Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
predator - 2009-11-11 12:57:28 odpowiedz | cytuj
ZAROBKI W ZAKŁADZIE,NO CÓŻ ŚMIECH NA SALI PRZYKŁAD SPAWACZ-9zł.netto/godz.+premia za ponadnormy(z tym że ponadnormy nieżle wyśróbowane) pomijawszy że od dłuższego czasu nie wypłacane tak samo jak ostatnie pensje,zwalanie wszystko na konto kryzysu tylko produkcja ciągle w toku,od właścicieli nie dowiesz się niczego,zero wyjaśnienia,olewka pracowników totalna za to ciągłe zastraszanie,zakazy,nakazy generalnie wiele uchybień nadających się do PIPu ,ciekaw jestem jaki to by dało skutek.MOŻE ZOBACZYMY?!
ziomal - 2009-11-17 09:04:29 odpowiedz | cytuj
Gościu zejdz na ziemie, to Twoja pierwsza praca??? myślisz, że gdzieś jest lepiej???
PREDATOR - 2009-11-17 15:29:23 odpowiedz | cytuj
NIE TO NIE MOJA PIERWSZA PRACA,A NAPISANIE ŻE W INNYCH FIRMACH TAK SIĘ DZIEJE TO JAK DLA MNIE ARGUMENT MAŁO INTYLIGIENTNY.DLA MNIE LICZY SIĘ TU(ARCOM) I TERAZ,A WIDZĘ JEDNO WIELKIE W "REGAŁY" WALENIE.TOWAR ZCHODZI ŚREDNIO 3AUTA W TYGODNIU A NA PENSJE W TERMINIE PIENIĄŻKÓW BRAK,TRZEBA BYŁO NP.PRZEMYŚLEĆ JAKIE ZAMÓWIENIA SIĘ PRZYJMUJE A NIE BRAĆ NA WYROST.DLA MNIE JAK I WIELU INNYCH SPRAWA JEST PROSTA PRACUJĘ,TOWAR ZCHODZI,WIĘC CHCĘ DOSTAWAĆ PENSJĘ W TERMINIE.
temida - 2009-11-17 16:44:17 odpowiedz | cytuj
Dokładnie Mam takie same odczucia PREDATOR,wiele się oczekuje(wydajnej pracy,zrozumienia,lojalności),tylko co w zamian?,a już wiem pożyczanie pieniążków od znajomych,rodziny czemu?bo wypłaty nie dostałem,czy zasiądę do kolacji wigilijnej?,bez długów chyba nie,bo wypłaty nie dostałem.Aż żal wspominać obiecane premie za starania,zostawanie po godzinach bo firma w "potrzebie".Róbcie tak dalej i oczekujcie wspaniałych efektów-powodzenia! A tak zawsze można wyciągnąć argument nie podoba się to się zwolnij!,ale z tym ostrożnie bo nadejdzie chwila gdzie będziecie SAMI NA SIEBIE [usuniete przez admina]
pocieszyciel - 2009-11-17 17:35:46 odpowiedz | cytuj
Będzie Nowy-Wspaniały brygadzista dla 2-ej zmiany,wprowadzi ład,pożądek,dysciplinę ,super efektywność i w koncu firma będzie na prostej i dorówna(conajmniej) NEFAB-owi,i wtedy Arcom będzie krainą(firmą)mlekiem(pensjami)i miodem(premiami)płynącą.
p.s.Dla niedowiarków,zobaczycie to przy(miejmy nadzieję)hi,hi,najbliższej pensji(tej za listopad),bo o pażdziernikowej kto by tam pamietał.
iluzjonista - 2009-11-17 20:40:11 odpowiedz | cytuj
Panie,Panowie będzie lepiej. Św.Mikołaj nadchodzi [usuniete przez admina]hi,hi,a może by było lepiej zaryczeć?! Zapłaci i w końcu ARLAS VEGAS.
