Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Duijndam international

zdjecie uzytkownika
gośc - 2016-01-08 21:16:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bywa i tak ze osoby przyjeżadzające do Holandii muszą czekac na prace od 2 do 4 tygodni.Jeszcze gorsze jest to ze w duijdamie nigdy godziny przepracowane nie zgadzaja sie z tymi na solarisie to jest dosc powszechne .
zdjecie uzytkownika
franek - 2016-01-10 23:47:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiem o co chodzi z tymi godzinami, które się nie zgadzają. Dziwne, bo jednak to może doprowadzać do nieporozumień. Dziwne też, że wiszą tu ich oferty od października
zdjecie uzytkownika
nowil - 2016-01-13 03:00:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@franek, te oferty wisza, bo rekrutacja jest ciągła z racji charakteru pracy - pakowanie ziemniaków przez cały rok. Podobnie z sortowaniem cebulek kwiatowych w Holandii. Dopiero w sezonie będzie więcej ofert, to typowo zimowe prace, jakie zapewnia Duijndam.
zdjecie uzytkownika
Monika - 2016-01-13 20:29:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy na chwilę obecną jest aktualna praca przy pakowaniu ziemniaków? Są może jakieś inne prace w ogrodnictwie?? Bo planuje wyjechać przez to biuro.
zdjecie uzytkownika
Jaś - 2016-01-14 13:12:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Monika - 2016-01-13 20:29:42]:
Jeśli chcesz dodtakowe wakacje za granica to polecam ; ) na prace teraz nie licz. dopiero w sezonie
zdjecie uzytkownika
Monika - 2016-01-14 22:27:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli gdzieś na przełomie lutego-marca rusza sezon?
zdjecie uzytkownika
aniaaxd - 2016-01-15 12:16:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej ;) właśnie czytam wasze komentarze z nich wynika , że w tej chwili nie ma pracy, my już kontaktowaliśmy się z biurem i maja się z nami kontaktować za tydzień, czy jest możliwe , że za tydzień już będzie praca. Czy lepiej jak poczekamy do lutego??
zdjecie uzytkownika
aniaaxd - 2016-01-15 12:18:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I prosze o info jak jest pracująć w tej firmie. jak z dojazdem do pracy ? czy warunki sa dobre?
zdjecie uzytkownika
Saruniaa - 2016-01-15 13:20:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aniaaxd - 2016-01-15 12:18:16]:
jaka praca? hahaha.. Mi kazali czekać na telefon i do dnia dzisiejszego nie dostałam, a wszystko załatwione miałam..
Całe szczęscie nie pojechałam bo była moja bratowa i wróciła z płaczem bo miesiąc siedziała na pokoju bez pracy, a koszty pokoju leciały..
zdjecie uzytkownika
aniaaxd - 2016-01-15 16:00:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
więc może i lepiej , że do Ciebie nie zadzwonili. Tak byś pojechała i siedziała.. a macie jakieś namiary na sprawdzoną firmę w Holandii?
od kiedy zaczyna się sezon?
zdjecie uzytkownika
Prawdziweek - 2016-01-15 18:46:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedy starrtuje sezon w Holandii?
zdjecie uzytkownika
saruniaa - 2016-01-16 11:43:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aniaaxd - 2016-01-15 16:00:26]:
nie warto tam jechac..
sezon zaczyna się od marzec-kwiecień
jeśli do ciebie zadzwonią to wiedz, ze i tak bedziesz siedziala na pokoju i czekala na prace a panie z biura beda tylko mowily ze za dnia bedzie praca a nie bedzie
zdjecie uzytkownika
191919 - 2016-01-16 12:35:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Cześć, ile mniej więcej kosztuje wyjazd do Holandii ?
zdjecie uzytkownika
anaxdd - 2016-01-17 10:16:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak jest w sezonie pracując przez tą firmę?
zdjecie uzytkownika
antek - 2016-01-17 14:29:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A o co dokładnie pytasz @191919? Wydaje mi się, że pracownik bierze na siebie jedynie koszt transportu, a więc bus czy przelot. Niestety nie znam kosztów.
