logo VeriFone European Shared Services Sp. z o.o.

VeriFone European Shared Services Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o VeriFone European Shared Services Sp. z o.o.

admin 2015-08-21 15:56
Wiesz jak wyglądają umowy w firmie VeriFone European Shared Services Sp. z o.o. i czy można liczyć na dłuższą współpracę? Czekamy na Twój komentarz.
6
abc 2016-06-27 23:45
Niestety bardzo duża rotacja
4
volcanic 2016-07-05 19:35
- toksyczna atmosfera
- duża rotacja
- typowa korporacja w negatywnym tego słowa znaczeniu
13
toxic 2016-07-12 18:28
Duza rotacja, ludzie tylko mysla jak uciec z tej firmy. Atmosfera bywa toksyczna w zaleznosci na jakich przelozonych sie trafi, a trafic latwo. Pieniadze calkiem dobre ale nerwy jeszcze wieksze, nie polecam jesli ktos mysli o dluzszej wspolpracy.
8
Szczery 2016-08-02 19:06
Trudno o dobrą ocenę - spora rotacja.
1
szczera 2016-09-08 11:53
duża rotacja, sami się zwalniają.
2
Szczerze 2016-09-22 17:33
Co? "przyjacielskie relacje" co to za bajeczka? :D:D:D. Kto tam pracował to dokładnie wie jaka tam jest atmosfera, ludzie sami się zwalniają bo nie wytrzymują. Taka prawda.
3
kuba 2016-10-03 13:12
hej no pewnie ze to jest zależne nie ma co się oszukiwać :D tylko ważne żeby jednak to było prawda??
1
zawadzka 2016-12-01 21:30
duża rotacja, brak doświadczonych pracowników i perspektyw. Nie oszukujmy się, to tylko shared service a nie żadna firma.
3
Dorota 2017-03-15 18:53
Poczatki nie wygladają dobrze. Hr nie ogarnia zupełnie. Nie ma nawet portalu, zeby sprawdzic swoj urlop. Mozna zaczac prace bez badan lekarskich...co mega mnie zaskoczylo! Wczesnijesze firmy nie dopuscily mnie do pracy bez badan a tutaj freedom.
Czasami slyszy przekleństwa Team Ledera, a obgadywanie wszytskich dookola. "O prześle Ci ten mail nie uwierzysz jaki idiota" itp itd...
Pozdrawiam,
D.
4
zainteresowana 2017-04-24 19:13
Na jakie wynagrodzenie można tam liczyć brutto ?
1
Zniesmaczony 2017-04-24 21:33
Toksyczna atmosfera, nie ma perspektyw i wszyscy odchodza. Bardzo slaby management.
3
I. 2017-04-24 21:38
Ciesze sie, ze odeszlem. Fatalne miejsce pracy, a team leaderzy sa na niskim poziomie.
Good luck!
3
zawiedziony 2017-04-26 07:37
potwierdzam, toksyczna atmosfera, slaby management, który nie umie zarządzać ludźmi. zero możliwości, zero szkoleń plus nieodpowiedni ludzie na niektórych stanowiskach.
3
były pracownik 2017-04-26 18:55
nie radzę tam się zatrudniać.
5
Sfrustrowana 2017-04-27 20:30
powtórzę po innych, ale to prawda - brak doświadczonych i kompetentnych pracowników, słaby sprzęt, problem z nierównym traktowaniem pracowników, duża ilość nadgodzin, zbyt duża rotacja - co odbija się na całym zespole.
5
po rozmowie rekrutacyjnej 2017-05-19 17:53
jakie wynagrodzenie dostaje młodszy księgowy jakieś widełki ?
2
Najgorszy pracodawca roku 2017-05-25 21:37
Slabi BRAK podejścia do ludzi
2
SF 2017-05-28 15:10
Macie jakieś propozycje dla pracodawcy? Może swoje uwagi należy zgłosić do hr? Zastanawiające, jakimi kryteriami kierują się kadry przy obsadzaniu stanowisk, na których należy wykazać się "miękkimi umiejętnościami" przy zarządzaniu ludźmi?
