logo Kancelaria Prawna LEGATIS Sp. z o.o.

Kancelaria Prawna LEGATIS Sp. z o.o.

Lublin

Opinie o Kancelaria Prawna LEGATIS Sp. z o.o.

Aneta 2017-06-05 08:45
@jam co sprawia, że masz tak negatywną opinię na temat Kancelari Prawnej LEGATIS jako pracodawcy? Dlaczego odradzasz innym pracę w niej? Chętnie dowiemy się więcej o Twoich doświadczeniach. Ważne będą dla nas merytoryczne uargumentowane opinie. Warto pamiętać, że to co Tobie w firmie może nie odpowiadać, dla drugiej osoby może nie mieć aż takiego znaczenia. Dodatkowe informacje mogą być bardzo cenne dla osób, które myślą nad tą kancelarią jako potencjalnym miejscem pracy.
1
Donek 2017-06-21 11:00
Czy kancelaria ma aktualnie jakieś oferty pracy? Proszę o info.
1
wirachocza 2017-06-22 23:18
dlaczego?
Krzywy nos 2017-06-24 15:54
W swoim czasie Legatis zatrudniał czy też współpracował z detektywami. Może ktoś się orientuje czy jeszcze są zainteresowani tym tematem? Czy taki człowiek musi mieć licencję? Chciałbym podjąć z nimi współpracę ale wcześniej zbieram informacje. Z góry dzięki
poszukiwacz 2017-06-26 23:54
Legatis rekrutuje obecnie do działu marketingu
4
Mariusz 2017-06-28 18:52
Polecam LEGATIS! Odszkodowania powypadkowe, pomoc prawna, ochrona prawna - jeżeli interesuje Cię ta branża to LEGATIS Bedzie najlepszym wyborem. Profesjonalizm, nastawienie na klienta, praca w zespole ludzi z pasją, gdzie każdy ma poczucie że tworzy coś razem. Pomagamy osobom poszkodowanym które znalazły się w ciężkiej sytuacji. Praca w LEGATIS to praca z misją niesienia pomocy innym, to daje kopa i motywuje do codziennej pracy. Piszę z perspektywy kilkunastoletniej pracy w tej branży i kilkuletniej pracy w LEGATIS.
2
Mariusz 2017-06-28 18:53
Polecam LEGATIS! Odszkodowania powypadkowe, pomoc prawna, ochrona prawna - jeżeli interesuje Cię ta branża to LEGATIS Bedzie najlepszym wyborem. Profesjonalizm, nastawienie na klienta, praca w zespole ludzi z pasją, gdzie każdy ma poczucie że tworzy coś razem. Pomagamy osobom poszkodowanym które znalazły się w ciężkiej sytuacji. Praca w LEGATIS to praca z misją niesienia pomocy innym, to daje kopa i motywuje do codziennej pracy. Piszę z perspektywy kilkunastoletniej pracy w tej branży i kilkuletniej pracy w LEGATIS.
4
Mariusz 2017-06-28 18:54
Polecam LEGATIS! Odszkodowania powypadkowe, pomoc prawna, ochrona prawna - jeżeli interesuje Cię ta branża to LEGATIS Bedzie najlepszym wyborem. Profesjonalizm, nastawienie na klienta, praca w zespole ludzi z pasją, gdzie każdy ma poczucie że tworzy coś razem. Pomagamy osobom poszkodowanym które znalazły się w ciężkiej sytuacji. Praca w LEGATIS to praca z misją niesienia pomocy innym, to daje kopa i motywuje do codziennej pracy. Piszę z perspektywy kilkunastoletniej pracy w tej branży i kilkuletniej pracy w LEGATIS.
