brak logo

Verseo.pl

Poznań

Opinie o Verseo.pl

Gość 2015-05-18 22:44
Ogromna rotacja pracowników to domena tej firmy. Nie dziwie się - ciągła presja, nerwowa atmosfera oraz piekielnie nerwowy jeden z dwóch szefów. Nie jestem pewien czy energiczne chodzenie z pokoju do pokoju pomoże w "motywacji" swoich pracowników. Nacisk na wynik, brak poszanowania pracownika. Wylecieć możesz w każdej chwili jeśli nie spełnisz określonych zadań które bardzo często wymagają pracy w domu do późnego wieczora. Na plus możliwość zdobywania wiedzy bez której pracować i rozwijać się po prostu nie da bo też "wylecisz". A jak to mówią w owej firmie jak Ci się nie podoba to (usunięte przez administratora)Nie polecam!
18
Krzysztof Masłowski 2015-09-28 11:25
Witam,

Trochę dziwi mnie zarzut rotacji, ponieważ 80% zespołu jest na stałe od dłuższego czasu, zespół się także zwiększa regularnie. Rotują osoby, które nie potrafią sobie poradzić ze sprzedażą i były zatrudnione w nowo powstałych zespołach co jest moim zdaniem zupełnie normalne. Sprzedaż to presja, nacisk, i motywacja, jeśli ktoś nie ma w sobie samodyscypliny, musi się jej nauczyć, więc to także standard. Każdy kto jest w Verseo.pl zna swoje cele i oczekiwania. Nikt w Verseo.pl nigdy nie został zwolniony wcześniej niż po 3 miesiącach okresu próbnego, ale jeśli ktoś się nie sprawdza to chyba zupełnie normalne?

Bycie specjalistą z marketingu online to ciągła nauka i zdobywanie wiedzy, jeśli nie ma się doświadczenia to trzeba czytać, a do tego najlepsze miejsce to dom.

Co do różnych ofert pracy na informatyka czy specjalisty ds. pozycjonowania, wynika to z faktu, że nie każdy informatyk zdaje sobie sprawę, że może być świetnym pozycjonerem, dlatego różne przedstawienie ofert pracy ma na celu ułatwienie znalezienia pracy agencji/kandydatowi. W dziale SEO jest akurat zerowa rotacja.

Z pozdrowieniami,

Krzysztof Masłowski

właściciel
5
Krzysztof Masłowski 2015-09-28 11:36
Witam,

Trochę dziwi mnie zarzut rotacji, ponieważ 80% zespołu jest na stałe od dłuższego czasu, zespół się także zwiększa regularnie. Rotują osoby, które nie potrafią sobie poradzić ze sprzedażą i były zatrudnione w nowo powstałych zespołach co jest moim zdaniem zupełnie normalne. Sprzedaż to presja, nacisk, i motywacja, jeśli ktoś nie ma w sobie samodyscypliny, musi się jej nauczyć, więc to także standard. Każdy kto jest w Verseo.pl zna swoje cele i oczekiwania. Nikt w Verseo.pl nigdy nie został zwolniony wcześniej niż po 3 miesiącach okresu próbnego, ale jeśli ktoś się nie sprawdza to chyba zupełnie normalne?

Bycie specjalistą z marketingu online to ciągła nauka i zdobywanie wiedzy, jeśli nie ma się doświadczenia to trzeba czytać, a do tego najlepsze miejsce to dom.

Co do różnych ofert pracy na informatyka czy specjalisty ds. pozycjonowania, wynika to z faktu, że nie każdy informatyk zdaje sobie sprawę, że może być świetnym pozycjonerem, dlatego różne przedstawienie ofert pracy ma na celu ułatwienie znalezienia pracy agencji/kandydatowi. W dziale SEO jest akurat zerowa rotacja.

Z pozdrowieniami,

(usu
właściciel
2
wd 2016-08-06 18:14
Skuteczność rzeczywiście jest u nich na dobrym poziomie, ale zastanawiam się czy niedługo pojawi się u nich jakies ogłoszenie pracy, wiecie? Dzięki za odpowiedź
2
Mariusz 2017-05-04 15:31
Podczas pracy w Verseo pierwszy raz miałem styczność z marketingiem internetowym i kontaktami handlowymi co powodowało bardzo duże braki. Szefowie jednak dali mi szansę, pomagali i motywowali do pracy. Szybko odbyłem pierwsze szkolenie, zdobyłem pierwszy certyfikat i udało się również nawiązać pierwsze korzyści biznesowe. Ogólnie mile wspominam ten czas który umożliwił mi dalszą pracę i rozwój w branży. Tempo i presja była wysoka ale ciężko tego niestety uniknąć w dziale handlowym więc jest to zrozumiałe.

