brak logo

OCRK Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o OCRK Sp. z o.o.

Monika 2016-07-06 12:24
Dzień dobry, najbardziej mnie interesuje jaka jest rotacja w tej pracy i ile można zarobić po przepracowaniu przykładowo pół roku.
pracownica 2016-07-06 13:27
@Monika - jeśli się sprawdzisz w tej pracy, to po kilku miesiącach idziesz wyżej (czasem już po 2 m-cach), jest jasna ścieżka kariery. Na początku trzeba się wiele nauczyć, ale to potem procentuje. Do podstawy dodają premie. Rotacja jest niewielka jeśli chodzi o zwolnienia, czasami ktoś się po prostu nie nadaje do pewnych zadań, sporadycznie ktoś sam odejdzie - jak w normalnej firmie. Obecnie jest 186 pracowników a są kolejne rekrutacje, bo pracy nie brakuje. Ogólnie praca stabilna, dobre warunki i socjal.
2
pracownica 2016-07-07 12:28
Najniższa krajowa. Rotacja bardzo duża. Plusy: sporo sie nauczysz
1
pracownik 2016-07-07 20:34
Rotacja minimalna, zwalniani są pracownicy, którzy się nie sprawdzają. Zresztą to widać po wzroście ilości pracowników. Na początek minimalna z premią do 200 zł. Po pół roku 1800
4
pracownik2b 2016-07-07 22:49
Sprawdź archiwum ogłoszeń na praca bielsko zatrudniają nie po jednej osobie więc sobie policz jaką jest szansa ze Cię nie zwolnią
1
A. 2016-07-08 21:30
Do Monika: Moja opinia o tej firmie jest bardzo dobra, może to z uwagi, że nie jest to moje pierwsze miejsce pracy, ani nawet drugie ;) Swoje w życiu przepracowałam i wiem co to znaczy kiepski pracodawca.. Wiem również jaki powinien być dobry i to nie tylko po pracy w OCRK :)
Jest dużo plusów, przede wszystkim godziny pracy, jasny zakres obowiązków, wsparcie merytoryczne, jak ktoś już pisał jasna ścieżka kariery, miła atmosfera i fajny młody zespół.
Jeśli chodzi o minusy ja się nie doszukałam i mam nadzieję, że nie doszukam.
Też potwierdzę, trzeba coś z siebie dać, skupić się na pracy, można się dużo nauczyć i to zaowocuje.
Kwestie finansowe też przedstawiają się dużo lepiej, niż w poście powyżej - nie kończy się na 1800 :)
W wielkim skrócie dla ambitnych i chętnych się rozwijać osób to idealne miejsce pracy.

Ps. Pracuję dopiero pół roku i żałuję, że wcześniej nie zmieniłam pracy :)
12
fafarafa 2016-07-11 18:56
No i następne zwolnienia. Kolezance, ktora pracuje pol roku polecam rozejzec sie i za dwa miesiace zweryfikowac czy obok niej siedza te same osoby
2
przyjazna 2016-07-14 07:59
@dmsl są ogłoszenia na te początkowe stanowiska, poszukaj w wyszukiwarce.
wer 2016-07-14 08:18
Po kilku latach pracy w tej firmie, zauważam jedną, istotną rzecz. Jeśli ktoś rozpoczyna swoją karierę w OCRK i jest to jego pierwsza praca, to mniej docenia to, co firma oferuje. Takie osoby często narzekają, chcą więcej i więcej (oczywiście nie wszyscy, ale jednak sporo się nasłuchałam), podchodzą bardziej roszczeniowo. Natomiast ktoś, kto w kilku firmach już pracował i trafia do OCRK, często jest bardzo zaskoczony wysokim poziomem pracy jaki tutaj panuje, sposobem komunikacji, zapleczem socjalnym (która firma robi zakupy dla pracowników tylu rodzajów kawy, herbaty, ziół, mleka?!). Takie osoby są często najlepszymi pracownikami. Ostatnio znów było kilka awansów, ludzie są zadowoleni. Oczywiście zawsze znajdą się osoby którym nigdy nic nie pasuje, zazdroszczą zamiast zabrać się do nauki, pracy i również próbować osiągnąć coś więcej. Sama ciężko pracowałam aby pójść w firmie dalej i nie jest to moja pierwsza praca (kilka firm już za mną). Polecam pracę w OCRK osobom, które chcą się rozwijać, ale też dać coś od siebie.
10
Pracowniczka 2016-07-14 17:39
Napiszę własną obiektywną opinię: pracuję w firmie ponad rok. Po dwóch miesiącach na tarczach awansowałam. Po kolejnym miesiącu dostałam własne firmy. Co trzy miesiące audyt, sprawdzający wiedzę, jeżeli go przejdę -podwyżka. Bardzo sympatyczny dział, w którym jestem, fajna kierowniczka. Gdy zmienia się ustawa, wchodzą w transporcie nowości - merytoryczne szkolenia. Dostęp bezpośredni do najlepszych w Polsce ekspertów. Co mnie pozytywnie zaskoczyło to to, że nie ma muru między "zwykłym" pracownikiem, a menagerem, kierownikiem czy ekspertem, z każdym można podyskutować o sprawach firmowych jak i razem wypić kawę w kuchni. Kiedy potrzebowałam wolne -nigdy nie zdażyło się, żeby mi odmówiono. Obecnie jestem zadowolona z zarobków (które są przejrzyste i sprawiedliwe - na tym samym poziomie zarabia się tyle samo, pensja nie jest uzależniona od sypatii lecz od własnej pracy i wiedzy), choć nie ukrywam, jak każdy chciałabym zarabiać więcej. Z drugiej strony pracy jest dużo, czasem nawet bardzo dużo, są procedury, których trzeba się trzymać, bardzo duża odpowiedzialność, różny kontakt z klientem. Jednym praca odpowiada, innym nie. Jedni się nadają do dego, inni nie. Stąd zwolnienia z własnej bądź z odgórnej woli. To firma prywatna, i jak każdej prywatnej firmie zależy na zarobku oraz na pracownikach wyszkolonych, którzy potrafią i chcą pracować, a nie wysiadywać godzinami w kuchni czy malować się w toalecie i narzekać. Osobiście znam osoby, które zostały zwolnione i nigdy nie było sytuacji, że było to spowodowane "złym humorem" bądź kaprysem kierownictwa. Praca w tej firmie nie jest zła. Można trafić gorzej, można trafić lepiej. Nikt nie zmusza do pracy w OCRK. Jak już ktoś wcześniej wspomniał, dziewuszki, które przyszły pierwszy raz do pracy są często bardzo roszczeniowe i mało pracowite, choć są i wyjątki. osoby, które juz wcześniej pracowały w swoim życiu doceniają to co oferuje OCRK. Proponuję więc obiektywnie oceniać pracę a nie przez pryzmat osobistych urazów.
15
heheszka 2016-07-17 18:18
Argument o dużym wyborze herbat mnie rozwalił. Inaczej: kto z zadowolonych pracowników szuka opinii na temat ocrk, zeby na nią odpowiedzieć? Pani z marketingu, kierowniczka, czy kadrowa?
2
Pracowniczka 2016-07-17 20:57
Terminowe :)
5
Obserwator 2016-08-04 11:57
@pan radar Skoro ilość klientów stale rośnie, to i eksperci są potrzebni żeby móc wszystkim klientom zapewnić obsługę - proste.
fgvc 2016-08-10 16:02
Ciekawe czy duże jest zainteresowanie?
lkj 2016-08-11 11:04
Nie wiecie czy zaczęła się już rekrutacja na stanowisko kierownika zespołu kadrowo- płacowego? Dużo osób się pokazuje w firmie ?
lkj 2016-08-11 11:04
Nie wiecie czy zaczęła się już rekrutacja na stanowisko kierownika zespołu kadrowo- płacowego? Dużo osób się pokazuje w firmie ?
gość 2016-08-13 15:11
Cześć, nie orientuje się ktoś czy w najbliższym czasie będzie rekrutacja na pracownika biurowego?
Nela 2016-10-07 11:59
Jest nowe ogłoszenie, firma poszukuje Koordynatora/Pracownika biurowego.
fej 2016-10-07 21:30
teraz z tego co wiem to potrzebny im Konsultant w Dziale Obsługi Klienta B2B jest, ciekawe tylko żeod września nikogo nie mają...
maja 2016-10-24 17:37
Wie ktoś kiedy zaczyna się kolejna rekrutacja??
Nela 2016-11-04 13:57
@maja trwa rekrutacja na pracownika biurowego i na specjalistę ds kadr i płac - są nowe ogłoszenia.
jasia 2017-01-16 14:19
duża rotacja - omijajcie
2
rotacja 2017-01-17 07:38
zgadza się - duża rotacja, co chwilę ktoś awansuje i przechodzi ze stanowiska na stanowisko albo się szkoli, żeby móc iść dalej... ;)
8
ja 2017-01-24 21:07
Kontra szybciutka. O 7.00 zaczęli pracę o 7:38 już odpowiedź. Brawo czujna kadra.