zdjecie uzytkownika
Asia - 2016-01-17 17:12:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zalezy skad jedziesz, z lubelskiego gora 320 zl, im blizej holandii tym taniej. co do reszty kosztow to zalezy ile jesz i co jesz,czy palisz, mi tak z 700 zl wynosi wszystko razem,jedzenie, zakupy,fajki karta do tel za 50 zl plus bilet.z jedzenia polecam brac w sloiki jakis bigos,sos spagetti,golabki,do tego ryze makarony, mi 15 sloikow starczylo na 2 tygodnie zycia tam :) no i jakies 100 e w potfelu warto miec :)
zdjecie uzytkownika
lilka123 - 2016-01-18 19:40:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej ;) mam do was pytanie. Kiedy zaczyna sie sezon ? Jeśli chcemy jechać jako para to bedzie dla nas praca w sezonie? bo czytam dużo komentarzy że teraz nie ma pracy, a w sezonie bedzie?
zdjecie uzytkownika
k0lczyk94 - 2016-01-19 01:29:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wybiera sie ktos teraz niedziela /poniedzialek pod Rotterdam na szklarnie? (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Perkelee - 2016-01-19 17:49:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam jest teraz? Chce wyjechac w najblizszym czasie
zdjecie uzytkownika
mirab - 2016-01-19 19:45:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Perkelee z tego co mi wiadomo to u nich jest bardzo w porządku :) W sumie to nawet szukają obecnie do Holandii pracowników szlarniowych przy pomidorach oraz fizycznych w ogrodnictwie. Wiaodmo, że nie są to lekkie roboty, ale bardzo się opłacają w tej firmie. No i pieniądze podobno na czas, więc nie trzeba się o to martwić.
zdjecie uzytkownika
Perkelee - 2016-01-19 23:19:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mirab - 2016-01-19 19:45:51]:
To super ze jest praca :) Jestem juz po rozmowie z biurem. Do Holandii do pracy fizycznej nie jade pierwszy raz wiec to ze trzeba pracować mnie nie zdziwi ale jeśli biuro jest w porządku to świetnie :)
zdjecie uzytkownika
monia - 2016-01-20 12:15:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej. jakie są warunki mieszkaniowe na domkach?
zdjecie uzytkownika
Lucas - 2016-01-21 18:51:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jaka praca jest teraz przez duijndam?Sortownie,szklarnie,pakownie?Normalne jest,ze dopoki na szklarniach sie nie zaczna zbiory czyli sezon to co macie sortowac czy pakowac?Ludzie pomyślcie troche i nie wierzcie w to co wam w biurze czy przez telefon wciskaja!Teraz to praca max 2-3 dni w tyg.Ci co juz tam dlugo pracuja maja prace,a nowi po kilka dni zeby na domek zarobic i 20eur/tyg na przezycie.Jak ktos chce jechac i posiedziec na domku oczekujac na tel z biura ze na 2 dni maja isc do pracy to serdecznie polecam.

Ps.To ze jak macie mniej godzin w tygodniu to wam mniej za domek potraca to sie mija z prawda.Mi za 32godz potracili 85eur,a za 45godz 88eur czyli max.Faktycznie sporo mniej zainkasowali :D
zdjecie uzytkownika
pracownik-duijndam - 2016-01-21 19:03:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mirab - 2016-01-19 19:45:51]:
Tylko,ze stawki maja nie z tych sektorow w jakich sie pracuje np.pracujac w logistyce masz stawke produkcyjna i nigdy nie dostaniesz podwyzki chyba ze nie bedziesz brac urlopu bo po powrocie wracasz do stawki startowej.
zdjecie uzytkownika
ks, - 2016-01-21 20:06:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracownik, a czy to wszystkich pracowników obowiązuje ? Jak dla mnie to jest bardzo niepoważne traktowanie pracownika. A ja się zastanawiałem czy z nimi wyjechać do Holandii bo oferta na stronie bajeczna.
zdjecie uzytkownika
Piotrek - 2016-01-22 18:45:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, czy ta agencja pomaga w wyrobieniu numeru SOFI ?
zdjecie uzytkownika
monia - 2016-01-22 19:05:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak , pomnagaja jak juz jesteś na miejscu.
zdjecie uzytkownika
varys - 2016-01-23 21:16:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ks. w ogłoszeniu przecież jest napisane że oferują stawki zgodne z holenderskim CAO więc pewnie wysokie. Ja aplikowałem stanowisko pracownika szklarniowego przy pomidorach bo u rodziny na wsi dużo pomagałem i doświadczenie mam
zdjecie uzytkownika
laska - 2016-01-25 16:49:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyjechał ktoś teraz do pracy? i jak tam jest? opowiedzcie cos...
zdjecie uzytkownika
Daviid - 2016-01-26 11:02:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Cześć. Jedzie ktoś z Gdańska w Niedziele do Wateringen?
zdjecie uzytkownika
monisiaczeq - 2016-01-26 13:27:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gośc - 2016-01-08 21:16:23]:
Może i nie zgadzają się godziny ale tego się pilnuje! W każdym biurze tak może być nie tylko w duijndamie.. Ja pracowałam przez to biuro w 2014 roku i byłam zadowolona ale WALCZYŁAM O SWOJE i nie pozwoliłam wodzić się za nos jak inni - źle na tym nie wyszłam, bo miałam i godziny i normalne wypłaty.
