brak logo

Aptean Limited

Kraków

Opinie o Aptean Limited

Jestem_zadowolony 2016-07-06 14:13:35
Jestem bardzo zadowolony pracą w aptean. Elastyczne godziny pracy zapewniają mi sporą swobodę no i obowiązki mogę wykonywać rzetelnie i sumiennie. Miejsca parkingowe - tak to wtopa firmy ale obiecali , że się poprawią. Cisza , spokój fajni ludzie pomimo odbytej rotacji. Powoli zaczyna się wszystko klarować .
Poczęstunki , pizze , ciasteczka to spory atut - wyjścia firmowe oraz mniejsze imprezy okolicznościowe .
Pakiet socjalny spoko . Wyposażenie super , dobre laptopy - widać że dbają o pracownika . Iście amerykański tryb pracy . Zamierzam tu zostać i rozwijać się :)
1
Krzyś 2016-07-06 14:25:03
Ja nie wiem skąd te hejty - firma super jest serio
Kasa sie zgadza i lubie tu przychodzić , mamy nawet plejstejszon 4 !
Nick 2016-07-06 15:53:02
Takie luzy w pracy ze mozna grac? Czy po prostu nikt nie pilnuje pracownikow? Skoro jest tyle wolnego w pracy znaczy ze firma nie jest w stanie zapewnic pracownikowi zajecia na 8h wiec zeby sie nie nudzil to jest plejstejszyn. A w co mozna grac? Bo ja mam w domu czolg ale zabawy nie ma bo nie mam nabojow... :(
5
A. 2016-07-07 13:05:45
Jak czytam te pozytywne opinie to się za głowę łapie.
Ta firma to jest kompletny niewypał! Ludzie uciekają z tej firmy najszybciej jak się da! I mowa tutaj nie tylko o tzw. "szarych" pracownikach ale o managerach, team leaderach itp., zarówno w samym oddziale w Polsce jak i w US czy UK. Skoro takie osoby, które jak wiadomo mają niemałą kasę odchodzą no to chyba jest coś grubo na rzeczy.
9
anonimowa 2016-07-09 10:57:03
widzę że akcja marketingowa najwięszych dupowłazów zaczyna się za 3...2...1... dajcie mi popcorn.
Dzisiaj jestem anonimowo bo jak mówi nasze grube ryby "huehue Kraków jest taki mały".

G.
8
Prze. 2016-07-09 19:24:16
Dobre :D ale nie warto pchać się w taki bajzel tylko dla dobrych zarobków ;)
4
ewelina 2016-07-09 22:23:08
to jaka fimr bys polecil/polecila?
somebody 2016-07-19 21:57:46
Firma nie daje dużych możliwości rozwoju - nie zgadzam się z przedmówcą. Ludzie mają plany szkoleń ale na przykład managerowie już kompletnie nie. Firma w nosie rozwój managerów. Nie są nawet przeprowadzane oceny półroczne jeśli jesteś na wyższym stanowisku.

Kolejny temat - duża swoboda. Może na stanowiskach szeregowych. Na stanowiskach managerskich - micromanagement uprawiany jest regularnie. Zero swobody w pracy w IT, we wszystko wsadza nos nowa szefowa. Chce kontrolować wszystko od A-Z, gubi się przy tym bo nie da się tak zarządzać, zmienia pomysły z tygodnia na tydzień, robi więcej show niż faktycznej pracy a ludziom daje więcej dokumentacji do wypełniania niż faktycznej roboty do zrobienia. Ci bardziej ambitni uciekają, a pozostali szukają lub zwieją po przepracowaniu roku.

