brak logo

OCRK Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o OCRK Sp. z o.o.

waldex 2015-04-17 11:08:04
Panowie, powiedzcie jak sie u nich pracuje? Mam 7 letnie doświadczenie jako kierowca i zastanawiam sie czy nie startowac do nich, poszukuja w ogole kogos?
3
Wiesio 2015-04-21 18:47:38
Jak tacho i świadectwa kwalifikacji? Na ile można się zaczepić i za ile?
Mam 56 lat ale spore doświadczenie, czy dyskryminują ludzi w tym wieku?
Cały czas jestem czynny zawodowo.
Jak ktoś może coś bliżej powiedzieć z osób pracujących - będę wdzięczny za info, bo z tego co piszą to całkiem całkiem firma, ale jak jest w rzeczywistości. No i jak z kasą, bo z tym pracodawcy zawsze mają problem....
1
Pracownik 2015-04-22 07:45:07
Witam. OCRK zajmuje się rozliczaniem czasu pracy kierowców, naszymi klientami są firmy transportowe, na dzień dzisiejszy jest ich ponad 1200. Natomiast samych kierowców nie zatrudniamy. Poszukujemy pracowników ds. analizy, rozliczania, ale również na inne stanowiska.
Aktualne oferty pracy dostępne są tutaj:
(usunięte przez administratora) Chętnie odpowiem na pytania.
Pracownik 2015-04-22 07:47:35
Odpowiadając - OCRK nie zatrudnia kierowców, natomiast dla nas wiek nie ma żadnego znaczenia, pracują u nas osoby w różnym wieku.
pracownik obecny 2015-11-02 15:25:26
W komentarzu łatwo jest wylać swoje żale, bo dostało się po uszach od szefa. Gdzie tu konkretna informacja dla czytelników GoWork? Poziom wypowiedzi powyższego komentarza też nie świadczy najlepiej. Ten "prywatny folwark" zatrudnia nie na darmo 150 osób, ogromna większość jest zadowolona z warunków. Dobre zaplecze socjalne, umowa o pracę i jasna ścieżka kariery. Mam za sobą już kilka firm i mogę szczerze polecić OCRK.
3
mietek 2016-01-04 16:34:28
Jak wygłada proces rekrutacyjny na stanowisko osoby rozliczajacej czas pracy/4trans??
5
iro 2016-01-19 12:38:52
byłem kiedys tam na rozmowie i na spotkaniu był dyrektor tej firmy którego kompletnie nie rozumiałem co mówi. Odniosłem wrażenie że tej niechlujny sposób rozmowy który prezentował to brak szacunku dla potencjalnego pracownika. Dziwny typ
the best man 2016-03-11 20:20:37
Nie zgodzę się, pracowałem w OCRK, dyrektor to był w porządku gość, może trochę wymagający, ale też na pewno uczciwy, merytoryczny i solidny.

Nigdy też nie czułem braku szacunku z jego strony, może jesteś po prostu przewrażliwiony na tym punkcie.
1
ktos 2016-03-22 23:13:07
Czemu nikt nie pisze że w przypadku większości nowych pracowników to jest praca tylko na 3 miesiące a potem zwalniają i co z tego że są szkolenia i umowa o pracę jak potem jest bezrobocie..
4
Pracownik 2016-03-23 07:38:44
@ktos praca jest na stałe. Tylko pracownik, który się nie sprawdza zostaje zwolniony, ale też nie od razu, w większości przypadków firma daje jeszcze szansę. Gdyby większość nowych pracowników miała być tylko na 3 miesiące to byłaby strata dla firmy, również finansowo, więc nie pisz bzdur.
ja 2016-03-29 19:46:32
Kable mają się najlepiej.
1
MiMi 2016-04-05 22:28:58
Zrobili z was istoty o ograniczonym polu widzenia. Te stanowiska ekspertów służą temu, żeby każdy dziobał swoje bez możliwości sięgnięcia do ziarna dziobaka obok, dziobiącego inne rodzaj ziarna. Dziobaki, przejrzyjcie na oczy i zrozumcie że dziobanie samego ziarna pszenicy musi w końcu wywołać u was sraczkę. No chyba że od tego dziobania, nie będziecie w stanie robić już nic innego.