3
Pracownik 2017-07-04 17:46
Czasami trudno jest zrozumieć osoby które pracują w takim zawodzie jak prawnik? Trzeba robić różne rzeczy, przede wszystkim trzeba lubić to co się robi.
robota za miske ryżu 2017-07-11 14:31
O jakiej wy podstawie mówicie? Miałem rozmowę rekrutacyjną jesienią 2016 w biurze tej kancelarii. Aplikowałem na stanowisko X, w trakcie rozmowy zaproponowali mi stanowisko Y. Co było dość zabawne. Jakie korzyści? Brak umowy o prace, umowa-zlecenie bez podstawy( co jest moim zdaniem skandalem) Oferują szkolenie, pomoc prawnika i samochod do dyspozyjcji- pomyślałem firma-krzak i uciekłem :) Cały czas jakis kierownik mamił mnie wysokimi zarobkami na tzw. śmieciówce:)
W bajki nie wierze.
14
Delegat 2017-07-13 22:07
Niektórzy bardzo lubią pisać jak to firma jest straszna ponieważ ma umowy śmieciowe. A gdzie ich nie ma? Wszystkie firmy tak postępują i myślę, że tylko odgórne przepisy mogą zmienić coś w tym temacie.
Obserwator 2017-07-16 23:05
Kancelaria Prawna nie zrobiłaby nic co nie jest zgodne z prawem
robota na miskę ryżu 2017-07-27 23:21
@Delegat- w wiekszosci firm juz nie ma umow smieciowych. Nie, nie wszystkie firmy tak postepuja( tylko garsta firm na "dzikim wschodzie")
@Obserwator- nikt nie sugerował, ze firma nie działa nie zgodnie z prawem . Napisałem tylko subiektywna ocena, iz oferta wspołpacy z kancelaria Legatis jest po prostu mało atrakcyjna .
6
Panek 2017-07-28 21:37
Czy Legatis ma jakieś zapotrzebowanie na pracowników? Wiem sporo dobrego o nich i chętnie podjąłbym pracę jako przedstawiciel handlowy? Może ktoś słyszał?
anka 2017-07-31 17:24
LEGATIS to ogromna kancelaria, obsługują sprawy z całej polski. mają spore wymagania od kandydatów na stanowiska prawnika w dziale prawnym. Nie wystarczą same studia, jak się nie ma doświadczenia najłatwiej próbować załapać się poprzez staż. widzialam że szukają do też działu marketingu. ja starałam się do dzialu prawnego, mieli dwa wolne etaty.
anka 2017-07-31 17:24
LEGATIS to ogromna kancelaria, obsługują sprawy z całej polski. mają spore wymagania od kandydatów na stanowiska prawnika w dziale prawnym. Nie wystarczą same studia, jak się nie ma doświadczenia najłatwiej próbować załapać się poprzez staż. widzialam że szukają do też działu marketingu. ja starałam się do dzialu prawnego, mieli dwa wolne etaty.
4
Beata 2017-07-31 17:32
racja jak potem szukasz pracy jako prawnik a masz w CV LEGATIS, to znaczy że potrafisz wszystko. Większe s ą perspektywy. ja byłam u nich tylko na stażu, ale później nie miałam problemu ze znalezieniem pracy. ukończone studia z tytułem magistra nie gwarantują etatu Ważne żeby już podczas nauki nabierać doświadczenia jakieś praktyki albo staż
pzdr
4
olek 2017-08-01 20:30
Jeszcze wychodza na mocny minus, na iagaja pracownikow I klientow.
