logo Orange Logistics

Orange Logistics

Katowice

Opinie o Orange Logistics

RiN 2016-03-25 14:58:07
Jaka szansa ze Cie nie wywala za 1 miesiac?
2
Buahahah 2016-04-01 14:01:56
Jak przetrwasz piątek i o 16.00 Cię nie zwolnią, to masz szanse popracować kolejny tydzień hahahahahaha ;)
1
Buahahah 2016-04-01 14:04:34
a tak serio to omijajcie tą firmę z daleka.
ucho89 2016-04-07 12:27:12
No pewnie że jak ci się nie chce robić to omijaj a jak chcesz pracować i zarobić to możesz próbować, na początku duża rotacja wytrzyma dwa miesiące to potem już pracuje. Więc chyba ok.
EX 2016-04-26 11:45:00
firma zarejestrowana na giełdzie transportowej w 2011, ostatnia osoba zatrudniona w kwietniu ma przypisany na giełdzie numer 280, takze chyba wszystko jasne....
Mila 2016-05-13 20:09:02
Nie zgadzam sie. Moze i orange ma powiazania z duda, obawiam sie tego zostajac ich przewoznikiem(potrzebowalismy zlecen na juz)ale dzialaja zupelnie inaczej. Faktury rozliczaja na czas, stawka tez jest dobra, moi kierowcy sa zadowoleni. Moze i jest z dudy ale nie dziala jak on.
krzyś 2016-06-16 11:25:17
Uwielbiam wypowiedzi takich leniwych głąbów, jak schreck. Pracuje tu od 3 lat, w firmie w sumie pracuje ponad 170 osób, w branży Spedycyjnej gdzie wszyscy biją się o spedytorów a wg ciebie nie płacą. Bardzo proszę idź się uzewnętrzniać do żony.A pewnie że Orange Logistics to Duda, nikt tego nie ukrywa. Dwa lata temu robili rabranding jak otwierali oddział w niemczech.
No cóz sporo ostatnio tu się przewinęło niedodziałanych świeżaków, mówiłem szefowi żeby nie brać bez doświadczenia ale on się uparł. I teraz tego skutki na forum frustraci.
czaja 2016-06-18 13:32:03
Ja pracuje od 2 lat i może ze dwa razy wziąłem powyżej 6 tys. a jwstem dobry. To nie pisz że wychodzi się po 6tys. że raz dostałeś taką wypłatę to jedna jaskółka wiosny nie czyni. Ale muszę przyznać że jak dla mnie atmosfera w pracy jest super. Sławek trochę gania ale ogólnie jest ok.
czaja 2016-06-18 13:32:22
Ja pracuje od 2 lat i może ze dwa razy wziąłem powyżej 6 tys. a jwstem dobry. To nie pisz że wychodzi się po 6tys. że raz dostałeś taką wypłatę to jedna jaskółka wiosny nie czyni. Ale muszę przyznać że jak dla mnie atmosfera w pracy jest super. Sławek trochę gania ale ogólnie jest ok.
joker 2016-06-18 16:11:24
Wedłóg mnie rotacji zbyt dużej nie ma, ci co pracują to po kilka lat a ci co są z doskoku to są z doskoku. Cóż jest część osób które nigdzie miejsca nie zagrzeją ani w Orange Logistics ani innej firmie. Wcześniej pracowałem w Rabenie i tam była dużo większa rotacja.Więc osobiści polecam. Jeśli chodzi o zarobki to oczywiście zależy od Ciebie, płacą podstawę i od marży. Oczywiście piszę o pracy spedytora, jak jest w innych działach to się za bardzo nie interesowałem.
siemka 2016-06-18 21:34:04
Firma się rozwija i znowu ogłoszono nabór na spedytorów. Ja byłam ostatnio na rozmowie i zostałam zaproszona na 2 etap. Jestem dobrej myśli :)
mmm 2016-06-19 18:54:28
są 2 etapy rozmowy: jedna z liderem spedycji, a drugi etap z szefem. fajnie, jak sie orientujesz w temacie transportu, a jak startujesz na międzynarodowego spedytora, to część rozmowy przeprowadzają w języku obcym.
słabomi 2016-07-12 10:41:05
W dziale handlowym czytaj telemarketing 1300 podstawa i 100 od załatwionego przewoźnika.
