logo Persona-Direktservice GmbH

Persona-Direktservice GmbH

Wrocław

Opinie o Persona-Direktservice GmbH

byly 2016-09-01 02:38
luk 2016-05-20 13:26:49 Mam pytanie o stawki, agencja w ogłoszeniu "pomocnik tokarza" podaje od 10 do 22(!)€ za godzinę. Komu należy sie w takim razie więcej niż 10€ skoro wszyscy twierdzą ze sa na stawce minimalnej? Ile w takim razie można zarobić na miesiac netto w systemie 3 zmianowym? Bo w 3 zmianach to nadgodzin raczej nie ma, może sobota jakaś. Czy inne stawki są dla zonatych/dzieciatych a inne dla kawalerów? Bo tak ktoś stwierdził na innym forum. Ile firma potrąca za "pokój w mieszkaniu w bloku"? Ile kilometrów jest z miejsca pracy do kwatery? Czy to prawda ze urlop po 3 miesiącach? Za ile €/miesiąc można skromnie wyżyć na miejscu? Ilu polaków pracuje w tym zakładzie SAP?


upewnij sie czy to nie chata w burdelu........ klienci nie wiedza o zmianie "lokatora" w mieszkaniu i co chwile dzwonienie pukanie do dzwi
2
Persona-Direktservice 2016-09-01 14:48
Szanowni Państwo,
po raz kolejny przypominamy, że na stanowisku dotyczącym pracy tokarza CNC, stawki uzależnione sa od godziny pracy (nie od doświadczenia). Praca jest w systemie III-zmianowym i jest również możliwośc pracy w nadgodzinach i w weekendy (w niedzielę i święta stawki osiągają prawie 25 Euro brutto/h). Więcej szczegółów podajemy na rozmowie rekrutacyjnej w naszej siedzibie.
Pozdrawiamy
Persona-Direktservice
Persona-Direktservice 2016-09-01 14:53
Szanowni Państwo,
po raz kolejny przypominamy, że na stanowisku dotyczącym pracy tokarza CNC, stawki uzależnione sa od godziny pracy (nie od doświadczenia). Praca jest w systemie III-zmianowym i jest również możliwośc pracy w nadgodzinach i w weekendy (w niedzielę i święta stawki osiągają prawie 25 Euro brutto/h). Więcej szczegółów podajemy na rozmowie rekrutacyjnej w naszej siedzibę.
Pozdrawiamy
Persona-Direktservice
Persona-Direktservice 2016-09-01 16:57
Szanowni Państwo,
po raz kolejny przypominamy, że na stanowisku dotyczącym pracy tokarza CNC, stawki uzależnione sa od godziny pracy (nie od doświadczenia). Praca jest w systemie III-zmianowym i jest również możliwośc pracy w nadgodzinach i w weekendy (w niedzielę i święta stawki osiągają prawie 25 Euro brutto/h). Więcej szczegółów podajemy na rozmowie rekrutacyjnej w naszej siedzibie.
Pozdrawiamy
Persona-Direktservice
1
Ziomo 2016-09-07 16:16
To prawda akurat z tym burdelem hahaha
1
qwerty 2016-09-18 20:21
Kilka faktów z firmy SAP w Reichenbach.
Po pierwsze wygląda na to ze nie ma za dużo chętnych do pracy w tym zakładzie. W sumie to się nie dziwę, 7.5 godziny ciągłej obsługi kilku maszyn na raz lub małej linii produkcyjne (3 maszyny plus taśmociąg) to nic ciekawego. Pisze 7.5 godziny bo przerwa nie jest płatna przez pracodawcę(agencje o tym nie mówią), wtedy możecie nawet leżeć.
Na całej hali nie ma ani jednego krzesła lub taboretu(nie licząc biur), nie masz na co usiąść. Masz biegać w koło maszyn, musisz dokładać półfabrykat, odkładać do skrzynek gotowe wyroby, kontrolować wymiary i wygląd, wymieniać płytki skrawające, odwozić skrzynki pełne, przywozić skrzynki puste i tak w koło. Posiedzieć chwilę możesz ewentualnie w klozecie. Zarobki nie przekraczają 1450-1500€ dla 3 klasy podatkowej z nadgodzinami gdy się uda je zrobić. Bez nadgodzin 1200-1250€. Z powodu braku nadgodzin nie zarobisz tyle ile obiecują trzy agencje rekrutujące w to miejsce. Możesz ewentualnie popracować w jedną sobotę na rannej zmianie lub gdy ktoś jest nieobecny. W okolicy podobno już brak tanich kwater więc trzeba się liczyć że będzie 200€ na miesiąc na osobę.
Czyli reasumując pracując bez nadgodzin i po opłaceniu mieszkania, internetu dodatkowo i kosztów utrzymania zostaje ile? 3000 może 3500, tyle do domu wyślesz/zawieziesz. Słabo jak na tak monotonną i męczącą pracę na trzy zmiany.
9
wieslaw 2016-09-19 19:17
Doskonale powiedziane nic dodac nic ujac
1
alfos 2016-09-19 19:21
Raczej nie ale w Plauen jest duzo agecji dla kobiet napewno znajdzie prace
leon 2016-09-21 05:02
oj jak ja się ciesze że mnie tam nie ma kłamiecie jak zawsze

