brak logo

PIENING GMBH

Warszawa

Opinie o PIENING GMBH

nn 2016-04-28 14:25
masz racje major jak mu odpowiadaja te zarobki niech tam siedzi,moze ma baran 18 nieskonczone mleko pod nosem po sie irytowac
3
Lukasz89 2016-05-19 11:46
Tego nie da sie tu czytac!!!
Ludzie ktorzy przyjezdzaja do niemiec i zyja tylko zaliczkami to oczywiste ze macie zla opinie o tej firmie a przy wyplacie ogromna niespodzianka.
Firme naprawde mozna polecac. Zarobki dobre, duza pomoc w zalawierniu roznych spraw. Wiadomo poczatki zawsze sa trudne ale jesli chce sie pracowac to praca jest a gdzie wasza chec do nauki jezyka? Takie opinie to naprawde zaoszczedzcie sobie. Bo tak jak juz tu pisno dane osoby pewnie polowe wyplaty przepily. W tej firmie wszystko da sie zalatwic. POLECAM
5
Hydrauliik 2016-05-20 17:29
W czerwcu minie rok odkąd zacząłem pracę w Piening i jestem bardzo zadowolony.
sprowadziłem rodzinę, uczę się niemieckiego i jest coraz lepiej, nie rozumiem tej zawiści ze strony innych :-)
4
KUBIK 2016-05-24 16:05
ty jestes tak glupi az mi cie szkoda,sprowadziles rodzinke zarobisz 2200 zaplacisz za mieszkanie swoje w delegacji plus rodzinki niewiem gdzie i na wszystko ci starczy nie to ja ci napisze ze najtanszy pokój na delegscji kosztuje 17 euro a w mieszkanie w bloku minimum 700-800[3 osobowy] takze nie pisz bredni bo nie kazdy jest glupi a po za tym ktos moze wiecej mieszkal w de niz rok
3
Lukasz89 2016-05-25 09:36
Glupi to chyba ty jestes. Ja mieszkam w Niemczech rowniez z rodzina. Za 4-pokojowe mieszkanie place 650€ dostaje rodzinne i jakos na wszystko nam wystarcza i jestesmy w stanie odlozyc pieniadze.
Mysle ze skoro nie odpowiadala ci praca w tej firmie i wyraziles swoja opinie to powinnienes skonczyc ze zniechecaniem ludzi. Tobie bylo zle wiekszosci osob jest dobrze takze chyba tylko to o tobie swiadczy madralo!!!!
1
Lukasz89 2016-05-25 09:40
Bo to sa zawistne matoly ktore nie daly sobie rady albo przepijali pieniadze a teraz narzekaja. Zwykli egoisci ktorzy nie powiedza prawdy co narobili tylko oczerniac potrafia.
2
KUBIK 2016-05-25 15:19
rewelacja tylko jak przyjdzie zima zobaczymy co bedzie mój wafel robi tam to od stycznia do kwietnia siedzial w domu,zniechecal niech kazdy jedzie droga wolna zaplaci za mieszkanie paliwo zycie jeszcze jak robota po 8 lekcji[zalezy u kogo]ja tam przerobilem rok prawie i najwiecej zarobilem 1800 z czgo mieszkanie 25 za dzien paliwo zycie nie trudno policzyc ile zostalo a po za tym nigdy bym sie nie przeprowadzil do niemiec znam takich co przyjedzie do polski i wielki bizmesmen a po za tym w niemczech jest nikim i jeszcze jedno ze bylem zwolniony bo nie mieli roboty to inna bajka takze ja robie u polskiego zlodzieja mam 1500 na reke ale nie place za hotel auta nie ganiam co 2-tydnie na inna budowe a po skonczeniu roboty nie pytam sie czy maja robote nastepna wole robic chocby za mniej ale przynajmniej nie siedze na walizkach jak rumun z miejsca na miejsce kuu...wa wiesolyj turist w ogloszeniu powinni napisac przyjmiemy rumunów z autem chcacy pozwiedzac niemcy gwarantujemy 10.80 brutto plus 40 euro diety czyli placone za 135 godz 1080 euro plus 20 dni roboczych 800 razem 1900 teraz 30 dni mieszkanie 720 paliwo no 70 zycie 250-300 no na czysto 800-900 euro rewelacja po prostu tylko do pininga musze wrócic a no parking za auto na budowie 4 euro to tak skromnie jak sa tiv garaze a jak nie ma to 2 euro za godzine juz nie napisze ile kosztuje odholowanie
