Provident Polska S.A.

Warszawa

Opinie o Provident Polska S.A.

Kto jak nie ja 2016-12-13 20:27
Przez 6 miesięcy jest "poduszka na start", więc nie jest źle, szczególnie, że większość osób ceni elastyczny czas pracy i w Providencie tylko dorabia.
2
Kto jak nie ja 2016-12-13 20:44
Umowa o świadczenie usług ze wszystkimi możliwymi składkami, nawet L4 możesz brać. I jest płatne. Na początek "poduszka na start", czyli gwarantowane 1500 brutto, przy serio minimalnym wysiłku. I tak przez 6 miesięcy. Telefon dają, doładowali mi go na początku a że ceny połączeń i sms ustalone mają z operatorem w postaci groszowych spraw, to przez kilka miesięcy nie mogłam tego wydzwonić i nadal konto pełne. Jest dodatek do paliwa prawie 300 zł, jeśli masz rejony wiejskie. Są promocje, dzięki którym da się zarobić więcej, dostać gadżet i pożyczka dla pracowników ma fajne oprocentowanie. Elastyczny czas pracy - Ty ustalasz kiedy jeździsz do klientów, jak sobie dasz wejść na łeb, to możesz i jeździć codziennie, kto Ci broni. Po to masz telefon, aby mieć kontakt z klientami, z moimi jestem umówiona, że dają znać, jak nie będą mieć raty w danym tygodniu i nie jadę tam. Jestem dla nich normalna, więc nikt mnie nie unika, nie zamykają mi drzwi przed nosem. Nikomu tez nie wciskam nic na siłę, więc nikt mi nie płacze, że nie ma jak spłacić. To są dorośli ludzie i sami muszą podejmować swoje decyzje. Ja na sumieniu nie chcę nikogo mieć. Nie ściemniam swoim klientom i nie wciskam im kitu, więc nikt nie narzeka jaka to ja zła. Na "dzień dobry" dostałam sporą bazę klientów, więc nie zaczynałam od zera, z czasem się ją rozbudowało. Z tymi, których po kimś przejęłam w rejonie i nie płacili dogadałam się, pomógł kierownik - płacą słabiej, ale zaczęli płacić cokolwiek a nikt inny sobie z nimi rady nie dał. Owszem, tereny wiejskie mogą być problematyczne jeśli chodzi na przykład o dojazd, ale mam autko na gaz i daje sie radę. Za to mentalność ludzi ze wsi jest zupełnie inna, niż tych z miasta (w większości). Jest jak dla mnie dużo sympatyczniej i przeważnie są w domu. Nikogo nie straszę, jak nie ma na ratę, to się dogadujemy i na przykład za tydzień po wypłacie wpłaci mi dwie raty. Trzeba być człowiekiem. Targety? Są, w każdej firmie w jakiej pracowałam były targety. Jesli komuś nie pasuje taki rodzaj pracy, to ma prawo prace zmienić. Jeśli na przykład nie znoszę widoku krwi to nie idę na pielęgniarkę albo nie zgłaszam się do Tesco na przedświąteczny ubój karpia. Nie każdy się nadaje do pracy z ludźmi. Przykro mi słyszeć, że trafili Wam sie gorsi Klienci, czy inne niedogodności, ale ja osobiście ani chyba nikt z mojej sekcji raczej sie pod tym nie podpisze. Atmosfera jest spoko, pomagamy sobie. I nie ma jakiegoś wyścigu szczurów. Więc da się? Da.
6
Felietonista 2016-12-14 18:58


Możecie wciskać tą propagandę, bo to Wy kontrolujecie ten portal, więc wykreślajcie niewygodne wpisy dla providenta i piszcie ile wlezie tych bzdur o dobroci jaką firma prowident zsyła na pracowników galerników. A jaka jest prawda przekona się każdy kto spróbuje tej dobroci od pracodawcy jakim jest provident. Pozostaje Mi tylko prosić Boga aby nikt z moich znajomych tam nie trafił i nie postradał zmysłów bo tym się w większości kończy praca dla provident polska.
5
archiwóm 2016-12-14 19:13

