logo Kancelaria Prawna LEGATIS Sp. z o.o.

Kancelaria Prawna LEGATIS Sp. z o.o.

Lublin

Opinie o Kancelaria Prawna LEGATIS Sp. z o.o.

Karolina 2016-08-11 18:01
Kancelaria dochodzi odszkodowania za szkody majątkowe jak i osobowe powstałe podczas wypadków komunikacyjnych, wypadków przy pracy, wypadków w rolnictwie, upadków na chodnikach jak również błędów medycznych. Gorąco polecam się osobom zainteresowanym uzyskaniem odszkodowania w regionie małopolskim a w szczególności Kraków. Chciałbyś się czegoś dowiedzieć o pracy w Krakowie, Tarnowie lub Nowym Sączu zadzwoń do mnie.

Miałeś wypadek? Zostałeś poszkodowany? Sprawdź czy należy Ci się odszkodowanie. Zadzwoń a udzielę Ci bezpłatnej informacji.

Pozdrawiam,
Karolina Doradca Małopolskie - tel. 733 220 233
1
Kuba 2016-10-07 14:46
Witam. Czy jest ktoś kto obecnie pracuje w tej kancelarii jako przedstawiciel? Bo chciałbym dołączyć do zespołu, ale mam kilka pytań. Proszę o kontakt mailowy (usunięte przez administratora)
4
ppiter 2016-10-23 12:01
Witam. Chcialbym podjac prace jako przedstawiciel kancelarii . Czy ktos moze sie wypowiedziec na ten temat ? Jak wyglada wynagrodzenie przedstawiciela ? Rozwazam wyslanie Cv ale szanuje ich i swoj czas . Dziekuje z gory za odpowiedz
2
G 2016-11-17 21:56
Hmm.. Oni na prawdę dają samochód służbowy?????
1
Kamila 2016-11-19 19:29
Chce znać szczegóły współpracy.
Delegat 2017-01-05 09:16
Nie rozumiem Cię, jeśli jest dobra firma czy nie można tego pisać?
2
Obroniona 2017-02-03 10:18
Ja miałam bardzo dobrą współpracę z Kancelarią Legatis.
Aneta 2017-02-28 13:45
Polubiliście już fanpage firmy Kancelaria Prawna LEGATIS Sp. z o.o. na facebooku?
https://www.facebook.com/kancelarialegatis
Znajdziecie tam aktualne informacje o ofertach pracy jak i również ciekawe informacje.
Aneta 2017-03-08 08:40
@Kuba zdecydowałeś się na aplikację do firmy? Bardzo chętnie usłyszymy więcej na temat procesu rekrutacji jak i warunków pracy w firmie.
Ada 2017-03-08 22:06
Zapoznałam się z ich ofertą , Kancelaria specjalizuje się uzyskiwania odszkodowań od ubezpieczycieli. Warunki fajne, praca polega na obsłudze klientów poszkodowanych w różnych wypadkach. Rynek odszkodowań z roku na rok coraz bardziej się rozwija i wzrasta zapotrzebowanie na usługi. Ciekawa oferta
Pawel 2017-03-08 23:09
Plusy: stałe wynagrodzenie, szkolenia , z benefitów to mają kartę multisport lub wejściówki do kin teatrów itd. jak ktoś woli , fajna jest też ochrona Prawna dla pracowników,
Minusy: wszystko na życzenie klienta, do klientów trzeba dojeżdżać, samochód oferują ale jednak trzeba codziennie jeździć, klientów mają od ch olery więc codziennie trasa gwarantowana
Aneta 2017-03-09 09:17
@Pawel dziękuję za opisanie plusów i minusów pracy w firmie. Na czym polega ochrona prawna dla pracowników?
1
Ciekawy 2017-03-09 20:37