Krótko podsumowując praca na szybki rozwój, naukę, zdobycie doświadczenia - ZDECYDOWANIE TAK.
Na długoletnią, stabilną pracę - NIE.
Agnieszka 2017-05-09 15:47
Zainteresowani pracą w Verseo.pl? Na ich stronie internetowej znajdziecie aktualne oferty pracy - https://verseo.pl/kariera/
Firma obecnie poszukuje: Asystent ds. Rozliczeń, Asystent ds. Marketingu Internetowego, Młodszy specjalista ds. pozycjonowania, Programista.
Macie już jakieś doświadczenia z którymś z tych stanowisk?
Verseo 2017-07-25 11:32
Cześć Mariusz,
Dziękuje za Twoją opinię.
Obecnie jesteśmy jedną z największych agencji w kraju i w tej części Europy. Mamy największy zespól certyfikowanych specjalistów w kraju i na świecie oraz najbardziej zaawansowane narzędzia technologiczne do optymalizacji kampanii. Nie było by tego, gdybyśmy nie oferowali długoletniej stabilnej pracy. Mało tego osoby, które są z nami rok zostają praktycznie na zawsze. Nawet w tej chwili nikogo nie szukamy bo mamy komplet, to chyba o czymś świadczy.
Prawdą jest jednak fakt, że pierwszy rok jest trudny, wymagamy dużo.
Prawdą jest że jest u nas stres i szybkie tempo, ale tak będzie zawsze, my jesteśmy Realem Madryt, zawsze gramy o najwyższe cele, obsługuje duże budżety i ciągle się rozwijamy, każdy z nas indywidulanie, a razem zespołowo tworzymy wyjątkowy na rynku zbiór umiejętności.
Dlatego jeśli ktoś szuka
- spokojnej pracy od 8 do 16
- bezstresowej pracy
- pracy gdzie nic się nie zmienia i jest spokojnie
- pracy gdzie nie trzeba czytać książek i się uczyć
To na pewno praca w Verseo nie jest dla niego! Jeśli jednak jesteś gotów/gotowa ciężko pracować, poznać swoje mocne i słabe strony, rozwijać się bez limitu i przełamywać własne granice to zapraszamy.
Pierwszy rok jest bardzo ciężki, ale potem z naszym Logo w CV każda inna agencja Cię zatrudni z automatu.
A nawet jeśli Ci się nie uda, to my to szanujemy, szanujemy wszystkich, którzy walczą do końca.
I pamiętam Mariusz że też walczyłeś do końca, masz nasz szacunek.
Pozdrawiamy
Mati & Krzysiek
znajomy pracownika 2017-07-28 18:10
Pracuje u nich mój znajomy, z tego co mówi, zarobki na początku bardzo małe (około 1500 netto) ale wynagradza to system prowizyjny uzależniony od wyników Pracy i ilości obsługiwanych Klientów. Z tego co wiem, po roku specjaliści adwords zarabiają od 4-7 tys. zł., także moim zdaniem świetna sprawa, biorąc pod uwagę, że zatrudniają ludzi bez doświadczenia i sami ich szkolą. Plusem jest pewnie to, że jeden z właścicieli jest trenerem adwords więc wiedzę mają na miejscu. Drugi z właścicieli podobno nerwowy, ale ktoś ponad 30 osób musi twardą ręką trzymać hehe
Firma cały czas inwestuje w ludzi (szkolenia, wyjazdy) i dbają o komfortowe warunki pracy. Nowoczesne biuro z klimą to też +.
Patrząc na opinie powyżej, to raczej standard, że Ci którym nie wyszło w pracy handlowej będą hejtować...
Podsumowując, sam bym chciał tam pracować, ale na ten moment jestem zadowolony z obecnej pracy więc może kiedyś ;)
Zostaw swoją opinię o Verseo.pl - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Verseo.pl