Provident Polska S.A.

Warszawa

Opinie o Provident Polska S.A.

llllll 2014-07-30 06:40:55
Jakim trzeba byc ignorantem zeby sadzic ze ktos ci dlug podaruje :) :) :) zakladam ze jestes bylym klientem PP SA , wiec spodziewaj sie za jakis czas moze to byc za rok za 5 czy 8 , ale pewnego dnai nadejdzie - Listowna informacja ze zamiast 1000zl , ktory myslalaes ze ci firma podaruje zaplacisz 3000zl. Wtedy bedziesz glowkowal ,skad to i co to, bo zapomnisz ze byla taka firma ktora domagala sie od ciebie pieniedzy, ale domagala sie 1000zl a nie 3000zl :) Wtedy przypomnij sobie i jak to napisales swoim znajomym moja usmiechnieta buzke :) Powodzenia :):):)
loto 2014-07-30 08:30:11
Tak- trawne są dwie sugestie,byłem klientem providenta i faktycznie było to 1000 zł. Upłynęło jakieś 12 lat i nic do tej pory nie otrzymałem, ustosunkowując się do twojej następnej sugestii w rozumieniu iż nie po 5 czy 8 a aż 12 latach jakie upłynęły to mogę się spodziewać nakazu do zapłaty jakieś 4000.
Odpowiem Ci tak; mam uśmiechniętą buzkę i śmieje Ci się w twarz bo takich bajek to sam Hans Christian Andersen by się nie powstydził.
monikatekla 2014-07-30 16:34:20
Mam 3 pozyczki w prvidencie lacznie raty tyg 190 zl.Płacę tyg po 50 zl .Czy moga ze mna zerwac umowę prosze o odpowiedz.
monikatekla 2014-07-31 11:42:33
Na poczatku splacalam regularnie od miesiaca place 50 zl na 3 pozyczki jak mam wiecej pieniedzy to dam 100 zl.Czy moga zerwac ze mna umowe?Prosze mi napisac jesli zerwa to gdzie ta sprawa idzie do komornika czy windykacji.I jak to wyglada czy moga siasc na pensje
???? 2014-07-31 12:35:52
Czy są jakieś pozytywne opinie nt pracy w Provident?????
wałek 2014-07-31 21:33:05
Jak umiesz czytać to poczytaj wcześniejsze wpisy i olej to.
wacek 2014-08-01 08:04:57
Jak by były to nie było by tyle ofert pracy w tej firmie.
DM ino 2014-08-04 09:43:49
Ubezpieczenie jest na leczenie szpitalne a nie na utrate pracy.
wacek 2014-08-04 21:35:32
ZNOWU WYKREŚLAJĄ NIEWYGODNE WPISY. ALE OBŁUDNY PORTAL
1
niezadowolona 2014-08-04 23:31:58
kierownicy w Grudziądzu chyba zbyt dużo zarabiają bo pan który był u mnie nie przedstawił się .Był chamski ,traktował mnie z pogardą stwierdził ze teraz on będzie moim przedstawicielem a nawet się nie raczył przedstawić gdy poprosiłam go o numer telefonu z wielka łaską mi go dal i w tedy dowiedziałam się iż jest kierownikiem . Miał pretensje że raty nie są uregulowane ale jak mu mówiłam ,że przez dwa miesiące nie widziałam konsultanta to beszczelnie mi odpowiedział,że to co było go nie obchodzi i ,że już jest i żąda całej należnośći. Tylu co się ich przewinęło to żaden nie był taki gburowaty jak ten. Traktował mnie z góry jak jakiegoś śmiecia a przecież on jest dla mnie a nie Ja dla niego . Żądam przeprosin .
Hmm 2014-08-10 20:34:30
witam, moze ktos mi tu pomoze... czy bedac Doradca, dostalam zwolnienie lekarskie, i teraz , czy moga mnie zwolnic w trakcie trwania zwolnienia ?
1
Xd@xd 2014-08-12 12:34:00
Nie podoba mi sie ze trzeba oddawac prawie 2 razy tyl to jest beszczelne z ich strony
trala lala 2014-08-19 23:02:21
sprawdzam łacze :)
kumpello1978 2014-08-21 09:49:07
Witam mam pytanko mam 2 pożyczki w providencie po jakim czasie można otzymac trzecią ? systematycznie spłacam w terminie raty nawet wpłacam więcej niż wymagana tygodniowa rata . Proszę o odpowiedz ile musi minąc tygodni od wzięcia 2 pożyczki . Obecnie jestem zadowolony z usług Providenta .
GARBUZ 2014-08-21 16:21:45
Jaką pensję bierzesz za sianie takiej propagandy.
