brak logo

BPH - British Publishing House Ltd

Warszawa

Opinie o BPH - British Publishing House Ltd

Jan 2016-09-20 18:12
Mi się tam wydaje, że jako Przedstawiciele Handlowi mają tutaj siódme niebo, generalnie bardzo sensowna sprawa
NS 2016-09-23 09:53
Słynne słowniki "Oxford" sprzedaje inny Oxford znany bardziej jako OUP. Mam wrażenie że na tej faktycznie znanej wśród anglistów marce ktoś próbuje rozkręcić biznes
13
Kaja 2016-09-23 11:10
Możliwe, poza tym dostarczasz wszystkie ich encyklopedie czy inne książki do księgarni a zapotrzebowanie na to cały czas jest
koko 2016-09-23 15:20
jak na razie na forum same domysły, a zero rzetelnych opinii na temat roboty w tej całej oxford encyklopedii. przydało by się więc kilka wiarygodnych opinii od osób, które jakiś czas już tam pracują. no bo nie ukrywam, że sam jestem zainteresowany możliwością zatrudniania w firmie oxford, ale na podstawie tego co tu czytam, ciężko sobie wyrobić zdanie. więcej opinii proszę!
M 2016-09-23 15:57
Ogólnie z tego co wiem to tragedii nie ma, dobra praca
koko 2016-09-26 11:56
Kolejna nic nie wnosząca do tematu opinia. "Z tego co wiesz..." - co to w ogóle ma znaczyć? Czyli pracujesz w firmie Oxford Encyklopedia, czy tylko coś tam słyszałeś i się wypowiadasz? Bo jeśli rzeczywiście tam pracujesz, to w swojej opinii może byś nieco więcej szczegółów podał? Jakie zarobki średnio, czym się tam konkretnie zajmować trzeba, jakie dodatki, socjal i tak dalej... - tego typu opinie mnie interesują, a nie jakieś tam ogólniki w stylu "tragedii nie ma...". Noż ludzie opamiętajcie się. Jeśli nie macie nic sensownego do napisania, to nie zaśmiecajcie forum bezwartościowymi opiniami, które i tak nikomu nie pomogą w podjęciu decyzji co do pracy w Oxford Encyklopedii, a tylko wkurzyć mogą...
4
koko 2016-09-29 13:48
No ale po raz kolejny pytam: jakie tam u nich są warunki pracy?
List 2016-09-29 14:09
Z tego co wiem to firma dość poważnie podchodzi do zatrudnienia i przeszkolenia przedstawicieli handlowych, umieją dobrze zainwestować w człowieka i to się zwraca, a pensja jest całkiem adekwatna do włożonego czasu
koko 2016-09-30 12:12
Kolejna opinia na temat pracy w oxford encyklopedii jakby z sufitu... Piszesz "z tego co wiem..." Czyli skąd właściwie? Pracujesz tam, ktoś z rodziny, czy może jakiś twój znajomy tam pracuje? Co to znaczy, że "umieją dobre zainwestować w człowieka"? Chodzi o jakieś szkolenia, czy co? No i jeszcze "pensja adekwatna do włożonego czasu"... Czyli jaka mniej więcej? Skąd tu się biorą takie opinie? Zero konkretów, a ja właśnie po to śledzę ten wątek, żeby się dowiedzieć konkretnych informacji na temat warunków w tej całej oxford encyklopedii. Ktoś może da wreszcie jakąś wiarygodną opinię?!
4
super mario 2016-10-03 12:14
To może ja też zostawię tu swoją opinię. Zaznaczę może na wstępie, że nie pracowałem w firmie wydającej oxford encyklopedię bezpośrednio, ale w firmie, która wydaje podobne publikacje, i z tego co widzę oferuje także podobne warunki zatrudnienia. No więc w przypadku pracy przedstawiciela handlowego w tego typu firmach, wszystko tak naprawdę rozbija się i prowizje jakie można uzyskać przy sprzedaży. Bo wbrew pozorom, przy odpowiednim podejściu oczywiście, można sprzedawać tych encyklopedii całkiem sporo, tylko trzeba chcieć. A wiadomo, że nic lepiej nie motywuje jak kasa. Jeśli więc podstawa jest solidna, prowizje wysokie, a godziny pracy nienormowane, to warto się zastanowić czy by w to nie wejść.
