brak logo

PIENING GMBH

Warszawa

Opinie o PIENING GMBH

wejadamo 2015-11-25 19:16:13
Witam. Też miałem ten sam problem. Czekałem z miesiąc czasu z tym, że zwolniłem się z dnia na dzień po otrzymaniu konkretnych informacji o pracy. Początek miałem słaby. Sam,co dwa tygodnie zmiana mieszkania(ciągle u tego samego pracodawcy), do tego z 600 na mieszkanie plus paliwo i jedzenie. Są lepsze i gorsze zlecenia. Ale spoko od 1000 do nawet 1500 można zostawić w portfelu bez zbędnych wydatków i zbytniego oszczędzania. Proponuję w razie braku pracy z 2, 3 razy w tygodniu dzwonić z pytaniami o pracę, w przeciwnym razie można długo poczekać. Płaci na czas, większych problemów nie ma. Polecam
wejadamo 2015-11-25 19:24:31
Co tak nerwowo. Pracuję w firmie i jakoś nie miałem tych problemów. Jak języka nie potrafisz i znaleźć sam nic nie potrafisz to faktycznie jest to duży problem. Ilu ludzi tyle komentarzy. Na tacy wszystkiego nie piening nie przyniesie.
1
bez nazwy 2015-12-08 16:46:51
jedz jedz tylko zebys pózniej nie plakal jak przyjedziesz goly i wesoly za tydzien czasu[mieszkanie 5 dni 100 euro paliwo do niemiec kolo 200 juz licze srednio no ale jedz kraj wolny
major 2015-12-08 21:03:54
Witam ponownie po dluzszej nieobecnosci tutaj:) a teraz do rzeczy NAPISZE jeszcze raz, ludzie nie dajcie sie nabrac na obietnice tej firmy. Fakt jest taki, ze placa na czas zawsze. Koledzy mieli czasem problemy typu ze sie pieniadze nie zgadzaly ale po zgloszeniu bylo im wszystko wyrownane. Ale nie o tym chcialem pisac. Nie patrzcie na pozytywne wpisy tutaj bo podejrzewam, ze ich autorami sa poprostu ludzie Pieninga. Nie jestem zadnym alkoholikiem jak ktos tutaj to sugerowal. Po prostu pisze jak to wszystko tam wyglada. A wyglada kiepsko. Zarobki sa na poziomie ok 2000 eur bez nadgodzin o ktore trudno. Teraz hotel to koszt 20-25 eur za dobe co daje nam 600 - 700 eur miesiecznie (ja placilem 25 za dobe i nie mialem ani pralki ani internetu). Do tego jedzenie 300 eur miesiecznie. Paliwo do pracy ok 50 eur miesiecznie i nie wspomne o zjazdach do domu bo w moim przypadku to koszt w jedna strone wynosil ok 90 eur. Wiec po podliczeniu wszystkiego i zakladajac, ze bedziesz jezdzil co 2 miesiace do domu na czysto zostaje 860 eur co daje na zlotowki ok 3500zl. Jestem doswiadczony i takie pieniadze zarobie spokojnie w polsce przy 200h miesiecznie. Wszystkim ktorzy mi nie wierza zycze powodzenia w tej firmie. Pojedziecie to sami zobaczycie i pewnie szybko wrocicie. Pozdrawiam
1
miras 2015-12-13 14:02:40
Panowie ale w jakich zawodach wy pracujecie? Bo jako fachowcy czy pomocnicy fachowcow? Bo niechce mi sie wierzyc ze dobremu fachowcowi taka g/lodowo kase daj/a 2000 euro
ludzik pininga 2015-12-13 14:21:36
jedz ty zobaczysz ile tobie dadza i co bedziesz robil znam przyszywanego niemca co mial 13 brutto jezyk perfekt plus dobry fachowiec
ABR 2016-01-13 09:32:31
Witam, mam pytanie czy udało się rozpocząć współpracę w ww. firmie? Jak ułożyła się współpraca?
