Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Provident Polska S.A.

zdjecie uzytkownika
doradca - 2014-06-20 11:11:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja jeszcze raz pragnął bym podziękować GO WORK za umożliwienie dokonywania obiektywnych wpisów pochwalnych dla firmy provident,bo na innych forach to nieładnie się czyta to co wypisują na temat pracy w providencie a tu zaraz się wykreśla
zdjecie uzytkownika
magda - 2014-06-23 14:17:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kobieta to czemu odeszłaś z providenta, czy moze cie zwolnili? 3 tysiace konkurencyjna pensja, powiesz na jakim stanowisku, pewnie doradca klienta?
zdjecie uzytkownika
Koko - 2014-06-25 06:37:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda jest taka ze przy swoich wadach provident jest i jak wskazuje niewypał Dorfina jeszcze bardzo długo bedzie najlepszy na rynku. Jak ktoś ma wybierać prace w tej branży to nie ma co sie zastanawiać bo inne firmy nie maja nic lepszego . Robota dla tych ktorzy chcą zasuwac ciężko ale za dobre pieniądze, socjal i opiekę medyczna . Ci co wola mieć wolne spokój i mało kasy niech siedzą w domu i marudzą . Prosty wybór.
zdjecie uzytkownika
MARUDA - 2014-06-25 07:47:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Koko - 2014-06-25 06:37:55]:
Masz racje, wszystkim zatrudnionym w providencie jest dobrze, jest im bardzo dobrze,jest im tak dobrze,że dobrze im tak ,że tak im jest. Ja jednak wybieram tą opcje ( wolne i spokój ) bo zdrowie psychiczne jest najważniejsze i żadna ich opieka medyczna czy socjal nie powstrzyma świra z którym można zakończyć tą prace. Ale wybór pracy należy do każdego z osobna- jeżeli lubicie sporty ekstremalne i jazdę bez trzymanki to spróbujcie.
KAŻDY JEST KOWALEM WŁASNEGO LOSU.
zdjecie uzytkownika
magda - 2014-06-25 12:38:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@maruda, a nie uwazasz ze taka praca jak opisujesz to raczej specyfika stanowiska? chyba w innych firmach nie jest łatwiej, chyba taki sam sport ekstremalny :) ja tę prace rozważam, bo mimo ze moze byc ciezko to chociaz jakos dbają o pracownika- wnioskuje to z tego co czytam na tym forum. podaj mi firme ktora oferuje lepsze warunki to chętnie rozważę, dzieki
zdjecie uzytkownika
MARUDA - 2014-06-25 15:04:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [magda - 2014-06-25 12:38:25]:
Też umiem czytać i wiem ,że wyczytać tu można tylko to co provident zaakceptuje,resztę wykreśla.
zdjecie uzytkownika
ttt - 2014-06-25 15:33:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwaga starasz się o pracę nie dawaj kserować dowodu bo oszuści z Providenta mogą
załatwić: że przyjdziesz po pracę a wezmą na ciebie kredyt.Ot taka niespodzianka!
zdjecie uzytkownika
Koko - 2014-06-25 16:09:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Maruda, Twój wybór i ja go szanuje a Ty obrażasz ludzi ktorzy maja inne zdanie niz Ty i z jakiś powodów zawierają kontrakt z firma na zasadzie : wiem ze bedzie cieżko ale coś za coś i wybierają coś . Znam wielu ktorzy wybierali spokój a potem żałowali jak po paru miesiącach nie wystarczało na rachunki i kończyło siecrozstala robota na dwa etaty i zamiesza kasę . Ot życie. Ale jak napisałeś kazdy kuje swój los, sa tez tacy co wybierają zasiłki i tez dają radę
zdjecie uzytkownika
magda - 2014-06-25 18:17:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli jednak uważasz ze na tle innych firm z branzy Provident zle wypada? bo juz sie pogubiłam trochę...
