logo Terma Technologie

Terma Technologie

Gdańsk

Opinie o Terma Technologie

Ania 2017-06-13 21:10
Chciałabym aplikować na księgową (bo poszukują) i weszłam sobie tutaj ale same opinie nie bardzo mnie pchają by złożyć tam swoje CV. Jest tu ktoś kto pracował w księgowości ? Jaka struktura, zwyczaje, atmosfera w dziale księgowym panują ? Ktoś mnie zachęci ?
5
Chłopiec z długimi włosami na krusie (: 2017-06-27 22:20
Słuchajcie ze w wiekszosci piszą tu osoby które zostały zwolnione bądź są do zwolnienia ....
Człowiek który nic nie robi albo na 8 godzinnej zmianie przrpracuje 2 godziny to nie się nie dziwi ze mu premie zabierają, chłopaki z Ukrainy wiarę radzą sobie z językiem polskim , wiadomo z kaszebskim jest trudniej. Lecz oni chociąż uczciwie pracoja. To jest tak samo jak nasz rodak wyjedzie za granicę tak samo na nas patrzą, cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości. Wy też nie odrazu wszystko kumialisce. Pozdrawiam i jeszcze raz trochę pokory. I wiary w ludzi.
3
Były pracownik 2017-07-05 10:30
EDWARDZIE czy Ty naprawdę tego nie widzisz, że przez swoją filozofię i płaską strukturę pogrążasz Terme. Niebawem stracisz wszystkich dobrych pracowników. Płaska stuktura to chory wymysł, a osoby za,, bracia deweloperzy,, niech popracują trochę na produkcji.
9
ex love 2017-07-07 08:15
Mimo, że nie pracuję tam od kilku lat zdarza się, że po nocach snią mi się jazdy szefa i konferencje Skypowe z oceną pracowników na forum publicznym (mało kiedy pozytywną), wprowadzaniem coraz to specyficznych zasad, zarządzanie w stylu: jedna pochwała (bardzo rzadko), dziesięć batów. Ludzi - pracowników (większość) miło wspominam, wszyscy jechaliśmy na tym samym wózku. Kasa raczej ok, w mojej ocenie jest to praca w sekcie i płacą ci za podporządkowanie się kosztem zdrowia psychicznego. Tam nie ma wolności tam jest podporządkowanie się całkowite szefowi w pracy i często również w godzinach po pracy. Są plusy i minusy.
12
Niedowierzający 2017-07-08 22:04
Klapsy. Pranie mózgu. Pseudo filozof(ia). Mobbing. Obłuda. Negowanie. Zaprzeczanie samemu sobie. Zamiłowanie do "in minus". Proces. Po nowemu - cokolwiek, co pewien czas. Megalomania wręcz do kwadratu. Wygłaszanie kazań. Monologi. Kamery. Podejmowanie. Dopełnianie. Dryfowanie. Drugi to czyta, daj łapkę w gorę i pokaż mu że Ty też to czytasz. Niech będzie ona klapsem od nas dla Niego - tego jedynego nieomylnego.
24
Zaczarowany Kitek 2017-07-17 18:32
??????? Najlepszych pracownikow? ???? Chłopaki jak byście uczciwie pracowali, i robili swoją robotę to by nie było marudzenia. Chowawcie się przed kamerami nic nie robicie połowę dnowki rozmawiacie o swoich polach kapusty, a dnowki leci, czy to jest uczciwe. Ludzie którzy robią uczciwie są doceniani , i nie marudza. Nie chodzi mi tu o tzw czopkow. ... ale zwykłych uczciwie ludzi którzy robią swoje i nie zajmują się plotkami.
,,,,, pisze tu ja kiiiii teeee kkkk, ,,,, najlepszy pracownik miesiąca.
3