7
wlodzimierz 2017-08-03 19:29
5 000 000 milionów euro odszkodowania za wypadek komunikacyjny z polisy oc maksymalnie otrzymać może poszkodowany. Wszyscy jeździmy samochodami a prawie nikt nie wie do czego ma prawo w razie wypadku. Ja też nie wiedziałem do póki LEGATIS nie zajął się moją sprawą. polecam tą kancelarię, prawdziwi fachowcy
4
wlodzimierz 2017-08-03 19:34
5 000 000 milionów euro odszkodowania za wypadek komunikacyjny z polisy oc maksymalnie otrzymać może poszkodowany. Wszyscy jeździmy samochodami a prawie nikt nie wie do czego ma prawo w razie wypadku. Ja też nie wiedziałem do póki LEGATIS nie zajął się moją sprawą. polecam tą kancelarię, prawdziwi fachowcy
5
daria 2017-08-03 19:41
e no pełna profeska legatis, nowy oddział nieźle pozdro ;)
5
Ewelina 2017-08-07 11:23
Zawsze ma, bo ciagle szukają naiwnych osob której beda naganiać klientów za miskę ryżu ;)
4
Ewelina 2017-08-09 18:51
No cóż ale przynajmniej podstawę dają i auto ;)
Adrian 2017-08-09 19:04
KANCELARIA PRAWNA LEGATIS to naprawdę świetni fachowcy. Dodam że pracuje dla nich już rok. To co razem zbudowaliśmy bardzo mnie cieszy. Zawsze miałem okazję pracować dla dużych korporacji, ale jedno czego mi brakowało to gry zespołowej. Dlatego chwalę i polecam LEGATIS. Cenię ich za to że dostrzegają każdego swojego pracownika i potrafią go wysłuchać. To jest jedyna firma nad którą mam "władzę ". Czuje się uczestnikiem projektu w którym moje pomysły są brane pod uwagę w rozwoju firmy, a nie szarym pracownikiem porostu.
Adrian 2017-08-09 19:06
KANCELARIA PRAWNA LEGATIS to naprawdę świetni fachowcy. Dodam że pracuje dla nich już rok. To co razem zbudowaliśmy bardzo mnie cieszy. Zawsze miałem okazję pracować dla dużych korporacji, ale jedno czego mi brakowało to gry zespołowej. Dlatego chwalę i polecam LEGATIS. Cenię ich za to że dostrzegają każdego swojego pracownika i potrafią go wysłuchać. To jest jedyna firma nad którą mam "władzę ". Czuje się uczestnikiem projektu w którym moje pomysły są brane pod uwagę w rozwoju firmy, a nie szarym pracownikiem porostu.
Pracownik 2017-08-11 17:14
Nie wierzę, że te pozytywne opinie napisały osoby pracujące w legatisie. Chyba, że na polecenie.
Nieustanne przekleństwa i brak wypłaty na czas to rzeczywistość w kancelarii podobno prawnej legatis. Jeśli kancelaria prawna nie zrobiłaby nic niezgodnego z prawem to dlaczego dyrektor nie zgłasza pracowników do ubezpieczenia, nie wypłaca należnych wynagrodzeń i informuje z dumą w głosie, że jak zechce to wypłaci, a jak nie zechce to nie wypłaci. W moim przypadku, nie zechciał i nie wypłacił. Zatem ostrzegam wszystkich, którzy zastanawiają się nad pracą w tym miejscu. Możecie harować bez wytchnienia, a później w najlepszym wypadku jak się wykłócicie to otrzymacie swoje pieniądze. Albo i nie. Zastanówcie się, czy takiego miejsca pracy szukacie. Jeśli nie wierzycie, spróbujcie i przekonajcie się sami. Ja żałuję, że mnie nikt nie ostrzegł.
5
Donek 2017-08-11 17:16
Nie wierzę, że kancelaria prawna pozwala sobie na łamanie prawa!!!
Pracownik 2017-08-11 17:28
Przecież legatis to maleńka kancelarenka, dosłownie i w przenośni. Tam są tylko dwa stanowiska sekretarsko-prawne, więc pozostawiam przemyśleniom każdego czytelnika, dlaczego akurat w takiej "super" kancelarii były wolne oba stanowiska, naraz :-)
5
Pracownik 2017-08-11 20:01
polecam za to pracę w oddziale LEGATIS w Bydgoszczy. Dyrektor to naprawdę wporzadku facet. Bardzo doświadczony, poświęca czas każdemu nawet po godzinach:-)
Dariusz 2017-08-11 20:20
Najwyższe odszkodowania, najbardziej profesjonalna obsługa kancelaria prawna legatis. Zapraszam do mojego zespółu Gdańsk pomorskie. Chcesz dowiedzieć się więcej jak wygląda praca w legatis. Zadzwoń do mnie 733 220 233 . Od trzech lat pracuję w kancelarii prawnej legatis i z chęcią ci o niej opowiem. Szukasz pracy w której się spełnisz finansowo i zawodowo? Zgłoś się do nas. Jeżeli jesteś kandydatem którego szukamy napewno wkrótce się spotkamy.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do kontaktu
3
Bożena 2017-08-11 20:31
Potwierdzam :)
1
Pracownik 2017-08-12 00:17
Z pewnością doświadczony w wykorzystywaniu tych niedoświadczonych i łatwowiernych ;-)
2
Pracownik 2017-08-12 00:19
Słownictwo zupełnie jak dyrektora ;-)
3
Patryk 2017-08-12 10:07
ODSZKODOWANIA Z OC nawet do 20 lat wstecz! Bezpłatna analiza sprawy. Szybka i skuteczna pomoc prawna! Wypadki komunikacyjne, przy pracy, w rolnictwie. Odszkodowania za BŁĘDY MEDYCZNE!