3
Hydrauliik 2016-05-26 00:02
Mieszkając cały czas na jednej kwaterze można się dogadać odnośnie ceny, koledzy elektrycy pracują od początku w jednej firmie koło osnabruck
(11 miesięcy) i płacą 9 euro za dobę. Jeśli chodzi o pracę to ktoś kto potrafi czytać plany, zna się na robocie, angażuje się w to co robi, uczy się niemieckiego, to nigdy nie będzie miał przestoju. Ja pracę w Pieningu traktuję jako okres przejściowy, miałem już dwie propozycje "przejścia" do firm dla których pracowałem jako wypożyczony pracownik, ale stwierdziłem że jeszcze tutaj popracuję, ze względu na podwyżki i mój język (średnio zaawansowany). A może założę Gewerbe? W DE Kundendienst jest bardzo drogie :-) Wystarczy odrobina chęci
5
Tomasz 2016-05-26 12:09
A ja chciałem na tym forum podziękować Pani Alicji ( usunięte przez administratora )
Mimo długiego okresu składania dokumentów na Kindergeld (czepiała się o byle szczegół i trzeba było poprawiać) to pod koniec tamtego roku moje papiery zostały wysłane. Pózniej trzeba było jeszcze dosłać kilka dokumentów w terminie do 10 maja. I znowu Pani Alicja była pomocna. Dokumenty przesłałem i 12 maja otrzymałem Kindergeld :) I co da się.....da się !!!!
Co do firmy to nie narzekam jak inni. Dla mnie OK.
3
Paweł 2016-05-31 00:13
Parszywa firma, ma problem z załatwieniem wszystkiego co potrzebne pracownikowi, dużo obiecują, a potem jest wielki bałagan i rozczarowania.
9
bb 2016-05-31 07:42
tak masz racje tylko nie zapomnij dopisac ze cetle z godzinami sa najwazniejsze dla nich ja u nich juz nie robilem a kazali mi przysylac godzinki na nowy adres
3
malenstwo 2016-06-04 19:10
Mam wszystko
1
staszek 2016-06-13 14:24
witaj piszesz bzdury jestem w tej firmie owszem zarobki na godzinę nie są złe ale napisz że Niemcy pracują od poniedziałku do czwartku,piątek ,sobota są dniami wolnymi praca 40godz.tygodniowo a dietę masz płaconą za 4 dni tygodniowo 160 euro mieszkanie 20euro doba.a jak chcesz uzbierać te 150 godzin to zbierasz 6 miesięcy,albo więcej ogólnie nie polecam bo mając rodzinę w kraju nie wyślesz więcej niż 1000 euro,jedzenie drogie 1 kg.pomidorów 7 euro!!!!! i to na dzień dzisiejszy 13.06.2016r.Jestem ciekawy kto pisze te komentarze bo wszyscy z mojej grupy się zwijają i wracają do Polski i oczywiście nie pijemy alkoholu.Komentarze piszą te kobiety co siedzą w biurze nikt nie powie że przelew 100Euro to koszt 25 euro mieszkania syfy pokoje 2,3 a nawet 4 osobowe jak ktoś lubi życie cygana to jechać ale kokosów nie ma.Spadam z tąd
4
staszek 2016-06-13 14:36
no jako fachowcy ale zrozumcie że to jest pośrednictwo pracy!!!!!!!!!!!!!!!! a nie jesteś w stanie zarobić pracując od poniedziałku do czwartku
1
Nadok 2016-06-18 19:44
Ja pracuje w Pienning'u już rok.Cały czas w jednej niemieckiej firmie.Mieszkanie ogarnołem spoko płacę mało czynszu mam szybki net i 100 metrów do roboty.Na kasę tez nie nażekam, Pienning płaci nawet przedd czasem.Lato , zima roboty pod dostatkiem.
4
stach 2016-06-20 15:58
Ale opowiadasz farmazony płakac sie chce.SYF KIŁA I MOGIŁA kto chce niech jedzie .