Tylko takie wpisy są na topie od kiedy provident wykupił złoty profil od portalu Go work.pl , i kontroluje co dopuścić do opinii publicznej a co nie .
Jak ktoś ma wątpliwości to proszę wpisać komentarz na przykład w opiniach portalu o firmie Bocian. Tam wpis ukazuje się po dwóch minutach a tu dwa trzy dni zanim provident przetrawi czy dopuścić do wglądu- czy nie. Wina leży po stronie Go work , bo za pieniądze z obiektywnego portalu stał się SPRZEDAWCZYKIEM.
5
a kto jak nie TY. 2016-12-14 19:19


Zapierniczać po ludziach i żebrać o wzięcie pożyczki a nie narzekać na tym forum.
Ci przedstawiciele co się nie dali upadlać to już zostali zwolnieni,albo sami odeszli,a ta reszta przedstawicieli co została i dalej daje się szmacić niema prawa narzekać bo to ludzie zniewoleni,pozbawieni honoru,bez prawa do głosu.

7
Abc 2016-12-14 21:54
Pięknie pracujecie tam na Inflanckiej, tylko zanim coś napiszecie to najpierw sprawdźcie. Całości mi się czytać nie chce ale już na początku macie błąd, osoby z poduszki na start nie dostaną kasy z terenów wiejskich bo poduszka wyklucza ich z tego programu. Następnym razem bardziej się przyłożyć musicie bo prezes po premii poleci
6
yyyyy 2016-12-15 17:12
Witam dzisiaj uslyszalam tekst od kierowniczki ze moge siedziec w domu i dlubac palcem w nosie a cel na nk ma byc zrealizowany .........
1
won z Polski 2016-12-16 18:04
zanim coś napiszecie odpowiedzcie na pytanie

ilu doradców providenta zamordowano w tracie pracy ???????? poszukajcie w internecie to będzie SZOK
tak mordują doradców
a na jaką sumę są ubezpieczeni doradcy NA ZERO NIC TAKIEGO NIE MA
ta firma to zwykłe ście........wo
każdy może napisać że zarabia 100 tyś w Prosyfie i tyle ale najlepiej wpiszcie w wyszukiwarkę pożyczki które niosą śmierć albo na wiki provident
1
ciekawe 2016-12-17 08:21
5 lat więzienia za lichwę?

Sobota, 17 grudnia (06:00)
Zaostrzenie przepisów karnych w zakresie wyzysku na podstawie umów cywilnych, zadośćuczynienia osobom będącym ofiarami oszustów i koniec z pożyczkami na niewielkie kwoty, których zabezpieczeniem są nieruchomości - to jedne z wielu zmian, które znalazły się w projekcie zmiany tzw. ustawy antylichwiarskiej. Obawy części firm budzi zapis dotyczący nowego limitu kosztów.

To już koniec szybkich pożyczek?
To już koniec szybkich pożyczek? /©123RF/PICSEL
- Limit kosztów, który jest planowany do wprowadzenia, jest znacznie niższy od obecnie obowiązującego. Jest on na tyle drastyczny, że spowoduje prawdopodobnie brak opłacalności w pożyczaniu pieniędzy przez instytucje pożyczkowe. To może spowodować pojawienie się szarej strefy - mówi newsrm.tv Tymon Zastrzeżyński, ekspert pozyczkaportal.pl.

