Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Interesujący profil? Udostępnij!

Profil firmy: Duijndam international


Oceniono 469 razy
Otrzymuj powiadomienia
Obserwuje: 89 osób
zdjecie uzytkownika
Ania Pracowałam na VAN SPRONSEN - 2012-01-10 13:08:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)

Ludzie przeczytajcie moją opinię !
Nie dawno przyjechałam na urlop wracam za tydzień. Pracowałam w firmie VAN SPRONSEN w De Lier, do pracy na rowerku 5 minut (miałam szczęście) nie którzy mieli więcej drogi, ale można było starać się o pracę bliżej albo i mieszkanie, ale ludzie takie rzeczy trzeba załatwiać z kulturą a nie pretensjami!! Polecam załatwianie spraw z Panią Koordynatorką (usunięte przez administratora), mam też swoje minusy co do innych, ale z tą dużo rzeczy załatwiłam np. to że ściągneęła po dwóch miesiącach z Polski do mnie mojego chłopaka i odrazu dostał pracę, fakt że nie pracował ze mną ;) Mieszkałam najpierw w Naaldwijk\'u tam mieszkania nie były ciekawe, ale na wczasy nie przyjkechaliście, było to co potrzebne ciepła wosa, gaz i przde wszystkim dach nad głową. Później mieszkałam w Honselersdijk\'u tam chata aż mi szczena opadła lux ! I przede wszystkim ludzie którzy dbali! Pozdrawiam Dwie Ewcie, Anetkę Kamila i Basię i Iwonkę też ;)) Na koncu rada dla nowych : Jesli biuro nie dzwoni do ciebie po dwoch dniach zrob tak jak ja. Ja zadzwonilam i kulturalnie porozmawialam z panią ktora mnie rekrutowala w opolu, w ciagu pol godziny zadzwoni do mnie ze jutro ide do pracy tam i tam i co ???? I dalam rade nie narzekalam sprawdzalam tylko czy kasa jest zgodna i biuro mnie nie nachodzilo ani ja ich ! W dodatku sama prosilam sie o lekcje holenderskiego bo macie obowiazek ale c zasem zapominaja. Kasa jak na wiekowke 20 lat to i tak duzo bo przy pelnych godzinach 210euro i na wszystko mnie bylo stac i jeszcze do polski mialam! Polecam jak najbardziej, Szanuj prace beda szanowac Ciebie.

I nie zmyslajcie ze mialam prace po znajomosci bo przyjezdzajac nikogo nie znalam i sama bylam wystraszona.


