logo HOTEL & SPA

HOTEL & SPA "Trzy Wyspy"

Świnoujście

Opinie o HOTEL & SPA "Trzy Wyspy"

ość 2015-03-20 09:31
Hotel prowadzi sztuczną rekrutację na wszystkie stanowiska. Trwa to już kilka miesięcy. A otwarcie ciągle im się opóźnia. Z dużej chmury mały deszcz.
worker 2015-10-12 18:23
Hotel jest otwarty rekrutacja była przeprowadzona dobrze, pracuje dużo ludzi lecz od otwarcia dyrektor zminił się dwukrotnie i nie dotżymalii obietnic danych na rozmowie kwalifikacyjnej. Wypłata co miesiąc jest na koncie lecz trochę za mala jak na wymagania jakie sobie pracodawca stwia.
Gość 2015-11-08 21:17
A jak z zarobkami??? Ile zarabia np. Kucharz na kuchni??? Bo w żadnym ogłoszeniu nie podają zarobków.
1
Gość 2015-11-25 18:04
Nie chodzi mi o konkretną płacę ale np o jakiś zakres tylko nie wygórowany??? Np. zarobi się od 1500-2000 PLN jako Kucharz??? A może więcej??? W innych ogłoszeniach podają płacę tylko w tej firmie nie.
Gość 2016-01-07 18:37
To ile w końcu taki kucharz może zarobić w tej firmie???
Gość 2016-01-08 21:25
Dziękuję bardzo za odpowiedź.
1
niezadowolona 2016-05-02 18:07
Ja nie polecam pracy w SPA, po pierwsze są braki w zaopatrzeniu, często zdarza się, ze brak podstawowych jednorazówek do pracy. Menadżer SPA nie radzi sobie z zadaniami, nie lubi jak się informuje o nieprawidłowościach. Natomiast bardzo lubi plotki i donoszenie. Nierówne traktowanie pracowników na tych samych stanowiskach, tego kogo uważa menadżer za "przyjaciela" ten ma lepiej nawet jeśli nie wykonuje rzetelnej pracy. Prace można stracić na rzecz kolegi albo rodziny pracowników na wyższych stanowiskach. Premie nie są zachęcające. Rzeczywistość pracy inna niż ta obiecywana, przede wszystkim dlatego, ze wykonuje się zdania dodatkowe często -gęsto za przyjaciół menadżera albo rodziny, bo tym się nie chce czegoś umyć, posprzątać lub pomoc. Zostawianie nowych pracowników bez wprowadzania w prace, często na recepcji, na której nierzadko się siedzi, bo hotel nie może utrzymać recepcjonistek, które pracownicy z dłuższym stażem pracy traktują bardzo źle. Dodatkowo, jeśli ma się pecha i dostaje się klientów rozliczanych na "zero"( za darmo- znajomi właścicieli etc) nie dostaje się premii za swoja prace. Takich klientów jest bardzo dużo, często zapisywani są na pracowników nowych, co skutkuje właściwie brakiem premii.
22
olga 2016-05-20 12:42
Jakiś czas temu wrzucili ogłoszenie, że szukają recepcjonisty i podali kwotę 2700 zł brutto.
1
Poławiacz_Rozwielitek 2016-05-22 17:50
Ta opinia brzmi tak, jakby pisała ją osoba pracująca ww. hotelu.
4
Marek 2016-06-22 18:11
Witam. Możesz mi dokładniej opowiedzieć o tej pracy w SPA. Dostałem ofertę pracy w tym SPA. Napisz mi na emaila: goluby.pigeon@gmail.com
Łowca_rozwielitek 2016-08-16 21:19
Raczej źle aię dzieje! Duzo ludzi odchodzi ze SPA, bodajże juz 10 osób odeszło.
2
kamila 2016-08-16 21:26
a czy ktos z was aplikowal wogole juz do nich an stanwsoiko recepcjonistki? niby piszecie ze za wesoło tam nie jest,ale ja nie ma pracy i z chcecia bym nawet tam poszla, jest zlecenie?
anonim 2016-12-10 17:45
Najbardziej oburzające jest to , ze hotel wydaje pieniadze na bzdury! Tj integracyjne imprezy. Pseudo integracyjne bo to jedna wielka schadzka dla ...a potem decyduje wydac kolejne pieniądze na następną integrację! Tym razem z żonami w hotelu. Ciekawe dlaczego zony nie byly proszone na pierwsza a na druga juz są! W odległych zakątkach Świnoujścia.....bawili sie Panowie w towarzystwie ukrainek szukających dorobku a jednocześnie tanich sil roboczych. Tak hotel wydaje pieniądze....szkoda ze na podwyżki nie ma! Żal ! Kto to wymyśla? Nigdy nie chciałbym tam pracować i nie życzyłbym sobie by moja zona pracowala w takim burdelu!