1
marta 2016-10-03 12:18
Moze ktoś wyrazić opinie o stanowisku asystentka redaktora? Co tam w praktyce robi się na co dzien? Jestem w sumie zainteresowana ale jestem na ostatnim roku studiów i nie wiem czy w ogóle jest szansa, ze bez większego doświadczenia mnie zatrudnia...?
koko 2016-10-10 15:32
No wreszcie ktoś zostawił sensowną opinię na temat oxford encyklopedii... dzięki Mario!
f 2016-10-10 18:13
@jaga ale o jakim stanowisku tutaj piszesz ?dzieki
Nikita UA 2016-10-14 12:40
Także interesują mnie opinie na temat roboty w oxford encyklopedii. Czekam na jakieś sprawdzone informacje.
MM 2016-10-14 14:10
Potrzebni są w tym momencie asystenci redaktora, albo przedstawiciele handlowi, generalnie wygląda to dość dobrze, praca jest dobra w godzinach od rana do popołudnia, czyli jeszcze macie czas na życie, generalnie jedna z lepszych jeśli chodzi o redakcje
Monia 2016-10-21 12:35
Ktoś wie czy temat pracy w Oxford Encyklopedia wciąż aktualny?
Oxford Encyklopedia Opinie 2016-10-28 15:06
Nie wiem czy moja opinia się komuś tu przyda, bo większość osób na forum pyta raczej o opinie o pracy w oxford encyklopedii na stanowisku przedstawiciela handlowego. Ja tymczasem byłem w zespole odpowiedzialnym za przygotowanie polskiej wersji strony WWW wydawnictwa Oxford Encyklopedia. Konkretnie byłem odpowiedzialny za copywriting treści na część z podstron, między innymi tego co znajdziecie w zakładce "historia". Podlegałem bezpośrednio pod pana ST (nie będę może podawał pełnych danych osobowych), i szczerze mówiąc współpraca z tym konkretnym panem układała mi się przyzwoicie. To jest nie było zbyt dużo marudzenia o treść, tylko jasne wytyczne, i potem uwagi co można by ewentualnie poprawić. Ogólnie w mojej pracy spotykam się z różnymi Zleceniodawcami, a w tym przypadku nie było źle, wręcz przeciwnie. Jeśli więc osoby zarządzające wydawnictwem Oxford Encyklopedia, na podobnym poziomie traktują innych pracowników co mnie, to w mojej opinii można polecić z nimi współpracę. Tyle z mojej strony pozdrawiam Tomek Tomczak.
1
OLI 2016-11-03 12:56
Jak dla mnie bardzo ciekawa opinia. Bo mnie właściwie nie obchodzi kariera przedstawiciela, i jeśli już miałbym się wiązać z wydawnictwem Oxfordzkim, to właśnie w takim charakterze mniej więcej takim jak ty kolego. Pozdrawiam!
Adam 2016-11-07 18:36
Dlaczego nikt wprost nie napisze, że to nie jest uniwersyteckie wydawnictwo, tylko prywatna firma szukająca akwizytorów? Encyklopedie posiadają tylko osoby, które zapłacą za publikację biografii.
16
Kris 2016-11-10 10:38
Nikt nie napisze, bo jest to bardzo dużą czcionką napisane na stronie internetowej wydawnictwa. Ale jak widać zamiast zajrzeć do źródeł lepiej spekulować:) A opublikowanie biografii w encyklopedii jest darmowe:)
4
Adam 2016-11-16 12:09
O której stroniesz piszesz? Tej na której powołują się na oksfordzkie Who is who? Swoją drogą dlaczego nie przyznasz się, że jesteś ich pracownikiem? Wstyd?
6
Kris 2016-11-20 14:31
Wskaż mi proszę miejsce, w którym powołują się na...no właśnie na co? Bo czym innym jest Oxford University Press (zajmujące się zupełnie innymi publikacjami), a czym innym nie istniejące już Who is Who. Zatem zanim zaczniesz wypisywać bzdury sięgnij do źródeł i nie mieszaj tytułów. Na marginesie - mam łańcuch do motocykla marki Oxford. Czy to znaczy, że ich producent też podszywa się pod kogoś?:)))
1
moja opinia 2016-11-23 13:26
A co to za różnica kto wydaje tą całą oxford encyklopedię? Ważne, ze ludziom się podoba jak to robią. Zresztą, wystarczy poczytać sobie opinie w internecie na ten temat, żeby się przekonać co jest dla kogo ważne. Ot, chociażby tu jest ciekawy wątek na ten temat: http://www.goldenline.pl/grupy/Pozostale/wasze-opinie-o/oxford-encyklopedia-opinie,3744313/ Polecam rzucić okiem, zanim zaczniecie znowu narzekać.
