Columbus Energy S.A.

Kraków

Opinie o Columbus Energy S.A.

serio? 2016-10-08 17:58
Ja nie wiem, po co tu się w ogóle rozwodzić nad sensem inwestowania w zieloną energię. Chyba każdy z nas wie, że to nieuniknione i z czasem nie będzie innego wyboru, jak właśnie z takich źródeł energii korzystać.
mot 2016-10-10 12:56
w Nienczech sa bardzo duze doplaty do budowy instalacji , a u nas ?
mot 2016-10-10 13:06
o inwestycji to mozna mowic , gdy ktos chce budowac duza farme PV , a nie kilka paneli na dachu, ktore nigdy mu sie nie zwroca
kaja 2016-10-15 11:01
bardzo chetnie ci pożyczę , apropo instalacji takowa kosztuje z montarzem 20 tyś
2
hubs 2016-10-15 11:03
@know każdemu to rzadko kiedy uda się dogodzić, wiadomo jak jest... ale ogólnie rzecz biorąc raczej nie narzeka się tu mocno na atmosferę czy relacje miedzy pracownikami
kaja 2016-10-15 11:03
sens ma ale nie w naszym kraju i nie za takie pieniądze
koko 2016-11-23 19:40
a ktoś się może wypowiedzieć o stanowisku audytora energetycznego? Bo wszyscy o handlowcach mówią?
1
Facet z konkurencji 2017-01-17 10:06
Poczytaj jak działa instalacja fotowoltaiczna, a będziesz wiedział czemu warto zainwestować w te urządzenia.
tom 2017-02-22 10:50
super współpracuje mi się z Ł.O. w tym tygodniu mamy wreszcie wyjazd integracyjny. polecam:)
7
Kasia 2017-02-22 19:47
o dzial wsparcia sprzedazy nie ma co sie martwic nie robimy typowej obdzwonki jak w call center tylko dzwonimy do zainteresowanych juz klientow i umawiamy ich na spotkania z naszymi agentami Praca milsza niz normalnie na sluchawce i Bartek jest super szefem :)
6
Artur 2017-02-24 00:28
no nie zawsze jest idealnie, jak w każdej firmie, ale ogółem oceniam na dobrą czwórkę :)
4
Krysia 2017-02-27 13:54
genialny wyjazd integracyjny do 4 gwiazdkowego hotelu, jeszcze lepszy niż ostatni w Zakopanem! :)
4
Kuba 2017-02-28 13:52
wyjazd integracyjny był super, prosze o jak najczestsza powtorke !
3
Marek 2017-02-28 22:17
no, wyjazd integracyjny i szkolenie Dominika super
2
Kuba 2017-03-01 13:36
byłem na rozmowie na doradcę, atmosfera super, zobaczymy jak z wynikiem
4
Adam 2017-03-04 15:02
pracuje jako doradca od roku , nie mam zadnych zastrzen , firma dba o pracownikow, mam sluzbowe auto, zwracane za kazdy wyjazd , pensja wplywa na czas , a dwa razy na rok jedziemy na integracje do fajnego hotelu
4
Wachmistrz 2017-03-06 20:40
Pracowalem w firmie 2 lata w dziale handlowym i jedno powiem rekrutantom: chcecie sie nauczyc sprzedawac od najlepszego trenera ,ktory w praktyce zjadl zeby na fotowoltaice jako handlowiec i na prawde duzo zarabiac ? Jak tak to nie czytajcie tych farmazonow powyzej tylko skladajcie cv. Mnie tam juz nie ma ale caly czas bardzo milo wspominam ten okres. I dla troli : nie odszedlem bo bylo mi zle a dlatego ze sytuacja rodzinna mnie do tego zmusila.
3
wizjer 2017-03-07 14:37
firma bez zarzutow :) w doradcach owszem jest duzy przemial, lecz było tak w każdej firmie w kturej pracowale m - jak ktos nie umie sprzedawac to firma sama to weryfikuje. W CE jestem juz ponad rok i jest coraz lepiej, firma robi kampanie reklamowe i sprzedaje sie na prawde latwo
3
Maciek 2017-03-09 19:56
23 panele na dachu Plus montaż jako to jest koszt inwestycji. Zaproponowano mi to w CE bardzo fajne warunki Ale na 15 lat z możliwością spłaty wcześniej. Ale co z abonamentem w elektrowni i energia której mi prawdopodobnie zabraknie. Pozdrwowm
Aneta 2017-03-20 13:48
@wizjer rozumiem, że jesteś zadowolony z pracy w Columbus Energy. A co więcej możesz powiedzieć o warunkach zatrudnienia i oferowanych benefitach?
natka 2017-04-01 10:54
czy pracuję się tam w soboty?
natka 2017-04-01 11:02
pracuje się w weekendy??
zahior 2017-04-04 10:31
ja w sobote pojechalem raz w zyiu jak mi klient zadzwonil ze chce umowe. czego sie nie zrobi dla prowizji .
Aneta 2017-04-24 12:43
@Happy rozumiem, że w firmie ciężko dostać umowę o pracę. Pracę na jakim stanowisku masz na myśli? Piszesz, że w firmie panuje duża rotacja. Co przez to rozumiesz? Ile osób postanowiło odejść z pracy w ostatnim czasie?
L. 2017-04-25 20:21
malo ktora firma daje UoP na start, szczegolnie taka, ktora jest na dorobku;) Ja pracuje w Columbusie dwa lata, mam umowe o prace, a Ty cos czuje, ze odbilas sie po miesiacu od dzialu sprzedazy i dlatego narzekasz;)
5
Aneta 2017-04-26 10:07
@L. rozumiem, że Ty masz inne odczucia na temat pracy w Columbus Energy. Chętnie usłyszymy więcej o Twoich doświadczeniach z pracy w firmie. Jeśli możesz to podaj również to jakie stanowisko zajmujesz. Warunki pracy mogą się w ramach jednej firmy znaczenie różnić w zależności od zakresu obowiązków, czy też działu w jakim się pracuje.
Pracownik 2017-04-26 14:45
Ostatnio odeszło parę dziewczyn z działu który umawia spotkania bo podobno nie podoboało im sie że wprowadzili nowy system do dzwonienia.Pewnie teraz bedzie widać kto dzwoni a kto nic nie robi i to dlatego. Ja tam pracuje i nie rozumiem tego narzekania.
5
Aneta 2017-04-26 14:58
@Pracownik a możesz powiedzieć coś więcej o tym jak działa dział, o którym wspominasz? Rozumiem, że Tobie odpowiada praca w nim?
Pracownik 2017-04-26 15:59
W tamtym dziale umawiają spotkania handlowcom i wpisują im do kalendarzy. Moja koleżanka pracuje tam już ponad rok i sobie chwali. Podobno te osoby co odeszły poszły do jakiegoś call center, ale nie chciały powiedzieć gdzie. Ja pracuje przy robieniu audytów i też jestem zadowolony.
6
L. 2017-04-26 17:48
pracuje w dziale technicznym, tutaj mamy coraz wiecej osob, nie zwolnien czy odejsc. Nie wiem czego mozna oczekiwac po sluchawce czy pracy jako sprzedawca - chyba nie wypłat po kilkanaście tysięcy na umowie o pracę i kart fitness?
3
Moja opinia 2017-05-04 16:28
@Jonatan
podaj te porządne firmy, które szczycą się tylko porządnymi, dobrymi opiniami i w dodatku które nie płacą gowork za usuwanie tych złych/negatywnych opinii.