zdjecie uzytkownika
Gacek - 2014-06-25 19:54:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Koko - 2014-06-25 16:09:24]:
Ja też pragnął bym podziękować GO WORK za umożliwienie dokonywania obiektywnych wpisów pochwalnych dla firmy provident,bo na innych forach to nieładnie się czyta to co wypisują na temat pracy w providencie a tu zaraz się wykreśla
zdjecie uzytkownika
magda - 2014-06-26 12:12:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@gacek, przeciez są tez negatywne opinie, nie tylko pozytywne.. powiesz co Ci niepasuje w Prowidencie? może "nie wykreślą"
zdjecie uzytkownika
magda - 2014-06-26 16:16:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale przeciez ja nie pracuje w providencie, wiec nie wiem o czym piszesz. widze tu różne opinie po prostu i dobre i złe.. twoim zdaniem nie ma opcji ze ktos naprawde chwali tę firmę i cos mu sie w niej podoba i powinny tu byc same negatywy?
zdjecie uzytkownika
pkapuś - 2014-06-26 18:35:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja sobie ściągnąłem cały internet i nie muszę się już martwić.
zdjecie uzytkownika
pkapuś - 2014-06-27 01:46:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do wszystkich na całej ziemi!!!!!!!!!!!
Pozdrawienia z Zanzibaru.
zdjecie uzytkownika
wacek - 2014-06-28 21:34:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile kosztuje wykupienie od go work takiego złotego profilu o którym tu ktoś napisał i zaraz go wykreślili.
zdjecie uzytkownika
magda - 2014-06-30 17:55:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właśnie gdybyście napisali obiektywnie o providencie kulturalnie bez takich epitetów to pewnie by zostało, poza tym negatywne opinie wyżej zostały :)
zdjecie uzytkownika
doradca - 2014-07-02 06:40:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [magda - 2014-06-30 17:55:43]:
Wyżej zostały tylko obiektywne wpisy pochwalne, bo tylko takie mogą się tu znajdować, za zgodą firmy Provident.
zdjecie uzytkownika
studentka - 2014-07-02 14:41:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
cześć, a ja chciałam się dowiedzieć dlaczego aż tyle nowych ofert pracy ruszyło we wszystkich oddziałach. rozwijacie się , czy takie sa rotacje? bo chciałam się na wakacje zaczepic i nie wiem co myśleć..
zdjecie uzytkownika
on - 2014-07-02 17:33:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [studentka - 2014-07-02 14:41:06]:
Rotacja, rotacja i jeszcze raz rotacja....
więcej info na: szek@wp.pl
zdjecie uzytkownika
ALFA - 2014-07-02 23:43:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [studentka - 2014-07-02 14:41:06]:
Teraz droga studentko teścik na inteligencje- dlaczego pracownicy rezygnują z etatów we wszystkich oddziałach- no pomyśl.
zdjecie uzytkownika
studentka - 2014-07-03 16:39:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem czemu rezygnują, najczęściej powodem jest pewnie płaca. ja akurat nie oczekuje nie wiadomo jakiej pensji bo wiem że mozna się tu dostać bez doświadczenia i to w zasadzie bardziej praca dorywcza. myslę że na tylke żeby zarobić na moje własne potrzeby to Ppovident styknie. chodzi mi o pracę przez dosłownie kilka miesięcy
zdjecie uzytkownika
obiektywna - 2014-07-11 17:38:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To ja teź Wam powiem chociaż nie wiem czy zdążycie przeczytać zanim usuną :-)
Mam ogólny staż pracy kilkanaście lat. Pracowałam i u prywaciaza i w korporacji jeszcze przed Providentem więc mam skalę porównawczą .
To co tam się wyprawia z ludźmi to przechodzi ludzkie pojęcie .
Praca minimum od 9 do 21 w terenie.
Ludzie nie mają tam życia prywatnego, matki widzą swoje dzieci tylko rano odwozac je do szkoły.