2
ciekawski 2016-12-12 14:37
Jakieś opinie na temat najnowszego wydania oxford encyklopedii osobistości? Ktoś zamawiał?
Oxford Encyklopedia 2016-12-19 13:23
Na oficjalnym Facebooku Oxford Encyklopedii znajdziesz już opinie na temat najnowszego wydania Encyklopedii Osobistości RP
Oxford Encyklopedia 2017-01-11 14:23
Wydaje mi się, że podmiot odpowiedzialny za wydawanie Oxford Encyklopedii Osobistości, zmienił nazwę z Oxford Encyklopedia Ltd na Britishpedia. Ktoś coś wie na ten temat?
Stefa 2017-01-23 11:30
Firma bez względu na zmianę nazwy(jest to normalne) jest bardzo dobra. Pracuję już długo nie zamieniłabym jej na żadna inną. Maruderzy proszę poszukać innej firmy i nie będzie problemu ani stresu dla nikogo. Najlepsza firmę można przedstawić w bardzo złym świetle.
Morris 2017-01-25 13:55
Czyli jednak zmienili nazwę?
Britishpedia 2017-01-26 18:56
Tak, firma w związku z rozwojem nowych projektów wydawniczych zmieniła nazwę na BPH - British Publishing House Ltd. Poprzednia nazwa nie współgrała z nowymi projektami. Sam tytuł encyklopedii pozostał nie zmieniony: "Encyklopedia Osobistości Rzeczypospolitej Polskiej", seria Britishpedia.
2
Feliksa 2017-01-29 11:12
Nie można tak uogólniać. Pewnie wszystko się wyjaśni i nie będzie kłopotu. Fajna firma szkoda tylko, że nie mają żadnych nowych ofert pracy bo z wielka ochota zatrudniłabym się u nich w Lublinie jako przedstawiciel handlowy. Zawsze tak jest jak firma dobra to ciężko o pracę.
Morris 2017-01-31 12:47
Dzięki za informację, teraz już wszystko jasne ;) Właściwie to moglibyście wrzucić tego typu oświadczenie na waszego oficjalnego Facebooka ( https://www.facebook.com/oxfordencyklopedia/ ) to wtedy do większej liczby osób by dotarło co i jak dalej z Oxford Encyklopedią...
Stella 2017-02-04 13:28
Czy ktoś mógłby przekazać kilka informacji o firmie? Chciałabym podjąć prace ale dobrze by było troszkę ich sprawdzić. Na jakie zarobki można liczyć? Czy w Łodzi jest zapotrzebowanie na pracownika? Czy ludzie pracujacy są fajni bo to jest też ważne? Dzięki
Stella 2017-02-21 22:31
Szukam pracy w najlepiej bym chciała w BPH ponieważ wiem że są dobrzy ale nie widzę ofert. Szkoda!!!
Klaudia 2017-02-25 17:23
Czy może mi ktoś podpowiedzieć jakich obecnie pracowników potrzebuje BPH? Mam informacje , że firma jest spoko i można składać spokojnie cv. Jak przebiega proces rekrutacji ? Czy firma jest przyjazna pracownikom?
agniesia 2017-02-28 18:58
Informacje o firmie są tutaj https://companycheck.co.uk/company/08659692/OXFORD-ENCYCLOPEDIA-LTD/companies-house-data Praca redaktora polega na szukaniu chętnych i przeprowadzaniu wywiadów mających na celu stworzenie notki biograficznej do leksykonu. Jeśli udzielający wywiadu jest zainteresowany posiadaniem egzemplarzu tego leksykonu, może go odpłatnie zamówić u redaktora. Jeśli nie, może poszukać w internecie linku do wydania elektronicznego lub pójść do biblioteki. Zdarzało się jednak, że następnego lub kolejnego dnia ludzie rezygnowali z dokonanego zakupu lub w ogóle z publikowania swojej biografii. Narzekali też, że nie mogą do niej zgłosić osób zmarłych, mimo, że tłumaczyłam, iż jest to swego rodzaju platforma społecznościowa, a nie tradycyjny leksykon znanych osób. Dlatego publikować biografie mogą tylko osoby żyjące, a o zmarłych można najwyżej wspomnieć w dziale rodzice lub dzieci. Praca wymagała mobilności i kreatywności w wyszukiwaniu chętnych. Nie trzeba za to było mieć dużego doświadczenia i kwalifikacji, liczyły się predyspozycje. Zrezygnowałam, bo nie miałam pomysłu, komu jeszcze zaoferować leksykon, mimo, że wcale nie tak trudno do niego trafić ;)
4
Aneta 2017-03-01 09:45
@klaudia interesuje Cię praca w jakiej miejscowości? Obecnie BPH - British Publishing House Ltd poszukuje Przedstawicieli Handlowych. Rekrutacje trwają dla wielu województw.
