Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Provident Polska S.A.

zdjecie uzytkownika
pede - 2013-10-01 09:40:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wygląda proces rekrutacji na trenera? Ktoś może wie?
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-09 16:16:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hmmm, jeśli chodzi o proces rekrutacji pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Drugie wrażenie znacznie gorsze z powodu wielu czynników, między innymi mojego gorszego dnia i przygotowania. Jednak najbardziej rozczarowujący i budzący uśmiech był porekrutacyjny, obiecywany przez samych rekrutujących sposób przekazania informacji, albo właściwie jego brak, mimo zapewnień, że będzie informacja zwrotna. Dostosowując się do przekazanych podczas rozmów terminów sam pozwoliłem sobie wysłać podziękowanie po dłuższym czasie po rozmowie. Ku mojemu zaskoczeniu oddzwoniła zdziwiona nieznajoma mi osoba wypytująca mnie czy ktoś się ze mną kontaktował ... niestety z przyczyn technicznych rozmowa nie mogła być dalej prowadzona i jedynie udało się ustalić, że za kilka godzin ta osoba do mnie zadzwoni. I cisza :) Mimo wszystko to ciekawe doświadczenie, o firmie nic nie powiem bo nie mam doświadczenia. Można mieć jedynie nadzieje, że to co mówiono podczas rozmów przekłada się na rzeczywistość we wszystkich działaniach... Dla mnie obserwując to z boku jest istotne, że firma chce inwestować w działy szkoleń, a wierzę, że za chwilę w coaching. Pozdrawiam i życzę wszystkim osobom pracującym powodzenia!
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2013-10-10 15:34:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
[usunięte przez moderatora] Co do rekrutacji na trenera. W firmie, a dokładniej w DSiR trenerzy dzielą się na trenerów i konsultantów. Ich praca niczym się nie różni poza grupą docelową. Trenerzy dedykowani są do wsparcia Doradców Klienta i ich przełożonych, konsultanci natomiast do wsparcia kierowników rejonów i regionalnych. Nie ma pomiędzy nimi żadnej zależności służbowej. Są podzieleni na zespoły, którymi zarządzają Koordynatorzy ds. Szkoleń i Rozwoju. To oni autonomicznie rekrutują pracowników do swoich zespołów, przy ew. wsparciu Działu Personalnego. Proces rekrutacji obligatoryjnie zakłada spotkania typu interview, próbkę programu szkoleniowego (na papierze), próbkę szkolenia (w praktyce) i ew. weryfikację doświadczenia poprzez selekcję ukierunkowaną (model STAR). Podobnie wyglądają inne rekrutacje do działów wspierających więc nie jest to żadna tajemnica.