Ciągle jesteś monitorowania przez telefon czy napewno jesteś w pracy.
Świątek piątek telefony od klientów bo przeciez kierownikiem jesteś to reaguje jak twój człowiek nie dotrze na czas do klienta .
40h tygodniowo to robisz w 3 dni reszta to powinny być nadgodziny ale nikt Ci za nie nie zapłaci boP masz zadaniowy czas pracy i nikogo to nie obchodzi, że nie dasz rady być w 3 miejscach
jednocześnie.
Kompletne wyniszczenie organizmu i nerwica to wszystko czego dorobilam się w Providencie
Nie róbcie krzywdy sobie i swoim bliskim, jeśli kogoś interesują szczegóły i jeszcze ma ochotę składać tam papiery dam namiar na dobrego specjalistę :-)
zdjecie uzytkownika
MARUDA - 2014-07-11 20:42:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [obiektywna - 2014-07-11 17:38:40]:
Ja zdążyłem przeczytać i powiem Ci, że teraz po odejściu możesz mieć tylko lepiej ,życie nie będzie Ci tak szybko umykać.
zdjecie uzytkownika
hahaha - 2014-07-15 14:25:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mobbing..sms-y nawet o 23,30..łażenie po chałupach i proszenie nieznajomych ludzi o podpisanie umowy(hucznie nazwane marketingiem)..WSTYD...co tydzień trzeba miec nowego klienta..starzy nie mogą się spłacać..ważne jest netto-musi być na plus..nie ważne jak to zrobisz..możesz zadłużyć rodzinę ,znajomych etc..tylko wybrańcy kierownika dostają zgłoszenia..dla innych nie ma..szukaj sam!
zdjecie uzytkownika
wlasna dzialanosc - 2014-07-15 17:34:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w ofercie widze ze nie chcecie ludzi z wlasna dzialalnoscia, ale ja tak wole - mniejszy podatek zaplace. tak pracowalam u konkurencji i zaoszczedzilam na podatku na wesele. napiszcie czy tak sie da
zdjecie uzytkownika
ESEM - 2014-07-15 23:12:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wlasna dzialanosc - 2014-07-15 17:34:07]:
Da się, wszystko się da żeby tylko złapać jeszcze jednego do motywowania jak opisali to obiektywna i hahaha. A dla kontroli wewnętrznej będziesz od razu podejrzanym potencjalnym złodziejem i tak będziesz traktowany przez cały okres gehenny jaką przejdziesz na etacie w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
mike - 2014-07-16 08:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. wlasnie zjezdzam z Irlandii do Polski. w ofercie pracy zarobki są tygodniowe, to podobnie jak tutaj (pomijam roznice w zarobkach choc w PL zycie tansze). napiszcie czy są przelewy czy do reki?
zdjecie uzytkownika
GARBUZ - 2014-07-17 06:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mike - 2014-07-16 08:46:01]:
Od reki to Ty dostaniesz realizacje zadań do wykonania z gwarantowanym mobbingiem o którym Ci się nawet nie śniło,o pieniążkach zapomnij,bo szybciej będziesz spierniczał do Irlandii niż zdążysz o tym pomyśleć.
A jak byś wytrzymał dłużej w tej firmie, to zakończysz tą prace ze świrem jak Ja i jeszcze wyrosło Mi coś na plecach, uwierz Mi wiem co pisze.
zdjecie uzytkownika
mike - 2014-07-17 13:05:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GARBUZ - 2014-07-17 06:54:49]:
czlowieku na wyspach tez sie dawno skonczylo, to nie to samo. wiem, ze pewnie zjade finansowo dosc mocno z tego co mam, ale chyba nie jest tak zle, ze tylko wymagaja. jak atmosfera jest ok to styknie
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-07-18 14:12:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [magda - 2014-06-25 18:17:04]:
Koko..Ty jesteś jakiś podstawiony,czy masz aż tak sprany mózg??
