Oxford Encyklopedia Ltd

Warszawa

Opinie o Oxford Encyklopedia Ltd

Jack'u 2016-09-05 16:24:34
Hej. ktos już pracuje na Tym stanowisku?jakieś informacje?
Kszon 2016-09-12 15:19:21
Firma mloda, budujaca zespol. Projekt specyficzny - nie kazdy sie w nim odnajdzie. Ja polecam:)
Kacper 2016-09-15 16:00:32
Witam. Także jestem zainteresowany opiniami na temat warunków zatrudnienia w Oxford Encyklopedia. Wasze opinie oraz ewentualne uwagi będę dla mnie niezwykle cenne, bo po wstępnym rozeznaniu w temacie pracy w polskim oddziale Oxford Encyklopedia, nie ukrywam, że nakręciłem się na tą robotę. Oczywiście na papierze może to wyglądać dobrze, a już w realu zupełnie inaczej. Najbardziej zależy mi więc na opiniach byłych lub najlepiej obecnych pracowników Oxford Encyklopedii w Polsce, a z tego co wiem ich zespół jest już dosyć spory, i jeszcze szybciej się rozrasta. Szczególnie zależy mi na opiniach co do realnego miesięcznego wynagrodzenia, dodatków sprzedażowych, oraz tego jak przedstawicie są traktowani przez szefostwo Oxford Encyklopedii. Z góry dziękuję za wasze opinie. Pozdrawiam Kacper.
2
pozdrawiam Marcin Wans 2016-09-20 11:14:28
Dla odmiany zapytam o wasze opinie, na temat jakości polskiego wydania Oxford Encyklopedii. Jestem zainteresowany współpracą biznesową z wydawnictwem Oxford Encyklopedia, zastanawiam się jednak czy polski odpowiednik encyklopedii osobistości, nie odstaje jakością od zagranicznych wydań. Bo z tego co się orientuję, nie ma na razie możliwości zakupu polskiej wersji Oxford Encyklopedii w księgarniach, a chciałbym sobie zobaczyć jak wygląda kompletne wydanie. Jeśli więc mieliście do czynienia z wersją z roku 2015 lub 14 to będę wdzięczny za wasze opinie.

