brak logo

iQor Global Services Poland Sp. z o. o.

Bydgoszcz

Opinie o iQor Global Services Poland Sp. z o. o.

serwis 2015-10-22 13:55
Pracowalem tam dwa lata i sam zrezygnowalem. Nie warto uczciwie pracowac i nie raz ponad sily. Nikt tego nie doceni tylko wykorzysta obiecujac premie czy podwyzszenie wynagrodzenia. Jako jeden z nie licznych walczylem o lepsza wyplate. Niestety wiecej nerwow niz to warte. Nie polecam tej firmy. No chyba ze 1600zl brutto na start styka. Potem dostaniesz 2000 zl brutto i na tym sie skonczy. Wegetacja.
3
Cobra 2015-10-22 20:26
Seba,
w sobotę, 24.pażdzernika, w godz. 10-14 firma organizuje "drzwi otwarte".
Idź, zobacz, pogadaj.
Ktoś 2015-12-30 11:09
Dopiszę moją opinię, bo irytuje mnie brak konkretów. iQor to koncern, więc zatrudnia na umowę o pracę. Wszystko jak należy. Pierwsza umowa, na okres próbny na 3 miesiące, druga na 2 lata. Zarobki po okresie próbnym chyba 2100 brutto. Poza tym premie zależne od wyników działu, wczasy pod gruszą, dodatek świąteczny, dopłaty do obozów dzieci zależne od zarobków, na miejscu stołówka - dwudaniowy obiad 3,50 zł. Praca w koncernie specyficzna - ludzi się nie docenia i nie szanuje, mają określone procedury i tylko w nich funkcjonują. Poza tym kadra kierownicza pozostawia wiele do życzenia. Ludzie niekompetentni, bez wykształcenia i szkoleń, a także kultury osobistej. Niezależnie od płci bardzo wulgarne słownictwo. Ogólnie niski poziom zarządzania firmą, jak na koncern. A szkoda, bo potencjalnie bardzo dobry pracodawca. Można jedynie żywić nadzieję, że to się zmieni i myśląc o konkurowaniu z innymi koncernami podobnej branży ktoś wreszcie zwróci na to uwagę...
17
Gol 2016-03-05 00:48
Problem to przede wszystkim kadra kierownicza. Są to w ok 60-70 % bardzo prości wulgarni ludzie którzy mają niewiele albo nic do powiedzenia w tematyce swojego działu. Są to zazwyczaj pociotki i tak zwane pozałatwiane stanowiska. Nie ma opcji rozwoju bądź wybić się na leprze stanowisko. Możesz co najwyżej zmieniać stanowiska na poziomie robola do pracy.
11
anita 2016-05-08 10:10
wiadomo, na tym stanowisku wykształcenie wyższe to jednak warunek konieczny, no i doświadczenie na podobnym stanowisku
1
Hanna 2017-03-15 10:55
Jakie opinie w 2017 roku na temat pracy w iQor Global Services Poland Sp. z o. o.? Kto podzieli się swoimi doświadczeniami?
2
Gaga 2017-03-28 11:36
Takie jak przedtem...robota dobra na przetrzymanie i poszukanie czegos co cie nieodczlowieczy. Wiecej konkretow to wpisz sobie jabil tam sie wypowiadają na temat Iqora
Gaga 2017-03-28 11:38
Takie jak przedtem...robota dobra na przetrzymanie i poszukanie czegos co cie nieodczlowieczy. Wiecej konkretow to wpisz sobie jabil tam sie wypowiadają na temat Iqora
Hanna 2017-03-28 11:43
@Gaga, pracujesz w iQor Global Services Poland Sp. z o. o.? Mówisz z własnych doświadczeń?
Balbek 2017-04-06 05:36
IQor PL poszukuje ludzi do pracy na stanowiska magazynowe w Niemczech w okolicach Hamburga.
Wie ktoś może w jakim konkretnie mieście?
Poinformowany 2017-04-20 21:09
Pod hamburgiem jakas wioska. Ogolnie nie polecam, była to najpierw rekrutacja wewnetrzna, a z braku chętnych zrobiła się zewnętrzna sam domyśl sie dlaczego
4
aneta 2017-04-21 06:56
a co z tą pracą nie tak?
ja byłam na drzwich otwartych i odniosłam wrażenie, że jednak szanuje się pracowników a warunki pracy znośne.
1
Poinformowany 2017-04-21 20:37
Wrazenia czesto myla i nie pisze tylko dlatego, ze jestem zlosliwy, a dlatego, ze znam ta firme od srodka lepiej niz niejeden tam zatrudniony. Mozesz wierzyc badz nie Twoj wybor.
1
Poinformowany 2017-04-21 20:46
Wez sie zastanow gdyby bylo tak kolorowo jak uwazasz to dlaczego z braku chetnych w rekrutacji wewnetrznej zorganizowani drzwi otwarte dla wszystkich z ulicy?? Czy szanujacy sie pracodawca dbajacy o ludzi z ktorymi pracuje musi zatrudniac osoby z ulicy?? Z tzw lapanki??? Przemysl to dobrze. Iqor zatrudnia ok 1000 osob moze troche mniej czy potrzebuje na taki kontrakt ludzi z ulicy??? A jesli tak to jak myslisz dlaczego???
2
Gaga 2017-04-25 15:34
Pracowalam, i ciesze sie ze zmienilam prace...projekt z ktorym mialam stycznosc to dno...falsz, wycisniecie do cna twoich mozliwosci(ale i tak zle) zrobisz 100%chca 200% i tak dalej. Ciagle malo ! Jeśli nie masz wykształcenia elektronicznego czy innego typu hr, ksiegowosc nie pchaj sie tam, no chyba ze masz twarda dupe i brak sumienia to przy dobrych wiatrach ustawisz sie u kierownictwa, wtedy praca ok.
3
dell car 2017-04-28 12:34
Nie polecam pracy tutaj, liczy się tylko NORMA.