Żyjesz w jakiejś fikcji!Co wpajasz ludziom,że się super zarabia??
Podejrzewam,że zasiłku można więcej dostać niż tu zarobić na czysto i w dodatku zdrowszym być...Wiem bo pracuje w tej firmie.Po odliczeniu paliwa,które tracę na codzienne jazdy i raty,bo musiałem wziąć pożyczkę(brakowało nd do celu) zostają marne grosze ! Napewno nie da się z tego wyżyć,o utrzymaniu rodziny nie ma co marzyć.
zdjecie uzytkownika
DM - 2014-07-19 23:23:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [matriks - 2012-08-14 14:41:36]:
Bzdury gadasz DM nie może pracować w weekendy, chyba że dostaje polecenie pracy co jest dużą rzadkością...
zdjecie uzytkownika
pipa i krokodyl - 2014-07-21 02:18:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [DM - 2014-07-19 23:23:29]:
dziś grzybobranie i jagody, czy provident utrzymuje czystość?
bo ostatnio za dużo członków obserwowało cud na gzymsie w Lublinie
zdjecie uzytkownika
doradca - 2014-07-21 13:11:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-07-18 14:12:08]:
czesc, ja sie zastanawiam nad pracą w proviencie bo pamietajcei ze zadna praca nie hańbi. Tylko mam jedno pytanie, bo mieszkam w Skoczowie, to mala miejscowosc, ani biedna ani bogata, ale ludzi nie za wiele bo kazdy mlody i stary wyjechal za chlebem gdzie indziej. pytanie mam tylko o to czy jest szansa na godny zarobek przy tak malej liczbie ludzie, bo jak widze to Wy macie problemy w wiekszych miastaych z wyrobieniem celow.
zdjecie uzytkownika
wacek - 2014-07-21 22:45:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [doradca - 2014-07-21 13:11:37]:
No wciskaj propagandę pracowniku providenta,może kogoś uda Ci się wrobić w tą robotę.
zdjecie uzytkownika
abcd - 2014-07-25 13:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie bo jakis czas temu wzielam pozyczke w providencie i stracilam prace i nie dalam rady splacac rat.Pozyczka byla ubezpieczona w razie utraty pracy wiec ubezpieczyciel powinien zaplacic ta kwote a provident oddal sprawe do firmy indykacyjnej i musze splacac mimo ze nie pracuje dalej i tu moje pytanie czy to zgodne z prawem???
zdjecie uzytkownika
abcd - 2014-07-25 20:08:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy moglby mi ktos odpisac na pytanie. ?Z gory dziekuje
zdjecie uzytkownika
kasa - 2014-07-26 20:31:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kasa za otwarcie konta INTELIGO, 100zł za otwarcie konta z mojego polecenia, numer do polecen (usunięte przez administratora), polecam konto INTELIGO
zdjecie uzytkownika
abcd - 2014-07-26 21:49:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Halo.Prosze o odpowiedz na moje pytanie.Bo mi sie wydaje ze to raczej nie jest zgodne z prawem,ale zawsze warto przeczytac opinie kogos innego
zdjecie uzytkownika
abcd - 2014-07-26 22:40:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po jakim czasie jest przedawnienie tego dlugu ktory zostal do splaty?? Prosze o pomoc.Bo mi sie wydaje ze jak sie bierze pozyczke w providencie i jest ubezpieczona od utraty pracy i po jakims czasie sie iuz nie da rady splacac to powinien ubezpieczyciel wrocic tzn zaplacic ta pozostala kwote
zdjecie uzytkownika
KLIENT - 2014-07-27 21:30:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abcd - 2014-07-26 22:40:21]:
OCZYWIŚCIE MOŻESZ NIE PŁACIĆ,BO JAK SIĘ PROVIDENTA OLEJE TO NIC SIĘ NIE DZIEJE.
