logo Terma Technologie

Terma Technologie

Gdańsk

Opinie o Terma Technologie

ciekawski 2016-02-11 16:22:49
co masz na mysli piszac "atrakcyjne wynagrodzenie" ?
wiesz jakie tam maja stawki na tych stanowiskach ?
Z pozdrowieniami . 2016-02-24 20:10:24
Pracowałem w Termie. Ilość gwiazdek w ocenie tego "zakładu pracy" jest adekwatna. Konkretnie - mierny pracodawca.
5
osioł 2016-02-26 17:36:08
jak czytam te opinie, a sporo opinii inteligentnych ludzi tu jest, to potwierdzają się też moje spostrzeżenia co do polskich młodych przedsiębiorców, szkolą się oni w różnych technikach zarządzania, wprowadzają wiele zasad które może z założenia są słuszne, ale skupiają się oczywiście na oszczędnościach, wydajności i podpiep...u. Sami zwykle niewiele oferują ale wiele oczekują. Polska to trudna lekcja :) , i jeszcze patrzysz jak marnują kasę na wprowadzanie tych często idiotycznych systemów, zatrudniają kolesi do poganiania,a gów.o ci płacą, ile ja już takich firm przerobiłem w tym kraju...
2
osioł 2016-02-26 18:02:42
przypomniała mi się technika z wysyłaniem wszystkich zarobków na ogólnego meila stosowana też w Termie jak ktoś napisał, już się z nią spotkałem, bo ta ma być taka marchewka że jak będziesz "królikiem - osłem" zgodnym z linią władzy to będziesz zarabiał, tylko ciągle widuje gościa który wg. tej listy powinien mieszkać w pałacu a ciągle mieszkanie wynajmuje :) , nie wiem jak w Termie Ci Top na liście bo o innej firmie piszę
2
aczemutak 2016-02-28 20:56:28
Kamery zostały zainstalowane w zeszłym tygodniu, w chwili obecnej są na dwóch działach. Po co? Żeby być pod "ciągłym" nazdorem EB. Nie da się tam normalnie pracować, na "spokojnie". Donoszenie na innych, pranie mózgu i chora atmosfera. Odradzam każdemu.
6
Kazik 2016-03-20 15:29:32
moze w jakims stopniu i tak ale kazdy kto pracuje pod okiem kamery to wie do czego sluzy, najlepiej to zeby ludzie jak roboty pracowali i to za najniza krajowa, nie polecam tej firmy czepiaja sie wszystkiego nie mozna normalnie pracowac
1
Kazik 2016-03-21 20:40:03
Ale jest pretekst zeby sie do kogos przyczepic i zwolnic go z pracy
uczciwy 2016-03-22 08:45:00
ale robicie z igly widly ... jak dla mnie to kamery moga byc. to faktycznie zwieksza bezpieczenstwo a nie ze to pretekst do czepiania sie.
ci, ktorzy tak pisza to najwyrazniej maja cos "za uszami" ze sie tak boja kamer.
jak ktos uczciwie robi swoje to nie ma powodu do obaw.
wiec przestancie siac panike.
1
a co 2016-03-24 15:27:07
a co tam za czystki
panikarz 2016-03-24 18:52:54
a jakie bezpieczeństwo? na metr kwadratowy dwóch pracowników, raczej nie da się nie zauważyć jak ktoś sobie pilnik gdzieś wsadzi :P
1
oko 2016-03-30 13:05:50
Kamery swoja droga, nie wiem jak to jest ze nowi pracownicy dostaja wiecej niz ci co robia dluzej, cos tu chyba nie gra i tak nie powinno byc, a w termie tak jest
3
izi 2016-04-02 11:13:00
I bardzo dobrze, oby więcej Kamer na całej Hali produkcyjnej przynajmniej nie będzie ściemniania. W Miastach też są kamery i też was obserwują czy chcecie czy nie.. Ja nie kumam robicie z E.B wręcz (wariata) to po co pracujecie w tej firmie? Jestem bardzo ciekawy czy Wy byście płacili swoim pracownikom za walenie w Ch....a
operator 2016-04-06 17:26:04
niestety wszystkie opinie negatywne są szczerą prawdą.
2
ja2211 2016-04-07 16:26:49
w jakich granicach sa zarobki ?
kar 2016-04-07 21:01:05
zalezy na jakie stanowisko, dla pracownika fizycznego to 19-20 brutto na start
ja2211 2016-04-20 21:55:19
dla malarza proszkowego z doswiadczeniem @kar
szarak 2016-04-21 16:27:05
słyszałem że w Termie "wesoło" :))))))))))))))))))))))))
3
cyrk 2016-04-21 16:45:12
ufoludki bez rękawiczek, a Edward z kolegami ujarani turlają się ze śmiechu przed monitorem :))), jeszcze disco polo brakuje i w rytmie disco z pilnikiem ihaaa iHaaa
2
Edward 2016-04-21 17:13:41
Ludziki łykają wszystko jak pelikany, to co mam robić :)
3
Pp 2016-04-22 17:47:31
Witam.
Jak wyglada rozmowa o prace na operatora cnc?Sprawdzaja cie w jakis sposob czy masz doswiadczenie np.czy potrafisz odczytac rys. Tech.itp zwiazane z ta praca.Z kim jest ta rozmowa?Dziekuje i Pozdrawiam
rykoszet 2016-05-04 18:06:32
Rozmowa:
1.Podnieś prawą rękę
2.Podnieś lewą rękę
3.Jesteś z kaszub
4.Czy chcesz pracować w sekcie
5.Czy Edward jest Bogiem
6.Nie chcesz umowy
7.Nie będziesz chciał podwyżki
8.Nie będziesz się udzielał