- Obecny limit wynosi 25 proc. kosztów pożyczki w formie bazowej, plus 30 proc. w skali roku. Proponowany limit ma wynosić 10 proc. prowizji i 10 proc. kosztów dodatkowych w skali roku. Przy pożyczkach na małe kwoty i krótkie okresy to są bardzo małe kwoty. Przy pożyczaniu tysiąca złotych jest to w skali roku tylko 200 zł. Samo sprawdzenie w bazie dłużników wynosi ponad 100 złotych. Należy pamiętać, że sektor tych krótkich pożyczek jest bardziej ryzykowny, więc takie firmy też muszą wkalkulować sobie koszt niespłacenia pożyczek przez część swoich klientów.






Czytaj więcej na http://biznes.interia.pl/finanse-osobiste/news/5-lat-wiezienia-za-lichwe,2439735,4141?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
2
jeszcze providenciak 2016-12-21 00:23
Niestety Provident i firmy pożyczkowe tego pokroju nie dadzą sobie rady z nową ustawą, także likwidacja albo upadłość. Tylko firmy chwilówkowe sobie z nią poradzą, ja już szukam i stąd znikam, oprócz tego płacą o wiele lepiej a nie po marne 4% brutto.
Iwka 2016-12-25 14:43
Glupoty desperatki wywalonej z roboty!
Ania 2016-12-25 14:50
Czyzby deficyt?!
1
wiki 2016-12-27 21:57
Nie polecam nikomu tej firmy, nawet wrogowi. To co tam dzieje to zabawa kilkunastu osób, którym wyprano mózg, w korporacje. Nie szanują DK wręcz ich wysmiewaja a potem wciskają im że są filarem firmy hahaha. Niektórzy DK przyplacili pracę w tym czyms zdrowiem psychicznym. Ciągłe telefony od kierowników , którzy dbają tylko o własne interesy, do znudzenia i ciągłe pretensje. Firma tylko patrzy co by tu zrobić aby jeszcze mniej zapłacić DK. Nie polecam !!!!!!
11
tidziaj 2016-12-28 14:45
3-4 tysiace to jakis zart
1
Były dk 2016-12-28 15:15
Ponad rok temu pracowałem w tej firmie jako DK i jest to jedna z gorszych korporacji na rynku. Odeszlem poniewaz firma tylko kombinuje jakby tutaj zmniejszyć DK prowizje wmawiając im ze maja szanse zarobić jeszcze więcej. Umowa sieciowa, brak płatnego urlopu, telefon który DK musi sam doładować w Orange, brak benefitów pozapłacowych takich jak prywatna opieka medyczna czy karnet sportowy. Wczoraj spotkałem znajomą, która nadal tam pracuje i powiedziała, że jest coraz gorzej i szuka czegoś innego bo zarabia coraz mniej. Spytałem się czy w te święta provident także dał im te dziadowskie paczki na święta za ok 25zl a ona w śmiech, że w tym roku firma im nawet tego nie dała. Jak widać providentowi nawet na czekoladę świąteczną dla pracownika szkoda kasy wiec to chyba doskonale pokazuje jak firma ceni swoich pracowników.
8
stop zlodziejom 2016-12-28 21:25
W providencie na nowy rok obniżyli prowizję od sprzedaży z 2.5% boruto na 1.5% brutto
i tak dla ułomnych wyliczenie sprzedasz pożyczkę za 1000 zł otrzymasz 15 zł brutto. Kwota netto po odliczeniu podatku zostaje ok 11 zł z tego musisz opłacić minus paliwo koszt samochodu telefon ulotko wanie ,plakatowanie spotkanie z tzw kierownikami to ile ci zostanie i twój czas tak za 11zł brutto .A klient odda pożyczkę i masz zero tak zero zł i musisz odjąć od zera - minus paliwo koszt samochodu telefon ulotko wanie ,plakatowanie spotkanie z tzw kierownikami to ile ci zostanie i twój czas.Policzcie sami te przygłup... doradcy już dopłacają.
12
oli 2016-12-29 09:52
Praca w Providencie jako doradca to jedno wielkie oszustwo !!!!!!! Place od nowego roku obnizono o okolo 40% !!!!!! Nikomu nie polecam tu pracy !!!!!! Po 13 latach pracy rezygnuje.
12
Zarobki 2016-12-30 10:08
W mojej sekcji 1 osoba zarabia 3000, pozostałe 10 osób od 700 do 1500 minus koszty oczywiście. Średnia oscyluje wokół najniższej krajowej. Niestety postępowanie Providenta wynika z przyzwolenia wszystkich dotychczasowych, polskich rządów. Provident działa w 11 krajach, a 50% zysku wyrabia w Polsce. Kto im na to pozwala?
2
ostrzeżenie 2016-12-31 15:44
Provident doradca !! jak to wygląda
musisz posiadać własny samochód paliwo opłacasz telefon darmowe szkolenia rozliczenia i wiele innych czynności. Do dyspozycji przez 365 dni od 8 do 22 ( zapis w umowie) na telefon
Co w zamian daje PROVIDENT tylko jak wyżej sprzedasz odzyskasz to masz % NIC NAWET 1 zł EXTRA