Każdy może ocenić sobie sam.
Mateusz 2016-07-12 22:08:08
Część tych komentarzy to jakaś bzdura. Pracuje krótko, przyjęto mnie bez doświadczenia na spedytora międzynarodowego. I owszem nie jest łatwo... trzeba się szybko uczyć. Ale jak się porywa na głęboką wodę to tak jest. Praca wg mnie jest bardzo ciekawa. Wymaga dobrej koordynacji własnych działań i analitycznego myślenia... przewidywania ruchów oraz robieniu/załatwianiu kilku spraw na raz. Nie jest dla każdego... ale myślę, że warto powalczyć. Atmosfera w pracy jest bardzo fajna. Jest presja czasu i obowiązków, ale nikt nad tobą nie stoi z batem. Po prostu trzeba robić swoje i tyle. Moje pierwsze wrażenia są pozytywne. Chociaż pierwsze dni były trudne z racji ogromu informacji. Z każdym dniem jest łatwiej organizować sobie czas pracy. Co do zarobków... nie podam kwoty bo za krótko pracuje. Jest podstawa oraz prowizje i premie. Praca dla osób na prawdę zdecydowanych... dla tych co myślą, że sobie posiedzą i popierdzą w stołek na pewno nie.
1
czad 2016-07-24 02:12:03
Słyszałem nie dobre opinie o tej firmie czy to prawda?
1
dino 2016-07-25 12:45:49
Pewnie że zatrudniają od teraz na już, pracuje tu od roku i w tym okresie czasu podwoili liczbę spedytorów. Więc z pewnością zatrudniają od teraz na już. I z Mateuszem nie do końca się zgadzam że część tych komentarzy to stek bzdur. Po prostu jednej osobie się tu bardzo podoba i widać że są zadowoleni z pracy a inni odchodzą lub są zwalniani. Więc zależy od kontekstu, na pewno niektórzy mogą źle odebrać firmę. Choć mnie osobiście się tu super pracuje.
1
dino 2016-07-25 12:46:06
Pewnie że zatrudniają od teraz na już, pracuje tu od roku i w tym okresie czasu podwoili liczbę spedytorów. Więc z pewnością zatrudniają od teraz na już. I z Mateuszem nie do końca się zgadzam że część tych komentarzy to stek bzdur. Po prostu jednej osobie się tu bardzo podoba i widać że są zadowoleni z pracy a inni odchodzą lub są zwalniani. Więc zależy od kontekstu, na pewno niektórzy mogą źle odebrać firmę. Choć mnie osobiście się tu super pracuje.
lego 2016-07-27 11:44:45
To ty chyba też tu pracujesz skoro wiesz o aktualnych konkursach, no regularnie robią jakieś konkursy, można na tym nieźle przyrobić. Za pozyskanie klienta premia 800 zł , jeden chłopak na krajówce to bierze ponoć miesięcznie za 3-5 klientów + podstawa 3000 + prowizja od marży. Podobno wychodzi ponad 10 tys. a pracuje pół roku. Ale jest najlepszy , nie wiem jak sku-rczy-byk to robi. :)
AŚKA 2016-07-27 17:40:05
Zależy dla kogo, żartuje . Generalnie jest luźno, wszyscy na ty, z szefami też. Ale jak coś przeskrobiesz ostro się czepiają. Jak wszystko się zgadza, myślę o raportach i wytycznych to fajnie. Co mnie osobiście się podoba to dokładnie wiem co mam robić i jak się wywiązuje, a mnie praktycznie zawsze udaje się wypełniać swoje obowiązki to luzik, wiem czego się spodziewać. Do przezimowania słabo, szybko managerowie i Sławek wycinają leni a jak ktoś chce pracować to szybko można awansować i dobrze zarabiać.
halo 2016-07-27 18:45:33
Mnie się bardzo dobrze pracuje w tej firmie, atmosfera luźna wszyscy są na ty, nawet z szefami.