miras 2016-01-15 10:31:04
co za padaka to forum... kilka tysięcy pracowników zatrudniają a tu zaledwie kilka wypocin na ich temat
3
gośc 2016-01-22 11:47:57
Pracuje w Pieningu kilka miesieęy.Jak do tej pory jest naprawdę dobrze. Praca jest warunki mieszkania dobre, mieszkanie wyposażone z dostepem do internetu za 500euro miesięcznie, na jedzenie i dojazy do pracy wydaje około 300 euro i i zostaje mi około 1500 czasem więcej. W Polsce nigdy nie zarabiałem takiej kasy. Uważam, że jeśli ktoś chce uczciwie pracować to znajdzie tu zajęcie.
hydraulik 2016-01-28 10:19:27
czy ktoś z kolegów jest hydraulikiem ? po ile godzin tam się pracuje bo nadgodzin to oni raczej nie robią więc myślę że tylko na podstawę 11 brutto można liczyć proszę o jakieś info
Ślazak 2016-01-29 10:04:38
Z tymi mieszkaniami to do końca nie jest tak jak piszecie.prawda jest taka,że wybieracie nam pierwszą lepszą kwaterę i nie interesuje was kwota,bo to my placimy i często jet to około 25 euro za nocleg.na szczęście albo udaje nam się dogadać z wlascicielem i zbić z ceny albo sami szukamy czegoś innego.W waszej firmie pracuję ponad dwa lata i z mala przerwą na własne życzenie,zawsze jeździmy w dwóch (całe szczęście bo koszty dzielimy po połowie).Na firmę nie narzekam a nawet często polecam.kasa zawsze jest przed czasem,dwa razy w miesiącu narzędzia i ubranie dostaje a jak potrzebuję cos nowego to dzwonie i zawsze dostaje.prace staram się wykonywac dobrze i prawie każda firma dla ktorej pracujemy trzyma nas długo i proponuje żeby przejść do nich bo robiąc przez Piening jesteśmy za drodzy najdłuższy przestój jak mialem to chyba tydzień więc robota zawsze jest. Wiem że sa inne firmy z troche lepszymi warunkami (wyższa dieta,oplacone zakwaterowanie) ale na razie nie zamierzam zmienić,bo po co jak tu mam pewne. Ogólnie to jestem zadowolony iPOLECAM WASZĄ FIRMĘ
5
major 2016-02-14 01:23:14
smieszny jestes kolego slazak hahaha chyba jestes nie doswiadczony albo tak glupi. Nie polecaj chociaz innym gowna, a jak chcesz to sam sobie w tym siedz!!! Nie bede sie dalej rozpisywal bo napisalem juz wiele i jak zwykle odradzam FACHOWCOM! swiezaki moga isc bo w PL tyle nie zarobia. Pozdro
1
Andrzej 2016-02-16 10:32:22
Pracowałem już trochę na zachodzie ,sytuacja zmusiła mnie do powrotu do kraju.Po paru latch znowu wyjechałem właśnie z tej firmy.To co przreżyłem w tej firmie to to jakiś koszmar,przed wyjzdem było tyle obiecywane,zaznaczę że jeszcze znałem język angielski i trochę niemiecki.Tulasz się jak pies po Niemczech,ciągle oddelegowywany na inne budowy,kwatery w formie domków letniskowych za 30 euro i to w okresie jesiennym,z pleśną i grzybem,wilgoć brak lodówek i pralek.Jak nie masz sprawdzonego nowego samochodu to w ogóle nie ryzykuj.Jeżdzisz tysiące kilometrów ,paliwo za swoje ,awaria samochodu jak mi się przydarzyło, holowanie plus naprawa wiadomo w Niemczech wszystko co odłożyłem poszło na naprawę ,serwis drogi jak holera.Pojechałem spróbowałem i już nigdy nie pojadę z takich pseudo firm.Wróciłem zadłużony i o 5 lat starszy ze stresu jaki zafundowała mi t firma.
1
nn 2016-02-17 08:24:31
nie chwale cie ze tam robiles ale czebabylo poczytac komentarze pisza ze jezdzisz z 1 na 2 koniec niemiec ta ich smieszna dieta nie pokryje ci hotelu za tydzien ani paliwa a nie wspomne zeby cos odlozyc
Piotr 2016-02-19 18:35:36
Czy jest ktoś chętny z Mazur na wyjazd z tą firmą (lub inną) jako elektryk/pomocnik i szuka wspólnika? Najlepiej z okolic Giżycka, Mrągowa. We dwóch jest zawsze taniej.