i tak wciskasz pożyczkę ( 166% RSO) coraz mniej głupków jest b.ciężko znaleźć takich zaczynam wyliczenia
jedziesz swoim samochodem za swoje pieniądze wcześniej dzwonisz za swoje ( nawet tego nie oferują)
po ok 1 godzinie pracy sprzedajesz 1000zł .Provident zapłaci ci 11 zł z tego opłacasz j.w samochód paliwo twój czas itd. TAK 11 zł na co to ma starczyć te 11 zł. Następnie co tydzień od 1000zł odbierasz ratę jest to ok 25zł jedziesz umawiasz się jak wyżej z tego Provident zapłaci ci 0,75zł tak 75 groszy. Takie są kokosy w Providencie . Są większe kwoty ale ok 50% nie płaci więc jeździsz za swoje i także dopłacasz.
Tylko sami odpowiedzcie kto tam jeszcze daje się wyzyskiwać.........brak urlopu NIC TAM NIE MA OPRÓCZ WYZYSKU
nie tykać tego gownaaaaa
4
Monika 2017-01-01 11:01
Od dziś najniższe wynagrodzenie wynosi 2000 i to chyba znów nie dotyczy Providenta.
3
Kuba 2017-01-05 22:28
Ktoś tu napisał, że kierownicy zarabiają... Może ci którzy mają doradców za nic. Pozostali pracują za 2800 netto za 12 godzin na dobę. Trzeba być ślepym, żeby tego nie widzieć. Ktoś też napisał o premiach 4000 do 6000 tys, szkoda że nie wie jakie są warunki brzegowe żeby zarobić taką premie i że nawet bardzo dobry kierownik z bardzo dobrą sekcją tylko fuksem może się na nią załapać. Firma Provident jest "ślepa" na warunki zewnętrzne, oprócz tych uwarunkowanych prawnie, prowadzenia biznesu. Nie widzi, że ludzie zarabiają lepiej i mają więcej źródeł dochodów jak kiedyś, że jest 500+ i że lud nie jest tak ciemny jak kiedyś i nie wszystko kupi
1
Felietonista 2017-01-08 11:54