1
nik 2016-06-21 06:16
dlatego takie pier......ne agencyjki utrzymuja sie na rynku przez to ze polscy zlodzieje [pseudo firemki polskie] placa po 6.50- 7 euro na godz agencyjki nie beda placic wiecej bo po co no ale niestety nauczyli ich poloczki bo po komunie wyjechala stara gwardia co w zyciu nic nie widzieli a teraz mlodsze pokolenie musi za to placic.dzisiaj wygral ten co robi prywatnie bez zadnych firemek agencyjek sam sobie jest prezesem robolem itd wszedzie sie porypalo mnie tez oferowali przejsc ze smiesznego pininga do firmy ale 160 godz sam sobie zaplac za mieszkanie [3 dni] reszte placi firma robota tylko 40 godz tyg pn-cz to juz wole robic u polskiego zlodzieja za 16 zeta w polsce niz jezdzic jak rumun
3
nnh 2016-07-03 15:34
to jedz przywieziesz kupe euro i tak na oko zrobisz 100 tys km za rok powodzenia
1
Kuba76 2016-07-19 15:37
Jestescie zalosni. Pracownicy odchodza i wracaja spowrotem znam kilkanascie takich przykladow a moze i nawet kilkadziesiat.
To jest najlepsza agencja pracy jaka moze byc w niemczech.
A zanim ktos wystawi zla opinie powinien sie zastanowic dlaczego juz w Piening nie pracuje.
Fakt jest okres zimowy nie jest za dobry. Ale jak sie uczy jezyka to praca i chce sie pracowac to praca jest.
4
Kuba76 2016-07-20 10:41
Jest ogromne zapotrzebownie na spawaczy jak ktos chetny.
1
Kuba76 2016-07-22 12:09
Maja caly czas zapotrzebowanie na spawaczy. Niech poda pani maila to przekaze dalej, na portalu mypolacy jest ogloszenie afisz 24 i wielu innych. Piening EU-Personal
77 2016-07-27 15:41
Witam,
Bardzo szybko i sprawnie pomogli załatwić świadczenia rodzinne. polecam i rekomenduję firmę Piening jako bardzo dobrego pracodawcę ( w tym również kadrę opiekującą się pracownikami).
8
Schweißer 2016-08-15 19:32
Zawsze są tacy co będą zadowoleni i tacy co nigdy 'nie dogodzisz'. Ja współprace rozpocząłem w tym roku i pracuję kilka miesięcy. Nie narzekam: na pracę, na dojazdy własnym samochodem, na gotowanie i inne takie. Narzekam na kwatery bo są właściwie w jednym celu - zerżnąć Max kasy za minimum standardów a właściwie często nawet poniżej standardów. Kasę firma płaci zawsze na czas. Z dietą za 7 godzin pracy wychodzi się jakieś 2000-2300 euro. Kwatera to koszt od 12 euro do 25 euro, oczywiście są i wyjątki po 7 euro i po 35 euro ale podaję to co mnie spotkało osobiście. Pierwsza praca ciężka i majster humorzasty ale druga prac już super chociaż nie każdemu pewnie może się podobać bo np. za dużo szlifowania ale jak kto lubi....
Osobiście polecam firmę bo nie spotkało mnie nic złego z ich strony i na razie jest zgodnie z umową i z tym co opowiadali, poza oczywiście kwaterami ale to już jakby poza ich zasięgiem.
Proszę również od razu nie prowadzić dialogu z tą wypowiedzią bo to jest zupełnie prywatna, MOJA własna opinia na podstawie kilku miesięcznej współpracy z Pieningiem.
9
cvbb 2016-08-19 21:34
zadowoleni i niezadowoleni tu do kwater racja.kogo ty durnia robisz z siebie czy z kogos zeby ci nie zaplacili za 2 lata 5 tys a z reszta po co ja to pisze idioci i tak pojada
1
xxx 2016-08-29 21:05
Ja pracuję w firmie Piening Montage od ponad roku i nie miałem problemu tą firmą.Jest rzetelna i dużo mi pomogła,nawet przy załatwieniu Kindergeld za co z góry dziękuję.
