jakieś opinie ? czy warto?
Jaaa 2017-05-01 11:49
Naprawdę nie polecam kolego ..
1
rysiu 2017-05-04 20:47
aż tak źle?
Były pracownik 2017-05-04 22:39
Pracowałem 5tyg ,,narazie wypłacili mi za 3tyg ,Pierwszy tydzień pracowałem na pierwsze zmiany normalnie 8 godzin i jedną sobotę ,kolejne dwie zmiany na popołudniowe minimum 10 godzin w pracy czasem 11 12 ,miałem własny samochód własne paliwo itp.Wypłacili mi 650euro ,zabrali mi 180euro na te zaickonto oddali 120euro ,teraz czekam aż oddadzą mi pieniądze za dwa kolejne tygodnie pewnie wypłacą mi z 400euro może ..Czyli zarobiłem jakieś 1050euro za 5tygodni pracy Godzin bardzo dużo a kasy nie ma nie wiem co oni robią godziny się nie zgadzają ogólnie nie polecam sama praca Bałagan poganiają cię żebyś robił szybko i szybko pracowałem w kilku miejscach ale tu pierwszy raz spotkałem się z takim złodziejstwem i nie poszanowaniem ludzi w pracy ,,i to co ludzie piszą szczera prawda ,Ale to jest tylko moje doświadczenie i moje wypowiedzenie się chcesz się przekonać do śmiało jeć napewno cię wezmą bo ludzi tam mało bo każdy po miesiącu do wypłaty ucieka ,,,
3
pracownik 2017-05-05 14:48
bylam rok temu w haren ze znajomymi jako studenci, nie narzekalam!! praca jak praca, a to, ze czasami zdarzylo sie zostac w pracy do 3 to norma! jedziecie za granice, czego oczekujecie? cieplej posadki? Ludzie w pracy jak to ludzie, zalezy na kogo sie trafi. Akurat to o niektorych polkach to prawda, wyzej sr**ja niz dupe maja, co do kierownikow? jak najbardziej ok! jezeli jedziesz na produkcje to z mysla, ze musisz szybko pracowac, nigdy nie mialam problemow z kierownikami, mozna z nimi normalnie porozmawiac i sie posmiac. od koordynatorow tez zawsze mielismy pomoc jezeli byla taka potrzeba! pozdrawiam :)
3
Kirk 2017-05-05 23:55
Ile można przez miesiac zarobić na czysto z tytułu samej pracy. Zakładajac 8 h dziennie?
Małach ,,, 2017-05-06 09:26
Stary co ty piszesz ja jestem obecnie w nl pracuje po 8godzin i nie ma jakiś nad godzin po prostu wchodzi kolejna zmiana wypłaty mam co tydzień 330euro na czysto za auto nie płace i za paliwo mi zwracają auto do celów prywatnych , nie chce podawać agencji by nie robić reklamy ale jak ktoś chętny to mogę dać cyka ..a w tym syfie nie polecam byłem PORAŻKA
4
Małach ,,, 2017-05-06 09:33
Jak robiłbyś tylko 8godzin przez 4tyg to ja wiem 700euro ..ludzie robią po 11 ,10, mają około 950euro ..Nie wspomnę minus książeczka i auto paliwo i być może kara za nie pójście do pracy 70euro np bo się żle czuje Mało ich to interesuje .A kierowniki zależy którzy ale ogólnie nie bardzo wgl atmosfera kiepska
MAgdalena 2017-05-06 12:40
Witam wszystkich. Wraz z moim chłopakiem wyjeżdżamy do pracy z tej firmy na zakład kurczaków. Czy może ktos napisać na mój prywatny e-mail coś na temat tej firmy? I o co chodzi z tym skanem dowodu?? Dziękuję z góry
mr.magdadarek@interia.pl
MAgdalena 2017-05-06 12:45
Ja prosiłabym o namiar na firme , którą pan poleca.
mr.magdadarek@interia.pl
martin 2017-05-08 12:00
@Małach ,,, - 2017-05-06 09:26
Ja prosiłabym o namiar na agencje lub firmę bardziej wiarygodną, którą pan poleca w swoim komentarzu.
martinswidnicki@gmail.com lub o kontakt 781-289-505
Weteran50 2017-05-08 23:36
Piszecie tu ludzie pierdoly w ktore chyba sami do konca nie wierzycie. Jaki wyzysk??,!!! Jaki zapie....dol???!! Pracy gowniarze nie jestescie nauczeni i taka prawda!!! Pracuje prawie rok na zakladzie w Wietze, mam 50 lat i przeszlem w zyciu kilka firm. taka konkretna i uczciwa firme Jak Concept Plus mozecie Ze swieczka szukac.
