Provident Polska S.A.

Warszawa

Opinie o Provident Polska S.A.

ewcyksz@wp.pl 2016-09-19 14:12:43
przyjmę do pracy przedstawicieli z okolic Dąbrowy Górniczej oraz Katowic. Nie provident oraz nie Bocian - poszukuję osób z doświadczeniem. ewcyksz@wp.pl
Felietonista 2016-09-21 23:04:45
Rozmowa wygląda w ten sposób, że informują Cię , iż firma się restrukturyzuje zwalniając kogo się da i gdzie się da, a oferty pracy to ściema dla poprawy wizerunku firmy.
To że pakiet medyczne jest wsparciem techniczno merytorycznyn to fakt bo wielu pracowników firmy provident korzystało z porad psychiatrycznych w temacie ; Jak wrócić do normalnego życia w społeczeństwie po odejściu z pracy z korporacji provident. Faktem jest , że nie wielu to pomogło bo trudno wyprowadzić na prostą mózg zryty jak bieżnik w nowej oponie samochodowej . Ale zawsze ten pakiet to miły gest ze strony korporacji provident.
Oczywiście miłym gestem jest również ubezpieczenie pracownika na wypadek samobójstwa bo chociaż rodzinie dostanie się parę groszy po bliskim.
No cóż praca w korporacji prowident to nie bajka ale czego się nie robiło dla mocnych wrażeń.
12
były naiwny 2016-09-22 18:45:10
Provident daje zarobić h h h h haaaa
i tak sprzedasz pożyczkę nowy klient ( tutaj to coraz większa rzadkość ) np 1500 zl dostajesz jak nie odstąpi ok 40 zł na rękę.
odbierzesz jak ci dadzą oczywiście/ 50% nie płaci bo to śmieciowe pożyczki na 160% RSO ludzie bez stałej pracy itp rata np 50 zl ( to jest przyzwoita bywają po 20- 30 -10 zł to dla ciebie 2,5% brutto na rękę ok 1,45 zł i to WSZYSTKO za nic więcej nie dostaniesz od nich !!!!!!!!!!
Z tych 1.45 zł musisz dojechać do klienta swoim samochodem za swoje pieniądze część nie zastanie to jeździsz za darmo.
z tych 1,45 zl za darmo oczywiście robią szkolenia siedzisz cały dzień za darmo nawet dziękuje ci nie powiedzą
z tych 1,45 zl rozwieszasz plakaty dla nich bo mają darmową siłę roboczą
z tego pieniądze wpłacasz do banku co zbierzesz
1 raz w tygodniu zawozisz / zdajesz dokumenty ( niektóry jeżdżą w jedną stronę po 40 km)
1 raz w tygodniu odbierasz dokumenty i rozliczenie cały dzień tracisz
z tych zarobionych ( BUHAH HA ) opłacasz połączenia telefoniczne bo za nic nie płacą
codziennie z 50 smsów połączenia co zrobiłeś żeby sprzedać pożyczkę
pomylisz się np zle wpiszesz Pesel to zwracasz całą pożyczkę z swoch lub weksla któr podpisuje się .
a umowa to jest o współpracy gorzej jak śmieciowa
i wiele innych czynności
najlepiej jak masz z czego utrzymać swój samochód telefon i dopłacać do nich
dlatego jest ciągły i ciągły nabór doradcy przychodzą ( a na dziś brak głupków) na 1 miesiąc dopłacają do Providenta i odchodzą.

Wystarczy poczytać wszelkie wpisy negatywy zawierają konkretne zagadnienia wyliczenia kilka to z centrali oszukują ludzi.
13
Felietonista 2016-09-24 12:54:49
A poco to wiedzieć nowym pracownikom jaki system premiowy, jak zobaczą co jest grane w tym chaosie providenckim to po tygodniu spierdylą na wolność z tego obozu.
3
yyyyyyyyyyyyy 2016-09-25 13:03:38
Zrealizujesz cele, dostajesz 100 złotych dodatkowo na miesiąc.
1
tak ma być 2016-09-30 21:37:14
To już już koniec śmieciowych firm typu provident. Nikt nie będzie dla nich za 100 zł tygodniowo jeździł swoim samochodem zbierał ratki i wciskał pożyczki. Dyspozycyjność 24h/7
Od stycznia 2017 najniższa krajowa 2000 zł .A co oferuje Provident NIC - odzyskasz ratę od śmieciowego klienta to z 50 groszy dostaniesz na paliwo nie starczy.


z 2017 rokiem minimalna stawka 1 h to 13 zł za dzień to już 100zł więc
KONIEC nadchodzi murzynków brak a reklamy nic nie dadzą brak doradców
8
tak ma być 2016-09-30 21:37:36
To już już koniec śmieciowych firm typu provident. Nikt nie będzie dla nich za 100 zł tygodniowo jeździł swoim samochodem zbierał ratki i wciskał pożyczki. Dyspozycyjność 24h/7
Od stycznia 2017 najniższa krajowa 2000 zł .A co oferuje Provident NIC - odzyskasz ratę od śmieciowego klienta to z 50 groszy dostaniesz na paliwo nie starczy.