5
fdg 2016-09-03 23:17
Taki operator produkcji rzeczywiście ma dobre zarobki, bo przecież dochodzą do tego jeszcze odpowiednie premie w tym zakresie.
nob 2016-12-21 12:20
chce wyjechać z ta firma do pracy w Niemczech i pojadę. nie będę patrzył na opinie lepsze lub gorsze. pamiętajcie, ze każdy jest kowalem swojego losu. będą mnie włóczyć po budowach trudno. zwiedzę Niemcy trudno.... będę spal w zasyfionych kwaterach trudno ...
ale nie mam roszczeniowego podejścia do życia tak jak większość z wyrażających na tym forum opinii...
proste porównanie: jak Niemcy lub firmy niemieckie traktują nas tak samo my traktujemy ukrainców - wiem to z autopsji - bo pracują w "mojej"firmie.....
czego się spodziewaliście..... ja na chwile obecna pracuje w firmie "o ugruntowanej pozycji na rynku" jest to duża firma - korporacja. i co z tego traktują nas jak śmieci lub gorzej.... przez przypadek usłyszałem opinie prezesa i dyrektora operacyjnego- brzmiała mniej więcej tak .... brakuje nam ludzi, a ci co są maja już tak dużo nadgodzin i nie chcą robić więcej, trzeba by było ich jakoś zachęcić i może dać jakieś podwyżki lub dobre premie.... oszalałeś jak im się nie podoba to mogą iść.... (....obraźliwie o pracownikach....) za 10 przyjdą ....
wiec zostawiam opinie o pracodawcach i pracy każdemu z osobna wg uznania. chciałbym , żeby ukazały się tylko opinie o tym co rzeczywiście ma miejsce a nie pokazywać swoja frustracje i cokolwiek innego.. łącznie z epitetami i próba przekonania w formie rozwiązania siłowego. panowie to świadczy tylko o nas samych czy dorośliśmy do pewnych zachowań czy jeszcze biegamy nago z pala po drzewach ... pozdrawiam
8
niezbedny 2016-12-24 08:48
to jedz chcesz robic dla idei droga wolna.ja wole robic u polskieggo zlodzieja za 16 zeta i wiecej odloze przy ich 11 brutto i 40 euro diety
1
kawulec 2017-01-18 15:07
Nie kłam! !!!!!
Krystian 2017-01-31 11:02
Witam,

a ja jestem super zadowolony z tej pracy! :-) Zarabiam 3 razy tyle niz w mojej starej pracy! Naturalnie jest rozlaka od rodziny, ale cos kosztem czegos! Najwazniejsza dla mnie jest moja rodzina, a dzieki tej pracy wiedzie sie nam super! Prace sa rozne, stale mam mozliwosc rozwoju! A z kazdym problemem wiem, ze w firmie moge sie zawsze meldowac! Panie, mowiace po polsku, we wszystkim pomoga! Czy kwestia lekarza, czy kwatery czy rodzinnego! Mój jezyk niemiecki znacznie sie poprawil dzieki kursowi niemieckiego, z którego korzystam wieczorami:-) Zawsze beda ludzie mnej lub bardziej zadowoleni, ale uwierzcie mi, ta Firma jest jak najbardziej fair!

4
hajko 2017-02-08 20:50
zapomniales napisac ze zarabiales 1200 zeta i odlozyc 3500 naprawde godne polecenia
michal 2017-02-10 16:20
Tyle opini i nic konkretnego...jakie sa stawki? Kiedy podwyzka na co mozna liczyc po pol roku pracy z komunikatywnym niemieckim i dobra praca??? Jakie sa perspektywy bo poerwsze miesiace sa ciezkie jak wszedzie.
Zbynio 2017-02-19 10:05
Witam
Czy ktoś pracuje z Pieninga w DE jako elektryk.Jak to wygląda na dziś? Jak wyglądają kwatery i czy praca jest cały czas.I jak rzeczywiście wygląda sprawa z dietami?
2
ecolmedmalpagmail.com 2017-02-27 14:26
CZYTAM I CZYTAM I SAME GŁUPKI Z POLSKI PISZA. MIESZKAM W BERLINIE CHCIAŁEM WYSTARTOWAĆ DO TEJ FIRMY ALE JAK POMYŚLE Z KIM BĘDĘ PRACOWAŁ TO CHYBA ODMOWIE.
PONIEWAŻ MIESZKAM JUŻ TROCHĘ W BERLINIE TO WAM POWIEM JAKIE SA ZASADY. Mieszkania sa do wynajęcia od spółdzielni koszt do 400 euro do 45 mkw. Problem w tym ze ich nie ma. A ktos kto ma, to wynajmuje i bierze 250 od łeba. Mieszkacie po 4-5-7 wiec pazerny Niemiec zarabia. Poloczek jest inny??