Najwiecej do powiedzenia maja tu osoby, ktore wylecialy z pracy za melanze, ktore odstawialy na mieszkaniach (takze i na tym gdzie ja mieszkam), poniszczyli wyposazenie, zdemolowali samochod sluzbowy i pozniej sie dziwi jeden z drugim Ze wszystkich pieniedzy nie dostal!!!! No Ku.. .wa, ludzie!
Narobiles gowna to zaplac i miej na tyle "Jaj w gaciach" zeby sie do tego przyznac, a nie wystawiaj jakis opini ktore kupy i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie nie trzymia!!!
Tak na koniec do wszystkich tych, ktorzy chca uczciwa i konkretna firme, to Jak najbardziej polecam!
2
on 2017-05-09 09:38
Hehehehe Padłem z krzesełka ze śmiechu
on 2017-05-09 09:40
Na melanże z takimi zarobkami mmmm trudno chyba że z pl spiryt
1
Martyna 2017-05-14 11:29
Witam,jedzie ktoś z Opola 19,20 lub 21 maja do Wietze? Szukamy dwóch miejsc w aucie z koelzanka. Zaplacimy za paliwo. Proszę o kontakt na maila ułanowicz.martyna00@Gmail.com
Paulina 2017-05-15 14:42
Dałbyś info na maila ?
paulina.milewska.8@gmail.com
Rambo007 2017-05-15 19:26
zgadzam sie z tym ze praca ok i nigdzie wiecej nie placa mieszkania tez ladne tylko czasem mieszka sie z lajdactwem i pijakami niektore panie nie zupelnie do pracy przyjechaly ale bardziej wyposzczone stare baby szukaja bolca (przepraszam z gory) jak by sie mezatki z lancucha urwaly. jest nowy dom conceptu ladnie wyremontowany nowe meble itd wszystko ok poza tym ze mieszkala tam jedna para i z tej pary na miejscu pozostal pan R a to przez to ze zamezna pani G zapraszala go do swojej sypialni czesto nieprzytomnego od alkoholu i narkotykow wszystko sie dzialo na oczach partnerki pana R ktory ustawiany przez zamezna wyposzczona stara rure pania G i we wspoludziale czyli oboje nekali kobiete wyzywajac gnebiac irytujacymi sytuacjami rzucano nawet w nia nozami. nie dalo sie tego wytrzymac ale nikt sie nie wtracal i nie pomogl kobiecie partnerka pana R wyjechala mimo tego ze byla dobrym pracownikiem i zalezalo jej na pracy nie znosila tego wstydu i upokorzenia nie odzywala sie nie zaczepiala zamykala sie w pokoju z ktorego pan R nie chcial sie wyprowadzic wszyscy z domku mowili jej ze ma o wszystkim powiedziec koordynatorom i tak zrobila ale nikt nie zareagowal nikt jej nie pomogl mimo wolania o pomoc!!!!!!!!!!!!!! najgorsza byla ostatnia jej noc pan R wbil noz w sciane tuz obok glowy kobiety wbijal noze w nowe meble krzyczal wyzwiska wraz z pania G przez okna tak ze cala okolica slyszala pijana para dreczyla ja do momentu przyjazdu busa a kiedy juz przyjechal pani G stojac w oknie z golym biustem ze swoim kochankiem ktory ledwo stal na nogach zegnali kobiete a pasazerowie busa byli w szoku w taki oto sposob concept pozbyl sie dobrego pracownika a pozostawil lajdactwo pijanstwo cpunera ogolnie patologia ktora psuje wizerunek firmy i uwlacza godnosci kobietą pozostalo tez zdewastowane mienie i niesmak mlodych dziewczyn ktore patrzyly na to wszystko uwazam ze takiego dziadostwa firma powinna sie pozbywac natychmiast a nie patrzec tylko na zysk z samochodow, mieszkan i czekac az dojdzie do nieszczescia ZERO ZAINTERESOWANIA OD KORDYNATORÓW MOGŁO DOPROWADZIĆ DO TRAGEDI. a ktoś pisze ze wylatuje sie z firmy za zniszczone mienie... hehe a tu bandyta robi co chce razem z meżatka bez wstydu... mieszkam w tym domku do tej pory ale tej sytuacji nie zapomne dokonca zycia ja tez nic nie zrobiłem i wstyd mi ze tak sie stało.
sendo 2017-05-15 23:44
Hejka, wspomniałeś że możesz dać namiar na agencje do pracy w NL , my nadal tkwimy w tym syfie w Haren to nasz meil sendo75@wp.pl z góry wielkie dzięki
Amadeusz 2017-05-16 20:25
Widzę jakie są opinie ale warto spróbować, nie ma nic do stracenia , i pytanko Czy jedzie ktoś 26 maja do Wietze ?