1
wtw:) 2016-12-10 17:54
Haha dokladnie pracowałem tam kiedys i niejednokrotnie koledzy mieli awantury w domu przez te imprezy. Ja wiem jak wyglądają integracje u mnie - zawsze w towarzystwie ukochanej. Nie wyobrażam sobie inaczej. Jesli dyrekcja chce integracji bez żon proponuje wypad na paintball to jest integracja zespołowa. Dobrze koleszko napisałeś takie imprezy to typowe ....
carlos 2016-12-16 15:15
jak jest z pracą w spa na stanowisku masażysty? faktycznie tak źle jak piszecie?
Anita 2017-01-23 18:57
Czy hotel ma jakie nowe oferty pracy? Słyszałem dobre rzeczy o nich a ponieważ szukam pracy dlatego jestem zainteresowana pracą na recepcji. Ile można zarobić na tym stanowisku? Czy dostaje się jakieś dodatki socjalne?. Jaka jest atmosfera w firmie?
Anonimos 2017-02-05 14:23
To zależy czy będziesz wielbić Panią Kierownik i jej zastępcę. Jeśli będziesz mieć swoje zdanie nie zgodne z ich opinia, długo tam nie wytrzymasz i nie popracujesz. Tyle w temacie
2
Anonimos 2017-02-05 14:24
To zależy czy będziesz wielbić Panią Kierownik i jej zastępcę. Jeśli będziesz mieć swoje zdanie nie zgodne z ich opinia, długo tam nie wytrzymasz i nie popracujesz. Tyle w temacie
Byłam tam 2017-02-17 07:11
Dobrą opinię? To chyba tylko kierownictwo się wypowiadało. Szczerze, to jeszcze nie słyszałam żeby ktoś narobił takiego syfu w ciągu tak krótkiego czasu. Na wszystkich działach poza pokojowymi pracują kierownicy którzy mają przerosniete ego. Kto nie chce nabawić się nerwicy radzę trzymać się z daleka.
2
Ala 2017-02-19 09:26
Pracuję tu i jestem bardzo zadowolona. Ciekawa jestem kto wypisuje te brednie, może wyleciało sie z pracy za "zasługi" a teraz oskarżanie firmy o wszystko,
Zuzanna 2017-02-28 16:26
@Ala długo już pracujesz w firmie HOTEL & SPA "Trzy Wyspy"? Mogłabyś opowiedzieć co najbardziej podoba Ci się w pracy?
Jy 2017-03-07 07:03
Jakie brednie. Mam prawo wyrazić swoje zdanie. Też pracowałam i opisałam to co się działo. Tyle w temacie
Zuzanna 2017-03-07 08:58
@Jy chętnie poznamy również Twoją opinię. Długo pracowałaś w firmie?
Marek 2017-03-17 15:08
a czy mógłby się wypowiedzieć ktoś z osób które pracowały w Spa jakie stawki tam proponują? umowa o pracę i stałe wynagrodzenie, czy jakoś rozliczają od iloś wykonanych zabiegów, jak to wygląda/
Ppp 2017-03-24 17:12
2000 netto napewno, umowa na probny a potem na czas okreslony, rok albo dwa lata? po probnym okresie sa premie, sprzedazowe oraz inne, na swieta sa zawsze jakies bony, organizowane sa konkursy pracownicze, wszedzie jest cos co komus nie pasuje, wiadomo - wszedzie dobrze gdzie nas nie ma, a z deszczu pod rynne tez mozna zawsze trafic
Zuzanna 2017-03-27 08:55
@Ppp chętnie dowiemy się więcej na temat benefitów oferowanych pracownikom. Wspomniałeś o konkursach, które są organizowane w firmie. Na czym one polegają?
Ppp 2017-05-26 16:58
Sa konkursy na swieta, na bombkę, na dynie, na pisankę.. zawsze sa 3 miejsca do wygraniA, 1sze miejsce to zazwyczaj wyjazd do innego miasta do hotelu dla 2 osób na dwie doby. Drugie miejsce to np bony. Na swieta ogolnie zawsze na jakis bon można liczyć.
Zuzanna 2017-06-01 11:08
@Ppp bardzo dziękuję za odpowiedź.
Chętnie usłyszymy również opinię innych pracowników firmy. Co lubicie w swojej pracy? Jak wygląda Wasz typowy dzień? Dodatkowe informacje będą cenne dla osób, które myślą o HOTEL & SPA Trzy Wyspy jako potencjalnym pracodawcy.
Adam 2017-06-08 14:10
Czy jeśli ktoś chciałby z innego miasta przyjechać do pracy to czy hotel posiada jakieś zakwaterowanie dla pracowników?
Anita 2017-06-20 19:23
Czy firma nie ma zupełnie nowych ofert pracy? Słyszałam sporo dobrego i chętnie bym się zatrudniła.!