z 2017 rokiem minimalna stawka 1 h to 13 zł za dzień to już 100zł więc
KONIEC nadchodzi murzynków brak a reklamy nic nie dadzą brak doradców
5
prawda 2016-10-01 17:17:42
Nabór jest ciągły na OLX cała Polska bez nazwy Firmy bo na słowo Provident ludzie czują obrzydzenie
dlaczego ciągły nabór a choćby dlatego że w wyszukiwarkę ,,pożyczki które niosą śmierć " przykre ale prawdziwe. Poczytać czy za 100 zl życie jest warte i tyle .
6
Wyznawca doradca. 2016-10-03 23:51:33

Tak- chwalmy PANA za stworzenie providenta, za dobro jakie ta firma na nas zsyła. Nie wierni opisują blużnierstwa na temat działalności w naszej wspólnocie, porównując nas do sekty. Ileż w tym osądzie niesprawiedliwości.
To nie My mamy zryte mózgi jak bieżnik w nowej oponie a Ci co Nas szkalują.
Chwalmy PANA.
5
Swiadomy 2016-10-07 22:31:07
Najpierw sprawdź jak jest a później pisz. Nie wprowadzaj w błąd, netto jest 3,6% od zebranych rat a 80.000 sprzedaży to chyba w 8 miesięcy. Gratuluję optymizmu, sprzeciwiam się wciskaniu ciemnoty.
8
była doradczyni 2016-10-08 22:54:14
w providencie praca - wyzysk polega na sprzedawaniu oraz odbieraniu rat pożyczek na 160% RSO bez zabezpieczeń klient śmieciowy najgorszy na rynku sprzedasz odbierzesz to możesz dorobić ok 100 zł. za tydzień tyle da ci provident. W zamian ze strony doradcy własny samochód paliwo połączenia telefoniczne puste wizyty u klientów którzy nic nie płaca aż przez 17 tygodni !!!! TAK za darmo . Klienci jeden jest w Środę drugi w Czwartek a ty musisz do nich dostosować się. Wszystko jest w ramach wolontariatu tzn za darmo szkolenia wplata do banku poszukiwania nowych klientów i tak co tydzień. Jak sobie policzysz czas paliwo telefony amortyz. samochodu to dopłacasz do tej firemki. ! w 1 dzień zawozisz dokumenty które zdajesz za darmo oczywiście drugiego dnia odbierasz za darmo i jak klient wpłaci ci łaskawie z 50 zł to masz ok 1.5zł i musisz odrobić 2 darmowe dni i tak co tydzień. Zero umowy tzn bez urlopu itp. Dlatego ciągle szukają a tym samy niby pozytywne wpisy. Dajcie sobie spokój z tym syfem.

PROVIDENT LICZY ZE ZWIĄZESZ SIĘ ZM NIM W RAMACH WOLONTARIATU I DOPŁACANIA DO PREZESÓW ORAZ INNYCH OSZOŁOMÓW
dałam się namówić i po miesiącu skończyłam to nik pozytywnie nie wypowiadał się tylko syf i syf
8
agent 2016-10-09 10:26:04
Po co piszesz nieprawdę, nie ma żadnej umowy o pracę, jest umowa o świadczeniu usług na rzecz i w imieniu firmy, i jest to wyraźnie napisane w tej umowie.
cytat: "... obie strony zgodnie stwierdzają, że nie jest to umowa o pracę ...".
1
DK 2016-10-09 15:44:01
Narzędzia do pracy to między innymi samochód,paliwo i doładowania telefonu.poza tym urlop płatny,czy centrala coś może zrobić?
Monika 2016-10-09 18:51:45
Dać samochód,paliwo,doładować telefon i doradcy sami przyjdą.
1
była rom 2016-10-09 20:00:37
Dla zainteresowanych współpracą tzw DORADCY KLIENTA

nie ma żadnej umowy o pracę
nie ma urlopu
po prostu nie macie nic i PROVIDENT nic wam nie da !!!
WY MUSICIE MIEĆ
PIENIĄDZE NA POŁĄCZENIA TELEFONICZNE !!!!
SWÓJ SAMOCHÓD !!!!
NA PALIWO UTRZYMANIE SAMOCHODU !!!!
wciśniesz pożyczkę i odzyskasz ratę to dostaniesz ok 4% 1 BRUTTO MINUS PODATEK ZUS ITP - MINUS WYMIENIONE KOSZTY POŁĄCZENIA SAMOCHÓD I OKOŁO 10 godzin tygodniowo na dowóz darmowe szkolenia rozliczenia poszukiwanie nowych klientów ZA NIC NIE PŁACĄ !!!!!!!
TAK DZIWNE ALE PRAWDZIWE . PO PROSTU NA DZIŚ WIĘKSZOŚĆ DORADCÓW DOPŁACA DO PROVIDENTA DLATEGO UCIEKAJĄ.

