brak logo

Hilfeneo

Gliwice

Opinie o Hilfeneo

oszukana 2015-01-23 09:13:43
Witam omijac szerokim lukiem nie polecam najgorszemu wrogowi bilet kupujesz sama za ktory nie zwracaja.jedziesz na umowione miejsce i nagle niemka u ktorej masz pracowac cie nie chce i musisz wracac i nikogo to nie obchodzi wiec jesli chcesz sie przejechac tam i z powrotem to polecam.ogolnie nie interesuja sie czlowiekiem
5
oszukana 2015-02-03 12:54:40
przepraszam bo pomyliłam tematy. Ten wpis miał być gdzie indziej i dotyczy innej firmy.
6
Beata 2015-02-04 09:11:08
Objechałam chyba wszystkie agencje ze śląska i ostatecznie zgłosiłam się do dwóch a najszybciej ofertę pracy otrzymałam od Hilfeno i dzięki bogu bo jestem zadowolona nie tylko z pieniędzy i dotrzymania wszystkich obietnic ale także z miejsca pracy bo babcia jest ideałem. Miałam wyjechać na 3 miesiące ale zostanę jeszcze 3. Beata.
2
xcv 2015-02-21 13:41:27
Uspokoila mnie pani troszke - Bo tak sie sklada ze mam zamiar pracowac przez ta firme . I prawde powiedziawszy weszlam tu by zasiegnac informacji na ich temat .
Jak z miejscami i platnoscia u nich . Co prawda malo tych wpisow tu .Alw mysle ze nie popelniam bledu wiazac sie z nimi ?
W koncu mozna zmienic tez firme prawda? Ale bardzo bym sie cieszyla , zeby te problemy mnie nie dotknely . Najlepiej jest znalesc miejsce polecone przez znajoma osobe . Ale jakos teraz nie mam nikogo kto by mi pomogl . Ja swego czasu pomagalam kolezankom , a teraz ja potrzebuje pomocy to nie ma nikogo . Ale tak to jest . Jestem dobrej mysli . Zobaczymy .