Polecam!!!
zdjecie uzytkownika
ukd-urlopkazdegodnia - 2012-03-02 18:49:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam tez tego biura ze wzgledu na stawki wiekowe.. co to jest i kto to wymyslil nie wiem, wiem ze ukd czyli w holandii dujdam uitzengroep bierze za kazda nasza godzine okolo 20euro z czego do nas trafia okolo 5 i gdzie tu sens i logika ludzie szukajcie biur gdzie nie ma stawek wiekowych bo sie przejedziecie obiecuja ponad 7 euro do reki a na miejscu sie dowiadujesz ze ledwo 5 dostajesz. Wiecej jak 800euro na miesiac tam nie zarobicie. mam nadzieje ze pomoglem
zdjecie uzytkownika
knt - 2012-04-05 09:40:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak w Holandii masz wszędzie już stawki wiekowe
zdjecie uzytkownika
edek - 2012-04-26 22:39:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wlasnie mam propozycje pracy w tej firmie...dzwonily dom mnie koordynatorka to tak ladnie mowila ze maja domki mieszkalne na pary itp...jestem ciekaw czy jest tak naprawde?i czy warto jechac...prosze aby ktos mi doradzil w tej sprawie.
zdjecie uzytkownika
tarot - 2012-04-26 22:43:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak w tej firmie jest z wyplatami i czy przelewy sa co tydzien i na czas...a ttak wogole to cetle dostarczaja pracownika czy tzeba sie prosic?
zdjecie uzytkownika
iii - 2012-05-03 13:04:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeżeli takie są opinie tych na ogół wszystkich firm to co polecacie może napisze ktoś szczerze
zdjecie uzytkownika
do iii - 2012-05-06 23:00:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszystkie biura mają tę samą politykę, jak mają wyższą stawkę to znów mieszkanie drogie, a jak mają stawkę niższą to mieszkanie tansze i moze jeszcze jakieś rachunnki, albo płatny trnsPOrt doi z pracy. Trzeba uwazac tez na koszta, bo moze okazac sie ze mieszkanko za 40 euro okaze sie przyczepą na cegłach i bedziecie chodzic na prysznic i do toalety poł pola kempingowego a jesienia/wiosna może być juz/jeszcze strasznie zimno, najlepiej zapytac od razu jakie domki maja i czy trzeba za cos doplacac!! kazde biuro wyjdzie na swoje tak czy siak i zarobki sa te same w kazdym , bo przeciez to jedna klika, wlasciciele biur wspólpracują zeby na wzajem sobie nie odbierac pracowników...ja juz pracowalem w paru i na jedno wychodzilem zawsze! nic nie polece, bo to zalezy od wielu czynnikow i kazdemu podoba sie co innego i kazdy na co inne zwraca uwage, w tej samej firmie sa osoby zadowolone i tez tacy co ciagle narzekają głownie na forach a i tak później do tych firm wracaja wiec nie wiem po co takie farsy sa robione...nie ma chyba biura ktory ma dobre opinie, bo kto na nie wchodzi?tylko teki co ma jakies tam 'ale', bo ktos kto pracuje to nie ma takiej POtrzeby zeby tu zagladac, ja przejrzałem wszystkie opinie o firmach w ktorych bylem i po tym co przeczytalem to bym nigdy tam nie jechał, choc z niektorymi opiniami sie zgadzam. Gdyby byla inna sytuacja w kraju to bym pieprzyl ta holandie cala, ale co nie ma wyjscia trzeba zapierniczac jak sie szkoly i znajomosci nie ma :(
zdjecie uzytkownika
ktos - 2012-05-18 23:43:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i co do wyplacalnosci... kazdy idiota wie ze w nl jest prawo nakladajace kary rzedu np. 50 000 euro + indywidualne odszkodowanie wiec bez sciem ze wam w biurach nie wyplacaja bo juz pracowalem w takich \"niewyplacalnych\" biurach typu np. axell, otto i wiele innych. (usunięte przez administratora) albo poprostu bezmozgie nabijaja sobie np. mandaty i wielki bunt na biuro ze jest niewyplacalne i bierze za niewidomo co.... nawet z karami do tej pory sie nie spotkalem w lacznie 6 biurach dla jakich pracowalem i to w roznych regionach na naprawde roznych stanowiskach pracy.
Sprawa jest prosta - jesli jest faktycznie jakies biuro co niby tak dziala jak debile wypisujecie to tylko pokazujecie jakimi bezmozgami jestescie bo Holandia to wbrew temu co \"myslicie\" jest panstwem prawa i tam sie dba o prawa pracownika a w razie watpliwosci zachecam bezmozgi do odwiedzenia strsony sncu bo juz dla latwiejszego kumania zrobili wersje po polsku z uwagi na to ze tu malo kto zna 5 slow po angielsku czy juz tym bardziej holendersku. Good luck nieudacznicy.
zdjecie uzytkownika
OBCY - 2012-06-04 16:17:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem jak w tym roku ale w poprzednim za 40h tygodniowo każde biuro pracy musiało wypłacić pracownikowi pow.23 roku życia ~219 euro netto (minimum gwarantowane przepisami) - nawet holenderski komornik nie może zabrać nic ponad tą sumę.
Oczywiście są pewne możliwe odstępstwa lecz powinny być warunkowane osobną umową/pisemną zgodą pracownika.
Piszę to ponieważ jest to powodem płynności opłat za mieszkanie (a raczej łóżko - gdyż wątpię abyś dostała pokój tylko dla siebie:))
Biura pracy jako takie nie mogą zarabiać na wynajmowaniu mieszkań - sytuacja jak ta jest próbą ominięcia przepisów.
Radzę omijać biura które już na wstępie niejasno określają sytuacje jakie możemy zastać na miejscu same zaś opłaty powinny być stałe (to chyba jest logiczne) i przejrzyste.
zdjecie uzytkownika
Angela - 2012-06-29 13:02:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mi się tam podobało, akurat cały czas wyrabiałam godzinki, praca fajnma :) czasem musiałam jechać do pracy na rowerze, ale jakoś da się to przeżyć, no i raz mieszkałam z syfiarzami strasznymi ;/ ale się przeniosłam i wtrafiłam na super ekipę do nowo wyremonowanego domku :D zarobki tez mi odpowiadały, stawkę wiekową mają chyba jedną z najwyższych, wiadomo nie są to kokosy, ale lepszy rydz niż nic :P
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2012-07-12 19:52:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć

Ja jadę teraz do Holandii w ten wtorek. Jestem optymistycznie nastawiony do tej pracy, co ma być to będzie. Ktoś też jedzie? [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
Keita - 2012-07-13 12:26:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej Kamil ja tez mam wyjazd we wtorek i chce jechać z chłopakiem ale po tych komentarzach zaczełam się wachać;// ciekawa jestem czy jest tam naprawde tak jak wszyscy pisza?!
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2012-07-13 15:03:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tylko tak piszą Ci którzy za wszelką ceną chcę zniechęcić innych z korzyścią dla siebie. Bo im więcej się osób zniechęci tym oni by mieli większą korzyść. Warto zaryzykować może i dla 800euro.
zdjecie uzytkownika
... - 2012-07-17 17:23:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Duże holenderskie agencje pracy rekrutują w Polsce masowo młodych ludzi do pracy na taśmie. Setki tysięcy Polaków pracuje 40-60 godzin tygodniowo na taśmach produkcyjnych nastawionych na najwyższe obroty. Polak potrafi. Polak nie narzeka bo nie umie. Polak nie choruje. Polak nie pójdzie nawet na przerwę na kawę. Za to nie możemy nikogo winić tylko być złym na siebie samych.

Holenderskie agencje pracy czyli nowocześni handlarze niewolników o tym wiedzą. Znają uległy charakter Polaków. Pozakładali w całej Polsce filie i ciągną busami niczym niegdyś żaglowcami nowe ładunki siły roboczej tak poszukiwanej w tym najbogatszym kraju świata. Nawet większość głosów w obronie polskich najemników w Niderlandach wypływa z tych agencji czujących zagrożenie w ich interesach.

Holenderski pracodawca wie, że gdy każe Polakowi skoczyć, to ten nie spyta się "po co?" tylko "jak wysoko?".
zdjecie uzytkownika
Ja - 2012-07-23 20:44:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam ja jade do Holandii w ten czwartek tj 26.07.2012. jako kontroler jakosci podobno. czy moze mi ktos powiedziec czy ktos dostal juz taka propozycje pracy i faktycznie byl tym kontrolerem czy to jest sciema? pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
marcepan - 2012-08-07 23:23:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie zastanówcie się, kto zadowolony będzie wypisywać jak mu dobrze było..?! tylko nieudacznicy będą tu swoje żale wylewać! Ja tam zaryzykowałem i nie narzekam. były różne sytuacje,ale ogólnie na plus
zdjecie uzytkownika
dfdgf - 2012-11-08 16:35:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam a jedzie ktoś na ważenie pomidorów? Pracował ktoś tam wcześniej na tym stanowisku/?
zdjecie uzytkownika
omg - 2012-12-11 18:48:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kazdy ma to na co sobie pozwoli. [usunięte przez moderatora] A co do kasy, stawki sa niskie, ale tak jak wszedzie, nie oszukuja, wystarczy nauczyc sie liczyc i czytac solarisy [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
jojo - 2012-12-18 20:22:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co mają firmy do jakości agencji? pracodawca to pracodawca jak nie ta agencja to inna znajdzie dla nich pracowników...więc do De lIer i tak inni przyjdą i tak więc to świadczy o pracodawcy jaki jest i jak traktuje pracowników, a nie biuro :/ ja znam dziewczyny którym się praca tam podoba. solarisów czytać nie potrafisz, nie znasz się na prawie pracy NL więc nawet nie wiesz jak co komu udowodnić, a wakacyjne to samemu sie odklada z pieniedzy z wypłaty a nie że ktoś daje ci za darmo, ja też mieszkałem już w różnych miejscach i też nie dziwie sie jak wywalaja cały narąbany domek - kolesi którzy ćpają i później sie dziwą że ktoś się wkurza i wywala wszystkich na raz za zadymy i kłotrnie, ja w duijdamie pracuje - obecnie wróciłem na święta, nplanuje wrócić na nowy sezon no i ogólne na plus. róbta co chceta z resztą wasze życie, ale tak jest że im bardziej ktoś narzeka to tam najdłuzej pracuje
zdjecie uzytkownika
rudy 5 - 2013-02-08 00:38:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak wyjazdy z tego biura??????????? Opłaca sie jechac ???????? vkto planuje wyjazd w lutym 2013???(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
lalala - 2013-02-09 11:14:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rudy 5 - 2013-02-08 00:38:23

jak wyjazdy z tego biura??????????? Opłaca sie jechac ???????? vkto planuje wyjazd w lutym 2013??? (usunięte przez administratora)
Ja wypełniłam przed wczoraj formularz na ich stronie.Wczoraj do mnie zadzwonili z propozycją wyjazdu.Z tego co wiem to mają na razie oferty tylko dla kobiet.
zdjecie uzytkownika
szczur - 2013-03-04 17:21:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
opłaca się wyjechać do Holandii w wieku 19 lat? wiem, że stawka na ten wiek to 5.54 brutto i na rękę po odliczeniu domku ubezpieczenia i podatku to jakies 3.5/h więc wolę wiedzieć :D
zdjecie uzytkownika
Magda2222 - 2013-03-09 12:00:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To w takim razie jakie biuro możecie polecić z ręką na sercu bo właśnie do mnie zadzwonili z tego biura i podobno szukają pracy dla mnie.
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2013-04-17 21:02:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Czy wie ktoś może coś na temat pracy w UKD? Bo zastanawiamy się z chłopakiem nad wyjazdem. Wybiera się ktoś może do nich w najbliższym czasie?
zdjecie uzytkownika
emka - 2013-05-01 21:44:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może w takim razie podzielisz się jakie biuro załatwiło Ci pracę?:)
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Duijndam international
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x