Provident Polska S.A.

Warszawa

Opinie o Provident Polska S.A.

Gacek 2014-06-25 19:54:48
Ja też pragnął bym podziękować GO WORK za umożliwienie dokonywania obiektywnych wpisów pochwalnych dla firmy provident,bo na innych forach to nieładnie się czyta to co wypisują na temat pracy w providencie a tu zaraz się wykreśla
magda 2014-06-26 12:12:50
@gacek, przeciez są tez negatywne opinie, nie tylko pozytywne.. powiesz co Ci niepasuje w Prowidencie? może "nie wykreślą"
magda 2014-06-26 16:16:40
ale przeciez ja nie pracuje w providencie, wiec nie wiem o czym piszesz. widze tu różne opinie po prostu i dobre i złe.. twoim zdaniem nie ma opcji ze ktos naprawde chwali tę firmę i cos mu sie w niej podoba i powinny tu byc same negatywy?
pkapuś 2014-06-26 18:35:59
a ja sobie ściągnąłem cały internet i nie muszę się już martwić.
pkapuś 2014-06-27 01:46:29
Do wszystkich na całej ziemi!!!!!!!!!!!
Pozdrawienia z Zanzibaru.
wacek 2014-06-28 21:34:53
Ile kosztuje wykupienie od go work takiego złotego profilu o którym tu ktoś napisał i zaraz go wykreślili.
magda 2014-06-30 17:55:43
właśnie gdybyście napisali obiektywnie o providencie kulturalnie bez takich epitetów to pewnie by zostało, poza tym negatywne opinie wyżej zostały :)
doradca 2014-07-02 06:40:23
Wyżej zostały tylko obiektywne wpisy pochwalne, bo tylko takie mogą się tu znajdować, za zgodą firmy Provident.
studentka 2014-07-02 14:41:06
cześć, a ja chciałam się dowiedzieć dlaczego aż tyle nowych ofert pracy ruszyło we wszystkich oddziałach. rozwijacie się , czy takie sa rotacje? bo chciałam się na wakacje zaczepic i nie wiem co myśleć..
1
on 2014-07-02 17:33:15
Rotacja, rotacja i jeszcze raz rotacja....
więcej info na: szek@wp.pl
ALFA 2014-07-02 23:43:32
Teraz droga studentko teścik na inteligencje- dlaczego pracownicy rezygnują z etatów we wszystkich oddziałach- no pomyśl.
studentka 2014-07-03 16:39:31
nie wiem czemu rezygnują, najczęściej powodem jest pewnie płaca. ja akurat nie oczekuje nie wiadomo jakiej pensji bo wiem że mozna się tu dostać bez doświadczenia i to w zasadzie bardziej praca dorywcza. myslę że na tylke żeby zarobić na moje własne potrzeby to Ppovident styknie. chodzi mi o pracę przez dosłownie kilka miesięcy
MARUDA 2014-07-11 20:42:15
Ja zdążyłem przeczytać i powiem Ci, że teraz po odejściu możesz mieć tylko lepiej ,życie nie będzie Ci tak szybko umykać.
2
wlasna dzialanosc 2014-07-15 17:34:07
w ofercie widze ze nie chcecie ludzi z wlasna dzialalnoscia, ale ja tak wole - mniejszy podatek zaplace. tak pracowalam u konkurencji i zaoszczedzilam na podatku na wesele. napiszcie czy tak sie da
mike 2014-07-16 08:46:01
witam. wlasnie zjezdzam z Irlandii do Polski. w ofercie pracy zarobki są tygodniowe, to podobnie jak tutaj (pomijam roznice w zarobkach choc w PL zycie tansze). napiszcie czy są przelewy czy do reki?
mike 2014-07-17 13:05:20
czlowieku na wyspach tez sie dawno skonczylo, to nie to samo. wiem, ze pewnie zjade finansowo dosc mocno z tego co mam, ale chyba nie jest tak zle, ze tylko wymagaja. jak atmosfera jest ok to styknie
ja 2014-07-18 14:12:08
Koko..Ty jesteś jakiś podstawiony,czy masz aż tak sprany mózg??
Żyjesz w jakiejś fikcji!Co wpajasz ludziom,że się super zarabia??
Podejrzewam,że zasiłku można więcej dostać niż tu zarobić na czysto i w dodatku zdrowszym być...Wiem bo pracuje w tej firmie.Po odliczeniu paliwa,które tracę na codzienne jazdy i raty,bo musiałem wziąć pożyczkę(brakowało nd do celu) zostają marne grosze ! Napewno nie da się z tego wyżyć,o utrzymaniu rodziny nie ma co marzyć.