Odpowiedź TAK na wszystkie pytania i jesteś szczęśliwy...
5
błoto 2016-05-07 08:29:58
tak na serio to właśnie chodzi o to by nie wpaść w błoto, i ten portal temu służy, jest umowa ale jest mega dziwnie, są równi i równiejsi, dziwne metody, dziwne pomysły, dziwne oszczędności, dziwne wydatki, dziwne struktury, dziwne zasady, sporo dziwnych zachowań, jak ktoś jest dobry w zaciskaniu zębów i potrafi się podporządkować wszystkim dziwnością tej "organizacji" nie ma swojego zdania, dobrze przytakuje może spróbować, ale poza Kaszubami to chyba nie wielu ma wystarczające jaja by wytrzymać w tej "organizacji". I taki portal ma i plusy dla Termy bo ci którzy poczytają i nie chcą się bawić na zasadach EB, się nie zatrudnią nie będą stwarzać problemów i się zwalniać szybko, temu służy wymiana informacji
2
błoto 2016-05-07 08:30:13
tak na serio to właśnie chodzi o to by nie wpaść w błoto, i ten portal temu służy, jest umowa ale jest mega dziwnie, są równi i równiejsi, dziwne metody, dziwne pomysły, dziwne oszczędności, dziwne wydatki, dziwne struktury, dziwne zasady, sporo dziwnych zachowań, jak ktoś jest dobry w zaciskaniu zębów i potrafi się podporządkować wszystkim dziwnością tej "organizacji" nie ma swojego zdania, dobrze przytakuje może spróbować, ale poza Kaszubami to chyba nie wielu ma wystarczające jaja by wytrzymać w tej "organizacji". I taki portal ma i plusy dla Termy bo ci którzy poczytają i nie chcą się bawić na zasadach EB, się nie zatrudnią nie będą stwarzać problemów i się zwalniać szybko, temu służy wymiana informacji
1
max 2016-05-19 09:11:57
Witam opinie sa rozne ale chcialbym uslyszec opini tych którzy pracuja na produkcji ? .Mysle o pracy w tej firmie i sie zastanawiam jak tam jest moze mi to ktos tak uczciwie wytlumaczyc jak jest naprawde? jaka stawka ? umowa podobno jest ok no i co dalej?
oko 2016-05-27 12:14:10
Jak ktos chce pracowac w saunie codziennie to terma jest odpowiednia firma
2
mistrz 2016-05-31 15:42:54
Wiesz jak jest naprawde, dostajesz umowe na okres probny (3 miesiace) i dostajesz 14 na reke, po przepracowaniu okresu probnego daja ci 15 na reke i to dla doswiadczonego pracownika
1
kert 2016-06-16 13:22:32
jak chcesz za 2 kola pracowac to rob
1
xxxx 2016-06-27 15:05:57
W tej firmie nie doceniają nikogo!!!! Bedziesz siedziec nadgodziny, chodzic do 9 miesiaca ciazy do pracy i nikt nawet nie powie dziekuje!!!!
(Rozmowa:
1.Podnieś prawą rękę
2.Podnieś lewą rękę
3.Jesteś z kaszub
4.Czy chcesz pracować w sekcie
5.Czy Edward jest Bogiem
6.Nie chcesz umowy
7.Nie będziesz chciał podwyżki
8.Nie będziesz się udzielał

Odpowiedź TAK na wszystkie pytania i jesteś szczęśliwy...)

