Duijndam international

Opole

Opinie o Duijndam international

edek 2012-04-26 22:39
wlasnie mam propozycje pracy w tej firmie...dzwonily dom mnie koordynatorka to tak ladnie mowila ze maja domki mieszkalne na pary itp...jestem ciekaw czy jest tak naprawde?i czy warto jechac...prosze aby ktos mi doradzil w tej sprawie.
tarot 2012-04-26 22:43
a jak w tej firmie jest z wyplatami i czy przelewy sa co tydzien i na czas...a ttak wogole to cetle dostarczaja pracownika czy tzeba sie prosic?
iii 2012-05-03 13:04
jeżeli takie są opinie tych na ogół wszystkich firm to co polecacie może napisze ktoś szczerze
do iii 2012-05-06 23:00
wszystkie biura mają tę samą politykę, jak mają wyższą stawkę to znów mieszkanie drogie, a jak mają stawkę niższą to mieszkanie tansze i moze jeszcze jakieś rachunnki, albo płatny trnsPOrt doi z pracy. Trzeba uwazac tez na koszta, bo moze okazac sie ze mieszkanko za 40 euro okaze sie przyczepą na cegłach i bedziecie chodzic na prysznic i do toalety poł pola kempingowego a jesienia/wiosna może być juz/jeszcze strasznie zimno, najlepiej zapytac od razu jakie domki maja i czy trzeba za cos doplacac!! kazde biuro wyjdzie na swoje tak czy siak i zarobki sa te same w kazdym , bo przeciez to jedna klika, wlasciciele biur wspólpracują zeby na wzajem sobie nie odbierac pracowników...ja juz pracowalem w paru i na jedno wychodzilem zawsze! nic nie polece, bo to zalezy od wielu czynnikow i kazdemu podoba sie co innego i kazdy na co inne zwraca uwage, w tej samej firmie sa osoby zadowolone i tez tacy co ciagle narzekają głownie na forach a i tak później do tych firm wracaja wiec nie wiem po co takie farsy sa robione...nie ma chyba biura ktory ma dobre opinie, bo kto na nie wchodzi?tylko teki co ma jakies tam \'ale\', bo ktos kto pracuje to nie ma takiej POtrzeby zeby tu zagladac, ja przejrzałem wszystkie opinie o firmach w ktorych bylem i po tym co przeczytalem to bym nigdy tam nie jechał, choc z niektorymi opiniami sie zgadzam. Gdyby byla inna sytuacja w kraju to bym pieprzyl ta holandie cala, ale co nie ma wyjscia trzeba zapierniczac jak sie szkoly i znajomosci nie ma :(
ktos 2012-05-18 23:43
i co do wyplacalnosci... kazdy idiota wie ze w nl jest prawo nakladajace kary rzedu np. 50 000 euro + indywidualne odszkodowanie wiec bez sciem ze wam w biurach nie wyplacaja bo juz pracowalem w takich \\\"niewyplacalnych\\\" biurach typu np. axell, otto i wiele innych. (usunięte przez administratora) albo poprostu bezmozgie nabijaja sobie np. mandaty i wielki bunt na biuro ze jest niewyplacalne i bierze za niewidomo co.... nawet z karami do tej pory sie nie spotkalem w lacznie 6 biurach dla jakich pracowalem i to w roznych regionach na naprawde roznych stanowiskach pracy.
Sprawa jest prosta - jesli jest faktycznie jakies biuro co niby tak dziala jak debile wypisujecie to tylko pokazujecie jakimi bezmozgami jestescie bo Holandia to wbrew temu co \\\"myslicie\\\" jest panstwem prawa i tam sie dba o prawa pracownika a w razie watpliwosci zachecam bezmozgi do odwiedzenia strsony sncu bo juz dla latwiejszego kumania zrobili wersje po polsku z uwagi na to ze tu malo kto zna 5 slow po angielsku czy juz tym bardziej holendersku. Good luck nieudacznicy.