Doradca klienta 2014-08-22 21:09:03
Pożyczka nie jest ubezpieczona od utraty pracy a od pobytu w szpitalu (min 7 dni) wtedy ubezpieczyciel pokrywa ratę na dany tydzień maksymalnie 4 raty, oraz od zgonu, wówczas spłacana jest pożyczka w całości.
Doradca klienta 2014-08-22 21:11:33
Za providenta również można mieć komornika. Przykład moja przyjaciółka, której tłumaczyłam, żeby płaciła (pracuję przecież w tym). Komornik zabrał cała pensję (umowa zlecenie) i teraz płacz
Doradca klienta 2014-08-22 21:15:27
Nie zerwą umowy, ale dług i tak trzeba spłacić. Provident elastycznie podchodzi do klienta i można się dogadać, jeśli klient ma przejściowe problemy
Doradca klienta 2014-08-22 21:18:11
Jeśli się nie płaci w ogóle, to wtedy windykacja 3 etapowa i koniec końców komornik. Zawsze lepiej płacić tyle ile można niż nic. Jednak zaległości i tak trzeba będzie kiedyś spłacić.
Doradca klienta 2014-08-22 21:21:05
Nie narzekam. Lubię swoich klientów, cieszą się gdy przychodzę (chociaż przychodzę po pieniądze). W kilku przypadkach niemal uratowałam ludziom tyłki. Uważam, że jestem po to żeby pomagać.
Doradca klienta 2014-08-22 21:23:33
Przecież masz normalną umowę, to skoro jesteś chora/chory to jak możesz pracować?
Doradca klienta 2014-08-22 21:28:13
System niestety generuje oferty i różnie jest u każdego. Z moich obserwacji jak ktoś weźmie jedną, to druga przeciętnie pojawia się po 10-12 tygodniach ale przy trzeciej jakoś nie przyglądałam się. Twój doradca powinien poinformować jak się coś pojawi, ja zawsze choć sms wysyłam żeby człowiek wiedział, że ma taką możliwość.
wacek 2014-08-23 08:48:00
DORADCO KLIENTA NIE JESTEŚ CZASAMI Z BIURA PRASOWEGO PROVIDENTA.
Przy takiej wiedzy i opisie zadowolenia z pracy to raczej jesteś jedną z pracowników wyższego szczebla a nie gnębionym doradcą.
Przestroga 2014-08-24 13:07:27
Uwaga prowadzone są próby obniżenia prowizji za zbiórkę,wprowadzony zostanie testowy produkt z obniżoną prowizją na zbadanie reakcji doradców.
W ostatniej promocji na Rs, dla przypomnienia płatne dopiero od piątej umowy,założeniami pomysłodawców było; doradca ma zrobić cel zarobić jak najmniej a najlepiej wcale. Jeżeli dacie się w to wciągać to następne promocje będą od siódmej umowy.
szczera opinia 2014-08-28 15:08:46
Witam,

firma Provident jest jedną z firm udzielają pożyczki, które jak wiadomo popychają ludzi do jeszcze większych zadłużeń. Praca w tej firmie to istne szaleństwo, brak życia prywatnego- przykład telefony i sms w godzinach ok. 21-23, w święta i wszystkie dni wolne. Bezpieczeństwo ludzi to niczym w bajkach. Uczciwość i prawdomówność równa zero - (ludzi wyżej postawionych).
Ogólnie nie polecam ani pracować ani korzystać z usług tej firmy.
MK 2014-08-28 23:25:46
drogi panie jak się nie wie co się pisze to lepiej nie pisać bo pisze pan głupoty a nowy produkt ma się pojawić po w 2 połowie września dla wybranej grupy osób
1
Przestroga 2014-08-29 06:29:43
Przestroga to rodzaj żeński. Produkt dla wybranej grupy osób, czyli będą obniżać prowizje oddziałami?,a które pójdą na początek.
Papa 2014-08-29 12:04:16
Spodziewałem się tu raczej opinii o pracy a nie osobistych odczuć na temat usługi. Ludzie sami chcą pożyczać pieniądze z prowidenta, wiedzą przecież na co się piszą. Dzwonią, umawiają się, co w tym takiego strasznego? Uczciwość i prawdomówność pracownika zależy już od samego człowieka... Już ktoś kiedyś ładnie to ujął „Mój kraj taki piękny, tylko ludzie…” no właśnie.
glosna 2014-08-31 20:30:44
Praca w Cc dział sprzedaży/obsługi kl. Ogólne warunki ok, umowa o pracę 3/4 etatu, opieka medyczna, tel. Biuro w dobrym miejscu. Dużo konkursów na open, dodatkowo zbiera się punkty wymienne na bony. Sama praca trochę gorzej. Weekendy o święta zawsze od 7 do 21.
