brak logo

iQor Global Services Poland Sp. z o. o.

Bydgoszcz

Opinie o iQor Global Services Poland Sp. z o. o.

serwis 2015-10-22 13:55
Pracowalem tam dwa lata i sam zrezygnowalem. Nie warto uczciwie pracowac i nie raz ponad sily. Nikt tego nie doceni tylko wykorzysta obiecujac premie czy podwyzszenie wynagrodzenia. Jako jeden z nie licznych walczylem o lepsza wyplate. Niestety wiecej nerwow niz to warte. Nie polecam tej firmy. No chyba ze 1600zl brutto na start styka. Potem dostaniesz 2000 zl brutto i na tym sie skonczy. Wegetacja.
2
Cobra 2015-10-22 20:26
Seba,
w sobotę, 24.pażdzernika, w godz. 10-14 firma organizuje "drzwi otwarte".
Idź, zobacz, pogadaj.
Ktoś 2015-12-30 11:09
Dopiszę moją opinię, bo irytuje mnie brak konkretów. iQor to koncern, więc zatrudnia na umowę o pracę. Wszystko jak należy. Pierwsza umowa, na okres próbny na 3 miesiące, druga na 2 lata. Zarobki po okresie próbnym chyba 2100 brutto. Poza tym premie zależne od wyników działu, wczasy pod gruszą, dodatek świąteczny, dopłaty do obozów dzieci zależne od zarobków, na miejscu stołówka - dwudaniowy obiad 3,50 zł. Praca w koncernie specyficzna - ludzi się nie docenia i nie szanuje, mają określone procedury i tylko w nich funkcjonują. Poza tym kadra kierownicza pozostawia wiele do życzenia. Ludzie niekompetentni, bez wykształcenia i szkoleń, a także kultury osobistej. Niezależnie od płci bardzo wulgarne słownictwo. Ogólnie niski poziom zarządzania firmą, jak na koncern. A szkoda, bo potencjalnie bardzo dobry pracodawca. Można jedynie żywić nadzieję, że to się zmieni i myśląc o konkurowaniu z innymi koncernami podobnej branży ktoś wreszcie zwróci na to uwagę...
13
Gol 2016-03-05 00:48
Problem to przede wszystkim kadra kierownicza. Są to w ok 60-70 % bardzo prości wulgarni ludzie którzy mają niewiele albo nic do powiedzenia w tematyce swojego działu. Są to zazwyczaj pociotki i tak zwane pozałatwiane stanowiska. Nie ma opcji rozwoju bądź wybić się na leprze stanowisko. Możesz co najwyżej zmieniać stanowiska na poziomie robola do pracy.
8
anita 2016-05-08 10:10
wiadomo, na tym stanowisku wykształcenie wyższe to jednak warunek konieczny, no i doświadczenie na podobnym stanowisku
Hanna 2017-03-15 10:55
Jakie opinie w 2017 roku na temat pracy w iQor Global Services Poland Sp. z o. o.? Kto podzieli się swoimi doświadczeniami?
2
Gaga 2017-03-28 11:36
Takie jak przedtem...robota dobra na przetrzymanie i poszukanie czegos co cie nieodczlowieczy. Wiecej konkretow to wpisz sobie jabil tam sie wypowiadają na temat Iqora
Gaga 2017-03-28 11:38
Takie jak przedtem...robota dobra na przetrzymanie i poszukanie czegos co cie nieodczlowieczy. Wiecej konkretow to wpisz sobie jabil tam sie wypowiadają na temat Iqora
Hanna 2017-03-28 11:43
@Gaga, pracujesz w iQor Global Services Poland Sp. z o. o.? Mówisz z własnych doświadczeń?
Balbek 2017-04-06 05:36
IQor PL poszukuje ludzi do pracy na stanowiska magazynowe w Niemczech w okolicach Hamburga.
Wie ktoś może w jakim konkretnie mieście?
Poinformowany 2017-04-20 21:09
Pod hamburgiem jakas wioska. Ogolnie nie polecam, była to najpierw rekrutacja wewnetrzna, a z braku chętnych zrobiła się zewnętrzna sam domyśl sie dlaczego
4
aneta 2017-04-21 06:56
a co z tą pracą nie tak?
ja byłam na drzwich otwartych i odniosłam wrażenie, że jednak szanuje się pracowników a warunki pracy znośne.
1
Poinformowany 2017-04-21 20:37
Wrazenia czesto myla i nie pisze tylko dlatego, ze jestem zlosliwy, a dlatego, ze znam ta firme od srodka lepiej niz niejeden tam zatrudniony. Mozesz wierzyc badz nie Twoj wybor.
1
Poinformowany 2017-04-21 20:46
Wez sie zastanow gdyby bylo tak kolorowo jak uwazasz to dlaczego z braku chetnych w rekrutacji wewnetrznej zorganizowani drzwi otwarte dla wszystkich z ulicy?? Czy szanujacy sie pracodawca dbajacy o ludzi z ktorymi pracuje musi zatrudniac osoby z ulicy?? Z tzw lapanki??? Przemysl to dobrze. Iqor zatrudnia ok 1000 osob moze troche mniej czy potrzebuje na taki kontrakt ludzi z ulicy??? A jesli tak to jak myslisz dlaczego???
1
Gaga 2017-04-25 15:34
Pracowalam, i ciesze sie ze zmienilam prace...projekt z ktorym mialam stycznosc to dno...falsz, wycisniecie do cna twoich mozliwosci(ale i tak zle) zrobisz 100%chca 200% i tak dalej. Ciagle malo ! Jeśli nie masz wykształcenia elektronicznego czy innego typu hr, ksiegowosc nie pchaj sie tam, no chyba ze masz twarda dupe i brak sumienia to przy dobrych wiatrach ustawisz sie u kierownictwa, wtedy praca ok.
2
dell car 2017-04-28 12:34
Nie polecam pracy tutaj, liczy się tylko NORMA.