pozdrawiam Marcin Wans
Jan 2016-09-20 18:12:06
Mi się tam wydaje, że jako Przedstawiciele Handlowi mają tutaj siódme niebo, generalnie bardzo sensowna sprawa
NS 2016-09-23 09:53:05
Słynne słowniki "Oxford" sprzedaje inny Oxford znany bardziej jako OUP. Mam wrażenie że na tej faktycznie znanej wśród anglistów marce ktoś próbuje rozkręcić biznes
5
Kaja 2016-09-23 11:10:49
Możliwe, poza tym dostarczasz wszystkie ich encyklopedie czy inne książki do księgarni a zapotrzebowanie na to cały czas jest
koko 2016-09-23 15:20:48
jak na razie na forum same domysły, a zero rzetelnych opinii na temat roboty w tej całej oxford encyklopedii. przydało by się więc kilka wiarygodnych opinii od osób, które jakiś czas już tam pracują. no bo nie ukrywam, że sam jestem zainteresowany możliwością zatrudniania w firmie oxford, ale na podstawie tego co tu czytam, ciężko sobie wyrobić zdanie. więcej opinii proszę!
M 2016-09-23 15:57:04
Ogólnie z tego co wiem to tragedii nie ma, dobra praca
koko 2016-09-26 11:56:00
Kolejna nic nie wnosząca do tematu opinia. "Z tego co wiesz..." - co to w ogóle ma znaczyć? Czyli pracujesz w firmie Oxford Encyklopedia, czy tylko coś tam słyszałeś i się wypowiadasz? Bo jeśli rzeczywiście tam pracujesz, to w swojej opinii może byś nieco więcej szczegółów podał? Jakie zarobki średnio, czym się tam konkretnie zajmować trzeba, jakie dodatki, socjal i tak dalej... - tego typu opinie mnie interesują, a nie jakieś tam ogólniki w stylu "tragedii nie ma...". Noż ludzie opamiętajcie się. Jeśli nie macie nic sensownego do napisania, to nie zaśmiecajcie forum bezwartościowymi opiniami, które i tak nikomu nie pomogą w podjęciu decyzji co do pracy w Oxford Encyklopedii, a tylko wkurzyć mogą...
3
koko 2016-09-29 13:48:32
No ale po raz kolejny pytam: jakie tam u nich są warunki pracy?
List 2016-09-29 14:09:58
Z tego co wiem to firma dość poważnie podchodzi do zatrudnienia i przeszkolenia przedstawicieli handlowych, umieją dobrze zainwestować w człowieka i to się zwraca, a pensja jest całkiem adekwatna do włożonego czasu
koko 2016-09-30 12:12:56
Kolejna opinia na temat pracy w oxford encyklopedii jakby z sufitu... Piszesz "z tego co wiem..." Czyli skąd właściwie? Pracujesz tam, ktoś z rodziny, czy może jakiś twój znajomy tam pracuje? Co to znaczy, że "umieją dobre zainwestować w człowieka"? Chodzi o jakieś szkolenia, czy co? No i jeszcze "pensja adekwatna do włożonego czasu"... Czyli jaka mniej więcej? Skąd tu się biorą takie opinie? Zero konkretów, a ja właśnie po to śledzę ten wątek, żeby się dowiedzieć konkretnych informacji na temat warunków w tej całej oxford encyklopedii. Ktoś może da wreszcie jakąś wiarygodną opinię?!
2
super mario 2016-10-03 12:14:48
To może ja też zostawię tu swoją opinię. Zaznaczę może na wstępie, że nie pracowałem w firmie wydającej oxford encyklopedię bezpośrednio, ale w firmie, która wydaje podobne publikacje, i z tego co widzę oferuje także podobne warunki zatrudnienia. No więc w przypadku pracy przedstawiciela handlowego w tego typu firmach, wszystko tak naprawdę rozbija się i prowizje jakie można uzyskać przy sprzedaży. Bo wbrew pozorom, przy odpowiednim podejściu oczywiście, można sprzedawać tych encyklopedii całkiem sporo, tylko trzeba chcieć. A wiadomo, że nic lepiej nie motywuje jak kasa. Jeśli więc podstawa jest solidna, prowizje wysokie, a godziny pracy nienormowane, to warto się zastanowić czy by w to nie wejść.
1
marta 2016-10-03 12:18:11
Moze ktoś wyrazić opinie o stanowisku asystentka redaktora? Co tam w praktyce robi się na co dzien? Jestem w sumie zainteresowana ale jestem na ostatnim roku studiów i nie wiem czy w ogóle jest szansa, ze bez większego doświadczenia mnie zatrudnia...?
koko 2016-10-10 15:32:00
No wreszcie ktoś zostawił sensowną opinię na temat oxford encyklopedii... dzięki Mario!
f 2016-10-10 18:13:38
@jaga ale o jakim stanowisku tutaj piszesz ?dzieki
Nikita UA 2016-10-14 12:40:49
Także interesują mnie opinie na temat roboty w oxford encyklopedii. Czekam na jakieś sprawdzone informacje.
MM 2016-10-14 14:10:11
Potrzebni są w tym momencie asystenci redaktora, albo przedstawiciele handlowi, generalnie wygląda to dość dobrze, praca jest dobra w godzinach od rana do popołudnia, czyli jeszcze macie czas na życie, generalnie jedna z lepszych jeśli chodzi o redakcje
Monia 2016-10-21 12:35:31
Ktoś wie czy temat pracy w Oxford Encyklopedia wciąż aktualny?
Oxford Encyklopedia Opinie 2016-10-28 15:06:48
Nie wiem czy moja opinia się komuś tu przyda, bo większość osób na forum pyta raczej o opinie o pracy w oxford encyklopedii na stanowisku przedstawiciela handlowego. Ja tymczasem byłem w zespole odpowiedzialnym za przygotowanie polskiej wersji strony WWW wydawnictwa Oxford Encyklopedia. Konkretnie byłem odpowiedzialny za copywriting treści na część z podstron, między innymi tego co znajdziecie w zakładce "historia". Podlegałem bezpośrednio pod pana ST (nie będę może podawał pełnych danych osobowych), i szczerze mówiąc współpraca z tym konkretnym panem układała mi się przyzwoicie. To jest nie było zbyt dużo marudzenia o treść, tylko jasne wytyczne, i potem uwagi co można by ewentualnie poprawić. Ogólnie w mojej pracy spotykam się z różnymi Zleceniodawcami, a w tym przypadku nie było źle, wręcz przeciwnie. Jeśli więc osoby zarządzające wydawnictwem Oxford Encyklopedia, na podobnym poziomie traktują innych pracowników co mnie, to w mojej opinii można polecić z nimi współpracę. Tyle z mojej strony pozdrawiam Tomek Tomczak.
1
OLI 2016-11-03 12:56:51
Jak dla mnie bardzo ciekawa opinia. Bo mnie właściwie nie obchodzi kariera przedstawiciela, i jeśli już miałbym się wiązać z wydawnictwem Oxfordzkim, to właśnie w takim charakterze mniej więcej takim jak ty kolego. Pozdrawiam!
Adam 2016-11-07 18:36:28
Dlaczego nikt wprost nie napisze, że to nie jest uniwersyteckie wydawnictwo, tylko prywatna firma szukająca akwizytorów? Encyklopedie posiadają tylko osoby, które zapłacą za publikację biografii.
7
Kris 2016-11-10 10:38:22
Nikt nie napisze, bo jest to bardzo dużą czcionką napisane na stronie internetowej wydawnictwa. Ale jak widać zamiast zajrzeć do źródeł lepiej spekulować:) A opublikowanie biografii w encyklopedii jest darmowe:)
3
Adam 2016-11-16 12:09:37
O której stroniesz piszesz? Tej na której powołują się na oksfordzkie Who is who? Swoją drogą dlaczego nie przyznasz się, że jesteś ich pracownikiem? Wstyd?
1
Kris 2016-11-20 14:31:07
Wskaż mi proszę miejsce, w którym powołują się na...no właśnie na co? Bo czym innym jest Oxford University Press (zajmujące się zupełnie innymi publikacjami), a czym innym nie istniejące już Who is Who. Zatem zanim zaczniesz wypisywać bzdury sięgnij do źródeł i nie mieszaj tytułów. Na marginesie - mam łańcuch do motocykla marki Oxford. Czy to znaczy, że ich producent też podszywa się pod kogoś?:)))
moja opinia 2016-11-23 13:26:30
A co to za różnica kto wydaje tą całą oxford encyklopedię? Ważne, ze ludziom się podoba jak to robią. Zresztą, wystarczy poczytać sobie opinie w internecie na ten temat, żeby się przekonać co jest dla kogo ważne. Ot, chociażby tu jest ciekawy wątek na ten temat: http://www.goldenline.pl/grupy/Pozostale/wasze-opinie-o/oxford-encyklopedia-opinie,3744313/ Polecam rzucić okiem, zanim zaczniecie znowu narzekać.
Zostaw swoją opinię o Oxford Encyklopedia Ltd - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Oxford Encyklopedia Ltd