Pozdrawiam wszystkie opiekunki .
1
Maria 2015-03-25 22:35:53
Ja też polecam. Jestem od 3 miesięcy w Monachium i jestem bardzo zadowolona chociaż przede mną pierwsze święta poza domem i mam małego doła...
nina 2015-03-29 20:26:10
Witam chcialabym sie dowiedziec cos o Hilfeneo mam podpisac z nimi umowe i nie wiem czy to dobra firma i czy wyplata jest na czas i jak wyglada wyjazd to zn. czy musze placic za bilety ?
helena 2015-05-07 22:57:16
Byłam na 3 miesiecznej ofercie w chemnitz z tą firmą. Jak zajechałam na miejsce to sie ucieszyłam że przede wszystkim że jest tak jak mówili jeszcze jak byłam w polsce. Ja pieniądze miałam na czas, a nawet wcześniej, pozdrawiam.
Ja 2015-09-15 12:07:22
Przekazuję Cię innej agencji po czym kontakt się urywa i radź sobie sam. ODRADZAM!
4
Wiadomo 2015-09-17 09:42:43
Firmy zwane też szumnie agencjami: Favoris, Helper 24, Irsi, Magis, Pronobel i Hilfeneo = to jeden szajs. To wszystko jest kierowane przez te same osoby. Trafiasz do Hilfeneo i będziesz przeniesiona do Prono i odwrotnie. 6 firm a jakby 1.
6
wiadomo 2 2015-09-21 13:35:40
Tych agencjo firm jest więcej.
2
Zosik 2015-09-26 08:53:52
Dla mnie to nie ważne czy jade z ta czy inna firma i czy jedna to wiele. Dla mnie wazne jest ze sa w porzadku. Jasne zasady, nigdy mnie nie wystawili. Placa nas czas. Dla mnie git
1
real 2015-10-02 11:45:37
zgadzam się :)))))))))))
1
Ona 2016-01-22 21:41:55
Też tak miałam, oddali mnie agencji, która ma wiele negatywnych opinii w internecie i do której sama nigdy bym się nie zdecydowała rekrutować! Nic ich dalej nie obchodzi.
2
Ona 2016-01-28 15:21:25
Już wyjaśniam. Pani z firmy Hilfeneo, która mnie rekrutowała zweryfikowała mój poziom języka niemieckiego oraz utworzyła profil. Po kilku dniach została mi przedstawiona (przez Panią z Hilfeneo) oferta wyjazdu do opieki z innej firmy - Pronobel. Oferta odpowiadała mi, przystałam na nią. Ostatni kontakt z firmą Hilfeneo nastąpił w dniu w którym wyjeżdżałam do Pani, którą miałam się opiekować-Pani z Hilfeneo sprawdzała czy na pewno wyruszam w podróż do podopiecznej. Przed wyjazdem otrzymałam od Pani z Hilfeneo namiary na swojego koordynatora z firmy Pronobel. Na miejscu potrzebowałam pomocy, bezskutecznie próbowałam skontaktować się z koordynatorem firmy Pronobel, dlatego liczyłam na pomoc Pani z Hilfeneo, która mnie rekrutowała - brak kontaktu. Dodam, że jedyne czego chciałam od Pani z Hilfeneo to to, by poinformowała firmę Pronobel, żeby się jak najszybciej ze mną skontaktowali. W takim przypadku Firma Hilfeneo "umywa ręce", a Ty jesteś pozostawiona sama sobie. Wiem, że powinnam się zastanowić, gdy usłyszałam, że oferta jest od innej firmy, mój błąd. Przestrzegam innych przed taką sytuacją.
3
boża 2016-02-10 17:23:53
o co chodzi z tym przekazywaniem do innej agencji? Proszę o informację, kogo to jeszcze spotkało.
2
Alicja 2016-02-28 12:22:54
może mi ktoś coś powiedzieć o pracy w tej firmie na stanowisku Rekrutera często widzę ogłoszenie i zastanawiam się czy wysłać?
gruszka 2016-02-29 19:56:42
2 tys płacą w Hilfeneo????????????? To im się poprawoiło.Rekruter bez niemickiego ma mniej. Tyle dostaje dział handlowy z perfekt niemieckim.
1
Helix 2016-03-01 15:18:02
Polecam na spokojności. Rekruterka tłumaczyła mi, że hilfeneo współpracuje z różnymi agencjami i podsyła nas jak nie znajdą oferty. Według mnie ok, bo mi zależy na pracy, a otrzymałam ją 2 miesiące temu. Na razie bezproblemowo
Gabrysia 2016-03-31 10:28:32
Najlepsza agencja i najmilsze panie pomocne i przedstawiajace oferty. Wyjeżdżajcie z Hilfeneo.
2
Alicja 2016-04-21 07:31:15
Nie wiem co teraz mam myśleć o tej firmie. Mają wiele pozytywnych komentarzy i chciałabym z nimi wyjechać, ale czy to dobry pomysł jak myślicie ? :) Nie chciałabym być oszukana.
1
Sarenza 2016-04-26 15:45:29
Dobrze znam ten rynek i dużo widziałam. Dlatego brawa są zasłużone. Nigdzie wcześniej nikt nie informował mnie o wypłacie smsem, ani nikt tak bardzo nie interesował się moim losem na ofercie. Brawo!
