logo Kopernik S.A. Fabryka Cukiernicza

Kopernik S.A. Fabryka Cukiernicza

Toruń

Opinie o Kopernik S.A. Fabryka Cukiernicza

miłaj 2015-11-15 22:30
ta orientuje się. moj były kierownik z gum powiedział ze zarabia tyle co jego przedstawiciele tylko jak zrobia premie to ma ok 5000. najlepiej zarabia na katarzynkach 60g.
kret 2015-11-15 22:35
jak masz ochote zakonczyc kariere w fmcg i szukasz skutecznego sposobu na wykonanie tego. to spoko kpoernik ci pomoze. brak towaru na wymiane i zla rotacja sprawiaja ze na sklepach jestes szmata do wycierania kibla. nie potrzbny na sklepie nikomu. zło konieczne pokazujesz swoja twarz w firmie ktora ma cie za nic. i po roku kojarza cie z wyrobami nie rotujacymi i nic nie znaczacymi "bez kopernika sklep bedzie istniał"nie polecam daj se spokoj za 1386 na reke
1
dario z rzeszowa 2015-11-15 22:40
bo w koperniku te 30% to zarobek dla pan z biura i reszty ktorzy cie musza pilnowac i dla nich jest ok bo to oni cie przyjmuja i za to musisz im sie odplacic. nie polecam tego syfu. lepiej idz do biedronki na kase tyle samo zarobisz !
12345 2015-11-18 21:38
Nawet bez doświadczenia przyjmują jak tylko się ktoś naiwny trafia. To będziesz miał już 1,5roku +3 miesiące w koperniku doświadczenia bo albo sam tym jeb.. albo cię wyp...
Brygadzista 2015-12-04 19:31
"Gratuluję" wszystkim, którzy "rozumieją" i zgadzają się na 1370zł netto pensji podstawowej, a do tego w porywach raz w roku 3000 z premią. Jak widać po wypowiedziach są tutaj tacy. Powiem Wam jedno wymoczki - widocznie zasługujecie na upodlenie zgadzając się na warunki rodem z Bangladeszu. Jeśli mi powiecie, że da się dobrze i godnie żyć z pensją 2000-2500 netto, utrzymać rodzinę, pojechać na wakacje, kupić mieszkanie - to zdradźcie tajemnicę swojego sukcesu. PH nie powinien mieć mniej niż 2000 netto podstawy, a z premią nie powinien schodzić poniżej 3000zł na rękę. Jeśli firma nie jest w stanie płacić na tym poziomie, to nie warto tam aplikować. Niech dyrektorzy handlowi sami jeżdżą po klientach!
3
były ph poludniowa wschodnia polska 2016-01-03 00:46
zarobki jak dobrze sie postarasz to zarobisz 2500. 2000 podstawa 1000 premia za target, koszyki dwa po 500. brutto czyli 4000 brutto - 33% rentowe zus i podatek. i potracaja choc nie widac za samochod. na reke 2250 wiecej nie wezmiesz bo zawsze ci cos uwala
Kim Jon Nam 2016-01-09 11:14
zero socjalu żadnych praw tylko obowiązki nawet wigilii nie robia dla ludzi Z produkcji i ph ,o bonach na święta zapomnijcie jako były nie polecam nikomu,ani perspektyw ani kaski non stop kontrola a rksy to 3 sort. Paru dobrych Ph marnuje swój czas a żal patrzeć bo za to samo gdzie indziej mieliby 2000zl więcej
bagatelka 2016-01-28 00:40
zapewniem cie ze pomnijeszanie twych wynikow ma miejsce. i kopernik ma w d... prawio jesliwatpisz to zatrudnij sie jako ph i sama zobaczysz jak to jest ciezko. pracujac dla tej firmy stracisz zdrowie po pol roku. a kase starcisz po miesiacu zarabiajac 1400 na reke
Roman 2016-02-05 14:55
Podobno podnieśli pensje i na okresie próbnym jest teraz 2300 brutto podstawy, a po 3 miesiącach 2800 brutto. Jest to prawda ?