Miałeś wypadek? Zostałeś poszkodowany? Zadzwoń do mnie! Dojeżdżam do Klientów na terenie całego woj. zachodniopomorskiego: Szczecin, Koszalin, Kołobrzeg, Gryfice, Białogard. tel. 733 100 330

P.S.
Pracę również polecam

Zadowolony 2017-08-16 09:06
Wysoka specjalizacja kancelarii w sprawach o odszkodowania z różnego tytułu pozwala mieć pewność jego otrzymania. Po lekturze opinii widać, że firma stara się wykonywać swoją pracę z dobrymi skutkami.
1
Tomi 2017-08-31 11:56
Rzekome sprawy z "calej Polski" obsluguje aplikant i jeden radca prawny, maja balagan w dokumentach nigdy nic nie wiedza. A oddzialy na terenie calego kraju to osoby ktorym naobiecywano cudow. Ostrzegam, zreszta nie pierwszy :)
3
Jarek 2017-08-31 11:59
Dzial marketingu wlasnie pisze tu pseudo pozytwne opinie.
3
Dariusz 2017-08-31 16:56
Najwyższe odszkodowania, najbardziej profesjonalna obsługa kancelaria prawna legatis. Zapraszam do mojego zespółu Gdańsk pomorskie. Chcesz dowiedzieć się więcej jak wygląda praca w legatis. Zadzwoń do mnie 733 220 233 . Od trzech lat pracuję w kancelarii prawnej legatis i z chęcią ci o niej opowiem. Szukasz pracy w której się spełnisz finansowo i zawodowo? Zgłoś się do nas. Jeżeli jesteś kandydatem którego szukamy napewno wkrótce się spotkamy.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do kontaktu
Dariusz 2017-08-31 16:57
Najwyższe odszkodowania, najbardziej profesjonalna obsługa kancelaria prawna legatis. Zapraszam do mojego zespółu Gdańsk pomorskie. Chcesz dowiedzieć się więcej jak wygląda praca w legatis. Zadzwoń do mnie 733 220 233 . Od trzech lat pracuję w kancelarii prawnej legatis i z chęcią ci o niej opowiem. Szukasz pracy w której się spełnisz finansowo i zawodowo? Zgłoś się do nas. Jeżeli jesteś kandydatem którego szukamy napewno wkrótce się spotkamy.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do kontaktu
moniś 2017-09-02 14:48
Witam
Zdecydowałam się na współpracę z firmą Legatis jako przedstawiciel. Czy fakt Tzn umowę zlecenie? Oczywiście mam na myśli starania się i podejmowanie spraw z portalu firmy.
Dziękuję.
moniś 2017-09-02 14:53
Chodziło mi o to czy można zarobić w tej firmie przykładając się do pracy?
Dumny 2017-09-04 12:22
Do robienia wpisów na tym forum ma każdy takie samo prawo. Czy tylko negatywne wpisy są prawdziwe? Z całą pewnością pochodzą od ludzi, którzy nie zrobili kariery w Kancelarii i muszą gdzieś upuścić złość. Nie ma idealnej firmy więc zawsze coś może szwankować.
moniś 2017-09-04 14:25
Ja jestem prawdziwa, co prawda nie zrobiłam jeszcze kariery , zaczynam , ale zastanawiam się czy niezadowolenie ludzi wynika z braku chęci do pracy czy coś tu nie tak?