Zapierniczać po ludziach i żebrać o wzięcie pożyczki a nie narzekać na tym forum.
Ci przedstawiciele co się nie dali upadlać to już zostali zwolnieni,albo sami odeszli,a ta reszta przedstawicieli co została i dalej daje się szmacić niema prawa narzekać bo to ludzie zniewoleni,pozbawieni honoru,bez prawa do głosu.
6
Kola 2017-01-10 11:03
Praca w dobrej firmie to utrzymywanie wysokich standardów. Dlaczego obrażasz ludzi, którzy tu pracują? Jesteś słaby i nie podołałeś wyzwaniu, dlatego tak obrażasz?
1
Nick 2017-01-10 21:05
Dziś miałam Super Ekstra okazję - nc na 500 złotych. 5 złotych netto do zarobienie w godzinę z dojściem do klienta. Tylko wulgaryzmy przychodzą mi na myśl o tych z Inflanckiej.
2
Fantik 2017-01-13 00:37
W Nobilonie płacą 15% od zbiórki + premie za sprzedaż.
Jak chcesz robić wiochy do dostajesz samochód, telefon, tablet i umowę o pracę. 200 klientów i masz z tego ok. 4-5 tys. netto
Felietonista 2017-01-13 13:47
Propagandzisto providencki @Kola przyznaję Ci racje jestem słaby i nie podołałem wyzwaniu które nakazywało [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na odchodne tym sługusom inflanckiej zwanych kierownikami ROM , AM , DM. SM, za utrzymywanie wysokich standardów w providencie takich jak gnojenie, szmacenie i udowadnianie przedstawicielom że są potencjalnymi złodziejami tylko sami jeszcze o tym nie wiedzą. Słabość moja wynikała z obawy o odpowiedzialność karną ale teraz z perespektywy czasu jest mi wstyd bo powinienem to zrobić za wszystkich tych zniewolonych doradców którzy bez pomocy osób trzecich nigdy nie zdołają się uwolnić z tego obozu pracy o wysokich standardach jak raczysz to określać. Co do obrażania aktywnych przedstawicieli to nigdy nie było to moim zamiarem ja im serdecznie współczuję a stwierdzenia prze zemnie użyte takie jak " dają się szmacić w skutek czego są pozbawieni honoru " to słowa zmuszające do refleksji aby w końcu dali sobie wolność i odeszli z tego obozu pracy o wysokim standardzie jak widzą to na Infladzkiej.
15
Ktoś 2017-01-13 14:01
Takie bzdury to dzieciom opowiadaj !! Byłem na rozmowie o pracę w Nobilonie i doskonale wiem jakie są warunki. Należy zacząć od tego, że taka rozmowa odbywa się się tylko i wyłącznie w biurze we Włocławku. Nie ważne gdzie mieszkasz, ważne, że tam trzeba dojechać. Warunek to 3 umowy do podpisania , umowa o pracę, umowa zlecenie, umowa o dzieło , a co za tym idzie 3 weksle, bo każda umowa jest na ich inną spółkę. Auto z GPS gdzie cały czas jest się monitorowanym gdzie się obecnie znajduję , czyli czy coś robię........... Przy 200 klientach może się uda wyciągnąć 2.000 zł. ale praca od rana do wieczora cały tydzień. Z dwojga złego wolę już Provident.
madra 2017-01-13 20:42
Wolisz provident

GDZIE KILKA OSÓB - DORADCÓW ZOSTAŁO ZAMORDOWANYCH
brak umowy o pracę
brak za paliwo
brak za samochód
za darmo szkolenia
za darmo roznoszenie ulotek
brak ubezpieczenia od kradzieży
brak ubezpieczenia od utraty życia
ZERO KWOTY GWARANTOWANEJ
nic nie dają TA FIRMA TO ŚCIERWO
pojedziesz - znajdziesz klienta za 10 razem wrobisz go na pożyczkę np 1 tyś zł Provident da ci 5 zł
nawet na bilety MZK nie starczy.
Provident lubi jak dopłacasz takich uwielbiają
13
Dług 2017-01-18 10:19
Najlepiej wychodzi niektórym biadolenie. Ja mam zamiar pracować dla Providenta. Jak sie chce pracować każda praca jest wtedy fajna i efekt finansowy też jest ok.
won z naszego kraju 2017-01-18 21:44
Dla Providenta nie PRACUJESZ bo nie ma umowy o o pracę a świadczysz tzn służysz za darmo
przeciez za nic tam nie placa co marne 1.5 % brutto od pozyczki jak wolisz:
provident oraz fakty

GDZIE KILKA OSÓB - DORADCÓW ZOSTAŁO ZAMORDOWANYCH
brak umowy o pracę
brak za paliwo
brak za samochód
za darmo szkolenia
za darmo roznoszenie ulotek
brak ubezpieczenia od kradzieży
brak ubezpieczenia od utraty życia
ZERO KWOTY GWARANTOWANEJ
nic nie dają TA FIRMA TO ŚCIERWO
pojedziesz - znajdziesz klienta za 10 razem wrobisz go na pożyczkę np 1 tyś zł Provident da ci 5 zł
nawet na bilety MZK nie starczy.
Provident lubi jak dopłacasz takich uwielbiają
11
ooooo 2017-01-21 20:40
Lębork Pomorskie Arkadiusz G . tzw Kierownik zwykły kłamca nachodzi klientów w domu bez ich zgody tym samym narusza Ustawę o Ochronie Danych Osobowych i KK. ( naruszenie miru domowego) Zgłosić go do Prokuratury .
2
xxxxxxx 2017-01-24 22:28
W Lęborku i Słupsku nieźle mają na. ..ne w głowach!!!! Niektorych powinno się o mobbing oskarżyć bo to co tam się dzieje to nie jest normalne.
1
Bolek 2017-01-25 10:59
Czytając niektóre wpisy odnoszę wrażenie, że ktoś inspiruje "rzekomych pracowników" do twórczości nie koniecznie zgodnej z prawdą! Teraz jest tyle ofert pracy nikt nie zmusza ludzi do pracy w tej firmie.
Szukam pracy 2017-01-26 13:26
Jak to jest z przerwami ? Ilu minutowe o której ? Zwłaszcza chodzi mi o weekendy :)
Jarowit 2017-02-06 01:15
około 10 doradców i jednego kierownika
anno 2017-02-09 09:47
czy facet z kielnią z hurtowni trzęsie portkami gdy na interview przychodzą lepsi od niego? :)
olli 2017-02-09 10:39
Co Ty bredzisz !!!! Pracuje w tej firmie ponad 10 lat ale takiego mobbingu i scigania pracownikow jaki jest obecnie nie bylo nigdy !!!!!!! A placa spadla o okolo 40% !!!!
1
Devil 2017-02-10 01:11
Witam, z checia poczytam co doradcy sadza o nowym modelu wynagrodzenia dla doradcow. Jak wychodzicie z obniżoną prowizja do 4 procent za zbiorka i jak zamydlono wiekszosci oczy twiersAc, ze wiecej zarobimy sprzedajac. Podam Wam idealny przyklad, zebralem 10 tys. Wg zarobkow z zeszlego eoku dostałbym 5 procebt czyli 500 zl brutto czyli ok. 425 zł netto. Od tego roku prowizja wynosi 4 procent czyli 400 zł brutto a netto ok 340 zl od kwoty 10 tys. Na starcie jestesmy do tylu 85 zł netto!!! Za 1 tydzien a miesiecznie az 340 zł jezdzimy do tej samej liczby klientow!!!!! Teraz czas na suuper nowosc i laskawosc od naszej firmy (platne rsy) w ktorych sa haki aby czasem doradca za duzo nie zarobil. Platne jest 1,5 od oferty na kartce! Jezeli klientowi podnosiny oferte to nam za to nie placa. Przyklad: podnosimy klientowi oferte z 2 do 5 tys, placone mamy 1,5 z kwoty 2 tys czy ok 25 zł netto. Sprzedajac co tydzien takie pozyczki miesiecznie mamy 100 zl a na zbiorkach stracilismy 340zl!!! Podsumowujac jestesmy do tylu 240 zl w porównaniu z zeszlym rokiem na kazdym miesiacu. Proponuje kazdemu doradcy policzyc sobie swoje zarobki przez 2 miesiace.
10
Zenek Furman 2017-02-10 13:31
Tak to prawda jesteśmy do tyłu a mało tego teraz i upokarzani
2
zygmunt 2017-02-10 22:50
Cieszę się że odeszlem z tej firmy, bo jak sobie przeliczylem to właśnie wychodziło mi że mniej zarobie . Oczywiście wciskali nam że bedziemy dużo zarabiać. Obłuda i kłamstwo rządzi ta firmą. DK istnieje życie bez providenta i jest naprawdę piekniejsze. Nie pozwólcie sobie aby ktoś was poniżal bo każdy zasługuje na dobre traktowanie.
10
Polak 2017-02-11 17:22
Dobrze wam lichwiaże .
2
won z tego kraju 2017-02-11 18:37
Witam
provident nie dorobisz koniec i tak