Pracujesz już jako przedstawiciel handlowy? Opowiedz jak wygląda codzienna praca w tym charakterze!
Encyklopedia Osobistości Rzeczypospolitej Polski c 2017-03-02 14:19
No dobra, czyli rozumiem wydawnictwo odpowiedzialne za przygotowanie Encyklopedii Osobistości Rzeczypospolitej Polski, nazywa się teraz Britishpedia, a globalna nazwa firmy, której podlega Polska Britishpedia to BPH - British Publishing House Ltd?
Aneta 2017-03-02 15:06
@Stella zdecydowałaś się na aplikacje do firmy? Jeśli tak, podziel się wrażeniami z rozmowy kwalifikacyjnej.
Natalia 2017-03-17 08:38
Szkoda, że BPH - British Publishing House Ltd nie ma w tej chwili żadnych ofert pracy. Dla mnie to byłaby satysfakcja z pracy u nich.
Obywatel 2017-05-06 07:00
(usunięte przez administratora) W ofercie pracy piszą o stanowisku asystenta redaktora... Ktoś ma "pomysł" na model biznesowy, ale nie ma pomysłu jak go wprowadzić w życie, więc szuka kogoś kto zrobi to za niego. Kolejna oferta jakich setki... "Kup pan cegłę"
Stefania 2017-05-07 16:58
@Obywatel Pracuję dla BPH - British Publishing House Ltd od dawna i uważam, że nikt nie powinien pozwalać sobie na tego typu insynuacje. Nie pracujesz człowieku w firmie a próbujesz ją oceniać , tak nie można.
Britishpedia 2017-07-03 13:24
Wczoraj miałem okazję przeglądać Encyklopedię Osobistości Rzeczypospolitej Polskiej u znajomego, który otrzymał zeszłoroczne wydanie Britishpedii w prezencie. Byłem bardzo pozytywnie zaskoczony jakością wydania, jak i merytoryką samej publikacji. Britishpedia spodobała mi się na tyle, że rozważam poważnie zakup tegorocznego wydania. Z tego co się orientują, to kolejny wypust Britishpedii, będzie miał miejsce pod koniec roku 2017? Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś zechciał mi podsunąć jakieś wiarygodne informacje na ten temat.
Stefa 2017-07-05 22:10
Co słychać nowego w firmie? Taka cisza jest na forum i myślę, że to pewnie fajna praca sprawiła i nikomu nie chce się pisać. Może jednak ktoś coś napisze jak sie w firmie obecnie pracuje? Czy są jakieś przyjęcia do pracy?
Aneta 2017-07-11 12:17
@Stefa
czy interesuje Cię tylko praca w Warszawie? Z tego co widzę firma poszukuje obecnie Asystentek/Asystentów Redaktora do pracy w Łodzi, Poznaniu oraz Lublinie. Jesteś zainteresowana pracą na takim stanowisku?
Natalia 2017-07-20 12:37
BPH - British Publishing House jako fajna firma musi mieć dobrych pracowników.
G. 2017-07-21 12:26
@Aneta
Ja byłabym zainteresowana pracą Asystentek/Asystentów Redaktora w Łodzi.
Bardzo szybko się uczę i byłabym gotowa do podjęcia współpracy z BPH ????
Krystyn 2017-07-25 12:29
Zastanawiam się dlaczego niektórzy tak narzekają na firmę? Przecież na rynku jest teraz dużo firm potrzebujących pracowników.
Britishpedia 2017-08-07 12:15
Proszę o informację, czy firma wciąż rekrutuje do zespołu Britishpedia, gdyż jestem zainteresowany współpracą. Z góry dziękuję za informację
Britishpedia 2017-08-07 12:16
Proszę o informację, czy firma wciąż rekrutuje do zespołu Britishpedia, gdyż jestem zainteresowany współpracą. Z góry dziękuję za informację
Nick 2017-08-09 13:55
Jeśli ktoś szuka rozrywkowej pracy to z pewnością ta firma nie da tego. Dla mnie przygotowywanie danych do Encyklopedii Osobistości Rzeczypospolitej Polskiej już samo w sobie jest powodem do dumy. Może dla niektórych to nic nie znaczy ale dla mnie to dużo.
Zostaw swoją opinię o BPH - British Publishing House Ltd - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BPH - British Publishing House Ltd