Co do posredników. No na tym jest kasa. Dlatego te firmy działaja. Kto nie zna prawa niemieckiego to dostaje po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Posrednik wyplaca 42 delegacji dziennej lub 50 tygodniowo lub wcale. Niektórzy sie na to godzą bo lubią sie napić. Inni rezygnują lub ida gdzie indziej. Nie wazne jakie masz doświadczenie w zawodzie , wazne aby znac jezyk!!! i teraz zadajcie sobie pytanie??? Jeśli znasz język dobrze/komunikatywnie PO CO CI POSREDNIK??? albo Zawsze możesz pracować w Polsce !!.
Włącznie myślenie!!!!!!!!!!! Nie znasz jezyka , robisz na kogoś, zawsze tak było i będzie.!!! Sa tacy co myslą ze popracuja 2 lata i pojdą na swoje, hahaha. :) Niestety do tego trzeba miec inteligencje i doswiadczenie z polski jako wlasciciel firmy , bo tu jest tak samo , tylko inne paragrafy i j.niemiecki oraz duza kasa na prawników i ubezpieczenia. Wiec kazdy ORA jak MOŻE. W holandii i brytanii jest podobnie.
ZRESZTA NIEMIECKI POŚREDNIK TEZ WYKORZYSTUJE I POLAKÓW I NIEMCÓW. Jedynie kto tu ma dobrze to MUSLIMY!! Oni sie płodzą i maja socjal.
Macie wybór.
Nie ma znaczenia co będziecie pisać o tej firmie złego , wszędzie jest tak samo.
2
Pan Pracowniczek 2017-03-11 17:56
Hehe byłem na spotkaniu zapoznawczym z tą firmą z polecenia PUP.... Powiem tak, nie musiałem z nimi jechać żeby odkryć, że to się ni opłaca ... Na starcie Niemiec który przyjechał, zaproponował wszystkim 1300 euro na miesiąc do ręki, a diety osobno ( z tego masz opłacić mieszkanie, paliwo na dojazdy codzienne do pracy i na przejazdy po budowach niemieckich z jednego końca Niemiec na drugi nawet, a do tego jak auto zaszwankuje to twój problem )...a jak chłopy chcieli z nim negocjować to pokazał im drzwi
2
Pan Pracowniczek 2017-03-11 18:34
Cd. A Babka co z nim była chciała załagodzić atmosferę i gada, że zawsze mozna nadgodzinki robić :) Po przerwie z 30 osób było już tylko 10ciu i jeszcze niezły przesiew każdy dostał listę a tam Hydraulik,Elektryk,Spawacz i np wyszczególnione działy Montaż klopów,Montaż pryszniców,Montaż klimy , Rurociągi itd a obok rubryka ile lat w każdym z działów . W sumie rozumiem,że to tylko pośrednictwo ale z drugiej, nie dziwię się tym chlopom większość z nich grubo z 50 lat na karku doświadczenia dużo, a propozycja pracy za taką stawkę... idzie się załamać.... i jeszcze co ciekawe Ci co sie zdecydowali mieli przez 3 miesiące chodzić na kurs jezyka wieczorami, a robota dopiero w lipcu....Powiem tak coraz trudniej głupich znaleźć za takie pieniądze. I nie dziwię się, że oni w poszukiwaniu pracownika jeżdżą po całej Polsce jak te cygony z miasta do miasta. Ja wiem jedno z PUP nigdy więcej ofert zagranicznych....bo to śmiech ...Komentarz pozostawię Wam Moi Milusińscy
3
bm 2017-05-21 22:29
niech helmuty robia albo ukraincy bo mysla ze glupie poloczki beda robic dla idei oni maja z dniówki za 8 godzin 280-300 euro tobie zaplaca 100 a reszta do ich kieszeni a co najlepsze jezdzisz jak ten pi........ty co dwa tygodnie na inna budowe ja sie przyjolem jako spawacz niedosc ze nie widzialem spawarki na oczy to zrobili ze mnie izolera rur montera kibli hydraulika a ze tego malo to nosilem beton w wiaderkach na 3 pietro jak sie wkurzylem poszlem na chorobowe a pózniej wcale nie przyjechalem to przyslali mi zwolnienie i pisza ze moge wrócic jak chce,niedosc ze nie robilem to mieli jeszcze czelnosc wysylac listy gdzie wysylac