Uczciwy 2017-07-17 18:47
Człowieku nie zgadnij winy na chłopaków z Ukrainy , są to dobre chłopaki którzy się uczą, a takie słowa ze kiedyś było lepiej. ...... no pewnie wpadles do pracy pogadales wspólnie ze swoją paczka wybierając nowego sołtysa na wsi, godziny odpykanie i do domu. Teraz są kamery i trzeba robić a ty przyzwyczajony do nic nie robienia. Teraz jest lepiej Pan Edward wszystko widzi i wie kto jest pracowity a kto obibok. Przykład. ... kamery dają szansę młodym i tym co uczciwie pracuja a nie nierobom. Pracujemy na siebie a nie na wasze stanie i plotowanie
4
byly pracownik 2017-07-19 09:05
Nie wiem jaka jest sytuacja na magazynie czy produkcji. Pracowałam w częsciu biurowej i takiej sytuacji to w żadnej firmie nie kojarze żeby miała miejsce. Zasady sa proste, albo się na to godzisz i wchodzisz w to na 150%, albo odchodzisz/wylatujesz. Pierwszy raz widziałam, że ludzie tak się bopja właściciela firmy, nigdy nie wiesz co masz powiedzieć żeby to się nie spotkało z jego negatywną reakcją. Ludzie są jak w jakimś matrixie albo u Orwella. Finansowo super, jeżeli potrzebujesz dobrej kasy to polecam. Przynajmniej ja ten rok temu dostałam naprawdę dobrą stawkę. Al,e jeżeli szukacie miejsca gdzie mozna popracować, a nie ciągle strugać pajaca, uważac na pierdoły, formy (trzeba uzywac oczekiwanych przed Eda), to uciekajcie.
11
Dex 2017-07-27 19:07
Nazywajac rzecz po imieniu, Terma to bardzo zly pracodawca. Bardzo. Tak bardzo, ze choc pracowalem tam niemal rok, nie pokazuje tego w swoim CV, bo mi zwyczajnie wstyd.
Właściciel to dla mnie uosobienie zla - taki wspolczesny demon: placi dobrze, ale w zamian zapomnij czlowieku o wlasnej godnosci. I ludzie na to lecą! Ja sam poleciałem. Przez rok za dobre pieniądze pozwalałem sobą pomiatac i ustawiać pod dyktando tego dziwaka. Mówił nam jak mamy pracować, jak siedzieć, jak wysyłać maile i jakich słów używać. Doswiadczenie zawodowe, studia, czy chociazby wiek, przestają mieć znaczenie - liczy sie aprobata tego totalnie niezyciowego czlowieka... Powiedziec o nim, ze jest hipokryta, to nic nie powiedziec. Nie, nie skrzywdzil mnie, bo jego wypowiedzenie wyprzedzilo moje o jeden dzien. Ale boli to, jak traktuje ludzi na produkcji. Geba pelna frazesow, ale czyny godne dyktatora: pogarda, pomiatanie, manipulacja i wykorzystywanie ich sytuacji finansowej. Jesli sie szanujesz, omijaj Terme z daleka.
8
Ania 2017-07-29 17:15
Zwalnianie pracownika w piątek o godzinie 15, bez poprzedzającej rozmowy albo chociaż jednego ostrzeżenia, bez podania jakiejkolwiek przyczyny, bez możliwości i czasu rozejrzenia się za inną pracą (bo w poniedziałek umowa już nie obowiązuje, w końcu praca na preferowanej w termie działalności gospodarczej)- uważam po prostu za niemoralne i paskudne świństwo.
Wierzę w to, że karma wróci, a dziewczęta z cudownego działu kadr, użyją w końcu własnego mózgu i sumienia i zrozumieją co na prawdę oznacza "DLA DRUGIEGO", a nie będą ślepo DLA TEGO JEDYNEGO.