2
Kolo 2014-09-01 23:09:36
Zatrudnia się do jednego z oddziałów , osoby z okolic Rzeszowa pracują w oddziale Rzeszów, z okolic Stalowej w tym oddziale itd.
lekarz 2014-09-02 14:33:16
A tak w ogóle to mamusia nie trzymała Cie na słoneczku za długo.
gość 2014-09-02 16:04:14
nie pchaj się tam szkoda zdrowia i czasu
Koło 2014-09-02 20:47:21
Chyba Ciebie , a do kolegi Przestroga od dzisiaj na wrzesień podnoszą prowizje a za RS płaca jak za NC , zmień informatora bo Twoje wiewiórki coś słabo donoszą
Koło 2014-09-03 05:38:15
Ktore maja lepiej ? Efekt teraz jest taki że do pracy w providencie zgłaszają sie tereaz kierownicy z innych firm pozabankowych ( oczywiscie ci ktorzy wczesniej nie zostali zwolnieni ) to o czymś świadczy , tam sie dopiero sypie. A jak ci zle to przejdź do innej firmy, przecież wezmą cię z pocalowaniem ręki . No chyba ze juz tam jestes i po prostu trolujesz bo chciałbyś wrócić a powrotu nie ma . Albo jak to w zwyczaju wielu Polaków , marudzisz dla zasady.
Przestroga 2014-09-03 10:06:58
Tak jestem Polakiem i marudzę dla zasady,marudzę pisze na przekór,robię sobie żarty jak z tym obniżeniem prowizji.Oczywiście chodzi tu o produkt miesięczny.
A reaguję w ten sposób gdy mobbing ze strony AM za pośrednictwem DM doprowadza mnie do wściekłości.Pracuje jako DC już siedem lat,zarabiam tyle,że ROM mógł by mi pozazdrościć,ale co z tego gdy psychika jest na wyczerpaniu.
Napisałeś mądre stwierdzenie cyt; ,, jak ci zle to przejdź do innej firmy''.
bardzo trafna sugestia- przecież zdrowie najważniejsze.
Skłaniam się właśnie do przejścia,zacznę praktycznie znowu od zera.
Na konferencji podsumowującej 2013r miałem 126 NC,więc biorąc pod rozwagę moje zdobyte doświadczenie jak i orientację na klienta to powinienem po roku już dobrze zarabiać. Oczywiście nie idę tam w ciemno, bo kierownikiem tam jest mój były DM,odszedł dwa lata temu bo był od pracy nie od stosowanego mobbingu,więc się nie nadawał. Muszę Cie pochwalić znowu miałeś rację cyt; ,, przecież wezmą cię z pocałowaniem ręki''. Tak z tym DM. o którym pisałem robiliśmy tak dobre wyniki,że byliśmy na spotkaniu z Prezesem jeszcze na Polnej więc pewnie się ucieszy z Moje decyzji.
A Tobie życzę samych sukcesów w dalszej pracy w PP.
1
Ona 2014-09-06 14:25:44
5% od zbiorki brutto
Fan 2014-09-16 19:40:37
Znajomy właśnie zaczyna tam pracować i w tych dniach jeżdzi z "opiekunem"na zbiórki(teren wiejski)na razie jest happy.Mówi że ze zbiórek bedzie miał 10% a 50 zł za nowego klienta.Pierwsze szkolenie miał w Rzeszowie a o pracy dowiedział sie z ogłoszenia na drzewie we wsi.Ciekawi mnie jak mu dalej pójdzie.Moge powiedzieć że na pewno przy rekrutacji nie patrzą na wygląd bo gość ma co trzeci ząb a i pod sklepem często można go spotkać a każdy wie co to znaczy.Komórki nigdy nie posiadał to nie wiem czy sms potrafi wysłać(wątpie)Napisze za jakis czas jak mi więcej opowie o tej pracy bo jest bardzo szczery.Pozdrawiam.
Fan 2014-09-29 10:06:26
Bezzębny doradca klienta dzis zaczyna powątpiewać bo zrobił w sobote 350 km a wyszło ze zbiórki na czysto 120 zł.Sądził ze "dorobi sie"pod sklepem wciskając umowy przydrożnym lujom.Niestety o dziwo luje nie dały sie nabrać.Niby mówi że na razie podpisał umowe na miesiąc działaności w providencie.Kasa(zamieniona w złty płyn) szybko znika w przepastnym gardle naszego doradcy.Komórki nie odbiera i nie smsuje bo dalej nie potrafi.Mówi że kierownik co chwile go "najeżdza"swoim wehikułem w domu.CDN...
