brak logo

OCRK Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o OCRK Sp. z o.o.

Obserwator 2016-08-04 11:57
@pan radar Skoro ilość klientów stale rośnie, to i eksperci są potrzebni żeby móc wszystkim klientom zapewnić obsługę - proste.
fgvc 2016-08-10 16:02
Ciekawe czy duże jest zainteresowanie?
lkj 2016-08-11 11:04
Nie wiecie czy zaczęła się już rekrutacja na stanowisko kierownika zespołu kadrowo- płacowego? Dużo osób się pokazuje w firmie ?
lkj 2016-08-11 11:04
Nie wiecie czy zaczęła się już rekrutacja na stanowisko kierownika zespołu kadrowo- płacowego? Dużo osób się pokazuje w firmie ?
gość 2016-08-13 15:11
Cześć, nie orientuje się ktoś czy w najbliższym czasie będzie rekrutacja na pracownika biurowego?
Nela 2016-10-07 11:59
Jest nowe ogłoszenie, firma poszukuje Koordynatora/Pracownika biurowego.
fej 2016-10-07 21:30
teraz z tego co wiem to potrzebny im Konsultant w Dziale Obsługi Klienta B2B jest, ciekawe tylko żeod września nikogo nie mają...
maja 2016-10-24 17:37
Wie ktoś kiedy zaczyna się kolejna rekrutacja??
Nela 2016-11-04 13:57
@maja trwa rekrutacja na pracownika biurowego i na specjalistę ds kadr i płac - są nowe ogłoszenia.
jasia 2017-01-16 14:19
duża rotacja - omijajcie
2
rotacja 2017-01-17 07:38
zgadza się - duża rotacja, co chwilę ktoś awansuje i przechodzi ze stanowiska na stanowisko albo się szkoli, żeby móc iść dalej... ;)
8
ja 2017-01-24 21:07
Kontra szybciutka. O 7.00 zaczęli pracę o 7:38 już odpowiedź. Brawo czujna kadra.
Prawda ze jest rotacja i to bardzo duża. I skończcie ukrywać prawdę.
Żadna kontra tutaj nic nie da. Opinie o pracy u was już dawno znana.
jedyny Plus pracy to umowa o pracę i praca w fajnych godzinach.
Ale traktujecie ludzi jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zwalnianie bez podawania przyczyn i to świetnych specjalistów.
Pracy nie polecam chyba że ma się dobre plecy.
Aha i donosy są bardzo w cenie
4
pracownik 2017-01-26 11:01
jeszcze nie spotkałem pracownika, który by po zwolnieniu nie twierdził , że był super specjalistą a wyleciał bez przyczyny lub bo go ktoś nie lubił . To taki standard . Ale nie każdy ma na tyle mało godności aby pisać takie bzdury jak ta powyżej . żenujące i żałosne :)
5
Chcący aplikować ...? 2017-01-26 21:18
Hej, a napisz jeszcze co znaczy "fajne pieniądze"- tzw ile "na rękę".... na konto? 2ooozł jest? a może można i 3000 zł wyciągnąć- z premiami oczywiście .... czy są jakieś benefity pozapłacowe (typu prywatna opieka medyczna, ubezpieczenie emerytalne czy karta multisport)?- to też jest bardzo ważne- a przynajmniej wynegocjowane dobre warunki (benefitów) przez Pracodawcę dla pracownika- jest coś?