Pracowałem już trochę u tego pośrednika. Wszystko zależy gdzie się trafi, bywały lepsze i gorsze dni. Dla super fachowców nie polecam.
Mój email: pepe0891@wp.pl
Cezary 2016-03-01 09:26:24
Firma Piening jest w 100% SUPER. Bardzo przyjazna i opiekuńcza dla pracownika. Piękne Panie konsultantki, które są
kompetentne oraz co też ważne mówią w języku polskim. Umowy podpisywane są na czas nieokreślony a to bardzo dobrze
świadczy o firmie Piening, że ufa swoim pracownikom. Zaliczki i wypłaty zawsze są na czas. Firma zapewnia bezpłatnie
kombinezony jak i obuwie oraz co ważne skrzynki z narzędziami, wszystko pożadnych firm np. Wurtch.
Jednym słowem to firma którą warto wybrać na długi czas. Pozdrawiam pracowników.
nn 2016-03-01 16:48:16
panie konsultantki nie piscie takich bredni umowy podpisywane na czas nieokreslony zeby jelenie nie uciekly do lasu.TU sie zgodze zaliczki i jalmuzna na czas a kombinezon i skrzynka nie dadza mi jesc/zapomnialyscie napisac ze 8 miesiecy sie robi a 4 siedzi w domu mam nawet kumpla co siedzi juz prawie 3 miesiace i co takze podpisywanie sie pod kogos to juz karygodne
2
major 2016-03-02 14:36:11
Ha ha ha sie usmialem teraz kolego "Cezar" w co watpie:-) pewnie ktos z Pieninga pisze takie brednie. Umowy sa na czas nieokreslony bo tak dziala Niemieckie prawo pracy ze musza byc po pol roku. Wyplaty na czas hmm no sa i owszem ale czy to powod do dumy??? Musza byc na czas i kropka. I nie zachwalal bym tak czegos co jest oczywiste, PRACUJE to DOSTAJE!!! idac dalej ubrania, to co w tym dziwnego ze firma daje? Naleza sie to musza dac!!! wiec nic tez w tym dziwnego. Skrzynke dostaje sie na stan i podpisuje sie papiery a jest warta ona 240 Eur, wiec jak sie nie zda przy rezygnacji to firma potraca wiec tez zadne WOW!!! Madre konsultantki??? Dobre. Przez nie spalem w samochodzie tak mi zalatwily mieszkanie i wogole sa niegramotne. Nie wspomne juz o tym ze zarobki sa na poziomie polskim. Kindergeld to sie czeka z rok czasu zanim sie dostanie. Zreszta Niemcy chca jak Anglia ukrocic zasilki. Zreszta w Polsce bedzie teraz 500+ wiec w dupie z tym ich kindergeld. Ogolnie firma porazka. Albo zaczniecie placic jak na Niemcow przystalo albo zatrudniajcie sobie glupkow z innego kraju. Odradzam 100%
4
Monter 2016-04-03 15:13:53
Ja też polecam tę firmę, zacząłem 8 miesięcy temu na szkoleniu z języka które jest obowiązkowe dużo się nie nauczyłem, ale za to tutaj w ciągu tych ośmiu miesięcy opanowałem język na tyle, że wynająłem już mieszkanie, sprowadziłem żonę i jakoś sobie żyjemy:-) Co do personelu to tak jak wszędzie są różni ludzie. Ja np. sprawy załatwiam tylko z niemieckimi koordynatorami a za język dostałem już nawet sporą podwyżkę. Nocleg na delegacji zawsze szukam na własną rękę także jest taniej i bardziej komfortowo:-) Ogólnie to polecam uczyć się niemieckiego. W razie jakichkolwiek pytań piszcie na e-mail rege997@wp.pl
Pozdrawiam
tobi 2016-04-04 20:54:20