zarabiają na was krocie a ile google

1
nickos 2016-09-21 08:00
pracuja rowniez kobiety w tym zakladzie. a to co firma opisuje to akurat prawda. troche niedociagniec i niedomowien ale tragedii nie ma. zarobki dla klasy podatkowej 3 ok max 1600€ pod odliczeniu mieszkania robiac w kazda sobote i zaczynajac nocke niedziela zalezne od tego jakie zmiany sie trafia
Persona-Direktservice 2016-09-22 12:26
W niemieckich firmach przerwa 30 min jest przeważnie bezpłatna (nie jest to zależne od nas jako agencji zatrudnienia, tylko od firmy, w której praca jest wykonywana). Informujemy o tym zawsze podczas spotkania rekrutacyjnego oraz informacja ta jest zawarta w dokumentach podpisywanych przy zatrudnieniu.
NIE POLECAM 2016-09-25 12:26
Gowno prawda i nie podszywaj się psie Gaja!
NIE POLECAM 2016-09-25 12:42
Tak przerwa nie jest płatna bo pracowałem w tym "obozie". Nie polecam tego zakładu a szczególnie tego pośrednika!
1
Persona-Direktservice 2016-09-27 14:31
Ogłoszenie na tokarza CNC cały czas aktualne. Zapraszamy do przesyłania Cv. Skontaktujemy się z wybranymi kandydatami, którzy spełniają wymogi określone przez firmę niemiecką, a następnie zaprosimy na spotkanie rekrutacyjne, na którym poinformujemy o wszystkich szczegółach dotyczących pracy.
Persona-Direktservice 2016-09-27 14:36
Tak jak wspomnieliśmy wcześniej, przerwa w Niemczech (30 min) jest bezpłatna, tak jak w większości firm niemieckich. Nie jest to nic dziwnego, ani nadzwyczajnego. Mówimy o tym zawsze podczas spotkania rekrutacyjnego oraz informacja ta jest wpisana w dokumentach przy zatrudnieniu (specjalnie dla kandydatów, którzy nie pamiętają wszystkich informacji ze spotkania rekrutacyjnego - jest tych informacji dość dużo :)). Firma niemiecka z którą współpracujemy jest typową średniej wielkości firmą z branży automotive w Niemczech. Współpracuje ze znanymi markami z branży motoryzacyjnej oraz spełnia wszelkie wymogi pod kątem niemieckich przepisów BHP i innych.
Persona-Direktservice 2016-09-27 14:38
Cały czas mamy wakaty na stanowisko Tokarz CNC. Zapraszamy do przesyłania cv, w tytule maila wpisując tokarz CNC. Skontaktujemy się z każdym kandydatem, który spełnia kryteria określone w ofercie pracy.
Persona-Direktservice 2016-09-27 14:40
W ofercie pracy tokarz CNC język niemiecki nie jest wymagany. Zapraszamy więc wszystkich kandydatów z doświadczeniem przy maszynach CNC do przesłania CV.
Persona-Direktservice 2016-09-27 14:43
Nawet w przypadku obecności na spotkaniu pół roku temu - cały czas jesteś brany pod uwagę do zatrudnienia w firmie niemieckiej. Zapraszamy też do kontaktu telefonicznego w celu zaktualizowania informacji o swoim doświadczeniu, dostępności do pracy, etc. Po takim kontakcie możemy dodatkowo ponownie zarekomendować Twoją kandydaturę.
Persona-Direktservice 2016-09-27 14:50