Wpisy typu dużo się zmienia to piar bo brak chętnych do wyzysku sytuacja w Providencie jest dramatyczna ludzie uciekają lawinowo część klientów nie jest wcale obsługiwanych bo nie ma kto ich odwiedzać po raty.
Działanośc tej firmy opiera się na wyzysku klienta i doradców NIE ma doradców nie ma klientów
NA każde pytanie odpowiem znam korporację od,, podszewki".
13
agent 2016-10-10 11:51:44
Moja Droga, ogłoszenie swoje, rzeczywistość swoje, wiem jak wygląda umowa DK z tą firmą, że się tak wyrażę "organoleptycznie"
rom 2016-10-11 08:19:24
Czytanie ze zrozumieniem tylko fakty jak nie wierzycie to dzwońcie na infolinie providenta
600 400 378 600 400 378
Dla zainteresowanych współpracą tzw DORADCY KLIENTA
nie ma żadnej umowy o pracę
nie ma urlopu
po prostu nie macie nic i PROVIDENT nic wam nie da !!!
WY MUSICIE MIEĆ
PIENIĄDZE NA POŁĄCZENIA TELEFONICZNE !!!!
SWÓJ SAMOCHÓD !!!!
NA PALIWO UTRZYMANIE SAMOCHODU !!!!
wciśniesz pożyczkę i odzyskasz ratę to dostaniesz ok 4% 1 BRUTTO MINUS PODATEK ZUS ITP - MINUS WYMIENIONE KOSZTY POŁĄCZENIA SAMOCHÓD I OKOŁO 10 godzin tygodniowo na dowóz darmowe szkolenia rozliczenia poszukiwanie nowych klientów ZA NIC NIE PŁACĄ !!!!!!!
TAK DZIWNE ALE PRAWDZIWE . PO PROSTU NA DZIŚ WIĘKSZOŚĆ DORADCÓW DOPŁACA DO PROVIDENTA DLATEGO UCIEKAJĄ.

Wpisy typu dużo się zmienia to piar bo brak chętnych do wyzysku sytuacja w Providencie jest dramatyczna ludzie uciekają lawinowo część klientów nie jest wcale obsługiwanych bo nie ma kto ich odwiedzać po raty.
Działanośc tej firmy opiera się na wyzysku klienta i doradców NIE ma doradców nie ma klientów
NA każde pytanie odpowiem znam korporację od,, podszewki".
6
doradcy 2016-10-11 21:57:29
Pakiet darmowy na wizyty u psychiatry dorzucają.
2
były dk 2016-10-12 16:31:54

Provident nie ma żadnego socjalu zdanej umowy o pracę pomylisz się w umowie zwracasz całośc okradną cię zwracasz itd - NIE MA NAWET umowy śmieciowej nie ma nic
głupkowate wpisy mają zachęcić aby doradcy na własny koszt za darmo pracowali i dopłacali dla tej firemki .
tak umowa prowizja - TAM NIE MA NIC ABSURD
namówisz kogoś na doradcę kto wytrzyma 6 miesięcy to dadzą ci 400zł tylko nikt nie wytrzymuje ale 1 - 2 miesiące w paliwie samochodzie własnej pracy dopłaci dobrą pensje.
Na tym to polega i tak ciągle szukają nowych brakuje im 50% stanu sprzed kilku lat. Dlatego te przygłupie wpisy <<premie itp.>>> TAM NIE MA NIC
Wpiszcie w wyszukiwarkę pożyczki które niosą śmierć
4
Devil 2016-10-12 21:10:18
Witam, ostatnio jakas firma na polecenie providenta wykonywała telefony do dk podając się za klienta z polecenia. Parę tygodni później kierownik mi mówił, że poszlo mi słabo i zamówił sobie nagranie z tej rozmowy w celu weryfikacji. Pytanie brzmi czy mają prawo nagrywać i rozpowszechniać moja rozmowę bez wyrażenia na nią zgody? Ktoś jeszcze miał taką sytuację? Ostatnio Na szkoleniu również puszczanie przykładowe rozmowy innych dk.
Devil 2016-10-12 21:11:15
Witam, ostatnio jakas firma na polecenie providenta wykonywała telefony do dk podając się za klienta z polecenia. Parę tygodni później kierownik mi mówił, że poszlo mi słabo i zamówił sobie nagranie z tej rozmowy w celu weryfikacji. Pytanie brzmi czy mają prawo nagrywać i rozpowszechniać moja rozmowę bez wyrażenia na nią zgody? Ktoś jeszcze miał taką sytuację? Ostatnio Na szkoleniu również puszczanie przykładowe rozmowy innych dk.
3
rom 2016-10-13 13:10:55
Hej
Przed nagrywaniem powinniście zostać poinformowani nikt z was nie wyrażał zgody na.Popełniono przestępstwo należny złościć GIODO.Tak jak we wczesniejszych wpisach powiedz kierownikowi że nikt ci nie płaci za odbieranie telefonu 24/7 oraz przedstawianie się.Niech zaczną płacić to inna sprawa .Ten smieszny telefonik także ty opłacasz że swoich Płaca za odzyskaną ratę oraz jak sprzedasz pożyczkę 2,5% brutto - provident 160% rso

Uwaga tak zwane wizyty spłaconych klientów to także naruszanie ustawy o oCh. dan. osobowych.
Klienci powinni tzw doradców zgłaszać na policję a nawet do prokuratury i sprawa sądowa wyrok.
Jak wyżej nachodzicie ludzi po domach pod telefonem 24 h /7 a nawet nie macie żadnej umowy i praw.