Nie dajcie sobie oczu zamydlić playstation, poczęstunkami i pozornym luzem.
5
Tw 2016-07-20 13:22:40
Niestety, na stanowiskach szeregowych bywa podobnie.
3
Navi 2016-08-17 10:30:20
Nie warto
4
Smyk 2016-08-18 16:00:37
Weź przestań.....
Smyk 2016-08-19 18:54:39

Niech jeszcze powie gdzie te dobre opinie
3
ciekawa 2016-08-27 13:15:45
Hej! Chciałam zapytać ile osób pracuje w Aptean w Krakowie? Czy jest to duża firma? Ciekawa jestem też jakie są testy dla osób szukających pracy w finansach? Jest Excel albo jakieś analityczne testy? Z góry dziękuję za odpowiedz!
gosc 2016-08-29 09:45:17
okolo 70-100. wiecej nie udaje im sie znalezc bo wieksza ilosc sie zwalnia niz jest zatrudniana. Chyba do wszystkich dzialow sa testy z tego co pamietam. Nie wiem czy teraz sa w siedzibie firmy jak przychodzisz na rozmowe czy mozna zrobic online.
6
gosc 2016-08-29 16:07:29
jedyne podwyżki sa mozliwe w kwietniu a w tym roku wynosily ok 14zl miesiecznie takze nie wiem gdzie ten plus. Team Leaderzy maja odgorny nakaz pisania oraz namawiania innych podwaldnych do pisania pozytywnych komentarzy tutaj. Takze te bardzo pochlebne z bledami ortograficznymi to TL Billingu.

Pozdrawiam
4
Navi 2016-08-31 16:56:13
Źle słyszałeś, więc jest to niewątpliwy MINUS tej pracy....
3
4 2016-09-01 14:40:08
Kurcze, ze tez wszyscy co dostali taka podwyżkę tak wybrzydzaja, przecież za to idzie kupić mieszkanie w Krakowie! No co za niewdziecznicy! Przez cały rok haruja jak woly i starają się ogarnąć cały ten syf w aptean tak żeby wszystko miało ręce i nogi a jest to nie latwie i nie są w stanie ładnie podziękować że cały ten wysiłek został nagrodzony aż 14 złotowa podwyżka! Powinni się wstydzić!

Nawet w najgorszych krakowskich korporacjach pracownicy co zarabiają grosze dostają tzw. podwyżki inflacyjne w wysokości 50-100 zl
5
Pio 2016-09-02 10:13:56
Nie wystarczy zatrudnić pracownika, okłamując jakie to ambitne projekty są prowadzone, ale utrzymać go na stanowisku.
3
Googleit 2016-09-03 10:44:00
E40 kupa prostaczki z ciebie! 14 zł brutto podwyżki toz nawet więcej kasjerki w marketach dostają a ty mówisz ze ludzie z językami i ciężkimi studiami na koncie maja się tym zadowalać. Rozpędź się i uderz głowa o najbliższa ścianę z takim podejściem!!!!
7
Googlekit 2016-09-05 05:33:47
@f
Nie rób za adwokata, a jeśli Ty to e40 to trzymaj się tego samego nicka, ok?

Jeśli dla kogoś 14 zł brutto to spoko, to jest niewolnikiem. Bo takie podwyżki uwłaczają godności pracowników, nie są nawet podwyżkami inflacyjnymi. Tyle. Nie wiem, co Ty, e40 czy inni którym pasują takie podwyżki, zrobicie z tymi ~11 zł netto. To ledwo dwa średniej klasy chleby.
4
xxx 2016-09-05 09:59:07
22 minuty na 50 pytań bez cofania i ujemnych punktów. Po angielski i poziom pytań zróżnicowany. Od bardzo prostych do trudnych z angielskim technicznym. Potem długi test z osobowości, też po ang.
5oo 2016-09-05 18:35:44
14 zł brutto to niestety nie 11 netto, a niecałe 9,5 zł :)
1
Hę? 2016-09-06 20:24:17
Premie doliczane do stawek? Nie, to dwie osobne kwestie. "Benefity socjalne normalnie trafiają się do zatrudnienia"? Nie bardzo rozumiem, można po polsku?
Gwoli ścisłości, w kwestii benefitów Aptean nie oferuje niczego więcej, niż inne korporacje, a jednocześnie mniej, niż niektóre z "wyższej półki".
2
500+ 2016-09-12 10:21:38
Pińcet zlotych
2
Masakra 2016-09-13 08:51:11
Premie są 5% /10% dla Tl od zarobków rocznych czyli nie wiele. Podwyżki marne. Benefity bardzo przeciętne. Za to gratis ciągła rotacja pracowników z zespołów, beznadziejny management, uczenie się że źle napisanych procedur, wolne systemy, nadgodziny których nie ma kiedy odebrać, a wyplacanie jest niechętnie widziane. Jednym słowem chaos. Ci najlepsi uciekli na początku, teraz ostatnie niedobitki pierwszej fali rekrutacji.... nie polecam nawet wrogom.
6
Navi 2016-09-14 10:41:16
Jeżeli nie wynegocjujesz dobrej stawki na początku możesz zapomnieć o dobrej wypłacie, nawet jeżeli dasz z siebie bardzo dużo to podwyżka 2%
3
wtf 2016-09-14 10:48:31
Odnośnie pensji i podwyżek. @Navi ma 100% racji.
Dodatkowo firma ma bardzo ciekawą politykę. Gdy ktoś chce podwyżkę to jej nie dostaje -> Ta osoba się zwalnia -> Na jej miejsce zatrudniają nową osobę z mniejszym doświadczeniem i kwalifikacjami i proponują jej pensję wyższą niż tej która odeszła.

Chciałbym to skomentować ale po wycięciu przekleństw nic bym nie powiedział

4
Maryś 2016-09-14 10:54:27
Oczywiście masz 100% racji i się z tobą zgadzam.

Jednak tutaj przejmujesz obowiązki, które tak naprawdę nie masz w zakresie poziomu stanowiska + uczysz swoich rzeczy nowo przyjętą osobę z wyższym stanowiskiem i oni to nazywają opportunities. W zamian możesz liczyć na klepnięcie w plecy i good job.
5
Nick 2016-09-15 13:43:53
Podpisuje sie pod tym postem i potrwierdzam jego autentycznosc :)

2
Kokos 2016-09-17 12:44:45
Dbałość o pracownika? Dobrze się dzieje? Przeczytaj opinie dokładnie. Większość z nich mówi jak źle się dzieję w tej firmie a i tak nie jest tutaj opisane wszystko. W tej firmie nie dba się o pracownika a wymaga od niego żeby góry przenosił i jeszcze dziękował całując po stopach, że ma szanse być częścią tak cudownej organizacji jaką jest Aptean. Co jakiś czas odbywają się spotkania z managerami albo puszczane są filmy propagandowe, które maja na celu wyprać Ci mózg, żebyś uważał że Aptean to najlepsze co cię w życiu spotkało! Przypuszczam, że właśnie twoja opinia mogła powstać pod wpływem takiego wyprania mózgu.
3
Kokos 2016-09-17 12:45:10
Dbałość o pracownika? Dobrze się dzieje? Przeczytaj opinie dokładnie. Większość z nich mówi jak źle się dzieję w tej firmie a i tak nie jest tutaj opisane wszystko. W tej firmie nie dba się o pracownika a wymaga od niego żeby góry przenosił i jeszcze dziękował całując po stopach, że ma szanse być częścią tak cudownej organizacji jaką jest Aptean. Co jakiś czas odbywają się spotkania z managerami albo puszczane są filmy propagandowe, które maja na celu wyprać Ci mózg, żebyś uważał że Aptean to najlepsze co cię w życiu spotkało! Przypuszczam, że właśnie twoja opinia mogła powstać pod wpływem takiego wyprania mózgu.
1
qwert 2016-09-17 17:33:22
idź się przebiegnij.....
5
G. 2016-09-19 08:59:21
Który TL się ukrywa pod tym nickiem? Ofert jest bardzo dużo bo nikt tam nie chce pracować. Ostatnio nawet widziałam ofertę na Seniora z wymaganym doświadczeniem w jakiejkolwiek księgowości 2 lata. Ale obecnych pracowników to nie warto docenić, lepiej nie dać podwyżki, pracownik się zwolni i zatrudniają właśnie takich specjalistów z takim doświadczeniem za grubą kasę. Śmieszna ta polityka tej firmy. Póżniej przychodzi TL z pierwszej łapanki i nie wie jak faktura wygląda i to niestety nie jest żart... Wypłata jest temirnowa ale w której korporacj nie jest?
5
G. 2016-09-19 08:59:39
Który TL się ukrywa pod tym nickiem? Ofert jest bardzo dużo bo nikt tam nie chce pracować. Ostatnio nawet widziałam ofertę na Seniora z wymaganym doświadczeniem w jakiejkolwiek księgowości 2 lata. Ale obecnych pracowników to nie warto docenić, lepiej nie dać podwyżki, pracownik się zwolni i zatrudniają właśnie takich specjalistów z takim doświadczeniem za grubą kasę. Śmieszna ta polityka tej firmy. Póżniej przychodzi TL z pierwszej łapanki i nie wie jak faktura wygląda i to niestety nie jest żart... Wypłata jest temirnowa ale w której korporacj nie jest?
1
mrB( ͡° ͜ʖ ͡°) 2016-09-19 09:20:33
hemoglobina, H20 taka sytuacja...
3
Na czas 2016-09-19 09:21:08
Staszek:

Wyplata jest terminowa?? :)
z calym szacunkiem, ale nie wysylaja na szparagi do Reichu.
Placa na czas, bo ich stac, a pracownicy jezdza nawet wlasnymi samochodami!!!
Kawe tez daja, nic tylko brac. [sic!]

2
Rekrutacja 2016-09-19 16:25:28
Podpisuje sie pod powyzszymi postami o polityce rekrutacyjnej firmy. Nastawiona na sciaganie pieniędzy, nawet do GLa szuka osob z doswiadczeniem w windykacji, co więcej - na seniora wystarcza 3 lata. Nietrudno sobie wobec tego wyobrazic, jak potem wygladaja praca i wspolpraca. Ambitne osoby odchodzą czym prędzej.
4
qwr 2016-09-19 17:08:07
A propo rekrutacji to w tej chwili nikt nie chce przychodzić pracować do firmy a ludzi cały czas ubywa więc muszą jakoś przyciągnąć pracowników. Nie ma nic sensownego co mogą zaoferować więc jedynie pozostaje im dać duża kasę dla nowych. Później tacy ludzie mówią, że czytali opinie i nie chcieli przychodzić ale dawali lepsza kasę niż w obecnej pracy więc przyszli - wiadomo kredyt się sam nie spłaci. Niestety biorąc pod uwagę jak potem wygląda praca to bardzo szybko się okazuje, że nie jest to wystarczające i jest się sfrustrowanym na maksa.
6
Rojters 2016-09-20 13:03:55
(usunięte przez administratora) Przyszłość krakowskiego SSC pod znakiem zapytania? Aptean na sprzedaż, kto go wykupi i czy nie bedzie to firma która ma juz gdzies swoje ssc? Cos dla ryzykantów jak znalazł :)
2
Rojters 2016-09-20 16:59:07
Linki sa usuwane, niemniej wystarczy w googlu wpisać "Reuters Aptean sale" :)
3
Brzoza 2016-09-22 10:24:30
Rojters: Straszysz niczym Macierewicz i "dobra zmiana"
co sie zmieni jak spzredadza firme? - NIC!
Jak dziala Vista Equity? - Kupuje, restrukturyzuje i sprzedaje firmy...Zadna tajemnica!
(Powiedziane to bylo na samym poczatku jak otwierali oddzial w Polsce)
ps. NIe jestem z HR i wiele innych rzeczy mnie to denerwuje, to prawda.
Zdziwiona 2016-09-22 10:30:13
@Brzoza: Nic się nie zmieni? A skąd Ty to, Brzozo, możesz wiedzieć? Znasz już nowego udziałowca i jego plany? Wątpię. Czy to Aptean sam sobie otworzył SSC w Polsce? Nie, to Vista po wykupieniu dwóch firemek-bankrutów. To samo może zrobić nowy właściciel, zwłaszcza jeśli połączy je już ze swoją obecną firmą, której oddział ma w jakimś kraju.