zaraz 2016-03-07 19:31
Masz taką podstawę jaką sobie wynegocjujesz... poza tym patrzą na Twoje doświadczenie, jeżeli jesteś świeżakiem to zbyt dużo nie zwojujesz, jeżeli pracowałeś kilka lat jako ph możesz wynegocjować odpowiednią kwotę. Premie do wyrobienia. Jeżeli robisz swoje nikt gps się nie czepia.
wafel tatralny 2016-04-21 21:54
wykazujesz się bardzo slabą wiedza na temat wafli w czek. teatralne to pulkowniki. doucz się w tejkwesti izabieraj stanowisko .!
handlowiec 2016-04-21 22:20
w tej firmie na stanowsiku ph jest suuuper. polecam bo pracuje. zdazają się jakies wpadki ze strony pracodawcy.jako czysto polski kapitał (to bardzo ważne) warto u nich pracować z poswieceniem. zarabiam 3000 na reke pracując 10 h. jeśli jesteś na tyle dobry by zmierzyć się z tym nielatwym fachem to goraco polecam. zarzadzajacy sprzedażą jest mistrzem w swej dziedzinie i potrafi zrobić cuda by wynik się spiał a ty zarobisz. jeden warunek... musisz chcieć pracować i poswiecic się inaczej nie aplikuj szkoda czasu.
1
kolegaph 2016-04-22 13:04
koledzy a jakimi tam autami jeżdzą p.h bo jeżeli mam pracować 10h to seiczento albo żuk izoterma to nie wchodzi w rachubę..
koto 2016-04-22 18:04
Fiesta 2015r za kazdą rysę z wypłaty ci uwalą
4
Lea 2016-06-15 23:36
Dla kierujących firmą nie liczą się ludzie- niestety ...Brakuje szkoleń z misji zespołu dla kierowników , jezeli robisz plany i masz wyniki a potem cię zwalniają to co tym myśleć ?? Zostajesz zwolniony bez przyczyny bo trudno ją znaleźć. Polecam poznać przełożonych PH bo firma to jedno a kto zarządza PH to drugie. Henry Ford kiedyś powiedział mądre słowa " Zabierzcie wszystkie moje pieniądze a zostawcie ludzi , to zbuduję wszystko od nowa ! "Życzę firmie takich liderów bo oni tworzą opinię ,sprzedaż, postrzeganie , autentyczność. Produkty są rewelacyjne a zarządzający regionami ??? CZy nie powodują spadku obrotu poprzez swoje działania ? Pracowałam 18 lat jako PH i takiego podejścia do pracownika nie widziałam w poprzednich dwóch firmach.
4
Video Ok 2016-06-16 07:21
Jedna wielka zdemoralizowana banda hotelowych kolesi bez pojęcia bez pomysłu bez szans ale coz niech szczury dalej leczą się kanalowo Są ludzie, którzy widzieli to i owo a ss w rękawie to podstawa moi E mili...
4
Ciasteczko 2016-08-11 09:49
Ciężko jest wyrobić plan który w każdym następnym miesiącu jest podnoszony a poza tym resztą do wytrzymania jak się pracuje i nie obija wypłata trochę niska
Ciasteczko 2016-08-11 20:47
Prowizja jak ja pracowałam była niedawno 2000 brutto jak region nie wykona 80% planu i ty nie wykonasz swojego targetu w 90% to nie masz prowizji tylko gołą podstawę
Ciasteczko 2016-08-11 20:48
Prowizja jak ja pracowałam była niedawno 2000 brutto jak region nie wykona 80% planu i ty nie wykonasz swojego targetu w 90% to nie masz prowizji tylko gołą podstawę
ph 2016-08-18 20:21
pracuję w Koperniku ponad 8 miesięcy i nigdy nie zeszłam poniżej 3 z przodu, a nawet 4 widuję... system premiowy jest jasny i przejrzysty, co najważniejsze nie jest stały... za realizację targetu dostajesz odpowiednią kwotę a za każdą nadwyżkę dodatkowo płacony określony procent... więc możliwości są ;-) praca jest ok ale trzeba się napracować by zrealizować targety.
Ph 2016-08-25 06:43
Ph = przedstawiciel handlowy
Ciasteczko 2016-10-05 09:35
Znów rekrutują na ph jest dużo ogłoszeń.
Wymieniają wszystkich ph?
CO ZA CHORA POLITYKA FIRMY
nowaaa 2016-10-06 11:20
Jakies opinie na temat pracy na produkcji stanowisko pakowacz?