Niem ma nic czy za ok 100 zl warto popełniać przestępstwa i ryzykować życiem aby kierowniczek miał uposażenie??? Zadajcie sobie sami pytanie ???
providentem i działaniami tych kierowników powinna zająć się prokuratura . Wszelkie polecenia - gdzie nie są waszymi przełożonymi !!! wydają ustnie bo asekurują sie i za wszystko odpowiadacie Wy.
7
archiwóm 2016-10-13 22:16:56
Pytasz jakie zniszczone zdrowie, masz prawo nie wiedzieć bo trudno coś wiedzieć o gehennie pracy jako doradca klienta w firmie provident gdy grzejesz tyłek w biurowcu. Powiem Ci jak wygląda to z najniższego szczebla, czyli Doradca klienta.
Już po roku pracy psychika jest zryta tak,że potrzebna jest pomoc psychologiczna i nie jest to wina klientów bo to z gruntu rzeczy biedni zagubieni ludzie.
Powodem zaburzenia psychicznego jest szmacenie,gnojenie i udowadnianie takiemu doradcy że jest nieudacznym zerem, od pierwszej chwili pracy.
Przez przećwiczonych do tej roli tak zwanych kierowników ROM AM DM.
Oczywiście wisienką na torcie tej pracy są kierownicy kontroli wewnętrznej SM dla których taki doradca klienta to potencjalny ZŁODZIEJ co nie omieszkają mu udowadniać przez naloty kontrolne do miejsc zamieszkania doradców jak również podważanie dobrego imienia doradcy u obsługiwanych klientów. Sugerując klientom iż taki doradca to może by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i mają się mieć na baczności.
Dużo można by pisać o gehennie w korporacji provident ale zrozumieć mogą to tylko CI KTÓRZY PRZEZ TO PRZESZLI albo jeszcze w tym tkwią.
Oczywiście trudno będzie to wam zrozumieć pracownicy biurowca na Inflanckiej bo to Wy wysługując się Angolom stwarzacie rodakom taki los jaki tylko człowiek potrafi stworzyć człowiekowi AMEN.
8
były dk 2016-10-17 13:29:33
Doradcy kończą współprace lawinowo. nowych brak Tzw rejestry ubożeją większość DK dopłaca zamiast zarabiać .Provident długo nie wytrzyma bo jest oparty na sprzedaży bezpośredniej a tej juz nie ma kto robić. Próbowali w Internecie marka Hapi ale to nie wypaliło. Czym prędzej skończą swą działanośc tym lepiej
9
Felietonista 2016-10-18 19:01:28
I tak nam dopomóż Bóg. Niechaj się wyniosą od nas dla dobra tego kraju rodzin w nim mieszkających i każdego z nas z osobna.
4
allez 2016-10-19 16:32:40
Witam, a co z konsultantami ZON? podstawa na 3/4 etatu , jakieś punkty za skuteczność i PTP owiane tajemnica. Proszę kogoś o więcej informacji, pracuję w Providencie od 6 tyg. .
:) 2016-11-07 04:10:17
Dział odzyskiwania należności polecam. :) System mógłby być trochę lepszy, ale wszystko spoko.
Nick181 2016-11-08 19:11:19
Jestem szczęśliwie, już byłym pracownikiem tej firmy. Pracowałem w cc.
Plusy:
*Umowa o prace
*Pakiet medyczny (choć najbardziej podstawowy, brak laryngologa mimo pracy głosem)
*Telefon służbowy
*Lokalizacja biura
*Pyszna kawa :)

Minusy:
*3/4 etatu, co za tym idzie wynagrodzenie mniejsze, niż na etacie
*Umowy na zastępstwo, zło samo w sobie, nigdy nie wiesz kiedy umowa Ci się skończy i czy Ci ją przedłużą, poza tym o kredycie hipotecznym możesz zapomnieć
*Masa różnych wskaźników, starczy, że masz za mało jednego i premia papa
*Wkurzające konkursy, które w założeniu mają być fajne
*Brak współpracy między cc, a oddzialami i doradcami.

Podsumowując, odradzam każdemu pracę w cc.
W firmie jest bardzo duża rotacja, odchodzą wieloletni pracownicy. Kto może, ten zmienia pracę na lepszą.
aaa 2016-11-11 14:28:12
Narzekasz a doraccy
*Umowa o prace nie ma takiej
*Pakiet medyczny nie ma
*Telefon służbowy ze swoich oplacasz połączenia z klientami
*Lokalizacja biura we własnym domu dokumentacja
*Pyszna kawa :) jak sobie kupisz na stacji paliw
samochód własny utrzymanie na własny koszt
j.w paliwo na własny koszt
brak ubezpieczenia gdzie ok 6 osób zostało zamordowanych
okradną cie zwracasz ze swoich
dyspozycyjnośc 365 dni od 7 do 22 godziny
szkolenia za drmo
rozliczenia za daro