2
Anna 2017-02-07 10:35
Praca na start za najniższą krajową, awanse są, ale nie oszukujmy się - nie każdy awansuje i teraz pytanie do tych, co pracują na wprowadzaniu danych: jak długo tam pracujecie? Czy wprowadza tam ktoś tarcze od np. roku? Nie, tak więc darujcie sobie bajki, że wszyscy awansują stąd rotacja (chyba znaczenia tego słowa nie rozumiecie). Benefity dodatkowe są, ale przy takiej ilości nadgodzin prędzej skorzystać z opieki medycznej niż z karty fitsport. Pozdrawiam
1
Pracowniczka 2017-02-08 19:46
Pracowałam w kilku firmach, w jednych było fajnie, w innych nie. Ale żeby wylewać swoje żale na forum? Znasz firmę w której nigdy nie było zwolnienia pracownika który się nie nadaje? Jeśli chodzi o awanse i zmiany w firmie, to tak dużo się dzieje, że pracownicy sami nie mogą nadążyć za szkoleniami :-) a nadgodziny? Owszem są około 10ego, ale zdarzają się one też przy pracy w sklepie czy restauracji. I teraz zastanów się gdzie wolisz pracować, żadna praca nie jest gorsza, każdy ma wybór. Wszystko zależy od Ciebie, a że najniższa krajowa ?tylko przez krótką chwilę , w moim przypadku przez dwa miesiące :-) pozdrawiam serdecznie
3
z 2017-02-11 10:33
Cały czas są rekrutacje, z tego co widzę ciągle jest ogłoszenie, że przyjmą pracownika biurowego. Jednych przyjmują, drugich zwalniają. Z tego też powodu moim zdaniem mają mało osób na wprowadzaniu co są w tym naprawdę dobre bo zamiast porządnie wyszkolić jednych, wolą wziąć następnych i od zera zaś uczyć. A chyba lepiej wyszkolić kogoś kto np. robi małe błędy czy jak w jakimś przypadku mu coś gorzej pójdzie, a są przeróżne sytuacje przy analizie tarcz, każdy się uczy na błędach niż uczyć kogoś kto zaczyna od wiedzy zero na ten temat i nie ma doświadczenia, ale to już taka polityka firmy.
kasia 2017-02-13 14:15
Myślę, że jest to portal do dodawania opinii i bardzo dobrze, że ktoś napisał jak jest, nie jest to wylewanie żali, nie ma też konieczności komuś pisać, że nadgodziny są też w sklepie itd., pracownik lub były pracownik pisze jak jest, żeby inni wiedzieli. Nie w każdej firmie jest tak duża rotacja, ani też nie w każdej firmie są nadgodziny regularnie, ja osobiście po tego typu opiniach wiem, że nie zdecyduję się na pracę w ocrk, gdy do mnie zadzwonią. Pozdrawiam.
P.S. po opiniach też widać, że kadra kierownicza czuje się zobowiązana czuwać nad opiniami tu wystawianymi, co poddaje w wątpliwość dobrą atmosferę w firmie
1
rotacja 2017-02-13 17:30
a co to znaczy "duża rotacja"? ilu pracowników w miesiącu zwalniają?
A. 2017-02-13 19:31
Rotacja - a propos znaczenia tego słowa. Rotacja byłaby gdyby pracownicy byli zastępowani innymi pracownikami, a tak w OCRK się nie dzieje. Statystycznie zwalniany jest śmiem twierdzić ok. 0,33(3) pracownik miesięcznie. Pracuję w firmie rok i w tym czasie, z tego co wiem oczywiście, zostało zwolnionych 3 pracowników. Zwolnionych w takim sensie, że dostali wypowiedzenie. Bardzo istotne jest to, że nie było to zwolnienia bez ostrzeżenia, były sygnały, czas na poprawę, druga szansa, trzecia szansa.. Niektórzy z tej szansy skorzystali i awansowali, inni nie podołali lub zwyczajnie się poddali. Z drugiej strony, są osoby, którym nie przedłużono umowy na okres próbny. I w tym przypadku nie było to bez ostrzeżenia, szansy czy jakiegokolwiek sygnału. Niestety, ale niektórzy ludzie co się zatrudniają oczekują, że awans im się należy jak psu buda, według takich najlepiej nic nie robić i czekać, aż na tacy przyniosą mi umowę i nowe stanowisko (malowanie paznokci, czytanie książek, facebook, przesiadywanie na kawie w kuchni, unikanie pracy.. to wszystko widać!). Nie dziwię się, że potem wylewają żale na forum i wystawiają negatywne opinie :) Osobiście nie znam osoby, która jest z pracy w OCRK niezadowolona :D Pracuje Nas tam naprawdę sporo, regularnie są nowe