logo HAKO POLSKA Sp. z o.o.

HAKO POLSKA Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o HAKO POLSKA Sp. z o.o.

tajny 2012-02-03 07:27:53
Witam,za tydzień mam rozmowę kwalifikacyją czy mozcie powiedziec jak tam wyglada praca przedstawiciela hanlowego:?i jaką daja podstawe na poczatek i jakki samochód:?????
Tajny-Bis 2012-03-05 09:00:23
Siema tajny na jakie miasto składałeś aplikację...pozdr
L2 2012-08-30 21:44:57
Stabilność zatrudnienia ? - niestety w tej firmie nie wiedzą co to znaczy.
przyszly p[racownik 2013-02-02 21:20:03
witam,

mam propozycje pracy jako serwisant. Ile faktycznie mozna zarobic na tym stanowisku
nikt ważny 2014-04-26 22:41:17
Jak się cieszę, że nie mam już nic wspólnego z tą pseudo firmą
praca od rana do nocy na stanowisku serwisanta. a pieniądze bardzo małe jak na taką pracę.
1
Kruk 2014-10-11 20:10:35
Nie polecam, w wręcz odradzam. Za dużo obowiązków, za małą kasę.
8
Kruk 2014-10-11 20:44:22
Oj tak masz rację te zasady jak ... wolę nie napisać i zostawiać to bez komentarza.
12
Wiktor 2014-10-25 23:35:18
Praca tam to dramat, trzeba te brudne maszyny czyścić, i na dodatek szczotki, bo serwisanci tego nie robią, więc Ty jako handlowiec musisz maszyny uwalone od brudu myć, wręcz szorować.
14
Antracyd 2014-10-28 22:29:05
Porażka, nie polecam. Oddziały w stanie opłakanym, praca handlowca + sprzątacza + magazyniera + prezentera produktów + handlarza niemieckich środków czystości sprzedawanych na litry... Miliony raportów, oszaleć można.
13
Demolka 2014-11-01 17:09:03
Beznadzieja, kręcenie z prowizjami, nie wypłacają od razu wszystkiego, za auta każą płacić i to nie mało, zatem po pracy i w weekend auto pod domem. Limity na telefon, jak przekroczysz to ściągają z pensji.
14
Były 2014-11-04 22:37:47
A fuuuj!!! Praca tam to był WIELKI BŁĄD !!!
16
Przelęknięty 2014-11-06 21:46:38
Porażka... Trzymajcie się z daleka...
18
Samuraj 2014-11-17 20:33:36
Podsumowując całokształt, obsługa firm sprzątających nie należy do najprzyjemniejszych, najlepiej miotła i mop i wieczne oszczędności. Tłumacz firmie sprzątającej, jak należy sprzątać :-) opór materii straszny.
kkk 2014-12-16 12:56:34
Porażka, nie polecam. Oddziały w stanie opłakanym, praca handlowca + sprzątacza + magazyniera + prezentera produktów + handlarza niemieckich środków czystości sprzedawanych na litry... Miliony raportów, oszaleć można.
Tak masakra i sami kapusie w tej firmie nie polecam , odradzam,
18
Olo 2014-12-30 01:12:06
Zdecydowanie odradzam, to jakieś wielkie nieporozumienie. Umawiasz się przed podjęciem pracy na konkretne warunki, a jak już pracujesz to dochodzą nowe obowiązki, zobowiązania, wiele niejasności...
18
brudasss 2015-03-02 15:02:07
Michał nie ściemniaj że Ci się nie podobało, przecież mówiłeś że super firma, nic nie trzeba robić , fura jest, kasa za nieróbstwo się zgadzała a Pani dyrektor to babka z klasą.
brudasy 2015-03-04 09:55:32
Szanowne Leniwce,