Prawda ze jest rotacja i to bardzo duża. I skończcie ukrywać prawdę.
Żadna kontra tutaj nic nie da. Opinie o pracy u was już dawno znana.
jedyny Plus pracy to umowa o pracę i praca w fajnych godzinach.
Ale traktujecie ludzi jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zwalnianie bez podawania przyczyn i to świetnych specjalistów.
Pracy nie polecam chyba że ma się dobre plecy.
Aha i donosy są bardzo w cenie
2
pracownik 2017-01-26 11:01
jeszcze nie spotkałem pracownika, który by po zwolnieniu nie twierdził , że był super specjalistą a wyleciał bez przyczyny lub bo go ktoś nie lubił . To taki standard . Ale nie każdy ma na tyle mało godności aby pisać takie bzdury jak ta powyżej . żenujące i żałosne :)
4
Chcący aplikować ...? 2017-01-26 21:18
Hej, a napisz jeszcze co znaczy "fajne pieniądze"- tzw ile "na rękę".... na konto? 2ooozł jest? a może można i 3000 zł wyciągnąć- z premiami oczywiście .... czy są jakieś benefity pozapłacowe (typu prywatna opieka medyczna, ubezpieczenie emerytalne czy karta multisport)?- to też jest bardzo ważne- a przynajmniej wynegocjowane dobre warunki (benefitów) przez Pracodawcę dla pracownika- jest coś?
1
Anna 2017-02-07 10:35
Praca na start za najniższą krajową, awanse są, ale nie oszukujmy się - nie każdy awansuje i teraz pytanie do tych, co pracują na wprowadzaniu danych: jak długo tam pracujecie? Czy wprowadza tam ktoś tarcze od np. roku? Nie, tak więc darujcie sobie bajki, że wszyscy awansują stąd rotacja (chyba znaczenia tego słowa nie rozumiecie). Benefity dodatkowe są, ale przy takiej ilości nadgodzin prędzej skorzystać z opieki medycznej niż z karty fitsport. Pozdrawiam
Pracowniczka 2017-02-08 19:46
Pracowałam w kilku firmach, w jednych było fajnie, w innych nie. Ale żeby wylewać swoje żale na forum? Znasz firmę w której nigdy nie było zwolnienia pracownika który się nie nadaje? Jeśli chodzi o awanse i zmiany w firmie, to tak dużo się dzieje, że pracownicy sami nie mogą nadążyć za szkoleniami :-) a nadgodziny? Owszem są około 10ego, ale zdarzają się one też przy pracy w sklepie czy restauracji. I teraz zastanów się gdzie wolisz pracować, żadna praca nie jest gorsza, każdy ma wybór. Wszystko zależy od Ciebie, a że najniższa krajowa ?tylko przez krótką chwilę , w moim przypadku przez dwa miesiące :-) pozdrawiam serdecznie
3
z 2017-02-11 10:33
Cały czas są rekrutacje, z tego co widzę ciągle jest ogłoszenie, że przyjmą pracownika biurowego. Jednych przyjmują, drugich zwalniają. Z tego też powodu moim zdaniem mają mało osób na wprowadzaniu co są w tym naprawdę dobre bo zamiast porządnie wyszkolić jednych, wolą wziąć następnych i od zera zaś uczyć. A chyba lepiej wyszkolić kogoś kto np. robi małe błędy czy jak w jakimś przypadku mu coś gorzej pójdzie, a są przeróżne sytuacje przy analizie tarcz, każdy się uczy na błędach niż uczyć kogoś kto zaczyna od wiedzy zero na ten temat i nie ma doświadczenia, ale to już taka polityka firmy.
kasia 2017-02-13 14:15
Myślę, że jest to portal do dodawania opinii i bardzo dobrze, że ktoś napisał jak jest, nie jest to wylewanie żali, nie ma też konieczności komuś pisać, że nadgodziny są też w sklepie itd., pracownik lub były pracownik pisze jak jest, żeby inni wiedzieli. Nie w każdej firmie jest tak duża rotacja, ani też nie w każdej firmie są nadgodziny regularnie, ja osobiście po tego typu opiniach wiem, że nie zdecyduję się na pracę w ocrk, gdy do mnie zadzwonią. Pozdrawiam.
P.S. po opiniach też widać, że kadra kierownicza czuje się zobowiązana czuwać nad opiniami tu wystawianymi, co poddaje w wątpliwość dobrą atmosferę w firmie
1
rotacja 2017-02-13 17:30
a co to znaczy "duża rotacja"? ilu pracowników w miesiącu zwalniają?
A. 2017-02-13 19:31
Rotacja - a propos znaczenia tego słowa. Rotacja byłaby gdyby pracownicy byli zastępowani innymi pracownikami, a tak w OCRK się nie dzieje. Statystycznie zwalniany jest śmiem twierdzić ok. 0,33(3) pracownik miesięcznie. Pracuję w firmie rok i w tym czasie, z tego co wiem oczywiście, zostało zwolnionych 3 pracowników. Zwolnionych w takim sensie, że dostali wypowiedzenie. Bardzo istotne jest to, że nie było to zwolnienia bez ostrzeżenia, były sygnały, czas na poprawę, druga szansa, trzecia szansa.. Niektórzy z tej szansy skorzystali i awansowali, inni nie podołali lub zwyczajnie się poddali. Z drugiej strony, są osoby, którym nie przedłużono umowy na okres próbny. I w tym przypadku nie było to bez ostrzeżenia, szansy czy jakiegokolwiek sygnału. Niestety, ale niektórzy ludzie co się zatrudniają oczekują, że awans im się należy jak psu buda, według takich najlepiej nic nie robić i czekać, aż na tacy przyniosą mi umowę i nowe stanowisko (malowanie paznokci, czytanie książek, facebook, przesiadywanie na kawie w kuchni, unikanie pracy.. to wszystko widać!). Nie dziwię się, że potem wylewają żale na forum i wystawiają negatywne opinie :) Osobiście nie znam osoby, która jest z pracy w OCRK niezadowolona :D Pracuje Nas tam naprawdę sporo, regularnie są nowe rekrutacje, szkolenia, awanse. Dlaczego są rekrutacje? Bo firma się rozwija i potrzebuje więcej pracowników. Kto nie wierzy, niech wejdzie na stronę OCRK i zobaczy ilu pracowników przybyło w ostatnim roku czy dwóch. Trzeba podkreślić jedną rzecz - to nie jest praca dla każdego. Jak nie masz chęci dać czegoś od siebie - nie chodzi o czas na nadgodzinach bynajmniej - nawet nie składaj CV. To praca dla ludzi ambitnych, gotowych poświęcić trochę czasu na naukę - no i uprzedzając marudzących i żalących, to nie jest sesja na medycynie, nauczysz się tego w jeden wieczór, może dwa ;) Najważniejsze co daje mi praca w OCRK to satysfakcja, mam ją w 100 %. Ex aeuqo jest atmosfera, dobra, bardzo dobra, bardzo bardzo dobra :D Kolejnymi plusami to wsparcie kierownictwa, godziny pracy, wynagrodzenie. Gdybym miała zmienić jedną rzecz, to nie wiem czy bym coś znalazła, piszę to naprawdę szczerze :) Podsumowując - jak zadzwonią i stwierdzisz, że jednak nie chcesz pracować w OCRK, cóż Kasiu twoja strata ;)

P.S. fafarafa po dwóch miesiącach się rozejrzałam i co? To samo ;)
7
Odp-kat 2017-02-14 14:46
zastanawiam się kto z zadowolonych pracowników wchodzi na gowork wystawić opinię
pracownik 2017-02-15 13:17
Ci co się mega wkurzają jak ktoś piszę taki bzdury , które pośrednio kwalifikują ich do mało ambitnych osób pracujących u jakiś wariatów . Ty byś się nie wkurzył ? A piszą to osoby , które totalnie olały pracę , lub się do niczego nie nadawały i próbują jak to zwykle bywa zrobić z siebie ofiary .
4
ex pracownik 2017-02-16 11:13
Nie mam złego zdania na temat osób tam pracujących, wiem, że można się tam wiele nauczyć, ale no przestańcie pisać, że rotacja wynika z rozwoju firmy, przecież rotacja to zwalnianie i zatrudnianie pracowników, na pracabielsko co chwile są ogłoszenia, zatrudniają nie pojedyncze osoby tylko po kilkanaście naraz., a opinie tutaj mają na celu uświadomić osoby, które chcą zmienić pracę - praca w ocrk to duże ryzyko, osoby, które są bezrobotne niech idą do Was - niczego nie ryzykują za każdy przepracowany dzień będą mieć zapłacone, po pracy w ocrk można dostać zatrudnienie u konkurencji czy w firmie transportowej, ale trzeba wyraźnie napisać, że specyficzne jest u Was zatrudnianie i zwalnianie. Osoby, które awansowały i awansują dalej są z pewnością ambitne i nikt Ci tego nie odbierze. pozdrawiam,
2
dokol 2017-02-16 14:00
Nikt nie twierdzi , że rotacja to rozwój firmy , w każdej firmie jest rotacja , problem stanowi jej wielkość . W OCRK jest ona bardzo mała a ogłoszenia o pracę wynikają z rozwoju firmy co potwierdza lawinowy sumaryczny wzrost zatrudnienia w spółce.