choć w termie pracują też ludzie inteligentni, pracowici i z umiejętnościami, których doceniam i cieszę się, że poznałam - to nie mam pojęcia co Wy tam nadal robicie!!
ja bardzo się cieszę, że moja przygoda w termie została zakończona, choć mam poczucie jakbym zerwał ze mną chłopak, któremu to ja od jakiegoś czasu nie wiedziałam jak powiedzieć, że to koniec!

także: nie polecam i pozdrawiam wytrwałych i życzę siły i nie przejścia na złą stronę mocy.
16
Nowy 2017-08-02 15:40
Jak sytuacja w firmie? Jeżeli chodzi o stanowisko technologa to warto starać się o pracę ?
Odpowiadający. 2017-08-03 10:04

A co mało masz wpisów powyżej?
3
Iza 2017-08-04 10:24
Na forum są głównie opinie byłych pracowników, a pewnie @Nowy chciałby się dowiedzieć jak w tym momencie wygląda sytuacja w firmie, czy się zmieniła i czy jest osoba na forum na stanowisku technologa, która mogłaby wypowiedzieć się na temat swoich warunków pracy.
2
Nowy 2017-08-05 09:14
Właśnie o to mi chodzi, dzięki :)
Nowy 2017-08-05 09:17
Nie bądź niemiły, nie widziałam we wpisach, aby wypowiadali się technolodzy.
Kosmiczny AX 2017-08-05 11:38
Jaki dział Cie interesuje?
Ktosia samosia. 2017-08-05 14:11
To nie istotne. Jeżeli zatrudnisz sie u nas jako pracownik na produkcji, w kadrach, jako technolog, czy księgowy. Nie ma znaczenia. I tak mozesz otrzymać powszechnie stosowaną "gratufikację in minus" tak uwielbianą przez Edwarda. Tak jak to wyżej niejednokrotnie zostało napisane. Pranie mózgów się odbywa. Szef swoimi irracjonalnymi poglądami odklejonymi od rzeczywistości pierze nasze mózgi. My z kolei pierzemy jego zwoje, pozwalając mu na pranie naszych, utwierdzając go w wierze o jego nieomylności. I tak to sie kręci. Składaj papiery. Nie pytaj na forach. Tydzień w Termie to historii do opowiadano co najmniej na 2-3 dobre imprezy ze znajomymi.
11
Nowy 2017-08-06 15:56
Ok spoko dzięki za informacje :)
1
lembas 2017-08-09 09:05
Ostatnio dalo sie slyszec ze nie ma piniendzy i co ? i znalazl sie pretekst pol firmy dostalo od -5% do -15% polecam i pozdrawiam typowo polskie
5
Garbaty 2017-08-09 18:06
W jakiej innej firmie za nieodpisanie na bzdurnego maila obcinana jest pensja na poziomie 10-15%? Ktoś musi się tu zdrowo pie*dolnąć w głowę. Albo właściciel albo pracownicy że trwają w tym g*wnie.
13
ty ry ry ry 2017-08-14 12:47
Jak w jakiej - w Termie :)
4
ja 2017-08-24 12:57
ED DBL
11
ekspracownik 2017-09-03 17:32
firma z duzym potencjalem, ktory jest duszony przez Prezesa
4
edi 2017-09-05 22:17
co nowego na produkcji?
2
Iza 2017-09-08 09:41
Są na forum jacyś aktualni pracownicy, którzy mogliby odpowiedzieć na pytanie @edi. @ekspracownik w jaki sposób prezes dusi potencjał firmy Terma Technologie? Możesz coś więcej powiedzieć?
1
wwww 2017-09-08 11:49
Wszystkie odpowiedzi masz powyżej - nic dodać nic ująć.
6
zielonyfartuszek 2017-09-15 13:52
jest naprawde zle, obecnie nikt tam niczego nie ogarnia
5
Malymalysz 2017-09-19 20:50
cyrk ostatnic trzeh lat czyli przeglad personalny nikomu nie chce sie dac kasy ale robi sie halo ze jednak tak a jak sie przychodi po podwyzke to nie ma co tylko sam biuro i jakies wymysly ze warunki takiei takie lepiej w totoloka zagrac.
3
edi 2017-09-19 22:57
możesz to przetłumaczyć z chińskiego na polski?
2
Malymalysz 2017-09-21 19:00
bajery z podwyzka ze ma byc a nie ma i tylko biuro dostaje
2
Iza 2017-09-22 13:18
@zielonyfartuszek a jakie aspekty według Ciebie wchodzą w to, że w firmie jest źle? Możesz podać jakieś przykłady zachowań, które to powodują? Warto na forum uzasadniać swoje zdanie. Dla osób poszukujących informacji o firmie Terma Technologie to bardzo ważne.
1
?! 2017-09-25 19:06
hit! numery prywatne i adresy ogolnodostepne dla kazdego, co mowi o tym ustawa o ochronie danych??????????????????????????
7
Ex 2017-09-26 09:38
Ustawa o ochronie danych osobowych jest jednoznaczna. Oto, co Wam radzę:
- dobry prawnik
- zbierzcie dowody (wystarczy skopiowanie tych list)
- pozew cywilny o naruszenie ochrony danych osobowych

Wygrany pozew = wypłata na rok. Idealny czas na szukanie pracy:-)
4
Ex 2017-09-26 09:42
I niezależnie - zgłosić do GIODO. Kary sięgające kilkuset tysięcy PLN, może trochę ostudzą zapały.