TYLKO przygłu....... pracują dla tego coś...................
2
Nick 2016-11-12 15:56:48
Mam pytanko - co się stało z 3 stronami komentarzami?
Czyżby białym panom przeszkadzały szczere wypowiedzi pracowników traktowanych jak podludzie?
Może z mego podwórka. Pojechałam na polecenie kierowniczki 25 kilometrów w jedną stronę swoim samochodem do potencjalnego klienta, oczywiście za rozmowę telefoniczną musiałam zapłacić ze swoich. Dałam pożyczkę na konto, za którą powinnam otrzymać 100 złotych brutto. Klient się rozmyślił, zrezygnował i zwrócił pieniądze Providentowi. Dostałam, więc 0 złotych.
Czy my doradcy jesteśmy sponsorami Providenta?
4
stop zlodziejom 2016-11-12 22:32:28
podejdź do kierowniczki niech zapłaci za samochód czas itp

nie dawajcie się wykorzystać tym samym okradacie własne rodziny a nabijacie kasę tym na etacie w providencie
Sylwek 2016-11-13 12:46:13
Opis sytuacji- klient otrzymał pożyczkę 500 złotych na 60 rat. Za teoretycznie 60 wizyt miałem zarobić 45 złotych brutto. Jadę po ratę, a zza drzwi pijana żona krzyczy - nic mu nie płać. Ja, iż do pana, a nie pani przyjechałam. Byłem wówczas przed domem. W tym momencie pani, żona klienta, z wielką pałą na podwórko wybiega, więc do autka wskoczyłem, wsteczny i więcej mnie tam nie zobaczą.
Niestety żadnej napaści nie było, nie ma i nie będzie. Tuszowanie spraw, ot co. Jedynie co się uda, to skierowanie klienta na wyłudzenie pożyczki.
bylt 2016-11-13 21:11:51
Do Sylwek
Za jakie pieniądze narażasz się - twoje zdrowie i życie -nie masz etatu nie masz urlopu nie masz ubezpieczenia na życie twój samochód zniszczą ci To za swoje naprawisz.
Nie ryzykujcie swoim życiem przesiedziałem w tym syfie 21 miesięcy o 21 za dużo.

Szkoda waszego zdrowia i życia za 100 a może 70 zł tygodniowo a i tak większość już dopłaca .
3
Marek 2016-11-16 20:06:21
powie ktos ile kierownicy zarabiają? BRM? nie chce być tylko chce wiedziec ile ten mój goguś za nic nie robienie dostaje
Gall annonim 2016-11-17 00:06:37
W tym momencie muszę się z toba zgodzić sam jestem doradca który pracuje tylko w firmie provident, moje wynagrodzenie mieści się w granicy 3 -4 tys wystarczy sumiennie podchodzić do obowiązku, najgorsze jest ciśnienie i telefony w ciągu dnia co Pan zrobił ile dojdzie, klient nie chce ale przecież musi wziąć nie ma ze nie.... to są minusy wzywają na dywanik smsy od pewnego Pana M.K.... czasami zastanawiam się czy to jest warte tych pieniędzy....
Annnnnw 2016-11-17 09:40:16
Czytam wasze opinie i stwierdzam że również się wypowiem. Jestem doradca od 4 lat w woj mazowieckim, moje zarobki są w granicy 3-4 tys mam około 120 klientów, są plusy pracy np elastyczne godziny, praca dwa dni w tygodniu, prowizja za sprzedaz i to jest plus dla osób które bardzo dobrze sprzedają rs oraz Nc. Zaznaczę że w tym momencie widzę chyba wiec3j minusów: własny samochód co jest zlodziejstwem w biały dzień dodać trzeba własne paliwo... doradcy jeżdżą po takich zadupiach że głowa mala az serce się kroi jak niszczymy samochód, przełożeni cały czas wspominają ile to oni nam płacą ile zarabiamy ale prawda jest taka że dla firmy nie jesteśmy żadnym kosztem podkresle żadnym brak urlopu nie płacą za zwolnienia l4 i każda złotówka w każdy grosz jest przez nas zarobiony ciężka praca i prawda jest taka że to klienci nam płacą a nie firma !!!!!!!!! Nie odbierzesz rat nie sprzedaż nie ma prowizji. Dzisiaj masz super wynik i klepia cie po plecach jesteś super w następnym tygodniu nie masz sprzedaży bo wcześniej wcisnales wszystko żeby był mc zrobiony i tu już nie jest miło są smsy telefony co robisz ile wizyt odbyłem i że jeżeli nie dowiesz celi to zabiorą ci najlepszych klientów niestety takie są realia i tak firma podchodzi do dk jestem ciekawy kto później zasila szeregi konkurencji ano właśnie byli pracownicy.
3
Annnnnw 2016-11-17 09:40:33
Czytam wasze opinie i stwierdzam że również się wypowiem. Jestem doradca od 4 lat w woj mazowieckim, moje zarobki są w granicy 3-4 tys mam około 120 klientów, są plusy pracy np elastyczne godziny, praca dwa dni w tygodniu, prowizja za sprzedaz i to jest plus dla osób które bardzo dobrze sprzedają rs oraz Nc. Zaznaczę że w tym momencie widzę chyba wiec3j minusów: własny samochód co jest zlodziejstwem w biały dzień dodać trzeba własne paliwo... doradcy jeżdżą po takich zadupiach że głowa mala az serce się kroi jak niszczymy samochód, przełożeni cały czas wspominają ile to oni nam płacą ile zarabiamy ale prawda jest taka że dla firmy nie jesteśmy żadnym kosztem podkresle żadnym brak urlopu nie płacą za zwolnienia l4 i każda złotówka w każdy grosz jest przez nas zarobiony ciężka praca i prawda jest taka że to klienci nam płacą a nie firma !!!!!!!!! Nie odbierzesz rat nie sprzedaż nie ma prowizji. Dzisiaj masz super wynik i klepia cie po plecach jesteś super w następnym tygodniu nie masz sprzedaży bo wcześniej wcisnales wszystko żeby był mc zrobiony i tu już nie jest miło są smsy telefony co robisz ile wizyt odbyłem i że jeżeli nie dowiesz celi to zabiorą ci najlepszych klientów niestety takie są realia i tak firma podchodzi do dk jestem ciekawy kto później zasila szeregi konkurencji ano właśnie byli pracownicy.
1
provident uwaga moga zamordować 2016-11-18 19:29:59
Provident. Pożyczki, które niosą śmierć
Data publikacji: 17.02.2011, 16:15Ostatnia aktualizacja: 09.08.2011, 13:32