Mariusz 2016-08-05 19:03:40
Świetna atmosfera, pieniądze na czas i zadowalające warunki. Czego więcej chcieć? Polecam!
1
pracownik 2016-08-13 18:46:29
Wiadomo nowa praca, trzeba sie wykazac dla leni nie ma miejsca. Takie mam szybkie pytanie, czy to prawda, ze zaczyna się na stanowisku spedytora 1800 złotych netto?
7
Ringo 2016-08-23 10:46:11
Witam , jestem po rozmowie wstepnej na stanowisko spedytora miedzynarodowego . Rozmowa przebiegla szybko , sprawnie i jak mysle pozytywnie . Kolejny etap to rozmowa z szefem w piątek . Trzymajcie kciuki .
Ringo 2016-08-29 10:28:23
Witam ponownie , chcialem tylko napisac ze rozmowy z szefem nie bylo , nie zadzwonili. To dla tych ktorych jak mnie zbija na wyjscie milym usmiechem i nadzieja na robote , . Powodzenia ;)
adam 2016-08-29 11:20:37
Jak chcesz pracować, a nie się obijać, to wszystko jest w porządku. Atmosfera na plus
gosc 2016-09-07 20:37:13
A jakie warunki na spedytorow?? Mam tam jutro rozmowę
gosc 2016-09-09 14:56:11
Hej i dostałaś się?? Bo ja też zostałam zaproszona na ll etap.Napisz coś więcej o tej pracy jeśli możesz.kamyksc@op.pl
Adam 2016-09-12 17:38:11
Wypłatę dostajesz w terminie, nie masz się o co obawiać.
Nowy 2016-09-27 15:06:50
1800 przez 3 miechy pozniej 2200 na ręke
samantaaaaa 2016-10-10 14:25:17
A więc dam i ja szczerą opinię, i napiszę jak jest naprawdę ...
Pracowałam niecały miesiąc po czym w tym samym dniu zostałam zwolniona ...
Na początku mówią/piszą że dostaniesz umowę o pracę a jak się zatrudnisz to dają umowę zlecenie, właśnie tylko po to aby Cię z dnia na dzień mogli w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Praca mi się bardzo podobała i jej specyfika, lecz niedocenione starania ( w sumie jak mogą być docenione jak prawie "szefa" nie ma ). Oczekują wyników od razu lecz aby zainwestować w dobrą jakieś kadry szkolące bądź w szkolenia, to szkoli Cię osoba która sama ma 7 aut do prowadzenia i nie ma czasu Ci tłumaczyć niczego... Zadajesz nieraz pytania i echoooo... Firma kogucik :) spółeczki córeczki tylko po to aby prawdziwej twarzy nie rozszyfrować :) Kwestia zwolnienia niby "marża" na porsche szefa , pewnie teraz mięso poleci w mój komentarz lecz mnie to mało obchodzi , będą bronić lizydupy :) a i nie zazdrość przemawia tylko rozczarowanie bo jeśli jeździ się takim autem to i można zatrudnić szkoleniowca !! I takich rotacji by nie było :) po co piszą że do przyuczenia jak nikt prawie nie szkoli i na dodatek Cię wyrzucą nie z Twojej winy , bo jak masz osiągać wyniki ,wiedzę posiadając niedużą? Na LOGIKĘ a ponoć zajmują się właśnie myśleniem :) Dają Ci sprzęt niezbędny do pracy, podniesiony pułap wysoko gdzie aby awansować musisz mieć z 8 aut, dodatkowo robisz zlecenia , szukasz ich , kontaktujesz się z kierowcą, przewoźnikiem , potencjalnym klientem , wysyłasz meile i kupa roboty przy ładunkach... brak czasu na cokolwiek!!! za dużo spedytor ma, bo dzwonienie i namawianie potencjalnych klientów leży w pracy handlowców którzy też tam są... na początek 1800zł przez 3 miesiace umowy zlecenie potem 2200zł na umowę o pracę (plus marża) jak zrobisz 15tys marży co wczesniej było 10 to wskakujesz na 2500zł jak 20 tys 2700 a 25 3000zł... Kij i marchewka szkoda że wszyscy się łapią na ten wyścig szczurów, przez co tracisz człowieczeństwo bo każdy z zazdrości i pazerności mało co rozmawia i daje rady, straszna rywalizacja jest między ludźmi... A i jeden osobnik w szczególności donosi wszystko szefowi :) więc uważajcie z kim i o czym rozmawiacie :) to było by na tyle :)
Powodzenia !
