brak logo

ELGRA

Inowrocław

Opinie o ELGRA

ałtomatyk 2010-04-21 13:31:14
Firma dobra dla młodziakow i gowniarzy.słabe zarobki, kadra zarządzająca mało kompetentna, wymagania duże w zamian nic...to firma ktora nie dba zupelnie o przepisy BHP...praca w nieskonczenie dlugim wymiarze czasu ...Więc jeśli macie rodziny omijajcie tą firme szerokim łukiem, bo wasze dzieci zaczną do was mówić prosze pana...Polecam małolatom i osobom samotnym, na imprezę, piwko i fajne adidasy powinno wynagrodzenia wystarczyć...Zastanowcie sie porzadnie zanim podejmiecie prace w tej chorej firmie ELGRA....
zawiedziony 2010-07-06 14:17:46
Beznadziejna firma
, typowy [usunięte przez moderatora]". Brak możliwości rozwoju zawodowego, brak jakichkolwiek szkoleń czy możliwości awansu. Firma pozbawiona wiedzy na temat zarządzania zasobami ludzkimi. Kadra kierownicza, to "elita" dbająca tylko o własne ciepłe posadki. Wynagrodzenie na poziomie lat 90'. [usunięte przez moderatora] i praca za darmo
w nadgodzinach. To powinno być skontrolowane i ukarane.
odpowiedz 2010-08-02 14:11:06
Po twoich wypowiedziach widać, że dobrze znasz firmę. Jak tak oczerniasz kogoś to nie bądź tchórzem i miej odwagę się podpisać.
anonim 2010-08-02 22:41:36
To jesteś[usunięte przez moderatora] jak pisze, że boisz się stracić klienta i to dobrego. To, o co ci chodzi zastanów się, bo skąd masz takie wiadomości jak jesteś jak mi się wydaje jakimś dostawcą, a nie byłeś pracownikiem. Ja tam pracuje i to co wypisujesz jest całkowitym oszczerstwem i jak bym był p.Waldkiem to bym ci założył sprawę cywilną. Zastanów się kolego co piszesz bo i takich cwaniaków można zlokalizować a wtedy stracisz dobrego klienta, bo nie wierzę, że jak [usunęte przez moderatora] to przeczyta to tak to zostawi.
Anonim 2010-09-10 17:10:45
Firma karygodna i nie polecam jej nikomu... Praca dziennie po 10-12 godz. a na koniec miesiąca i tak coś za mało pieniędzy będziecie mieć na koncie bo ktoś czegoś nie policzył. Właściciel firmy podczas zatrudnienia będzie wam opowiadał bajki jak to fajnie nie będzie a po kilku msc a nawet latach pracy i tak będzie tak samo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak na początku. Dziwię się inżynierom co przychodzą do tej firmy aby ciągnąć kable.....
anonim 2010-09-21 21:05:15
to wszystko jest prawda, mydli oczy nie potrzebuje fachowcow tylko taniom sile roboczom na umowe zlecenie za 10 -13zł. na/h[brutto] ma swoich kapusi i na nich bazuje
2
bbb 2010-11-07 00:16:32
Pracowałem 3 lata. bardzo duża rotacja pracowników, w tym [usunięte przez moderatora]
anonim 2011-02-28 14:46:26
jestem jednym z wielu pracujacych w tej firmie dobrze zastanowcie sie czy chcecie tam pracowac powiem krotko i na temat nie polecam najgorszemu wrogowi tej firmy
1
Ktoś 2012-08-06 23:37:53
Firma nie ma szans na rozwój. Brak szkoleń dla młodych inżynierów. Obiecują dużo a kończy się wielką lipą. Nie mówiąc o atmosferze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nia \\\\\\\"kolegów\\\\\\\". Ciesze się że już tam nie pracuje to była najgorsza firma w jakiej pracowałem.
2
mariola 2013-09-21 22:08:21