Odsetki od pożyczek w Providencie okazały się naprawdę mordercze. Dla przedstawicieli firmy.

Gdy pani Mariola (boi się podać prawdziwe imię) z Dolnośląskiego dowiedziała się, co w ubiegłą sobotę wydarzyło się w okolicach Żychlina, wcale – przyznaje to szczerze – nie ogarnęło jej współczucie. Pomyślała tylko: „Bogu dzięki, że nie padło na mnie”.

Pod Żychlinem padło na inną przedstawicielkę Providenta. Przyjechała do klienta, by odebrać niewielką (ok. 20 złotych) ratę pożyczki. 28-letni Michał S. przekonał ją, że muszą oboje podjechać do bankomatu w Żychlinie, żeby wypłacić należne pieniądze. Po drodze zaatakował ją nożem, zadając sześć ciosów. Później pojechał do lasu, zakopał zwłoki, a samochód porzucił. Pieszo wrócił do domu, a wieczorem pojechał z kolegami na dyskotekę. Według śledczych za skradzione agentce tysiąc złotych kupił nowe spodnie, buty, zafundował kolegom pizzę, alkohol i wynajął pokój w hotelu.

Siekierą za 22 zł

To już szósta fala strachu, która zalewa ponad dziewięć tysięcy przedstawicieli (ponad połowa to kobiety) firmy specjalizującej się w szybkich pożyczkach gotówkowych dostarczanych do domu klienta. Za każdym razem schemat jest ten sam, czasem tylko zmienia się kolejność wydarzeń: rodzina zgłasza, że agentka zbyt długo nie wraca z pracy, ktoś natrafia na jej ciało, podejrzanym o morderstwo okazuje się zalegający ze spłatą klient. W Łodzi 49-letniej kobiecie, która przyszła po odbiór 22 złotych raty pożyczki, podcięto gardło, a potem ciało porąbano siekierą. Jej zwłoki przez tydzień morderca przechowywał w wersalce. Cztery lata temu w Katowicach zabójca zwabił przedstawicielkę Providenta do domu pod pretekstem wzięcia pożyczki. Pobił ją i zasztyletował, zabrał ponad dwa tysiące złotych. Część pieniędzy wydał na narkotyki.

Pogoda dla lichwiarzy - firmy pożyczkowe mają raj nad Wisłą

To sytuacje ekstremalne, ale przedstawiciele Providenta bardzo często spotykają się z agresją. „Walcie się na ryj, nie mam z czego spłacać!” – usłyszała ostatnio kobieta, która każe się nazywać „Beatą gdzieś z Podkarpacia”. Po raz kolejny prosiła klienta, by oddał choć 10 złotych, bo jak znowu będzie musiała mu wpisać zero do tabelki ze spłatą pożyczki, szef jej głowę urwie. – Powiedzmy sobie szczerze: spora część naszych klientów to margines zarówno społeczny, jak i bankowy. To ci, którzy nigdzie indziej nie dostaliby ani złotówki, a my rozdajemy im kasę na prawo i lewo, i to na morderczy procent. Na ich miejscu, gdybym zdała sobie sprawę z beznadziei tej sytuacji, też klęłabym jak szewc – przyznaje Beata.

Trudno nie przyznać racji. Teoretycznie firma ustala taką stopę oprocentowania, na jaką pozwala prawo, ale firmy pożyczkowe mają cały zestaw sposobów na ominięcie ustawy antylichwiarskiej. W rzeczywistości więc roczna stopa oprocentowania może wzrosnąć nawet do ponad 100 proc. Jeśli pożyczymy w Providencie 1000 zł na pół roku, będziemy musieli oddać 1646 zł. Do oprocentowania dochodzą rozmaite dodatki, takie jak ubezpieczenie, opłata dodatkowa czy opłata za usługę domową. Ta ostatnia wynosi około 430 złotych na 28 tygodni, czyli za każdą wizytę agenta w domu klient płaci 15 złotych (rzecznik firmy: „Klienci szczególnie cenią sobie wygodę home service”).