Wszystko zatem w Twoich rękach. Życzę powodzenia w procesie.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
jeszcze przectawiciel - 2013-10-11 11:32:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ - 2013-09-09 21:38:17]:
Witam jak pan to ładnie napisał wszystko zależy od rejestru . To prawda ja na zarobki nie narzekam mam je bardzo dobre Chociaż jestem zwykłym przedstawicielem. Głównie dzięki Nd. promocją i sprzedaży klientów. Ale to sam je wypracowałem przejeżdżając średnio 450 km w tygodniu w ciągu 2 lat zmieniałem już 3 razy samochód . Gdyby nie kierownicy którzy każą podpisywać umowy z zgłoszeń to bym miał jakieś 95% zbiórek a tak lipa zaledwie 83%. W tej firmie to kierownicy są problemem bo jak maja oni jakąś promocje to karzą walić umowy przedstawicielom bez opamiętania a potem są braki dla przedstawicieli. A jak człowiek się przeciwstawia to słyszy ze jak mu sie nie podoba to [usunięte przez moderatora]
A gdyby chciał pan podyskutować rzeczowo to bardzo proszę ja już mogę bo i tak zamierzam się zwolnic z tej firmy bo prawda jest taka że można tu zarobić bardzo dobrze (oczywiście nie od razu)ale z czasem człowiek ma dojść tego ze jakiś [usunięte przez moderatora] się wtrąca nie pytając się o zdanie przedstawiciela o danego klijęta/ki czy można tam jeszcze dać następne Nb. Albo jak ma złu dzień to cie zjedzie ze masz złe wyniki a potem się dowiadujesz od znajomej z administracji ze jesteś w pierwszej piątce w regionie z sprzedaży i zbiórek, [usunięte przez moderatora]. Ja na szczęście dostałem awans w swojej firmie i podwyszkę wiec w najbliższym czasie pożegnam Firmę Providęt :)
zdjecie uzytkownika
Doradca - 2013-10-12 13:48:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jeszcze przectawiciel - 2013-10-11 11:32:36]:
Jak tak dobrze zarabiasz to morze się pochwal ile,bo przy takich kosztach uzyskania tego dobrego zarobku,to są jakieś niesamowite kwoty.
Mniemam iż rejestr jaki obsługujesz to jakieś 300-400 klientów
zdjecie uzytkownika
ehhhhh - 2013-10-28 21:09:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jeszcze przectawiciel - 2013-10-11 11:32:36]:
Za błędy nigdy bym cię nie przyjęła do pracy. Chyba, że na kasę.
zdjecie uzytkownika
melon - 2013-10-29 22:02:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy ktoś z Was orientuje się jak wygląda praca "na słuchawce" w centrali w Warszawie ?
zdjecie uzytkownika
jasty - 2013-11-01 18:53:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [melon - 2013-10-29 22:02:18]:
Tak samo jak w każdym innym Call Center. Może w lepszej atmosferze tylko ;-)
zdjecie uzytkownika
zadowolony - 2013-11-07 18:38:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w Providencie jest wspaniała, nie ma nacisków wszyscy się kochają a jakie zarobki, sam miód.
zdjecie uzytkownika
Napoleon - 2013-11-07 18:46:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zadowolony - 2013-11-07 18:38:53]:
Tak potwierdzam sam tam pracowałem,zarobiłem tyle,że byłem najbogatszy na oddziale. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
milo - 2013-11-19 15:49:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć wszystkim, prośba o informacje dotyczące stanowiska Kierownika w Dziale Sprzedaży. Jakie firma proponuje wynagrodzenie? Jakie daje narzędzia pracy?
zdjecie uzytkownika
jasty - 2013-11-20 05:58:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [milo - 2013-11-19 15:49:34]:
Tak samo jak każdym kierownikom . Może w lepszej atmosferze tylko
zdjecie uzytkownika
dawid - 2013-11-20 11:36:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Napoleon - 2013-11-07 18:46:45]:
Napoleonie jaki to oddział na którym przebywasz.
zdjecie uzytkownika
milo - 2013-11-20 13:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jasty - 2013-11-20 05:58:41]:
Jeśli znasz warunki, prośba o bardziej precyzyjną odpowiedź. W jakich granicach podstawa, prowizja, jaka fura itp.
zdjecie uzytkownika
napoleon - 2013-11-24 11:09:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dawid - 2013-11-20 11:36:14]:
A na jakim oddziale mogę przebywać po pracy w Provident Polska.
Na tą chwile to już mnie wypuścili, ale na przedstawiciela już nie mogę wrócić bo twierdzą ,że normalnych nie potrzebują.
zdjecie uzytkownika
ewa - 2013-11-24 22:07:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szkoda gadać,praca za marne grosze,i ciągłe naciski kierownika(codzienne sms)Żeby troche zarobić trzeba zmarnować dużo czasu i zdrowią.Pracuję w Providencie więc piszę to z własnego doświadczenia.Bardzo ciężko przejmuje sie rejestr klientów po innym doradcy (który nauczył złych nawyków swoich klientów},to tak jak trudno odłuczyć człowieka złych nawyków .Żeby wszystko na nowo dobrze ustawić trzeba dużo wysiłku i sprytu.Jezeli chodzi o bezpieczeństwo -niebezpiecznie,mnie to spotkało już w pierwszym miesiącu pracy.Właśnie rezygnuje z tej pracy.....
zdjecie uzytkownika
KTOŚ - 2013-12-04 19:04:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Doradca - 2013-10-12 13:48:23]:
JA mam 180 klientów i zarabiam od 2500 do 4000 brutto. Czyli chcieć to móc.
zdjecie uzytkownika
łoś - 2013-12-05 11:45:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KTOŚ - 2013-12-04 19:04:08]:
Tak masz racje, tylko zapomniałeś jeszcze dodać, że jest to najmilsza praca na świecie i dziwi Cie fakt że cała Polska tam nie pracuje.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2013-12-05 17:28:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KTOŚ - 2013-12-04 19:04:08]:
to twoja jedyna praca jak sie domyslam a z tymi zarobkami to ......czesciej 2500 brutto chyba co ja mialem rejestr 150 i caly tydzien w[usunięte przez moderatora] ....... zeby zarobic
zdjecie uzytkownika
Grażyna - 2013-12-06 22:58:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę się nie łudzić. Firma nastawiona typowo na sprzedaż i ogłupianie klientów. Zarabiają tylko am , dm i reszta. Doradcy klienta tyrają za grosze, a pracują najwięcej.
zdjecie uzytkownika
kamila - 2013-12-06 23:38:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ewa - 2013-11-24 22:07:01]:
jakie niebezpieczeństwo cie spotkało...? bez problemu można zrezygnować z pracy u nich?
zdjecie uzytkownika
byly kierownik - 2013-12-07 13:18:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Grażyna - 2013-12-06 22:58:26]:
Zwracam się do kierowników i doradców jednocześnie - rzucajcie tą prace i zakładajcie sprawy sądowe w sądach pracy,a wygracie o co byście nie założyli (za nadgodziny,psychiczne znęcanie itp).

PS. Chylę czoła przed doradcami bo to właśnie ich zdrowie psychiczne jest najbardziej narażone na próbę czasu.
zdjecie uzytkownika
uciekinier - 2013-12-20 13:43:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy może mi ktoś powiedzieć gdzie się podział Mój wpis sprzed paru dni.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-10-30
Żródło: Gowork.pl
Cieszków
(dolnośląskie)
Nasz zespół Doradców Klienta liczy już 9000 osób. Przekonaj się sam, że warto z nami współpracować! Jeżeli lubisz ludzi, pomoc innym sprawia Ci radość, a oprócz tego cenisz sobie wsparcie współpracowników, pragniesz się rozwijać i szukasz zawodowej stablizacji, dołącz do nas! Zostań Doradcą Klienta! Zadzwoń lub wyślij SMS
zdjecie uzytkownika
stały bywalec - 2014-01-01 12:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MODELATOR PROVIDENT W ZWIĄZKU Z NOWYM ROKIEM ŻYCZĘ CI SUKCESÓW ZAWODOWYCH.
zdjecie uzytkownika
Door Financial - 2014-01-01 12:45:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zapraszam do współpracy byłych jak i obecnych doradców providenta, zarobki to 7% za zbiórkę i 50 zł, za każdą umowę.
Zapewniam,iż tu nie stosuje się nacisków.
Door Financial Polska Sp. z o.o.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Provident Polska S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x