Dokładnie tak jest w tej firmie. Musisz spełniać oczekiwania, kierowac sie filozofia pracodawcy i donosić, wtedy masz szczęście i zarobki =)
7
Lol3k 2016-07-16 19:37:16
Kamery juz są od 6 miesięcy. Pozdrswism ten ktoś gość co to zaproponować dostał +10 :)
A za miesiąc -15 za jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
Jaczułajgis 2016-07-16 20:30:57
Dziady i nic więcej. Jak liczysz, że jesteś w czepku urodzony, bo znalazłeś fajną firmę i do tego zaledwie po trzecim wysłanym CV to się przeliczyłeś. Nie myśl, że będzie fajnie, bo za takie grosze odechce Ci się pracować już po miesiącu. Kilku nietykalnych nierobów będzie próbowało Ci udowodnić, że jesteś nikim i tanim robolem ...i wogole masz szczęscie, że żyjesz. Ja dziękuję Termie i odchodzę z końcem lipca, bo szkoda zdrowia, zwłaszcza psychicznego.
7
Pp 2016-07-19 19:39:43
Witam
Jaka jest stawka dla cnc operatora na poczatek i po jakims czasie?prosze o odpowiedz
Dzieki
Mama 2016-07-24 23:44:12
Smutne ale prawdziwe, tez pracowałam do ostatnich dni ciąży,ale gdy pozniej byłaPotrzeba bo dzieci chorowały nie powinnam brać wolnego bo to nie wg filozofii Edwarda. Nie szanuje ludzi i kiedys to do niego wróci.
3
Informator 2016-07-29 21:14:06
Pracuje tam chwile moze cos okolo miesiaca i powiem Wam ze gdy znalazlem ogloszenie myslalem ze trafilem do swietnej firmy lecz czas szybko zweryfikowal moja ocene.
Jezeli chodzi o oszczednosci ok rozumiem ale zeby stoperow nie bylo?
Jezeli chodzi o kamery ok rozumiem ale zeby co chwile dzwonic bo pracownik X szuka za dlugo paleciaka.
Ogolnie jezeli jestescie osobami ktore lubia "czuc nad soba bat" no to firma jest calkiem spoko lecz dla osob ktore maja swoje zdanie radze- UWAGA!

Co do umowy, moim zdaniem wszystko ok okres 3msc na dzien dobry tak jak w wiekszoci firm.
Temperatura, mozna sie przyzwyczaic przeciez kazdy kocha lato a takie 35°C przy otwartych bramach co to jest;)
Najgorsze jest to ze nie wiesz co mozesz powiedziec, bo nie wiesz kto doniesie pierwszy na Ciebie;)