http://www.giodo.gov.pl/pl/582/2677
3
WTF 2017-09-27 20:26
Sytuacja w firmie wygląda jak droga dojazdowa do niej. Niby prosta a jednak najeżona dziurami i wcale nie taka prosta do pokonania. Nie wiem. Albo my pracownicy mamy wytelepane mózgi od jeżdżenia po tych dziurach codziennie, albo by się przydało aby "nasz ?????/!!!!! wasz" Edward codziennie pojeździł tą drogą, to może jego mózg by wytelepało i wróciłby na sensowne tory.
2
Szlif 2017-09-28 18:29
Powiem tak, pracuje już ponad 2 lata i przez te lata nie dostałem ani razu 100% wynagrodzenia. Zawsze jest coś do czego można się przyczepić, jak nie produkcja to za wolny ruch, jak nie ruch to niewłaściwa mina albo źle położona kartka. Przykładów można mnożyć i to na każdym stanowisku. Dzieje się źle - prywatne numery telefonów, adresy i wynagrodzenia, wszystko dla wszystkich, a gdy nie wyraża się zgody pojawiają się osoby, które pod publiczkę sekundują pomysłom najwyższego. Praca dla osób z silną psychiką albo gotowością do znoszenia codziennych upokorzeń.
2
czytaj rzeczywistość 2017-09-28 22:21
Fabryka małp
2
Iza 2017-09-29 14:48
@Edward brylowski nie można na forum pisać w ten sposób, bo ktoś może to odebrać jako groźbę. Zapoznaj się z regulaminem forum: http://www.gowork.pl/regulamin . A jesteś pewien, że chodziło o mobbing? Wiesz, że mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników.
2
Jp 2017-09-29 19:06
Jak nie można ? Przecież tu ma się opisać sytuację firmy oraz kontakt pracodawcy z pracownikiem. Mam kilka nagrań na telefonie zapisane jak Edward wypowiada się do pracownika firmy . To jest żałosne poprostu chłop z gospodarstwa słoma z butów wystaje a chciałby zrównać się z ludźmi z miasta . Koniec tematu bo szkoda czasu na to
2
Czaple 2017-09-30 16:50
Można Iza. Dopóki nikt nie ubliża ani nie odgraża się człowiekowi, to można. A nawet trzeba. Edward jest pełen pychy, przekonany o swej bezkarności robi, co mu się żywnie spodoba. A życie uczy, że każda tyrania prędzej czy później, albo się opamięta, albo zostanie surowo ukarana. Zdajecie sobie sprawę, że wystarczy jeden pozew o mobbing, podparty np. zaświadczeniami od psychiatry wspierającego uciskanego pracownika w jego dochodzeniu do zdrowia mentalnego? Jeden pozew. Otwiera drogę dziesiątkom innym. I postępowaniu przed inspekcją pracy. Wystarczy, że kiedyś ta lawina ruszy. Że znajdzie się jedna odważna, zdeterminowana osoba.

Swoją drogą, ciekaw jestem, czy Edward to czyta. Czy widzi, jakie świadectwo wystawia sobie swoimi czynami..
3
Bela 2017-10-01 09:35
Widzi, ale do negowania rzeczywistości ma takich jak Iza.
4
Ly 2017-10-01 20:21
Iza siedzi u Edwarda w firmie w biurze na 100% i będzie co bronić bo jak Edward to przeczyta to da grosza do wypłaty więcej . Zresztą tu pozytywy tylko piszą pracownicy którzy tam pracują i daja się ru.... edwardowi bez mydla
3
Czaple 2017-10-05 09:36
Iza jak Iza, jej to sprawa, jej moralność, jej wyrzuty sumienia, gdy będzie starsza.. Ale Edward.. Człowiek, który ideały chrześcijaństwa ma na ustach? Takie rzeczy ludziom robić??
4
Ciekawy 2017-10-12 04:53
Witam. Kto napisał ten śmieszny post ? Edward B., czy ktoś kto się pod Niego podszywa ?
Jestem ciekawy..
! 2017-10-12 14:55
E nie pisze zdan zlozonych !!!!!????
Śmiech przez łzy 2017-10-12 15:41
Oczywiście, że nie Edward :-) Ale ktoś kto doskonale zna jego styl:-) Brak szacunku do drugiego człowieka, nade wszystko własna pycha i arogancja, nawet słownictwo trafione w punkt. Cały Edward.
Ed 2017-10-12 16:44
???!!!!!!!!
edi 2017-10-14 22:47
zbyt mało znaków zapytania ażeby mogło być oryginalnym wpisem wiem bo przepracowałem w tej firmie prawie dziesięć lat wiem bo ????????????
Wijsie 2017-10-15 09:17
Wygrywa ten kto bardZiej zbije drugiego kto sie na nim bedzie pastwil bo jak inaczej nazwac masowe odjecia po -10-15 procent od wyplat gdy zsk rosnie? Jak powiedziec o tym ze nadgodziny sa dla limitowanej grupy osob? Tych ktorzy dobrE zyja z kadrami bo reszcie nie sa zaliczane?
hans klos taki los 2017-10-15 19:04
hehe a nasz kohany aniol stroz w postaci dozorcy ktory co rusz jest na tropie kolejnych spiskow?
3
Zostaw swoją opinię o Terma Technologie - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Terma Technologie