OBCY 2012-06-04 16:17
Nie wiem jak w tym roku ale w poprzednim za 40h tygodniowo każde biuro pracy musiało wypłacić pracownikowi pow.23 roku życia ~219 euro netto (minimum gwarantowane przepisami) - nawet holenderski komornik nie może zabrać nic ponad tą sumę.
Oczywiście są pewne możliwe odstępstwa lecz powinny być warunkowane osobną umową/pisemną zgodą pracownika.
Piszę to ponieważ jest to powodem płynności opłat za mieszkanie (a raczej łóżko - gdyż wątpię abyś dostała pokój tylko dla siebie:))
Biura pracy jako takie nie mogą zarabiać na wynajmowaniu mieszkań - sytuacja jak ta jest próbą ominięcia przepisów.
Radzę omijać biura które już na wstępie niejasno określają sytuacje jakie możemy zastać na miejscu same zaś opłaty powinny być stałe (to chyba jest logiczne) i przejrzyste.
Angela 2012-06-29 13:02
A mi się tam podobało, akurat cały czas wyrabiałam godzinki, praca fajnma :) czasem musiałam jechać do pracy na rowerze, ale jakoś da się to przeżyć, no i raz mieszkałam z syfiarzami strasznymi ;/ ale się przeniosłam i wtrafiłam na super ekipę do nowo wyremonowanego domku :D zarobki tez mi odpowiadały, stawkę wiekową mają chyba jedną z najwyższych, wiadomo nie są to kokosy, ale lepszy rydz niż nic :P
Kamil 2012-07-12 19:52
Cześć

Ja jadę teraz do Holandii w ten wtorek. Jestem optymistycznie nastawiony do tej pracy, co ma być to będzie. Ktoś też jedzie? [usunięte przez moderatora]
Keita 2012-07-13 12:26
Hej Kamil ja tez mam wyjazd we wtorek i chce jechać z chłopakiem ale po tych komentarzach zaczełam się wachać;// ciekawa jestem czy jest tam naprawde tak jak wszyscy pisza?!
Kamil 2012-07-13 15:03
Tylko tak piszą Ci którzy za wszelką ceną chcę zniechęcić innych z korzyścią dla siebie. Bo im więcej się osób zniechęci tym oni by mieli większą korzyść. Warto zaryzykować może i dla 800euro.
... 2012-07-17 17:23
Duże holenderskie agencje pracy rekrutują w Polsce masowo młodych ludzi do pracy na taśmie. Setki tysięcy Polaków pracuje 40-60 godzin tygodniowo na taśmach produkcyjnych nastawionych na najwyższe obroty. Polak potrafi. Polak nie narzeka bo nie umie. Polak nie choruje. Polak nie pójdzie nawet na przerwę na kawę. Za to nie możemy nikogo winić tylko być złym na siebie samych.

Holenderskie agencje pracy czyli nowocześni handlarze niewolników o tym wiedzą. Znają uległy charakter Polaków. Pozakładali w całej Polsce filie i ciągną busami niczym niegdyś żaglowcami nowe ładunki siły roboczej tak poszukiwanej w tym najbogatszym kraju świata. Nawet większość głosów w obronie polskich najemników w Niderlandach wypływa z tych agencji czujących zagrożenie w ich interesach.

Holenderski pracodawca wie, że gdy każe Polakowi skoczyć, to ten nie spyta się \"po co?\" tylko \"jak wysoko?\".
Ja 2012-07-23 20:44
Witam ja jade do Holandii w ten czwartek tj 26.07.2012. jako kontroler jakosci podobno. czy moze mi ktos powiedziec czy ktos dostal juz taka propozycje pracy i faktycznie byl tym kontrolerem czy to jest sciema? pozdrawiam
1
marcepan 2012-08-07 23:23
ludzie zastanówcie się, kto zadowolony będzie wypisywać jak mu dobrze było..?! tylko nieudacznicy będą tu swoje żale wylewać! Ja tam zaryzykowałem i nie narzekam. były różne sytuacje,ale ogólnie na plus
dfdgf 2012-11-08 16:35
Witam a jedzie ktoś na ważenie pomidorów? Pracował ktoś tam wcześniej na tym stanowisku/?