"Wiele innych rzeczy mnie to denerwuje"? Nie rozumiem.
2
5oo 2016-09-22 14:49:06
Ty tak na powaznie, czy jednak zartujesz???
Nick 2016-10-04 12:33:09
Hejty i nic wiecej...szkoda czytac.
gonzo 2016-10-12 11:06:20
Nieprzerwanym strumieniem. Aż musiałem sobie tamę postawić.
3
Carlos 2016-10-14 10:51:16
Wypłata taka jaką sobie wynegocjujesz, nie najgorsza, ale na podwyżkę nie ma co liczyć
1
H. 2016-10-15 15:35:38
Tak jak już nie raz było pisane tutaj na forum nie dostajesz nic ponadto co oferują inne krakowskie korporacje, także multisport to standard i tutaj też jest. Premia raz na rok wypłacana w okolicy marca -kwietnia około 5% twojego rocznego wynagrodzenia. Jak dla mnie nic specjalnego. Pracując w polskiej firmie rok wcześniej otrzymałam 10%. Nie do końca się orientuję czy taka wysokość premii to standard w korporacjach natomiast biorąc pod uwagę fakt, że gdzie indziej dostaniesz podobna premie i dodatkowo podwyżkę nawet jeśli jest ona tylko inflacyjna to opłaca się iść gdzieś indziej. W aptean tak jak Carlos napisał o podwyżkę trudno a jak już to Ci rzucają jakieś ochlapy w wysokości 10zł plus na miesiąc i oczekują twojej wielkiej wdzięczności za tak hojny gest. Nie polecam tej firmy.
5
Niesmak 2016-10-18 11:14:28
W Aptean dalej bez zmian a nawet jeszcze gorzej. Przybywa młodziaków bez specjalnego doświadczenia, stara ekipa odchodzi widząc bałagan organizacyjny i komunikacyjny. Pracownicy do ostatniej chwili nie wiedzą o zmianach organizacyjnych i innych wewnętrznych zmianach. Management z USA jest niesłowny w kwestii składanych obietnic dot. rozwoju zespołów i indywidualnych jednostek. W IT rotacja jak na kasie w żabce, pensje niskie, o szkolenia trzeba błagać i składać milion glejtów na ich uzasadnienie. Nie polecam nikomu kto poważnie myśli o swojej karierze i nie chce się frustrować niskich lotów managementem przez ocean.
6
H. 2016-10-18 17:50:56
Problem w tym, że tacy młodzi dostają stanowiska i kasę lepszą niż Ci co już dłużej są w Aptean . Myślisz, no ok może mają większą wiedzę i doświadczenie. Niestety szybko się okazuję, że tak nie jest i kończy się tym, że ty musisz ich szkolić i pilnować czy wszystko robią dobrze a przy tym oczywiście musisz zdążyć ze wszystkim innymi obowiązkami. Jak dla mnie coś tutaj jednak nie gra! Nikt nie chce wszystkiego uczyć nowej osoby, szkolić ją i pomagać wiedząc, że ta osoba dostaje dwa razy tyle kasy co ty i dodatkowo wśród managementu jest uważana za kogoś kompetentnego i lepszego, bo w końcu ma lepsze stanowisku a ciebie traktują jak niewolnika, który ma robić co każą i nie protestować a najlepiej w ogóle nie myśleć.
6
Marek 2016-11-30 11:03:23
Dno i tyle
Zostaw swoją opinię o Aptean Limited - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aptean Limited