brak logo

Crido Taxand Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Crido Taxand Sp. z o.o.

admin 2015-08-21 13:56:33
Pracujesz w firmie Crido Taxand Sp. z o.o.? Chcesz coś w niej zmienić? Zachęcamy do dodania komentarzy.
2
Praktykant 2016-07-29 12:35:36
Aplikowałem do tej firmy i muszę powiedzieć, że proces rekrutacji to jakaś abstrakcja. Firma która zatrudnia raptem sto pare osób przeprowadza testy coś w rodzaju jak wielka czwórka. Do tego testy po angielsku prowadziła zarozumiała i mało kompetentna osoba, która nie potrafiła odpowiedzieć na proste pytania. Na odpowiedź, że jednak mnie nie chcą czekałem dużo za długo, jakby nie można było od razu podziękować i oszczędzić czasu. Samo pierwsze wrażenie też pozostawia wiele do życzenia, na recepcji panował ogólny chaos i choć na zewnątrz były tropikalne temperatury, to nawet nie zaproponowano mi wody. Skoro tak wygląda pierwsze wrażenie, to nie chcę nawet myśleć jak się tam pracuje. P.S. O dziwo rekrutację do 2 firm z czwórki przeszedłem pomyślnie, ale jestem za słaby na Crido Taxand, ciekawe :)
5
Ja 2016-08-02 10:56:12
Nie ma rotacji? To dobry żart. Skoro recepcjonistki, wizytówka firmy zmieniają się co dwa miesiące, to z innymi pracownikami chyba jest podobnie ...
9
HaSan 2016-08-03 12:03:36
Wasz główny dział to chyba Dział Zarządzania tanią siłą roboczą w postaci praktykantów :) ale sie tu promujecie... ile jeszcze będziecie sami siebie o te praktyki pytać?
3
Kat 2016-08-03 17:05:38
Długo jeszcze będziecie tak sami ze sobą pisać i robić "sztuczne" zainteresowanie firmą?
3
Ja 2016-08-03 18:15:50
Serio? Już przestańcie się kompromitowac tymi komentarzami o zarobkach, praktykach i cudownej atmosferze. Ja mogę odpowiedzieć - za praktyki płacą marny hajs, odwala się brudna robotę za konsultantów i zero szacunku dla człowieka. To już lepiej wystartować do wielkiej czwórki, bo choć też nie będzie łatwo, to przynajmniej lepsza kasa i coś znaczącego w CV, bo po praktykach w Crido później będą was pytać - Crido, a co to ??
4
Ja 2016-08-04 08:17:20
Wszędzie można zdobyć jakąś praktykę , tylko trzeba sobie zadać pytanie czy będziesz ona wartosciowa. Jeśli ktoś ma ambicje aby robić coś więcej niż kserowanie dokumentów, bycie goncem na posyłki i wklepywanie danych do komputera to nie polecam Crido Taxand.(usunięte przez administratora)
7
:))))) 2016-08-04 09:44:04
Może ten tropikalny upał Cię osłabił :)))))))))))
2
Praktykant 2016-08-04 18:22:53
Tropikalny upał nie osłabić mnie.
Obserwator 2016-08-04 19:09:24
Czy Wy sami ze sobą tutaj piszecie?! Bo ja już nie ogarniam kto tu jest kto :O
Ja 2016-08-04 21:12:32
A ci dalej swoje... nie nudzi się to wam?? Jak dla mnie, to raczej z tym prestiżem jest się co zastanawiać... (usunięte przez administratora)
Ja 2016-08-04 22:37:51
Oj chyba muszą terminowo wypłacać skoro siedzi tu ich dobrze opłacony trol i po godzinach pilnuje co się dzieje na profilu Crido. Za nadgodziny i zadawanie pytan jak ta zdarta plyta tez mu pewnie płacą. Dobrze, że ten profil nie jest tak popularny jak ich oferty pracy, bo wiele osób miałoby z tego niezłe zbity! Yo!