Zarobki miesięczne netto uzależnione są od klasy podatkowej. Przeważnie nasi pracownicy są w I lub III klasie. W I klasie podstawa zarobków to ok. 1300 Euro netto miesięcznie (mniej lub więcej w zależności od tego jak ułożą się zmiany pracownikowi w danym miesiącu). Obecnie w I klasie podatkowej są pracownicy kawalerowie i pracownicy żonaci, którzy zadeklarowali że żona przebywa w Polsce. Pracując w nadgodzinach można zarobić odpowiednio więcej (za nadgodziny stawka wzrasta o 25 % w zwykłe dni i w soboty lub o 125 % w niedzielę i święta niemieckie. Aby dokładnie wyliczyć sobie wartość wynagrodzenia skorzystać z dostępnych w internecie kalkulatorów wynagrodzeń (informacje te przekazujemy na spotkaniu, ale rozumiemy że każdy woli sprawdzić u niezależnego źródła).
Persona-Direktservice 2016-09-27 14:57
Rzeczywiście mieszkania w okolicy są droższe niż to co nasi pracownicy za nie płacą. Firma Persona-Direktservice dopłaca do tych mieszkań, dzięki czemu stawki za mieszkanie dla naszych pracowników są stałe, mimo wzrostu cen mieszkań w okolicy. Gwarancją stawki jest zawierana umowa na mieszkanie.
Persona-Direktservice 2016-09-28 08:52
Zarobki w Niemczech uzależnione są od bardzo wielu czynników - przede wszystkim od:
- firmy niemieckiej, w której praca jest wykonywana (jako agencja zatrudnienia z oczywistych względów nie możemy zaoferować większych stawek niż te oferowane przez naszych klientów dla pracowników zatrudnionych bezpośrednio przez nich)
- stanowiska o jakie się ubiegasz
- landu i miejscowości w Niemczech (landy wschodnie przeważnie mają niższe zarobki niż landy zachodnie i oczywiście w bogatych dużych miastach np. w Monachium stawki też są dużo wyższe)
- wykształcenia
- poziomu znajomości języka niemieckiego (Niemcy zwłaszcza w starszym pokoleniu nawet mimo znajomości języka angielskiego wolą dogadywać się w swoim języku)
Stawka minimalna w Niemczech wynosi 8,50 Euro/h, a od stycznia 2017 roku wzrośnie do 8.84 Euro/h, więc niezależnie od braku doświadczenia i niezależnie od powyższych czynników, będziesz w Niemczech zarabiał miminum tyle lub więcej.
Persona-Direktservice 2016-09-28 09:24
UDZIAŁ KANDYDATA W REKRUTACJI NA STANOWSIKO TOKARZ CNC I CZAS OCZEKIWANIA NA ODPOWIEDŹ.
@Grzegorz - dostał Pan informację mailową i nawet Pan na nią odpisał, ale do rzeczy. PONIŻEJ KILKA FAKTÓW Z REKRUTACJI: Tak jak informujemy na spotkaniu rekrutacyjnym, ostateczna decyzja odnośnie zatrudnienia należy do firmy niemieckiej, w której praca jest wykonywana (nie od nas jako agencji zatrudnienia). Po spotkaniu z nami rekomendujemy kandydata do zatrudnienia i przekazujemy informacje ze spotkania, wraz z jego niemieckim CV, wraz z grupą innych kandydatów. Zwykle informacja ze strony niemieckiej przychodzi do nas w ciągu miesiąca, ale nie zawsze (czasem szybciej, czasem później - decyduje firma niemiecka). W przypadku wybrania kandydata, jest on informowany o możliwości zatrudnienia w danym terminie. W przypadku niewybrania danego kandydata informujemy, że nie został wybrany do najbliższego wyjazdu, ale nadal jeśli chce może być brany pod uwagę do kolejnego wyjazdu. Z uwagi na dużą ilość kandydatów informacja ta jest przekazywana przeważnie mailowo. Jeżeli ktoś nie otrzymał informacji, prosimy o kontakt telefoniczny - chętnie udzielimy odpowiedzi jaki jest status danego kandydata. Kanydat jadąc na spotkanie (niektórzy nawet kilkaset kilometrów) jest świadomy że jest to