wciśniesz pożyczkę 1000 zł dostaniesz ok 10 zł z tego opłacisz paliwo samochód telefon ( nawet długopisów nie zapewniają) następnie za 7 dni udasz się po ratę to ok 30 zł z tego dostaniesz ( JAK ODZYSKASZ JĄ 50% nie płaci ) od Provident ok. 80 groszy z tych 80 groszy opłacasz jak wyżej na połączenia tel. nie starczy.Możesz odbierać raty 1 raz w miesiącu ale wtedy także nie dorobisz bo rata jest wieksza np 100zł a ty otrzymasz ok 1,45 na rękę. Szkolenia za darmo roznoszenie ulotek za darmo.Provident za nic nie płaci to jest wolontariat do dyspozycji od 8 do 20 przez 365 dni to zapis z umowy.Raty odbierane w melinach - slamsach kilka osób zostało zamordowanych. Odpowiedzcie mi co was skłania że za darmo lub dopłacacie a tym samym okradacie swoje rodziny dla Korporacji.
Często są przypadki udzielasz pożyczkę 1000zł przeoczysz podpis a jest ich kilka i zwracasz za swoje.Okradną cię zwracasz za swoje. Drodzy Wyzyskiwacze odpiszcie dlaczego w tym jesteście przeczesz na paliwo i koszty samochodu wam nie starcza. proszę o odpowiedzi
1
Nick 2017-02-11 23:06
Rozmawiałem kilka lat temu z robotnikiem przymusowym III Rzeszy pracującym na roli pod Iławą. Miał wikt, opierunek, papierosy, kieszonkowe równowartości 6 par skórzanych butów, wolne niedziele i wolne po oporządzeniu koni.
Mamy XXI wiek, nasi "przyjaciele" angole, w naszym kraju oferują nam gorsze stawki. Jak to postępowanie określić?
MAM JESZCZE JEDNO PYTANIE:
- ILU DORADCÓW PISZE STAN FAKTYCZNY WE WNIOSKACH O UDZIELENIE POŻYCZKI 10-20% DORADCÓW?
Arturomag 2017-02-12 08:33
po pierwsze w prowidencie jest ubezpieczenie tylko jak sam chcesz i od smierci i od wypadków po 2 mozna zarobic ludzie sie trzymają tej roboty dlaczego jest mala rotacja pracowników sami pomyslcie i jak nie wiecie to nie siedzta całymi dniami i wypisujecie głupoty przez ten czas pisania moglibyscie zarobic kasy cos gdzies a nie siedziec na stołku po 3 pewnie piszecie takie rzeczy bo macie pozyczke a teraz trzeba ją zpłacać i guwniarze piszą pewnie a nie dorośli ludzie mówie o dorosłych a ni np.30 lat a w głowie głupoty tyle na wasze wypowiedzi jestescie smieszni
nie wolno kłamac 2017-02-12 21:33
Witam
provident nie dorobisz koniec i tak