1
Fan 2014-09-29 10:09:14
Zapomniałem dodać że ów doradca ma obecnie 150 "klientów"do cotygodniowych odwiedzin.
Fan 2014-09-30 09:48:06
Dziś doradca znajduje sie "pod"sklepem wciągając nosem złoty płyn za 5.99zł.niezła wizytówka ogłaszjąc wszem i wobec że może każdemu 1200zeta na początek na dowód.cdn...
bajkinga 2014-10-02 13:10:13
Witam goraco Wszystkich.
Pracuje od ponad trzech lat w firmie Provident.....i jestem o dziwo zadowolona.Przyznaje ze to moja dodatkowa praca na ktora poswiecam tygodniowo maksymalnie 10 godzi przy 100 klientach. Dorobic mozna miesiecznie ok 1500 zl ,wiec nie uwazam zeby to bylo malo za 40 godzin. Owszem pracuje glownie w soboty bo tak pasuje moim klientom ale jak mi cos wypadnie na vikend to idzi sie dogadac. Pozdrawiam
DM 2014-10-07 11:38:15
klituś bajduś,
stanisław 2014-10-07 13:25:01
Uważam,że to jest naprawdę możliwe, sam pracowałem w PROVIDENT i też coś o tym wiem.To nie musi być jakieś fatalne "klituś bajduś".Kto pracował porządnie, ten wie.
powodzenia bajkinga
1
stanisław 2014-10-08 10:39:50
Cóż,weteran ze mnie żaden, ale wizyta u psychologa też nie zawsze pomaga.Mówiąc serio: ciężko dziś trafić na dobrego psychologa, sam uczyłem się psychologii aż 5 lat i nie podjąłbym się leczenia.W tym zawodzie najważniejsze jest długoletnie doświadczenie.Ja tam poddaje się autoterapii i jakoś skutkuje.Mimo wszystko może z tym psychologiem chociaż warto spróbować?
pozdrawiam
grażyna 2014-10-09 11:27:24
Nie narzekajcie na providenta w cale nie jest tak źle. Mnie po 5 latach pracy djabeł podkusił żeby przenieść sie do niejakiego bociana. Bardzo żałuje swojej decyzji ponieważ zabrano nam dodatkowe 3% premii za realizacje planu tygodniowej zbiórki. W providencie spokojnie wyciągałam miesięcznie 1500zł na ręke a w bocianie po zmianach zarabiam max 500zł. Tak sobie polepszyłam niestety powrotu do providenta już nie mam.
1
dodek 2014-10-09 20:49:50
Co Ty możesz wiedzieć o tym co się dzieje w Providencie,tu trzeba teraz pracować
jako doradca żeby się wypowiadać na temat tej gehenny.
3
pracownik PP 2014-10-16 21:39:15
jak nie ma powrotu?? w PP DK zawsze moze wrocic o ile odszedl na wlasne zyczenie a nie zostal zwolniony za ciezkie przewinienie, np machnal parafke za klienta na listach zbiorek i tym samym: podrobil podpis, sfalszowal dokument i co tam chcesz jeszcze to mozesz sobie dopowiedziec, w przeciwnym wypadku powroty sa i to wlasnie z otwartymi rekoma, bo klientow coraz mniej a wiadomo z innej formy cos mozna zawsze podskubac:)
pracownik PP 2014-10-16 21:46:48
5% za zbiorke+ 50zl za kazdego nowego klienta+ premia miesieczna za wyrobione cele max 250zl+ zalezy jak cie zasegmentuja po okresie wdrozenia mozna zarobic dodatkowo za punkty w systemie motywujacym, ale o tym za duzo pisac:), ogolnie mozna duzo zarobic, niestety tylko w teorii, wiekszosc wyglada tak, ze zarabiasz na reke okolo 100zl/tyg (bo taki jest ogolny przykaz odgorny, zeby DK nie odchodzili) i na wiecej musisz pracowac okolo roku.
DK-umęczony doradca 2014-10-18 17:45:39
Może powiesz ile czasu spędzasz na telefony,sms-y,plakatowanie,reklama,liczenie pierduł: ile klientów odwiedziłaś,ile Ci wpłaciło,ile plakatów powiesiłaś,ile ulotek rozniosłaś,ile miałaś ofert na listach zbiórek,ile z tego sprzedałaś itd,itp-
ROMek 2014-11-10 13:56:36
Bezzębny doradca już nie pracuje? Urzekła mnie ta historia :)
1
Zostaw swoją opinię o Provident Polska S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Provident Polska S.A.