Samantaaa 2016-10-11 09:56:35
Tak dają lecz w ofercie o pracę jest wyraźnie wszędzie napisane UMOWA O PRACĘ! Więc niech nie robią z ludzi idiotów :)
Samantaaa 2016-10-11 10:00:09
Wypłata hmmm, ja robiłam miesiąc i dzisiaj 11 a dalej przelewu nie mam... Poczekam jeszcze do wieczora dzisiaj a jak nie to inaczej to załatwię :)
Kolega z pracy 2016-10-11 16:21:33
no pewnie że jest wypłata na czas, a Samanta to naprawdę Natalia i pracowała ze mną. Nie miesiąc tylko 3 i po trzech miesiącach dalej nie dorobiła się żadnego klienta. Prowadziła 3 a nie 8 samochodów i nie potrafiła ich załadować. Jak chcecie prawdziwych informacji to :
1) tak pierwsze 3 miesiące zlecenie dają
2) wypłaty są w terminie a w tym miesiącu dostałem nawet 7-mego
3) tak jest zapieprz i ciężko, ale kasę też dobrą płacą, dużo postów to przechwałki i pieprzenie że zarabiają po 6-8 tys. , takie kwoty to pojedyncze sytuacje. Myśle że średniakowi w tej firmie wyjdzie 3-4tys. na rękę.

Mnie się wydaje że nikt na nikogo nie donosi bo nie ma czasu ani potrzeby, jak robisz marże to kogo obchodzi donoszenie. Jak nudzisz się to i się wkręcasz że ktoś donosi, według mnie : atmosfera jest ok, zresztą wszyscy włącznie z szefostwem jesteśmy na ty, zarobki ok, pracy trochę dużo . Idealnych firm nie ma.
A i tak szef ma porsche, fajne:)
Pozdro dla Natalii :)
Kolega z pracy 2016-10-11 16:21:55
no pewnie że jest wypłata na czas, ( usunięte przez administratora ) i pracowała ze mną. Nie miesiąc tylko 3 i po trzech miesiącach dalej nie dorobiła się żadnego klienta. Prowadziła 3 a nie 8 samochodów i nie potrafiła ich załadować. Jak chcecie prawdziwych informacji to :
1) tak pierwsze 3 miesiące zlecenie dają
2) wypłaty są w terminie a w tym miesiącu dostałem nawet 7-mego
3) tak jest zapieprz i ciężko, ale kasę też dobrą płacą, dużo postów to przechwałki i pieprzenie że zarabiają po 6-8 tys. , takie kwoty to pojedyncze sytuacje. Myśle że średniakowi w tej firmie wyjdzie 3-4tys. na rękę.

Mnie się wydaje że nikt na nikogo nie donosi bo nie ma czasu ani potrzeby, jak robisz marże to kogo obchodzi donoszenie. Jak nudzisz się to i się wkręcasz że ktoś donosi, według mnie : atmosfera jest ok, zresztą wszyscy włącznie z szefostwem jesteśmy na ty, zarobki ok, pracy trochę dużo . Idealnych firm nie ma.
