Provident Polska S.A.

Warszawa

Opinie o Provident Polska S.A.

magda 2014-06-23 14:17:59
@kobieta to czemu odeszłaś z providenta, czy moze cie zwolnili? 3 tysiace konkurencyjna pensja, powiesz na jakim stanowisku, pewnie doradca klienta?
Koko 2014-06-25 06:37:55
Prawda jest taka ze przy swoich wadach provident jest i jak wskazuje niewypał Dorfina jeszcze bardzo długo bedzie najlepszy na rynku. Jak ktoś ma wybierać prace w tej branży to nie ma co sie zastanawiać bo inne firmy nie maja nic lepszego . Robota dla tych ktorzy chcą zasuwac ciężko ale za dobre pieniądze, socjal i opiekę medyczna . Ci co wola mieć wolne spokój i mało kasy niech siedzą w domu i marudzą . Prosty wybór.
MARUDA 2014-06-25 07:47:57
Masz racje, wszystkim zatrudnionym w providencie jest dobrze, jest im bardzo dobrze,jest im tak dobrze,że dobrze im tak ,że tak im jest. Ja jednak wybieram tą opcje ( wolne i spokój ) bo zdrowie psychiczne jest najważniejsze i żadna ich opieka medyczna czy socjal nie powstrzyma świra z którym można zakończyć tą prace. Ale wybór pracy należy do każdego z osobna- jeżeli lubicie sporty ekstremalne i jazdę bez trzymanki to spróbujcie.
KAŻDY JEST KOWALEM WŁASNEGO LOSU.
2
magda 2014-06-25 12:38:25
@maruda, a nie uwazasz ze taka praca jak opisujesz to raczej specyfika stanowiska? chyba w innych firmach nie jest łatwiej, chyba taki sam sport ekstremalny :) ja tę prace rozważam, bo mimo ze moze byc ciezko to chociaz jakos dbają o pracownika- wnioskuje to z tego co czytam na tym forum. podaj mi firme ktora oferuje lepsze warunki to chętnie rozważę, dzieki
1
MARUDA 2014-06-25 15:04:21
Też umiem czytać i wiem ,że wyczytać tu można tylko to co provident zaakceptuje,resztę wykreśla.
ttt 2014-06-25 15:33:15
Uwaga starasz się o pracę nie dawaj kserować dowodu bo oszuści z Providenta mogą
załatwić: że przyjdziesz po pracę a wezmą na ciebie kredyt.Ot taka niespodzianka!
Koko 2014-06-25 16:09:24
Maruda, Twój wybór i ja go szanuje a Ty obrażasz ludzi ktorzy maja inne zdanie niz Ty i z jakiś powodów zawierają kontrakt z firma na zasadzie : wiem ze bedzie cieżko ale coś za coś i wybierają coś . Znam wielu ktorzy wybierali spokój a potem żałowali jak po paru miesiącach nie wystarczało na rachunki i kończyło siecrozstala robota na dwa etaty i zamiesza kasę . Ot życie. Ale jak napisałeś kazdy kuje swój los, sa tez tacy co wybierają zasiłki i tez dają radę
magda 2014-06-25 18:17:04
czyli jednak uważasz ze na tle innych firm z branzy Provident zle wypada? bo juz sie pogubiłam trochę...
Gacek 2014-06-25 19:54:48
Ja też pragnął bym podziękować GO WORK za umożliwienie dokonywania obiektywnych wpisów pochwalnych dla firmy provident,bo na innych forach to nieładnie się czyta to co wypisują na temat pracy w providencie a tu zaraz się wykreśla
magda 2014-06-26 12:12:50
@gacek, przeciez są tez negatywne opinie, nie tylko pozytywne.. powiesz co Ci niepasuje w Prowidencie? może "nie wykreślą"
magda 2014-06-26 16:16:40
ale przeciez ja nie pracuje w providencie, wiec nie wiem o czym piszesz. widze tu różne opinie po prostu i dobre i złe.. twoim zdaniem nie ma opcji ze ktos naprawde chwali tę firmę i cos mu sie w niej podoba i powinny tu byc same negatywy?
pkapuś 2014-06-26 18:35:59
a ja sobie ściągnąłem cały internet i nie muszę się już martwić.
pkapuś 2014-06-27 01:46:29
Do wszystkich na całej ziemi!!!!!!!!!!!