Chętnie się zapoznamy z lekturą....
2
Schabowy 2017-05-04 19:19
One czuly sie jak swiete krowy. A odejsciem z pracy z powodu kontroli(nagrywania) ich rozmow pokazuje tylko ze bie pracowaly zetelnie. Uwazam ze ih odejscie pomoze podniesc wyniki sprzedazowe przez umawianie konkretnych spotkan a ni3 jak to bywalo za czasow tych pan ka sztuke i jeszcze pretensje do handlowca jakim prawem zaznacza reklamacje kontaktu.
4
Asystent 2017-05-09 16:10
Na czym polega praca asystenta d/s przetargu?
ktoś, coś??
Kuba 2017-05-09 21:52
dokumenty, research, kontakt z urzędami miasta - prosta sprawa dużo szukania :)
Asystent 2017-05-09 22:42
Dzięki ;)
bo zastanawialem sie wlasnie nad ogloszeniem, ktore wrzucili ;)
Aneta 2017-05-16 10:14
@zawiedziona rozumiem, że Twoja praca polega na umawianiu spotkań dla sprzedawców. Rozumiem, że przełożeni w Twoim odczuciu przykładają większą wagę do ilości, niż jakości umówionych spotkań. Mogłabyś powiedzieć coś więcej o pracy w Twoim dziale?
DE 2017-05-16 11:15
Takie bełkoty tu pleciecie: jak wyglada od wewnątrz?
wystarczy obejrzeć film
https://youtu.be/w10_jp2jhYk
1
Smerfetka 2017-05-20 13:37
Przed rozmowa naczytalam sie opinii na tym forum i poszlam troche zrezygnowana. Po rozmowie musze powiedziec,ze podobalo mi sie tam. Bardzo mili ludzie w HR i manager, ktory prowadzil rozmowe .Przerobilam tu wiele firm i wiem ,kiedy ludzie sa obludni i wrecz wredni, udaja milych a za placami wbijaja szpile.W Columbus ludzie sa zupelnie inni, odnosza sie do aplikantow z szacunkiem.Na razie tylko tyle moge powiedziec porownujac ich z innymi firmami.Co do warunkow pracy - zobaczymy. Pracowac trzeba- nikt nie bedzie placil za pogaduchy i bujanie sie na krzesle.Umowy? Wszedzie sa teraz umowy zlecenia, 42 % Polakow na takich pracuje. Tym,ktorzy maja UoP - pracują na panstwowych posadach czy w duzych korpo- gratulowac:)
3
Aneta 2017-05-22 09:46
@Smerfetka mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat tego jak wygląda rozmowa rekrutacyjna do Columbus Energy? Czego mogą spodziewać się kandydaci?
nowyyy 2017-05-26 16:56
Pracuję od kilku tygodni - w porównaniu do mojej poprzednej pracy to w Columbusie jest dużo lepiej. Ludzie sie uśmiechają, szef to bardzo miły człowiek! Będę się starać żeby zostać tu na dłużej.
3
Smerfetka 2017-05-26 20:27
Rozmowy przebiegają róznie na rozne stanowiska.Jedni mają tylko z HR a inni np z kierownikiem działu. Pytania przerózne- warto przygotowac sie w temacie firmy,produktu itp.Jesli ktos wybiera sie na rozmowe,nie wiedząc gdzie tak naprawde idzie to raczej kiepsko:)
2
smooki 2017-06-01 10:09
radzę się dobrze przygotować na drugi etap bo trener sprzedaży sprawdza na co kogo stać
1
mysza 2017-06-06 16:48
Na rozmowie standardowo-pytania o doświadczenie i kilka psychologicznych trudniejszych. Wszystko do przejścia tylko nie ma się co stresować bo ludzie mili i kulturalni. Zobaczymy jaka będzie odpowiedź.
2
mglisty 2017-08-20 17:40
No cóż, byłem, pracowałem i napiszę zupełnie obiektywnie o tym.