Ciasteczko 2016-10-06 11:53
Najlepie zwolnić przedstawicieli którzy pracują i znają sklepy i zatrudnić nowych którzy nie wykonają planu i dostaną tylko podstawę bez premii. Zaoszczedzą.
Buba 2016-10-19 07:20
Otwierają projekt na sieci i w związku z tym szukają ph.
Buba 2016-10-19 07:21
Zaczynaja projekt na sieci i w związku z tym szukają ph.
Ciasteczko 2016-10-19 09:23
Auto dają podstawa 2000 brutto była niedawno jak pracowałam i za każdą ryske na samochodzie
150 zł kary
Obecny ph 2016-10-19 10:57
Warunki finansowe są o wiele lepsze niż kiedyś, więcej możliwości zarobkowych, dodatkowe aktywności premiowane, auto ford Fiesta van gps, pracujesz 8h, robisz swoje nikt się niczego nie czePia...
Ciasteczko 2016-10-19 14:29
Jak trzeba zrobić target i wystawić standy to wyjdzie więcej godzin i wizyty u dystrybutorów. Ogólnie praca nie jest zła
biotechnolog 2016-11-17 00:00
Czy ktoś z Państwa orientuje się jak wygląda praca w laboratorium?
lepiej nie wiedziec kto! 2016-11-29 23:49
szanowni panstwo. chciałem uciąc dywagacje na temat warunkow pracy i ztrudnienia. trzeba pracowac i trzeba robic wyniki. kazda jednostka ktora nie spelnia wymogów bedzie exterminowana. nikt nie bedzie placil za nie robienie wynikow. kazdy musi sie utrzymac i zarobic na biuro ktore jest poczatkiem i koncem tej fabryki... zarty sie skonc zyly , nikt nie bedzie placil za sama obecnosc i deklaracje . czy wszystko jest jasne ?
Ciasteczko 2016-12-01 08:19
Ładnie nazywa pan pracownika jednostką
Nie jest człowiekiem tylko jednostką i można zawsze wyrzucić z pracy jak nie wykona kosmicznego planu
1
katarzynka w czekoladzie 2017-02-02 18:42
zarobki 2300 brutto
flota ford fiesta Gps za kilometry prywatne placisz 2pln za kilometr brak towaru na wymiane brak wsparcia marketingowego.... na poludniu rzadzi cham który nie umie nic jak tylko straszyc zwolnieniem. ogłoszenia leca non stop ze przyjma .. za badania wstepne psychologiczne placisz sam.. jestes dobrym ph to sie przyjmij do nich i napisz czy nie miałęm racji. ogolnie to starch bo jak cie zwolnia dyscyplinarnie to masz pozamiatane .
1
Ciasteczko 2017-02-06 14:00
Zgadzam się też pracowałam tylko że za 2000 tyś brutto plus premia.wylatuje się szybko za nie wykonanie planu.trudno to wykonać jak brak towaru na wymianę i na promocję
kandydat 2017-02-27 16:17
Jakie są zarobki na produkcji?
Zuzanna 2017-03-02 09:21
@Ciasteczko długo pracowałaś w Kopernik S.A. Fabryka Cukiernicza? Co jeszcze możesz nam opowiedzieć o warunkach pracy w firmie?
Ciasteczko 2017-03-06 10:22
Pracowałam 1 rok i 6 miesięcy. Pracuje się ok
było ciężko z wymianą towaru po terminie
Duże ciśnienie na wykonanie planu mało towaru
Gratisowego do zwiększenia sprzedaży, drogi produkt słabo ratujący że względu na cenę.
Nie są się w tej pracy obijać trzeba ostro pracować i wtedy nikt się nie czepia.umowa o pracę i można prywatnie jeździć samochodem 250 km w mc
Zuzanna 2017-03-08 10:51
@Ciasteczko dziękuję za dodatkowe informacje. A czy firma zapewniała pracownikom szkolenia/możliwość rozwoju?
Ciasteczko 2017-03-09 12:09
Mówią o szkoleniach ale ja nie miałam.