2
Aneta 2017-09-06 13:47
@moniś a na jakim stanowisku pracujesz w Kancelarii Prawnej LEGATIS? Jest teraz sporo ofert pracy (http://kancelarialegatis.pl/oferty-pracy/), może opowiesz o swoim stanowisku i powiesz czy warto próbować swoich sił w tej kancelarii.
moniś 2017-09-07 21:23
Na stanowisku przedstawiciela i na razie nie mam zdania. branża trudna jak każda inna. Narazie odbijam się od muru. Sama poszukuję kogoś kto dłużej tam pracuje.
Deletrycki 2017-09-10 12:46
Z własnego doświadczenia wiem, że jak się człowiek przykłada do pracy to i potrafi współpracować z innymi to będzie miał dobrze w firmie. Polecam taka taktykę.
2
Aneta 2017-09-21 12:25
@moniś a to nie ma możliwości konfrontacji w biurze? Może ktoś opowiedzieć o tym jak się pracuje w Kancelarii Prawnej LEGATIS użytkownikowi @moniś?
moniś 2017-09-22 11:27
Cóż .... z dnia na dzień szukam kogoś kto długo tam pracuje , ale pomału stwierdzam że nie ma takich osób. Od pewnego czasu zajmuje się tą pracą aktywnie. Ogólnie sama praca może być , ale w kontakcie z firmą jest wiele niejasności więc pewnie dlatego są cały czas nowe osoby, które narobią spraw, przejrzą na oczy i szukają innej pracy.
crookers 2017-09-23 14:29
Pisze pani ze zaczęła prace, ja zaczynam od października, czy mogłabym prosić o jakiś kontakt? Mam kilka pytań. Oto mój mail mam nadzieje ze admin nie ukryje:
howrsetylkotu@gmail.com
ulka 2017-09-25 09:40
Odzyskiwanie odszkodowań po wypadku, pomoc prawna, Praca w Kancelarii stała się moją pasją.
Jak to możliwe?
Po pierwsze
Jako wysłużony agent ubezpieczeniowy byłam przyzwyczajona do sprzedaży polis ubezpieczeniowych, wciskaniu klientom ubezpieczenia z którego i tak w razie co nie będą mogli skorzystać. Taką praca można się zajmować ale nie na dłuższą metę.
Gdy trafiłam na ofertę pracy w Kancelarii, to było naprawdę wow, wogóle coś innego. Nie sprzedaję ale pomagam. Nikogo przy tym nie dyskryminuję. No wiecie o co mi chodzi, że nie interesuje mnie czy jest zamożny czy go stać czy nie. Bo to właśnie ja załatwiam pieniądze klientowi a nie odwrotnie. Klient nic nie płaci.
Po drugie
To nie jest tylko praca, ale misja. Misja pomagania innym. Wstaję rano z pozytywnym nastawieniem. Nigdzie indziej tego nie miałam. Nie ma żadnego stresu, napinki o plany sprzedażowe. Klienci bardzo ciepło mnie przyjmują.No i to są ich prawdziwe historie, jak się życie potrafi zmienić po wypadku. Każdy kontakt z klientem to nie sprzedaż ale ciepła, życzliwa rozmowa. Choć przyznam że początki są najtrudniejsze.
Po trzecie
W każdej innej branży jak sprzedawałam usługi różnych firm, to zwykle mój kontakt z klientem był jednorazowy albo sztucznie utrzymywany po to aby klient dalej kupował. W kancelarii jest zupełnie inaczej . Z każdym klientem dobrze się znam, nie ma presji żeby dalej mu sprzedawać na siłę usługi, bo sytuacja jest jednorazowa. Pomagam uzyskać dla niego odszkodowanie. Otrzymuję szczere polecenia od zadowolonych klientów. Nic nie jest wymuszane.
To są właśnie powody za które cenię sobie pracę w kancelarii
1
Zostaw swoją opinię o Kancelaria Prawna LEGATIS Sp. z o.o. - Lublin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kancelaria Prawna LEGATIS Sp. z o.o.