omg 2012-12-11 18:48
Kazdy ma to na co sobie pozwoli. [usunięte przez moderatora] A co do kasy, stawki sa niskie, ale tak jak wszedzie, nie oszukuja, wystarczy nauczyc sie liczyc i czytac solarisy [usunięte przez moderatora]
jojo 2012-12-18 20:22
a co mają firmy do jakości agencji? pracodawca to pracodawca jak nie ta agencja to inna znajdzie dla nich pracowników...więc do De lIer i tak inni przyjdą i tak więc to świadczy o pracodawcy jaki jest i jak traktuje pracowników, a nie biuro :/ ja znam dziewczyny którym się praca tam podoba. solarisów czytać nie potrafisz, nie znasz się na prawie pracy NL więc nawet nie wiesz jak co komu udowodnić, a wakacyjne to samemu sie odklada z pieniedzy z wypłaty a nie że ktoś daje ci za darmo, ja też mieszkałem już w różnych miejscach i też nie dziwie sie jak wywalaja cały narąbany domek - kolesi którzy ćpają i później sie dziwą że ktoś się wkurza i wywala wszystkich na raz za zadymy i kłotrnie, ja w duijdamie pracuje - obecnie wróciłem na święta, nplanuje wrócić na nowy sezon no i ogólne na plus. róbta co chceta z resztą wasze życie, ale tak jest że im bardziej ktoś narzeka to tam najdłuzej pracuje
rudy 5 2013-02-08 00:38
jak wyjazdy z tego biura??????????? Opłaca sie jechac ???????? vkto planuje wyjazd w lutym 2013???(usunięte przez administratora)
1
lalala 2013-02-09 11:14
rudy 5 - 2013-02-08 00:38:23

jak wyjazdy z tego biura??????????? Opłaca sie jechac ???????? vkto planuje wyjazd w lutym 2013??? (usunięte przez administratora)
Ja wypełniłam przed wczoraj formularz na ich stronie.Wczoraj do mnie zadzwonili z propozycją wyjazdu.Z tego co wiem to mają na razie oferty tylko dla kobiet.
szczur 2013-03-04 17:21
opłaca się wyjechać do Holandii w wieku 19 lat? wiem, że stawka na ten wiek to 5.54 brutto i na rękę po odliczeniu domku ubezpieczenia i podatku to jakies 3.5/h więc wolę wiedzieć :D
Magda2222 2013-03-09 12:00
To w takim razie jakie biuro możecie polecić z ręką na sercu bo właśnie do mnie zadzwonili z tego biura i podobno szukają pracy dla mnie.
zainteresowana 2013-04-17 21:02
Czy wie ktoś może coś na temat pracy w UKD? Bo zastanawiamy się z chłopakiem nad wyjazdem. Wybiera się ktoś może do nich w najbliższym czasie?
3
emka 2013-05-01 21:44
Może w takim razie podzielisz się jakie biuro załatwiło Ci pracę?:)
beata 2013-05-06 21:58
Witaj Jamnikowoo a skąd TY teraz masz tą ofertę tez dostałam oferte z ukd pozdrawiam moje gg6271412 napisz coś wiecej odwdzięcze się
takitam 2013-05-18 22:07
Ale w biurze w DenHaag pracy nie przydzielają, rejestrują tylko nowych i udzielają informacji. Później już wszystko załatwia Wateringen.
3 dni przed zjazdem to mniej niż to na co się godziłaś bo w aneksie jest 2 tygodnie ale oczywiście jeśli nie pracujesz i poinformujesz o tym później niż 2tyg to raczej kary nie powinni nakładać. Kara jest za ewidentne nie stawienie się do pracy bez poinformowania koordynatora no ale jak to wygląda w praktyce- nie wiem i nie chcę wiedzieć. Myślę, że jak zadzwonisz i spokojnie i z kulturą zapytasz o co chodzi to wszystko wyjaśnią. Niektóre biura po odejściu wypłacają ostatnią pensję razem z dodatkiem wakacyjnym i urlopowym dopiero po 8 tygodniach. Pytanie nic nie kosztuje.
Powodzenia
takitam 2013-05-20 00:36
Nie jestem pewny ale wydaje mi się, że to co napisałaś wcześniej nie oznacza że wypłacili Ci pieniądze tylko że one są do zapłaty. Jeśli chodzi o samą umowę to wiem, że tutaj czasami nie przykładają do tego zbytniej uwagi. Biorąc pod uwagę własne doświadczenia z tym i innymi biurami nie może to jakoś do mnie dotrzeć, sprawa trochę zakręcona i chyba już zbyt szczegółowa na rozmowę tutaj więc jeśli chcesz to podaj @ a może coś uda się pomóc.
takitam 2013-05-22 22:30
Wiesz, nikt nikogo do mieszkania na chacie z biura nie zmusza. Szukasz ogłoszenia i bierzesz tańsze (jeśli Ci się oczywiście takie uda znaleźć).
A jeśli chodzi o kolczyki itp to są stanowiska pracy gdzie po prostu jest to zabronione z różnych względów (choćby bezpieczeństwo: biżuteria przewodzi prąd, przy zaczepieniu łatwo o uszkodzenie ciała, względy sanitarne itp).
nefretete 2013-07-07 14:35
wiekówke sprawdz na jakies stronie w necie ja jade na papryke jutro w poniedzialek pozdrawiam (usunięte przez administratora)
1
halus123 2013-09-17 15:51
witam jade do pracy z tej agencji do pakowania i sortowania warzyw czy naprawde tak oszukują jak wszyscy piszą na forum?
2013-09-18 18:14
i temat sie skonczyl:(szkoda ze nikt nie pisze jak obecnie tam jest:((
1
jagoda 2013-09-19 21:09
ja przyjechalam na poczatku sierpnia i na razie caly czas pracuje, wyplaty wtzsze niz przez biura w ktorych wczesniej pracowalam
kami 2013-09-23 14:39
Hej wszystkim mam takie do was pytanie czy ktos w tej firmie był i czy faktycznie jest ona taka jak pisza itp dajcie mi odp
4
:) 2013-09-27 23:16
witam. czy jedzie ktos moze z firmy Duijndam do Holandii w niedziele??
Czy w ogole moglby mi ktos napisac pare slow o tej firmie i pracy>:)
5
Grześ 2013-10-15 09:35
Adres do firmy Duijndam. Kerklaan 51 2291 CE Wateringen Tam jest całe kierownictwo.
1
zancia20 2013-10-24 11:15
Witam prawdopodobnie pojade z tej firmy do pracy... w niedziele lub przyszlym tygodniu... czy może ktos obecnie tez pojedzie jakos teraz z kim mozna pogadac? (usunięte przez administratora)
śnieżynka 2013-11-21 09:19
Więcej niż pewne że jeśli ktoś wyjeżdza do pracy w sezonie zimowym to będzie czekał na pracę siedząc na domku albo będzie pracował dwa dni w tygodniu.Mimo wszystko życzę powodzenia dla tych co właśnie przyjechali do pracy i cierpliwości.
4
pela21 2013-12-15 09:11
witam wszystki .pracuje tu juz 2 lata i nie narzekam z wypłatami. prace tez mam cały czas. fakt za domek troche duzo biora ale to w kazdej firmie tak jest. Duijndam jest firma wypłacalna w porownaniu do innych firm.
śnieżynka 2013-12-17 12:38
mam kilkuletnie doświadczenie w tym biurze. Jak nie masz pracy to domek jest za darmo ale żadnego postojowego nie płacą. Ogólnie duijndam nie jest złym biurem. Głównie chodzi o sezony zimowe kiedy jest bardzo mało pracy a ściągają ludzi którzy potem siedzą na domkach i czekają na pracę albo wracają do Polski. Pozdrawiam
śnieżynka 2013-12-27 20:47
za domek biorą różnie to zależy od godzin pracy. jak masz mało godzin to masz dofinansowanie z biura. jeśli chodzi o zjazdy to zależy od ciebie ale ogólnie to możesz zjechać po 12 przepracowanych tygodniach i biuro nie zwraca za podróż. Pozdrawiam.
jaka ja 2013-12-31 09:31
gosia - widać, że jesteś "świeżynka" w tych sprawach. Żadna agencja pracy, podkreślam ŻADNA nie zagwarantuje Ci godzin pracy!! ale to nie oznacza, że ich nie będzie, musisz tylko dobrze się "wkręcić" w temat!!
jaka ja 2014-01-02 11:51
a płaciłabyś komuś za to, że siedzi i bąki zbija? ;)
w duijndam nie zapłacisz wtedy za mieszkanie
jak napisałam wcześniej, jak dobrze będziesz pracować i będzie ci zależało to po max 2-3 tyg. uzyskasz ciągłość godzin, jak nie od razu;
kasia111 2014-01-08 09:50
"Gosiu" ja pracuje przez Duijndam jakieś 3miesiące... nie jest to duży okres bycia tutaj,ale zawsze coś. Ogólnie nie narzekam na to biuro. jeśli chodzi o wybór pracy, to każde biuro samo wybiera Ci prace, tam gdzie jest miejsce i praca nie ma tak,że sama sobie wybierasz. tak jak pisała koleżanka Ci wcześniej w okresie zimowym różnie jest z pracą raz ona jest raz jej nie ma.(usunięte przez administratora)
1
Mirella 2014-01-08 16:58
postojowego to nawet już w Polsce nie płacą - za komuny obowiązywała zasada "czy się stoi czy się leży 2tysiące się należy" teraz to już nie te czasy ;-) każdy tak prawie pracuje w Holandii i jakoś żyją, a nawet mają kredyty na mieszkania, samochody i sprowadzają do kraju swoje rodziny. Głowa do góry, myśl pozytywnie to wtedy będzie wszystko dobrze ;) - pojedź, zobacz, a ewentualnie później narzekaj ;)
śnieżynka 2014-01-08 22:12
czasem jest tak ze nawet w najlepszej pracy zdarzają się jakieś przestoje np. jeden dzień wolny w tygodniu. każda firma pracuje inaczej w jednej możesz mieć i 70 godz w tygodniu ale jest tak ze jest mało pracy i te godziny się skracają. oczywiście może być tak że pracy nie ma ale biuro jest od tego żeby ją znaleźć.Niestety nie mogę ci powiedzieć jaka praca jest najpewniejsza to zależy od ciebie i twojego szefa. Pozdrawiam.
śnieżynka 2014-01-16 08:22
nie stresuj się tak. takie przestoje dwu tygodniowe zdarzają się rzadko. raczej w okresie zimowym i nie w każdej pracy tak jest. zawsze można zadzwonić do biura i grzecznie spytać o jakieś dodatkowe zajęcie lub o wypłacenie wakacyjnego(jeśli się wcześniej pracowało)bo się takie pieniążki odkładają. pozdrawiamF7FS
1
śnieżynka 2014-01-21 08:59
Okres zimowy dobiega końca. Wielu pracodawców luty-marzec potrzebuje więcej ludzi do pracy. tak więc życzę powodzenia i pozdrawiam.
janek 2014-01-24 00:28
witam, czytam te różne opinie i mam mieszane odczucia co do tej pracy. Mam pytanie do osób, które już tam pracowały/pracuja, jak jest z wynagrodzeniem dla osoby, która jest kawalerem ?
śnieynka 2014-01-24 08:50
To nie jest ważne czy jesteś kawalerem czy żonaty, na to się nie patrza. Każdy dostaje taką samą pensję. Pozdrawiam.
janek 2014-01-28 00:21
a jakie jest wynagrodzenie ? Ile miesięcznie można zarobić na rękę ?
1
magnat13 2014-01-28 15:38
Janku to zalezy gdzie pracujesz (pakownia czy szklarnia) i ile masz godzin w tyg ale mi przy 40 godzinach wychodzi ok 220-230 euro za tydzien na czysto.Pozdrawiam
jola 2014-02-02 14:18
mają teraz dużo pracy, wysłałam do nich CV ale nic o tej agencji nie wiem.
Zostaw swoją opinię o Duijndam international - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Duijndam international