DM 2014-07-19 23:23:29
Bzdury gadasz DM nie może pracować w weekendy, chyba że dostaje polecenie pracy co jest dużą rzadkością...
pipa i krokodyl 2014-07-21 02:18:09
dziś grzybobranie i jagody, czy provident utrzymuje czystość?
bo ostatnio za dużo członków obserwowało cud na gzymsie w Lublinie
doradca 2014-07-21 13:11:37
czesc, ja sie zastanawiam nad pracą w proviencie bo pamietajcei ze zadna praca nie hańbi. Tylko mam jedno pytanie, bo mieszkam w Skoczowie, to mala miejscowosc, ani biedna ani bogata, ale ludzi nie za wiele bo kazdy mlody i stary wyjechal za chlebem gdzie indziej. pytanie mam tylko o to czy jest szansa na godny zarobek przy tak malej liczbie ludzie, bo jak widze to Wy macie problemy w wiekszych miastaych z wyrobieniem celow.
wacek 2014-07-21 22:45:44
No wciskaj propagandę pracowniku providenta,może kogoś uda Ci się wrobić w tą robotę.
abcd 2014-07-25 13:17:10
Mam pytanie bo jakis czas temu wzielam pozyczke w providencie i stracilam prace i nie dalam rady splacac rat.Pozyczka byla ubezpieczona w razie utraty pracy wiec ubezpieczyciel powinien zaplacic ta kwote a provident oddal sprawe do firmy indykacyjnej i musze splacac mimo ze nie pracuje dalej i tu moje pytanie czy to zgodne z prawem???
abcd 2014-07-25 20:08:04
Czy moglby mi ktos odpisac na pytanie. ?Z gory dziekuje
kasa 2014-07-26 20:31:15
kasa za otwarcie konta INTELIGO, 100zł za otwarcie konta z mojego polecenia, numer do polecen (usunięte przez administratora), polecam konto INTELIGO
abcd 2014-07-26 21:49:58
Halo.Prosze o odpowiedz na moje pytanie.Bo mi sie wydaje ze to raczej nie jest zgodne z prawem,ale zawsze warto przeczytac opinie kogos innego
abcd 2014-07-26 22:40:21
Po jakim czasie jest przedawnienie tego dlugu ktory zostal do splaty?? Prosze o pomoc.Bo mi sie wydaje ze jak sie bierze pozyczke w providencie i jest ubezpieczona od utraty pracy i po jakims czasie sie iuz nie da rady splacac to powinien ubezpieczyciel wrocic tzn zaplacic ta pozostala kwote
KLIENT 2014-07-27 21:30:23
OCZYWIŚCIE MOŻESZ NIE PŁACIĆ,BO JAK SIĘ PROVIDENTA OLEJE TO NIC SIĘ NIE DZIEJE.
llllll 2014-07-29 13:53:31
Pozyczka nie jest ubezpieczenia od utraty pracy tylko od nnw , choroby lub smierci. Dług nie przedawnia sie, jest odsprzedawany firmie windykacyjnej.
loto 2014-07-29 20:28:47
Nie wprowadzaj ludzi w błąd,firma windykacyjna kończy działania na listach straszących i to wszystko, aby sprawdzić wystarczy spytać każdą osobę która olała spłaty rat czy poniosła jakieś konsekwencje,a odpowiedz w każdym przypadku będzie , że nie.
llllll 2014-07-30 06:40:55
Jakim trzeba byc ignorantem zeby sadzic ze ktos ci dlug podaruje :) :) :) zakladam ze jestes bylym klientem PP SA , wiec spodziewaj sie za jakis czas moze to byc za rok za 5 czy 8 , ale pewnego dnai nadejdzie - Listowna informacja ze zamiast 1000zl , ktory myslalaes ze ci firma podaruje zaplacisz 3000zl. Wtedy bedziesz glowkowal ,skad to i co to, bo zapomnisz ze byla taka firma ktora domagala sie od ciebie pieniedzy, ale domagala sie 1000zl a nie 3000zl :) Wtedy przypomnij sobie i jak to napisales swoim znajomym moja usmiechnieta buzke :) Powodzenia :):):)
loto 2014-07-30 08:30:11
Tak- trawne są dwie sugestie,byłem klientem providenta i faktycznie było to 1000 zł. Upłynęło jakieś 12 lat i nic do tej pory nie otrzymałem, ustosunkowując się do twojej następnej sugestii w rozumieniu iż nie po 5 czy 8 a aż 12 latach jakie upłynęły to mogę się spodziewać nakazu do zapłaty jakieś 4000.
Odpowiem Ci tak; mam uśmiechniętą buzkę i śmieje Ci się w twarz bo takich bajek to sam Hans Christian Andersen by się nie powstydził.
monikatekla 2014-07-30 16:34:20
Mam 3 pozyczki w prvidencie lacznie raty tyg 190 zl.Płacę tyg po 50 zl .Czy moga ze mna zerwac umowę prosze o odpowiedz.
monikatekla 2014-07-31 11:42:33
Na poczatku splacalam regularnie od miesiaca place 50 zl na 3 pozyczki jak mam wiecej pieniedzy to dam 100 zl.Czy moga zerwac ze mna umowe?Prosze mi napisac jesli zerwa to gdzie ta sprawa idzie do komornika czy windykacji.I jak to wyglada czy moga siasc na pensje
???? 2014-07-31 12:35:52
Czy są jakieś pozytywne opinie nt pracy w Provident?????
wałek 2014-07-31 21:33:05
Jak umiesz czytać to poczytaj wcześniejsze wpisy i olej to.
wacek 2014-08-01 08:04:57
Jak by były to nie było by tyle ofert pracy w tej firmie.