Jeździłam jeden dzień z ph z innego regionu i to było takie szkolenie.w jeden dzień człowiek nie nauczy się nic .potem samemu do wszystkiego się dochodzi metodą prób lub podpytuje się innych
Ph jak rozwiązać lub załatwić sprawę
Zuzanna 2017-03-09 12:58
@Ciasteczko rzeczywiście jeden dzień to mało na poznanie tajników pracy. Czyli dobrze rozumiem, że inni przedstawiciele handlowi byli pomocni? Można w pracy polegać na ich doświadczeniu i radach?
Na szczescie były ph 2017-04-10 08:15
Radzę omijać szerokim łukiem. Na rozmowie mówią jedno, a w rzeczywistości jest inaczej. Totalne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Sklepy pozadłużane, brak deputatu i pomocy z góry. Regionalny ma związane ręce bo kolo nad nim na nic nie pozwala. Praca na żenującej podstawie. Ludzie w lidlu maja większą podstawę. Oczywiście podczas rozmowy nikt nie powiedział, że dostaniesz swoją premie tylko wtedy gdy regionalny zrealizuje sprzedaż do dystrybutora na poziomie 80%. Zero benefitow. Zero opieki medycznej. Jak przyjmujesz się do firmy to za psychotesty sam płacisz- nie zwracają pieniędzy. A jak się odezwiesz to jedna wielka awantura. Ktoś wyżej napisał, że pracownicy to jednostki. Tak zgadza się. Nawet nie jednostki a numery w tabelce. Wprowadzona z nowym rokiem polityka zarządzania to dowalic ph karę finansową za wszystki. Za nie zrobienie odpowiedniej ilości zamówień, za rysę na samochodzie, za przekroczone kilometry albo jak nie wykonasz zadania nie dostaniesz wypracowane premii Jak masz auto zastępcze bez gps to flota siedzi i sprawdza na google maps czy przypadkiem za duzo kilometrów nie zrobiłeś. Ludzie są tak podminowani, że powolutku fala zwolnień się zacznie.
3
bystry potok 2017-04-11 23:28
chyba nie skorzystam z zaproszenia do pracy na region slask.... z tego co tu czytam to moga z tego wyniknac same problemy..... pytałąm u durała o warunki dla kopernika i nie ma co sie interesowac.. najkpierw niec hsie posplacaja potem niech szukaja ludzi... nie mam zamiaru markowac tej firmy swoimi ukladami na sklepach bo tylko starce. poczekam poszukam na pewno cos znajde.. ale powaznie daja 2300 brutto czy to tylko zart.?
Fuck Black 2017-04-12 07:21
Jedna wielka porażka. Najlepsi ph już odeszli w 2016. Zostało tło i banda kolesiów z krajowym nieudacznikiem.
Zuzanna 2017-04-12 09:04
@Fuck Black dlaczego tak oceniasz firmę? Co uważasz za porażkę?
stick 2017-04-12 17:56
a na jaki konkretnie terenie miałaś pracować??
były 2017-04-12 17:59
Myślę, że to co się dzieje w firmie. Zarabia tylko jeden region Toruń, reszta Polski leży.
Zuzanna 2017-04-13 09:01
@były wiesz może co jest powodem takich różnic?
Fuck Black 2017-04-13 09:37
Klimat...
2
Dystrybutor 2017-04-17 20:45
W Toruniu nawet jak kupę zapakujesz w opakowanie kopernika to się sprzeda. Niestety jak pokazują wyniki reszta Polski nie jest aż tak chłonna na nowości. Wprowadzili w zeszłym roku nowości, które wszędzie się przeterminowały. Począwszy od kulek przez niesamowicie drogie pierniki do kolejnych nadziewanych. Idealnym przykładem jest teren Częstochowy i okolic. Najważniejsze sieci w 90% z zaległościami. Obecny ph przyjeżdża i tylko się odbiją. Szkoda chłopaka. Firma oczekuje, że przyjdzie nowy PH i cudem zacznie kręcić biznes nie dając NIC na zaległości. Kariera na tym terenie to max 3 miesiace. Jeżeli ktoś Wam odradza pracę w tej firmie to nie bez powodów.
Kordek 2017-04-18 18:30
Tak 2300 brutto
Zostaw swoją opinię o Kopernik S.A. Fabryka Cukiernicza - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kopernik S.A. Fabryka Cukiernicza