brak logo

Thales Polska Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Thales Polska Sp. z o.o.

worker 2009-11-12 18:04
Po przejęciu KZAiT przez obecnego własciciela firma utraciła dawną atmosferę i potencjał.
1
koczkodan 2011-02-07 14:45
Z dawnej firmy zostały tylko mury. Jak tam dzwonisz to często nie rozumieją (nowi pracownicy) o co pytasz. Fachowcy albo zostali zwolnieni albo pouciekali. Atmosfera, tak jak i pracodawca fatalna.
3
Chudy 2012-01-04 16:19
Nie polecam nikomu tej firmy. Prowincjonalna firemka, robiąca absolutnie nic i bazująca na powiązaniach ze światową korporacją, której odprowadza lwią część przychodów, uważając się za fragment dużej, znanej firmy. Tak na prawdę Thales w Polsce przypomina piaskownicę, w której mali chłopcy bawią się w budowę rakiety. Największym problemem jest, że[usunięte przez moderatora], żyjąc nierealnymi marzeniami uważa, iż tą rakietą z piasku da się (należy) polecieć w odległe galaktyki. Prawda jest taka, że prowincjonalizm tej firmy raczej słabo rokuje na bycie pełnoprawnym składnikiem korporacji i tym samym świadczenie pracy na wysokim, korporacyjnym poziomie. Jeśli ktoś lubi pracować w takich warunkach, gdzie [usunięte przez moderatora] ma go gdzieś, to jak najbardziej mogę polecić.
5
kolej 2012-07-31 14:56
Jeśli ktoś orientuje się firmami kolejowymi w Polsce to mysle, że wie coś na temat Thalesa. Bowiem robią wokół siebie otoczkę świetnej firmy, ale w rzeczywistości jest to przerost formy nad treścią. życzę im powodzenia w realizacji wygranych przetargów oraz w życiu prywatnym.
1
salomon 2012-10-30 01:11
Chudy - 2012-01-04 16:19:59

Nie polecam nikomu tej firmy. Prowincjonalna firemka, robiąca absolutnie nic i bazująca na powiązaniach ze światową korporacją, której odprowadza lwią część przychodów, uważając się za fragment dużej, znanej firmy. Tak na prawdę Thales w Polsce przypomina piaskownicę, w której mali chłopcy bawią się w budowę rakiety. Największym problemem jest, że [usunięte przez moderatora], żyjąc nierealnymi marzeniami uważa, iż tą rakietą z piasku da się (należy) polecieć w odległe galaktyki. Prawda jest taka, że prowincjonalizm tej firmy raczej słabo rokuje na bycie pełnoprawnym składnikiem korporacji i tym samym świadczenie pracy na wysokim, korporacyjnym poziomie. Jeśli ktoś lubi pracować w takich warunkach, gdzie [usunięte przez moderatora] ma go gdzieś, to jak najbardziej mogę polecić.
absolutnie sie zgadzam z wypowiedzia, firma całkowicie niepoważna,[usunięte przez moderatora]obiecuje gory lodu choc sam [usunięte przez moderatora]r tego działu nie wie czym sie firma zajmuje, pozniej kolejni [usunięte przez moderatora] obiecuja i obiecuja, kiedy pytasz sie o nad godziny udaja glupa, ludzie bez mocy decyzyjnej, [usunięte przez moderatora] boi sie jednego [usunięte przez moderatora] ktory trzyma go za jaja za jego wałki, [usunięte przez moderatora] ciagle rozwala od dołu firme próbując udowodnić że on jest lepszy od[usunięte przez moderatora], ludzi wykorzystują a kiedy zaczynasz się opierać koniunkturze to cie posuwają i gnoją.... tam sie nadaje prokurator... ogólnie w firmie każdy patrzy co skręcić na boku a nir żeby robić
Chudy 2013-03-26 15:51
Salomon, nie wiem, o którym[usunięte przez moderatora] piszesz, ale jeśli o[usunięte przez moderatora], to muszę przyznać, iż jest to bardzo fajny gość, a na dokładkę chyba najbardziej kompetentny z całej tej ludzkiej masy tam zatrudnionej.
Niemniej widzę, że zbyt wiele tam się nie zmieniło.... hmmm, trudno się dziwić, wszak o kompetencjach firmy świadczą sami ludzie. A z tymi na najwyższych szczebelkach, pomijając to, że prywatnie wielu z nich to dość fajni ludzie - nie jest najlepiej.
Czego by nie napisać, w obecnej sytuacji na rynku pracy, firma ta i tak zyskuje szachując szarą pracowniczą masę bez inicjatywy.
Gruby 2015-01-08 17:29
Fajna firma technologiczna idąca do przodu. Dobre miejsce dla młodych inżynierów i doświadczonych fachowców. Ścisła współpraca z całą Grupą Thales w międzynarodowym środowisku. Dużo szkoleń zagranicznych lub prowadzonych przez trenerów z innych krajów. Nowe projekty sprawiają, że ilość pracowników każdego roku znacznie wzrasta. Przez to łatwiej o awans i perspektywy rozwoju. Rok temu główna siedziba firmy została przeniesiona do Warszawy i w Poznaniu zrobiło się luźniej. A ludzie? Jak wszędzie.
2
xyz 2015-02-01 12:30
A jak wygląda praca serwisantów SRK? ma ktoś jakąś wiedzę na ten temat?
4
Były pracownik 2015-03-14 17:55
Praca serwisanta? Z tego co wiem to ciągle w rozjazdach i pracują sporo więcej niż 40h na tydzien. A za nadgodziny nie chca placic za bardzo. I pieniadze niewielkie. Raczej odradzam jak i calego Thalesa. A Gruby to chyba ktoś z działu HR...
xyz 2015-03-15 19:12
Ciągłe delegacje to tak jak wszędzie w tej branży. Czy byłbyś w stanie określić choćby przedział wynagrodzenia? Czy firma daje służbowe samochody? Jakieś dodatkowe benefity?
123 2015-05-28 14:56
Te pierwsze komentarze napisali chyba zwolnieni pracownicy, albo ludzie którzy nawet nie przeszli rekrutacji. :)
4
stojeden 2015-06-18 18:33
Te komentarze odnoszą się do poznańskiego oddziału, czy warszawskiego? Wspólna nazwa, ale można powiedzieć że to dwie różne firmy.
aaaa 2015-12-20 23:56
Ryba psuje się od głowy, ta ryba już jest zepsuta...
IdeL 2016-01-23 00:01
Zakończyłem współpracę z tą firmą w 2011 roku. Byłem tam czymś w rodzaju administratora IT. Napiszę tak - wtedy trochę "bidnie" było w tej firmie. Ludzie z pewnymi wyjątkami byli OK. Po przepracowaniu trzech lat zwolniłem się, bo merytorycznie było raczej słabo jak dla mnie. Dla sieciowca z CCIE w trakcie robienia, praca na tak "prymitywnej strukturze IT", to poczucie niespełnienia i uwsteczniania się. Ale, generalnie firma była niezła. O ile coś tam się nie zmieniło in minus, to uważam, że ludzie z branży kolejowej mogą odnaleźć tam swoje miejsce.
4
ktoś 2016-03-22 13:03
Niby spora korporacja,a tak naprawdę wszystko po plecach.. Kto ma awansować to i tak awansuje albo od razu zostaje kierownikiem czy dyrektorem, w innym wypadku możesz się starać, a i tak nic z tego nie masz. Oczywiście forma prestiżowa, daje niezłe warunki, pakiety socjalne itd, ale jak nie trafi się w odpowiedni dział to niestety, choć by nie wiem co to zero rozwoju. Co do pracowników niby miła przyjazna atmosfera, a jak co do czego to wyścig szczurów i nikt z nikim się nie liczy. Ogólnie polecam firmę na start, ale pracując w niem trzeba być ostrożnym.
olo 2016-04-05 23:34
obcięli benefity, nie polecam
Karola 2016-10-14 08:31
A czemu "dobrzy ludzie" patrza gorze na rece? Pracowalam w kilku korporacjach i nie pamietam, aby w zakresie obowiazkow pracownikow byla kontrola pracy kadry zarzadzajacej. Mam wrazenie, ze niektorzy z Was zapomnieli, ze czasy donoszenia i robienia na tym kariery sie skonczyly. A skoro bylo tak zle, to czemu zwolnione osoby same nie odeszly? Czyzby kasa sie nie zgadzala?
Poza tym widze, ze firma zatrudnia cos okolo 250 pracownikow. Czemu oni nie odchodza? Jak jest tak zle jak piszesz, to powinno byc o wiele, wiele mniej.
4
samia 2016-10-16 15:39
zastanawiam się nad podjęciem u was zatrudnienie na stanowisku kierownika robót - widzę że ostatnio całkiem sporo ogłoszeń się pojawia u was o prace na takie właśnie stanowisko - ciekawe tylko dokładnie czy we wszystkich lokalizacjach będzie taka sama stawka
2
Adam 2016-11-03 14:58
Witam jak w tej firmie wyglada praca na stanowisku ofertowca w dz. Sprzedazy? Na jakim systemie firma pracuje? Czy są mozliwosci rozwoju w w/w dziale? Jakie place? Bede bardzo wdzieczny za odpowiedz.
pracownik 2016-12-15 14:28
Zupełnie się nie zgdazam. Wszędzie są różne problemy i w żadnym zkałdzie pracy nie jest różowo ale...Uważam, że jak ktoś robi sowje, pracuje jak należy i skupia się na swojej robocie a nie kontroli Zarządu, Dyrektorów czy innych pracowników ma szansę na rozówj i awans.
Wiadomo, czasem nie ma miejsca aby kogoś awansować i trzeba na to poczekać, ale firma mimo wszystko ma całkiem fajny system motywacyjny dla zaangażowanych osób i spoko socjal. Atmosfera pracy ogólnie jest super, choc jak wiadomo wsędzie trafią się toksyczne osoby.
Możliwość szkoleń też jest - zarówno wewętrznie i zewnętrznie.
Wszystkim sfrustorowanym byłym pracownikom, którzy rozstali się z firmą gdyż najwyrażniej nie spełniali oczekiwań lub zajmowali sie wszystkim innym niż praca życzymy powodzenia w dalszej karierze.
1
Delfin 2017-01-17 11:44
Zdecydowanie odradzam firmę Thales jako pracodawcę. Ten, kto rzetelnie pracuje, może się dorobić najwyżej garba. Firma promuje pracę w nadgodzinach nie licząc się w ogóle z życiem osobistym pracowników. ( usunięte przez administratora )
Łuk 2017-03-13 22:24
Firma w Polsce to tylko żałosna przykrywka pod szyldem wielkiego korpo....robią tylko dobre wrażenie. Chcą tyrać ludzmi jak osłami za psie pieniądze. Na początku obiecanki cacanki ścieżka kariery złote góry a w efekcie wycisną cię jak cytrynę. Ponadto duża odpowiedzialność pracy a za błędy będziesz winny tylko Ty. Szczerze odradzam.
1
m 2017-03-22 14:53
Kto stoi na czele dzialu finansow? CFO, yrektor finansowy? jakies namiary?
1
Nick 2017-04-04 22:32
Lawina zlozonych w ostatnim czasie wypowiedzen mowi o tej firmie wszystko!
2
Szukający pracy srkowiec 2017-04-06 09:37
Proszę o informacje w zakresie pracy jako automatyk srk? Plusy i minusy pracy w kilku zdaniach?
Agnieszka 2017-05-18 13:27
@Nick piszesz, że w ostatnim czasie wiele pracowników zdecydowało się zrezygnować z pracy w Thales Polska Sp. z o.o. Czy taka sytuacja pojawiła się w całej firmie, czy może w określonych działach? Jaka według Ciebie mogła być tego przyczyna?
zig 2017-06-12 10:42
Coś jest nie tak w tej firmie. Byłem na rozmowie, spotkanie ok, można bylo porozmawiać, żadnych 3 godzinych testów, ale zacząłem czytać opinie i są raczej kiepskie. Szedłem raczej z ciekawości, jednak jedna rzecz spowodowała, że raczej nie będę już aplikował do tej firmy. Na ich stronie można bylo wyczytać, że po rozmowie kwalifikacyjnej firma się odezwie, poinformuje co i jak. Oczywiście żadnego odzewu. Jeżeli kogoś tak traktuje sie na wstępie, to raczej nie świadczy dobrze o wewnętrznej sytuacji, zresztą widać ile ostatnimi czasy ogłoszeń sie pojawiło, a nie słychać, żeby firma się rozrastała.
5
Mniszka 2017-06-14 01:04
Ilość ogloszeń jaka pojawiła się ostatnimi czasy związana jest z ilością dużych przetargów jakie firma wygrała.
Piotr 2017-06-14 14:13
Ta firma jest całkowicie do bani...
Nawet jeśli wygrała przetarg, to nie wiem kto chciałby tam pracować...
Nikomu nie polecam- niereformowalni ludzie, przestarzałe technologie, zatwardziałe struktury i nieciekawe sposoby zarządzania ludźmi począwszy od samego działu HR...
jola 2017-06-14 19:12
Nowy na rynku pracy? hihi
olo 2017-06-17 19:24
Ciekawe "kim" opędzą te wygrane przetargi? Choćby LK7. Podwykonawców można znaleźć tylko Ktoś to musi uruchomić i ogarnąć powiązania... .
1
NieAgnieszka 2017-07-04 15:17
Widzę tutaj samych ekspertów którzy najprawdopodobniej dostali wypowiedzenie za nygusostwo. Prawda jest taka że jeżeli się chce i potrafi, nie ma żadnego problemu zarówno z awansem w strukturach jak i kwestii wynagrodzenia. Ale lepiej przecież nie robić nic i czekać na mannę z nieba, prawda?
Wypowiedzenia na początku roku są rzeczą normalną, nie każdemu odpowiada to że za nic nie robienie oczekuje premii - więc i wtedy zaczyna się narzekanie. I nie mówimy tutaj o "lawinie" a o kilku osobach.
4
Pracownik 2017-07-13 12:41
Firma ok. Jeśli komuś zależy na pracy i uczciwie pracuje to jest doceniony. Ja pracuje juz 33 lata w tej firmie i jest ok.
3
Zostaw swoją opinię o Thales Polska Sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Thales Polska Sp. z o.o.