brak logo

Tiger Job Sp. z o.o.

Tarnowskie Góry

Opinie o Tiger Job Sp. z o.o.

admin 2015-08-21 15:37:07
Macie doświadczenie w pracz w firmie Tiger Job Sp. z o.o. ? Ktoś z Waszych znajomych był ich pracownikiem i znacie nowinki? Twoja opinia jest ważna, pomóż innym znaleźć wymarzoną pracę i dodaj komentarz.
Gość 2015-11-24 19:37:48
Nie polecam tej firmy nie idźcie tam apsolutnie rotacja jest straszna po 3 miesiącach osoby się tam same zwalniają, bo nie wytrzymują psychicznie. Uciekajcie jak nadjdalej, nie idźcie tam ostrzegam wszystkich, nie warto
6
Petru 2015-12-04 13:02:25
Nie polecam tej Agencji pracy,na rekrutacji cud miód i orzeszki aż się wierzyć nie chcę tak wszystko super.Sytuacja się zmienia diametralnie gdy tylko podpiszemy umowę i znajdziemy się w de...Ciężki kontakt z agencją,gburowate podejście do pracownika,człowieka za nic mają,szef firmy bo tak się każe nazywać pewien pan :) gdy dzwoni się do niego a ów pan jest zajęty bądź nie chce odebrać w telefonie usłyszymy pocztę cytuję "jeżeli masz dobrą wiadomość nagraj się oddzwonię jeżeli złą najlepiej rozłącz się" :) który normalny człowiek ma coś takiego nagrane...Tiger oferuję pracę jedynie na polskich warunkach z wypłatami jest różnie (za im większego kretyna Cię uznają tym mniej będą Ci płacić)Przy podpisaniu umowy zwróćcie szczególną uwagę na kary umowne,umowa jest tak skonstruowana że pracodawca jest w stanie zabrać Ci miesięczne wynagrodzenie.Osobiście nie polecam tej Agencji (za te same pieniążki można pracować na niemieckiej umowie)na obecne czasy jest tego tyle kochani że to my mamy prawo wyboru ludzi z którymi będziemy współpracować,Ci"Państwo" z pewnością do nich nie należą...
4
Petru 2015-12-11 10:06:49
Ciekawe dlaczego?
obiecanki cacanki 2016-01-11 22:58:21
Uwarzajcie na tom agencje , mozna stracic kase . długo czekać na wypłatę itp. Numery jakie tam odchodziły to głowa mała. Jak macie mocne nerwy i kasę to ryzykujcie sobie hehe
2
Zastanawiam się 2016-02-15 11:11:18
Cześć. Zdecydowałeś się wyjechać? Wiesz coś więcej na temat tej firmy? Ja również się zastanawiam...
Robert 2016-02-25 15:08:48
Tragedia. Wystarczył jeden telefon, żeby dowiedzieć się jakiego pokroju ludzie tam pracują. Obsługa bardzo niemiła, człowiek chce się tylko coś zapytać a wyjeżdżają na niego z krzykiem. Szukają ludzi do pracy a nie potrafią czytać cv. Jeśli szukasz tam pracy - odradzam, dostaniesz robote i bedziesz sie użerać z takimi ludźmi.
4
Kustosz 2016-03-16 17:44:59
Ja również doświadczyłem jak się pracuje w Tiger Job i jacy ludzie tam pracują o wszystko trzeba się upominać po kilka razy kadra zmienia się w tej firmie jak skarpetki...więc obsługa jest jaka jest,miałem w ogóle nie umieszczać wpisu na temat tej nieszczęsnej agencji ale czytając wierszem wszystkie wpisy zauważyłem że bardzo przywiązują wagę do tego co się pisze tutaj, jak ktoś szczerze napisze jak było zaraz pojawiają się wpisy w stylu z tyłka lub zamydlenia oczu by oczyścić nieco swąd płynący ze szczerych relacji,traktujcie ludzi tak dalej a będziecie musieli zatrudnić dobrego wierszokletę i to na cały etat :)
4
Gosia 2016-04-11 12:28:55
Dno, dno i jeszcze raz dno. Radzę trzymać się z daleka od tej firmy, niezależnie od tego, czy chcecie z nią wyjechać do Niemiec, czy nie daj Boże pracować w jej siedzibie w TG przy rekrutacji i innych stanowiskach administracyjnych.Rotacja pracowników w firmie jest tak duża, że nie da się zapamiętać, ile osób pracowało już na danym stanowisku. Firma traktuje pracowników jak niewolników i tanią siłę roboczą i w ogóle ich nie szanuje, a potem narzeka, że ludzie są wybredni. Absurd! Nie wspomnę o nadgodzinach, które nie są w żaden sposób rejestrowane (a o zapłacie za nie zapomnijcie).Ogólny bałagan, brak jakichkolwiek zasad i procedur, oraz brak szacunku do pracownika sprawia, że zazwyczaj wartościowi pracownicy odchodzą sami po krótkim czasie.Jeśli szanujecie swój czas, to trzymajcie się z daleka od tej pseudo-firmy!
5
były pracownik 2016-05-13 14:54:25
Do dfv- wieczne szukanie pracownika do kadr i płac, ponieważ nikt nie wytrzymuję i się sam zwalnia, tak samo do biura sekretarki, pracownice z znajomością niemieckiego jeżeli chcecie popracować 2 tygodnie- 1 miesiąc to idźcie tam dłużej i tak nie dacie rady, rotacja starsza nie ma miesiąca żeby ktoś się sam nie zwolnił szkoda zdrowia i nerwów.
4
marik 2016-06-05 17:00:25
A JAKIE ZAROBKI SĄ W TEJ FIRMIE NA PRODUKCJI?JAKA JEST UMOWA?ZAPEWNIAJĄ ZAKWATEROWANIE,CZY SAMEMU TRZEBA OPŁACIĆ,JAK TAK TO ILE?
1
marik 2016-06-05 17:02:07
A JAKIE ZAROBKI SĄ W TEJ FIRMIE NA PRODUKCJI?JAKA JEST UMOWA?ZAPEWNIAJĄ ZAKWATEROWANIE,CZY SAMEMU TRZEBA OPŁACIĆ,JAK TAK TO ILE?
Jo ;) 2016-06-08 17:03:46
Mieszkanie załatwia agencja, 140 za osobę, wynagrodzenie mniej więcej takie ile czterokrotność najniższej polskiej krajowej ;)
Angie 2016-06-08 17:26:11
Razem z chłopakiem wyjechaliśmy 2 miesiące temu do pracy na produkcji (pakowanie profili metalowych) do Niemiec, niedaleko szwajcarskiej granicy. Może to trochę za wcześnie, żeby pisać opinię, ale czytając niektóre komentarze zastanawiam się czy ma pewno mówimy o tej samej agencji?

Zacznę od tego, że wszystko co usłyszeliśmy w biurze pokryło się z rzeczywostością, począwszy od tego co będziemy robić w pracy, kończąc na warunkach mieszkaniowych i wynagrodzeniu. Pracujemy ok 160 godzin miesięcznie, na 2 zmiany. Praca bywa dość ciężka fizycznie, ale zostaliśmy o tym uprzedzeni. Mieszkanie było zorganizowane przez agencję, kwota odciągana jest od wypłaty. Warunki są naprawdę super, fajna okolica, cisza i spokój, do pracy mamy 10 minut piechotą ;)

Kontakt z agencją oceniam na dobry, chociaż rzadko musimy się kontaktować, bo raczej nie mamy żadnych problemów.
Tiger job oferuje umowę o pracę, składki odprowadzane są w Polsce.
Żeby nie było, że piszę w samych superlatywach, dodam, że wynagrodzenie wpłynęło na konto kilka dni po terminie wyznaczonym w umowie, ale wiedzieliśmy, że może tak się stać, gdyż Szef odwiedził nas tutaj i wytłumaczył dlaczego nie jest to do końca zależne od agencji. Dodam, że nie zostaliśmy zostawieni na lodzie, kiedy wcześniej prosiliśmy o zaliczkę.

Polecam agencję wszystkim, szczególnie osobom, które chcą wyjechać w parze. My jesteśmy zadowoleni i na pewno chcemy kontynuować współpracę z Tiger job.
1
marik 2016-06-09 15:56:42
A TRZEBA ZNAĆ JĘZYK NIEMIECKI?UMOWA POLSKA NA JAKIE BRUTTO JEST,CZY WYPŁACANE W EURO?
Gość 2016-07-27 20:24:46
Beznadzieja, bezdzadzieja totalnie dno firma radzę nie iść chcyba że lubicie pracować po 10 godzin dziennie oczywiście bez wypłacania nadgodzin bo po co oczywiście płacić pracownikom nadgodziny, nie polecam polecam tylko tym którzy chcą tam pracować miesiac bo dłużej nie dacie rady psychicznie i się sami zwolnicie. Jak reszta pracowników
2
stefan 2016-07-30 08:31:03
byłam na procesie rekrutacji, obiecanki, atrakcyjne wynagrodzenie, a jak juz masz byc zatrudniony to okazuje się ze jest inaczej i atrakcyjnego wynagrodzenia nie ma:(, chodzi o pracę w biurze
aro 2016-10-02 09:54:31
witam a wiecie cos moze o stanowisku operator cnc???? zarobek to 13.50 a na reke jakies 11.50 netto przy 160 godzinach 1840 euro netto ponoc wychodzi to nie tak zle....jakby sie ktos mogl w ypowiedziec
123 2016-10-07 10:48:48
Jako agancja to SCIEMNIACZE beda was zwodzic a na koncu pracy nie zalatwia...strach pomyslec jakktos tam wyjedzie przez nich co sie tam dzieje jak tu na miejscu takie szopki
1
123 2016-10-12 21:18:53
nie wiem nie bylo mnie w DE znam firme tylko po opiniach i myslalem ze moze ludzie wyolbrzymiaja ale po tym jak tu zalatwiaja sprawy to bym z nimi juz nie wyjechal i dodam ze nie jechalem na jakies ogorki czy pakowania.......firma podpadziocha jak dal mnie ale jak ktos zadowolony to super i powodzenia....jak ktos cos potrafi to akurat w niemczech pracy jest full
2
ronaldo 2016-10-18 14:26:04
to zes dowalil teraz do pieca hahahahaha.....
Już 2016-10-18 14:43:55
Ogólnie jeśli chodzi o Tiger Job to naprawdę fajna firma z ogłoszeniami o prace, moim zdaniem warto spróbować, bo firma jest mocno w porządku, jeśli mieszkacie w Tarnowskich Górach to jest to dla Was.
Marzena 2016-11-14 17:17:31
Czytając Wasze opinię aż się nie chce wierzyć ...Dostałam właśnie nr tel do tej firmy z up ...mam zadzwonić i się umówić na rozmowę ale po tym co tu przeczytałam chyba zrezygnuje ;/
1
nick-klick 2016-11-29 10:26:15
zamknąć!-jak najszybciej zamknąć firmę i jej szefa
mała mi 2016-11-29 11:20:22
TigerJob-tak poważnie brzmiąca nazwa,a w gruncie rzeczy nieprofesjonalnośc,dyletantyzm i nastawienie na zdobycie jak największych pieniędzy kosztem ludzi wysyłanych na obczyznę-pracujących po kilkanaście godzin dziennie.
Jeżeli mam wyrazić swoją opinie to szczerze nie mogę powiedzieć nic dobrego-zostałam oszukana jak wiele innych opiekunek wyjeżdżających do Niemiec-miała być stawka na jaką się umawiałam -zostałam oszukana o100€ za każdy miesiąc-,,szef"wytłumaczył,że to tylko jak się jedzie pierwszy raz...Nie zostałam ubezpieczona-nie mogłam skorzystać z pomocy lekarskiej-na pytanie dlaczego-nie dostałam odpowiedzi...Pojechałam raz jeszcze-za bardzo dobrą znajomość języka,za prowadzenie samochodu u podopiecznej i za profesjonalizm miałam dostać podwyżkę-bardzo niewiele-choć rodzina przelała na konto szefa pieniądze,które miały być dla mnie(oczywiście bardzo okrojone)... Opiekunki znajdują zatrudnienie w innych firmach,klienci rezygnują i składają wypowiedzenia,nikt nie jest aż tak głupi ,by się nie zorientować,że to wyzysk.
Zrezygnowałam-zdziwienie szefa było ogromne-nie potrafi zrozumieć tak prostej rzeczy ,że klientowi nie zależy na agencji,a na opiekunce.Krzykiem i groźbą próbuje na mnie wymusić,aby klient i ja do niego powrócili-kretyństwo...
kupa kamieni 2016-11-30 11:17:27
o firmie:-usunąć z pola działania-kobiety pracujące jako konsultantki czy sekretarki zmieniają się jak w kalejdoskopie-ilekroć by nie zadzwonić za każdym razem inna odbiera telefon-nic nie wie ,nie potrafi dać odpowiedzi,zerowy przepływ informacji.

O szefie:gbur ,ignorant,troglodyta-jak chce rozmawiać to tylko na koszt pracownika,
oszukuje ludzi na wypłatach i ubezpieczeniach,zero profesjonalizmu,komornicy depczą mu po piętach-atmosfera pracy nie do zniesienia
oszakana 2016-12-02 13:38:32
oddajcie mi moje pieniądze!!!
Zostaw swoją opinię o Tiger Job Sp. z o.o. - Tarnowskie Góry
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tiger Job Sp. z o.o.