Taka moja ocena po zaledwie miesiacu pracy tam, myslalem ze trafilem fajnie...a teraz przegladam ogloszenia i szukam innej pracy;)
Pozdrawiam
7
Upokorzeń nie ma tam konca '???' 2016-08-01 11:07:50
@Xoxoxo to nie premia tylko jak powiesz ze chcesz zarabiać np2500 to podziela to na 60% i 40% i z tych 40% beda Ci obcinać np na naprawę pieca, odśnieżanie, albo za to ze nie odesłałeś emaila z donosem... Czyli radZe powiedziec naprawde rozsądnie te60% zeby nie płakać bo Edward miał zły dzien i kazał nie wypłacić tuch40%... Edward to naprawde kawał bydlaka!!!!
A jego niewysoki podopieczny to kolejny zwyrodnialec
1
WHM 2016-08-04 16:24:06
Ta jasne. Będziesz miał nad sobą zajefajnego dyrektora IT, który wrócił z podkulonym ogonem. Gość bez jajek... Szkoda czasu. Pracy w IT jest pełno i to w różnych firmach. Poszukaj innych ogłoszeń lepiej.
1
Nic 2016-08-09 19:48:24
Bardzo do d... Chyba, że zaczniesz kablować kolegów to wtedy możesz liczyć na dobrą premię. Także jeżeli nie masz godności to jak najbardziej możesz tam zarobić.
2
Rado 2016-08-19 22:34:20
Czy chodzi o małego skrzywionego człowieczka - IT zarzadzający ? To jest dopiero zabawny dwulicowy człek
Co jest nie tak? 2016-08-22 20:37:36
Co z tą firmą jest nie tak? Po raz kolejny widzę ich ogłoszenie na stanowisko konstruktora. Chcę wierzyć, że tak prężnie się rozwijają ale wpisy, które widzę powyżej świadczą raczej o czy innym. Może się ktoś podzielić jak wygląda sytuacja np. w dziale konstrukcyjnym? Ile osób tam pracuje i jak wyglądają warunki pracy. Raczej "kołchoz" ?
Pozdrawiam,
PozytywnyWariat 2016-08-26 23:13:03
Zawsze NIE NA CZAS. odkąd pracuję w Termie byla przed 10 moze z 2 razy. Tak zazwyczaj jest 11. 10 jest w piątek? Dostaniesz dopiero w poniedziałek 13.. Czepiaja sie o terminowość pracownikow produkcji i doszukuja sie zawsze czegos by tylko poleciec z premii. Umowa jest 60/40 stala/premia. Ostatnimi czasy EB szaleje i czepia sie wszystkich. Kazdego dzialu. Chodza ploty ze to kwestia braku dofinansowania z unii bo ludzoe z gory dali ciała i firma nie mieści sie w slupku sredniego przedsiebiorstwa.
2
123 2016-09-06 17:00:34
Pracownicy nie rotują? Hah! To dobre :D
2
Narobiony 2016-09-16 12:28:28
Pierwszy raz się spotkałem taką firma gdzie ujawnia się zarobki pracowników czy to jest zgodne z kodeksem pracy?
9
Oburzony 2016-10-09 23:37:19
Ja z innej beczki, ponieważ cieżko z płatnościami od Terma, czy to juz jakieś poważne problemy finansowe ? Ktoś coś wie?
maciek 2016-10-10 08:34:43
E ta nie szukaliby ludzi jakby mieli problemy z płatnościami @oburzony nawet stażystów przyjmują więc to o czymś świadczy. Może zaszła u cb zwykła pomyłka?
2
byly pracownik 2016-11-03 21:17:50
To jest chore. Firma upada na dno. Pracownik roku Jarek B., typ który nic nie robi, ściemnia tak, że głowa mała, sam innym rozkazuje a on sam taki obibok. Dziwne, że Edward tego nie widzi. Dobry aktor z pana Jarka B. Dobrze, że skończyłem przygodę z tą firmą. Zwariować się da. Ludzi traktują jak robotów. (oprócz ukraińców bo to największa świętość...szkoda, że szef nie widzi, że oni niszczą całą robote... wcześniej kiedy ich nie było firma bardzo dobrze prosperowała..a teraz szkoda gadać) No a szef szuka tylko powodów żeby ciąć premie. Niedługo sami ukraińcy z nim zostaną..a firma upadnie. Szkoda patrzeć na to bo firma zapowiadała się całkiem inaczej a pan Edward był kiedyś innym człowiekiem dla których liczyli się pracownicy a nie teraz ich zmiesza z błotem.
15
filozof 2016-11-13 22:24:45
ciekawe czy pan edward dalby rade pracowac za takie pieniadze i za taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za wszystko tak jak zmusza swoich pracownikow
4
Strachu 2016-11-23 13:11:16
Takich osób jest więcej w Termie....temat rzeka
termal 2016-12-01 18:00:02
Edwarda nie interesują pieniadze tylko bycie dobrym człowiekiem hehe, te jego teksty to normalnie śmiech na sali jest powalonym gościem, ale ma swoich podwładnych w swojej sekcie którzy mu dobrze na jego widok. Ogólnie nie polecam tam pracy nie ma kierowników tylko liderzy którzy myślą ze wszystko wiedza a tak naprawde to NIC szczególnie lysa pala Marek frajer do kwadratu, jak najdalej od termy ja wytrzymalem pól roku, szkoda czasu i zdrowia
1
BJ 2016-12-02 09:20:30
Firma do niczego!
Nie polecam!
Produkcja leży bo nie wszyscy pracują (część podlizuje się).
Kadry śmiech na sali!
Rekrutacje-nie umieją zatrudniać ludzi!=kto je przyjął?
Wypłaty nie na czas!
1
olek 2016-12-06 12:32:22
masz racje,personaly to 3 hieny ktore czekaja na padline zero wiedzy a i pewnie wyksztalcenia,głównym celem jest tak edwardzie juz lece.MASAKRA
Bedac na rozmowie przeżyłem szok, zero wiedzy personalnej. Jak zapytałem o produkcje i maszyny jakie maja,co??? Dziwie sie temu Edwardowi ze trzyma takie osoby....
2
Carlos 2016-12-07 08:50:15
Zgodzę się z Wami, HR do wymiany!
Zostaw swoją opinię o Terma Technologie - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Terma Technologie