logo Orange Logistics

Orange Logistics

Katowice

Opinie o Orange Logistics

Adam 2016-12-13 09:17
o czym tutaj dyskutować z osobą co wie wszystko z opowieści? a jak wie nie z opowieści, to z rekrutacji
Chcesz wiedzieć jak jest w tej firmie przyjdz popracuj tak jak reszta z wielu osób co tu pracuje

Bo z opowiesci to jestesmy logistykiem orange od telefonow komorkowych
1
zxc 2016-12-16 00:50
Nie wiem jaki cel mają osoby które podszywają się tu pod byłych pracowników i opowiadają bzdury ale pomówienia w internecie są karalne więc niektórzy powinni się raczej zastanowić zanim klikną enter.
A spedytor to nie telemarketer i własne kontakty powinny być tylko wspomagaczem a nie podstawą pracy firmy. A realia są takie że jakby ze swoimi kontaktami odeszły 2,3 główne osoby to zostałoby wam jedynie ładowanie z transa więc może zamiast obrażaniem ludzi na forach internetowych zajmijcie się szukaniem nowych poważnych klientów.
rybak 2016-12-16 11:53
Wiesz to pewnie Ty jesteś jednym z tych spedytorów którzy wszystkie kontakty trzymają. Lepiej żebyś nie odszedł bo będą mieli biede :) , a na poważnie. Jak w każdej firmie są spedytorzy którzy lepiej sobie dają radę i gorzej. Ale w orange nie masz szans się utrzymać bez klientów. Nawet już na rekrutacji zaznaczają że musisz dzwonić i pozyskiwać nowych klientów. Pozdrawiam
new 2016-12-27 21:02
Pracuję stosunkowo od niedawna, atmosfera naprawdę świetna, rozładowywuje napięcie bo roboty jest sporo, trzeba zapierniczać ale to chyba nic dziwnego, taka specyfka pracy spedytora. Trzeba mieć duży dystans i mocne nerwy, dlatego jest duża rotacja. To nie praca dla osob z miękkim tyłkiem :) Ja tam nie mam na co narzekać :)
3
Kupolit 2017-01-03 09:43
Mam wrazenie ze wiekszosc z tych postow pisza osoby z gornej polki badz osoby przez nich wytypowane. Zbyt duza rozbierznosc w tym co pisza jedni a drudzy.
gowork 2017-01-04 13:43
Zapewne, dla każdego co innego. Niektórzy przychodzą i po 2,3 dniach rezygnują. Więc dla nich pewnie to nie jest zbyt dobra praca i pewnie opinii o tej pracy nie mają dobrej a jeżeli ktoś pracuje kilka lat i się cały czas rozwij to i praca mu się podoba. A tak ja pracuje tu już ponad rok i mam podobne wrażenie że różni pracownicy tu piszą. Myśle że co poniektóre wypowiedzi są zbyt słodkie. Ale ogólnie jak dla mnie praca ok.
Jola 2017-01-04 14:38
Pracując w tej firmie czułam się jakbym handlowała garnkami zeptera. Ze spedycją niema to nic wspólnego.
3
krystek 2017-01-04 16:53
Wiesz zawsze możesz pracować w PKP, tam nie trzeba handlować jak garnkami zeptera. :)
Anna 2017-01-13 09:28
Przed przybyciem na rozmowę kwalifikacyjną upewniałam się telefonicznie czy aby na pewno na stanowisku telemarketera jest 3 tys brutto podstawy . Pan potwierdził. Na samej rozmowie okazało się że podstawa wynosi 1500 zł. na rękę (przez pierwsze 3 miesiące na umowie zleceniu, przy wyrobieniu planu po tym okresie przejście na umowę o pracę z taka sama stawką netto - 1500). Pan próbował mnie przekonać że nie zna się na kwotach brutto i że z premia spokojnie wyciagnę 2 tysie ;-) Straciłam tylko czas.