wciśniesz pożyczkę 1000 zł dostaniesz ok 10 zł z tego opłacisz paliwo samochód telefon ( nawet długopisów nie zapewniają) następnie za 7 dni udasz się po ratę to ok 30 zł z tego dostaniesz ( JAK ODZYSKASZ JĄ 50% nie płaci ) od Provident ok. 80 groszy z tych 80 groszy opłacasz jak wyżej na połączenia tel. nie starczy.Możesz odbierać raty 1 raz w miesiącu ale wtedy także nie dorobisz bo rata jest wieksza np 100zł a ty otrzymasz ok 1,45 na rękę. Szkolenia za darmo roznoszenie ulotek za darmo.Provident za nic nie płaci to jest wolontariat do dyspozycji od 8 do 20 przez 365 dni to zapis z umowy.Raty odbierane w melinach - slamsach kilka osób zostało zamordowanych. Odpowiedzcie mi co was skłania że za darmo lub dopłacacie a tym samym okradacie swoje rodziny dla Korporacji.
Często są przypadki udzielasz pożyczkę 1000zł przeoczysz podpis a jest ich kilka i zwracasz za swoje.Okradną cię zwracasz za swoje. Drodzy Wyzyskiwacze odpiszcie dlaczego w tym jesteście przeczesz na paliwo i koszty samochodu wam nie starcza. proszę o odpowiedzi
1
Felietonista 2017-02-13 07:04
Izba skarbowa żąda zapłaty od Providenta około 20 mln funtów, co daje blisko 100 mln zł podatku do zapłacenia. Spółka zamierza zapłacić tę kwotę, choć z nią się nie zgadza. Płatność jest jednak konieczna do złożenia odwołania do sądu administracyjnego.
To kara za 2008 r w naliczaniu jest już rok następny- itd.
Teraz wytrwali niewolnicy obozu pracy o wysokim standardzie zdecydowanie więcej będziecie zarabiać
1
Kolczyk 2017-02-13 08:57
Jestem doradcą i mam już całkiem niezły staż pracy ale czytając te biadolenia robi się słabo. Jak ktoś nie nadaje się do takiej pracy niech ja zmieni i psuje atmosfery. Provident to dobra firma i da sobie radę.
oj oj 2017-02-15 09:03
zapraszamy do PROVIDENTA

własny samochód
własne srodnki na utrzymanie samochodu
własne paliwo
połączenia za swoje
darmowe szkolenia
darmowe rozliczenia
darmowe wizyty\możliwość utraty zdrowia życia
dyspozycyjność na każde zawołanie 365 dni /24 h
brak umowy o prace
darmowe roznoszenie ulotek
brak urlopu itp
50 % klientów nie placi rat to za darmo
klienci którzy płaca rata od 30- 150 zł dostaniesz ok 1 % i to wasz ZAROBEK
a okradną - pomylicie się oddajesz ze swoich . Napadna na ciebie nawet 1 zł Provident nie da ci bo nie jesteś pracownikiem providenta.

ZAPRASZAMY JAK GODZICIE SIE NA W/W WARUNKI
5
Saba 2017-02-16 15:42
Paczke napewno zrobil kierownik z pieniedzy przeznaczonych na co kwartalna inyegracje.
Xyz 2017-02-17 13:00
Chyba o innym prowidencie mówisz ja też miałem niezły staż 6 lat ,pięć lat już nie pracuje zostałem "zwolniony"za min.zly przekaz czyli głośno mówiłem ci mi się nie podoba i co jest kompletnym absurdem no.udzielanie pożyczek osoba niewyplacalnym tylko dla wyniku ,osmielilem się mieć życie prywatne tzn niebyc do dyspozycji przez 24 h,co jest zrozumiałe przecież mieliśmy ponoć elastyczny czas pracy w reklamie zachęcające jak do pracy było jasne stwierdzenie .....Czas pracy wyznacza szczegółowego sobie sam,i jeszcze jedno w tej formie zatrudnienia niema pojęcia przełożony czyli kierownik ,czyli kierownik jest sam sobie kierownikiem .A zresztą niechce mi się o tym pisać bo to temat rzeka kto pracował ten wie
4
Zostaw swoją opinię o Provident Polska S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Provident Polska S.A.