major,ty to fajny musisz być głąb i leser.że Cie wywalili.poznałem takich jak TY "fachowców"których po pierwszym dniu wywalali z budowy,a żę był to ich już któryś raz pod rząd to firma im dziękowała.przez prawie 4 lata pracy nie miałem z kumplem żadnego przestoju.wiadomo że będą woleli wysłać kogoś sprawdzonego a nie barana z lewymi rękoma.lecim dalej.dobrze trzeba walić wódę żeby nie odłożyć żadnej kasy zarabiając 11,62 eu + 40 eu diety(za każdy przepracowany dzień).może to ty jesteś tym słynnym alkoholikiem po którego Paszkowa jechała bo przez tydzień się w robocie nie pokazywał bo ciągle zachlany leżał? jakoś te chłopaki których poznałem i pracują już po pare lat,potrafią odkładać po 4 tysiaki pln. i dużo lepiej co miesiąc,kupywać dobre fury i wakacje spędzać za granicą,prowadząc przy tym życie z rodziną na dobrym poziomie.Do następnych baranów: kindergeld głąby nie płaci wam piening tylko familienkasse i jest to prawdą,że trzeba czekać nawet i 2 lata ale wszystko potem jest nadpłacone,tak,że znam takich co mają po 3 dzieci i za kindergeld wypłacony po jakimś czasie kupują nowe auta.do następnych zestresowanych Jędrusiów co co im piening życie o 5 lat skrócił.to ty baranie podejmujesz ryzyko jadąc starym niesprawdzonym autem,a,że w De serwis drogi to wszyscy wiedzą więc nie płacz.30 eu za domek letniskowy z pleśnią???nigdy bym się nie zgodził na takie warunki! 20 płaciłem najwięcej,obecnie od paru miesięcy 17 za jednoosobowy pokój z łazienką i internetem.jest dużo rzeczy które mnie wk...ia w tej firmie ale mimo to więcej plusów niż minusów.Więc zajebisty fachuro MAJOR jak zmoczyłe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to wypłacz się mamie a nie pier....sz głupoty(...zabraniają dzwonić do rodziny)
fajnie jesteś zryty
3
nie major 2016-04-05 20:28:05
ze z ciebie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] majchrzaka to nie obrazaj nikogo ja tam przyjolem sie jako spawacz to nosilem beton po 3 pietrze wysla sprawdzonego barana co ma ogon pod soba[pewnie nie wiesz bo nie byles w wojsku]tak paszkowa jezdzila za nim pewnie zeby pogadac z gosciem na migi albo w jezyku migowym,tak o szczyt mozliwosci odkladac 4 tys po prostu super ja u polskiego zlodzieja odkladalem wiecej niz tam jakbym byl pociotkiem tez bym robil 4 lata.po 5 baranie nie kazdego stac na nowe auto a po za tym baranie napisz jak sie nazywasz i gdzie mieszkasz to wteczas pogadamy zobaczymy jaki bedziesz madry sam na sam
4
Twój stary 2016-04-06 07:29:13
Jak spawasz tak jak piszesz to wszystko wiadomo...
2
nie major 2016-04-07 20:25:11
jak spawam tak spawam ty nie masz o tym zielonego pojecia,ja sie nie przyjmowalem jako pomocnik u nich jak robilem nie mialem spawarki w rece takze jak nie znasz sytulacji to nie pisz a po za tym pisac komentarze o 14.36 to tylko z biura pisza o tej godzinie
major 2016-04-27 12:12:44
( usunięte przez administratora ) Pewnie jestes z jakiegoś słodkiego zadupia gdzie zarabia sie 2 tys miesiecznie i teraz myslisz ze chwyciles pana boga za rece. Jezeli odpowiadaja ci zarobki a dokladnie to co sobie odlozysz czyli nie cale tysiac euro jezeli nie masz nadgodzin to spoko to sobie tyraj ja jestem fachowcem i takie pieniadze spokojnie zarabiam w pl a nawet o wiele lepsze a ty nygusie sie nie zucaj bo sam jestes lewar i pijak. Pozdro dla takich pajacy jak ty
2
nn 2016-04-28 14:25:38
masz racje major jak mu odpowiadaja te zarobki niech tam siedzi,moze ma baran 18 nieskonczone mleko pod nosem po sie irytowac
2
Lukasz89 2016-05-19 11:46:48
Tego nie da sie tu czytac!!!
