brak logo

Chassis Brakes International Poland Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Chassis Brakes International Poland Sp. z o.o.

pitupitu 2015-03-18 22:12:07
Firma, która wydzieliła się z BOSCH'a i w tej chwili z firmą 'matką' nie ma kompletnie nic wspólnego, od czasu podziału i przeniesienia się do nowego budynku, z miesiąca na miesiąc było coraz gorzej. Durze przetasowania na stanowiskach kierowniczych zwiastowały sytuację w jakiej teraz znajduje się ten zakład. Produkcja spada, zaczęły się zwolnienia i będą nadal, atmosfera coraz gorsza. Jeżeli chodzi o finanse to żadnej rewelacji nie ma, średnia. Ścieżka kariery jest raczej czysto teoretyczna, o szkoleniach można zapomnieć.
Na tą chwilę odradzam.
5
Krzysiek 2015-04-24 07:13:16
Witam,

Mam pytanie czy mógłbyś lub ktokolwiek opowiedzieć coś więcej na ten tego zakładu pracy?? Zainteresowała mnie oferta, którą dostałem i chciałbym się dowiedzieć kilka szczegółów. Interesuje mnie prosta odpowiedź.
1. Jakie są zarobki na produkcji przyjmując się z doświadczeniem lub bez?
2. Czy praca dla produkcji jest ciężka?
3. Jak wygląda praca dla osób takich jak utrzymanie ruchu i inżynieria?
4. Czy są roboty przemysłowe?
5. czy praca jest ciężka??
6. jak wygląda planowanie oraz zarządzanie?? w skrócie, ale bym prosił o rozsądną odpowiedź?
7. czy zakład godny polecenia innym??
8. Czy jest możliwość rozwoju kariery w danym zakładzie??
9. Czy jest dobry social??

Za odpowiedzi z Góry Dziękuje. Ułatwią mi one podjęcie decyzji.
2
sa 2015-06-16 17:03:37
Zdecydowanie odradzam, maszyny ustawiane sa za blisko siebie, Na produkcji unosi sie trujaca mgla ojejowa system filtracji powietrza niewystarczajacy, poza tym systuacja ekonomiczna zakladu tragiczna, brak mozliwosci rozwoju, niepewna sytuacja co do przyszlosci. Dzisiaj pracujesz jutro nie.
3
przyjme sie do 2015-06-19 16:51:49
Jakie zarobki sa w tej firmie i jaki socjal dla nowo przyjmowanych na stanowiska produkcyjne ??
2
prosze o odpowiedz 2015-07-09 14:46:04
Poniewaz mam takie samo pytanie ponawiam post poprzednika :
Jakie zarobki sa w tej firmie i jaki socjal dla nowo przyjmowanych na stanowiska produkcyjne ??
2
anonim 2015-07-22 17:04:05
czy są jakieś przyjęcia
1
Uciekinier 2015-07-24 19:31:48
Pracowałem w tej firmie od momentu podziału. Kadra zarządzająca nastawiona na ciecie kosztów do tego stopnia, że atmosfera pracy jak w obozie. Syf jakich mało liderzy buractwo aż słoma wychodzi. Jedynie chłopaki z logistyki dają rade. IPS utrzymuje zakład. Nie polecam
3
anonim 2015-07-24 19:36:16
a wie ile można zarobić na produkcji na poczatek ? szukam pracy
1
prosze o odpowiedz 2015-07-25 10:00:57
no wlasnie odpowiedzi o przyjecia , konkretne stawki i socjal ja tez nie moge tu sie doczekac ...... - to chyba dobrze , bo zwykle tam gdzie malo placa i zla robota duzo forumowiczow - żoładkowiczow :) - czekam na konkretna odp i tak
1
ex 2015-08-02 18:40:56
W Chassis Brakes pracują byli pracownicy Boscha, wysokość wynagrodzenia przepisano im z poprzedniej firmy. Ja zostałem przyjęty już przez Chassis, dostałem 2800 brutto, czyli 2000 netto. Firma od dłuższego czasu nie zatrudnia bezpośrednio pracowników (wcześniej i tak trzeba było mieć "plecy", aby zostać przyjętym). Jeszcze 2 miesiące temu pracowali pracownicy "agencyjni" z Sellpro, ale ze względu na to, iż przestali być potrzebni - spadek planów produkcyjnych - zostali zwolnieni. Nie będzie długo nowych przyjęć do firmy, a jeżeli już będą, na 100 % przez agencję (taka jest teraz niestety praktyka firm produkcyjnych). Socjal - możliwość grupowego ubezpieczenia, opieka lekarska, karta multisport, "wczasy pod gruszą", reasumując - pełny pakiet. Praca - produkcja seryjna, trzeba pracować szybko i wyrabiać się w przewidzianych cyklach. Lekko na pewno nie jest. Pozdrawiam.