KArolina 2017-05-17 12:46
Witam
podejmę współpracę z osobami wyjeżdżającymi do pracy w Niemczech.
Posiadam niemieckie karty z internetem na sprzedaż w dużej liczbie.
Oferuję bardzo niską cenę za zakup sporej liczby kart, które można rozprowadzić na terenie zakładów.
Cena za jaką osoba chętna do współpracy będzie chciała sprzedać karty zależy tylko od niej.
Oferuję możliwość ustalenia indywidualnie terminu płatności za towar bez konieczności wykładania gotówki.
Cena jaka mnie interesuje to 10 euro za 5gb internetu, reszta to czysty zysk osoby zainteresowanej.
kontakt: niemieckiekarty@onet.pl
Marcin 2017-05-17 21:23
Czytam te opinie i nie wierze własnym oczom... Może zacznę przepracowanego czasu - w tym roku wybieram się do pracy w Haren 4 raz i już, niestety, ostatni, bo kończę studia i po tych wakacjach czas rozpocząć nowy etap w życiu. Wszystko opisze z mojej perspektywy, studenta pracującego w zakładzie około 8-10 tygodni w roku.

Nie ma czasu na złapanie oddechu? Kierownicy stoją nad ludźmi z batem? Nie! Po prostu trzeba pracować i się nie obijać. Czasem pojawia się presja czasu, bo gonią zamówienia, ale tak zdarza się wszędzie, w każdej pracy. Oczywiście nie jest to siedzenie za biurkiem, ale praca fizyczna, a po przeczytaniu kilku tutejszych opinii dochodzę do wniosku, że może do niektórych osób to nie dociera. Chcącemu nie dzieje się krzywda, jesteś w porządku to nie ma żadnych problemów, co więcej, możesz nawet miło wspominać te wyjazdy, tak jak ja.

Koordynatorzy się nie interesują? Nie odbierają? Może są najzwyczajniej czymś zajęci, są z wizytą w innym domu. Jeżeli ma się pod sobą kilkaset osób czasem nie trzeba się bardzo starać, żeby do kogoś zapomnieć oddzwonić. Ma się sprawę to trzeba się o jej rozwiązanie czasem mocniej zatroszczyć, a nie ustawiać się w pozycji roszczeniowej.

Jak ktoś wyżej opisał - największa niewiadomą zawsze są jedynie ludzie, na których trafi się w domu. To oni mogą sprawić, że wyjazd będzie świetny albo wręcz przeciwnie. Jednak jeżeli coś nie gra, trzeba koniecznie skontaktować się z firmą i postawić sprawę jasno.

Koszty są zawsze takie same jak na dokumentach, które dostajemy w biurze. Za książeczkę się płaci? Tak. Dla nieświadomych - u nas w Polsce również i to bardzo podobną kwotę. Zawsze otrzymuje się odpowiednią ilość zarobków, nic nie jest kradzione! Wiele osób nie rozumie istoty Arbeitzeitkonta i stąd pojawia się wielka fala hejtu.
Ludzie, z niektórych Waszych wiadomości czuć jad na odległość, naprawdę, więcej uśmiechu to i ta praca minie dużo przyjemniej!

Jeżeli ktoś zechce o coś zapytać: terazjezyki@gmail.com

Do zobaczenia pod koniec czerwca! ;)
3
motor4life 2017-05-18 13:31
niestety minus jest wśród ludzi. niby te multi-kulti ale najgorsi to są jednak Polacy ;/ ile raz ciapaty mi pomógł a ile Polak to nie ma porównania. a ci spoko ludzie są odstraszani przez patolę któa przyjeżdza.
lokum cacy, praca jak praca - to nie wakacje. LUDZIE OGARNIJCIE SIĘ, jak wy reprezentujecie nasz kraj!?!! no i wiadomo, że zawsze może byc więcej tych pieniędzy. dlatego studenciakom bardziej się opyla jechać bo więcej zarabiają. ale taki przeciętny kowalski jak ja jest w stanie odłożyć jeśli wydaje kasę z głową i nie bawi się w patolę!
jak nie urodziłeś się w chlewie to możessz jechać tam do pracy - z nastawieniem na pracę a nie last minute do egiptu. pozdro dla kumatych!