A i tak szef ma porsche, fajne:)
Pozdro dla Natalii :)
Spedytor 2016-10-11 22:08:51
Teraz mamy nowy projekt i dużo rekrutują chłopaki do działów , co za tym idzie spora rotacja i narzekacze się trafiają. A miesiąc jak ktoś pracuje to wiadomo kto to jest.
Po miesiącu pracy to wstydziła bym się pisać opinie o firmie. To oczywiste że zwolniona bo się nie nadawała .
Jeśli chodzi o wypłaty w Orange Logistics to pracuje od 1,5 roku, nie długo ale od nikogo nie słyszałam żeby kiedy kolwiek się spóźnili. A jeśli chodzi o kwoty to jak Sławek mi obiecał że dostanę za cos premie to zawsze się wywiązuje z danego słowa . Zaglądajcie na transie z Kim kolwiek z firmy to wam potwierdzi .
Pracowałam w życiu w czterech firmach i tu mi sie podoba najbardziej , oczywiście wiem ze to indywidualne odczucie ale moje jest właśnie takie.
Pozdrawiam
Spedytor 2016-10-11 22:09:24
Teraz mamy nowy projekt i dużo rekrutują chłopaki do działów , co za tym idzie spora rotacja i narzekacze się trafiają. A miesiąc jak ktoś pracuje to wiadomo kto to jest.
Po miesiącu pracy to wstydziła bym się pisać opinie o firmie. To oczywiste że zwolniona bo się nie nadawała .
Jeśli chodzi o wypłaty w Orange Logistics to pracuje od 1,5 roku, nie długo ale od nikogo nie słyszałam żeby kiedy kolwiek się spóźnili. A jeśli chodzi o kwoty to jak Sławek mi obiecał że dostanę za cos premie to zawsze się wywiązuje z danego słowa . Zaglądajcie na transie z Kim kolwiek z firmy to wam potwierdzi .
Pracowałam w życiu w czterech firmach i tu mi sie podoba najbardziej , oczywiście wiem ze to indywidualne odczucie ale moje jest właśnie takie.
Pozdrawiam
Fff 2016-10-11 22:26:16
Tak ale ja pracuje od dwóch miesięcy i zrobiłam plan , czyli 25 tys marzy i wskoczyłam na podstawę 2700 ;), na razie jest super, zobaczę jak dalej. I do fajnego zespołu trafiłam ... a nie wszystkie są takie fajne ...
1
Samantaaa 2016-10-11 22:46:38
Wiesz jak ktoś dobrze przeszkolil i poświęcił czas oraz nauczył to jest inna kwestia a w dodatku dużo wcześniej miałaś obycia z tym stanowiskiem, też bym się wymadrzala :) a to że miałam mało aut jak na początek to nie oczekujmy cudów bo z pustego to nawet Salomon nie naleje :) dużo zależy od team leadera :) i zależy w jakim segmencie pracujesz, a wgl dużo czynników składa się na sukces! :)
Pozdrawiam
Samantaaa 2016-10-11 22:48:10
A 25tys to podstawa jest 3000zl jak już a 2700 to 20tys marży :)
Fff 2016-10-12 08:12:07
To na kraju pracowałaś ? Bo na międzynarodówce od 25 tys. jest jest 2700, a 30 tys jest 3000 podstawy. A ile marży Samantaa?
Fff 2016-10-12 11:52:22
Co rozumiesz przez socjal?
Orange:) 2016-10-13 11:27:00
Z tego co widzę to ostatnie 3 miesiące dostałam 7-go, 9-go . Czyli generalnie płacą przed dziesiątym.
Jeśli chodzi o kwoty wypłaty to jest nieźle :) , ja po trzech miesiącach ciężkiej orki :) dostałam za wrzesień 3600 pln na rękę więc uważam że jak na początek nieźle. To tylko pracy dużo. Cały czas trzeba o tym myśleć. Chłopak co ze mną zaczynał po miesiącu sam zrezygnował bo mówił że mu się tiry śniły po nocy. Mnie się podoba ale na pewno nie dla każdego ta praca. Pracuje w zespole 14 osobowym, manager spoko, da się z nim żyć. Ogólnie atmosfera spoko.