3
Ja 2016-08-04 23:04:35
Ble ble ble co za bełkot! Już nie macie co wymyślać? Twardziel jesteście, nie do zdarcia... Podobno :)
Patryk 2016-08-08 16:51:56
Byłem na tych śmiesznych testach na praktykanta. Jeśli te testy są dla nich wyznacznikiem kogo przyjmą, a kogo nie to szkoda czasu. Same testy nie są miarodajne i większość firm zaprzestać ich stosowania. Uczestniczyłem w kilku rekrutacja na praktyki i ta firma jest daleko za murzyni ze swoimi metodami rekrutacji.
Niki 2016-08-12 13:12:22
Rotacja jest ogromna. W administracji to już zupełna porażka. Stwarzają pozory o fajnej atmosferze, a później by Cię w łyżce wody utopili jak coś jest nie po ich myśli. Pracowników traktuje sie jak maszynki do robienia pieniedzy i tyle. Ludzie siedza od 7 do 2 w nocy. Powodzenia w Crido :)
6
@student 2016-08-12 22:13:53
ostatnio aplikowałem do zespołu analiz finansowych na praktyki i proces rekrutacyjny raczej standardowy bo testy shl a wyniki dostalem mailem nast dnia. Bylem na rozmowie i tutaj dodatkowo test z excela no i być moze za trudny jak na studenta ale tez daje info na co zwrócić uwage i czego trzeba sie uczyć . Ale znajoma jest tam w podatkach na praktykach i zadowolona bo wczesniej ją zapytalem. Mówi ze młody zespol i dużo sie uczy praca jak wszędzie jest jej sporo ale jak sie chce to młodzi zostają od razu po praktykach na stale także spoko. Ci co im sie nie chce to albo sami odchodzą bo za ciężko w konsutlingu albo nie maja przedluzanych praktyk. Kasa w terminie wyplacana za kazdą godizine i to w sumie wazne bo zdarza sie ze firmy ucinają i oszukuja a u nich ponoć wszystko na czas i dobrze policzone. Testy mam jeszcze ważne take będę probowal
2
@student 2016-08-12 22:49:05
generalnie tak. Byłem w kilku miejscach i testy shl są praktycznie wszedzie. Dziewczyna która te testy robiła spoko. Tutaj na rozmowie był ten excel i to tez w sumie ok, bo taki zespół i tego tam oczekują. Co fajne to rozmowę miałem od razu z osobami z tego zespołu analiz także bardzo merytoryczna rozmowa i na temat. No i firma ogólnie robi dobre wrażenie bo i ta znajoma mi trochę opowiedziała i na stronie widać że się udzielają.
1
Gonzo 2016-08-13 19:51:00
Hehe ale jaja - sami sobie komentarze piszecie Myślicie, że ktoś się nabierze? Tak was zabolał ten komentarz z niekompetentna prowadząca testy, że teraz prostujecie jaka ona fajna. No fajna, sama pewnie tu teraz o sobie pisze... A poza tym na praktykach młody zespół, to jest w każdej firmie i kasę tez wypłacają na czas. Liczy się też poszanowanie pracownika i fajna atmosfera, jak juz się tak licytujemy co znajomi, którzy u was mieli okazję pracować mówili, to ja słyszałem same kiepskie opinie. Rotacja, chaos w administracji, masa nadgodzin, a jak nie zostajesz po godzinach to patrzą na ciebie jak na dziwaka. Ludzie nie tylko praca żyją. Musicie się liczyć z tym, że dopóki będziecie tak traktować pracowników, to dobrze się o was mówić nie będzie. I pisanie sobie pochlebnych komentarzy nic tu nie da, bo byli pracownicy, których tak traktowaliscie dalej będą prawdę mówic.
8
Ja 2016-08-13 20:57:37
@olnik i tak wiemy, że jesteś Crido Trolem, nie wysilaj się już :) o rachunki się nie martw, bo widocznie dobrze cie opłacają jak w weekend tu siedzisz :)
KK 2016-08-14 11:54:42
Crido Trole atakują i sami sobie komentarze wypisują :) płyta się wam zacięla na tej wypłacie? Przynudzacie. I tak nie zmieńcie faktu, że macie ciągła rotację, bo nie dbacie o dobrych pracowników, terminowa wypłata to nie wszystko.