1
miki 2017-01-17 11:30
No to nowinka na telemarketera nie chcą płacić 3 tys. podstawy. Ciekawe gdzie tak płacą bo ja jestem liderem w AIG, a oznacza to że robię najlepsze wyniki w całym zespole i jak z prowizjami wyjdę 2500 to sukces. A sam się zastanawiam bo ja dostałem od nich propozycję 3000 podstawy plus premię ale na managera zespołu telemarketingu a nie na telemarketera, może źle zrozumiałaś.
niewinna 2017-02-02 17:56
Nie polecam szkoda czasu i energii, zatrudnili wielkich panów rekruterów co o szkoleniu pracowników nie mają bladego pojęcia. posądzam człowieka zdanego samemu i masz pracować sobie sam. jak nie sprzedaż ładunków przez 5 dni conajmniej 5ciu nara i nie licz na platne 5 dni, koszmar. omijać z daleka
1
loki 2017-02-03 14:58
niewinna, a nie informowali cię wcześniej o tym?
kacha 2017-02-04 18:05
Ja rozpoczęłam pracę w orange logistic w zeszłym tygodniu, o wszystkim mnie poinformowali. Fajna rzecz że można spróbować jak wygląda ta praca bez zobowiązań. Dają 5 dni próbnych, jeżeli się sprawdzisz i jeżeli tobie odpowiada praca to możesz pracować na stałę. Zaczynał ze mną 4 osoby i zostało nas dwie po tygodniu. Mnie się udało i dostałam umowę o pracę tak jak mówili od początku. Więc startuję na serio :) . Na ten moment mogę tylko dobrze się wypowiedzieć o tej firmie, zobaczymy później :)
Ma ti 2017-02-06 13:52
Poprostu szkoda czasu. Dziwne ka ha no ja po tym okresie proby dostalem propzycje na umowe zlecenie wiec podziekowalm. Zreszta co za pomysl posadzic pracownika bez szkolenia na obcych danych osobowych Bo na kompie Sa Dane jakiegos innego pracownika. Nie polecam odradzam stanowczo.
1
kach 2017-02-06 15:54
Przepraszam, masz rację dostałam umowę zlecenie na 3 miesiące, następna ma być umowa o pracę. Z tego co ze wszystkimi w firmie rozmawiałem to zawsze wywiązują się , ja też zadowolona ze współpracy jestem. Rozumiem Cię że nie udało Ci się przejść testów i jesteś sfrustrowany. Osobiście jestem przekonana że wszystkie warunki były na wstępie wyjaśnione. Mnie to bym powiedziała opowiedzieli o tej pracy więcej złego niż w rzeczywistości było. Wydaje mi się że nie jest problemem to zweryfikować, wystarczy iść na rozmowę kwalifikacyjną i każdy się dowie czy mówią o wszystkim czy nie. Pozdrawiam
Ma ti 2017-02-09 22:45
Ka Ch jakich testow. Jeslu 5 dni na obcych danych osobowych bez zadnego szkolenia wstepnego za darmo uwazasz za testy to gratuluje. Chyba ze wpisy twoje Sa sugerowane I inspirowane przez Orange logistics. Firmy nie polecam zadnyego szkolenia wstepnego zadnych zasad I procedur. Atmosfera beznadziejna. Odradzam.
3
Pracownik 2017-02-10 08:18
A co to za różnica na czyim komputerze pracujesz ? Masz 5 dni żeby pokazać że nie będą ci płacić podstawy za siedzenie bezczynnie. I nie jest tak że każdy cie olewa bo wystarczy sprzedać przez te dni 1 ładunek, jak widzą że się starasz to inni spedytorzy sami ci nagrają zlecenie i pomogą je sfinalizować. Ale rozumiem złość świeżo upieczonych absolwentów ,,uczelni wyższych,, , którzy rynek pracy znają z seriali w telewizji... ,,studiowałem hotelarstwo to wymagam stosownych zarobków,, ... otóż nie tak to wygląda ;) Dla mnie to zupełnie zrozumiałe że płacąc nawet 1500zł ( choć to nieprawda ) pracownikowi, który przychodzi sobie poukładać pasjansa, to trwonienie pieniędzy firmy, które można przeznaczyć na premie dla tych, którzy naprawdę zarabiają na firmę i mają łeb na karku... Jak się nie podoba, to na kopalnie, tam się wszystkim wszystko należy, bez względu na to czy się robi czy się leży.
Pracuje w Orange, jest dobrze, pracowałem w innych firmach na wielu różnych stanowiskach i naprawdę mało w której firmie miałem tak przejrzysty system.
Pozdrawiam
Ma ti 2017-02-10 14:18
Tak wczesnie juz po 8 pozytywny wpis. Az tak was bola prawdziwe negatywne opinie. Moze trzeba zaczac budowac marke pracodawcy na prawdzie. Wtedy I pracownik napisze pozytywna opinie zapewniam.
1
Pracownik 2017-02-14 10:13
Bardziej boli chyba ten lament ludzi, którzy nie potrafią sobie poradzić w żadnym zawodzie, i jedynym sposobem na podbudowanie swojego EGO jest wypisywanie wszędzie jak to źle było się traktowanym, że szef zwolnił z pracy ... A może ktoś podłapie i poklepie po plecach ;) No, można i tak.
lobby 2017-02-14 14:38
Coś w tym jest, z resztą teraz i tak jest rynek pracownika a nie pracodawcy więc się dziwię że kotoś lamentuje zamiast wziąć się za pracę albo ją zmienić.
Pracownik 2017-02-15 10:54
Taka mentalność, jak mi coś nie wychodzi to jest wina pracodawcy. Coś poszło nie tak z mojej winy, to nikt mnie nie prowadził za rękę... Nie wiem skąd takie nawyki, szczególnie w tym kraju.
kolega 2017-02-24 16:42
Pracowałem w dziale międzynarodowym. Odradzam firma bezwizji nie przeprowadzają szkoleń wprowadzających. Stary sprzęt komputerowy oraz telefon. Atmosfera bez nadzieja. Firma nie liczy sie z ludzmi dlatego taka rotacja. Nie polecam.
Radek 2017-02-27 08:53
hahahahha a co ty chciałeś nowego kompa dostać żeby w domu sobie pograć w Wiedźmina ?
Kompy są takie jaki mają być do pracy... A szkolenie ? Opiekun pokazuje ci wszystko na początku, reszta to sprawdzian podstawowych umiejętności handlowo-spedycyjnych, jest też sporo osób, które możesz o wszystko zapytać i zawsze ci pomogą... Pójdziesz do każdej firmy, jak to firma handlowa, przeszkolą cie z produktu i radź sobie sam, tak jak wszędzie... Naprawdę ręce opadają...
kolega 2017-02-27 09:04
Taaa... Jak po wlaczeniu dwoch arkuszu w Excelu komp muli jak jakis 486, to w gacie sobei taki sprzet wsadz. W Wiedzmina gram na PS4, wiec luz :D.
Bezrobotny 2017-02-28 07:54
Teraz masz więcej czasu na grę na PS4:)
2
Radek 2017-02-28 08:39
Widzisz jak ci się życie ułożyło pięknie ;) jak na 120-130 pracowników , którzy pracują w firmie to uważam że i tak dbają o to żeby sprzęt działał jak należy. To raz, a dwa , wiadomo że na okresie próbnym przez pierwszy tydzień , nie dostaniesz sprzętu takiego na jakim będziesz docelowo pracował . Ale jak widać proces rekrutacji funkcjonuje sprawnie , skoro odsiewa ludzi bez zaangażowania , szukających dziury w całym.
niezdecydowana 2017-02-28 23:10
dostałam oferte pracy do działu handlowego czyli miałabym zajmowac sie aktywnym pozyskiwaniem klientów ktos orientuję sie jaka podstawe proponuje owy pracodawca bo mam dosc duzy kawalek na rozmowe i mysle czy nie zrezygnowac po tych opiniach ?
Joasia 2017-03-01 13:14
Z takim podejściem to daleko nie zajdziesz ;) jak zależy ci na jak najwyższej podstawie na start, to raczej nie chcesz zarobić pieniędzy tylko ,,przewegetować,, :) . Podstawa nie jest zła jak na tego typu stanowisko, 90% firm daje najniższą krajową + premie od wyników. Tutaj jest troche więcej ale łatwo też się dostaje premie. Ja niestety już nie pracuję w tej firmie, dałam sie skusić ofertą innego pracodawcy i bardzo żałuję. A w Orange miałam już dość dobre wyniki i pracowałam ponad 2 lata. Rynek pracy strasznie sie pogorszył, więc na twoim miejscu bym się nie zastanawiała, ciężko ci będzie znaleźć coś równie interesującego .
niezdecydowana 2017-03-01 19:50
Nie nie zalezy mi na jak najwyzszej podstawie ale szanujmy sie za 1500 podstawy pracowac nie bede majac w tym doswiadczenie i porównanie w innych firmach jakie są podstawy.. a skoro tobie tak wspaniale szlo i bylas taka zadowolona to ciekawe jest ze zmienilas tę prace i dodatkowo nie mozesz tam wrocic... wiec ciezko to tobie bedzie w zyciu z takim podejsciem skoro chcesz pracowac za cokolwiek ale moze po prostu jestes zbyt słaba do handlu i sie nie cenisz po prostu a łąpiesz cokolwiek ...
Joasia 2017-03-02 09:41
Niestety w związku ze zmianą pracy zmieniłam miejsce zamieszkania ;) , dlatego ciężko mi też wrócić . Nie rozumiem skąd wyssałaś informacje że jestem słaba skoro pisałam wcześniej że miałam dobre wyniki ;) .
Nie mniej jednak, nie rozumiem podejścia, w którym zastanawiasz się czy pójść na rozmowę czy nie... W internecie ciężko o opinie która jest dla ciebie rzetelna, każdy inaczej odbiera dane stanowisko pracy, jeden będzie zachwycony, drugi nie potrafi sobie przez miesiąc pracy zorganizować i będzie doszukiwał się winy w pracodawcy. Ale już nie komentuje ;) Nie wiem skąd ten atak z twojej strony skoro nie skomentowałam twojej osoby tylko podejście na wstepie, z którym spotykam się obecnej pracy na codzień...
2
Tomash 2017-03-03 09:08
Pracuję 2gi dzień, dziś sprzedałem już pierwszy ładunek, więc jest dobrze :) Koordynator pomógł mi zrealizować to zlecenie więc nie mogę się zgodzić z tym że pozostawiają pracownika samemu sobie na okresie próbnym. Tylko trzeba pytać jak czegoś nie wiemy i na pewno ktoś pokaże co i jak. Skoro kierownik czy koordynator buduje swoją grupę sprzedażową to zależy mu na tym aby sprzedaż się kręciła.
Polecam gorąco, naprawdę luźna atmosfera, czas mija szybko i na wesoło :)
1
lysy 2017-03-04 15:18
Pracowalam rok w miedzynarodowce .Ludzie zwalniaja sie z orange hurtowo!! Ze mna zwilnily sie 4 osoby Firma bez wizji i perspektyw wspolczujeTylko nowym pracownikom 0 szkolenia 0 podejscia, daja na 3 miesiace umowe smieciowa a potem out
luki 2017-03-04 15:40
Potwierdzam w dzisiejszych czasach gdzie ciezko o pracownika oni zatrudniaja na 3 miesiace na smiecowce Ty sie starasz dzwonisz nagabujesz klientow a po 3 miesiacach slyszysz ze slaba marza i out a jak cos powiesz ze tak sie ludzi nie traktuje to slyszysz ze 50 osob w kolejce.
Lepiej isc do lidla dostac umowe o prace i 2200zl do reki ale jesli komus marzy sie kariera spedytora to szybko sie z niej wyleczy
2
Paweł 2017-03-04 19:46
Kolezanko a gdzie w telemarketingu lub jako handlowca daja od razu umowe o prace?? Dzisiejsze pokolenie to najlepiej za nic robienie chcieli by 3000zl Co dajesz pracodawcy skoro zaraz skonczylas szkole i nigdzie wczesniej nie pracowalas?? Jesli ktos chce pracowac to bedzie zadowolony jesli ktos ma dwie lewe rece to nie jest praca dla niego . Ja pracuje ponad 3 lata i sobie chwale
niezdecydowana 2017-03-05 22:45
jeśli do mnie kolego pijesz to mam ponad 4 lata doswiadczenia w aktywnej sprzedazy i pozyskaniu klienta kazda lepsza firma daje smieciowke na miesiac okresu probnego a nie 3 co dwa moze ty masz takie aspiracje zyciowe zeby isc do pracy i sie w niej opylac ja nie i dlatego tez nie bede pracowac za 1500 zl gdzie w glupiej biedronce maja 2tys za to ze na kasie siedza i po trzecie nie szukam pracy jako telemarketer wiec czytaj ze zrozumieniem... wiec nie po to czlowiek konczy studia zdobywa doswiadczenie zeby potem isc i sie cieszyc ze ktos go na smieciowke wzial za 1500 zl. szkoda sie wypowiadac na tym forum bo z tego co tu czytam to wypowiadaja sie same LIZOD** co za 1500 uwazaja ze pracodawce powinni po nogach calowac wiec troche was oswiece w handlu wlasnie chocby w galerii zwykly sprzedawca z dobrym doswiadczeniem ma minimum 2tys podstawy wiec litosci
2
ania 2017-03-06 07:27
Mi sie skonczyla smieciowka po 3 miesiacach i zegnamy za mala marza i nastepni do golenia heh Strzyga was jak Barany wktotce bede musieli Ukraincow zatrudniac
1
robercik 2017-03-06 08:34
2 lata pracowałem w banku, i podstawy też były śmieszne, ale nikt tam nie szedł pracować za 1200zł , każdy miał ambicje żeby wyrobić plan i kosiło się nieraz po 6 tyś. Teraz widzę te wpisy to mi ręce opadają, skoro w lidlu czy biedrze tak fajnie to po co sie tu udzielacie, ambitni pracownicy , którzy pracę na spedycji porównują do nabijania spożywki na kase... naprawdę gratuluje ;) a teraz najlepsze ...
,,...handlu wlasnie chocby w galerii zwykly sprzedawca z dobrym doswiadczeniem ma minimum 2tys podstawy ,, To naprawde poważne stanowisko handlowca ;) praca w galerii gdzie pracuje sie 7 dni w tygodniu po 12h żeby te 2koła dostać ... idąc tym tokiem rozumowania, to jeszcze na kopalni płacą nie najgorzej, i kartki dają, 14stki i barbórki ;) , tylko trzeba sie spieszyć bo też już się kończy :)
karolina 2017-03-06 16:43
W Galerii masz umowe o prace od razu a nie smieciowke za 1500zl z wielka laska to raz , dwa skoro masz umowe o prace to nie klam ze pracujesz tam 7dni po 12h bo wtedy wyszlo by ponad 320h a pracujesz 160 h po trzecie skoro jest tak pieknie to skad tak OGROMNA rotacja -Polacy sa coraz madrzejsi wiec nie beda sie juz dac golic jak Barany. Jak mi na rozmowie Pan powiedzial ze przez 5 dni po 8h bede pracowac za darmo to podziekowalam od razu, bo to jest WYZYSK w Biedronce tez 40h pracuje sie spolecznie nie wiedzialam
1
a 2017-03-06 22:22
a w jakim banku przy podstawie 1200 kroiłeś panie wilki ambitny po 6 tysiecy ? bo z tego co czytam z twojego wpisy wyglada na to ze wogole nie umiesz liczyc co tym bardziej przekonuje mnie o tym ze w banku to moze pracowałeś na jakis praktykach i za duzo sie naogladales cyferek bo twoj wpis gdzie piszesz ze ludzie w galerii pracuja 7 dni w tygodniu po 12 h to wrecz mnie bawi. naprawde szkoda mi ludzi którzy staraja sie byc inteligentni ale im to nie wychodzi.