Ja mam pytanie o podstawę. Czy podstawa jest stała i płacona zawsze czy może owszem firma mówi o podstawie np. 2500-3000 brutto ale żeby ją dostać trzeba np. pozyskać 6-12 klientów?
Pytam bo to zasadnicza różnica. Pracuję w firmie gdzie podstawa jest stała najniższa krajowa ale prowizją mogę spokojnie zarobić jeszcze dwie podstawy, byłem też na spotkaniu o pracę gdzie obiecywali 4000 podstawy ale właśnie żeby ją dostać trzeba pozyskać x klientów lub sprzedać za x towaru. Wtedy to niestety nie jest podstawa a jedynie iny procent od sprzedaży na początku.
2
Kasia 2017-03-09 21:50
Firma jak najbardziej na plus. Pracuje od niedawna, ale jestem póki co zadowolona. Spraw jest sporo, dobrze wyszkolony pracownik da radę. Pozdrawiam
1
Mati 2017-03-10 09:02
Pracowałem w wielu firmach, które zajmuja się odszkodowaniami ale zawsze brakowało mi zaufania ze to co robię jest dobre dla ludzi. Odkąd pracuje w kancelarii prawnej legatis jestem w pełni usatysfakcjonowany z tego co robię. Mam pod ręką prawników, którzy zawsze pomogą, klient też to widzi bo ja dzięki temu mam spora wiedzę. W dzisiejszych czasach trzeba być bardzo profesjonalnym żeby ludzie Ci zaufali, dlatego polecam tą firmę że względu na to że można dużo się nauczyć a wiadomo że w życiu taka wiedza sie przydaje.
Aneta 2017-03-10 10:18
@Kasia dziękuję za Twoją opinię. Możesz powiedzieć coś więcej na temat warunków pracy i co sprawia, że jesteś zadowolona z pracy w firmie?
1
Adrianna 2017-03-27 11:41
Bardzo kiepska kancelaria i wysokie prowizje. Nie polecam
8
X-Men 2017-03-29 18:01
Ocena ta wynika ze wspaniałego zespołu, bo gdybym miał oceniać "Zarząd" z przyjemnością wystawiłbym -1/10(Ocena dla dyrektora naczelnego).
Przejdźmy do konkretów:
1. Podstawa? Hmm ciekawe, "Jedź i pisz" pieniądze będą, tylko kwestia tego jakie...
2. O każdą sprawę musisz "walczyć" z Dyrektorem o troszkę wybujałym ego.
3. Zatajanie informacji przed klientami i pracownikami.
4. Przestroga dla klientów - Nie wypłacają odszkodowań w terminie!!!
5. Dobrze walczą na etapie przedsądowym, później długo, długo nic. Bo przecież po pierwszej wypłacie musisz czekać na sąd, co jest bzdurą.
6. Co chwilę wymagają jakiś małych wpłat, daj na to 200 na tamto 300. Rozumiem koszta przedsądowe, tylko ludzie, nie dajcie robić się w konia one są zwracane...
Dowód: http://e-prawnik.pl/artykuly/postepowanie-przed-sadem/zadanie-zwrotu-kosztow-poniesionych-przez-strone--na-etapie-postepowania-przedsadowego.html
7. Podsumowanie, gdyby nie styl zarządzania przez dyrektora naczelnego, to byłaby Świetna Kancelaria, lecz jest do kolejny wytwór zużytego niczym guma po godzinie żucia rynku i jedna z wielu firm z certyfikatem "Firma Krzak"
Skąd to wiem? To smutna prawda, ale po ponad roku pracy w tej firmie można zobaczyć w jakie karty mają w talii.