Ja 2016-08-14 15:55:35
Ale farsa! Ostatnie oferty rok temu aktywne - to już gorzej argumentu zbić nie mogliście. Kompromitujecie się na całej linii. Na stronie jest teraz chociażby 5 ofert, jeszcze niedawno tak pisaliscie, że praktykant od zaraz potrzebny. Ja pracowałem tam kilka miesięcy o w tym czasie kilkanaście ciast pożegnalnychyba zjadłem, wiec nie zamydlicie oczu, że nie ma rotacji. Sama recepcja co miesiąc się zmieniają laski, nie zdążył człowiek się przyzwyczaić, a już kolejna nowa twarz. Nie wiem czy dziewczyny same odchodzą czy są zwalnianie, ale to chyba o czymś świadczy.
6
Kris 2016-08-14 16:33:25
Zależy kto pyta, bo gdyby to byli rzeczywiście potencjalni pracownicy, to spoko, a te pytania o wynagrodzenie zadają sobie sami, bo chyba myślą że dzięki temu odwróca uwagę od faktycznego stanu rzeczy. Czyli tego, że nie warto u nich pracować :) ja nie polecam. Kasa może i ok, ale wszystko pozostałe słabiutko. (usunięte przez administratora)
8
@student 2016-08-14 19:00:40
@Gonzo napisałem faktycznie jak było i tyle bo po to jest forum (ale widzę że tu się jakieś gry między trolami i nie trolami toczą). i rozumiem, że to źle, że było w mojej ocenie ok. Ciekawe gdzie w konsultingu nie ma nadgodzin czy rotacji??? bo ja na sghu mam kilku znajomych co w '4' mają praktyki i siedzą ile się da, jak się chcą utrzymać (bo praca jest dla najepszych) i kopiują tony dokumentów i bynajmniej nikt się nad nikim nie użala, jak ktoś wypada z obiegu. ode mnie tyle bo nie chce tutaj być o coś posądzany. sami się wymieniajcie opiniami/ antyopiniami. nara
Pam 2016-09-12 21:11:24
Pracowałam w Crido i to najgorszy etap w mojej karierze. Większej obłudy i przedmiotowego traktowania pracownika nigdy dotąd nie spotkałam. Niby wspaniała praca w młodym zespole, a tak na prawdę to by oczy wydlubali, a szefowie flaki wypruli i wszystkie siły wyssali. Zero szacunku tylko zapierdzielasz jak głupi a góra śmietankę śpija i premie sobie nalicza.
9
KK 2016-09-12 22:23:11
Hej wiem :) zależy od poziomu stanowiska i zaczyna sie od 3-4 tysi w górę, tylko co z tego jak orka na ugorze. Jak chcecie tyrać to lepiej zainteresować się bardziej znana firma, to chociaż dobry wpis w życiorysie będzie, bo Crido to mało kto kojarzy. Z mojej perspektywy szkoda czasu na taką firmę, gdzie nie szanuje się pracowników.
2
KK 2016-09-12 23:01:53
Umowa o pracę, multisport, pakiet medyczny to teraz standard wszędzie, żaden szczególny wyróżnik. Miejsce gdzie jest miła atmosfera, życzliwi ludzie to skarb, bo praca to drugi dom. Crido z pewnością drugim domem nie nazwiesz. Jeśli lubisz wszechobecna obłudę, to na pewno zaklimatyzujesz się w Crido. Moze jako specjalista ds. Marketingu popracujesz nad ich PRem, przyda sie swieze spojrzenie, bo nie jestem jedyna ktora z Crido odeszla i poczta pantoflowa od bylych pravownikow to dobrego slowa o nich nie uslyszysz. Powodzenia :)
8
Były stażysta 2016-10-09 19:26:11
Można wiele Crido zarzucić, na co wskazują komentarze na tym forum, ale jednego odmówić im nie można - w dziale doradztwa podatkowego pracują kompetentni ludzie, od których można się wiele nauczyć. Wbrew pozorom czy negatywnym opiniom, nie ma potem problemu ze znalezieniem pracy, również w Big4.
fakt 2016-10-16 17:44:20
Niestety ja również zgodzę się z negatywnymi opiniami dotyczącymi tej firmy. Chociaż byłem praktykantem. , widziałem zdecydowanie za dużo.Niezdrowe relacje tam panują. Zwlaszcza w administracji to w ogóle coś dziwnego się dzieje.
3
fakt 2016-10-16 17:45:25
Niestety ja również zgodzę się z negatywnymi opiniami dotyczącymi tej firmy. Chociaż byłem praktykantem. , widziałem zdecydowanie za dużo.Niezdrowe relacje tam panują. Zwlaszcza w administracji to w ogóle coś dziwnego się dzieje.
5
fakt2 2016-10-18 19:16:55
A to mało ci informacji w powyższych komentarzach? Poczytaj a będziesz wiedzieć co jest nie tak
4
25102016 2016-10-25 13:00:54
Czytam te opinie i chyba mówimy o pracach w dwóch różnych firmach. Mam porównanie pomiędzy pracą w administracji w jednej firmie, a pracą w Crido Taxand. Ludzie chyba nigdy nie pracowali w "toksycznych" warunkach. Ja rozumiem, że teraz każda osoba po studiach przychodzi i są to tak zwane "bomisie" czyli" bo mi się należy" wysokie wynagrodzenie, awans z miesiąca na miesiąc i inne ciekawe dodatki. Ja jestem nauczona, że na uznanie i dobre zdanie o sobie muszę sobie sama zapracować. Jeśli chodzi o praktykantów nie raz byłam świadkiem, kiedy tzw mentor podchodził do swojego praktykanta i mu coś zlecał, wszystko zawsze obywało się na poziomie i z pełną kulturą. Kiedy było trzeba ponaglić robili to, ale za dobrą pracę chwalili i dziękowali. Odnośnie office manager, jest to osoba, która ma na swoich barkach całe biuro, zarząd i pracowników. Oczywiście wiedziała czego się podejmuje, ale moim zdaniem mając na głowie wszystkich pracowników, którzy potrafią przyjść z zapytaniem o największą głupotę wykazuje się cierpliwością i odpowie na pytanie choćby to najgłupsze. Jest nastawiona pro- asystentki i moim zdaniem robi całkiem niezłą robotę żeby każda miała odpowiednie narzędzia do pracy i atmosferę.
Nadgodziny- serio nigdy wcześniej nikt z Was nie siedział po godzinach w pracy, tylko w Crido Wam się to zdarzyło ? Nie wierzę. Tu przynajmniej są płatne , nie siedzisz za "frajer" .
Demonizowanie tej firmy naprawdę wchodzi na poziom absurdu, a wieszanie psów na poszczególnych osobach w firmie moim zdaniem jest poniżej pasa, to że nie ułożyła się współpraca nie oznacza, że możemy bezkarnie kogoś obrażać i posądzać o nie wiadomo jakie rzeczy.
Nie będę wychwalała firmy i pisała nieprawdę. Opisałam to co widziałam i czego byłam świadkiem
Pamiętajmy, że jesteśmy w pracy i nikt nas nie będzie po niczym głaskał ! Bądźmy trochę bardziej obiektywni.
6
hmmm 2016-10-28 19:57:20
Niestety poznikaly niektore komentarze kolegow i kolzanekz ktorzy pracuja lub pracowali w tej firmie.To bardzo ciekawe... Każdy ma przecież prawo do wyrażania swoich opinii.
7
XYZ 2016-10-30 19:21:16
Prawda w oczy kole, to kasuja... Nawet obronczyni ucisnionych się znalazla i wybiela teraz ciężko pracująca Panią Office Manager. Gdyby tak ciężko pracowała i byla pro asystencka to może jej zespół nie z mienialby się co miesiąc. Statystyki akurat nie kłamią.
8
B. 2016-12-06 19:05:34
Nie polecam Crido Taxand zwłaszcza pracy w administracji. Wyzysk i zero poszanowania. Jeśli Crido byłoby przyjaznym miejscem pracy, to nie byłoby takiej rotacji. A szczególnie praca na recepcji to już poniżej godności - glodowa pensja i wszyscy myślą, ze mogą pomiatac dziewczynami. Kiedyś odbije się to im czkawką, bo recepcją to serce firmy i recepcjonistki wszystko widzą i wiele wiedzą... tyle w temacie :)
2
Zostaw swoją opinię o Crido Taxand Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Crido Taxand Sp. z o.o.