2
zwolniona 2016-04-11 18:22:34
Pracowałam tam dłużej niż okres próbny, praktycznie co miesiąc jest rozmowa indywidualna z kierowniczka i wtedy mówi co poprawić i zawsze jest pozytywnie nastawiona. Widzialam jaka jest rotacja i zawsze wydawalo mi sie, ze zwalniaja tych, ktorzy się nie nadają, póki nie trafiło na mnie. Stawką cały czas najniższa krajowa Plus premia za ilość wprowadzonych tarcz (do200zl) Wszystkie audyty przechodziłem pozytywnie, premię za ilość dostawalam i tak po prostu zostałam zwolniona. Proszę zatem nie pisać, ze umowa o pracę daje jakąś stabilność. Dużo nadgodzin, chociaż słyszałam, ze teraz zatrudnili ogromną ilość osób i czasami nie ma co robić. Dziwna firma, dziwnie często zmieniają pracowników, nie rozumiem jak może się im to opłacać.
ona 2016-05-03 15:33:00
Dużo ludzi co żyje w tym kraju i nie ma znajomości to ma pecha... niestety
pracownik 2016-05-06 08:04:53
Patrząc na to obiektywnie, nie ma możliwości nie spodziewać się nieprzedłużenia umowy lub zwolnienia. To nie jest firma, w której praktyką jest zwalnianie ludzi, bo tak jak tu ktoś napisał - im się to totalnie nie opłaca. Prawdą jest to, co tu zostało już napisane, czyli, że co miesiąc na okresie próbnym kierowniczka omawia średnie oraz jakość wprowadzanych danych, mówi co należy poprawić. Wiadomo, nie każdy się do każdej pracy nadaje i od tego właśnie jest okres próbny. Jeśli chodzi o pracę później, to jest na pewno stres, bo klientów jest dużo, pracy jest dużo, ale atmosfera w firmie jest naprawdę bardzo pozytywna, kadra zarządzająca jest zawsze chętne do pomocy i to rekompensuje w pewnym sensie ilość pracy. Wiadomo, zawsze znajdą się niezadowoleni, nie jest idealnie, ale czy gdzieś w ogóle bywa? Jeśli ktoś jest zwalniany - a dzieje się to bardzo rzadko - musi się spodziewać, bo zawsze są rozmowy... Ja polecam pracę w tej firmie, bo są perspektywy rozwoju, bardzo szybkiego i można zarabiać fajne pieniądze...
6
zwolniona 2016-05-06 11:17:41
Właśnie, ze się nie spodziewałam. Tak jak pisałam wcześniej dostawalam najwyższe możliwe do osiągnięcia premie i audyty zawsze przechodziłem pozytywnie. Przy zwolnieniu nie otrzymałam informacji dlaczego zostaje zwolniona. Wiem, ze bardzo dużo osób zostało po mnie zatrudnionych. Nie Mam pojęcia jak firmie mogło się to opłacać. Jeśli chodzi o kasę niestety, ale sporo osób, które przechodzą na ciągłość długo nie dostaje aneksów z podwyzkami, z delegacjami jest tak samo. Na szczęście to, czego się nauczyłam w tej firmie wykorzystuje u konkurencji... dziwna sprawa, nie?
do zwolniona 2016-05-06 13:28:10
Zwolniona - a Ty jesteś kobietą czy mężczyzną, bo coś się gubisz w zeznaniach... Raz piszesz o sobie, że się nie spodziewaŁAŚ a chwilę później, że audyty przechodziŁEŚ pozytywnie... i to w obu swoich opiniach... ciekawe zjawisko...
do zwolniona 2016-05-06 19:48:07
Szanowna/y zwolniona/y myślę, że czas byłoby się zdecydować czy jesteś mężczyzną czy kobietą.. Raz piszesz, że się czegoś nie spodziewaŁAŚ, żeby za chwilę napisać, że audyty przechodziŁEŚ pozytywnie... i to w obu opiniach takie samo "rozdwojenie".. dziwne zjawisko :)
1
zwolniona 2016-05-09 20:19:57
Słownik z automatu zmienia przy tym samym słowie, co w tym takiego dziwnego? Ile tam niby facetów pracuje... ale widzę, że kogos boli, ze cokolwiek tu piszę. Pozdr
Pracownik 2016-05-10 07:36:12
@witek jest od razu umowa o pracę, OCRK nie przyjmuje na zlecenie.