Co do niezgodności godz to w duijndamie godziny (bodajże powyżej 38-40) odkładają się na "później" gdyby w jakimś tygodniu było ich mniej to pieniądze są wypłacane, to też kwestia dogadania ;)
POWTARZAM, WALCZCIE O SWOJE NIE BÓJCIE SIĘ! Jeśli będziecie siedzieć cicho i wszystko akceptować nawet niezgodności w solarisach to będziecie dostawać po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] taka prawda ;)
zdjecie uzytkownika
fanny - 2016-01-27 11:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TAk tak walczcie o swoje, wiadomo nie wolno sie robic w bambuko bo oni takich szukają.
zdjecie uzytkownika
margaret - 2016-01-27 20:41:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Daviid - 2016-01-26 11:02:51]:
jade ale z dolnośląskiego...
zdjecie uzytkownika
Daviid - 2016-01-27 21:22:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [margaret - 2016-01-27 20:41:56]:
pracowałaś już przez tą agencje może? wiesz coś więcej na temat zakwaterowania? czy cokolwiek?
zdjecie uzytkownika
margaret - 2016-01-28 11:12:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Daviid - 2016-01-27 21:22:36]:
powiem Ci ze slyszalam wiele dobrych opinii, poza tym selekcja jest dość prowadzona z tego co widze - rozmowa osobiscie lub skype.. pozatym fajne warunki - domki. Pierwszy raz jadę do nich, mam nadzieje ze wszystko ok. " Pani planingowa " powiedziala ze pracy będzię trochę. Się okaże..
zdjecie uzytkownika
Daviid - 2016-01-28 11:47:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [margaret - 2016-01-28 11:12:21]:
okey . rozumiem,a jaka prace ci daja? na magazynie?
wiesz moze czy jest tam wi fi?
zdjecie uzytkownika
Daviid - 2016-01-28 11:53:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Daviid - 2016-01-28 11:47:49]:
a i na jaki czas daja ci umowe?
mowili cos dokladniej od kiedy do kiedy?
zdjecie uzytkownika
izka - 2016-01-28 17:29:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
są osoby do których po rekrutacji nie zadzwonili? wiecie dlaczego?
zdjecie uzytkownika
margaret - 2016-01-28 18:36:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Daviid - 2016-01-28 11:53:12]:
Pytali czy mogę na dłużej jechać tzn nawet 2 lata ( bo tak trwa faza A) wiec jesli sie każdy z nas sprawdzi i bedzie pracowal OKEJ to mysle ze nie bedzie jakiegos problemu , nie ma sie co nakręcac niepotrzebnie. A Ty na co jedziesz ? W niedziele wyjezdzasz ?
zdjecie uzytkownika
Daviid - 2016-01-28 18:53:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [margaret - 2016-01-28 18:36:05]:
na magazyn,pakowanie owocow i warzyw . tak w niedziele z Gdanska o 16.
zdjecie uzytkownika
margaret - 2016-01-28 18:54:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Daviid - 2016-01-28 18:53:08]:
jedziesz do biura do wateringen ? byles juz za granicą ? ;) Ja jadę do pracy przy kwiatach.
zdjecie uzytkownika
Bartek - 2016-01-29 09:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, ja też jadę w niedzielę do kwiatów. Pozdrawiam emigrantów.
zdjecie uzytkownika
n - 2016-01-30 16:28:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tez jade w niedziele niby na kwiaty z dolnoslaskiego. Wyjezdzalam juz przez to biuro i krzywdy mi nie zrobili:)
zdjecie uzytkownika
Kamil111 - 2016-01-31 14:49:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć, czy ta agencja wymaga znajomości języka angielskiego ?
zdjecie uzytkownika
kejti - 2016-02-01 10:10:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, takie pytanie czy wszyscy którzy wyjezdzaja z tej agencji dobrze znaja jezyk angielski ? Ja znam podstawy moj mąz wcale i ciągle brak ofert.. Firma chyba dobra skoro tak ciezko przez nią wyjechac
zdjecie uzytkownika
andzia - 2016-02-01 15:10:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć, chciałam się zapytać jak jest z Internetem na domkach?