Produkt na czasie, dobrze się rozmawia z ludźmi, atmosfera całkiem w porządku, chociaż widać presje prezesa, który ma aspiracje mieć dużą, prężną firmę, (usunięte przez administratora) W związku z tym kręci się to wokół 20 handlowców i ciągłego poszukiwania nowych, bo rotacja jest duża.
Bida jeżeli chodzi o samochody, bo tu jest dramat. Auta stare i ciągne się psują.
Firma też sprawia wrażenie firmy na dorobku, jak się popatrzy na warunki w jakich ludzie pracują, to jeszcze trochę brakuje do normalnych standardów.
Mimo to dobry handlowiec może wyciągać dobre pieniądze miesiąc w miesiąc dwu, a nawet trzykrotną średnią krajową.
Ogromnym minusem jest czas pracy handlowca, bo to najczęściej popołudnia, wtedy da się umówić spotkanie z klientem. Bywa jednak tak, że klient umawia się o 20.00 i masz do niego dojechać 100 km. Jednym słowem życia rodzinnego brak.

Ogólnie będę bardzo pozytywnie wspominał firmę.
4
Aneta 2017-09-06 12:10
@mglisty jeżeli chodzi o umawianie spotkań to z tego, co mi się wydaje to jest standard tej pracy. Piszesz, ze będziesz wspominał pozytywnie firmę Columbus Energy, to czemu w ogóle z niej odszedłeś? Czy poleciłbyś kolegom z wątku pracę tam? Co byś uznał za mocną stronę pracy w Columbus Energy?
Adam 2017-09-06 15:17
droga Anetko , na moje oko wygląda to tak ,że koledze podziękował Columbus a nie kolega Columbusowi . mocne strony to: -umawiane spotkania -fajna atmosfera -można na prawdę dużo zarobić minusy -praca wieczorami -często jakość umawianych spotkań
1
Ja. 2017-09-07 22:36
I znowu wszystkiemu winien DWS,
janek z czterech pancernych 2017-09-09 11:23
bo na każdym stanowisku trzeba myśleć o tym co się robi ,jak się robi i ,że Twoja praca to kontynuowanie pracy handlowca. (usunięte przez administratora)
peter 2017-09-12 19:13
Czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć przybliżoną kwotę, jaką asystenci doradców zarabiają ?
Aneta 2017-09-21 11:41
@peter ciężka sprawa jeżeli chodzi o zarobki, bo to zależy od wielu czynników. Najlepiej zapytać na rozmowie rekrutacyjnej. A może już zdecydowałeś się na aplikację do firmy Columbus Energy S.A.? Jeśli tak, to co możesz powiedzieć o procesie rekrutacji? Na co należy się przygotować przed rozmową kwalifikacyjną? Takie dodatkowe informacje będą bardzo pomocne. @Adam dzięki za odpowiedź.
Zostaw swoją opinię o Columbus Energy S.A. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Columbus Energy S.A.