Jeśli ten komentarz zniknie to macie informacje jak prawdziwa jest ta opinia.
14
Dariusz 2017-03-31 22:46
rynek odszkodowań obecnie rośnie w siłę, a także świadomość ludzi jest coraz większa w kwestii dochodzenia odszkodowań . Na rynku liczą się tylko największe kancelarie które wypracowałay sobie marke. Mniejsze firmy odpadły w ciągu ostatnich lat. Pracuje w Legatis od 3 lat i powiem jedno jest to najlepsza kancelaria w jakiej pracowałem. Uzyskujemy najwyższe odszkodowania. Wiele osób poszukujących prawnika trafia na firmy które wykorzystują niewiedze i nakładają do zawierania ugód z ubezpieczycielem na niskie kwoty. Dlatego cenię sobie pracę z Legatis bo rzetelnie podchodzą do każdej sprawy, walczą dla każdego klienta o najwyższe odszkodowania.
Aneta 2017-04-03 08:47
@Dariusz rozumiem, że jesteś zadowolony z pracy w firmie. A co więcej możesz nam powiedzieć o możliwościach rozwoju oferowanych przez Kancelarię Prawną LEGATIS?
Cyber 2017-04-03 22:21
Podobno znowu rekrutuja do działu IT
Natalia 2017-04-13 12:43
Myślę, że charakter działalności zawsze będzie budził różne emocje.
Łuki 2017-04-27 21:48
LEGATIS ma w swojej ofercie odszkodowania za błędy medyczne, wypadki komunikacyjne, wypadki przy pracy, wypadki w rolnictwie i jeszcze oferują pakiety ochrony prawnej dla indywidualnych i korporacyjnych. Oferta pracy jako Doradca jest ciekawą odmianą na rynku pracy
Toni 2017-05-03 19:37
LEGATIS sumiennie zapracował sobie na dobrą opinię na rynku prawniczym. Profesjonalizm i zaangażowanie pracowników przekłada się na konkretne wyniki a to jest najlepsza reklama dla kancelarii. Wiele skomplikowanych spraw potrafili poprowadzić do sukcesu.
madzia 2017-05-06 13:49
hej ,chciałabym telefonicznie porozmawiać z kimś kto w tej kancelarii pracował albo pracuję jako
P.H PROSZĘ O KONTAKT 722117764
dzieki.
Karolina 2017-05-07 21:19
Czy Kancelaria Prawna LEGATIS ma jakieś nowe oferty? Jaka jest w firmie atmosfera? Czy rekrutacja jest kilku etapowa? Najbardziej interesuje mnie lokalizacja w Krakowie. Pytam na forum ponieważ tu otrzymam informacje od pracowników i sądzę , że będą uczciwe.
Maciekk 2017-05-08 21:38
Odszkodowania powypadkowe wypadki komunikacyjne, wypadki przy pracy wypadki w rolnictwie itd. Legatis rekrutuje obecnie do działu sprzedaży n podkarpaciu. Poszukują handlowców z doświadczeniem. Jak masz doświadczenie to możesz naprawdę fajne warunki wynaegocjować. pozdro
Aneta 2017-05-09 08:47
@Karolina jeśli jesteś zainteresowana pracą w Kancelarii Prawnej LEGATIS możesz zawsze przesłać swoje CV. Szczegóły odnośnie warunków współpracy oraz kontakt do firmy znajdziesz w zakładce "Współpraca" (http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,966088,0,0,wspolpraca).
zupek 2017-05-18 16:46
Właśnie jestem klientem kancelarii,miałem nadzieję że uniknę nerwów i przepychanek z ubezpieczycielem.Podpisałem umowę z kancelarią i teraz dzwonię i proszę o swoje pieniądze które przetrzymują i nawet nikt nie chce mi odpowiedzieć kiedy łaskawie zrobią przelew,nawet nie ma się komu poskarżyć .Nie życzę nikomu i nie polecam.
11
Ewelina 2017-05-19 00:23
W tej branży dają najlepsze warunki, nie widziałam lepszej oferty pracy. na start masz podstawę, dają nowe auta spox
1
Jowisz 2017-05-19 00:52
Jak dla mnie takie kancelarie odwalają kawał dobrej roboty, bez nich ubezpieczaki za bardzo by się panoszyły. Nie doś c że ubezpieczyciele zanikają odszkodowania to teraz jeszcze chcą coraz więcej za OC
1
Frank 2017-05-19 08:18
Pracuje od roku i nie mogę narzekać. Trochę pracy jest, ale wiadomo wypadkow jest sporo, wiec trzeba dojechac do klienta i poswiecic sporo czasu na taka prace. Myślę, ze to praca dla ludzi z powolaniem, trzeba miec sporo odpornosci na stres i ogolnie mocna psyche. Mysle, ze warto próbować, zwlaszcza ze w Legatis pracuja ludzie znajacy sie na rzeczy.
Norbi 2017-05-19 09:52
Kancelaria Prawna LEGATIS robi dużo dobrego dla ludzi poszkodowanych a jak wiadomo ubezpieczyciele tylko szukają jakiegoś haka. Mogę powiedzieć, że spełniam się w firmie i widzę sens mojej pracy, dla konkretnych ludzi.
Jacob 2017-05-25 11:22
Chcialbym dowiedzisc sie wiecej szczegolow o pracy przedstawiciela w tej firmie. Jakie sa warunki zatrudnienia i jak ogolnie wyglada praca na tym stanowisku. Czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz pozdrawiam :)
jam 2017-05-30 18:16
szkoda pisac... pelna porazka, ODRADZAM
12
pit 2017-05-31 12:26