godzinki na nowy adres, przerobilem tam rok ale zaluje bo nic nie odlozylem a ojezdzilem sie jak glupi z góry na dól niemiec za rok czasu zrobilem 45 tys km na moje szczescie nie zepsul mi sie samochód ani go nie odcholowali ich nic nie interesuje konczy sie robota to jedz do domu zadzwonimy mieszkanie tez znajda za 25 euro chcesz to bierz jak nie radz sobie sam takze jak ma ktos robote w polsce chocby tylko za 2 kola niech tu nie przyjezdza bo u folkzdojcza jestes nikim a jak przyjezdziesz to ci dadza najgorsza robote od poniedzialku do czwartku bedziesz robil a za piatek sobotei niedziele czeba zaplacic z tej smiesznej diety takze odkladajac mniej wiecej 1000 lub mniej euro po prostu sie nie oplaca
5
pablo2087 2017-05-25 13:34
Witam mam pytanko czy ktoś pracuje w dusseldorf jako ślusarz monter bo mam jechać w przyszłym tygodniu i nie wiem co o tym myśleć będę wdzięczny za opinie POZDRAWIAM
slawek 2017-05-31 22:43
Witam tesz mam jechac na poczatku lipca i jestem troche zaskoczony tymi opiniami Mowili ze praca na miejscu na 2 zmiany po 8godz nie wiem co o tym myslec
Mateo 2017-06-01 21:27
Witam. Wypowiem sie na temat tej firmy poniewaz jest to jedno wielkie klamstwo mieszkania porazka caly czas koloruja jak to super nie jest a pozniej wychodzi wszystko dieta nie starczy na pokrycie kosztow mieszkania mowia o firmach ktore wogole nie istnieja kaza placic z gory z miesiac szef niemiec udaje glupka i mowi ze wszystko jest ok
przemg 2017-06-08 15:39
Witam dostałem zleconko do pracy i popracowałem 2 tygodnie obecnie siedzę sobie w domu prawie miesiąc i nie ma perspektyw na inne zlecenia Pani mówi że trzeba czekać i tyle kurna czekać a na co tu trzeba zarabiać a nie czekać więc pytam jak można z tego zrezygnować ludziaszki
Prawda jest zawsze prawdziwa.... 2017-06-10 08:44
Witam wszystkich nowych i starych tych co ponad 6 mcy pracuja...pisze jak jest. pracuje kolo roku bez podwyzki 11,25 jak obiecywali + dieta i powiem tak jezyka sie ucze bp to klucz do wszystkiego tutaj jest,mieszkanie jak znajda to za 17 eu albo wiecej na 7 dni platne z gory za osobe czasem w jedynce czasem w dwujce . oczywiscie praca jest- Ale to gdze cie dadza nie calkiem zalezy od nich bo klient decyduje czy cie weznie czy nie (taki targ niewolnikow) jak cie wezmie to placi pewnie ok 40 eu za twoja godzine jak jest to budzetowka to troche sobie popracujesz, a jak prywatna budowa to zrobisz to co lokalnym majstrom sie sie chcialo bo za ciezko albo za wysoko i jak to wlasnie zrobisz ,a jak jestes glupi !!polaku ..to zrobisz to szybko...bo takich spodkalem. to wlasnie jest ten moment ze w czwartek dostajesz info ze robisz do jutra i dostajesz nowe zlecenie .oczywiscie jak jezykowo bedzesz komunikatywny to masz wieksze szanse na lepsza fuche iu jakiegos nowego pana ..kupca.. oczywiscie nie wspomne o wyksztalceniu czy umiejetnosciach zawodowych .Prawda jest ze dostales to co ustaliles i podpisales ...wlasnorecznym podpisem przeciez 18 lat zkonczyles prawda.?.. niektozy to nawet ze 3x .Pracyja tu ludzie tez normali zaznaczam z ktorymi sie fajnie pracowalo razem.ale jest zatrudnionyh sporo zwyklych baranow kretynow itp.ostatnio slyszalem o przypadku takiego zachowania podczas przerwy obiadowej godzinnej kolega poszedl do samochodu sie przespac no i przysnol co robia "koledzy" z pieninga po pytaniu brygadzisty gdzie jest ? Mowia ze spi pijany w aucie ---mysle