5
joa 2017-02-20 10:31
Zostałam zwolniona i potwierdzam, że jest rotacja, kiedyś piątek był sądnym dniem, teraz to już każdego dnia widzi się odprowadzanych do wyjścia pracowników. Trochę nieludzkie jest takie traktowanie bo chyba każdy chciałby się chociaż pożegnać ze współpracownikami
6
zzj 2017-03-24 15:43
kasa słabo, atmosfera słabo, rotacja ogromna - dziwne miejsce, nie polecam
2
Malwina 2017-03-25 09:01
jak po dwóch latach pracy można zarabiać prawie średnią krajową startując od minimum, a wystarczy odrobina zaangażowania to rzeczywiście "słabo" :)
4
jan 2017-03-29 16:03
tylko po co startować od minimum
1
peg 2017-04-04 23:28
Trzeba mieć doświadczenie związane z czasem pracy kierowców itd. czy sami uczą/są szkolenia?
info 2017-04-05 19:32
szkolenia od zera, ale trzeba się uczyć, bo same szkolenia nie wystarczą
peg 2017-04-06 15:53
Aha, rozumiem, dzięki
Jaśfasola 2017-04-09 11:04
Czy ktoś może powiedzieć jak wyglada test na drugim etapie rekrutacji? Ciężko jest go zdać? I czego się na nim można spodziewać ?
test 2017-04-10 19:39
Test na podstawie rozporządzenia, które jest wysyłane mailem po rozmowie. Pytania zamkniete abcd, otwarte i na myślenie :)
3
Majka 2017-04-20 13:33
Jak wyglądają zarobki ?
1
jaśka 2017-05-05 14:38
Najniższa krajowa, plus premia 200 zł, przy awansach więcej, bodajże po trzecim 3000
Zainteresowany pracą 2017-05-16 15:57
Jak wygląda praca w dziale zajmującym się prawem pracy? Słyszałem, że oferują szkolenia i 2200z zł na okresie próbnym. Po przeczytaniu wymagań w ofercie też nie wydają się jakieś kosmiczne. Mimo wszystko chciałbym wiedzieć jak wygląda tam naprawdę? Jak wygląda praca, czy dużo pracowników w dziale i czy można liczyć na pomoc wazie problemów.
Black&White 2017-07-06 17:21
Patrząc na OCRK z dłuzszej perspektywy czasu - dobrze się mają te osoby, które wiedzą z kim trzymać. Owe osoby również dobrze się wypowiadają. Reszta ma się marnie. Najniższa krajowa, mydlenie oczu, atmosfera spięta, trzeba cały czas trzeba uważać i wprowadzać na akord. Osoby obeznane wiedzą jakie koperty brać (od jakich opiekunów), syf zostaje, jest tam jedno wielkie cwaniactwo.
BARDZO DUŻA ROTACJA.
Z osób, które ze mną się zatrudniły nie pracuje już ani jedna.
Naobiecują, że z wszystkim się można dogadać, jak przyjdzie co do czego, człowiek się nie liczy (chyba, ze jest to na sanym poczatku współpracy, wtedy owszem, da się)
Rozstanie z nimi też jest karygodne, świadczy to o poziomie (a raczej jego braku) firmy.
Wiedza, którą się tam nabędzie hmmmm przyda się do uniakania takich miejsc.
1
neutralna poglądowo 2017-07-11 15:33
Są plusy i minusy tej pracy, jak każdej, jednak opinia Black&White 2017-07-06 17:21 jest jak najbardziej zasadna. Jedni na pracy w OCRK wyjdą dobrze, inni nie. Zwolnieni i tak wyjdą bogatsi o doświadczenie, które zaprocentuje w firmie transportowej czy po prostu konkurencji OCRK. Nie zwalniałabym się jednak ze stałej pracy, żeby spróbować w OCRK swoich sił, za duze ryzyko, nie dla tego, że się nie sprawdzisz, ale zwyczajnie możesz "nie siąść" kierowniczce. Pozdrawiam Was wszystkie!
2
Zostaw swoją opinię o OCRK Sp. z o.o. - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OCRK Sp. z o.o.