rekrutacje, szkolenia, awanse. Dlaczego są rekrutacje? Bo firma się rozwija i potrzebuje więcej pracowników. Kto nie wierzy, niech wejdzie na stronę OCRK i zobaczy ilu pracowników przybyło w ostatnim roku czy dwóch. Trzeba podkreślić jedną rzecz - to nie jest praca dla każdego. Jak nie masz chęci dać czegoś od siebie - nie chodzi o czas na nadgodzinach bynajmniej - nawet nie składaj CV. To praca dla ludzi ambitnych, gotowych poświęcić trochę czasu na naukę - no i uprzedzając marudzących i żalących, to nie jest sesja na medycynie, nauczysz się tego w jeden wieczór, może dwa ;) Najważniejsze co daje mi praca w OCRK to satysfakcja, mam ją w 100 %. Ex aeuqo jest atmosfera, dobra, bardzo dobra, bardzo bardzo dobra :D Kolejnymi plusami to wsparcie kierownictwa, godziny pracy, wynagrodzenie. Gdybym miała zmienić jedną rzecz, to nie wiem czy bym coś znalazła, piszę to naprawdę szczerze :) Podsumowując - jak zadzwonią i stwierdzisz, że jednak nie chcesz pracować w OCRK, cóż Kasiu twoja strata ;)

P.S. fafarafa po dwóch miesiącach się rozejrzałam i co? To samo ;)
7
Odp-kat 2017-02-14 14:46
zastanawiam się kto z zadowolonych pracowników wchodzi na gowork wystawić opinię
pracownik 2017-02-15 13:17
Ci co się mega wkurzają jak ktoś piszę taki bzdury , które pośrednio kwalifikują ich do mało ambitnych osób pracujących u jakiś wariatów . Ty byś się nie wkurzył ? A piszą to osoby , które totalnie olały pracę , lub się do niczego nie nadawały i próbują jak to zwykle bywa zrobić z siebie ofiary .
4
ex pracownik 2017-02-16 11:13
Nie mam złego zdania na temat osób tam pracujących, wiem, że można się tam wiele nauczyć, ale no przestańcie pisać, że rotacja wynika z rozwoju firmy, przecież rotacja to zwalnianie i zatrudnianie pracowników, na pracabielsko co chwile są ogłoszenia, zatrudniają nie pojedyncze osoby tylko po kilkanaście naraz., a opinie tutaj mają na celu uświadomić osoby, które chcą zmienić pracę - praca w ocrk to duże ryzyko, osoby, które są bezrobotne niech idą do Was - niczego nie ryzykują za każdy przepracowany dzień będą mieć zapłacone, po pracy w ocrk można dostać zatrudnienie u konkurencji czy w firmie transportowej, ale trzeba wyraźnie napisać, że specyficzne jest u Was zatrudnianie i zwalnianie. Osoby, które awansowały i awansują dalej są z pewnością ambitne i nikt Ci tego nie odbierze. pozdrawiam,
2
dokol 2017-02-16 14:00
Nikt nie twierdzi , że rotacja to rozwój firmy , w każdej firmie jest rotacja , problem stanowi jej wielkość . W OCRK jest ona bardzo mała a ogłoszenia o pracę wynikają z rozwoju firmy co potwierdza lawinowy sumaryczny wzrost zatrudnienia w spółce.
6
joa 2017-02-20 10:31
Zostałam zwolniona i potwierdzam, że jest rotacja, kiedyś piątek był sądnym dniem, teraz to już każdego dnia widzi się odprowadzanych do wyjścia pracowników. Trochę nieludzkie jest takie traktowanie bo chyba każdy chciałby się chociaż pożegnać ze współpracownikami
7
zzj 2017-03-24 15:43
kasa słabo, atmosfera słabo, rotacja ogromna - dziwne miejsce, nie polecam
3
Malwina 2017-03-25 09:01
jak po dwóch latach pracy można zarabiać prawie średnią krajową startując od minimum, a wystarczy odrobina zaangażowania to rzeczywiście "słabo" :)
4
jan 2017-03-29 16:03
tylko po co startować od minimum
1
peg 2017-04-04 23:28
Trzeba mieć doświadczenie związane z czasem pracy kierowców itd. czy sami uczą/są szkolenia?
info 2017-04-05 19:32
szkolenia od zera, ale trzeba się uczyć, bo same szkolenia nie wystarczą
peg 2017-04-06 15:53
Aha, rozumiem, dzięki
Jaśfasola 2017-04-09 11:04
Czy ktoś może powiedzieć jak wyglada test na drugim etapie rekrutacji? Ciężko jest go zdać? I czego się na nim można spodziewać ?
test 2017-04-10 19:39
Test na podstawie rozporządzenia, które jest wysyłane mailem po rozmowie. Pytania zamkniete abcd, otwarte i na myślenie :)
3
Majka 2017-04-20 13:33
Jak wyglądają zarobki ?
1
jaśka 2017-05-05 14:38
Najniższa krajowa, plus premia 200 zł, przy awansach więcej, bodajże po trzecim 3000
Zainteresowany pracą 2017-05-16 15:57
Jak wygląda praca w dziale zajmującym się prawem pracy? Słyszałem, że oferują szkolenia i 2200z zł na okresie próbnym. Po przeczytaniu wymagań w ofercie też nie wydają się jakieś kosmiczne. Mimo wszystko chciałbym wiedzieć jak wygląda tam naprawdę? Jak wygląda praca, czy dużo pracowników w dziale i czy można liczyć na pomoc wazie problemów.
Black&White 2017-07-06 17:21
Patrząc na OCRK z dłuzszej perspektywy czasu - dobrze się mają te osoby, które wiedzą z kim trzymać. Owe osoby również dobrze się wypowiadają. Reszta ma się marnie. Najniższa krajowa, mydlenie oczu, atmosfera spięta, trzeba cały czas trzeba uważać i wprowadzać na akord. Osoby obeznane wiedzą jakie koperty brać (od jakich opiekunów), syf zostaje, jest tam jedno wielkie cwaniactwo.
BARDZO DUŻA ROTACJA.
Z osób, które ze mną się zatrudniły nie pracuje już ani jedna.
Naobiecują, że z wszystkim się można dogadać, jak przyjdzie co do czego, człowiek się nie liczy (chyba, ze jest to na sanym poczatku współpracy, wtedy owszem, da się)
Rozstanie z nimi też jest karygodne, świadczy to o poziomie (a raczej jego braku) firmy.
Wiedza, którą się tam nabędzie hmmmm przyda się do uniakania takich miejsc.
1
neutralna poglądowo 2017-07-11 15:33
Są plusy i minusy tej pracy, jak każdej, jednak opinia Black&White 2017-07-06 17:21 jest jak najbardziej zasadna. Jedni na pracy w OCRK wyjdą dobrze, inni nie. Zwolnieni i tak wyjdą bogatsi o doświadczenie, które zaprocentuje w firmie transportowej czy po prostu konkurencji OCRK. Nie zwalniałabym się jednak ze stałej pracy, żeby spróbować w OCRK swoich sił, za duze ryzyko, nie dla tego, że się nie sprawdzisz, ale zwyczajnie możesz "nie siąść" kierowniczce. Pozdrawiam Was wszystkie!
2
ona 2017-07-24 18:10
mój znajomy tam pracuje, nie ma zadnych pleców, po prostu jest ambitny i sie uczy i sam doszedl w ciagu 3,5 roku do pensji ponad 3 tys na reke
6
Mała czarna 2017-07-29 13:12
Marketing mocno się stara:)
1
gosc00 2017-08-03 11:16
Czy test w OCRK jest trudny ? Łatwo do zdać czy też ciężko ? Mam pytanie jeszcze odnośnie nadgodzin, czy są płatne?
Marta 2017-08-07 11:44
Test jest na podstawie rozporządzenia, które wysyłane jest po rozmowie jeśli się zakwalifikujesz. Jeśli się przygotujesz nie jest ciężki. Nadgodziny są do wybrania albo do wypłaty. Także wszystkie zasady pracy są jasno podane.
6
Edyta 2017-08-10 11:05
@Marta piszesz, że zasady pracy są jasno podane. To chyb jest plus, że pracownik wie na czym stoi? Czy uważasz, że dzięki temu warto polecić firmę OCRK jako pracodawcę dla poszukujących pracy?
Obiektywny 2017-09-04 20:19
Jeda wielka ściema. Potrafia tylko ładnie mowić przy zatrudnieniu. Po zatrudnieniu już nie jest tak kolorowo. Wielki bałagan, opryskliwi ludzie bez perspektyw. Firma brnie w strinę korpo kontrolującego każdy twój ruch. Jeżeli masz coś innego na oku, to rozważ kilka razy czy napewno chcesz być elementem tej beznadziejnej firmy.
2
Justyna 2017-09-06 11:53
Czy mogłabym się dowiedzieć jakie są aktualnie zarobki na okresie próbnym a jakie później?
Czy częste ogłoszenia wynikają z dużej rotacji?Pracownicy sami się zwalniają czy zostają zwolnieni?
Jaka ogólnie panuje atmosfera i czy ludzie OK?
1
Justyna 2017-09-06 11:53
Czy mogłabym się dowiedzieć jakie są aktualnie zarobki na okresie próbnym a jakie później?
Czy częste ogłoszenia wynikają z dużej rotacji?Pracownicy sami się zwalniają czy zostają zwolnieni?
Jaka ogólnie panuje atmosfera i czy ludzie OK?
1
pracownik 2017-09-08 15:55
Zarobki najniższa krajowa + premia do 200 zl. Zależy od ilości wprowadzonych tarcz.
Pracownicy często zwalniani bez powodu. Na pytanie o powód zwolnienia firma mowi"nie muszę się Tobie tłumaczyć". Ogolnie bardzo odradzam. Szloda czasu i nerwow.
Po zwolnieniu nawet rzeczy osobiste ciężko odebrać. Nie mówiąc już o możliwość pożegnania się ze wspolracownikami. Nikt tam nie zna dnia ani godziny kiedy go zwolnią.
Bawią się w korpo jednak do zarobków w korpo im daleko
4
Edyta 2017-09-13 09:00
@pracownik czyli Ty zostałeś zwolniony? Nie wiesz z jakiego powodu tak? Czemu jest ciężko odebrać rzeczy osobiste? Firma zabrania wstępu osobom zwolnionym? Mógłbyś nam wszystkim to wytłumaczyć?
wyjaśnienie 2017-09-13 13:14
Parę postów wyżej jest informacja odnośnie zwolnionych "bez powodu". Każdy, kto chociaż trochę myśli wie, że ilość szkoleń, które oferuje firma jest mega kosztowna. Jeśli ktoś uważa, że ma sens zwalnianie kogoś za nic, bo komuś się coś nie spodobało, to chyba zupełnie nie zna się na biznesie. Szkolenia to koszt dla pracodawcy i logicznym jest, że jak już się inwestuje, to się chce coś z tego mieć. A jeśli się ktoś nie nadaje, to sorry.
Co do kwestii odbioru rzeczy osobistych.. To kłamstwo i radziłabym to wyprostować oficjalnie, bo przypominam, że w Internecie nie jest się anonimowym, tak jak to się niektórym na tym forum wydaje. Osoba odchodząca zawsze ma możliwość spakowania się, więc nie wiem co to za oszczerstwa.
Jeśli chodzi o wstęp do firmy - każdy ma możliwość wejść na recepcję, natomiast hala jest wyłącznie dla pracowników.

PS. Każdemu radzę sprawdzić na własnej skórze jak jest, a nie czytać żale wylewane przez osoby zwolnione. Rozumiem, że komuś jest szkoda, że stracił pracę w stabilnej firmie, która się rozwija i dodatkowo inwestuje w pracowników i nie chce, żeby inni mieli lepiej. Natomiast pewne historie trzeba włożyć między bajki... Chociaż żeby nie było, jeśli nie macie ochoty się angażować, uczyć, rozwijać, nie macie co składać CV do OCRK.
5
pracownik 2017-09-13 22:36
Oj coś poznikaly komentarze. Czyżby Szanowna OCRK zapłaciła aby usunąć źle opinie.
Więc kochani przyszli kandydaci odpuscie sobie tam pracę. Szkoda czasu.
ciągle zwolnienia, niskie zarobki i wysokie mniemanie o sobie. Nie polecam. i setki innych osób też nie poleca. A taki portal jak ten chyba nie powinien usuwać negatywnych komentarzy.
4
Zostaw swoją opinię o OCRK Sp. z o.o. - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OCRK Sp. z o.o.