1
robercik 2017-03-07 08:10
No widzę właśnie twoją rozległą wiedzę na temat rynku pracy, praca w bankowości poleciała na łeb na szyję już jakiś czas temu kosztem bankowości internetowej ;) dlatego popularne są praktyki zatrudnień na najniższą krajową z wysokimi prowizjami za sprzedane usługi ;) obsługiwaliśmy wolne zawody więc grupa stosunkowo łatwa jako target sprzedażowy. Nie mniej jednak nie widzę sensu się rozwijać na ten temat. Nie mam zamiaru się wykłócać. Każdy ma swoje podejście do pracy, w firmach o rozbudowanej strukturze, albo jest się KIMŚ z wysokim doświadczeniem i udokumentowanymi wynikami, wtedy można negocjować, albo przychodzi się z nastawieniem na rozwój zawodowy. Nie znam cię więc nie będę strzelał , wracając do tematu głównego tego wątku, są tu pracownicy, którzy zarabiają naprawdę duże pieniądze za swoją pracę, ci którzy mają mniejsze umiejętności też nie wychodzą źle, tyle w temacie. Ale jak się nie spróbuje to można z domu pisać komentarze o tym jaka firma jest zła... Jeśli jednak w firmie pracuje grubo ponad 120 pracowników, to chyba nie ma tragedii tak jak to przedstawiają ludzie po rekrutacjach.
Słodki 2017-03-10 11:18
Dobra tyle teorii, każdy kozak jak wszędzie indziej jest super i jak to nie jest się super pracownikiem, Jak to stare chińskie przysłowie mówi" jak pokażesz to zobaczymy"
mikoś 2017-03-15 12:47
Może ktoś odpowiedzieć jak wygląda dokładna sytuacja z marżami? Rozumiem, ze po trzech miesiącach na umowie zlecenie jest umowa o prace 2200 netto + % z marży? Jakieś dodatkowe premie albo socjal?
ania 2017-03-18 09:11
Zebys premie zobaczyl to bys musial miec z 10 kierowcow a skoro zadajesz takie pytanie to rozumiem ze jestes nowy przy 3 -4 kierowcach zobaczysz premie jak swinia koryto:)
3
Nie dziekuj 2017-03-20 19:37
Ania co wylewa żale :), chłopie chcesz zarabiać to trzeba sie narobić a gdzie za darmo dają prowizje?? Chcesz miec premię to spytaj najbardziej doświadczonych co zrobić aby zarabiac więcej od pozostałych, Ania mądra rada nie napisze, ze możesz sam pozyskać auta albo więcej sprzedawać na giełdzie i premie tez dostaniesz, możesz sam przyjść do kierownika z wymyślonym patentem aby większa marże robić. Chcesz zarobić to pracuj do momentu aż wypracujesz schemat ze będzie ci łatwo a na początku trzeba sie naj.. pracować jak wszędzie
4
szymciu 2017-03-21 09:38
Aniu a jak długo pracujesz w orange? bo ja już dwa lata i po pierwsze w firmie nikt nie mówi 3-4 kierowców tylko przewoźników więc domyślam się że albo dopiero zaczęłaś pracę albo wcale tu nie pracujesz, po drugie 10 przewoźników to nawet jak bym dostał to pewnie nie dał bym rady poprowadzić więc jestem ciekaw jak Ty byś chciała to zrobić:) , a wogóle to ja prowadzę między 6-7 samochodów i premię wyrabiam co miesiąc pomiędzy 1500- 2000 zł . Więc skończ się użalać albo wymyślać głupoty tylko weź się za robotę i nie będziesz miała problemu, oczywiście jeżeli wogóle pracujesz w orange:)
Mateusz 2017-03-29 10:30
szczerze wątpie że pracuje, jak mogę się domyślać była na dniach próbnych ale nawet nie zrozumiała na czym praca polega... tak to jest jak ktoś nie ma żadnego doświadczenia w pracy z klientem i swoje frustracje wylewa publicznie obwiniając wszystkich dookoła... Najgorsze że młodzi ludzie dzisiaj nie szukają pracy a możliwości przesiedzenia 8h za dobre pieniądze... Niestety nie ma tak nigdzie... chyba że w firmie rodziców ;)
chcąca 2017-03-30 19:04
Cześć,
Chcę aplikować do Firmy Orange Logistics,ale zastanawiam się jakimi cechami trzeba się prezentować-poza tym,że mam chęci to nie wystarcza,z pewnością. Tutaj są opinie pozytywne,jak i negatywne,natomiast czy naprawdę nie można liczyć na przełożonego w razie problemów ze zrealizowaniem zleceń ? Ja rozumiem,że trzeba odpowiednio zająć się klientem,ale czy wszystko w języku obcym ? I jak to faktycznie jest z tą umową ? Naprawdę wyrzucają z roboty po trzech miesiącach. Ile można tak naprawdę wyciągnąc na rękę,na miesiąc ? 1500 zł i nic poza tym ? Ciężko jest wyrabiać premie ?
pracownik 2017-04-03 10:52
hej, każdy nowy pracownik jest zatrudniony pod konkretną osobą - kierownikiem danej grupy, więc jeśli chodzi o pomoc z ich strony, to jak najbardziej można na nich liczyć w kwestiach związanych z wszelkimi wątpliwościami i zapytaniami, ale nie odwalą całej roboty za ciebie ;) . Co do znajomości języków obcych, wiadomo że pomaga to w realizacji zleceń, ale prowadzona jest rekrutacja na stanowiska spedytorów krajowych oraz międzynarodowych oraz handlowców. I ostatnia kwestia - zarobki, jak w każdej prawie pracy na podobnym stanowisku, jest podstawa + premia, którą nie jest ciężko wyrobić, jeśli ktoś się stara to zarobi, w dodatku zarobi dobrze. Nawiązując jeszcze do zapytania o zwolnienia po 3ch miesiącach, to logiczna sprawa że pracownik, który przez 3 miesiące nie zarobił na swoją wypłatę, nie będzie noszony w firmie na rękach i z takimi osobami się rozstajemy. Najlepiej po prostu przyjechać na rozmowę i przekonać się jak to wygląda, Praca ciekawa i można się naprawdę sporo nauczyć ;)
2
praktykant 2017-04-04 15:49
praca jest ciekawa i pełna wyzwań, pracują tam młodzi ludzie, bardzo zabawni, mili i przebojowi. najwazniejsza ich cecha jest chęć pomocy. jest tylko jeden problem. w momencie jak przychodzisz wszyscy chca Ci pomoc ale NIE MAJA NA TO CZASU. nikt nie powie co prawda "nie teraz bo robie cos innego", ale nikt nie udzieli wyczerpujacej odpowiedzi. umowa to umowa o praktyke, ktora jesli zerwiesz w pierwszym miesiacu -nie dostaniesz ani zlotowki. a paliwo kosztuje, czas to pieniadz. najwiekszym brakiem jest brak szkolen. robi sie wszystko po omacku... i bez angielskiego ani rusz. duzo nerwow, duzo!
Mateusz 2017-04-05 10:09
... skoro zostałeś przyjęty na praktyki to masz umowę na praktyki... to czy za nie dostajesz pieniądze to kwestia uczelni czy urzędu który cię na nie wysłał... Co do pomocy przy zleceniach, to jest wprowadzenie , schemat pracy de facto banalny, reszta to już prezentacja jakiś podstawowych umiejętności pracy... Jakoś trzeba weryfikować to czy ktoś sobie poradzi, a pytać można zawsze ale nikt roboty za ciebie nie zrobi od A do Z ... co do języka angielskiego to zawsze przy rozmowie czy weryfikacji dokumentów aplikacyjnych bierze się to pod uwagę, jeśli masz wpisane że angielski nie jest ci obcy to chyba logiczne że tego będzie ktoś od ciebie wymagał...
Zostaw swoją opinię o Orange Logistics - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orange Logistics