W każdym oddziale wiszą plakaty

Przedstawiciel Providenta zarabia kilkadziesiąt złotych na zawartej umowie i pięć procent od zbiórki, czyli tego, co w danym tygodniu uda mu się ściągnąć od spłacających pożyczkę klientów. Średnio do jego kieszeni trafia od 100 do 500 złotych tygodniowo. – To naprawdę ciężki kawałek chleba – mówi pani Anna z Olsztyna, która prawdziwego imienia nie boi się podać tylko dlatego, że od kilku lat w Providencie nie pracuje, teraz zaś sądzi się z firmą o 800 tys. zł odszkodowania za zrujnowane zdrowie.

CZYTAJ TAKŻEDobry zwyczaj – nie pożyczaj? WIĘCEJ ❯W "Newsweeku": Bezwzględna wojna o "chwilówki" w Polsce WIĘCEJ ❯Od debetu i kredytu po kartę kredytową WIĘCEJ ❯
Pani Anna była kierownikiem do spraw rozwoju (to najniższy szczebel drabiny etatowych pracowników), a podlegało jej kilkunastu przedstawicieli terenowych (formalnie to współpracownicy firmy). Ponieważ do jej obowiązków należały również wizyty u klientów, zwłaszcza tych bardziej opornych, przez niecały rok pracy trochę się nasłuchała przekleństw i wyzwisk. Najbardziej dramatycznie było podczas jednej z wizyt u małżeństwa w Olsztynku. On był pijany, więc pani Anna od razu mogła odwrócić się i wyjść (zasady panujące w Providencie nie pozostawiają wątpliwości), ale jego żona była trzeźwa, więc to do niej agentka zwróciła się o spłatę należnych kilkunastu złotych raty. – Nagle wpadł mąż i zaczął wykrzykiwać, że mnie zabije. Uciekłam. Naprawdę się wtedy bałam. Gdy opowiedział
Felietonista 2016-11-19 12:30:01
Tak masz racje ja też zarabiam ładnie bo 8 000 zł. miesięcznie jako doradca klienta a jaka miła atmosfera w sekcji. Kierownicy to praktycznie wszystko za Ciebie robią a jacy mili przy tym są.
Polecam tą prace niech każdy spróbuje tego miodu.

Tylko takie wpisy są na topie od kiedy provident wykupił złoty profil od portalu Go work.pl , i kontroluje co dopuścić do opinii publicznej a co nie .
Jak ktoś ma wątpliwości to proszę wpisać komentarz na przykład w opiniach portalu o firmie Bocian. Tam wpis ukazuje się po dwóch minutach a tu dwa trzy dni zanim provident przetrawi czy dopuścić do wglądu- czy nie. Wina leży po stronie Go work , bo za pieniądze z obiektywnego portalu stał się obłudnym zdrajcą.
3
Felietonista 2016-11-19 12:33:01
Tak masz racje ja też zarabiam ładnie bo 8 000 zł. miesięcznie jako doradca klienta a jaka miła atmosfera w sekcji. Kierownicy to praktycznie wszystko za Ciebie robią a jacy mili przy tym są.
Polecam tą prace niech każdy spróbuje tego miodu.

Tylko takie wpisy są na topie od kiedy provident wykupił złoty profil od portalu Go work.pl , i kontroluje co dopuścić do opinii publicznej a co nie .
Jak ktoś ma wątpliwości to proszę wpisać komentarz na przykład w opiniach portalu o firmie Bocian. Tam wpis ukazuje się po dwóch minutach a tu dwa trzy dni zanim prowident przetrawi czy dopuścić do wglądu- czy nie. Wina leży po stronie Go work , bo za pieniądze z obiektywnego portalu stał się obłudnym zdrajcą.
3
Lelvani 2016-11-20 00:15:18
No i mam problem. Czytam opinie i zastanawiam się, jak to możliwe. Pracuje jako Doradca Klienta od roku. Naprawdę nie mam na co narzekać. Kierownik jest świetnym liderem. Zarabiam około 2000, a pracuję jakieś 30 godzin tygodniowo. Klienci to całkiem normalni ludzie, ktorzy z różnych przyczyn wzięli pożyczkę w Providencie. Z reguły nie mieli innego wyjscia. Przy stosunku zarobków do czasu pracy, nie mam żadnych problemów z tym, żeby samej zatankowac, czy wykupic doladowanie do telefonu za 10 zl (bardzo dobre stawki na polaczenia). To nie jest łatwa praca, ale z pewnością żaden wyzysk, przynajmniej w moim przypdaku.
2
won z polski 2016-11-20 10:19:41
Proszę o odpowiedzi ?

Ile osób zamordowano ( doradców) w czasie współpracy z Providentem ?????

a ilu kierowników wyzyskiwaczy???
3
stop wzyskowi 2016-11-20 10:41:40
Gowork nie usuwajcie wpisów ponieważ ostrzegają przed przestepczą dzialalnością
Witam
do tzw doradców lub przyszłych Doradców
zapytajcie swoich kierowników

czy w przypadku kradzieży ( np w domu na ulicy ) pieniędzy lub napadu gotówka prowidenta jest ubezpieczona ( niech pokażą dokument ubezpieczenia indywidualnego) a NIE JEST jeżeli powiedzą że tak to poproście to na piśmie bo znaczy że kłamią.

zapytajcie czy w przypadku napaści i innego zdarzenia otrzymacie odszkodowanie za utratę zdrowia - czy jest ubezpieczenie NIE MA jeżeli zaczną kłamać to dokument.

zapytajcie jeżeli klient uszkodzi wam wasz samochód i inne czy Provident zaplaci wam 1 zl NIE BO NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO

każą wam wykonywać wizyty u spłaconych klientów to poproście o zgodę klienta na kontakt bo naruszacie ustawę o ochronie danych osobowych Nie ma czegoś takiego to wy łamiecie prawo i odpowiadacie karnie.

jeżeli j.w klient zaskarży was o nękanie to czy Provident pokryje koszty postępowań sądowych NIE

Wszelkie polecenia tzw Kierowników są ustne bo naruszają Prawo i oni asekurują sie to wy odpowiadacie karnie.Tzw Kierownicy nie są waszymi przełożonymi bo nie ma stosunku pracy i musicie wykonywać żadnych poleceń.
Ta firma to wymysł mafiozów żyjących z wyzysku klientów i sługusów doradców
Usiądźcie i przeczytajcie spokojnie umowę o świadczenie usług( którą dali wam do podpisu na szybkiego) punkt po punkcie to zrozumiecie co to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
won z polski 2016-11-20 11:06:59
ile zarabiają ???? Doradcy w Providencie tylko konkrety :

klient ma pożyczkę np 1500 zl to 60 rat po 42,12 zł do oddania 2526 zł 74 gr
doradca musi 60 razy udać się do klienta po 42 zl
wyliczenie z 42 zł otrzyma ok 3 % netto po odliczeniu podatków to daje ok 1 zł 26 groszy
i tak za 1 zl 26 gr
Doradca musi zadzwonić ( za pieniądze doradcy) do klienta i umówić się na raty)
dojechać kilka km paliwo + samochód to wydatek kilku złotych po taniości niech będzie 3 zł
udać się od 1 do 4 piętra
wypełnić dokumenty odebrać gotówkę wydać pokwitowanie namówić dom następnej pożyczki to min 10 10 min z 60 min to 1/6 stawka godz tanio 10 zl : 6 = 1.66zl
razem koszty po stronie doradcy to ok 4 .66 a provident da wam 1.26 zł
Do tego darmowe szkolenia bankowania rozliczenia wydzwaniania kierowników.
Więc widać jak na dłoni jakie kokosy sa w tym większość doradców okrada swoje rodziny i sama oszukuje się że niby dorabia ale jak podliczy się koszty paliwo samochód telefony + czas to dopłacają i sami oszukują się. Ponadto ciągły mobing.
Proszę dokonywać prawdziwe wpisy na temat działalności tej firmy
4
DK Warszawa-Bródno Estera 2016-11-20 15:23:04
Zgadzam się w Pełni jestem Doradczynią i Bardzo Sobie chwalę Swojego Kierownika , niestety zawieść i zazdrość Panuje w Sekcji zarabiam około 3 tyś mc
2
xxx 2016-11-20 20:19:29
ile zarabiaja kierownicy?
mariolka 2016-11-21 21:13:11
MOBING, MOBING I JESZCZE RAZ MOBING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
stop wyzyskowi 2016-11-22 18:27:02
tzw Kierownicy nie są waszymi przełożonymi!!!!!!!!!!!!! bo Nie macie stosunku pracy !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niech sami sprzedają pożyczki .
Telefonu nie musicie odbierać wyłączyć i tyle.
Ludzie nie dopłacajcie do tej firmy okradacie samych siebie oraz wasze rodziny.
Paliwo samochód ubezpieczenie samochodu koszty utrzymania to kosztuje a Provident za nic nie zwraca.
Niebezpieczeństwo utraty zdrowia oraz życia bardzo duże.
Nie dawajcie się wykorzystywać !!!
1
john 2016-11-28 22:50:34
4000 brutto podstawa (biedniejsza lokalizacja)
a premia jest indywidualna i zależy od lokalizacji
po ostatnich zmianach (zapewne nie ostatnich hihihihih) premia około 4-6 tys brutto
archiwóm 2016-12-01 18:53:11

Możecie wciskać tą propagandę, bo to Wy kontrolujecie ten portal, więc wykreślajcie niewygodne wpisy dla providenta i piszcie ile wlezie tych bzdur o dobroci jaką firma prowident zsyła na pracowników galerników. A jaka jest prawda przekona się każdy kto spróbuje tej dobroci od pracodawcy jakim jest provident. Pozostaje Mi tylko prosić Boga aby nikt z moich znajomych tam nie trafił i nie postradał zmysłów bo tym się w większości kończy praca dla provident polska.
Zostaw swoją opinię o Provident Polska S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Provident Polska S.A.