EcoCar S.A.

Warszawa

Opinie o EcoCar S.A.

harcerz 2016-06-14 14:03
Włodek , zdaje się ,że chciałeś odpowiedzić na post 'kierowca" a nie mój ?!
Włodek 2016-06-15 21:20
Tak, prawo jazdy kat. B minimum trzy lata i gotowość do przejścia kursu na uprawnienia taxi, zgodnie z wymaganiami miasta stołecznego, dostępnymi na stronie Urzędu m. st. Warszawy. Albo chociaż tu: http://www.kurstaxi.pl/index.php/licencja-taxi-krok-po-kroku-warszawa
Chcesz wiedzieć więcej o współfinansowaniu kursu przez Ecocar? Zadzwoń pod nr 665290652 i powołaj się na mnie.
Włodek 2016-06-15 21:20
Tak, prawo jazdy kat. B minimum trzy lata i gotowość do przejścia kursu na uprawnienia taxi, zgodnie z wymaganiami miasta stołecznego, dostępnymi na stronie Urzędu m. st. Warszawy. Albo chociaż tu: http://www.kurstaxi.pl/index.php/licencja-taxi-krok-po-kroku-warszawa
Chcesz wiedzieć więcej o współfinansowaniu kursu przez Ecocar? Zadzwoń pod nr 665290652 i powołaj się na mnie.
4rtg 2016-06-15 21:25
hej hej @baba6 no nie ma sie co dziwic ze prawo jazdy na takim stanowusku jest wymagane :D ciekwe tylko jakie dosiwadczenie w pracy trzeba tutaj posiadac
1
Krzysztof Tylczycki 2016-12-01 13:36
tak, Żadnych kosztów!! ZUS 1170zł parking strzeżony 200zł podatek 8%. No i kary umowne... rzeczywiście żadnych...
7
Włodek 2016-12-01 16:35
A jeżdżąc swoim w innej korpo ZUSu nie płacisz? Auto z wyposażeniem taxi stawiasz pod chmurką? Podatku też nie płacisz? To oszukujesz państwo polskie... :)
Trójmiasto. 2016-12-06 06:31
Tak więc
9zł na godzine
Jezdzac 12H w ciągu dnia 200zl obrotu
weekend nocka 400zł przez 14H
1200zl lub 450zl dla ZUS

Powyzej kwoty 4500 obrotu 40% dla Was od tego .

A więc kalkulatory w dłoń i kto mądry wyciagnie wnioski :) ! Dla leniwych w skrócie.
Jesli nie jestes emerytem ani starym kawalerem z daleka od tej firmy. Tracenie czasu i zycia.

Trójmiasto.
7
Kierowca 2016-12-13 12:45
Zabawne, jak można bronić firmę, która płaci Ci mniej niż najniższą stawkę godzinną od czego jeszcze musisz opłacić ZUS. Żenada. Jeśli faktycznie wyrobie powyżej 4500zł netto (tj ok. 4830zl brutto) premia jest od kwoty powyzej tego minimum i tez oczywiście netto. Proste rozliczenie: 300h(niepełne 2 etaty) i 8000zl utargu: 300hx 9zl= 2700zl + premia 40% z 3220zl= 1288zl co daje w sumie 3988zl od tego odejmijmy 1200zl zus minus 8% podatku to zostaje ok 2468zl. Pamiętajmy, że to są prawie dwa etaty w miesiącu.
Podsumowując za dwa etaty dostajemy niecałe 2500zl co przy jednym etacie daje nam najniższą krajową. Dziękuję bardzo za taki wyzysk.
Opisana sytuacja dotyczy warunków w Gdańsku.
Jeśli chcecie normalnie pracować i mieć jeszcze życie prywatne to nie polecam.
10
Autorak 2017-01-03 18:52
Ale dokładne wyliczenia. Przejdź do innej roboty i po kłopocie.
Włodek 2017-01-05 15:28
To przejdź do "normalnej" korporacji, zrób obrotu 8000, zapłać ubezpieczenie OC, paliwo, uwzględnij koszt wymiany opon, napraw, myjni, amortyzacji, ZUSu i podatku, haracz dla właścicieli korpo, ewentualny leasing. I wtedy policz, ile Ci zostanie. Nie wiem, jak w 3mieście, ale w CC przedstawia się to mniej więcej tak:
baza (haracz korporacyjny): 800-1200, paliwo 1100-1200, myjnia w sezonie zimowym (no, chyba, że myjesz butelką 1,5 l na słupie) minimum 200, leasing 1100-1500, ZUS 1200, podatek 640, OC min. 800. Najoszczędniej licząc Twoje koszty to min. 5900. Czyli czysty dochód ok. 2000 zł. A w razie awarii auta jesteś w głębokiej, czarnej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Autorak 2017-01-13 18:09
Każdy biznes to ryzyko,mały czy duży nie ma znaczenia. Trzeba pracować pilnować i ciąć koszty to jedyna droga
tom 2017-01-22 12:37
100 % prawdy .mam te same spostrzeżenia . Jezdze EcoCar w Warszawie ale juz mam dosyć,
6
Szofer 2017-01-22 19:21
Dobra firma , fajne zarobki i oby tak dalej a będzie dobrze.
EcoCar S.A. 2017-01-23 09:36 [pracodawca]
Nie chcemy, aby nasi Kierowcy rezygnowali z życia prywatnego i pracowali po 300 h. Zapraszamy do wyrażenia swojej opinii podczas indywidualnego spotkania w biurze. Chętnie poznamy Twoje wyliczenia i sugestie. Z pewnością uda nam się wspólnie wypracować korzystne dla Ciebie rozwiązanie.
Busik 2017-01-29 17:48
Czy na terenie Warszawy jest zapotrzebowanie na kierowcę. Nie mogę nic namierzyć a bardzo chciałbym tu spróbować. Czy stawki są w miarę przyzwoite na początek? Każdy interes ma swoje ryzyko, nie każdy może nadawać się do takiej pracy!! Nie ma co biadolić.
EcoCar S.A. 2017-01-30 09:28 [pracodawca]
Prowadzimy rekrutację we wszystkich miastach, również w Warszawie. Zapraszamy na spotkanie informacyjne, które organizujemy w każdy wtorek, o godz. 11:00 w siedzibie firmy przy ul. Żupniczej 17.
Aby umówić się na indywidualne spotkanie, zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z Ryszardem Zającem: tel. 665 290 652, kierowcy@ecocar.pl.
Auto 2017-02-06 22:58
Mam info, że to dobra firma i chciałbym się zatrudnić.Potrzebuję wiedzy jak sie pracuje, czy samochody są w dobrym stanie?Jakie są stawki . Czy rozmowa rekrutacyjna jest trudna do przebrnięcia? Troszkę niepokoję sie tymi wpisami. Czemu niektórzy tak piszą
1
Marcin 2017-02-08 12:21
Czy od 1 stycznia 2017r. stawka godzinowa wzrosła do 13 zł brutto zgodnie z nowa ustawą?
Robaczek 2017-02-08 19:37
Przy uczciwej pracy stawka godzinowa, liczona ze wszystkich składników wynagrodzenia, oscyluje w granicach 15-30 zł/godz zależnie od wypracowanego obrotu. Liczenie jest proste.
Zakładając, że jeżdżę 22 dni po 12 godzin - płaca "za godziny" to (22x12x9) - 2376. Przy takiej jeździe obrót (w dzień) to średnio 400 zł, czyli miesięcznie 8800 brutto. Po "unettowieniu" (8800/1,08) - 8148. 8148-4500=3648. Z tego 40% jest moje/twoje, czyli kwotowo 1459. 1459+2376=3835. Podzielić przez liczbę przepracowanych godzin (264) wychodzi stawka godzinowa netto 14 zł z groszami. I masz prawie 4000 na koncie.
2
Marcin 2017-02-10 10:05
No tak , ale zgodnie z nową ustawą stawka godzinowa podstawowa nie moze być niższa niż 9 zł nawet przy świadczeniu usług na własnej działalnosci. Czy w Eco Car jest dalej 9 zł./h? Jeżeli tak to jest to niezgodne z ustawą
1
Robaczek 2017-02-10 19:35
Przyjedź, porozmawiaj, przekonaj się. Nie jest tak, jak piszesz. W przypadku słabych obrotów (a to jest, uwierz, rzadkość) stawka godzinowa jest płacona zgodnie z przepisami.
elkaziorro 2017-02-12 16:23
A zus to nie koszt
Robaczek 2017-02-13 19:13
Koszt. Ale akurat TEN koszt płacisz wszędzie...
Taksiarz 2017-02-15 17:28
Pracuję w EcoCar i jestem bardzo zadowolony. Zarobki początkowo nie były powalające ale teraz jest już super. Kto lubi pracę za kierownicą to spokojnie zarobi na wszystko i jeszcze ma dobra kaskę. Zapraszamy
Aneta 2017-02-28 15:43
Na czym polega umowa o współpracy taksówkarza z EcoCar? Co EcoCar daje taksówkarzowi?
Trafia do Państwa kandydat bez uprawnień taksówkarskich. Co się dalej dzieje?

Na te i więcej pytań odpowiedzieli przedstawiciele firmy EcoCar w wywiadzie specjalnie dla naszego portalu. Jego treść możecie znaleźć pod linkiem: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,964055,wywiad-robert-radoszewski-ryszard-zajac
Robaczek 2017-02-28 20:25
Przede wszystkim Ecocar daje taksówkarzom samochód. Za darmo. Góra dwuletni. Bez opłaty dziennej/miesięcznej za wynajem.
Kandydat bez uprawnień? Podpisuje umowę o refinansowaniu szkolenia, tzn. Ecocar płaci takiemu kandydatowi za szkolenie. Jeśli kandydat po zdaniu egzaminu podejmie pracę w EC, po pół roku kwota za szkolenie jest mu umarzana. Forma podjęcia współpracy tak naprawdę zależy od kandydata. Jak to tak? Ano tak. Po bliższe informacje zapraszamy na Żupniczą.
Robaczek 2017-02-28 20:26
Przede wszystkim Ecocar daje taksówkarzom samochód. Za darmo. Góra dwuletni. Bez opłaty dziennej/miesięcznej za wynajem.
Kandydat bez uprawnień? Podpisuje umowę o refinansowaniu szkolenia, tzn. Ecocar płaci takiemu kandydatowi za szkolenie. Jeśli kandydat po zdaniu egzaminu podejmie pracę w EC, po pół roku kwota za szkolenie jest mu umarzana. Forma podjęcia współpracy tak naprawdę zależy od kandydata. Jak to tak? Ano tak. Po bliższe informacje zapraszamy na Żupniczą.
Aneta 2017-03-01 11:59
@Taksiarz jak długo czasu wdrażałeś się do pracy? Co najbardziej podoba Ci się w pracy w firmie EcoCar S.A.?
GreenCapital City -Eco car System - Eco car S.A. - 2017-03-10 15:28
Witam wszystkich po wypłatach :)

Komu nie przelali całej kwoty ?
Ja za mało o 500zł , inni podobnie.

Tak wiec ? Powtórka z 2012r sie zaczyna ??
2
figo fago 2017-03-10 16:09
W Gdańsku wypłata nigdy nie wpływa w terminie...w marcu ludzie dostają okrojoną wypłatę o ok 700 zł...firma chyba już długo nie pociągnie... Kumpel zgłosił ich do państwowej inspekcji pracy..na razie cisza.
2
Aneta 2017-03-13 09:02
@GreenCapital City -Eco car System - Eco car S.A. - próbowałeś się skontatkować z firmą w tej sprawie? Kontakt najdziesz tutaj: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,964055,0,0,kontakt
alojzy 2017-03-16 11:24
Szanowna Anetko-minetko!
Co ma ecocar wspolnego z GCC? NIC!!!!! Ecocar sp. z o.o. now ma ZADNEGO zwiazku z Green Capital City! Owszem, kiedys byla to firms powiazana ale daaaaawno I nieprawda...
2
EcoCar S.A. 2017-03-17 15:37 [pracodawca]
Przyznajemy, że zdarzyło się opóźnienie i bardzo za nie przepraszamy i dokładamy wszelkich starań, aby wypłaty odbywały się bez żadnych opóźnień. Jednak nie zgadzamy się ze stwierdzeniem, że zawsze. Nasi kierowcy to serce firmy i staramy się dbać o relacje z nimi na każdym kroku. Błędy oczywiście się zdarzają :) Firmę w końcu tworzą ludzie ;)
GAxxxxY 2017-03-27 12:35
juz dawno pip skończył kontrole i nie wykazał nieprawidłowości :) to ze bank Ci pewnie kase przetrzymał to juz nie ich wina ja mam w mbanku i zawsze mam na czas. prawda raz czy 2 miałem opoznienie ale o tym mnie poinformowali. mi sie jezdzi dobrze nie mam problemu samochodu nie rozwalam więc kar nie dostaje. wystarczy normalnie uczciwie pracowac i nie ma problemów
1
grzywka44 2017-03-30 18:50
Mam pytanie do ludzi powiązanych z Tą firmą czy współpraca jest tylko poprzez DG czy np. umowę zlecenie? Poważnie zastanawiam się nad podjęciem pracy jako Taksówkarz jestem gotowy do uzyskania wszelakich papierów w Ubery i inne gówna nie chcę się wpychać. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Basia 2017-03-31 10:12
Na jakie zarobki może liczyć konsultant biura obsługi klienta?
EcoCar S.A. 2017-03-31 18:34 [pracodawca]
Obecnie oferujemy możliwość wyboru najwygodniejszego dla Ciebie modelu współpracy, spośród 5 dostępnych, m.in. model godzinowo-prowizyjny, zleceniowo-prowizyjny oraz umowa zlecenie. W zależności od wybranego modelu współpracy grafik pracy jest ustalany w porozumieniu z Kierownikiem lub jest indywidualny, z samochodem na wyłączność.
Jeśli nie posiadasz uprawnień taxi, sfinansujemy szkolenie w renomowanej firmie oraz egzamin taxi. Zapewniamy również pracę w trakcie szkolenia.
Zapraszamy na spotkanie informacyjne (w każdy wtorek o godz. 11:00) lub do bezpośredniego kontaktu z osobą odpowiedzialną za rekrutację:
Rekrutacja Wrocław:
Ernest Surowiec
tel. 539 931 119
kierowcy@ecocar.pl
Zapraszamy na spotkania informacyjne w każdy wtorek o godz. 11:00, EcoCar S.A. Al. Karkonoska 10, 53-015 Wrocław

Rekrutacja Warszawa:
Ryszard Zając
tel. 665 290 652
kierowcy@ecocar.pl
Zapraszamy na spotkania informacyjne w każdy wtorek o godz. 11:00 w siedzibie EcoCar S.A. ul. Żupnicza 17, 03-821 Warszawa.

Rekrutacja Trójmiasto:
Michał Lewandowski
tel. 539 931 124
kierowcy@ecocar.pl
grzywka44 2017-04-06 19:56
O to pod tym względem widzę poprawę bo kiedyś chyba była tylko działalność , co prawda mam w planach założenie takowej ale nie na dzień dobry .
Dziękuję za informacje
Karol 2017-04-12 12:12
EcoCar to fajna firma i niejedna osoba przekonała sie o tym.
Byq 2017-05-09 18:22
Buhaha
Yano 2017-05-09 18:47
No więc tak:
Wyłącznie działalność gospodarcza. Można na umowę zlecenie, ale nie polecają i tylko na chwilę można.
Wymagame 200 godzin miesięcznie, a najlepiej to 300, czyli wyłączajac niedziele po 15 godzin na dobę. Poza tym rozbudowany system kar. Oczywiście wszystko w dobrej wierze, ale jak po 12 godzinach pracy nie wydrukujesz raportu z kasy to jesteś 50 zeta w plecy.
Udział własny w pierwszej stłuczce z własnej winy: 500 zł, mimo tego, że podobno auta są ubezpieczone na maksymalną stawkę. Prowadzący szkolenie przekonuje, że tak jest teraz wszędzie, tylko nie wyjaśnia gdzie. Podobno pracował wcześniej w zachodniej korporacji, ale po wyglądzie sądząc to w 89 obok Pewexu przechodził. Kolo nawet porządnego sikora nie ma.
Preferowana forma współpracy: własna działalność, pierwsze 3 tys + VAT zarabiasz dla firmy, później pracujesz na benzynę i ZUS. Jak coś zostanie to od tego płacisz dochodowy 8,5 proc.Good luck, to chyba w ochronie można podobnie zarobić, bez ryzyka, że ktoś ci gardło poderżnie.
2
Yano 2017-05-09 18:51
A w biurze mowicie, ze najlepiej pracowac po 300 h. Moze wasz hr powien się dogadać z pr.
2
Obrońca 2017-05-10 12:41
@Yano Myślę,że wyjaśnienia firmy EcoCar były jasno napisane i Twój komentarz jest zupełnie zbyteczny. Złośliwości zostaw dla siebie i przeszkadzaj innym w podjęciu decyzji. Może nie umiesz prowadzić swojej firmy?
Roch 2017-05-10 15:08
Ty rzeczywiście wyróżniałeś się wyglądem, śmiech na sali ....
żal mi ciebie boś prosty , jak konstrukcja cepa .....
dajesz dowód braku podstawowej , najprostszej wiedzy , aby ocenić ofertę o której piszesz . Jak ty trafiłeś na rozmowę do tej firmy ?
a tematyki które poruszasz zdecydowanie klasyfikują cie np. do ochrony , o której wspominasz ( BEZ URAZY DLA PRAWDZIWYCH OCHRONIARZY). To dobre miejsce pracy dla ciebie.
EcoCar S.A. 2017-05-10 18:47 [pracodawca]
Zawód taksówkarza często wiąże się z tak dużą liczbą godzin, ale oczywiście nie jest to konieczne. Dużo zależy od efektywności kierowcy. Oferujemy również bardzo elastyczne modele współpracy i szczególnie do nich zachęcamy – dajemy hybrydowy samochód z pełnym wyposażeniem, zlecenia z centrali, a kierowca jeździ wedle swojego grafiku. Z obrotu jest pobierana jedynie ustalona kwota (w zależności od tego czy samochód jest w pojedynczej czy w podwójnej obsadzie). Oczywiście wybór należy do Pana i do tego zawodu też trzeba mieć „powołanie” ;) Jeśli chodzi o system kar, to owszem wszystko w dobrej wierze. System nagród również mamy rozbudowany. Co miesiąc nagradzamy, m.in. za wysoki obrót, jakość obsługi klientów, ekonomiczną i ekologiczną jazdę. Przyznajemy również wysokie nagrody dla kierowców szczególnie wyróżniających się w skali roku.
Autoraczek 2017-05-16 09:46
Pracuję, nie narzekam i nie rozumiem ludzi oraz ich myślenia. Czasy leżenia i dobrej kasy dawno minęły. Żeby dobrze zarabiać trzeba ostro zasuwać w pracy.
Ojciec Rodziny 2017-05-24 14:45
Wiem,rozumiem nie masz dzieci,rodziny ani żadnych znajomych bliższych lub dalszych i całe twoje życie to siedzenie za kierownicą,rozmowa lub nie z pasażerami.Kim TY właściwie jesteś,czy zadajesz sobie to pytanie?
2
Bardzo Dobra Zmiana 2017-05-24 15:22
Szanowni Państwo,owszem dajecie samochód i jakieś zlecenia z bazy,ale co się tyczy wydawania tych zleceń to są równi i równiejsi do ich otrzymywania i proszę nie wmawiać nikomu,że wszystkim rządzi jakiś planer czy komputer.Do tego zawodu trzeba mieć powołanie-to prawda,ale też prawdą jest,że przyjmujecie do pracy kierowców,którzy przyszli bo mają prawo jazdy i brak pomysłu na życie.O ich kompetencjach,czy powołaniu można nasłuchać się od Pasażerów.Kary,owszem są potrzebne tak jak nagrody,tylko dlaczego jeśli ktoś otrzyma karę np.500 pln to tej kary nie odlicza się od się wypłaty ażeby dany kierowca mógł zapłacić należny podatek pomniejszony o tę kwotę?Nagrody?zostawiam w sferze domysłów,kto je dostaje.
4
EcoLizus 2017-05-25 08:40
No to ciekawe co dziś nowego na zebraniu się dowiemy?
Autorak 2017-05-25 21:19
Czy jesteście pewni, że nie można napisać dobrze o firmie? Firma jest aktywna nawet na forum, żeby wyjaśniać wątpliwości ale to nie dociera do niektórych osób. Sa bardzo zmotywowani do pisania negatywnych opinii i zastanawiam się czy ktoś to inspiruje.?
Zostaw swoją opinię o EcoCar S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EcoCar S.A.