jedynie rekrutacja. Zachęcamy do bezpośredniego stawienia się na spotkaniu, ponieważ zwiększa to szanse na późniejsze zatrudnienie, ale sam przyjazd i spotkanie nie gwarantuje pozytywnej decyzji odnośnie zatrudnienia (dla większości kandydatów jest to oczywiste, ale jak widzimy po tym forum - nie dla wszystkich). Jest też możliwość spotkania poprzez Skype, ale po takim spotkaniu nie możemy tak samo zarekomendować kandydatów, którzy przyjechali do nas osobiście.
GoliatPL 2016-10-04 14:19
Pobiera ktoś jakieś zasiłki? NP. Na dzieci? .
Persona-Direktservice 2016-10-04 15:39
Witaj! Przez naszą agencję Persona-Direktservie do tej pory żadna kobieta nie została zatrudniona na stanowisku tokarz CNC, ale wynika to bardziej z faktu, iż bardzo mało kobiet aplikuje na takie stanowisko. Praca na pewno wymaga znajomośći obsługi tokarek CNC, dobrej kondycji fizycznej (praca na stojąco) oraz dobrej organizacji pracy.
Persona-Direktservice 2016-10-04 15:41
Witaj! Przez naszą agencję Persona-Direktservie do tej pory żadna kobieta nie została zatrudniona na stanowisku tokarz CNC, ale wynika to bardziej z faktu, iż bardzo mało kobiet aplikuje na takie stanowisko. Praca na pewno wymaga znajomośći obsługi tokarek CNC, dobrej kondycji fizycznej (praca na stojąco) oraz dobrej organizacji pracy, więc jeśli masz doświadczenie przy tokarkach CNC i akceptujesz powyższe wymagania, śmiało wyślij do nas swoje cv: info@persona-direktservice.pl w temacie maila wpisując "Tokarz CNC".
GoliatPL 2016-10-04 19:43
Jak to wygląda w mieszkaniu ? Burdel ? czy każdy dba o porządek ? ... a i jeszcze jedno. Korzysta ktoś z Kindergeld ? dużo z tym załatwiania ?
GoliatPL 2016-10-04 19:47
W firmie,w której pracuję kobiety na równi z kolesiami tłuką detale :). Faktem jest,że pracują na tokarkach,gdzie obrabiany komponent jest mniej skomplikowany(2,3 wymiary),ale normę cisną :)
Ziomo 2016-10-15 17:25
Tokarz to duże określenie w tej firmie kobiety tylko nakładają przygotowke na linie skąd lader zabiera ją do uchwytu maszyny po obróbce zabiera i oddaje na taśmę.Wiec co to za tokarze bardziej powiedział bym że one zmieniają korekty i nakładają surowy material.A jak coś nie idzie to ustawiacz przyjdzie
GoliatPL 2016-10-16 18:29
Samemu nie idzie zrobić korekty ? np. w programie,na narzędziu ?
ziomo 2016-10-19 00:36
W tej firmie nie jest to twoja działka i Niemcy nie lubią jak im sie zmienia i miesza w programach co najwyżej to możesz parametry zwiększyć żeby normę wyrobić.
Tokarz 2016-11-02 18:42
Firma jest jak najbardziej w porządku i polecam ja osobiście.
Nick 2016-11-03 17:32
Jeśli ktoś chce się narobić i nie zarobić to polecam żmudna i nudna pracę
3
doosan 2016-11-22 22:28
Dokładnie jak piszesz. A do tego chyba brakuje kandydatów.
Cytat ze świeżego ogłoszenia:
" zatrudnienie w oparciu o niemiecką umowę o pracę (gwarancja odprowadzania składek na niemieckich warunkach)
wynagrodzenie w Euro (10,63-24 Euro/h brutto – stawka zależna od godziny pracy)
długofalową współpracę
możliwość pracy w nadgodzinach (dla chętnych)
zakwaterowanie w mieszkaniach o dobrym standardzie
stałą (bezpłatną) opiekę biura "