Na dell car naprawiasz laptopy, a dokładniej to diagnozujesz jaka część (lub części) jest do wymiany i ją wymieniasz i sprawdzasz czy działa wszystko. Ogólnie są usterki łatwiejsze i trudniejsze do naprawienia.

Możesz mieć takie proste usterki, że normę zrobisz w 4 godziny, a możesz mieć takie, że będziesz pracował całe 8 godzin a normy nie ma zrobionej, do normy liczą się tylko gotowe sprawne w 100% komputery, jak coś nie działa to musisz tak długo wymieniać części, aż w końcu będzie działać.

Pomyśl jakie to uczucie jak laptop się nie włącza, rozkręcisz laptopa do płyty głównej, wymienisz ją, podłączysz wszystko i złożysz laptopa, laptop włącza się więc usterka niby rozwiązana, odpalasz testy (trwające ponad godzinę czasem) a pod koniec testu FAIL i okazuje się, że coś innego jeszcze nie działa, wtedy znowu rozkręcanie laptopa i wymiana innej części, a pomyśl, że w tym czasie ktoś kto ma lepsze kontakty z kierownikiem może wybierać sobie konkretne laptopy, np. z usterką na nieładowanie baterii gdzie najczęściej jest to niedziałający zasilacz albo bateria dokonała żywotu, gdzie wymiana takiej części to nawet jednej śrubki nie odkręca się. Taki to sobie przebierze wszystkie sztuki które są, lepsze sobie weźmie a resztę zostawi dla takich jak ty.