Zuzanna 2017-06-21 12:04
@Anita zawsze możesz spróbować przesłać swoje CV nie czekając na pojawienie się oferty pracy. Praca na jakim stanowisku Cię interesuje? Może ktoś z obecnych pracowników firmy podpowie o tym jak wygląda ta praca na co dzień.
Anita 2017-06-25 19:53
Czy HOTEL & SPA nie ma aktualnie nowych ofert pracy?
niezadowolona 2017-07-07 00:20
Proszę pamiętać, że praca w spa różni się od pracy w salonie kosmetycznym głównie tym, że zabiegi są jedynie relaksacyjno-pielegnacyjne i wykonywane na przyjezdnych. Oznacza to, iż szansa na stałego klienta jest równa praktycznie 0% chyba, że znajdzie się ktoś z miasta, kto będzie tak was lubił i mial tyle pieniędzy, że zechce przepłacać. To z kolei oznacza, że "premie" zawsze będą nierówne i mało znaczące ( wyłączając okres letni z wiadomych racji). Tak na prawdę więc pracuje się za te 2100 netto. Nie jest to zła wyplata, w wielu miejscach płacą gorzej, jednak należy pamiętać, że pieniądze to nie wszystko jest jeszcze zdrowie psychiczne i fizyczne. Dalej, Świnoujście jest ogólnie bardzo drogim miastem do mieszkania, więc praca dla przyjezdnego może się nie opłacać, chyba że zdecyduje się na mieszkanie ze współlokatorem, albo rodzina ma mieszkanie/dom w Świnoujściu. Także w retrospekcji dla przyjezdnego może być to skórka za wyprawkę. SPA nie jest miejscem rozwojowym dla szeregowego pracownika, chyba ze ktoś bardzo chce zostać kiedyś menadżerem spa i chce nabrać praktyki, jednak w tym hotelu nie traciłabym czasu, bo kierownicy nie będą chcieli dać uczyć się od siebie, ot choćby. Choć po prawdzie nie pracują tam geniusze biznesu raczej typowi Janusze więc lepiej postarać się o stałą pracę gdzie indziej. Kolejną rzeczą jaką trzeba brać pod uwagę to język. Głównymi klientami hotelu są niemieccy emeryci, a to znaczy że niemiecki należy znać. Oczywiście hotel oferuje naukę języka, co jest na plus i Pani lektorka,z którą ja miałam przyjemność pracować była na prawdę bardzo w porządku, to jednak zajęcia odbywają się w grupach z Ukraińcami, którzy często znają tylko ukraiński i i bardzo słaby angielski na tym się kończy. Więc dużo z lekcji nie wyniesiesz, a czas w którym odbywają się zajęcia , musisz odrobić. Proste zdania czy polecenia po niemiecku wystarczają jednak na krótko. Jeśli jesteś osobą bardziej ambitną to będziesz się uczył, jak zdasz A2 /B1 z niemieckiego to najlepiej iść do Niemiec do pracy gdzie zarabiasz znacznie więcej, a mieszkasz w Świnoujściu jak panisko. Każdy musi sobie dobrze przemyśleć i zaplanować, przenieść się do Świnoujścia, po pracę, którą można szybko stracić, i później się bimbać po mieście pukając od drzwi do drzwi? Świnoujście to piękne miasto, jednak bardzo hermetyczne, tam mimo dużego zaludnienia każdy zna każdego, więc po utracie pracy może być ciężko. Wiem, bo jestem świnoujścianką. Życzę każdemu ,żeby znalazł pracę. Ja się uwolniłam z tego destrukcyjnego miejsca i jestem w szczęśliwa w nowej pracy, każdemu tego życzę! PS. co do tych bonów to proszę nie rozśmieszać mnie, Sodexo ? Aż wstyd z tym iść do sklepu, wygląda jak bony na jedzenie w czasie komunizmu, w dodatku nie wszędzie można je wykorzystać. Z tego co pamiętam ( choć to było już dawno, może coś się zmieniło jednak szczerze w to wątpię) to równowartość 100 PLN i 5,10 15% zniżki na jakieś niepotrzebne buble. Wywaliłam do kosza, bo nawet nikt tego ode mnie jako darowiznę nie chciał. POZDRAWIAM!
Z ciekawości dziś weszłam zobaczyć wątek, cieszę się, że moja opinia choć trochę jest pomocna.
2
Ewinka 2017-07-14 10:15
Czy firma nie ma aktualnie żadnej oferty pracy? Może ja nie mogę nic znaleźć , jak ktoś coś wie proszę o informacje. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Zostaw swoją opinię o HOTEL & SPA "Trzy Wyspy" - Świnoujście
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HOTEL & SPA "Trzy Wyspy"