Stawka 24€ to chyba błąd i należy go poprawić, jak wyciągniecie 1450 netto to będzie dobrze.
Nadgodzin raczej nie ma a i mieszkania o dobrym standardzie i cenie się skończyły. Są tylko drogie.
1
Persona-Direktservice 2016-11-23 11:12
Stawka 24 Euro nie jest błędem, więc nie zamierzamy go poprawiać, a bardziej będziemy zachęcać do użycia kalkulatora :). Jeśli chodzi o stanowisko Tokarz CNC, bo rozumiem, że o tym stanowisku piszesz, stawki wynoszą od 10,63 Euro brutto/h do ponad 24 Euro brutto/h. Stawki godzinowe tak jak mówimy na rozmowie rekrutacyjnej oraz piszemy w dokumentach przy zatrudnieniu (polecam jeszcze raz przeczytać :)) są uzależnione od godziny pracy. W przypadku pracy w niedzielę i święta niemieckie stawka wzrasta o 125% i osiąga najwyższą wartość ponad 24 Euro brutto/h. Nadgodziny? W tym roku w lokalizacji bliżej polski (Reichenbach) jest mniejsza możliwość pracowania w nadgodzinach niż w dalszej lokalizacji (Aschaffenburg koło Frankfurtu nad Menem). Zarobiłeś 1450 Euro netto miesięcznie bez maksymalnej ilości nadgodzin? To całkeim nieźle, wielu pracowników z Polski właśnie taka stawka motywuje do wyjazdu, bo tyle niestety nie mogą tutaj zarobić. Pamiętaj też że po okresie 1 - 1.5 roku jest możliwośc przejścia do bezpośredniego zatrudnienia w firmie, w której pracujesz i to jaką stawkę wynegocjujesz z firmą zależy już od Ciebie i od tego jak ocenią Twoją pracę.
Mieszkania dla naszych pracowników na stanowisku Tokarz CNC w najbliższym czasie będą w cenie 180 Euro za miesiąc od osoby, co jak na Niemcy jest bardzo dobrą ceną. Ale jeśli uważasz że znajdziesz tańsze - nie ma problemu, mieszkanie mają służyć pomocą, nie są dla nikogo obowiązkowe. Zawsze szukamy jak najlepszych mieszkań w odległości do 20 km od miejsca pracy i w danym przedziale cenowym (właśnie po to aby cena mieszkania nie uległa zmianie).
To 2016-11-24 11:38
Mnie motywuje 2500 Ojro do wyjazdu może być z nadgodzinami dacie tyle zarobić programuje i ustawiam od a do z
Persona-Direktservice 2016-11-24 13:50
Niestety, nie damy tyle zarobić. Tacy źli jesteśmy. (Na stanowiskach, ktróre oferujemu w zakresie obowiązków nie ma programowania maszyn, bo za to odpowiadają inni pracownicy niemieccy. Ale po okresie 1 - 1.5 roku pracy u nas jest możliwość przejścia do zatrudnienia bezpośrednio w firmie niemieckiej, w której praca jest wykonywana i wtedy też jest możliwość wynegocjowania lepszego stanowiska, jeśli przez dotychczasowy okres czasu pracy będziesz dobrym pracownikiem i co równie ważne - nauczysz się
języka niemieckiego, bo na stanowisku programisty i ustawiacza jest to niezbędne, to masz szanse.
olisadebe 2016-11-24 23:45
Witam, umówiłem się na rozmowę z tą firmą. Co możecie mi o niej powiedzieć . Podobno w miejscowości obok Franfurtu można zarobić więcej bo są nadgodziny jak to wygląda w rzeczywistości ? i czy faktycznie tam jest tak źle i jest wiele ciapatych ?
To 2016-11-26 16:41
To kiepsko a język znam komunikatywnie!!! Rola pstrykacza nc start w firmie to 15 lat temu jako młody po szkole
Persona-Direktservice 2016-11-28 10:51
No to życzymy powodzenia w znalezieniu pracy na stanowisku programsity/ustawiacza. Niestety takiego stanowiska nie mamy na razie w naszych ofertach pracy. Ze znajomością języka niemieckiego i z taka pewnością siebie na pewno szybko znajdziesz wymarzoną pracę ;) Pozdrawiamy. Zespół Persona-Direktservice
ziomek 2016-12-22 12:15
Witam. Czy pracował ktoś w Czechach przez Persona-Direktservice i czy byliście zadowoleni? Czy to co oferują zgadza się z tym w rzeczywistości? Pozdrawiam ludzi dobrej woli
1
Robert 2016-12-23 19:42
co do czech to watpie w podane zarobki. zadna agentura nie placi 18 tys. - 24 tys. koron na rekę za 157,5 godziny w miesiacu. 15,5 tys. koron to max.