ares - 2009-11-17 20:53:54 odpowiedz | cytuj
A jak nie to pojedzie się makaraniarzowi(mazdą) odebrać ferrari,ostatecznie saaba. A szukacie "gdzieś" wypłaty,premii,mówię Wam
sygnalista - 2009-11-17 21:10:37 odpowiedz | cytuj
A Ja liczę na SZAMAŃSKIE metody,może odprawić rytuał,taniec wojenny,tylko żeby nie wywołał wilka z lasu.
syndyk - 2009-11-18 16:04:08 odpowiedz | cytuj
Na szczęście w kadrze administracyjnej wszystko pod kontrolą,pełnia szczęścia bez narzekań;),a tak całe zło przez fizycznych;)
sygnalista - 2009-11-18 16:12:25 odpowiedz | cytuj
Och Wygodo,Moja Wygodo tęsknie, bo choć serwatkę zza płotu by wyżebrał.
prowokator - 2009-11-18 16:44:17 odpowiedz | cytuj
może będzie 2zmiana z nowym brygadzistą,zaprowadzi porządek,do pionu postawi,nie będzie swołocz podskakiwać,kogo trzeba to się podj..ie(wyje..ie),i w końcu dwa równorzędne cyrki baranów(bez gaży za to LOJALNYCH).jeżeli taki tok myślenia ma jeden z "WŁADCÓW" to uspiechow żełaju.
PUP - 2009-11-18 17:03:00 odpowiedz | cytuj
Zatrudnimy spawaczy,świetne warunki płacowe i socjalne,firma z dużym potencjałem,rozwojowa(pensje terminowe,wysokie premie) p.s.zgłoście się z własną "przyłbicą",drutem spawalniczym,końcówkami,młotkiem bo [usuniete przez admina] u NAS bida!
PUP - 2009-11-18 17:08:28 odpowiedz | cytuj
Ach zapomnielibyśmy o najważniejszym,ubraniu roboczym bo w tej chwili
"PO KIMŚ" niebardzo mamy.
meloman - 2009-11-18 18:25:37 odpowiedz | cytuj
obława,obława,na młode wilki obława, te dzikie,zapalczywe,w gęstym lesie wychowane,krąg śniegu wydeptany,w tym kręgu plama krwawa,ciała wilcze kłami gończych psów szarpane......
Dla nie w temacie,fragment jakże wspaniałego(nie żyjącego-niestety)utworu Jacka Kaczmarskiego.
p.s.Do nabycia w salonach np.Empiku.
O cholera zapomniałem,że Wy bez wypłaty,no to może jakaś zaliczka Polska płyta-Polska cena,żeby tylko w KASIE ze 30zł.mieli.
lepszy fizyczny - 2009-11-18 18:42:30 odpowiedz | cytuj
a Ja sobie uzbieram na płytkę przez zimę,za ponadnormy przy odśnieżaniu dachu(no bo raczej materiału nie będzie),jak się dobrze przyłoże,a na pewno będę zmotywowany to w 8godz.pół dachu przepie.....dole,jak firma w potrzebie to i po godzinach się zostanie(to i lepszy brygadzista premijkę wywalczy.(?!)
monty python - 2009-11-18 19:17:49 odpowiedz | cytuj
A teraz coś zupełnie z innej beczki.
Najjaśnijsi,oświeceni nie każcie bidoką-"niebieskim" przykręcać śrub wkrętarką do regipsów bo to "trochę" niepoważne,a i po co dodawać pracy konserwatorom,nie stać MNIE na ZAKRĘTARKĘ UDAROWĄ,pneumatyczną,elektryczną bądż akumulatorową to nie robię z siebie barana(myślcie coś),jak się bierzecie za prototypy to dajcie pracownikom kątownik metalowy,przymiar kątowy-magnesowy,zaciski do przytrzymywania elementów.A na dokładkę jak szukacie oszczędności,to sobie sprawcie mały kompresor,bo niejednokrotnie ten duży napier....ala dla jednej nitownicy,i gdzie tu oszczędność,a tak i ciszej i oszczędniej.