4
do bosha tez 2015-08-03 00:49:50
to straszne znalezc przyzwoity zaklad ktory zatrudni , do bosha tak samo ciezko sie dostac , tez chyba tylko jak ma sie plecy , a przeciez nic trudnego tam nie ma ,nie tylko osoba z doswiadczeniem , nawet osoba bez doswiadczenia dalaby rade jak sie postara i wdrozy - wiem , bo mam tez w jakiejs fabryce kiedys sie zaczynalo prace i tez czlowiek byl nowy , swiezy i zielony i dal sobie spokojnie rade , tym bardziej wlasnie monotonia i normy - a na rozmowie o prace pytania jak na stanowisko inzyniera - TO CELOWE I SWIADOME UPADLANIE LUDZI I ROBIENIE ZAMETU W GLOWACH. to robota rzemieslnicza a oni robia nie wiadomo co , po prostu szpan i lans bo sa lepsze pieniadze i socjal jak gdzie indziej i juz cale rodzinki i znajomki obecnej zalogi bosha i chasis brakes czekaja jak hieny w kolejce na miejsce w tych zakladach,
1
anonim 2015-08-11 11:41:01
A przepisy BHP są przestrzegane przez kierowników ?
Jak wygląda praca działu BHP ?
1
Ahmed 2015-10-17 14:07:24
Ta firma to porażka!!! Jeden wielki bałagan!!Wszystko było dobrze do momentu gdy rządzili ludzie z za granicy.Jeden pracuje za 3 i zarabia 2000zl,a inny nie robi nic i ma 4000zl.
2
sta 2015-10-23 22:44:13
Ta firma to porażka. Zarzadzanie poziom zerowy. Zwalnianie kluczowych osób. Człowieka jak śmiecia traktują.psychologia pracy. Kadra zarządzająca oczywiście nie widzi problemu. Z nowym dyrektorem Ta firma to padają. Szukajcie gdzie indziej pracy to nie firma do polecenia.
1
pitupitu 2015-10-24 11:54:03
No Bo była i jest duża rotacja, tyle że firma prowadzi politykę oszczędności i bardzo rzadko zatrudnia nowych pracowników w miejsce tych którzy odeszli. O szkoleniach możecie zapomnieć, chyba że jesteście managerem, to będą was wysyłać na szkolenie typu "jak powiedzieć pracownikowi spier#@l@j tak by czuł dreszczyk emocji na myśl o czekającej go podróży" itp.
2
wegan 2016-02-02 12:05:03
cześć chciałbym zapytać czy są teraz przyjęcia na produkcję do Chasis? Jak się wam pracuje w tej firmie - jak wyglądają zarobki i socjal? Czy firma przyjmuje pracowników bezpośrednio, czy tylko przez agencję pracy? I jeszcze jedno -
1
Jarek 2016-03-14 22:13:32
Witam. Nie polecam tej firmy. Spychologia pracy, inżynierowie nie znają się na prostych zagadnieniach mechaniki dobrze że ten jeden co nic nie umie już niebawem ponoć odchodzi
1
H@CKER 2016-04-25 14:03:02
Praca jak każda inna w fabryce, czyli "ogień" , trzeba się wyrabiać w czasach cyklu pracy maszyn, nieporządek jak wszędzie, raz mniejszy, raz większy.
Atmosfera zależy jak patrzeć, na produkcji, kwestia porozumienia z ludźmi, produkcja-biuro , jak chyba w większości fabryk , zaś ciężka z kierownictwem, nie szanują ludzi w należyty sposób, zarobki hmm ... stali pracownicy przenoszeni z BOSH-a pewnie mają stawki w miarę, nowo przyjmowani na, oczywiście "produkcję" szału nie dostają , a tym bardziej ci przyjęci przez firmę zewnętrzną , TAK SIŁĄ TEGO ZAKŁADU JEST IPS , on utrzymuje zakład ;)
co tu dużo pisać na dziś jest dostatecznie.
tiger bonzo 2016-06-22 16:03:38
praca do d.... rudy się pałęta i robi bałagan . Karzą nosić okulary mimo że nic nie widać i oczy bolą . Mały Hitlerek nie daję żyć . Dobrze że idę do Boscha
4
marcin 2016-08-10 18:23:21
Witam;
Na jaka stawke moze liczyć automatyk w tej firmie? Obecnie poszukują właśnie kandydatów na to stanowisko. Duża rotacja w utrzymaniu ruchu??
Z góry dzieki za odpowiedz
2
brutal 2016-08-23 11:02:42
Praca w tej firmie ludzi zwala z nóg co to oznacza- ludzie przemęczeni pracując po 12 godz dziennie. Dlaczego się tak dzieje ponieważ kierownictwo nie zatrudnia nowych pracowników i są cięte koszty .Na obróbce jeden operator pracuje na trzech maszynach gdzie podczas audytów jest wszystko ok.Operatorzy produkcjii np PQ ,IPS LLD pracują bez umów jako osoby funkcyjne odpowiadają za kontrolę jakości ,logistykę itp-Śmiech!!!Liderzy stosują mobing na przełożonym,kierownictwo to wszystko toleruje!O szkoleniach można zapomnieć,wypadki w pracy ukrywane.Zarobki do norm bardzo nieciekawe jak wcześniej pisałam trzeba nadganiać systemem 12 godz.Kierownik produkcji tej firmy kompletnie nie jest osobą nadającą się na to stanowisko jest bo został inni poodchodzili. dla niego ważne są ilości a" jakość" ?jakoś to będzie!Takimi wielkimi firmami powinni rządzić ludzie z zagranicy nie Polacy!Teraz mamy dwóch dyrektorów cudzoziemców może w zakładzie będzie lepiej ale mają przed sobą dużo pracy.
3
Mapet 2016-08-26 09:58:58
Ja pracuję w Chassis. To jest zupelnie normalna firma. Zarobki takie jak u innych. W każdym razie identyczne z Boschem - wiem bo moja rodzina tam pracuje. Na wejściu ok. 3000 brutto. Ludzie z Boscha też do nas przechodzą.
Praca jest dosyć ciężka to fakt. Trzeba wyrabiać normy i jest presja na wyniki i koszty. Jak rozmawiam z rodziną, to wydaje mi się, że w Chassis jest nawet może lepiej. Socjal jest na prawdę w pożądku. Co tydzień gril przed kantyną, lody jak jest upal, fajne imprezy. Moim zdaniem bez sensu pisać tylko negatywy . nikomu to nie pomoże w decyzji o tym, gdzie pracować.


1
Nowy 2016-09-17 22:21:33
Witam pracuję od niedawna i praca jest spoko. Jest dość ciężko ale jak juz sie człowiek wyrobi to daje rade. Płaca dosyć wysoka. Dla osob rozpoczynających kariere zawodową to idealny start i miejsce do zdobywania doświadczeń.
leo 2016-10-02 16:27:19
Jako były pracownik nie polecam pracy tutaj, po czasie spędzonym w tej firmie miło zobaczyć o ile świat wygląda przyjemniej gdzie indziej. Pokrótce postaram się obiektywnie wytłumaczyć dlaczego. Otóż po rozstaniu z Boschem nastał czas cięć i oszczędności. Oczywiście nie jest to instytucja charytatywna i Chassis powinno zarabiać, ale szukanie za wszelką cenę kasy nie tam gdzie trzeba, nie powinno mieć miejsca, tym bardziej, że produkuje się tu części od których zależy bezpieczeństwo wielu użytkowników dróg. Zdecydowanie spadł szacunek do pracownika i nastał czas windowanie tylko i wyłącznie targetów ilościowych z pominięciem tak istotnej jakości. O jakimkolwiek podnoszeniu kwalifikacji czy szkoleniach można zapomnieć. Wszechobecne asekuranctwo, nepotyzm i wyścig szczurów nie poprawiają atmosfery w pracy. Istnieje wyraźny podział na pracowników biurowych i produkcyjnych, ci drudzy nie są jednak zbytnio szanowani a raczej traktowani jak chłopi pańszczyźniani, przy czym trzeba uczciwie przyznać, że częstokroć są to ludzie inteligencją i kulturą przerastający gryzipiórków z biur i swoich przełożonych. Część osób zatrudnia się przez firmy pośredniczące, trochę dziwna filozofia bo chyba lepiej tę kasę za prowizję dać pracownikowi żeby był bardziej usatysfakcjonowany z tego co zarabia. W ramach obniżki kosztów pojawiają się też ludzie z Ukrainy, ale nawet i oni po jakimś czasie przechodzą do innych zakładów. Mapet, nie wiem skąd się pojawia Twój zachwyt socjalem, przykro to mówić ale chyba nie najlepiej świadczy to o Twoim stanie umysłu. Ta cała akcja z lodami i kiełbaskami kosztowała nie więcej jak 25 zł na osobę. Podniecasz się grillem a nie zauważasz, że ktoś w ramach oszczędności zabrał Ci wodę mineralną z dystrybutorów, w zamian tego wstawiając jakieś śmieszne niby filtry. Przecież ta woda z nieużywanej instalacji kilkuset metrów rur, po weekendzie lub dłuższym przestoju cuchnie jak z pisuaru. Nie wspominając o akcji wyłączania wyciągów, stosowaniu najtańszych okularów które psują wzrok, takich przykładów można podawać mnóstwo. Zasoby finansowe w funduszu socjalnym firmy nie nie pochodzą z jej dobrej woli czy altruizmu, ale reguluje to ustawa. Od zakładu tylko zależy jak będą one dystrybuowane, czy będzie to zorganizowane w miarę uczciwie i przejrzyście, bo jeśli chodzi o sposób dystrybucji pieniędzy z innego źródła to wiemy jak się to skończyło, ale o tym to nawet wstyd pisać. Z Boscha przyszła ilość osób którą można policzyć na palcach jednej ręki i jeszcze reszta zostanie:), a exodus nadal trwa w drugą stronę . Ludzie głównie odchodzą, grubo ponad setka, wielu z nich to doświadczone osoby które warto i można było łatwo zatrzymać, ale nikomu na tym nie zależało. Marcin, nie wiem na jaką stawkę może liczyć automatyk, czy mechanik, ale jak można było zauważyć to chyba źle się zaczyna dziać w utrzymaniu ruchu, skoro ludzie zaczynają stamtąd uciekać, łącznie z kierownikiem, chodzą pogłoski o mającym być tam wprowadzonym systemie pracy czterobrygadowym. Ponadto zostali oni wszyscy przeniesieni do najgorszej możliwej lokalizacji na terenie zakładu - w pobliże nowo powstałej galwanizerni, ich pomieszczenie bezpośrednio sąsiaduje z zasobnikami kwasów, ługów i nie wiadomo jeszcze jakich chemikaliów. Ogólnie mówiąc atmosferę panującą w zakładzie w prosty aczkolwiek obrazowy sposób przedstawił Brutal w swoim poście.
6
Nowy 2016-10-08 15:29:47
Pracuję w Chassis Brakes od niedawna ale dość długo aby móc się wypowiedzieć. Przed przyjęciem do pracy opinie moich poprzedników wydawały mi się trochę przesadzone ale niestety muszę przyznać im racje. Praca dość ciężka, normy wyśrubowane, ludzie uciekają stąd na potęgę. Jednak najgorsza jest atmosfera na produkcji, większość załogi stanowią starsze panie, których jedynym sensem istnienia jest uganianie się za liderem i donoszenie na każdego. Ciągłe intrygi, awantury, wyścigi szczurów. Jeszcze w BOSCHu przed podziałem same robiły wyścigi, która więcej zrobi a teraz płaczą na kręgosłup, ręce i nogi bo cały czas muszą robić ponad siły przez własną głupotę podniosły normy do granic możliwości. W takich warunkach ciężko jest pracować na stałe. Nie wiem skąd wzięły się pozytywne opinie, chyba dział HR w pracy mocno się nudzi i pisze pozytywy bo już mają problemy ze znalezieniem pracowników. Jedynie chłopaki z logistyki i magazynu są spoko i w przeciwieństwie od 95% pracowników produkcji są pomocni i sympatyczni. Płace takie same jak we wszystkich większych fabrykach tak samo social. Szczerze mam dość już tej pracy i zacząłem się już rozglądać za czymś lepszym. Nie chodzi o samą pracę bo wszędzie śrubują normy i trzeba zasuwać ale chodzi przede wszystkim o atmosferę i o ludzi. Z chamstwem i buractwem nie da się pracować. Szczerze odradzam pracę tutaj.
5
Veli 2016-10-12 15:27:46
Witam, pracuje od niedawna w CBI, praca fakt nie jest lekka, ale nie odczulem zlej atmosfery u ludzi. Poki co jest ok.
Szukam rowniez dojezdzajacych lub szukajacych dojazdu do CBI z OLEŚNICY.
kontakt pod adresem: machiavelli88@gmail.com
alek 2016-10-12 18:21:49
no akurat tak się składa że na Wrocław to mają kilka ofert pracy ale nie tylko bo właśnie też zauważyłem sam że na praktyki szukają w dziale logistyki we Wrocławiu jestem ciekaw czy jest szansa żeby jakieś doświadczenie konkretne tutaj u nich zdobyć
abc 2016-11-08 12:26:37
a jak tam się pracuje na stanowisku konstruktora? Bo widzę że mają ofertę.
V2 2016-11-19 20:37:01
Pracuje od ok 2 miesięcy, i całkowicie kolega napisał prawdę, wszystko chyba da sie wyczuć już po miesiącu. Ciężko określić to jako praca bo wszystko wygląda jak na wyścigach czy maratonie, jedni ludzie w porządku, drudzy przeganiają się by pokazać co to nie oni, a liderzy zacierają ręce bo będą mieli do premii (tylko oni). Jeśli trafi się na montaż, a nie palisz to wiedzcie ze praca jest od dechy do dechy poza przerwami 5-15-5 - oczywiście przy 5 truchcik do WC by zdążyć punktualnie na stanowisko, a przy 15stka zaskoczy jej szybkim końcem. Co do NADGODZIN 12stki ale kto chce je robić? niby fakt coś zarobisz, ale co gdy masz dość już po 8h? Przyjdą niektórzy starzy wyjadacze którzy maja dobre stawki i wcisną się na wygodniejsze stanowisko, lub młodzi którzy zbierają na autko, są tez ci których "zachęca" jeśli rozumiecie, a inni jak to mówią PIERDO*Ą. Pasje jak siłownia chyba lepiej sobie odpuścić - korpusy są ciężkie i dochodzi tempo - superserie gwarantowane.
Ludzie odchodzą, jedni już po 4h się żegnają. Ciężko im poszukać kogoś nowego, doszło do tego ze pracownicy werbują w śród swoich bliskich na już. Jeśli macie opcje chyba wybierzcie Boscha - przynajmniej lżejsze części i szanse na podwyżki gdyż w CBI nawet to zamrozili.
Reasumując - stawka za niska na ta "prace" - ciężka - i zbyt duże tempo pracy.
3
Zostaw swoją opinię o Chassis Brakes International Poland Sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Chassis Brakes International Poland Sp. z o.o.