1
do zwolnionej 2016-05-15 14:50:16
Słuchaj, odnoszę wrażenie, że nie wiesz o czym piszesz.. Jeśli byłabyś dobrym, wydajnym pracownikiem, nie zostałabyś zwolniona.. Co do kwot jakie wymieniasz jako premie, oznacza, że nie pracowałaś dłużej niż okres próbny. Myślę, że wiem dlaczego wylewasz swoje żale, dlatego Dagmaro (chyba się nie mylę co?) zastanów się czy twoja opinia o pracy ma coś wspólnego z prawdą.. Zamiast ściemniać jak to jest źle, poszukaj pracy wedle swoich wymagań i kompetencji. Może jest gdzieś miejsce dla kogoś kto chce zarobić i nic przy tym nie robić. Powodzenia
4
zwolniona 2016-06-03 18:06:41
Poziom odpowiedzi świadczy o tym, jak wygląda tam praca
3
Monika 2016-07-06 12:24:04
Dzień dobry, najbardziej mnie interesuje jaka jest rotacja w tej pracy i ile można zarobić po przepracowaniu przykładowo pół roku.
pracownica 2016-07-06 13:27:35
@Monika - jeśli się sprawdzisz w tej pracy, to po kilku miesiącach idziesz wyżej (czasem już po 2 m-cach), jest jasna ścieżka kariery. Na początku trzeba się wiele nauczyć, ale to potem procentuje. Do podstawy dodają premie. Rotacja jest niewielka jeśli chodzi o zwolnienia, czasami ktoś się po prostu nie nadaje do pewnych zadań, sporadycznie ktoś sam odejdzie - jak w normalnej firmie. Obecnie jest 186 pracowników a są kolejne rekrutacje, bo pracy nie brakuje. Ogólnie praca stabilna, dobre warunki i socjal.
1
pracownica 2016-07-07 12:28:30
Najniższa krajowa. Rotacja bardzo duża. Plusy: sporo sie nauczysz
1
pracownik 2016-07-07 20:34:10
Rotacja minimalna, zwalniani są pracownicy, którzy się nie sprawdzają. Zresztą to widać po wzroście ilości pracowników. Na początek minimalna z premią do 200 zł. Po pół roku 1800
3
pracownik2b 2016-07-07 22:49:37
Sprawdź archiwum ogłoszeń na praca bielsko zatrudniają nie po jednej osobie więc sobie policz jaką jest szansa ze Cię nie zwolnią
1
A. 2016-07-08 21:30:44
Do Monika: Moja opinia o tej firmie jest bardzo dobra, może to z uwagi, że nie jest to moje pierwsze miejsce pracy, ani nawet drugie ;) Swoje w życiu przepracowałam i wiem co to znaczy kiepski pracodawca.. Wiem również jaki powinien być dobry i to nie tylko po pracy w OCRK :)
Jest dużo plusów, przede wszystkim godziny pracy, jasny zakres obowiązków, wsparcie merytoryczne, jak ktoś już pisał jasna ścieżka kariery, miła atmosfera i fajny młody zespół.
Jeśli chodzi o minusy ja się nie doszukałam i mam nadzieję, że nie doszukam.
Też potwierdzę, trzeba coś z siebie dać, skupić się na pracy, można się dużo nauczyć i to zaowocuje.
Kwestie finansowe też przedstawiają się dużo lepiej, niż w poście powyżej - nie kończy się na 1800 :)
W wielkim skrócie dla ambitnych i chętnych się rozwijać osób to idealne miejsce pracy.

Ps. Pracuję dopiero pół roku i żałuję, że wcześniej nie zmieniłam pracy :)
5
fafarafa 2016-07-11 18:56:42
No i następne zwolnienia. Kolezance, ktora pracuje pol roku polecam rozejzec sie i za dwa miesiace zweryfikowac czy obok niej siedza te same osoby
1
przyjazna 2016-07-14 07:59:08
@dmsl są ogłoszenia na te początkowe stanowiska, poszukaj w wyszukiwarce.
wer 2016-07-14 08:18:11
Po kilku latach pracy w tej firmie, zauważam jedną, istotną rzecz. Jeśli ktoś rozpoczyna swoją karierę w OCRK i jest to jego pierwsza praca, to mniej docenia to, co firma oferuje. Takie osoby często narzekają, chcą więcej i więcej (oczywiście nie wszyscy, ale jednak sporo się nasłuchałam), podchodzą bardziej roszczeniowo. Natomiast ktoś, kto w kilku firmach już pracował i trafia do OCRK, często jest bardzo zaskoczony wysokim poziomem pracy jaki tutaj panuje, sposobem komunikacji, zapleczem socjalnym (która firma robi zakupy dla pracowników tylu rodzajów kawy, herbaty, ziół, mleka?!). Takie osoby są często najlepszymi pracownikami. Ostatnio znów było kilka awansów, ludzie są zadowoleni. Oczywiście zawsze znajdą się osoby którym nigdy nic nie pasuje, zazdroszczą zamiast zabrać się do nauki, pracy i również próbować osiągnąć coś więcej. Sama ciężko pracowałam aby pójść w firmie dalej i nie jest to moja pierwsza praca (kilka firm już za mną). Polecam pracę w OCRK osobom, które chcą się rozwijać, ale też dać coś od siebie.