1
Byly pracownik 2017-05-30 17:27
Najpierw nalezy tam zatrudnic prawdziwe HRy a dopiero potem kompetentne osoby mogą decydować kto powinien zostac managerem.
Firmy nie polecam. Strata czasu. Lepiej isc gdzie indziej niz marnowac czas tam. Nie maja nic do zaoferowania pracownikowi.
4
Knte 2017-06-01 20:30
Dobre zarobki, generalnie przyjaźni ludzie i możliwość rozwoju w zakresie rachunkowości. Cieszę się, że nie kierowałem się powyższymi, zaskakującymi mnie, komentarzami i przyjąłem ofertę Verifone.
3
Nowy prac. 2017-06-01 21:35
Polecam pracę w zespole GL. Są tam fajni ludzie i super atmosfera.
2
SF 2017-06-02 16:37
Komentarze są jak najbardziej potrzebne, bo poznajemy firmę na podstawie opinii jej pracowników. Każdy sam dokonuje wyborów, więc dopiero po jakimś czasie można i należy zweryfikować negatywne komentarze tu umieszczone. Stałe poszukują kogoś do ssc i to jest dziwne. Jeśli jednak czyta się komentarze, że kadra nie potrafi zarządzać, panuje mobbing, hr nie potrafią wszystkiego "ogarnąć", naśmiewanie się z innych, itp., to źle to wygląda i skłania do zastanowienia się " Co tam się dzieje?" Nie ulega wątpliwości, że miła, przyjazna i pomocna atmosfera w pracy to podstawa sukcesu firmy i uznania jej jako solidnego pracodawcy. Czy verifone chce być tak postrzegane na rynku pracy?
Pracownik 2017-06-02 23:44
Nie ma żadnego mobbingu, co za hejtowe bzdurki.... A ogłoszenia stale sa i bedą, bo firma zwiekszyła zatrudnienie przez ostatni rok o 30 osób bo ciagle sa tranzycje i intensywnie sie rozwija
3
Nie polecam 2017-06-05 19:49
Pelno jest ludzi na nieodpowiednich stanowiskach, biora wszystkich jak leci, pracownicy zmieniaja sie co trzy miesiace na spolkach to i balagan jest.
2
Dno 2017-06-20 09:12
Dosyć specyficzne podejście TL-ów - w rozmowie w cztery oczy - wszystko fajnie pięknie, przy zespole lub przy osobach na wyższym stanowisku -jesteś do niczego - niespójne i demotywujące zachowanie,
1
Verifone 2017-06-20 09:15
Wszystko zależy na jaką spółkę do obslugi trafisz...
SF 2017-06-21 09:13
Wszystko zależy na jakich ludzi trafisz. Jeżeli Team Leader nie jest wiarygodny i pomocny, to kiepski z niego manager.
Verifone 2017-06-22 11:19
Przyznaję rację a łatwo tam na kiepskich trafić. Ogólnie nie polecam.
nowa oferta pracy 2017-06-23 17:36
Jest oferta do AP z językiem norweskim na pracuj.pl? polecacie ? Dobre zarobki ?
Tak widzę, że nieciekawe są opinie i nie wiem czy sie zglosic ?
2
Verifone 2017-06-27 15:24
Najlepiej aplikujcie na obecnie otwarte stanowiska oraz na rozmowy rekrutacyjne, by zdobyć własne zdanie o firmie, a nie bazować na krzywdzących, subiektywnych opiniach. Chętnie odpowiemy na wszelkie pytania, ale najlepiej jest po prostu przyjść do firmy i np. bezpośrednio porozmawiać z którymkolwiek z pracowników. Wielu jest bardzo zadowolonych z atmosfery i pracy. Jest u nas szansa na rozwój, zdobycie doświadczenia i poznanie ciekawych ludzi.
3
GG 2017-06-28 11:34
Teamliderem można tam zostać z konieczności a nie dzięki umiejętnościom. Co czwarta osoba tam ma dopisany tytuł TL co kompletnie nie oznacza że jest bardziej doświadczoną, kompetentną, wyważoną osobą niż inne. Skoro teamy mają po 2-3 osoby to teamliderów jest kilkunastu.
pracownik 2017-06-29 15:32
chciałbym żeby w mojej firmie 1 team leader przypadał na 2-3 pracowników… średnio team ma u nas ok. 7-9 osób, co rzeczywiście jest mniej niż średnia w innych firmach. Dzięki temu nasi team leaderzy mają więcej czasu dla nas. Jak w każdej firmie możesz znaleźć dobrych i złych. To w dużej mierze kwestia oczekiwań i osobistych preferencji…
SF 2017-06-30 14:39
Co masz na myśli "kwestia oczekiwań i osobistych preferencji"? Czy sugerujesz, że jeden pracownik chce dobrego przełożonego, a drugi złego? Trudno mi w to uwierzyć, ale jak piszesz co człowiek to inna bajka, więc może masz rację. Czy przy rekrutacji pytają o takie preferencje?
Opinie Verifone 2017-07-04 11:13
Drodzy kandydaci, oraz wszystkie osoby zainteresowane Verifone SSC w Warszawie. Bardzo cenimy sobie Wasze opinie i nieustannie staramy się poprawiać nasze warunki pracy oraz klimat w organizacji, dlatego bardzo dziękujemy za każdą konstruktywną wypowiedź. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu poprzez pocztę elektroniczną: opinie@verifone.com . Z chęcią osobiście odpowiemy na wszelkie pytania, zastrzeżenia, a także podejmiemy odpowiednie kroki w przypadku konstruktywnych uwag.
Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do kontaktu.
1
pracownik 2017-07-04 13:45
Jedni wola ludzi, którzy są bardzo dynamiczni, jak wulkan energii, inni wola bardziej spokojnych i stonowanych. Niektórzy lubią ciągła i bliska współprace z Team Leaderem, inni cenią sobie przestrzeń i samodzielność. To mam na myśli, mówiąc o preferencjach. Wiadomo, ze każdy team leader jest trochę inny, ale nie spotkałem się, żeby ktoś u nas bardzo narzekał na swojego przełożonego. Dla mnie osobiście jest ok i nigdy nie miałem tutaj żadnych problemów przy współpracy z przełożonym. To co na pewno cenie to wyrozumiałość i elastyczność.
Czy na rekrutacji o to pytają? Szczerze mówiąc nie pamiętam, czy padło to pytanie. Jednak w trakcie rekrutacji można wyczuć z jakim typem osoby się rozmawia i stwierdzić, czy chce się z kimś takim współpracować.
1
korposzczur 2017-07-05 19:40
Przed podjęciem tam pracy sprawdziłem tu opinie, ale jednak zdecydowałem się spróbować, co było błędem, ale mam nauczkę na przyszłość.
Generalnie nie polecam, beznadziejne kierownictwo (i chyba przez to jest tam tak źle), duża rotacja, przez co brak doświadczonych pracowników, non stop ktoś odchodzi, a sporo ludzi jest naprawdę w porządku. Firma nie dba o pracownika i ogólnie toksyczne korpo.
Jeśli nie szkoda Ci nerwów to przekonaj się na własnej skórze.
Powodzenia wszystkim szukającym pracy, oby nie Verifone ;)
4
Nick 2017-07-05 20:36
W jakim dziale jesteś? Są teraz oferty na pracuj nie wiem czy warto aplikować
1
Yu 2017-07-06 15:30
Jestem jednym z "bardziej doświadczonych" pracowników i mogę powiedzieć, że rzeczywiście doświadczonych mało, bo SSC w Polsce od niedawna zaczęło bardzo intensywnie się rozwijać i w przeciągu pięciu lat ilość pracowników wzrosła niemalże 10-cio krotnie. Korpo jak korpo - ma swoje plusy i minusy, ludzie są różni, ale nie ma mowy o mobbingu, toksycznej atmosferze (chyba, że ktoś sam w okół siebie taką tworzy). Dla mnie jest to wspaniałe środowisko pracy i uwielbiam ludzi z którymi pracuję.
1
SF 2017-07-06 16:40
beznadziejne kierownictwo.... i wszystko jasne!
1
SF 2017-07-06 16:46
Czy często i chętnie pomagasz nowym pracownikom w wykonywaniu ich obowiązków? Atmosferę pracy tworzą ludzie, więc nowy pracownik powinien móc liczyć na pomoc "bardziej doświadczonych pracowników", czy tak jest? Dodatkowa uwaga: nie każdy od razu umie znaleźć się w nowym środowisku i natłoku pracy. Życzliwość to podstawa, ale to często zapominana cecha.
Yu 2017-07-07 12:05
Zawsze pomagam nowym pracownikom i komukolwiek kto potrzebuje pomocy. Nie mogę się wypowiadać za innych, ale według mnie nikt nie ma tu złej woli. Wierz mi, nie po to zatrudnia się ludzi, żeby ich zniechęcać. Nikt nie ma w tym żadnego interesu. Pozdrawiam serdecznie.
2
SF 2017-07-08 10:56
Cenna informacja dla kandydatów, ale negatywne komentarze pojawiają się, więc trudno nie mieć wątpliwości. Argument dot. zatrudniania jest ważny, ale nie oznacza, że firma jest przyjazna. Jeśli jeden pracownik odchodzi, to na jego miejsce zatrudnia się nowego - normalna sytuacja. Negatywne uwagi dotyczą managerów, team leaderów i jakiejś grupy pracowników, którzy manipulują innymi i to ich należy zdyscyplinować, jeżeli traktują firmę jak własny folwark.
Pracownik 2017-07-08 11:48
W verifone ssc pracuje około 180 osób. Wystarczy 1-2 wiecznie nieusatysfakcjonowane z rożnych powodów z pretensjami do wszystkich i o wszystko z zamiłowaniem do wpisów i gotowe :) ci zadowoleni nie piszą bo po co.
Firme i atmosferę w 90% tworzą wszyscy pracownicy nie tylko team leaderzy itd- tym którym nie chce sie tej atmosfery tworzyć pewnie wpisują tu negatywne opinie.
Z ręka na sercu moge powoedziec w swoim imieniu pracując od wielu lat ze firma stwarza wszelkie warunki zeby było fajnie - nie wszyscy chca z tego korzystać bo lubią siać ferment i narzekać . I tyle. Kazdy człowiek jest inny i ma inne oczekiwania. I dobrze.
5
Pracuję tu od ponad roku 2017-07-17 15:32
Wszedłem na to forum po raz pierwszy w życiu. No i bardzo się cieszę, bo pewnie nie wybrałbym tej pracy, gdybym poczytał te wszystkie głupoty...;) o forum dowiedziałem się od naszych new-joinerów, którzy poczytali te hejterskie bzdurki, ale jednak zdecydowali się podpisać umowę. Ja ze swojego wyboru jestem bardzo zadowolony - tak jak większość osób. Oczywiście zdarzają się osoby, zfrustrowane (zazwyczaj z natury). Ale z kolei również ich towarzystwo nie zawsze pasuje większości, więc odchodzą i dobrze... bo mąciły fajną atmosferę.
Generalnie, nie wiem czy istnieje idealna korporacja... wg mnie nie. Ta też nie jest idealna. Ale wg mnie jest bardzo dobra. Jest tu masa świetnych osób, z którymi mam przyjemność pracować na codzień, chodzić na lunche i nawet spotykać się czasem prywatnie. Ja pracuję w GLu. Veri dało mi fajne szanse na rozwój i zbilansowanie życia prywatnego i zawodowego. Ja lubię ludzi z którymi tu pracuję. Lubię Verifone
2
Zostaw swoją opinię o VeriFone European Shared Services Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VeriFone European Shared Services Sp. z o.o.