Pozdrawienia z Zanzibaru.
wacek 2014-06-28 21:34:53
Ile kosztuje wykupienie od go work takiego złotego profilu o którym tu ktoś napisał i zaraz go wykreślili.
magda 2014-06-30 17:55:43
właśnie gdybyście napisali obiektywnie o providencie kulturalnie bez takich epitetów to pewnie by zostało, poza tym negatywne opinie wyżej zostały :)
doradca 2014-07-02 06:40:23
Wyżej zostały tylko obiektywne wpisy pochwalne, bo tylko takie mogą się tu znajdować, za zgodą firmy Provident.
studentka 2014-07-02 14:41:06
cześć, a ja chciałam się dowiedzieć dlaczego aż tyle nowych ofert pracy ruszyło we wszystkich oddziałach. rozwijacie się , czy takie sa rotacje? bo chciałam się na wakacje zaczepic i nie wiem co myśleć..
1
on 2014-07-02 17:33:15
Rotacja, rotacja i jeszcze raz rotacja....
więcej info na: szek@wp.pl
ALFA 2014-07-02 23:43:32
Teraz droga studentko teścik na inteligencje- dlaczego pracownicy rezygnują z etatów we wszystkich oddziałach- no pomyśl.
studentka 2014-07-03 16:39:31
nie wiem czemu rezygnują, najczęściej powodem jest pewnie płaca. ja akurat nie oczekuje nie wiadomo jakiej pensji bo wiem że mozna się tu dostać bez doświadczenia i to w zasadzie bardziej praca dorywcza. myslę że na tylke żeby zarobić na moje własne potrzeby to Ppovident styknie. chodzi mi o pracę przez dosłownie kilka miesięcy
obiektywna 2014-07-11 17:38:40
To ja teź Wam powiem chociaż nie wiem czy zdążycie przeczytać zanim usuną :-)
Mam ogólny staż pracy kilkanaście lat. Pracowałam i u prywaciaza i w korporacji jeszcze przed Providentem więc mam skalę porównawczą .
To co tam się wyprawia z ludźmi to przechodzi ludzkie pojęcie .
Praca minimum od 9 do 21 w terenie.
Ludzie nie mają tam życia prywatnego, matki widzą swoje dzieci tylko rano odwozac je do szkoły.
Ciągle jesteś monitorowania przez telefon czy napewno jesteś w pracy.
Świątek piątek telefony od klientów bo przeciez kierownikiem jesteś to reaguje jak twój człowiek nie dotrze na czas do klienta .
40h tygodniowo to robisz w 3 dni reszta to powinny być nadgodziny ale nikt Ci za nie nie zapłaci boP masz zadaniowy czas pracy i nikogo to nie obchodzi, że nie dasz rady być w 3 miejscach
jednocześnie.
Kompletne wyniszczenie organizmu i nerwica to wszystko czego dorobilam się w Providencie
Nie róbcie krzywdy sobie i swoim bliskim, jeśli kogoś interesują szczegóły i jeszcze ma ochotę składać tam papiery dam namiar na dobrego specjalistę :-)
2
MARUDA 2014-07-11 20:42:15
Ja zdążyłem przeczytać i powiem Ci, że teraz po odejściu możesz mieć tylko lepiej ,życie nie będzie Ci tak szybko umykać.
2
hahaha 2014-07-15 14:25:48
mobbing..sms-y nawet o 23,30..łażenie po chałupach i proszenie nieznajomych ludzi o podpisanie umowy(hucznie nazwane marketingiem)..WSTYD...co tydzień trzeba miec nowego klienta..starzy nie mogą się spłacać..ważne jest netto-musi być na plus..nie ważne jak to zrobisz..możesz zadłużyć rodzinę ,znajomych etc..tylko wybrańcy kierownika dostają zgłoszenia..dla innych nie ma..szukaj sam!