ze pewnie tyle po niemiecku umieli powiedziec swiezaki w monahium .choc pijany niebyl . jakie konsekwencje wyciaga piening ponoc dostal nagane uwazam to za niekolezenskie zachowanie bo mogli go zwyczajnie obudzic .Co do kilometrow tez sie troche robi to tez jest jakis koszt bo ropa 1,09 do1,30 moje osobiste zdanie to jak masz cait konto pelne i prace po 8 -10h codziennie to cos z tego masz .jak mniej to lipa . niemcy na etatach pracuje po 20 lat i sa twoimi brygadzistami wiec lykaja cala odpowiedzalnosc i czacem maja mniej bo niemaja diety mowie jak jest .jak kto woli jedni w niemczech jedni w norwegi inni w angli ....cdn
5
Prawda jest zawsze prawdziwa.... 2017-06-10 08:58
Zgadza sie wszystko co piszesz jezyk jest kluczem do leprzych zarobkow jak jeszcze troche sie poucze wbijam sie w berlin
Niepewny 2017-06-12 23:34
Czyli jak wygląda współpraca z tą firmą? Bo też mam wyjazd w lipcu monter-ślusarz Z info z góry dzięki
Julek 2017-06-13 17:26
Daj sobie spokój i szukaj czegoś innego, Byłem tu w dusseldorfie i pracujesz sam bez pomocy kolegi, podstawa to heftowanie blach od 10 do 40 mm w zależności od rysunku, suwnice masz do dyspozycji, od razu na głeboką wodę zostaje sie wrzuconym i albo wypłyniesz albo zjezdzasz do polski. druga rzecz to szukanie mieszkania na własną ręke bo to co znaja z biura to drogie i brak podstawowych rzeczy i daleko do pracy. za mieszkanie płacisz z góry min. 15-17 E za noc, plus transport dodatkowo własnym lub z kolegami. Takze zanim coś zarobisz to trzeba zainwestować ok. 500 -600 euro. Obiecywali że oferta bez znajomości języka lecz bez niego jest lipa totalna. Pomagają w załatwieniu różnych spraw powodzenia.
Ricardo 2017-06-13 18:15
Jak czytam bez jezyka to znaczy z karta inwalidzka tak? Bo w polsce to bez jezyka sie jakos dogadasz czy slabo ...
Lidia 2017-07-25 12:33
Możecie doprecyzować jak jest naprawdę z tymi domkami @Julek piszesz, że płatne za noc 17 EU a inni pisali, że za tydzień? Dla wyjeżdżających to na pewno istotne informacje bo cena diametralnie różna.
Karol 2017-08-11 15:37
17€ jest za dzień ale ciężko o taką kwotę za nocleg, chyba że w pokoju 3 osobowym, a jeżeli dobrze mówisz po niemiecku to może uda Ci się wynegocjować inną cenę
Lidia 2017-08-14 15:21
Dzięki za odpowiedź @Karol, teraz można mieć pewność co do zakwaterowania oferowanego przez PIENING GMBH. Ciekawi mnie jeszcze jak wygląda sprawa dojazdu do pracy? Czy za to też trzeba płacić?
Zenek 2017-08-14 23:54
Lidia za wszystko płacisz ze swojej kieszeni firma Piening jak i werbująca dla nich firma Brasco podają nie prawdziwe informacje , począwszy od zarobków netto na ręke obiecują około 9,20 x160 = 1472Euro netto
a tak naprawde wypłacają po około 7,30 netto x160=1170euro na ręke minus jedzenie paliwo i mieszkanie bo jeśli pracujesz od poniedziałku do piątku co jest częste to płacisz sobote i niedziele z własnej kieszeni bez diety .
Mieszkania jak wyżej ktoś pisze jak mieszkasz w mieszkaniu w 6 osób zapłacisz 16euro za dobe a jeśli mieszkasz gdzieś gdzie sie jest tylko w dwie osoby trzeba liczyć się z wydatkiem 25euro /dobe do tego dochodzi paliwo jak się uda znaleźć blisko mieszkanie to nie jest źle ale od tego zależna jest kwota za mieszkanie im bliżej centrum miast i budów tym drożej .
Pozdrawiam
Nie polecam tej firmy
Zostaw swoją opinię o PIENING GMBH - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PIENING GMBH