Jeszcze będziesz wzywany na rozmowy do kierownika nawet codziennie, będziesz wysłuchiwał jaki beznadziejny jesteś skoro nie umiesz zrobić "takiej niskiej normy", a tamten co robi proste usterki i pół zmiany siedzi i patrzy na sufit lub gada sobie z kimś dostanie jeszcze premię ;)
10
Poinformowany 2017-04-28 18:57
To prawda jest norma, ktora kontroluje system, a wiec niewazne co i jak robiles wazne by cyfra w systemie sie zgadzala. Dobry technik potrafi naprawic kazdego laptopa lecz wszystko zalezy od czasu. Zreszta to nie ma znaczenia bo pracuja tam ludzie, ktorzy potrafia doslownie wszystko nierzadko z zamknietymi oczami. Niewazne czy wymieniaja plyte czy tylko baterie zazwyczaj maja tzw norme i wszystko by sie zgadzalo gdyby nie podejscie firmy do pracownika. Tam ludzi z doswiadczeniem sie nie szanuje, nie ma podwyzek, a jesli sa to nizsze od inflacji. Stawki sa tak niskie, ze ludzie na tzw kasie zarabiaja wiecej. Pracownikowi nic wiecej procz obiadu za 3zl i kubka wody na serwisie sie nie nalezy (czesto nawet z tym sa problemy). Przelozeni od ktorych zalezy Twoja podwyzka ew. awans po kilku miesiacach pracy nie znaja nawet Twojego imienia. Jestes loginem z systemu w tabeli. Nikt nigdy nie dziekuje ci za prace, ktora wykonujesz przez lata. Przelozeni wiedza gdzie jestes tylko wtedy gdy jest dodatkowa praca do wykonania lub wtedy gdy klient zglasza zastrzezenia do Twojej pracy. Obowiazuje cie tzw elektroniczny rejestr czasu pracy. Nie ma znaczenia ze z przerwy wrociles wczesniej, ze byles za 5 w pracy i ile zrobiles. Wazne, ze wyszedles 30s przed czasem lub wrociles 30s po przerwie. Znam nawet osoby, ktore z lacznego czasu spoznien w miesiacu (np 5 min lacznie) sa rozliczane. Jesli ktos chcial sie zatrudnic odradzam.
14
Gaga 2017-05-11 17:05
Heh, jakie to prawdziwe...szkoda, ze nie umieja z tym zrobic porządku. Z drugiej strony jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie da pies nie wezmie :-)
Pani 2017-06-10 11:37
Witam. Czy praca w iQor jest na 3 zmiany?
Poinformowany 2017-06-14 14:06
Zależy od projektu, mogą być 3 zmiany, mogą być 2 i równie dobrze jedna. Jeśli projekt dobrze sie rozwija i jest dużo pracy to możesz być pewna, że będą 3 zmiany lub np 2 i nadgodziny/soboty nawet niedziele.
Pani 2017-06-17 13:06
A czy mógłby mi ktoś przybliżyć jaką pracę wykonują kobiety?
Poinformowany 2017-06-27 08:18
Kobiety wykonuja taka sama prace jak inni, zalezy od projektu. Sa dzialy na ktorych wykonuja proste czynnosci zupelnie nie zwiazane z praca czysto techniczna, sa rowniez takie na ktorych zajmuja wszystkie stanowiska, zalezy od linii.
Pa 2017-06-28 17:21
Jakie są zarobki?
Aoeiuy 2017-07-31 20:04
Przyjmują cały czas do iQor?
Niepolecam123 2017-08-03 02:06
Myśle,że bez zmian. Pracuje tam od 3 miesięcy i nie mam zamiaru przedłużać umowy! Ludzie na "gorszych" stanowiskach-czyli nie na stanowiskach kierowniczych nadal są nie szanowani. Wiadomo,że jak ktoś prace zaczyna to zanim nabierze wprawy i tempa to trochę czasu minie. Z samego początku moje wyniki-to ile sztuk zrobiłam- zostały porównane do ilości sztuk zrobionych przez osoby pracujące tam po 5/6lat. Ani razu nie usłyszałam dobrego słowa,że chociażby widać,że się staram. Potrafiłam stać przez 7,5h (30 minut masz przerwę z czego najlepiej jakbyś do pracy wróciła po 20) i przyjmować części bez żadnej przerwy,czy na wyjście do toalety czy tez żeby się napić. Już pod koniec dnia drętwiały mi ręce i plecy,ale uwaga... Nadal jak na nowego pracownika to było niewystarczające. A kierownik? Zrobi to co "musi" i od godziny 12 siedzi na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i rozmawia przez telefon-prywatnie. Od czasu do czasu ruszy tyłek żeby sprawdzić czy ktoś nie podpada i czasami za dużo nie rozmawia. To jest więzienie a nie porządna firma. NIE POLECAM!!!
2
Niepolecam123 2017-08-03 02:06
Myśle,że bez zmian. Pracuje tam od 3 miesięcy i nie mam zamiaru przedłużać umowy! Ludzie na "gorszych" stanowiskach-czyli nie na stanowiskach kierowniczych nadal są nie szanowani. Wiadomo,że jak ktoś prace zaczyna to zanim nabierze wprawy i tempa to trochę czasu minie. Z samego początku moje wyniki-to ile sztuk zrobiłam- zostały porównane do ilości sztuk zrobionych przez osoby pracujące tam po 5/6lat. Ani razu nie usłyszałam dobrego słowa,że chociażby widać,że się staram. Potrafiłam stać przez 7,5h (30 minut masz przerwę z czego najlepiej jakbyś do pracy wróciła po 20) i przyjmować części bez żadnej przerwy,czy na wyjście do toalety czy tez żeby się napić. Już pod koniec dnia drętwiały mi ręce i plecy,ale uwaga... Nadal jak na nowego pracownika to było niewystarczające. A kierownik? Zrobi to co "musi" i od godziny 12 siedzi na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i rozmawia przez telefon-prywatnie. Od czasu do czasu ruszy tyłek żeby sprawdzić czy ktoś nie podpada i czasami za dużo nie rozmawia. To jest więzienie a nie porządna firma. NIE POLECAM!!!
2
EL GANCKO 2017-08-27 14:00
Nie płacą za nadgodziny, o których informują często na ostatni moment, które podobno nie są obowiązkowe, ale by nie zostać na nich trzeba kierownikowi się tłumaczyć dlaczego się nie zostanie.

W ubiegłym miesiącu byłem na kilkunastu nadgodzinach, w tym miesiącu jak na początku każdego miesiąca dostajemy na mail służbowy (mail służbowy ma każdy pracownik, każdy ma stanowisko z komputerem) tzw. kwitek płacowy, w którym jest wypisane wszystko, wypłata brutto, netto, składki itd. oraz ilość nadgodzin. Ilość nadgodzin nie zgadzała się, policzyli mi o 2 nadgodziny mniej niż byłem (zresztą to nie pierwszy raz), nie tylko mi. Od razu poszedłem do kierownika zapytać co jest, a on do mnie "przyjdź później, bo nie mam teraz czasu" poszedłem później a on mi, że był jakiś problem z systemem liczącym godziny pracy i mi te godziny doliczy do tego miesiąca.

By dostać pieniądze, które należą mi się, sam musiałem iść do kierownika, jeśli bym samemu nie poszedł bym nie musi zapłacone za te nadgodziny, ja osobiście liczę czy wszystko się zgadza, ale są osoby które tego nie robią. Nie każdy jest świadomy, że dostał mniejszą wypłatę niż powinnien, kierownik jest świadomy, że system liczący godziny miał jakiś problem, mimo to nie poinformował (mailem lub w inny sposób) o tym problemie wszystkich pracowników, by zobaczyli czy się wszystko zgadza i w razie co zgłosili się do niego.

W skrócie: Nie polecam tej firmy, trzeba chodzić na nadgodziny mimo, że nie są obowiązkowe. Pracownicy są informowani o nich często pod koniec pracy, że następnego dnia nadgodziny. Można nie mieć zapłacone za te nadgodziny, trzeba zawsze samemu liczyć czy wszystko się zgadza, iść do kierownika i łaskawie da nam te pieniądze które nam się należą przy kolejnej wypłacie.
4
megii 2017-08-28 10:35
To się ciesz że w ogóle informują, ja pracowałem w wielu firmach gdzie nadgodziny były obowiązkowe bez żadnego informowania czyli po 8 godzinach dowiadywałeś się że musisz jeszcze zostać dodatkowe z 2-3-4 godziny i nikt się Ciebie nie pytał czy możesz tylko musisz i koniec.
Hanna 2017-08-29 09:02
@EL GANCKO dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Czy tylko raz się zdarzyła taka sytuacja, którą opisujesz? To może na prawdę był problem systemu i po prostu zapomnieli poinformować pracowników? Czy ktoś też miał taką sytuację w iQor Global Services Poland? Ważne, by forum miało wiele wypowiedzi, by użytkownicy poszukujący pracy sami mogli sobie stworzyć własną opinię na temat firmy.
EL GANCKO 2017-08-29 10:59
Od tego czasu jak byłem u kierownika minęły około 2 tygodnie, więc mieli sporo czasu na napisanie jakiegoś maila z informacją, że przez błąd systemu nie każdemu dobrze policzyło godziny pracy. Oni jedynie o czym nie zapomną to wysłanie maila z wynikami, które są codziennie, za poprzedni dzień, kto ile sztuk zrobił i ile miał cofek, o tym nie zapomną, poza tym nawet to ich przerasta, chociaż raz w tygodniu są wyniki i za kilka minut mail z poprawionymi wynikami, bo coś źle policzyli.