Na dell car naprawiasz laptopy, a dokładniej to diagnozujesz jaka część (lub części) jest do wymiany i ją wymieniasz i sprawdzasz czy działa wszystko. Ogólnie są usterki łatwiejsze i trudniejsze do naprawienia.

Możesz mieć takie proste usterki, że normę zrobisz w 4 godziny, a możesz mieć takie, że będziesz pracował całe 8 godzin a normy nie ma zrobionej, do normy liczą się tylko gotowe sprawne w 100% komputery, jak coś nie działa to musisz tak długo wymieniać części, aż w końcu będzie działać.

Pomyśl jakie to uczucie jak laptop się nie włącza, rozkręcisz laptopa do płyty głównej, wymienisz ją, podłączysz wszystko i złożysz laptopa, laptop włącza się więc usterka niby rozwiązana, odpalasz testy (trwające ponad godzinę czasem) a pod koniec testu FAIL i okazuje się, że coś innego jeszcze nie działa, wtedy znowu rozkręcanie laptopa i wymiana innej części, a pomyśl, że w tym czasie ktoś kto ma lepsze kontakty z kierownikiem może wybierać sobie konkretne laptopy, np. z usterką na nieładowanie baterii gdzie najczęściej jest to niedziałający zasilacz albo bateria dokonała żywotu, gdzie wymiana takiej części to nawet jednej śrubki nie odkręca się. Taki to sobie przebierze wszystkie sztuki które są, lepsze sobie weźmie a resztę zostawi dla takich jak ty.

Jeszcze będziesz wzywany na rozmowy do kierownika nawet codziennie, będziesz wysłuchiwał jaki beznadziejny jesteś skoro nie umiesz zrobić "takiej niskiej normy", a tamten co robi proste usterki i pół zmiany siedzi i patrzy na sufit lub gada sobie z kimś dostanie jeszcze premię ;)
5
Poinformowany 2017-04-28 18:57
To prawda jest norma, ktora kontroluje system, a wiec niewazne co i jak robiles wazne by cyfra w systemie sie zgadzala. Dobry technik potrafi naprawic kazdego laptopa lecz wszystko zalezy od czasu. Zreszta to nie ma znaczenia bo pracuja tam ludzie, ktorzy potrafia doslownie wszystko nierzadko z zamknietymi oczami. Niewazne czy wymieniaja plyte czy tylko baterie zazwyczaj maja tzw norme i wszystko by sie zgadzalo gdyby nie podejscie firmy do pracownika. Tam ludzi z doswiadczeniem sie nie szanuje, nie ma podwyzek, a jesli sa to nizsze od inflacji. Stawki sa tak niskie, ze ludzie na tzw kasie zarabiaja wiecej. Pracownikowi nic wiecej procz obiadu za 3zl i kubka wody na serwisie sie nie nalezy (czesto nawet z tym sa problemy). Przelozeni od ktorych zalezy Twoja podwyzka ew. awans po kilku miesiacach pracy nie znaja nawet Twojego imienia. Jestes loginem z systemu w tabeli. Nikt nigdy nie dziekuje ci za prace, ktora wykonujesz przez lata. Przelozeni wiedza gdzie jestes tylko wtedy gdy jest dodatkowa praca do wykonania lub wtedy gdy klient zglasza zastrzezenia do Twojej pracy. Obowiazuje cie tzw elektroniczny rejestr czasu pracy. Nie ma znaczenia ze z przerwy wrociles wczesniej, ze byles za 5 w pracy i ile zrobiles. Wazne, ze wyszedles 30s przed czasem lub wrociles 30s po przerwie. Znam nawet osoby, ktore z lacznego czasu spoznien w miesiacu (np 5 min lacznie) sa rozliczane. Jesli ktos chcial sie zatrudnic odradzam.
7
Gaga 2017-05-11 17:05
Heh, jakie to prawdziwe...szkoda, ze nie umieja z tym zrobic porządku. Z drugiej strony jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie da pies nie wezmie :-)
Zostaw swoją opinię o iQor Global Services Poland Sp. z o. o. - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie iQor Global Services Poland Sp. z o. o.