ale moze sie myle?
ziomek 2016-12-23 21:40
Robert pracowałeś w Czechach? Personadirektservice proponuje 3000-3500 netto w złotówkach
sadzio 2016-12-27 12:58
Witam chcem coś wiedzieć dokładnie o tej agencji bo zaproponowali mi wyjazd do czech do pracy na produkcję i chciałbym coś szczerze wiedzieć o nich
1
Greg 2016-12-29 18:54
Witam

Najprawdopodobniej 8 stycznia wyjadę do pracy do Liberca. Gdyby ktoś jechał niech da znać:) Mój mail: grzegorz.stahl@gmail.com
Sabababa 2017-01-13 14:46
Wyjeżdża ktoś na dniach do pracy w Czechach do liberca do work service Czech ? 15-17.01.2017
2
ziomek 2017-01-18 18:39
witam, czy ktoś z was był w Czechach przez agencję persona-directservice i może potwierdzić że to co mówią się zgadza później odnośnie zakwaterowanie, wyżywienia i zarobków oraz czy nie ma naliczanych jakiś głupich kar ?
1
ziomek 2017-01-22 11:05
Cześć, jak ci się podoba praca? Da się wytrzymać czy jest ciężko ? Ja mam wyjechać w lutym przez work service czeski,

pozdrawiam
pytający 2017-01-24 20:33
Szkoda, ze pomimo kilkuletniego doświadczenia nie chcą do pracy. Na co patrzą ? czy dobrze CV w języku niemieckim jest napisane ? czy co ?
Persona-Direktservice 2017-01-25 08:41
Na stanowisko Tokarz CNC istotnych jest kilka czynników:
a) doświadczenie przy maszynach CNC
b) dostępnośc do pracy - im szybsza dostępność, tym większa szansa kandydata na zatrudnienie
c) informacje przekazane podczas rekrutacji na spotkaniu
d) profesjonalnie przygotowane i przetłumaczone niemieckie CV.
1
Sababbaba 2017-01-27 13:52
Siema , aktualnie jestem na jonshon controls/ adient .. praca zapowiada się ciekawie i fajna stawka , mieszkanie spoko , tyle że mieszane grupy ale zależy gdzie trafisz . Oby nie na dolny Ujazd ;)
Zostaw swoją opinię o Persona-Direktservice GmbH - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Persona-Direktservice GmbH