Odnosząc się do waszych wpisów na temat firmy odnoszę wrażenie , że jest, była lub miała być to pierwsza wasza praca , ponieważ prezentujecie prostolinijność i całkowity brak obycia . Jak na pewno zauważyliście firma zajmuje się sprzedażą jak również serwisem maszyn czyszczących więc tak - trzeba mieć do czynienie z brudnymi maszynami ( czasem zmienić szczotkę lub psiknąć "plakiem" dla lepszej prezencji - czy jest to ujma ? Korona spadnie z głowy? ) . Pracuje w tej firmie już parę lat i większość osób które odchodzi, próbują zarobić i się nie narobić albo są nadzwyczaj delikatne. Nie otrzymałeś uśmiechu lub czułości od Pani dyrektor? To cienki BOLEK jesteś i dobrze że tu nie pracujesz, bo nie zasługujesz. Mało wiecie drogie dziecie...

Mimo wszystko życzymy wszystkim sukcesów w poszukiwaniu naiwnego pracodawcy

Zadowolony Zespół Hako
5
brudasy 2015-03-04 16:04:50
Magiku,
Swoim komentarzem udowodniłeś , iż nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to po pierwsze, po drugie "sherlocku" nie trafiłeś, po trzecie brakuje Ci taktu. Udowodniłeś tym samy słuszność poprzedniego naszego komentarza oraz swojego wpisu - w dalszym ciągu brakuje Tobie kultury.

Resztkę godności zachowaj.

ZZH
Magik 2015-03-05 03:08:41
Czytam ze zrozumieniem (wbrew pozorom):"Nie otrzymałeś uśmiechu lub czułości od Pani dyrektor? To cienki BOLEK jesteś i dobrze że tu nie pracujesz, bo nie zasługujesz. Mało wiecie drogie dziecie...".
Otóż wyszło na jaw, iż ci którzy mają odmienną opinię (jak choćby ci co wpisali się powyżej) to cienkie BOLKI :-) Nie zasługują na rozmowy kwalifikacyjne i pracę w normalnych warunkach, których ostatnio w HAKO ze świecą szukać....:) Może i racja... już powyżej były opinie ,że tam obecnie warunki nienormalne.
"Udowodniłeś tym samy słuszność poprzedniego naszego komentarza oraz swojego wpisu...", tzn. że jednak brak taktu i kultury w kierownictwie HAKO został potwierdzony przez ZZH. Dziękuję za pochwałę! Widocznie nie taki ze mnie "cienki bolek" i coś z Sherlock'a posiadam ;-)
Jeśli mnie brakuje kultury - to co tu mówić o pani dyrektor? A godności mam tyle, że obdzieliłbym nią całe ZZH... gdyby na to sobie zasłużyło :-) Swoją drogą - jeśli nie trafiłem, to "narodził się" w firmie ktoś nowy, kto zagraża prezesowi firmy i równie mocno jak on broni pani dyrektor. Ciekawe kto to taki??? Acha... ZZH! Panie Prezesie, proszę uważać - ktoś dybie na Pański fotelik ;-)
Pozdrawiam i życzę w dalszym ciągu dobrego samopoczucia
4
ZZH 2015-03-05 08:18:35
może to zrozumiesz:
"kończ waść,wstydu oszczędź"

ZZH
2
Magik 2015-03-05 18:19:52
Zrozumiałem - kończę, by dłużej nie zawstydzać ZZH :-)
3
do zzh 2015-03-08 21:58:49
czyżby w pod pseudonimem zzh chował się kierownik marketingu ?? albo ktoś inny z piętra :-)
4
NIck 2015-04-09 11:59:45
wow,
jaka musi być frustracja tych co się tutaj wpisują, że mają czas wylewać swoje żale..
Nie ma nic dziwnego w tym, że jedna praca komuś pasuje, a druga nie. Są lepsze, to super, że udało się Wam takie zdobyć. Gratulacje. Wylewanie pomyj na swojego starego pracodawcę lub na pracodawcę, który w oógle nie chciał Was zatrudniać, to nic innego jak brak klasy.

Najlepsze jest to, że takie właśnie portal jak gowork żyje z wpisów nwgatywnych, bo żaden normalny zadowolony pracownik po prostu tu nie wchodzi i pisze nic pozytywnego, bo mu to jest do niczego nie potrzebne. Pracuje, zarabia, rozwija się, a nie siedzi na internecie i opisuje swoje niepowodzenia i żale.

A firma Hako jest jak każda inna. Trzeba pracować, trzeba się starać i nic nie ma za darmo. No może w jednym się odróżnia - płaci terminowo pensje, bo nie wszyscy na rynku to robią.

Polacam wszystkim nie czytać pomyj anonimowych ludzi na internecie, a wziąć swoje losy we własne ręcę. To się zawsze opłąca.
2
inka 2015-04-09 20:25:43
Akurat byłam dziś na rozmowie kwalifikacyjnej, nie z jakąś Panią tylko Panem. Moim zdaniem wszystko bardzo w porządku, wysoka kultura, profesjonalizm. Jedna z najlepiej prowadzonych rozmów na jakiej byłam.
1
joj 2015-06-13 09:07:18
1500
krakus 2015-06-22 15:51:45
Nie ma sensu rozpisywać się na temat firmy HAKO. Trzeba przyznać, że maszyny mają naprawdę dobre (nie wszystkie) ale w większości trzymają poziom. Natomiast Hako Polska, to bardzo nieudany klon Hako DE. Warunki pracy, a właściwie współpracy z managerami są mierne. Twoja praca zależy od czyjegoś widzi mi się. Firma ma problemy komunikacyjne. Postawiła na wdrażanie zachodnich standardów zapominając o najważniejszym kapitale - ludziach. Jeśli jesteś pod bramką i na bezrobociu to możesz próbować. Zanim się zorientują, że szukasz innej pracy to masz 3-5 miesięcy. Natomiast jeżeli masz 2 propozycje, to wybierz tę drugą. Pracowałem, wiem jak wygląda ta firma od wewnątrz i nie polecam. Nie jest to korporacja, ale też nie jest to firma rodzinna. Ciężko określić twór tej firmy. Największe zastrzeżenie to ludzie jacy tam pracują, od których ma zależeć Twoja praca. Nie wiem, ile osób pracuje w całym Hako - szacuje, że około 50. Rotacje roczną mają na poziomie 8-10 osób, co daje około 20%. Stabilne firmy nie dopuszczają, żeby rotacja była na poziomie większym niż 10% rocznie. Rotacja jest nieunikniona, ale warto zwrócić na to uwagę. Myślę, że ludzie, którzy pracowali tam przez chwilę nawet tu nie wchodzą i nie piszą jak było, a szkoda, bo powinni.
9
ecolog 2015-06-23 14:03:01
jak wygląda praca serwisanta w tej firmie?
2
kaczor 2015-07-02 07:00:38
Normalnie wygląda. Trzeba jezdzic do firm, naprawiac jak sie da, a jak sie nie da to sciagac do serwisu. Jak sie czlowiek już na tym zna,to nie ma problemu. Pieniadze calkiem dobre, wyplacane w terminie, premie dodatkowe. Pracowalem w kilku firmach i w hako jest calkiem niezle.
1
Aron 2015-09-15 22:30:08
Firma nie jest warta by się w niej zatrudniać. Sami przeczytajcie to słownictwo: "cienkie Bolki" itp. skoro takie wpisy umieszcza Zadowolony Zespół Hako to doskonale da się zauważyć jak wygląda praca w tej firmie.
18
Aron 2015-09-15 22:34:43
Opinie są negatywne i pozytywne, wpisuje się przecież tu Zadowolony Zespół Hako i osoby, które nie były czy nie są zadowolone w pracy w tej firmie. Po to jest ten portal. Ja pracowałem i nie polecam pracy w tej firmie. Wiele niedomówień, później dochodzą nowe obowiązki, o których wcześniej nie było mowy... a do czyszczenia maszyn Hako powinno zatrudnić osoby ze stosownym wykształceniem, a nie osoby po studiach.
19
Aron 2015-09-15 22:39:33
Do czyszczenia maszyn Hako powinno zatrudnić osoby bez doświadczenia w sprzedaży czy po studiach, bo do czyszczenia brudnych maszyn nie trzeba ani jednego, ani drugiego. Oszczędności chce się robić, dodając nowych zadań do pracy handlowca, to przesada. Albo handlowiec albo sprzątaczka.
21
Aron 2015-09-15 22:47:24
Ja pracowałem w tej firmie i nie polecam. Umowa o wspólnej odpowiedzialności materialnej, czyszczenie brudnych maszyn, padów, handel chemią na litry... kosmiczne koszty użytkowania samochodu służbowego, i wiele innych... Jeśli macie coś znośnego to lepiej tam zostać, bo z deszczu po rynnę to nie ta droga.
22
Aron 2015-10-11 21:20:15
Olaf miałem ochotę napisać 4 posty i tyle w tym temacie. Niedomówienia powstają wtedy, gdy umawiasz się na konkrety, a po podpisaniu umowy jest wielkie rozczarowanie, wychodzą nowe fakty, nowe zobowiązania, o których wcześniej nie było mowy, np: mycie maszyn, umowa o wspólnej odpowiedzialności materialnej, koszty użytkowania samochodu do celów prywatnych i wiele innych. Chcesz spróbuj i sam ocenisz.
22
tomaleo 2016-01-06 11:53:55
Witam,
Będę wdzięczny osobom, które pracowały w Hako za kontakt prywatny: tomaleo@wp.pl
Al 2016-03-11 10:56:06
Słabizna, nie polecam. Rotacja bardzo duża, ogłoszenia się ciągle pojawiają, ktoś wytrzyma 6 miesięcy albo rok i odchodzi. Szkolenia są darmowe, a jakie mają być płatne? Skoro handlowiec ma sprzedawać to musi poznać produkt, dziwne żeby jeszcze za szkolenia płacić. Auta z GPS`em, raportów do obrzydzenia, za użytkowanie samochodu płacisz za każdy kilometr, umowa o wspólnej odpowiedzialności za oddział, do którego dostęp ma wiele osób, Pani Dyrektor ciężka do współpracy...
27
Al 2016-03-12 18:03:05
guffi to złóż CV i jeśli się dostaniesz rozpocznij pracę. Przeszkolą Ciebie i to najważniejsze :-))) nic więcej się nie liczy w pracy, tylko szkolenia ha ha ha
18
Al 2016-03-15 12:57:24
Dużo szkoleń nie ma, jakieś 3-4 dni taki cykl szkoleń. Za biurkiem pracownicy mają lepiej (tak słyszałem), handlowiec jest goniony do wszystkiego. Spróbować możesz, chyba że masz coś znośnego to wtedy przemyśl plusy i minusy. Do krakowa aplikujesz?
2
ten kto wie 2016-03-16 13:15:44
nikt, ale to NIKT nie zarabia w firmie Hako Polska 1500zł jako wynagrodzenia stałego. Ktoś kto tak pisze po prostu kłamie i tyle. Płace są na znacznie wyższym poziomie. Więc niewazne, że ktoś pisze bzdury,a o wynagrodzenie najlepiej zapytać u źródła !
Jamo 2016-03-16 18:55:00
Witam,
nie polecam pracy w tej firmie. Lepiej poszukać pracy gdzieś indziej.
21
Qbuś 2016-03-22 18:01:22
Odradzam, nieustanna kontrola GPS.
16
Qbuś 2016-04-21 21:25:23
Tak pewnie, nawet ze skorzystania z WC w MC Donaldzie :-)
7
Fikus 2016-06-19 23:10:27
Praca w tej firmie to wielkie nieporozumienie.
3
Fikus 2016-07-30 23:12:19
Podoba się Tobie ogłoszenie, no to aplikuj. Ogłoszenie, a praca w tej firmie to dwie różne rzeczy.
4
miki 33 2016-08-09 21:35:33
Wypłata zawsze jest ostatniego dnia miesiąca. W ciągu ostatnich 10 lat 2 razy było jednodniowe opóźnienie. Patrząc na innych pracodawców to jest super.
były pracownik działu Handlowego 2016-09-13 20:50:53
Odradzam . Pensje dobre ale co z tego skoro atmosfera i zarząd to pomyłka. Masa bzdurnych raportów. Połowa działu Handlowego jest już u konkurencji . Zapraszamy do nas do firmy N. :)
6
Gorgo 2016-10-02 10:29:01
Witam, koledzy pytanie troszeczkę z innej bajki, jestem na stanie zakupu automatu Hako, mamy już na stanie B910, 750R, B70 z w/ w jestem zadowolony ale interesuje mnie teraz B90 no i właśnie odradzają mi właśnie ze podobno awaryjne strasznie, pomożecie?, szukam większej od B70 pchanej
romek 2016-10-02 10:37:36
Nie każdy patrzy na atmosferę @były pracownik działu handlowego ale skoro tyle osób się niby zwolniło to może teraz się oczyściło (bo często to nie wina zarządu a właśnie ludzi w danym dziale)
okienko 2016-11-18 09:22:07
No nie wiem, ja już pracuję w tej firmie parę lat i nie narzekam. Oczywiście atmosfera różnie czasami jest lepiej czasami gorzej. Wynagrodzenie dla mnie satysfakcjonujące i adekwatne do tego co robię. Co do zwolnionego ostatnio pracownika to nie jestem pewny/a czy był aż takim wartościowym pracownikiem.
2
noone 2016-11-26 17:47:15
jedynymi maszynami większymi pchanymi od B70 są B90 i B120. Musi Pan zrozumieć że B70,90 i 120 to mimo wszystko maszyny podobne, różnią się jedynie gabarytem, rozmiarem głowicy, pojemnością zbiorników czy belką ssawy. Działanie oraz funkcje w wyżej wymienionych maszynach są takie same. Każda z tych maszyn ma również swój odpowiednik w wersji CL(więcej dodatkowych funkcji m.in. wyciszenie, napęd jazdy) oraz wiele opcji. Co do awaryjności tych maszyn napiszę w ten sposób, każda maszyna w/w może się często psuć, zwłaszcza jeżeli nie będzie dobrze eksploatowana i serwisowana - po prostu trzeba o nią dbać a maszyny dłużej nie będą potrzebować naprawy. Awaria maszyny B90 jest na tyle prawdopodobna co i maszyny B70, lecz skoro jest Pan zadowolony z działania B70 to i B90 Pana nie rozczaruje. pozdrawiam.
noone 2016-11-26 17:54:11
jedynymi maszynami większymi pchanymi od B70 są B90 i B120. Musi Pan zrozumieć że B70,90 i 120 to mimo wszystko maszyny podobne, różnią się jedynie gabarytem, rozmiarem głowicy, pojemnością zbiorników czy belką ssawy. Działanie oraz funkcje w wyżej wymienionych maszynach są takie same. Każda z tych maszyn ma również swój odpowiednik w wersji CL(więcej dodatkowych funkcji m.in. wyciszenie, napęd jazdy) oraz wiele opcji. Co do awaryjności tych maszyn napiszę w ten sposób, każda maszyna w/w może się często psuć, zwłaszcza jeżeli nie będzie dobrze eksploatowana i serwisowana - po prostu trzeba o nią dbać a maszyny dłużej nie będą potrzebować naprawy. Awaria maszyny B90 jest na tyle prawdopodobna co i maszyny B70, lecz skoro jest Pan zadowolony z działania B70 to i B90 Pana nie rozczaruje. pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o HAKO POLSKA Sp. z o.o. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HAKO POLSKA Sp. z o.o.