Wow widzę, że kolega „inżynier’’ nie ma pojęcia, co piszesz, przecież KDM-u już nie ma oni się rozpadli. Właściciele się pokłócili i położyli tą firmę na łopatki a właściwie jeden. Ja słyszałem, że tam już nikt nie pracuje, wszyscy uciekli nawet budynek muszą opuścić, bo sądowo przegrali sprawę. Mają tysiące problemów i ten statek już tonie tylko czekać aż zostanie sam ten jeden kapitan. Co, do Elgry to ja myślę, że nikt nie odchodzi z dobrej Firmy KDM i idzie do gorszej tak jak sugeruje, inżynier?. Nawet jak by ktoś chciał podkupić kogoś to nikt nie odejdzie z dobrego w niepewność. Pewnie to jeden z właścicieli Firmy, KDM tak pisze i szkaluje konkurencje. Uważam, że jest odwrotnie. Ludzie idą tam gdzie jest lepiej i mogą coś więcej. Uważam również, że nie masz nic do stracenia idź i sam oceń. Ten, co to pisał, że Elgra to plagiat KDM to typowe działanie konkurencji, bo wcześniej też pisał podobnie o takiej firmie z Gliwic. Tak naprawdę to skąd kolega „inżynier’’ ma takie wiadomości? Nawet zna wszystkie nazwiska ludzi z KDM. To przecież proste i jasne jest z Firmy, o której pisze, że jest taka świetna i tak specjalistyczna. Popytaj kolego w zakładach gdzie świadczą usługi to wszystko Ci się wyjaśni. Życzę powodzenia.
2013-09-23 17:54:07
Tak, jest u nich z tym kiepsko. Zapukaj do firmy KDM, o której tak dużo tu piszą. Szefami są naprawdę topowi specjaliści w automatyce. Podobno nieźle stoją i rozbudowują się, więc pewnie będą zatrudniać.
mariola 2013-09-24 11:01:42
Ok. dzięki ''inżynier" za opinię, choć brakuje mi Twoich poprzednich wpisów, co się stało. Usuwasz to jest dziwne. Jednak faktycznie poczytałem, popytałem i idę do Elgry. Spróbuję najpierw tam. Opcja Twojej Firmy z Gniewkowa to na tą chwilę trochę nie wiadoma. Zmieniacie siedzibę, zmieniacie cały Tim, rozstaliście się ze wspólnikiem to tak trochę mi śmierdzi. Dziwne jakoś, ale może się mylę. Może kiedyś u Was się zatrudnię jak będziecie jeszcze istnieć i potrzebować inżynierów.
anonimowy 2014-02-07 09:23:16
firma potrzebuje tania siłę roboczą. Jeżeli ma się doświadczenie i kwalifikacje ,to omijać Elgrę szerokim łukiem. Konkurencja na dzień dobry daje prawie dwa razy tyle.
5
PRAWDA 2014-04-07 15:10:08
Witam jeżeli interesuje kogoś praca za 12-13zł brutto to jest to dobra firma bo właśnie tyle dostaniecie tam na początek i nie ważne czy macie uprawnienia i doświadczenie.Pan prezes na rozmowie kwalifikacyjnej będzie obiecywał podwyżkę i premie po trzech miesiącach próbnych,ale na obietnicach się skończy. Generalnie wymagania są bardzo duże wobec pracownika a pensja nie jest adekwatna do powierzonych obowiązków,prezes i jego poplecznicy wychodzą z tego założenia że każdy powinien potrafić zrobić wszystko choć nie ma to nic wspólnego z zawodem który dany pracownik ma wyuczony.Nadmienię jeszcze że atmosfera w tej firmie nie jest przyjemna,trzeba uważać co i przy kim się mówi bo pan prezes lubi wiedzieć o wszystkim i ma tez swoich zaufanych ludzi którzy mu o tym notorycznie donoszą.Jeżeli już się zdecydujecie na prace w tej atmosferze wzajemnego donoszenia na współpracowników to uważajcie na takie osoby jak pan( usunięte przez administratora )którzy potrafią się tylko wykazać przez "ucho",wierzcie mi wiem co mówię przekonałem się na własnej skurzę a pracowałem w tej firmie bardzo długo i dużo mógłbym tu napisać!Nie wszyscy są jednak tacy jest parę osób bardzo w porządku,ale można ich policzyć dosłownie na palcach jednej ręki są to osoby z tak zwanej "starej gwardii" ale nie wszyscy na niektórych też trzeba uważać!
7
Bartek 2014-04-26 11:55:22
Obietnice złote góry, dziwne rozliczanie nadgodzin i miej oczy dookoła głowy...
Nie każdy jest Twoim kolegą, a wszystko co robisz/mówisz znajdzie się w sprawozdaniu do Prezesa.