zdjecie uzytkownika
llllll - 2014-07-29 13:53:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abcd - 2014-07-26 22:40:21]:
Pozyczka nie jest ubezpieczenia od utraty pracy tylko od nnw , choroby lub smierci. Dług nie przedawnia sie, jest odsprzedawany firmie windykacyjnej.
zdjecie uzytkownika
loto - 2014-07-29 20:28:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [llllll - 2014-07-29 13:53:31]:
Nie wprowadzaj ludzi w błąd,firma windykacyjna kończy działania na listach straszących i to wszystko, aby sprawdzić wystarczy spytać każdą osobę która olała spłaty rat czy poniosła jakieś konsekwencje,a odpowiedz w każdym przypadku będzie , że nie.
zdjecie uzytkownika
llllll - 2014-07-30 06:40:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [loto - 2014-07-29 20:28:47]:
Jakim trzeba byc ignorantem zeby sadzic ze ktos ci dlug podaruje :) :) :) zakladam ze jestes bylym klientem PP SA , wiec spodziewaj sie za jakis czas moze to byc za rok za 5 czy 8 , ale pewnego dnai nadejdzie - Listowna informacja ze zamiast 1000zl , ktory myslalaes ze ci firma podaruje zaplacisz 3000zl. Wtedy bedziesz glowkowal ,skad to i co to, bo zapomnisz ze byla taka firma ktora domagala sie od ciebie pieniedzy, ale domagala sie 1000zl a nie 3000zl :) Wtedy przypomnij sobie i jak to napisales swoim znajomym moja usmiechnieta buzke :) Powodzenia :):):)
zdjecie uzytkownika
loto - 2014-07-30 08:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [llllll - 2014-07-30 06:40:55]:
Tak- trawne są dwie sugestie,byłem klientem providenta i faktycznie było to 1000 zł. Upłynęło jakieś 12 lat i nic do tej pory nie otrzymałem, ustosunkowując się do twojej następnej sugestii w rozumieniu iż nie po 5 czy 8 a aż 12 latach jakie upłynęły to mogę się spodziewać nakazu do zapłaty jakieś 4000.
Odpowiem Ci tak; mam uśmiechniętą buzkę i śmieje Ci się w twarz bo takich bajek to sam Hans Christian Andersen by się nie powstydził.
zdjecie uzytkownika
monikatekla - 2014-07-30 16:34:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam 3 pozyczki w prvidencie lacznie raty tyg 190 zl.Płacę tyg po 50 zl .Czy moga ze mna zerwac umowę prosze o odpowiedz.
zdjecie uzytkownika
monikatekla - 2014-07-31 11:42:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na poczatku splacalam regularnie od miesiaca place 50 zl na 3 pozyczki jak mam wiecej pieniedzy to dam 100 zl.Czy moga zerwac ze mna umowe?Prosze mi napisac jesli zerwa to gdzie ta sprawa idzie do komornika czy windykacji.I jak to wyglada czy moga siasc na pensje
zdjecie uzytkownika
???? - 2014-07-31 12:35:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy są jakieś pozytywne opinie nt pracy w Provident?????
zdjecie uzytkownika
wałek - 2014-07-31 21:33:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [monikatekla - 2014-07-31 11:42:33]:
Jak umiesz czytać to poczytaj wcześniejsze wpisy i olej to.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja w milej atmosferze, pytania przecietne
Pytania: CZy to prawda, ze zanim pracownik administracyjny zacznie pracowac, musi jechac na szkolenie do Warszawy???
zdjecie uzytkownika
wacek - 2014-08-01 08:04:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [???? - 2014-07-31 12:35:52]:
Jak by były to nie było by tyle ofert pracy w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
DM ino - 2014-08-04 09:43:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abcd - 2014-07-25 13:17:10]:
Ubezpieczenie jest na leczenie szpitalne a nie na utrate pracy.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Provident Polska S.A.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Provident Polska S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert