brak logo

Tiger Job Sp. z o.o.

Tarnowskie Góry

Opinie o Tiger Job Sp. z o.o.

admin 2015-08-21 15:37
Macie doświadczenie w pracz w firmie Tiger Job Sp. z o.o. ? Ktoś z Waszych znajomych był ich pracownikiem i znacie nowinki? Twoja opinia jest ważna, pomóż innym znaleźć wymarzoną pracę i dodaj komentarz.
4
Gość 2015-11-24 19:37
Nie polecam tej firmy nie idźcie tam apsolutnie rotacja jest straszna (usunięte przez administratora) Uciekajcie jak nadjdalej, nie idźcie tam ostrzegam wszystkich, nie warto
17
Petru 2015-12-11 10:06
Ciekawe dlaczego?
Zastanawiam się 2016-02-15 11:11
Cześć. Zdecydowałeś się wyjechać? Wiesz coś więcej na temat tej firmy? Ja również się zastanawiam...
marik 2016-06-05 17:00
A JAKIE ZAROBKI SĄ W TEJ FIRMIE NA PRODUKCJI?JAKA JEST UMOWA?ZAPEWNIAJĄ ZAKWATEROWANIE,CZY SAMEMU TRZEBA OPŁACIĆ,JAK TAK TO ILE?
2
marik 2016-06-05 17:02
A JAKIE ZAROBKI SĄ W TEJ FIRMIE NA PRODUKCJI?JAKA JEST UMOWA?ZAPEWNIAJĄ ZAKWATEROWANIE,CZY SAMEMU TRZEBA OPŁACIĆ,JAK TAK TO ILE?
Jo ;) 2016-06-08 17:03
Mieszkanie załatwia agencja, 140 za osobę, wynagrodzenie mniej więcej takie ile czterokrotność najniższej polskiej krajowej ;)
Angie 2016-06-08 17:26
Razem z chłopakiem wyjechaliśmy 2 miesiące temu do pracy na produkcji (pakowanie profili metalowych) do Niemiec, niedaleko szwajcarskiej granicy. Może to trochę za wcześnie, żeby pisać opinię, ale czytając niektóre komentarze zastanawiam się czy ma pewno mówimy o tej samej agencji?

Zacznę od tego, że wszystko co usłyszeliśmy w biurze pokryło się z rzeczywostością, począwszy od tego co będziemy robić w pracy, kończąc na warunkach mieszkaniowych i wynagrodzeniu. Pracujemy ok 160 godzin miesięcznie, na 2 zmiany. Praca bywa dość ciężka fizycznie, ale zostaliśmy o tym uprzedzeni. Mieszkanie było zorganizowane przez agencję, kwota odciągana jest od wypłaty. Warunki są naprawdę super, fajna okolica, cisza i spokój, do pracy mamy 10 minut piechotą ;)

Kontakt z agencją oceniam na dobry, chociaż rzadko musimy się kontaktować, bo raczej nie mamy żadnych problemów.
Tiger job oferuje umowę o pracę, składki odprowadzane są w Polsce.
Żeby nie było, że piszę w samych superlatywach, dodam, że wynagrodzenie wpłynęło na konto kilka dni po terminie wyznaczonym w umowie, ale wiedzieliśmy, że może tak się stać, gdyż Szef odwiedził nas tutaj i wytłumaczył dlaczego nie jest to do końca zależne od agencji. Dodam, że nie zostaliśmy zostawieni na lodzie, kiedy wcześniej prosiliśmy o zaliczkę.

Polecam agencję wszystkim, szczególnie osobom, które chcą wyjechać w parze. My jesteśmy zadowoleni i na pewno chcemy kontynuować współpracę z Tiger job.
26
marik 2016-06-09 15:56
A TRZEBA ZNAĆ JĘZYK NIEMIECKI?UMOWA POLSKA NA JAKIE BRUTTO JEST,CZY WYPŁACANE W EURO?
stefan 2016-07-30 08:31
byłam na procesie rekrutacji, obiecanki, atrakcyjne wynagrodzenie, a jak juz masz byc zatrudniony to okazuje się ze jest inaczej i atrakcyjnego wynagrodzenia nie ma:(, chodzi o pracę w biurze
3
aro 2016-10-02 09:54
witam a wiecie cos moze o stanowisku operator cnc???? zarobek to 13.50 a na reke jakies 11.50 netto przy 160 godzinach 1840 euro netto ponoc wychodzi to nie tak zle....jakby sie ktos mogl w ypowiedziec
123 2016-10-12 21:18
nie wiem nie bylo mnie w DE znam firme tylko po opiniach i myslalem ze moze ludzie wyolbrzymiaja ale po tym jak tu zalatwiaja sprawy to bym z nimi juz nie wyjechal i dodam ze nie jechalem na jakies ogorki czy pakowania.......firma podpadziocha jak dal mnie ale jak ktos zadowolony to super i powodzenia....jak ktos cos potrafi to akurat w niemczech pracy jest full
5
ronaldo 2016-10-18 14:26
to zes dowalil teraz do pieca hahahahaha.....
Już 2016-10-18 14:43
Ogólnie jeśli chodzi o Tiger Job to naprawdę fajna firma z ogłoszeniami o prace, moim zdaniem warto spróbować, bo firma jest mocno w porządku, jeśli mieszkacie w Tarnowskich Górach to jest to dla Was.
3
Marzena 2016-11-14 17:17
Czytając Wasze opinię aż się nie chce wierzyć ...Dostałam właśnie nr tel do tej firmy z up ...mam zadzwonić i się umówić na rozmowę ale po tym co tu przeczytałam chyba zrezygnuje ;/
3
Aldona 2016-12-19 20:52
jak najdalej od tej firmy-szkoda słów jak traktują ludzi,ale chcecie zaoszczędzić nerwów-omijajcie tę firmę z daleka
6
żenada 2017-01-14 11:59
firma poszukuje osoby na miejscu w TG do biura z językiem niemieckim - niestety za tak marne pieniądze, że jest to aż wstyd !
5
Lidka 2017-01-22 10:50
Mam pytanie pracowałaś już przez tą agencje? Czy dopiero starasz się o pracę?
Luk 2017-02-02 16:57
Właśnie do mnie dzwonił na operatora wózka Widłowego!!!
Nie wiem co robić! Jechać czy nie?
2
Kasia 2017-03-01 14:18
Ciekawi mnie kto te wszystkie pochlebne opinie usunął;
4
wstyd 2017-03-08 10:06
Wszystkie usunięte komentarze były szczere. Ta firma to wstyd dla Tarnowskich Gór. Ludzie w biurze są traktowani jak śmieci i wyrzucani ot tak bo szefcio bez humorku albo noc słaba była. Trzeba w takim razie kogoś wywalić i sobie humor poprawić. Dziadostwo!!!!!!!
8
Odradzam 2017-03-14 15:24
Ja zostałam zatrudniona jako pracownik biurowy, docelowo moimi zadaniami miała być obsługa sekretariatu i poczty, wprowadzanie gości, parzenie kawy oraz pomoc innym pracownikom. Jak się jednak okazało byłam traktowana jako służąca (rozwieszanie plakatów na mieście, jeżdżenie i załatwianie różnych spraw własnym samochodem, podczas przyjęcia zorganizowanego przez szefów, musiałam umyć i przygotować całą zastawe oraz jedzenie, podczas imprezy przy wszystkich gości szefowie zaczęli na mnie krzyczeć, ponieważ coś się nie spodobało, innym razem pomagając koleżance w pracach biurowych, usłyszałam jak ktoś na mnie krzyczy z kuchni, okazało się, że przypaliło się szefowej jedzenie i to też była moja wina, jak wszystko..). Zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie. Aha, no i nie wypłacili mi pieniędzy za kilka dni pracy. To były najgorsze dwa tygodnie w miom życiu.
7
Precz z tygrysem 2017-03-26 15:00
Straszne!!!! A niestety szczere.
4
Do Kasi 2017-03-29 12:31
Tu nie było żadnej pochlebnej opinii. Nie było ani jednego pozytywnego komentarza. Były same negatywne. Same prawdziwe. Szkoda że gowork je usunął bo to była prawda i wielka przestroga dla tych, którzy do tej firmy soię przyjmą.
5
Do Odradzam 2017-03-29 12:38
A mialaś podpisaną umowę o pracę? Jeśli masz umowę to musisz dostać pieniądze. Zresztą umowa ustna to też umowa. Muszą zapłacić. Niestety to przestroga dla wszystkich którzy tam pójdą pracować- BĘDZIECIE ZATRUDNIENI TYLKO KILKA DNI I NIE DOSTANIECIE ZA TE DNI ANI GROSIKA WYPŁATY!!!!! Z tego wlasnie szefostwo (dziadostwo) żyje, że zatrudnia na kilka dni i mają gratis pracowników. Może tak najwyższa pora, żebyśmy ex pracownicy się zebrali i trochę to dziadostwo znaczy szefostwo postraszyli paragrafami. :-)

Jeśli ktoś pójdzie na rozmowę do tej "wspaniałej firmy" to nagrywajcie jej przebieg!!!! Nie wchodźcie bez schowanego włączonego dyktafonu bo to nagranie potem będzie podstawą, żeby dziadostwu to pokazać i będziecie musieli mieć za te max 2 tyg pracy w tej firmie zapłacone.
4
Kasia 2017-03-30 09:05
Usuneli komentarze bo ktos ; tak chcial !!! Ci ktorzy tam pracowali wiedza dokladnie jak tam jest ! Bo u kazdego bylo to samo czyli straszenie , wyzysk , krzyki oraz robienie ludzi w .... !
5
mała mi 2017-04-09 18:38
Firmę o poważnie brzmiącej nazwie powinno się jak najszybciej usunąć z rynku pracy-bardzo nierzetelne podejście do pracowników,ignorowanie problemów,niekompetencja.Ignorancję,,szefa"nadrabiają pracownice,ale i one skoro tylko pozwala czas(bo żadna z kobiet nie pracuje tam dłużej jak 2-3 tygodnie)zostają szybko przeszkolone przez swojego wodza ,że mają być chamskie w stosunku do pań,które je najnormalniej utrzymują...nie odbierają telefonów ,nie odpowiadają na maile,kłamią i oszukują jak ich szef.Tam powinno przeprowadzić się kontrolę-wywiad i zmienić kierownictwo,a najlepiej zamknąć...
Ile kobiet zostało oszukanych,którym proponuje się stawki nieco większe za dobrą znajomość języka,za prowadzenie samochodu u podopiecznych itp,potem o tym wszystkim pan Rawski ,,zapomina"
Opiekunki uciekają same,klienci zrywają umowy
Prawda jest taka,że podopieczni nie są związani z agencją,ale personalnie z opiekunką i dla dobrej opiekunki zmienią agencję-tego tępy gbur nie chce zrozumieć.To prawda,że ilekroć dzwoniłam do firmy inna kobieta odbierała telefon ,nigdy nic nie wiedziała ,nie mogła udzielić żadnej odpowiedzi-dyletantyzm...
7
Dzień dobry to ja 2017-04-11 08:43
Szkoda, że to tak wygląda, chciałam tam złożyć podanie o pracę biurową, ale w takim razie dziękuję.
5
Małgorzata 2017-04-12 20:54
Jak dobrze że rozpoczęłam od sprawdzenia komentarzy o firmie nim wysłałam tam swoje CV. Nie warto. Dziękuję Wszystkim za tyle ostrzeżeń. Dzięki Wam nie popełnię tego samego błędu co Wy i nie wyślę CV do tej firmy.
5
tygrysica 2017-04-17 10:55
Całe szczęście, że już nawet w Urzędzie Pracy wszystkie oferty z Tiger są podawane przez panią z taką miną, że już na wstępie wiadomo, że nie ma sensu nawet się zgłosić do Tiger. Bo już wszyscy w okolicy i Urząd Pracy wiedzą, że od tej firemki żenującej lepiej trzymać się z daleka. To jeszcze większe byle co niż parafrazując i porównując Renulkę Kaczoruk w programie Azja Express. Tiger jest dużo gorsz. Na Azja Express dało się patrzeć, na samą myśl o Tigerze i obleśnym właścicielu tylko wymioty są odpowiednie.
6
Szukająca pracy 2017-04-26 10:24
Ha ha ha tak było naprawdę. Pani się tylko uśmiechnęła jak powiedziałam, że brakuje ofert, a takie byle co jak Tiger Job to lepiej omijać szerokim łukiem. Pani naturalnie uśmiechnęła się nie ze wzgl na brak ofert pracy tylko na samą nazwę Tiger. :-)
3
ostrzegam 2017-04-27 08:59
Nie polecać pracy w tiger nawet wrogom bo to jakas tragedia!!!!!!!!! Niech z ta frma nikt nie jedzie za granice bo bedzie tego żalować. Ostrzegam.
4
oburzona 2017-05-03 23:53
nie rozumiem jak taka firma jeszcze funkcjonuje ,jak można pozwolić działać tak prymitywnemu i chamskiemu facetowi-ktoś kto nie potrafi rozmawiać z ludźmi po ludzku nie powinien prowadzić żadnej działalności...
5
daleko od tigera i szefa chama! 2017-05-10 10:32
Ja tez tego nie rozumiem. mam nadzieje że już z tiger nikt nie wyjedzie do niemiec i nikt nie da się nabrać na pracę w biurze. To wstyd dla miasta że tak arogancki prostacki cham tu ma firmę!!!!!!!!!!!!!!
5
a fuj 2017-05-13 07:21
Panisko ma taki jezyk że to wstyd jak cokolwiek mówi. W biurze do swoich pracownic używa tak wulgarnych słów i przekleństw że to skandal. Żeby już nikt z tą firma nie wyjechał to ten przeklinający biznesmen się będzie musiał pakować.
6
Marcel 2017-05-24 10:16
Nie rozumie dlaczego portal usuwa niektóre wpisy.... Tylko i wyłącznie negatywne wczoraj były dziś nie ma ... Ciekawe
3
Marcel 2017-05-24 10:20
Nie można nazwać tego czegoś firma, pracodawcą itd jedyne delikatne określenie firmy to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Każdy pracownik dla "pracodawcy" to z góry [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nieudacznik itd. A "szef" to guru który myśli że może o byle co klnąc na pracownika wyzywać i poniżać przy innych. Tutaj by przydałoby się zbiorowe zgłoszenie o mobbing itp może by to coś nauczyło pana dla którego Niemcy to idealiści. Skoro tak to poco tą firmę w PL ma skoro w Niemczech wszyscy idealni są i na każdym kroku to każdemu mówi i porównuje do nich jacy to Polacy są beznadziejni. OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM TEGO PSEUDO PRACODAWCE. Nawet już w urzędzie pracy "bardzo ładne" opinie są na temat tego czegos.
5
XYZ 2017-05-25 11:36
Kolejny prawdziwy i szczery komentarz. A może faktycznie wszyscy razem kto z nas pracował w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] u niemcofoba spotkamy się i podamy starego dziada o mobbing? Niech wtedy miele tym ozorem tak jak to ma miejsce w biurze. Ciekawe czy w majty się nie zsika stary piernik. Pampersa wsadź w tyłek (niemieckiego naturlich bo lepiej wchłania mocz)!!!!!!
5
nie polecam 2017-05-30 07:21
Są nowe oferty pracy min PRACOWNIK DZIAŁU KADR. Jeśli ktoś ma wolny tydzień (dłużej nie wytrzyma) i chce za darmochę popracować (bo przecież nie płacą, a jeszcze możesz usłyszeć że zginął długopis) jednocześnie słysząc w swoim kierunku najbardziej obrzydliwe słowa szefostwa to się do tigera zgłoście. Dziki zachód to nic w porównaniu z tym co się dzieje w tej firmie!
4
-( 2017-06-11 19:40
Niech nikt już nie idzie tam do biura do pracy bo szkoda czasu i nerwow.Uciekac tylko!
4
Wiesz kto 2017-07-10 16:29
Zastanawiam sie jak ta firma jak tigerek wciąż się utrzymuje na rynku agencji pracy. Jest wszedzie mnóstwo podobnych agencji pracy oferujących pracę za granicą. Wystarczy sprawdzić ile tego jest w Gliwicach. Nie wiem kto jest tak bez rozumu że jedzie do pracy z tigerem. Gdyby ten kandydat do pracy do Niemiec tylko godzinę spędził w biurze i usłyszał język szefostwa i jak się tu traktuje pracowników biurowych i jak tych co jadą do Niemeic to by uciekał. To przykre że szef prostak ma swoich pracowników za śmieci. Niech jedzie do tych ukochanych Niemiec, niech tam potraktuje tak Niemca jak nas tutaj to mu zaraz mina zrzednie i miłośc do Niemców odejdzie w siną dal. Szanuj chamie to co masz. Ale mam nadzieję, że ta firma padnie i będziesz zależny kiedyś od jakiegoś pracodawcy. Dużo bym dała gdyby cię tak traktował jak ty nas. Obyś to przeżył to co my na swoim przykładzie.

Ludzie nie odpowiadajcie na oferty pracy bo będziecie wykorzystani, a w biurze nie dość że nie dostaniecie pieniędzy ile Wam miał zapłacić to będziecie wyzywane od najgorszych. Z resztą po kilku dniach ZA NIC i tak wylecicie choćbyście sobie żyły wypruły.

Ja to przeżyłam i pracowałam w biurze. Bład życia!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
Julita 2017-07-25 12:36
Czy jakiekolwiek mediacje z szefem @wieszkto wchodzą w grę? Rozumiem, że takie traktowanie jak zostało tutaj przedstawione zniechęca do pracy ale celem tego forum jest również wymiana informacji z pracodawcą, może szef po przeczytaniu wszystkich zarzutów mógłby się do nich odnieść i wprowadzić ulepszenia?
Wiesz kto 2017-07-27 19:31
Żadne rozmowy ani mediacje nie wchodzą z szefem w rachubę. Z nim się nie da rozmawiać. On ma gdzieś komentarze o firmie ani co się o nim mówi. Czyta tylko to i 90% negatywnych komentarzy (również merytorycznych) jest usuwanych. Żeby były ulepszenia trzeba się zmienić. Ten pan się nie zmieni i śmieje się w głos choć tu ktoś napisze jak było w pracy. Szkoda że taka firma jest ośmieszeniem miasta. Jaki jest stosunek do Tiger Job w Urzędzie Pracy- nawet niechętnie mówią pracownicy UP o ofertach w TJ. Jak ktoś pyta o oferty biurowe i jest ta z TJ to mina pracownika UP i krótki komentarz mówią same za siebie. Gdyby w firmie była stabilizacja to byłyby osoby z długim stażem. Zawsze się zdarzy, że ktoś się nie nadaje, że nie poradzi sobie, że charakter pracy nie pasuje do osobowości, ale powinni być pracownicy w TJ pracujący nawet kilka lat. Ta rotacja i te komentarze tutaj plus przede wszystkim te usuwane (choć są prawdziwe!!!!) nie sprzyjają tej firmie. Szef nie musi tu nic pisać. Wystarczy, żeby stał się ludzki.
1
Agnieszka 2017-08-10 19:51
Coś dziwnie bo w tym tygodniu jeszcze nie widzialam ogloszenia że tiger szuka kogos do biura.No jak to tak bez zmian pracowników?
1
Julita 2017-08-14 15:25
@wieszkto nie do końca zgodzę się z usuwaniem komentarzy. Owszem jeśli jakiś komentarz narusza regulamin serwisu gowork dostępny tutaj: www.gowork.pl/regulamin, wtedy taki komentarz rzeczywiście może być usunięty. Inne komentarze - nawet negatywne, muszą na forum pozostać.
Zostaw swoją opinię o Tiger Job Sp. z o.o. - Tarnowskie Góry
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tiger Job Sp. z o.o.