Jeśli chodzi o profesjonalizm ... profesjonalna firma raczej nie da dobremu pracownikowi odejść - jedyny konkretny programista, który tam był, zwinął się stamtąd w trybie ekspresowym i chyba poszedł na swoje - nie słyszałem, żeby cierpiał z tego powodu.

Atmosfera ciężka jak w niewietrzonej oborze, wymagania z kosmosu a pensja z podziemi ;)


4
pracownik 2014-06-19 13:21:12
Witam wszystkich zainteresowanych i tych niezadowolonych. Jestem pracownikiem i muszę stanąć w obronie naszej firmy, bo to jest mój obowiązek jak czytam te bzdety. Ten opinie, które wypisujecie to tylko żal tych, którzy byli między nami, ale nie potrafili pracować i już ich nie ma. Zacznę może od oceny atmosfery: pracowałam już w innej firmie i uwierzcie mi, że nie znajdziecie podobnej firmy w naszym regionie, jest ok. Wszędzie trzeba pracować to jest przecież jasne a jak ktoś chce pieniądze za siedzenie to niech szuka posady dyrektora. Szefa nie będę oceniała, bo ktoś pomyśli, że chcę się przypodobać, ale facet normalny i wielu może to potwierdzić. Oczywiście wymaga, ale nikt sobie rękawa nie wyrywa. Co do stawek i rozliczania to nie słuchajcie pomyleńców i tych, którzy piszą nieprawdę. Wiem, bo wiedzę i liczę. Wynagrodzenie jest adekwatne do wiedzy i umiejętności. Dlatego ktoś pisze 13 zł, bo był chyba słabym pracownikiem. Dodatkowo nikt nikomu żadnej godziny jeszcze nie obciął. Co jest jeszcze bardzo ważne to pieniądze są na czas a za nadgodziny nie trzeba sobie brać wolnego. Tak jak to robią inne firmy. Na koniec powiem, że są u nas liczne szkolenia i jeżeli tylko ktoś jest ambitny i chce się rozwijać to ma ku temu wielkie szanse i możliwości.
pracownik 2014-06-23 07:18:27
Oczywiście, że stawki są wyższe a co do szkoleń to zależy od tego, w którym kierunku chcesz się rozwijać lub w czym byś chciał się jeszcze wyspecjalizować. Droga otwarta tylko musisz chcieć 
pracownik II 2014-06-23 22:11:30
Zgadzam się z poprzednikiem! Jakoś dziwnie wszyscy krytykują firmę. A to za małe stawki innym razem że zła atmosfera.Tak naprawdę wszystko jest ok. Stawki jak na te czasy nie są wcale takie złe.A jeśli chodzi o atmosferę to czasem lepiej jest jak u mamy :) . Nie ukrywam że ktoś coś za dużo powie i są "spięcia", ale tak jest wszędzie. A jeśli komuś nie podoba się dostać na start jak to napisane jest wyżej 13 złociszy brutto :D to zawsze można złożyć CV na kujawską w Warszawie . Tam za siedzenie się płaci znacznie więcej. A w Elgra hmmm... pracować trzeba. Jeśli uczciwie i solidnie wykonujesz Swoją pracę to uczciwie i solidnie zostaniesz wynagrodzony. Proste jak "Drut" .
pracownik 2014-06-24 07:55:46
Widzę Kamil, że nie do końca mnie zrozumiałeś. Pracownik ma propozycje, że się w czymś dobrze czuje i chciałby zgłębić swoją wiedzę a szukaniem szkoleń zajmują się już inne osoby. To znaczy, że nikt na siłę nigdzie nie jedzie, bo to jest zły skutek, więc lepiej jak ktoś sam się zgłosi, że ma potrzebę samorozwoju.
Do pracownik 1 i 2 2014-07-21 19:56:54
Wybacz, za 13 PLN brutto na start, nie ruszylbym palcem.
Za tyle można nalewać paliwo na stacji a nie zajmować się inżynierką.