1
wlasna dzialanosc 2014-07-15 17:34:07
w ofercie widze ze nie chcecie ludzi z wlasna dzialalnoscia, ale ja tak wole - mniejszy podatek zaplace. tak pracowalam u konkurencji i zaoszczedzilam na podatku na wesele. napiszcie czy tak sie da
ESEM 2014-07-15 23:12:17
Da się, wszystko się da żeby tylko złapać jeszcze jednego do motywowania jak opisali to obiektywna i hahaha. A dla kontroli wewnętrznej będziesz od razu podejrzanym potencjalnym złodziejem i tak będziesz traktowany przez cały okres gehenny jaką przejdziesz na etacie w tej firmie.
mike 2014-07-16 08:46:01
witam. wlasnie zjezdzam z Irlandii do Polski. w ofercie pracy zarobki są tygodniowe, to podobnie jak tutaj (pomijam roznice w zarobkach choc w PL zycie tansze). napiszcie czy są przelewy czy do reki?
GARBUZ 2014-07-17 06:54:49
Od reki to Ty dostaniesz realizacje zadań do wykonania z gwarantowanym mobbingiem o którym Ci się nawet nie śniło,o pieniążkach zapomnij,bo szybciej będziesz spierniczał do Irlandii niż zdążysz o tym pomyśleć.
A jak byś wytrzymał dłużej w tej firmie, to zakończysz tą prace ze świrem jak Ja i jeszcze wyrosło Mi coś na plecach, uwierz Mi wiem co pisze.
mike 2014-07-17 13:05:20
czlowieku na wyspach tez sie dawno skonczylo, to nie to samo. wiem, ze pewnie zjade finansowo dosc mocno z tego co mam, ale chyba nie jest tak zle, ze tylko wymagaja. jak atmosfera jest ok to styknie
ja 2014-07-18 14:12:08
Koko..Ty jesteś jakiś podstawiony,czy masz aż tak sprany mózg??
Żyjesz w jakiejś fikcji!Co wpajasz ludziom,że się super zarabia??
Podejrzewam,że zasiłku można więcej dostać niż tu zarobić na czysto i w dodatku zdrowszym być...Wiem bo pracuje w tej firmie.Po odliczeniu paliwa,które tracę na codzienne jazdy i raty,bo musiałem wziąć pożyczkę(brakowało nd do celu) zostają marne grosze ! Napewno nie da się z tego wyżyć,o utrzymaniu rodziny nie ma co marzyć.
DM 2014-07-19 23:23:29
Bzdury gadasz DM nie może pracować w weekendy, chyba że dostaje polecenie pracy co jest dużą rzadkością...
pipa i krokodyl 2014-07-21 02:18:09
dziś grzybobranie i jagody, czy provident utrzymuje czystość?
bo ostatnio za dużo członków obserwowało cud na gzymsie w Lublinie
doradca 2014-07-21 13:11:37
czesc, ja sie zastanawiam nad pracą w proviencie bo pamietajcei ze zadna praca nie hańbi. Tylko mam jedno pytanie, bo mieszkam w Skoczowie, to mala miejscowosc, ani biedna ani bogata, ale ludzi nie za wiele bo kazdy mlody i stary wyjechal za chlebem gdzie indziej. pytanie mam tylko o to czy jest szansa na godny zarobek przy tak malej liczbie ludzie, bo jak widze to Wy macie problemy w wiekszych miastaych z wyrobieniem celow.
wacek 2014-07-21 22:45:44
No wciskaj propagandę pracowniku providenta,może kogoś uda Ci się wrobić w tą robotę.
abcd 2014-07-25 13:17:10
Mam pytanie bo jakis czas temu wzielam pozyczke w providencie i stracilam prace i nie dalam rady splacac rat.Pozyczka byla ubezpieczona w razie utraty pracy wiec ubezpieczyciel powinien zaplacic ta kwote a provident oddal sprawe do firmy indykacyjnej i musze splacac mimo ze nie pracuje dalej i tu moje pytanie czy to zgodne z prawem???