Kris 2016-10-13 22:28:41
Wypłaty są terminowe, ale dla m,nie to nie jest żaden plus a warunek , w dzisiejszych czasach to łaski nie robią że płacą w terminie. Natomias muszę przyznać że bardzo mi się podoba atmosfera panująca w tej firmie. Sprawia wrażenie takiej nowoczesnej, tzn. zarządzanej nowocześnie, wszyscy są na ty nie zależnie od wieku. Systemy wynagrodzeń przejrzyste, od samego początku znasz możliwości rozwoju. Jeden chłopak awansował na managera po czterech miesiącach pracy, bo miał wyniki. W mojej opinii jeżeli chce ci się pracować to mogę polecić Orange
halo 2016-10-17 10:39:34
Wiesz w spedycji to raczej łaski nie robią, ja odbieram co trzeci dzień telefon z propozycją pracy. Ale w oranege rzeczywiście dobrze płacą a już kilka osób po odejściu żałowało i chciało wracać. Myślę że jak jest dobrze to nie ma co szukać :) bo się może [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
wow 2016-10-18 15:09:17
wiesz że jak jest dobrze to nikt ci się nie pochwali :) , jak w miarę pracujesz to 3500 - 4000 zł na rękę . Chociaż te świerzaczki to i 2000 wychodzą na początku. Zależy jak Ci się poukłada i jak ogarniasz.
Klaudia 2016-10-20 19:13:38
Ja pracowałam w tej firmie przez ostatni rok, dla mnie zbyt cieżko . Po roku miałam dość tej charowki. Moze i pieniądze były dobre , ale zrezygnowałam i nie żałuje . Praca nie jest moim całym życiem . Nie polecam
1
olo 2016-10-21 12:38:25
No teraz pewnie na recepcji dostajesz , najniższą krajową . Ale no cóż praca nie jest twoim całym życiem. Ja tam sobie w Orange pracuje, dobrze zarabiam, czasem ciężko tyram wale 7-8 zleceń w ciągu dnia. A czasem mogę troszkę się po opiep-sz-a-c . I robię 2-3 zlecenia. :) a na koniec miesiąca 25-30 tys marży jest i nikt do mnie się nie czepia. Wszystko zależy jak się zorganizujesz.
fredka. 2016-11-08 12:14:08
Hej! dostalam propozycję pracy w tej firmie. Generalnie mam bardzo mieszane uczucia. mam obecnie prace na umowę o pracę która trwa do .. .lutego ... i tak na prawdę nie mam pojęcia czy mi ją przedłużą czy nie . nie powiem ze zarobki są kuszące i fakt , że mam możliwość otrzymania umowy o pracę na dłuzej niz rok. ale widzę że nie do konca tak to jest ... niestety nie mogę sobie pozwolić na jakąś tam śmieciówkę przez 3 miesiące... czy myslicie ze jest mozliwosc otrzymania umowy od razu ? bez hejtu prosze. moze ktos byl w podobnej sytuacji
AAAaa 2016-11-08 15:03:52
Myślę że nie dadzą Ci od razu umowy o pracę, z tego co mnie wiadomo każdy zaczynał od zlecenia. Ale potem dają umowę o pracę. Więc się zastanów.
Xo 2016-12-01 23:02:12
Team leader spedytorów (rekruter) to błąd.
Podejmuje decyzje bez uzgodnienia z kierownikiem w sprawie rekturacji.
Kosztowało mnie to 3 dni urlopu w obecnej firmie na darmo.
Mimo ustaleń z Panem rekturerem kontakt z nim jest zerowy. Nie pamięta, albo nie szanuje.
Zastanów się dziesięć razy i jak chcesz tam iść i mówią Ci, że coś trwa ileś dni, ale jak będzie krócej to nic się nie stanie bierz swój bagaż i wyjdź. Szkoda czasu
Zostaw swoją opinię o Orange Logistics - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orange Logistics