9
Pracowniczka 2016-07-14 17:39:32
Napiszę własną obiektywną opinię: pracuję w firmie ponad rok. Po dwóch miesiącach na tarczach awansowałam. Po kolejnym miesiącu dostałam własne firmy. Co trzy miesiące audyt, sprawdzający wiedzę, jeżeli go przejdę -podwyżka. Bardzo sympatyczny dział, w którym jestem, fajna kierowniczka. Gdy zmienia się ustawa, wchodzą w transporcie nowości - merytoryczne szkolenia. Dostęp bezpośredni do najlepszych w Polsce ekspertów. Co mnie pozytywnie zaskoczyło to to, że nie ma muru między "zwykłym" pracownikiem, a menagerem, kierownikiem czy ekspertem, z każdym można podyskutować o sprawach firmowych jak i razem wypić kawę w kuchni. Kiedy potrzebowałam wolne -nigdy nie zdażyło się, żeby mi odmówiono. Obecnie jestem zadowolona z zarobków (które są przejrzyste i sprawiedliwe - na tym samym poziomie zarabia się tyle samo, pensja nie jest uzależniona od sypatii lecz od własnej pracy i wiedzy), choć nie ukrywam, jak każdy chciałabym zarabiać więcej. Z drugiej strony pracy jest dużo, czasem nawet bardzo dużo, są procedury, których trzeba się trzymać, bardzo duża odpowiedzialność, różny kontakt z klientem. Jednym praca odpowiada, innym nie. Jedni się nadają do dego, inni nie. Stąd zwolnienia z własnej bądź z odgórnej woli. To firma prywatna, i jak każdej prywatnej firmie zależy na zarobku oraz na pracownikach wyszkolonych, którzy potrafią i chcą pracować, a nie wysiadywać godzinami w kuchni czy malować się w toalecie i narzekać. Osobiście znam osoby, które zostały zwolnione i nigdy nie było sytuacji, że było to spowodowane "złym humorem" bądź kaprysem kierownictwa. Praca w tej firmie nie jest zła. Można trafić gorzej, można trafić lepiej. Nikt nie zmusza do pracy w OCRK. Jak już ktoś wcześniej wspomniał, dziewuszki, które przyszły pierwszy raz do pracy są często bardzo roszczeniowe i mało pracowite, choć są i wyjątki. osoby, które juz wcześniej pracowały w swoim życiu doceniają to co oferuje OCRK. Proponuję więc obiektywnie oceniać pracę a nie przez pryzmat osobistych urazów.
12
heheszka 2016-07-17 18:18:23
Argument o dużym wyborze herbat mnie rozwalił. Inaczej: kto z zadowolonych pracowników szuka opinii na temat ocrk, zeby na nią odpowiedzieć? Pani z marketingu, kierowniczka, czy kadrowa?
1
Pracowniczka 2016-07-17 20:57:20
Terminowe :)
5
Obserwator 2016-08-04 11:57:59
@pan radar Skoro ilość klientów stale rośnie, to i eksperci są potrzebni żeby móc wszystkim klientom zapewnić obsługę - proste.
fgvc 2016-08-10 16:02:04
Ciekawe czy duże jest zainteresowanie?
lkj 2016-08-11 11:04:21
Nie wiecie czy zaczęła się już rekrutacja na stanowisko kierownika zespołu kadrowo- płacowego? Dużo osób się pokazuje w firmie ?
lkj 2016-08-11 11:04:53
Nie wiecie czy zaczęła się już rekrutacja na stanowisko kierownika zespołu kadrowo- płacowego? Dużo osób się pokazuje w firmie ?
gość 2016-08-13 15:11:52
Cześć, nie orientuje się ktoś czy w najbliższym czasie będzie rekrutacja na pracownika biurowego?
Nela 2016-10-07 11:59:47
Jest nowe ogłoszenie, firma poszukuje Koordynatora/Pracownika biurowego.
fej 2016-10-07 21:30:14
teraz z tego co wiem to potrzebny im Konsultant w Dziale Obsługi Klienta B2B jest, ciekawe tylko żeod września nikogo nie mają...
maja 2016-10-24 17:37:53
Wie ktoś kiedy zaczyna się kolejna rekrutacja??
Nela 2016-11-04 13:57:42
@maja trwa rekrutacja na pracownika biurowego i na specjalistę ds kadr i płac - są nowe ogłoszenia.
Zostaw swoją opinię o OCRK Sp. z o.o. - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OCRK Sp. z o.o.