zdjecie uzytkownika
Oliwia - 2016-02-01 16:45:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej. Ja również mam zamiar wyjechać z chłopakiem jakoś na początku marca. Jaka tam jest praca, przy czym? Ja pracowałam 1,5 roku temu przy cebulkach w wakacje ale przez Mondial tam też opinie są różne, ale mi było w porządku, zależy wszystko od wymagań.
zdjecie uzytkownika
Kokos - 2016-02-07 20:37:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli ktoś będzie chciał dowiedzieć się prawdy o tej firmie proszę pisać na maila: (usunięte przez administratora) Odpowiem na wszystkie nurtujące Was pytania. Zachęcam.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa przebiegała miło, sprawdzają znajomośc języka angielskiego, trzeba opowiedziec coś o sobie w języku angielskim, później Pani zadaje pytania. Rozmowa dotyczyła podanego przeze mnie stanowiska pracy, podpisałam wstępne dokumenty. Niestety później okazało się to wszystko kłamstwem i nie było mowy o pracy na stanowisku administracyjnym.
Pytania: Nie było żadnych trudnych/dziwnych pytań.
zdjecie uzytkownika
Robercik - 2016-02-07 23:30:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
UWAGA UWAGA UWAGA! Komunikat skierowany do wszystkich co mają chęć pojechać do pracy na wakacje!!! Opiszę kilka słów prawdy o firmie Duijndam oraz pracy przy pąkach lili. Jeśli masz zamiar pojechać proszę przeczytaj mój komentarz, który jest cały czas usuwany jak i inne. Opinie tutaj nie są obiektywne, daję Wam szansę na zapoznanie się ze szwindlem, który ma tutaj miejsce. W ubiegłym roku pojechaliśmy z ekipą do pracy przy pąkach lili. Cała rozmowa kwalifikacyjna trwała 5 minut na skype. Potem wysłanie dokumentów i właściwie wszystko załatwione. Ominę kwestię przygotowań do wyjazdu, na które poświęciliśmy bardzo dużo pieniędzy tj. zakup jedzenia na cały miesiąc, przejazd w 2 strony. Na 1 osobę jest to koszt ponad 1000 złotych! Po przyjeździe na miejsce zostaliśmy zakwaterowani w domkach. Pracę mieliśmy zacząć parę dni później po załatwieniu wszystkich formalności. I tym sposobem straciliśmy tydzień na czekanie aż wszystko załatwimy. Czas oczywiście zmarnowany. Wydaliśmy tylko własne pieniądze i traciliśmy jedzenie. Teraz parę słów o pracy. Pobudka o 4, o 5 zbiórka i wyjazd, dojazd godzinę (oczywiście niepłatny) o 6 początek pracy. Potem 2 godziny strasznie ciężkiej pracy, 15 minut przerwy i znowu praca i tak cały czas do godziny około 14. Rzadko kiedy pracowaliśmy więcej niż 7 godzin dziennie, mimo, że firma Duijndam, pan szef FRED, pani KAROLINA oraz "kierownicy pola" zarzekali się, że zależy im, żeby jak najwięcej pracować i starają się, żeby nawet wychodziło 50 h tygodniowo. Pomyśleliśmy sobie, że zajebiście, że uda się zarobić. A jak było? Praca maksymalnie 37 h podczas całego naszego pobytu. Kolejnym oszustwem było to, że praca miała trwać 6 tygodni, a trwała zaledwie 3,5!!!!! Po tym czasie zwolnili 90 % osób, które przyjechały, wydały własne środki, żeby tylko coś zarobić. Powiedzieli, że obrobiliśmy wszystkie pola i nie ma już pracy. I tak ludzie musieli wracać z zarobkiem tysiąca złotych po miesiącu morderczej pracy. Żałosne? Poczekajcie aż opiszę Wam resztę. Po 1. oddział Duijndam w Polsce nie poinformował nas o obowiązku zabrania jakichkolwiek ubrań przeciwdeszczowych, więc uznaliśmy, że nie są one wymaganie i pracować w deszczu nie będziemy. Okazało się inaczej. Podczas deszczu, a raczej ogromnej burzy, który zaskoczyła nas w polu byliśmy zmuszeni pracować w deszczu bez ciuchów przeciwdeszczowych! I tak przez całe 8 godzin pracowaliśmy, zmarznięci, ludzie się trzęśli, drętwiały wszystkim kończyny, no ale szef patrzył i