POZDRO PRZYSZŁY NARZĘDZIOWIEC.
monty python - 2009-11-18 19:28:24 odpowiedz | cytuj
zapomniał bym,jak ześlecie lakierników do "namiotu" o zmierzchu,to wcześniej kupcie im np.lampy halogenowe na stojaku-takie stosowane najczęsciej w budownictwie(koszt.zakupu ok.70zł.),wersja z podwójnym halogenem,ażeby nie napierd...li po omacku bo w końcu ISO zobowiązuje.TYLKO niech najpierw widzą pieniążki plus ciepłe ubranka,bo naparzać bez wypłaty,po ciemku,na zimnie to nijak nie zachęca;)
PREDATOR - 2009-11-18 20:27:30 odpowiedz | cytuj
SZACUN KOBRANOCKA
PREDATOR - 2009-11-19 15:29:08 odpowiedz | cytuj
R.I.P
DLA WSZYSTKICH BO CO TU WIĘCEJ DODAĆ.
A JEDNAK MOŻE DRUGI ODDECH I POŻYJEMY,ZOBACZYMY.
Rolnik - 2009-11-19 16:20:14 odpowiedz | cytuj
do Predatora sprawa napewno wyladuje w PiP , ciekawe kto tam przyjdzie, jak cala zmiana dostala wypowiedzenie ... ich opinia jest tak znana ze raczej sami sami beda musieli isc do pracy haha
temida - 2009-11-19 18:56:01 odpowiedz | cytuj
I tak już do KOŃCA,z buta,bez zrozumienia,a wystarczyło przyjść lub zwołać wytłumaczyć,zapewnić(bez obiecanek),może przeprosić?
A tak NIE po co,lepiej zwolnić,kto by tam wyjaśniał,niech chodzą bez pensji.
sygnalista - 2009-11-19 19:04:50 odpowiedz | cytuj
"TO" zapewne,wcześniej czy póżniej musiało się stać.
ZOBACZYMY tylko jak się skończy polubownie czy nie.
lepszy fizyczny - 2009-11-19 19:11:58 odpowiedz | cytuj
Może przyjdą po rozum do głowy.
Rany bitewne,szybko się zaleczą,wyjdziemy na prostą?
PREDATOR - 2009-11-19 19:31:22 odpowiedz | cytuj
WIEM DLACZEGO JESTEM TYM NAJGORSZYM,BO ŚMIAŁEM SIĘ ROZPOCZĄĆ,NO ALE CÓŻ DAWALIŚMY SYGNAŁY,ZERO ZROZUMIENIA I CZARA GORYCZY SIĘ PRZEPEŁNIŁA.
I TO TYLE W TYM TEMACIE.
p.s.MOŻE WOLELIBYŚCIE ŻEBY "NASZE BRUDNE SPRAWY" TRAFIŁY "OD RAZU"DO ODPOWIEDNICH WŁADZ"?,CZY NARAZIE NA TO FORUM.
ZGADZAM SIĘ Z POPRZEDNIKIEM,I MOŻE ?JESZCZE CZAS NA PRANIE NA MIEJSCU(czyt.dogadanie się)?
PREDATOR - 2009-11-19 19:52:15 odpowiedz | cytuj
I TAK JUŻ NA SAM KONIEC.
I JEŻELI MOGĘ MIEĆ WYBÓR?TO WOLAŁBYM "ZAROBIĆ"(JEŚLI WOGÓLE) Z JEDNEJ PENSJI(A NIE OCZEKUJĘ NIEWIADOMO JAKICH CUDÓW),A NIE MUSIEĆ NAPARZAĆ NA DWIE PRACE.
(TO WYJAŚNIENIE DO "KORZYSTANIA Z KOMPUTERU").
I TO JUŻ JEST KONIEC NIE MA TU NIC.
BO TO PRZEKOMAŻANIE JUŻ MNIE ZNUDZIŁO.
GO WORK!
x