1
Ewelina 2016-05-04 21:55:23
Jeszcze 2 lata temu pracowałam z inną firmą ale cieszę się że przeszłam do Hilfeneo. Wczesniejsza agencja oszukał a mnie na 2 wyjazdach. W Hilfeneo są jasne zasady i sprawdzone rodziny. Byłam już na 3 Sztelach i wszystkie były zgodne z opisem.
1
Lila 2016-05-08 23:27:35
Ja miałam podobnie. Musiałam rozwiązać umowę z poprzednią firmą. Od roku wyjeżdżam z Hilfeneo i nie mam zastrzeżeń. Jestem mile zaskoczona, że firma interesuje się pracownikami również na ofercie.
1
Stenia 2016-05-16 14:23:30
Witam, pracowałam w wielu firmach pośredniczących i w końcu trafiłam na Hilfeneo. Bardzo mile mnie potraktowali przy rekrutacji i teraz w trakcie też. Zarobki wyższe niż w poprzedniej agencji o 100 euro no i Stela dobra. Zmieniam się z opiekunką 2 na 2. Duża wygoda. Oby tak dalej!
1
opiekunka-świdnik 2016-05-17 09:52:06
Hej! A czy możecie mi powiedzieć czy skladki są odprowadzane od sredniej czy jest niska podstawa i reszta w delegacjach? To dla mnie wazne, bo pracowalam w agencji ktora ma teraz kontrole z ZUS i okazalo sie, ze jak mi odprowadzali skladki od niskiej podstawy a reszte rozliczali w tych dietach to teraz sa z tym problemy bo nie powinno tak byc :(
2
Margarita35 2016-06-21 12:43:18
hm..to zupełnie normalne że agencje wspólpracuja ze sobą nieraz widziałam dokumenty polskich agencji wspólpracujacych z jedna niemiecką agencją (gowork chyba podlega niemieckiej Pflegehilfe 24.de)nie rozumiem generalizacji "z południa żadna agencja nie jest godna polecenia" no super polecam zatem promedica24 z wawy czy personnel solutions z Gliwic czy SenioVita z trójmiasta Private Care24 z Katowic chyba czempionat wsród oszustów w moim odczuciu na porzadku dziennym jest ogólny brak rozeznania wsród agentów kompletne olewanie zlecen przez koordynatorów szczytem debilizmu zwodowoego w moim przypadku błysnął Dawid Mejer z gowork, czy niegdysiejsza koordynatorka ganndor - mannak z Promedica24..osoby które kompletnie nie wiem na jakiej podstawie znalazły sie na zajmowanym stanowisku..znalezienie uczciwego posrednika graniczy w Polsce z cudem polecam "ontos" "podlaskie centrum opiekunek" i chyba tylko tyle reszta to chłam..a sprawdziłam baaardzo dużo pośredników.
Margarita35 2016-06-21 12:53:47
ha ha powszechna?! to tak jak w reklamie:" o Jan i'm so happy że ty calling ale martwię sie bardzo too much" wczoraj i dzisiaj ty calling ja sie martwie o twój rachunek too much" wiele razy jechałam z ludzmi ze Ślaska i Pomorza i rozmowa wygladała mniej wiecej tak:" o helloł tak wjezdzamy nie martw sie zadzwonię czius":))czy czyms w tym rodzaju piszemy fonetycznie dlatego trudno znależć nam słowo w słowniku o ile go w ogóle zabieramy..panuje wsród 40-50 latków dziwne przekonanie, że na "naukę za późno" a takie nastawienie to gorsze nieszczęscie niż wybuch granatu..wiele razy musiałam ratowaqć Polki znajomościa jezyka bo nie potrafiły porozumieć się z rodzina urzędnikami lekarzem zdarzało mi sie ratowac z opresji językowej pechowych budowlanców którzy nie wiedzieli dokad maja jechac bo niedziela 6.00 rano kumpel nie odbuiera telefonu..
Lilka 2016-06-30 10:12:55
Dzień Dobry Wszystkim! Ja wyjeżdżam z Hilfeneo do opieki do Niemiec. Już sporo czasu bo ponad rok. Za pierwszym razem stresowałam się, bo firma mało znana, ale nie żałuję. Dbają o pracowników na wyjeździe, oferty mają sprawdzone. Moja podopieczna jest cudowna! A i rodzina pomocna. Pozdrawiam!
1
Iza 2016-07-04 22:13:44
Nie wiem, ale ja złożę cv. Zawsze jest jakaś szansa, że mnie zauważą. Co mi szkodzi :) . Słyszałam dobre opinie na temat Hilfeneo. Może się spotkamy w pracy :)
1
komio 2016-07-05 11:26:36
Pracownik biurowy ze znajomością języka niemieckiego jst potrzebny.
Zostaw swoją opinię o Hilfeneo - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hilfeneo