Ale widac po to są tacy jak Ty zeby robili to za mnie za 13 pln brutto.
2
obecny pracownik 2014-07-21 21:38:16
kolego to nie są pracownicy sami właściciele się podpisuja pod pracownikow.
3
pracownik X 2014-07-23 20:18:30
"awentador" pomyliles firmy my tu nie dyskutujemy o firmie z opola tylko z inowrocławia
1
pracownik 2014-10-11 14:36:39
Programista automatyk ? Za tą stawkę ?
Programista automatyk nie ruszyłby palcem, chyba że to 'automatyk' od bram...
1
anes 2015-02-05 13:23:39
Słuchajcie, skoro prężnie działąją to może potrzebują pracowników fizycznych na magazyn w hurtowni. Tylko kierować się do nich za pośrednictwem działu obsługi klienta ??Należą do portalu jakościowego rzetelna firma więc raczej traktują swój personel z szacunkiem. Interesowałoby mnie nie koniecznie więcej niż 2 tys na rękę. Sądzę że jest to możliwe, ktoś mi coś podpowie ??
1
elo 2016-07-10 12:01:49
ale to zalezy o jakim stanwosiku mowisz i na jakie chcesz aplikowac, na niekotre stanwosika raczej juz oczekuja od kandydatów dośiwadczenia na pdobnym stanwosiku, wiec musisz miec opanowane podstawy i posiadac wiedze z zakresu jakiegos działu, nie wiem czy amja czas na uczenie
1
Marks 2016-11-10 08:55:19
Pare lat wstecz byla to firma z zasadami, teraz jakichkolwiek zasad brak. Pracownik nie ma szacunku i jest traktowany jak narzedzie. Kadra kierownicza do niczego, zbijaja baki wyreczajac sie pracownikami. Zarobki tragedia! Syn prezesa udaje ,ze rzadzi. Brakuje mu podstawowych zasad szacunku do czlowieka. Panuje powszechne donosicielstwo, nie mozna ufac nikomu.
6
obecny pracownik 2016-11-24 00:00:52
Tam zawsze panowało donosicielstwo "właściciel" zawsze oceniał pracowników a nawet ich zwalniał po donosach swoich przydupasów
2
???? 2016-11-24 15:09:18
Juz niedlugo skarbowka dostanie uprawnienia do sprawdzania nawet mysiej dziury to zobaczycie co tam sie bedzie dzialo. ......
2
Rónież obecny pracownik 2016-11-25 08:48:39
Czytam te teksty i się śmieję. Biedni rozżaleni pracownicy, którzy niestety muszą zacząć pracować żeby dostać wypłatę. Te czasy kiedy można było iść do zakładu i posiedzieć się skończyły. O co wam tak naprawdę chodzi? Czy gdzieś jest lepiej? Jeśli tak, to czemu tam nie pójdziecie? Firma się zmienia i cały czas się rozwija. Więcej sprzętu i pracowników. To źle, że nie stoi w miejscu? Że właściciel inwestuje w firmie a nie przepuszcza na swoje zachcianki? Jeśli uważasz się za pracownika, które rzetelnie wykonuje swoje obowiązki nie powinieneś się obawiać donosicielstwa czy też controlingu. Tyle wypisujesz o firmie złego a nie widzisz tych dobrych stron – wypłata na czas, płacony zus, premie świąteczne, płacone nadgodziny a teraz dodatkowo dochodzą świadczenia medyczne. Pokaż mi podobna firmę blisko Elgry tak pewnie stojąca na rynku, a chętnie pójdę tam z Tobą. Pracowałem w różnych firma i do każdej można się doczepić. Tutaj na chwilę obecną jest mi najlepiej ale jak znasz inną, lepszą która zapewni mi powyższe świadczenia oraz pewność zatrudnienia to daj znać.
3
Marks 2016-11-26 08:24:27
Ciekawe,ktory przydupas to napisal. Jaki rozwoj firmy? Jaki nowy sprzet? Jedyne co sie zgadza to wszechobecny monitoring. Nowych pracownikow jakos nie zauwazylem,starzy odchodza albo ich zwalniacie.A nadgodziny..... rzadko i zazwyczaj zle policzone. Kilka lat wstecz pracownicy byli bardziej wydajni i to bez monitoringu ,bo byli szanowani, ale ten kto to pisal nie pamieta tego bo byl szczylem. Polecam " wlascicielowi" zalozyc kamery we wszystkich biurach to wtedy zobaczy kto tak naprawde pracuje.
5
????? 2016-11-26 08:35:49
Wyplata na czas - zaden luksus to obowiazek pracodawcy!
Placony Zus- obowiazek pracodawcy!
Premie swiateczne- starczy na karpia ( no ok sa )
Czekaj....to o jakch dobrych stronach tej firmy pisales ???? Ha ha ha
To nie sa dobre strony firmy...to jest jej zasrany obowiazek!!!!

3
Zostaw swoją opinię o ELGRA - Inowrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ELGRA