Może napiszesz coś więcej z tego co się dowiedziałem to podobno auto dają ale po miesiącu i chyba jak podpiszesz ileś umów, a co z wypłatą też jak podpiszesz dopiero dostaniesz?
Pracownik 2017-06-01 00:03
Praca w tej branży przynosi największe profity, nie znam żadnej innej branży gdzie można lepiej zarabiać . Ja pracuje w LEGATIS już 2 lata i bardzo pozytywnie oceniam Kancelarię, ich fachowość i profesjonalizm. Z moimi klientami, dla których LEGATIS uzyskał odszkodowanie utrzymuję dobry kontakt dobry tej pory. LEGATIS to nie tylko dobry pracodawca ale również i solidny partner w biznesie.
2
HR 2017-06-03 13:50
Racja, a pozytywne opinie to sami wypisuja na polecenie kierowniczka T.
11
Aneta 2017-06-05 08:45
@jam co sprawia, że masz tak negatywną opinię na temat Kancelari Prawnej LEGATIS jako pracodawcy? Dlaczego odradzasz innym pracę w niej? Chętnie dowiemy się więcej o Twoich doświadczeniach. Ważne będą dla nas merytoryczne uargumentowane opinie. Warto pamiętać, że to co Tobie w firmie może nie odpowiadać, dla drugiej osoby może nie mieć aż takiego znaczenia. Dodatkowe informacje mogą być bardzo cenne dla osób, które myślą nad tą kancelarią jako potencjalnym miejscem pracy.
Donek 2017-06-21 11:00
Czy kancelaria ma aktualnie jakieś oferty pracy? Proszę o info.
wirachocza 2017-06-22 23:18
dlaczego?
Krzywy nos 2017-06-24 15:54
W swoim czasie Legatis zatrudniał czy też współpracował z detektywami. Może ktoś się orientuje czy jeszcze są zainteresowani tym tematem? Czy taki człowiek musi mieć licencję? Chciałbym podjąć z nimi współpracę ale wcześniej zbieram informacje. Z góry dzięki
poszukiwacz 2017-06-26 23:54
Legatis rekrutuje obecnie do działu marketingu
2
Mariusz 2017-06-28 18:52
Polecam LEGATIS! Odszkodowania powypadkowe, pomoc prawna, ochrona prawna - jeżeli interesuje Cię ta branża to LEGATIS Bedzie najlepszym wyborem. Profesjonalizm, nastawienie na klienta, praca w zespole ludzi z pasją, gdzie każdy ma poczucie że tworzy coś razem. Pomagamy osobom poszkodowanym które znalazły się w ciężkiej sytuacji. Praca w LEGATIS to praca z misją niesienia pomocy innym, to daje kopa i motywuje do codziennej pracy. Piszę z perspektywy kilkunastoletniej pracy w tej branży i kilkuletniej pracy w LEGATIS.
1
Mariusz 2017-06-28 18:53
Polecam LEGATIS! Odszkodowania powypadkowe, pomoc prawna, ochrona prawna - jeżeli interesuje Cię ta branża to LEGATIS Bedzie najlepszym wyborem. Profesjonalizm, nastawienie na klienta, praca w zespole ludzi z pasją, gdzie każdy ma poczucie że tworzy coś razem. Pomagamy osobom poszkodowanym które znalazły się w ciężkiej sytuacji. Praca w LEGATIS to praca z misją niesienia pomocy innym, to daje kopa i motywuje do codziennej pracy. Piszę z perspektywy kilkunastoletniej pracy w tej branży i kilkuletniej pracy w LEGATIS.
2
Mariusz 2017-06-28 18:54
Polecam LEGATIS! Odszkodowania powypadkowe, pomoc prawna, ochrona prawna - jeżeli interesuje Cię ta branża to LEGATIS Bedzie najlepszym wyborem. Profesjonalizm, nastawienie na klienta, praca w zespole ludzi z pasją, gdzie każdy ma poczucie że tworzy coś razem. Pomagamy osobom poszkodowanym które znalazły się w ciężkiej sytuacji. Praca w LEGATIS to praca z misją niesienia pomocy innym, to daje kopa i motywuje do codziennej pracy. Piszę z perspektywy kilkunastoletniej pracy w tej branży i kilkuletniej pracy w LEGATIS.
1
Pracownik 2017-07-04 17:46
Czasami trudno jest zrozumieć osoby które pracują w takim zawodzie jak prawnik? Trzeba robić różne rzeczy, przede wszystkim trzeba lubić to co się robi.
robota za miske ryżu 2017-07-11 14:31
O jakiej wy podstawie mówicie? Miałem rozmowę rekrutacyjną jesienią 2016 w biurze tej kancelarii. Aplikowałem na stanowisko X, w trakcie rozmowy zaproponowali mi stanowisko Y. Co było dość zabawne. Jakie korzyści? Brak umowy o prace, umowa-zlecenie bez podstawy( co jest moim zdaniem skandalem) Oferują szkolenie, pomoc prawnika i samochod do dyspozyjcji- pomyślałem firma-krzak i uciekłem :) Cały czas jakis kierownik mamił mnie wysokimi zarobkami na tzw. śmieciówce:)
W bajki nie wierze.
4
Delegat 2017-07-13 22:07
Niektórzy bardzo lubią pisać jak to firma jest straszna ponieważ ma umowy śmieciowe. A gdzie ich nie ma? Wszystkie firmy tak postępują i myślę, że tylko odgórne przepisy mogą zmienić coś w tym temacie.
Obserwator 2017-07-16 23:05
Kancelaria Prawna nie zrobiłaby nic co nie jest zgodne z prawem
Zostaw swoją opinię o Kancelaria Prawna LEGATIS Sp. z o.o. - Lublin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kancelaria Prawna LEGATIS Sp. z o.o.