Co do nadgodzin, to nie ich wina, że robią nadgodziny i chcą by ktoś na nie przychodził, jest za mało ludzi, z serwisantów sprzętu na jednej zmianie ostatnio było 12 osób z 25, więc ponad połowy nie było (urlopy, l4, zwolnienia ludzi itd.), coraz mniej osób jest do pracy, nie szukają nowych, wolą byśmy my przychodzili na 10 godzin (pierwsza zmiana 6-16, druga 16-2), nie każdy ma jak dojechać w nocy do domu.
4
Ojty 2017-09-02 16:19
Jak porównując z teleplanem ;)?
leser352 2017-09-08 15:34
Dobra praca jak na wakacje (Amazon Kołbaskowo - Pody). Ciężka ale dobra organizacja. Kadra traktuje pracowników z szacunkiem i podchodzi indywidualnie do rezultatów. Wynagrodzenie przeciętne. Pieniądze wysyłane na konto na czas. Polecam
4moon 2017-09-12 00:20
Widzę, ze kolega wylądował na Dell Car i nic się nie zmieniło od zeszłego roku jak jeszcze tam pracowałem. Ale słyszałem, że już nie ma opisów usterek na paszportach, więc jak jest z tym przebieraniem sztuk. Nie martw się, przedłuż umowę. Ja też robiłem za beduina na początku, podrzucaja Ci najgorsze unity, które zalegają i nikt zrobić nie chce. Nadal stoi stolik wstydu przy wejściu na projekt ?:) Ale spokojnie, ja z czasem też zacząłem przebierać ile się dało, każdy to robił więc miałem w nosie, nie ma co dawać si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] I Ty z czasem zaczniesz, narazie za krótko pracujesz. Ale fakt jest taki, że największe cwaniaki i nieroby mają najłatwiej. Dla nich to bez różnicy, czy wymienisz 10 HDD, czy w każdym unicie po kilka części, sztuka to sztuka, i nawet będąc najlepszym, możesz być w wynikach na czerwono, bo ten co wymienia dziennie 10 zasilaczy, napracowal się i dostanie premię :) Teraz może jak Pezemka złodzieja wyrzucili, to Paweł ogarnie tą zmianę, trzeba trzymać kciuki bo to bardzo porządny gość. Oby zmieniło się wam na lepsze. Jeszcze tylko Konrada nieogara wymienia i powinno być ok. Pozdrawiam.
2
Zainteresowany 2017-09-12 11:29
Hej, czy w Iqor ruszyl projekt T-mobile?
Hanna 2017-09-15 11:36
@4moon przypominam, że forum ma regulamin http://www.gowork.pl/regulamin i służy ono do opiniowania firm, a nie obrażaniu. Ktoś może odpowiedzieć @Zainteresowany na jego pytanie?
odpowiedzialny 2017-09-15 13:24
Informacje na temat klientów są sprawą prywatną firmy.
Poinformowany 2017-09-17 19:56
Ty chyba firme pomyliles :) Kadra traktuje pracownikow z szacunkiem i podchodzi do rezultatow indywidualnie?? Nie wiem gdzie trafiles ale miales chyba sporo szczescia. Jesli chodzi o nadgodziny to zdarzaja sie pomylki ale placa uczciwie, wyplata rowniez zawsze na czas. Lecz to chyba nie powod do dumy, to raczej norma w normalnych firmach, nie ma sie czym chwalic. Reszta bez zmian, sporo prawdy na tym forum trudno sie nie zgodzic. Po raz kolejny nie polecam.
Zostaw swoją opinię o iQor Global Services Poland Sp. z o. o. - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie iQor Global Services Poland Sp. z o. o.