Ludzie ktorzy przyjezdzaja do niemiec i zyja tylko zaliczkami to oczywiste ze macie zla opinie o tej firmie a przy wyplacie ogromna niespodzianka.
Firme naprawde mozna polecac. Zarobki dobre, duza pomoc w zalawierniu roznych spraw. Wiadomo poczatki zawsze sa trudne ale jesli chce sie pracowac to praca jest a gdzie wasza chec do nauki jezyka? Takie opinie to naprawde zaoszczedzcie sobie. Bo tak jak juz tu pisno dane osoby pewnie polowe wyplaty przepily. W tej firmie wszystko da sie zalatwic. POLECAM
2
Hydrauliik 2016-05-20 17:29:12
W czerwcu minie rok odkąd zacząłem pracę w Piening i jestem bardzo zadowolony.
sprowadziłem rodzinę, uczę się niemieckiego i jest coraz lepiej, nie rozumiem tej zawiści ze strony innych :-)
2
KUBIK 2016-05-24 16:05:36
ty jestes tak glupi az mi cie szkoda,sprowadziles rodzinke zarobisz 2200 zaplacisz za mieszkanie swoje w delegacji plus rodzinki niewiem gdzie i na wszystko ci starczy nie to ja ci napisze ze najtanszy pokój na delegscji kosztuje 17 euro a w mieszkanie w bloku minimum 700-800[3 osobowy] takze nie pisz bredni bo nie kazdy jest glupi a po za tym ktos moze wiecej mieszkal w de niz rok
2
Lukasz89 2016-05-25 09:36:51
Glupi to chyba ty jestes. Ja mieszkam w Niemczech rowniez z rodzina. Za 4-pokojowe mieszkanie place 650€ dostaje rodzinne i jakos na wszystko nam wystarcza i jestesmy w stanie odlozyc pieniadze.
Mysle ze skoro nie odpowiadala ci praca w tej firmie i wyraziles swoja opinie to powinnienes skonczyc ze zniechecaniem ludzi. Tobie bylo zle wiekszosci osob jest dobrze takze chyba tylko to o tobie swiadczy madralo!!!!
Lukasz89 2016-05-25 09:40:01
Bo to sa zawistne matoly ktore nie daly sobie rady albo przepijali pieniadze a teraz narzekaja. Zwykli egoisci ktorzy nie powiedza prawdy co narobili tylko oczerniac potrafia.
KUBIK 2016-05-25 15:19:59
rewelacja tylko jak przyjdzie zima zobaczymy co bedzie mój wafel robi tam to od stycznia do kwietnia siedzial w domu,zniechecal niech kazdy jedzie droga wolna zaplaci za mieszkanie paliwo zycie jeszcze jak robota po 8 lekcji[zalezy u kogo]ja tam przerobilem rok prawie i najwiecej zarobilem 1800 z czgo mieszkanie 25 za dzien paliwo zycie nie trudno policzyc ile zostalo a po za tym nigdy bym sie nie przeprowadzil do niemiec znam takich co przyjedzie do polski i wielki bizmesmen a po za tym w niemczech jest nikim i jeszcze jedno ze bylem zwolniony bo nie mieli roboty to inna bajka takze ja robie u polskiego zlodzieja mam 1500 na reke ale nie place za hotel auta nie ganiam co 2-tydnie na inna budowe a po skonczeniu roboty nie pytam sie czy maja robote nastepna wole robic chocby za mniej ale przynajmniej nie siedze na walizkach jak rumun z miejsca na miejsce kuu...wa wiesolyj turist w ogloszeniu powinni napisac przyjmiemy rumunów z autem chcacy pozwiedzac niemcy gwarantujemy 10.80 brutto plus 40 euro diety czyli placone za 135 godz 1080 euro plus 20 dni roboczych 800 razem 1900 teraz 30 dni mieszkanie 720 paliwo no 70 zycie 250-300 no na czysto 800-900 euro rewelacja po prostu tylko do pininga musze wrócic a no parking za auto na budowie 4 euro to tak skromnie jak sa tiv garaze a jak nie ma to 2 euro za godzine juz nie napisze ile kosztuje odholowanie