straszył, że jak nie przyspieszymy to wszyscy jadą do domu. I tam po powrocie do domu połowa ludzi chora, po czym szef robi zebranie, że to co było to masakra i że zaraz wszystkich pozwalnia, no i na koniec jeszcze powiedział nam komunikat, że nikomu nie zapłaci za ten dzień i mamy następnego dnia dzień wolnego (czyli kolejny dzień bez zarobku). Takie jaja tam się działy, że szkoda gadać. Ludzie uciekali z tej pracy widząc jakie tam warunki pasują. Jeden chłopak z dziewczyną uciekli po 2 dniach po tym jak się okazało, że Duijndam nie zapłaci nam za ten dzień i jeszcze dają nam wolne. Za co ja się pytam? Narazili wszystkich na utratę zdrowia! Rozkazali wszystkim zakupić ubrania przeciwdeszczowe i kalosze i tutaj kolejne wydatki dodane do naszego bilansu! Duijndam przy podpisaniu umów prosi o podanie numeru buta, jak się potem dowiedzieliśmy dostają dofinansowania na buty, których nikt z pracujących ludzi tam nie widział, wszystko biorą dla siebie. Praca ogólnie jest potworna. Ludzie pracują zgięci przez parę godzin dziennie, chodząc tak z bolącym kręgosłupem. @@Pani na skype podczas rekrutacji mówiła, że lile rosną na wysokości pasa, jednak 90% były to kwiaty do połowy łydki(pracuj schylonym do tej wysokości parę godzin dziennie). Nad wszystkim czuwa szef, który opieprza wszystkich jak leci, mimo, że ludzie pracują jak stado mrówek. Straszy wszystkich, że zaraz mogą wracać do domu. Potrafił tak odesłać ludzi po 2 dniach pracy. Cały czas przyjeżdżali nowi ludzi, i jak przybywali to musiał kogoś zwalniać, więc zwykle padło na jakiś biednych, którzy dopiero zaczęli pracować. Cały czas nabijali tylko dla siebie kasę (dofinansowania itd). Jedna dziewczyna po powrocie do Polski miała takie bóle kolan, że nie mogła wytrzymać. Wydała na lekarzy więcej niż tam zarobiła. Okazało się, że ma chondromalację, wadę kolan, która uaktywniła się przez mordercze warunki, które panowały w pracy. Praca nieludzka, zalecam się zastanowić co jest ważniejsze zdrowie, czy pieniądze. Dla 80 % osób, które tam przyjechały celem było palenie marihuany, więc jeśli na tym akurat Wam zależy to śmiało, najaracie się za wszystkie czasy, tylko, że nic przy tym nie zarobicie. A no i rano o 4 trzeba wstać do pracy. Powroty z pracy około 14-15 (trzeba pamiętać, że zawsze dojeżdżaliśmy około godziny). Ludzie byli tak zmęczeni, że padali na twarz i spali tak do rana, potem znowu pobudka i tak w kółko. Do tego wiekówka, 4,5 euro na czysto przy pracy 37 godzin tygodniowo i odliczeniu opłaty za zakwaterowanie,
zdjecie uzytkownika
Robercik - 2016-02-07 23:30:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedzenie, dojazd daje praktycznie znikomy zarobek. Nie zatrudniają osób powyżej 20 roku życia. Nie wiem co jeszcze mogę napisać, praca po prostu okropna i odradzam każdemu, który patrzy na negatywne komentarze i myśli "nie może być tak źle, ludzie wymyślają i wybrzydzają" Tak samo pomyśleliśmy my prawie rok temu i teraz strasznie żałujemy, mieliśmy zmarnowane wakacje. I tu nie chodzi tyle, o „ciężką pracę”, bo pracowałem z dziewczyną chociażby na truskawkach w Niemczech, ale była to praca dobrze płatna i nikt nie kręcił, wszystko było jasne i uczciwe.Komentarz ten był już usuwany nie raz, przy kolejnych takich próbach, założę specjalną stronę wraz z ludźmi, którzy tam pracowali i opiszemy więcej faktów z tej chorej pracy. W razie jakichkolwiek wątpliwości proszę pisać, postaram się je rozwiać. Nie pozdrawiam Duijndam, Frediego, Karoliny i reszty oszustów z tej zapchlonej firmy.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Duijndam international

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert