Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Provident Polska S.A.


Oceniono 504 razy
Oddziały
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
Provident Polska S.A.
Polna 11
00-633 Warszawa
bok@provident.pl
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
Grażyna - 2013-12-06 22:58:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę się nie łudzić. Firma nastawiona typowo na sprzedaż i ogłupianie klientów. Zarabiają tylko am , dm i reszta. Doradcy klienta tyrają za grosze, a pracują najwięcej.
zdjecie uzytkownika
kamila - 2013-12-06 23:38:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ewa - 2013-11-24 22:07:01]:
jakie niebezpieczeństwo cie spotkało...? bez problemu można zrezygnować z pracy u nich?
zdjecie uzytkownika
byly kierownik - 2013-12-07 13:18:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Grażyna - 2013-12-06 22:58:26]:
Zwracam się do kierowników i doradców jednocześnie - rzucajcie tą prace i zakładajcie sprawy sądowe w sądach pracy,a wygracie o co byście nie założyli (za nadgodziny,psychiczne znęcanie itp).

PS. Chylę czoła przed doradcami bo to właśnie ich zdrowie psychiczne jest najbardziej narażone na próbę czasu.
zdjecie uzytkownika
uciekinier - 2013-12-20 13:43:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy może mi ktoś powiedzieć gdzie się podział Mój wpis sprzed paru dni.
zdjecie uzytkownika
stały bywalec - 2014-01-01 12:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MODELATOR PROVIDENT W ZWIĄZKU Z NOWYM ROKIEM ŻYCZĘ CI SUKCESÓW ZAWODOWYCH.
zdjecie uzytkownika
Door Financial - 2014-01-01 12:45:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zapraszam do współpracy byłych jak i obecnych doradców providenta, zarobki to 7% za zbiórkę i 50 zł, za każdą umowę.
Zapewniam,iż tu nie stosuje się nacisków.
Door Financial Polska Sp. z o.o.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-01-03 11:32:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stały bywalec - 2014-01-01 12:35:28]:
ja tez skladam zyczenia wszelkiej pomyslnosci w nowym roku (usunięte przez administratora) z .........prowidenta
zdjecie uzytkownika
XYZ - 2014-01-03 11:42:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xyz - 2014-01-03 11:32:28]:
a przedstawicielom zycze duzego dystansu szczegolnie tym dla ktorych jest to praca dodatkowa ktora miala byc przyjemnoscia a dzieki podejsciu i niekompetencji niby kierownikow stala sie jakims koszmarem a tak swoja droga popytajcie kim byli zanim zostali AM DM zapewne niespelnionymi karierowiczami gdzies tam i tutaj sie realizuja bo w normalnych warunkach dawno mieli by wyroki w zawieszeniu za mobing, uporczywe nekanie itd
zdjecie uzytkownika
jeszcze doradca - 2014-01-05 22:09:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [XYZ - 2014-01-03 11:42:42]:
Zgadzam się z Tobą w 100%,ta praca to jakiś koszmar,ale zdarzają się i dobrzy kierownicy czyli normalni jak na te warunki pracy,mowa oczywiście o DM-ach.
Mieliśmy takich w oddziale Stalowo Wolskim, piszę mieliśmy bo złożyli wymówienia w okresie świątecznym. Powód jest prosty,jak się jest dobrym dla swoich doradców nie można być dobrym pracownikiem w oczach kadry wyższej AM, ROM.
Ale powinni wiedzieć,że w naszych wspomnieniach pozostaną wielcy w przeciwieństwie do tej kadry która została.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-01-15 16:32:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KTOŚ - 2013-12-04 19:04:08]:
Ja też z powodu braku pracy chciałam pójść na doradcę ale po pierwszym szkoleniu o zasadach bezpieczeństwa jak to należy siadać w domu klienta żeby nie dostać nożem w plecy i po podpisaniu weksla in blanco na ponoć 16000 zł. zrezygnowałam z czego mój kierownik nie był zadowolony od razu z sympatycznego pana stał się gburowatym facetem. Sami bardzo dobrze się zabezpieczają a ciebie wysyłają jak mięso armatnie za parę złotych przynajmniej na początku tak tłumaczyli 100 150 zł tygodniowo. Szkoda mi tylko że dalej nie mam pracy ale może coś trafię.
zdjecie uzytkownika
Robert - 2014-01-18 22:37:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niech mi ktoś powie ile mogę realnie zarobić jako doradca firmy pożyczkowej provident bo pracuję fizycznie po 12 godzin przez co na nic nie mam czasu a po powrocie do domu myślę tylko o tym żeby położyć się spać i chcę rzucić tę brudną robotę a w moim mieście provident szuka doradców klienta i poważnie się zastanawiam na tą ofertą.
zdjecie uzytkownika
Robert - 2014-01-18 22:40:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dodam że ludzi się nie boję,jestem wysoki i umięśniony no i szukam czystej pracy.
zdjecie uzytkownika
stały bywalec - 2014-01-19 12:54:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Robert - 2014-01-18 22:40:28]:
Nawiązując do Twojego zapytania odpowiem tak.
Praca czyściutka w niej się nie ubrudzisz bo jako nowy dostaniesz ok 30 klientów do obsługi,wiec się zbytnio nie nachodzisz. Zarobisz jakiś 50 do 100 zł. brutto tygodniowo. I nie klientów powinieneś się obawiać, bo to z reguły biedni ludzie borykający się z problemem przeżycia z dnia na dzień.
Powinieneś się obawiać raczej o swoją silną posturę, bo jeżeli nie zapanujesz nad sobą i nie uodpornisz na sposoby zachowań kierownictwa względem Doradców a będzie trudno uwierz Mi to możesz napytać sobie kłopotów natury prawnej. Bo jak wiesz nietykalność jest karalna.
ale ludzie płacą za ekstremalne przeżycia a Ty będziesz miał je za darmo i oczywiście jeszcze zarobisz trochę co tydzień. Powodzenia życzę.
zdjecie uzytkownika
Radca - 2014-01-19 16:10:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Żaden klient nie jest własnością firmy pożyczkowej,ma prawo wyboru w ofertach pożyczkowych w systemie bankowym jak i pozabankowym.
Firma Provident może dochodzić swoich praw jak i straszyć bo jest prawo do swobodnej wypowiedzi.
W Polsce jest takie przysłowie ; STRACHY NA LACHY" i to właśnie miało by właściwe zastosowanie w kwestii roszczeń dotyczących praw własności do klientów jak i domagania się tych praw na drodze postępowania sądowego.
Ośmieszacie się wypisując takie bzdury. Zastanówcie się lepiej jak powstrzymać ekspansję swoich pracowników do firmy powstałej tak niedawno, która potrafi stworzyć warunki pracy lepsze niż Provident z 130-tuletnią tradycją
zdjecie uzytkownika
focia - 2014-01-21 16:00:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ - 2013-09-09 21:38:17]:
Dokładnie, tak jak piszesz... Też od roku pracuję w tej firmie i trudno mówić o godziwych zarobkach. Na rejestrze 90 klientów ze zbiórek wyjdę ok 200 zł. Dodam, że teren na którym pracuję to ok 18 km. Tygodniowo 3-4 razy jestem w terenie, więc jak odliczę koszt paliwa i telefonu, to po prostu śmiech..
zdjecie uzytkownika
gruby i łysy - 2014-01-21 22:53:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja rowerkiem jeżdżę po dzielnicy i nie narzekam na zarobki.
zdjecie uzytkownika
normalny - 2014-01-22 07:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gruby i łysy - 2014-01-21 22:53:47]:
A Ja chodzę na piechotę, deszcz nie deszcz,mróz nie mróz i też nie narzekam na zarobki,prawie zawsze na leki mi wystarczy.
A Ciebie podziwiam, bo w zimie to ciężko chodzić po tych zaspach śnieżnych a jeszcze na rowerku.ale pewnie i zarobisz bo przy odwiedzeniu jakieś 200 klientów to 300 zł. tygodniowo jak nic.
zdjecie uzytkownika
praktykant - 2014-01-22 14:15:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gruby i łysy - 2014-01-21 22:53:47]:
A rowerek nosisz ze sobą do klienta, na przykład na ostatnie piętro bloku czy wieżowca. Cyba że jest tak mało atrakcyjny, że bez ryzyka można go zostawiać na ulicy.
zdjecie uzytkownika
lala - 2014-01-22 19:28:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [milo - 2013-11-19 15:49:34]:
jakie pieniądze to się dowiesz jak dostaniesz tę pracę bo dopiero w drugim procesie rekrutacji padają kwoty do uszu tych wybranych oczywiście, a nikt z osob jeszcze aktualnie pracujących nie ma czasu tu siedzieć a jeśli już nie pracuje to szuka pracy
zdjecie uzytkownika
gruby i łysy - 2014-01-22 21:40:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam starego 15 letniego górala na którego nigdy nikt się nie skusił mimo że go zostawiałem nawet na chodniku przed klatką schodową a śnieg mu niestraszny.
Ja lubię swoją robotę.Ludzie wiadomo są różni ale trzeba mieć do nich podejście a ile kaw wypiłem,ile wypieków zjadłem tego nie zliczę.
zdjecie uzytkownika
gruby i łysy - 2014-01-22 21:45:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedno jest pewne.Praca przedstawiciela finansowego to nie jest praca dla samotników,mruków i tych którzy boją się ludzi.
zdjecie uzytkownika
normalny - 2014-01-23 09:47:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gruby i łysy - 2014-01-22 21:40:56]:
Tak trzeba przyznać, że rowerek do tej pracy wymarzony taki mało kuszący złodzieja.
Wyobrażasz sobie, że niektórzy doradcy to swoimi samochodami jeżdżą po klientach. Jak ich jeszcze stać na cokolwiek, bo muszą przecież tankować te pojazdy. Przyznam ci się szczerze, że też dojadam po klientach i jakoś sobie radzę i nie rozumiem tych co tak narzekają przecież pieniądze to nie wszystko.
zdjecie uzytkownika
gruby i łysy - 2014-01-23 18:01:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słuchaj ja też mam samochód ale tylko na weekendowe wyjazdy na działkę a nie po to żeby jeździć po ludziach za swoje pieniądze.Jak ktoś jest wygodny to nawet samochodem z silnikiem 3 litrowym i spalaniem 15 litrów po mieście będzie jeździł a potem płacz że co zarobi to wyda na paliwo.To robota dla twardzieli skwar,deszcz,śnieg,możliwość ataku ze strony innych ludzi są wliczone w ryzyko dlatego nie każdy może być przedstawicielem pożyczkowym.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja co najmniej jak na wyższe stanowisko za 1400 netto pracy w systemie zmianowym, świątek piątek, niedziela na etat 3/4 umowa o prace. Rozmowa nie powiem że nie była miła dużo pytań w stylu dlaczego Provident, dlaczego chcesz zmienić pracę itp scenka sprzedażowa i opowiedzenie o stanowisku pracy
Pytania:
zdjecie uzytkownika
doradca wiejski - 2014-01-23 20:54:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gruby i łysy - 2014-01-23 18:01:01]:
tak czytam wasze wypowiedzi i muszę wam powiedzieć że powinniście spróbować obsługi rejonu wiejskiego,tam jest dopiero wypas,raz dostałem gęś żywą raz znowu gołębia a jaj to niezliczone kopy.do ważywniczaka to wogóle nie zaglądam tyle mam wszystkiego.jeżdżę samochodem to nie zawsze mi tej tygodniówki starczy na paliwo a dodatku nigdy nie trafiłem, polecam wam spróbować obsługi rejonu wiejskiego,jag byś sobie do rowerka zamontował koszyczek z przodu i s tyłu to można by wyprosić od klientów i przywieść do domu co tydzień niezłe zapasy na przeżycie, tylko będziesz musiał uważać na kierownika od kontroli wewnętrznej bo jak się dowie to będziesz się musiał z nim dzielić a poco.
zdjecie uzytkownika
wolny - 2014-01-30 09:44:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Radca - 2014-01-19 16:10:45]:
A o jakiej firmie piszesz-nowo powstała i ma lepsze warunki,bo w Twoim wpisie tego niema,a tych firm jest mnóstwo.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Provident Polska S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Provident Polska S.A.?
Zadaj pytanie