DM ino 2014-08-04 09:43:49
Ubezpieczenie jest na leczenie szpitalne a nie na utrate pracy.
wacek 2014-08-04 21:35:32
ZNOWU WYKREŚLAJĄ NIEWYGODNE WPISY. ALE OBŁUDNY PORTAL
1
niezadowolona 2014-08-04 23:31:58
kierownicy w Grudziądzu chyba zbyt dużo zarabiają bo pan który był u mnie nie przedstawił się .Był chamski ,traktował mnie z pogardą stwierdził ze teraz on będzie moim przedstawicielem a nawet się nie raczył przedstawić gdy poprosiłam go o numer telefonu z wielka łaską mi go dal i w tedy dowiedziałam się iż jest kierownikiem . Miał pretensje że raty nie są uregulowane ale jak mu mówiłam ,że przez dwa miesiące nie widziałam konsultanta to beszczelnie mi odpowiedział,że to co było go nie obchodzi i ,że już jest i żąda całej należnośći. Tylu co się ich przewinęło to żaden nie był taki gburowaty jak ten. Traktował mnie z góry jak jakiegoś śmiecia a przecież on jest dla mnie a nie Ja dla niego . Żądam przeprosin .
Hmm 2014-08-10 20:34:30
witam, moze ktos mi tu pomoze... czy bedac Doradca, dostalam zwolnienie lekarskie, i teraz , czy moga mnie zwolnic w trakcie trwania zwolnienia ?
1
Xd@xd 2014-08-12 12:34:00
Nie podoba mi sie ze trzeba oddawac prawie 2 razy tyl to jest beszczelne z ich strony
marta 2014-08-13 12:05:10
Jak wygląda sytuacja w Providencie w Małopolsce? Mieszkam w Tarnowie, ale mogę dojeżdżac nawet do Krakowia albo okolicznych miasteczek jak jest tam praca. Zamierzam złożyć dokumenty do wszystkich miejsc w Małopolsce. Tylko odpowiedzcie czy jest mozliwosc chociazby czesciowego zwrotu kosztow za paliwo.
doradca 2014-08-13 15:34:25
Nie ma zwrotu kosztów.Samochód zajeżdzisz za rok.telefon niby slużbowy ,ale do klienta dzwonisz na swój koszt.Robota 7 dni w tygodniu po 10 godż.Szkolenia kilka razy w miesiącu w sidzibie firmy.Dojazd na swój koszt.Dziesiątki SMS co dzień,nawet w święta.Masakra
1
DK 2014-08-13 15:42:42
Ja pracuje nadal w Providencie na stanowisku DK
i powiem szczerze że mam już dość... Psychicznie mnie zjachali... Nie mogę spać, nie mogę jeść jestem wrakiem człowieka. Nie mam innej pracy więc się męcze. ROM .. Gość wykańcza psychicznie... DK pracujacy dłużej nie przejmują się tym wszystkim ale ja jakoś nie potrafie... U kogp mam szukać pomocy?? W innym oddziale ludzie sie juz zwalniaja, ... Nie polecam nikomu.
1
trala lala 2014-08-19 23:02:21
sprawdzam łacze :)
kumpello1978 2014-08-21 09:49:07
Witam mam pytanko mam 2 pożyczki w providencie po jakim czasie można otzymac trzecią ? systematycznie spłacam w terminie raty nawet wpłacam więcej niż wymagana tygodniowa rata . Proszę o odpowiedz ile musi minąc tygodni od wzięcia 2 pożyczki . Obecnie jestem zadowolony z usług Providenta .
GARBUZ 2014-08-21 16:21:45
Jaką pensję bierzesz za sianie takiej propagandy.
Doradca klienta 2014-08-22 21:09:03
Pożyczka nie jest ubezpieczona od utraty pracy a od pobytu w szpitalu (min 7 dni) wtedy ubezpieczyciel pokrywa ratę na dany tydzień maksymalnie 4 raty, oraz od zgonu, wówczas spłacana jest pożyczka w całości.
Doradca klienta 2014-08-22 21:11:33
Za providenta również można mieć komornika. Przykład moja przyjaciółka, której tłumaczyłam, żeby płaciła (pracuję przecież w tym). Komornik zabrał cała pensję (umowa zlecenie) i teraz płacz
Doradca klienta 2014-08-22 21:15:27
Nie zerwą umowy, ale dług i tak trzeba spłacić. Provident elastycznie podchodzi do klienta i można się dogadać, jeśli klient ma przejściowe problemy
Zostaw swoją opinię o Provident Polska S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Provident Polska S.A.