2
Paula 2017-05-18 15:07
Ja jestem
Ppp 2017-05-18 21:59
Witam. Pracowalam w Haren 2 miesiące. .. Owszem, idzie sie orobic w pracy ale to nie jest tragedia. Mieszkanoa bardzo na plus ! Ale sa czesto problemy z internetem...
Niestety to jakie cyrki wychodza na wyplatach to az sie plakac chce...dlatego po 2 msc odeszlam....
RADEK 2017-05-19 03:56
CZYTAM TE WASZE OPINIE I SMIAC MI SIE CHCE,TE NEGATYWNE OCZYWISCIE,PODOBALA MI SIE GOSCIA,KTORY MA 50 LAT BO MA RACJE. JAK KOMUS NIE CHCE SIE PRACOWAC TO NIE POPRACUJE TUTAJ. JESTEM TU W HAREN NA RAZIE TYLKO 3 MIESIACE I NIE NARZEKAM NA PRACE. OCZYWISCIE TRZEBA PRACOWAC. JA 20 LAT PRZEPRACOWALEM FIZYCZNIE. I POWIEM SZCZERZE TUTAJ W PRACY NIE W KAZDY DZIEN MAM CO ROBIC ZEBY SIE ZMECZYC ALE NIE RAZ TRZEBA ZAPIERDZIELAC. ALE JESLI KTOS MA DWIE LEWE RECE TO NIECH JEDNAK SIEDZI W POLSCE. PO CO MA SIE MECZYC, NIECH NABIERA SIL NA DALSZE ZYCIE. I JESZCZE JEDNO NIE PRACUJE PRZEZ CONCEPT. PRZEZ NASZA FIRME TEZ PRZEWIJA SIE WIELE LUDZI,JEST DUZO NEGATYWNYCH OPINII. ALE JA POPRACUJE JESZCZE. NA RAZIE NIE NARZEKAM. MOZE NA POCZATKU TE ZAROBKI NIE SA ZA DUZE ALE POCZEKAM JESZCZE. AHA, A W PRACY PRZEZ TEN CZAS JAK ROBIE TYLKO RAZ PRZYCZEPIL SIE DO MNIE CZERWONY. PO JEGO MYSLI ON MIAL RACJE ALE JA MU POWIEDZIALEM, ZE MAM TYLKO DWIE RECE,NA DRUGI DZIEN NIE BYLO TEMATU,BA JUZ PO GODZINIE NIE BYLO. I BEZ KLOTNI WYZWISK, POGANIANIA. JAK TO NIEKTORZY PISZA. MI SIE PRACUJE DOBRZE I JEZYKA NIE ZNAM ALE WIEM CO MAM ROBIC. I TO WSZYSTKO,ROBISZ 8 GODZIN I IDZIESZ DO DOMU,PROSTE JAK SZCZANIE.
Kamil 2017-05-22 12:51
Witam, to ja bym poprosił o tego cynka bo planuję wyjazd i tak właśnie patrzę co i jak się dzieje, mój mail kamilpawlowski1990@interia.eu chodzi mi o nazwę tej agencji .
Pracownik firmy 2017-05-22 22:25
Witam, pracuje 2 lata w Wietze.. na moje szczęscie już nie przez ConceptPlus a przez firme.. I teraz widze jak Concept wałkuje ludzi dając im na czysto 900 euro wypłaty... Znajomy pracował raz cały miesiąc i dostał uwaga.. 700euro po odliczeniu mieszkania... Wypłacane zaitkonto wychodzi tak żę dostajesz ok. 5 euro za godzine ;D Kontakt z Kamilą zerowy.. dziewczyna nawet nie odbiera telefonów a jak już odbiera to standardowe teksty to - zadzwoń w przyszłym tygodniu - nie wiem - TOTALNY brak doświadczenia.. Jak masz tu przyjechać to wchodzą w d... a jak jesteś na miejscu to już olewają. Wałek na wałku.. Praca nie jest zła, zależy na jakim dziale.. ale pracująć w ConceptPlus nie zarobisz wiecej niż 1000.... przykładowo na firmie Flugela zarabiają drugie tyle ;D i tak się to kręci.. co tydzień przyjeżdza tu grupka 15 naiwniaków z czego po miesiącu jak zostaje 3 to dużo.. wszystko nie przez prace a przez wałki jakie robi z waszą kasą Concept plus. Ostatecznie. NIE jedz do Concept Plus bo stracisz czas i nerwy na koordynatorke ;D
Pracownik firmy 2017-05-22 22:27
A no jedynie studenci zarabiają więcej bo nie mają podatku odciąganego ;D Tu lepiej pracować z Niemcami niż z Polakami.
Pracownik firmy 2017-05-22 22:34
Nie jedź, nie warto wzbogacać Conceptu. Jak przyjedziesz.. Pozdrów Kamila i zauważ jej stosunek do ludzi - zlewający.
Pracownik firmy 2017-05-22 22:57
Pozer!! Pracuje w Wietze i widze co się dzieje!! Jeżeli bym dalej pracować dla Conceptu to bym jeszcze teraz się pakował i wyjeżdzał!! Te pozytywne komentarze piszą sami koordynatorzy którzy już nie mają jak ludzi szukać to szukają nawet na grupie nafcb na "polacy w Hannover" choc po ich ostatnim poście o ofercie pracy było zbyt dużo negatywnych komentarzy i nie wypaliło.
Ludzie.... są osoby które pracują w Concepcie po np. 3-4 lata.. ale są to osoby bez większych aspiracji i jarają się tym że dostali umowy na stałe w Concepcie i mogą kupić auto na kredyt bo tyle im pozostało.. Bo nawet na umowie na stałe ich zarobki nie przekraczają miesięcznie na "czysto" 1100... to 1100 to jest max maxsów jeśli chodzi o zarobki..
Pracownik firmy 2017-05-22 23:01
za 8h dziennie max 700euro ;D za 10 masz 950 ;D
Klaudia 2017-05-22 23:24
Mogłabym prosić o nazwę tej firmy? Pozdrawiam.
KArola 2017-05-23 13:03
Tak, ja z chłopakiem. Bylam i jest okej
Nick Name 2017-05-23 20:12
A co powiecie o agencji "Schneuing" z Schüttorf, oni kierują własnie ludzi do Emsland Frischgeflügel w Haren .Powiedział mi z biura niejaki Pan Andrzej S. że 180 do nawet 200 godzin jest w sezonie ( własnie teraz) ale dla dobrze pracujących , wiec 7.20 € netto x 180 godzin( wychodzi 9godzin dziennie) = 1296 € -250€ za mieszkanie to daje 1046€ .Przy 200 godzinach ( czyli 10h dziennie pracy ) to po odjęciu za mieszkanie 1190€ . Czy mówił prawdę, co do godzin ,prosze o uczciwe odpowiedzi tych którzy pracowali przez"Schneuing" ?
Nick Name 2017-05-23 20:26
Dodam że owa agencja oferuje 9,23 € brutto - czyli 7.20 € netto/h chyba że sie mylę w obliczeniach wiec prosze mnie poprawic ?
Pracownik firmy 2017-05-24 00:51
Właśnie to nie jest żadna agencja tylko pracuje już bez pośredników w tej firmie bo zostałem jak to tu każdy mówi - zauważony i zaproponowano mi owy kontrakt bez ingerencji Conceptu.. teraz widzę jak wygląda niemiecka wypłata a ile magluje wam Concept...
Wujek Dobra Rada 2017-05-24 14:03
Jesli przed wyjazdem nie dadzą wam przynajmniej przedwstępnej umowy o prace -NIE JEDZCIE, możecie zostać z niczym a na miejscu będziecie czekać na rozpoczęcie pracy której możne nie być wcale ,a poniesiecie koszty podróży itp .
1
Niezdecydowany 2017-05-24 16:19
Witam. Zastanawiam się czy razem z dziewczyną nie wyjechać do pracy w Haren przy pakowaniu drobiu. Czy ktoś może coś więcej powiedzieć na ten temat ? sama praca , miejsce zamieszkania ?
Wujek Dobra Rada 2017-05-24 20:50
Żądaj umowy o pracę przed wyjazdem z wpisana liczbą godzin na tydzień-miesiac ,godzinami pracy ,a takze umowę na mieszkanie z wpisana kwotą za najem, wyposazeniem lokalu i liczba osób majacych zamieszkiwać w/w domu,mieszkaniu. Jesli ci dadzą takowe umowy przed wyjazdem -jedz,jak bedzie coś nie tak, podasz ich do Sądu ,nawet mozliwy by był pozew zbiorowy ( co zmniejszy koszty początkowego pozwu) wraz z innymi potencjalnie oszukanymi osobami.
1
Zostaw swoją opinię o Concept Sp. z o.o. - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Concept Sp. z o.o.