1
Hydrauliik 2016-05-26 00:02:04
Mieszkając cały czas na jednej kwaterze można się dogadać odnośnie ceny, koledzy elektrycy pracują od początku w jednej firmie koło osnabruck
(11 miesięcy) i płacą 9 euro za dobę. Jeśli chodzi o pracę to ktoś kto potrafi czytać plany, zna się na robocie, angażuje się w to co robi, uczy się niemieckiego, to nigdy nie będzie miał przestoju. Ja pracę w Pieningu traktuję jako okres przejściowy, miałem już dwie propozycje "przejścia" do firm dla których pracowałem jako wypożyczony pracownik, ale stwierdziłem że jeszcze tutaj popracuję, ze względu na podwyżki i mój język (średnio zaawansowany). A może założę Gewerbe? W DE Kundendienst jest bardzo drogie :-) Wystarczy odrobina chęci
3
Tomasz 2016-05-26 12:09:42
A ja chciałem na tym forum podziękować Pani Alicji ( usunięte przez administratora )
Mimo długiego okresu składania dokumentów na Kindergeld (czepiała się o byle szczegół i trzeba było poprawiać) to pod koniec tamtego roku moje papiery zostały wysłane. Pózniej trzeba było jeszcze dosłać kilka dokumentów w terminie do 10 maja. I znowu Pani Alicja była pomocna. Dokumenty przesłałem i 12 maja otrzymałem Kindergeld :) I co da się.....da się !!!!
Co do firmy to nie narzekam jak inni. Dla mnie OK.
3
Paweł 2016-05-31 00:13:22
Parszywa firma, ma problem z załatwieniem wszystkiego co potrzebne pracownikowi, dużo obiecują, a potem jest wielki bałagan i rozczarowania.
4
bb 2016-05-31 07:42:16
tak masz racje tylko nie zapomnij dopisac ze cetle z godzinami sa najwazniejsze dla nich ja u nich juz nie robilem a kazali mi przysylac godzinki na nowy adres
2
malenstwo 2016-06-04 19:10:03
Mam wszystko
staszek 2016-06-13 14:24:43
witaj piszesz bzdury jestem w tej firmie owszem zarobki na godzinę nie są złe ale napisz że Niemcy pracują od poniedziałku do czwartku,piątek ,sobota są dniami wolnymi praca 40godz.tygodniowo a dietę masz płaconą za 4 dni tygodniowo 160 euro mieszkanie 20euro doba.a jak chcesz uzbierać te 150 godzin to zbierasz 6 miesięcy,albo więcej ogólnie nie polecam bo mając rodzinę w kraju nie wyślesz więcej niż 1000 euro,jedzenie drogie 1 kg.pomidorów 7 euro!!!!! i to na dzień dzisiejszy 13.06.2016r.Jestem ciekawy kto pisze te komentarze bo wszyscy z mojej grupy się zwijają i wracają do Polski i oczywiście nie pijemy alkoholu.Komentarze piszą te kobiety co siedzą w biurze nikt nie powie że przelew 100Euro to koszt 25 euro mieszkania syfy pokoje 2,3 a nawet 4 osobowe jak ktoś lubi życie cygana to jechać ale kokosów nie ma.Spadam z tąd
1
staszek 2016-06-13 14:36:49
no jako fachowcy ale zrozumcie że to jest pośrednictwo pracy!!!!!!!!!!!!!!!! a nie jesteś w stanie zarobić pracując od poniedziałku do czwartku
Nadok 2016-06-18 19:44:28
Ja pracuje w Pienning'u już rok.Cały czas w jednej niemieckiej firmie.Mieszkanie ogarnołem spoko płacę mało czynszu mam szybki net i 100 metrów do roboty.Na kasę tez nie nażekam, Pienning płaci nawet przedd czasem.Lato , zima roboty pod dostatkiem.
stach 2016-06-20 15:58:21
Ale opowiadasz farmazony płakac sie chce.SYF KIŁA I MOGIŁA kto chce niech jedzie .
1
nik 2016-06-21 06:16:32
dlatego takie pier......ne agencyjki utrzymuja sie na rynku przez to ze polscy zlodzieje [pseudo firemki polskie] placa po 6.50- 7 euro na godz agencyjki nie beda placic wiecej bo po co no ale niestety nauczyli ich poloczki bo po komunie wyjechala stara gwardia co w zyciu nic nie widzieli a teraz mlodsze pokolenie musi za to placic.dzisiaj wygral ten co robi prywatnie bez zadnych firemek agencyjek sam sobie jest prezesem robolem itd wszedzie sie porypalo mnie tez oferowali przejsc ze smiesznego pininga do firmy ale 160 godz sam sobie zaplac za mieszkanie [3 dni] reszte placi firma robota tylko 40 godz tyg pn-cz to juz wole robic u polskiego zlodzieja za 16 zeta w polsce niz jezdzic jak rumun
2
nnh 2016-07-03 15:34:04
to jedz przywieziesz kupe euro i tak na oko zrobisz 100 tys km za rok powodzenia
Kuba76 2016-07-19 15:37:54
Jestescie zalosni. Pracownicy odchodza i wracaja spowrotem znam kilkanascie takich przykladow a moze i nawet kilkadziesiat.
To jest najlepsza agencja pracy jaka moze byc w niemczech.
A zanim ktos wystawi zla opinie powinien sie zastanowic dlaczego juz w Piening nie pracuje.
Fakt jest okres zimowy nie jest za dobry. Ale jak sie uczy jezyka to praca i chce sie pracowac to praca jest.
1
Kuba76 2016-07-20 10:41:17
Jest ogromne zapotrzebownie na spawaczy jak ktos chetny.
Kuba76 2016-07-22 12:09:04
Maja caly czas zapotrzebowanie na spawaczy. Niech poda pani maila to przekaze dalej, na portalu mypolacy jest ogloszenie afisz 24 i wielu innych. Piening EU-Personal
77 2016-07-27 15:41:21
Witam,
Bardzo szybko i sprawnie pomogli załatwić świadczenia rodzinne. polecam i rekomenduję firmę Piening jako bardzo dobrego pracodawcę ( w tym również kadrę opiekującą się pracownikami).
5
Schweißer 2016-08-15 19:32:38
Zawsze są tacy co będą zadowoleni i tacy co nigdy 'nie dogodzisz'. Ja współprace rozpocząłem w tym roku i pracuję kilka miesięcy. Nie narzekam: na pracę, na dojazdy własnym samochodem, na gotowanie i inne takie. Narzekam na kwatery bo są właściwie w jednym celu - zerżnąć Max kasy za minimum standardów a właściwie często nawet poniżej standardów. Kasę firma płaci zawsze na czas. Z dietą za 7 godzin pracy wychodzi się jakieś 2000-2300 euro. Kwatera to koszt od 12 euro do 25 euro, oczywiście są i wyjątki po 7 euro i po 35 euro ale podaję to co mnie spotkało osobiście. Pierwsza praca ciężka i majster humorzasty ale druga prac już super chociaż nie każdemu pewnie może się podobać bo np. za dużo szlifowania ale jak kto lubi....
Osobiście polecam firmę bo nie spotkało mnie nic złego z ich strony i na razie jest zgodnie z umową i z tym co opowiadali, poza oczywiście kwaterami ale to już jakby poza ich zasięgiem.
Proszę również od razu nie prowadzić dialogu z tą wypowiedzią bo to jest zupełnie prywatna, MOJA własna opinia na podstawie kilku miesięcznej współpracy z Pieningiem.
4
cvbb 2016-08-19 21:34:11
zadowoleni i niezadowoleni tu do kwater racja.kogo ty durnia robisz z siebie czy z kogos zeby ci nie zaplacili za 2 lata 5 tys a z reszta po co ja to pisze idioci i tak pojada
1
xxx 2016-08-29 21:05:16
Ja pracuję w firmie Piening Montage od ponad roku i nie miałem problemu tą firmą.Jest rzetelna i dużo mi pomogła,nawet przy załatwieniu Kindergeld za co z góry dziękuję.
4
fdg 2016-09-03 23:17:35
Taki operator produkcji rzeczywiście ma dobre zarobki, bo przecież dochodzą do tego jeszcze odpowiednie premie w tym zakresie.
Zostaw swoją opinię o PIENING GMBH - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PIENING GMBH