abcd 2014-07-25 20:08:04
Czy moglby mi ktos odpisac na pytanie. ?Z gory dziekuje
kasa 2014-07-26 20:31:15
kasa za otwarcie konta INTELIGO, 100zł za otwarcie konta z mojego polecenia, numer do polecen (usunięte przez administratora), polecam konto INTELIGO
abcd 2014-07-26 21:49:58
Halo.Prosze o odpowiedz na moje pytanie.Bo mi sie wydaje ze to raczej nie jest zgodne z prawem,ale zawsze warto przeczytac opinie kogos innego
abcd 2014-07-26 22:40:21
Po jakim czasie jest przedawnienie tego dlugu ktory zostal do splaty?? Prosze o pomoc.Bo mi sie wydaje ze jak sie bierze pozyczke w providencie i jest ubezpieczona od utraty pracy i po jakims czasie sie iuz nie da rady splacac to powinien ubezpieczyciel wrocic tzn zaplacic ta pozostala kwote
KLIENT 2014-07-27 21:30:23
OCZYWIŚCIE MOŻESZ NIE PŁACIĆ,BO JAK SIĘ PROVIDENTA OLEJE TO NIC SIĘ NIE DZIEJE.
llllll 2014-07-29 13:53:31
Pozyczka nie jest ubezpieczenia od utraty pracy tylko od nnw , choroby lub smierci. Dług nie przedawnia sie, jest odsprzedawany firmie windykacyjnej.
loto 2014-07-29 20:28:47
Nie wprowadzaj ludzi w błąd,firma windykacyjna kończy działania na listach straszących i to wszystko, aby sprawdzić wystarczy spytać każdą osobę która olała spłaty rat czy poniosła jakieś konsekwencje,a odpowiedz w każdym przypadku będzie , że nie.
llllll 2014-07-30 06:40:55
Jakim trzeba byc ignorantem zeby sadzic ze ktos ci dlug podaruje :) :) :) zakladam ze jestes bylym klientem PP SA , wiec spodziewaj sie za jakis czas moze to byc za rok za 5 czy 8 , ale pewnego dnai nadejdzie - Listowna informacja ze zamiast 1000zl , ktory myslalaes ze ci firma podaruje zaplacisz 3000zl. Wtedy bedziesz glowkowal ,skad to i co to, bo zapomnisz ze byla taka firma ktora domagala sie od ciebie pieniedzy, ale domagala sie 1000zl a nie 3000zl :) Wtedy przypomnij sobie i jak to napisales swoim znajomym moja usmiechnieta buzke :) Powodzenia :):):)
loto 2014-07-30 08:30:11
Tak- trawne są dwie sugestie,byłem klientem providenta i faktycznie było to 1000 zł. Upłynęło jakieś 12 lat i nic do tej pory nie otrzymałem, ustosunkowując się do twojej następnej sugestii w rozumieniu iż nie po 5 czy 8 a aż 12 latach jakie upłynęły to mogę się spodziewać nakazu do zapłaty jakieś 4000.
Odpowiem Ci tak; mam uśmiechniętą buzkę i śmieje Ci się w twarz bo takich bajek to sam Hans Christian Andersen by się nie powstydził.
monikatekla 2014-07-30 16:34:20
Mam 3 pozyczki w prvidencie lacznie raty tyg 190 zl.Płacę tyg po 50 zl .Czy moga ze mna zerwac umowę prosze o odpowiedz.
monikatekla 2014-07-31 11:42:33
Na poczatku splacalam regularnie od miesiaca place 50 zl na 3 pozyczki jak mam wiecej pieniedzy to dam 100 zl.Czy moga zerwac ze mna umowe?Prosze mi napisac jesli zerwa to gdzie ta sprawa idzie do komornika czy windykacji.I jak to wyglada czy moga siasc na pensje
???? 2014-07-31 12:35:52
Czy są jakieś pozytywne opinie nt pracy w Provident?????
wałek 2014-07-31 21:33:05
Jak umiesz czytać to poczytaj wcześniejsze wpisy i olej to.
wacek 2014-08-01 08:04:57
Jak by były to nie było by tyle ofert pracy w tej firmie.
DM ino 2014-08-04 09:43:49
Ubezpieczenie jest na leczenie szpitalne a nie na utrate pracy.
wacek 2014-08-04 21:35:32
ZNOWU WYKREŚLAJĄ NIEWYGODNE WPISY. ALE OBŁUDNY PORTAL
1
Zostaw swoją opinię o Provident Polska S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Provident Polska S.A.