Provident Polska S.A.

Warszawa

Opinie o Provident Polska S.A.

Gall annonim 2016-11-17 00:06:37
W tym momencie muszę się z toba zgodzić sam jestem doradca który pracuje tylko w firmie provident, moje wynagrodzenie mieści się w granicy 3 -4 tys wystarczy sumiennie podchodzić do obowiązku, najgorsze jest ciśnienie i telefony w ciągu dnia co Pan zrobił ile dojdzie, klient nie chce ale przecież musi wziąć nie ma ze nie.... to są minusy wzywają na dywanik smsy od pewnego Pana M.K.... czasami zastanawiam się czy to jest warte tych pieniędzy....
Annnnnw 2016-11-17 09:40:16
Czytam wasze opinie i stwierdzam że również się wypowiem. Jestem doradca od 4 lat w woj mazowieckim, moje zarobki są w granicy 3-4 tys mam około 120 klientów, są plusy pracy np elastyczne godziny, praca dwa dni w tygodniu, prowizja za sprzedaz i to jest plus dla osób które bardzo dobrze sprzedają rs oraz Nc. Zaznaczę że w tym momencie widzę chyba wiec3j minusów: własny samochód co jest zlodziejstwem w biały dzień dodać trzeba własne paliwo... doradcy jeżdżą po takich zadupiach że głowa mala az serce się kroi jak niszczymy samochód, przełożeni cały czas wspominają ile to oni nam płacą ile zarabiamy ale prawda jest taka że dla firmy nie jesteśmy żadnym kosztem podkresle żadnym brak urlopu nie płacą za zwolnienia l4 i każda złotówka w każdy grosz jest przez nas zarobiony ciężka praca i prawda jest taka że to klienci nam płacą a nie firma !!!!!!!!! Nie odbierzesz rat nie sprzedaż nie ma prowizji. Dzisiaj masz super wynik i klepia cie po plecach jesteś super w następnym tygodniu nie masz sprzedaży bo wcześniej wcisnales wszystko żeby był mc zrobiony i tu już nie jest miło są smsy telefony co robisz ile wizyt odbyłem i że jeżeli nie dowiesz celi to zabiorą ci najlepszych klientów niestety takie są realia i tak firma podchodzi do dk jestem ciekawy kto później zasila szeregi konkurencji ano właśnie byli pracownicy.
4
Annnnnw 2016-11-17 09:40:33
Czytam wasze opinie i stwierdzam że również się wypowiem. Jestem doradca od 4 lat w woj mazowieckim, moje zarobki są w granicy 3-4 tys mam około 120 klientów, są plusy pracy np elastyczne godziny, praca dwa dni w tygodniu, prowizja za sprzedaz i to jest plus dla osób które bardzo dobrze sprzedają rs oraz Nc. Zaznaczę że w tym momencie widzę chyba wiec3j minusów: własny samochód co jest zlodziejstwem w biały dzień dodać trzeba własne paliwo... doradcy jeżdżą po takich zadupiach że głowa mala az serce się kroi jak niszczymy samochód, przełożeni cały czas wspominają ile to oni nam płacą ile zarabiamy ale prawda jest taka że dla firmy nie jesteśmy żadnym kosztem podkresle żadnym brak urlopu nie płacą za zwolnienia l4 i każda złotówka w każdy grosz jest przez nas zarobiony ciężka praca i prawda jest taka że to klienci nam płacą a nie firma !!!!!!!!! Nie odbierzesz rat nie sprzedaż nie ma prowizji. Dzisiaj masz super wynik i klepia cie po plecach jesteś super w następnym tygodniu nie masz sprzedaży bo wcześniej wcisnales wszystko żeby był mc zrobiony i tu już nie jest miło są smsy telefony co robisz ile wizyt odbyłem i że jeżeli nie dowiesz celi to zabiorą ci najlepszych klientów niestety takie są realia i tak firma podchodzi do dk jestem ciekawy kto później zasila szeregi konkurencji ano właśnie byli pracownicy.
2
provident uwaga moga zamordować 2016-11-18 19:29:59
Provident. Pożyczki, które niosą śmierć
Data publikacji: 17.02.2011, 16:15Ostatnia aktualizacja: 09.08.2011, 13:32

Odsetki od pożyczek w Providencie okazały się naprawdę mordercze. Dla przedstawicieli firmy.

Gdy pani Mariola (boi się podać prawdziwe imię) z Dolnośląskiego dowiedziała się, co w ubiegłą sobotę wydarzyło się w okolicach Żychlina, wcale – przyznaje to szczerze – nie ogarnęło jej współczucie. Pomyślała tylko: „Bogu dzięki, że nie padło na mnie”.

Pod Żychlinem padło na inną przedstawicielkę Providenta. Przyjechała do klienta, by odebrać niewielką (ok. 20 złotych) ratę pożyczki. 28-letni Michał S. przekonał ją, że muszą oboje podjechać do bankomatu w Żychlinie, żeby wypłacić należne pieniądze. Po drodze zaatakował ją nożem, zadając sześć ciosów. Później pojechał do lasu, zakopał zwłoki, a samochód porzucił. Pieszo wrócił do domu, a wieczorem pojechał z kolegami na dyskotekę. Według śledczych za skradzione agentce tysiąc złotych kupił nowe spodnie, buty, zafundował kolegom pizzę, alkohol i wynajął pokój w hotelu.

Siekierą za 22 zł

To już szósta fala strachu, która zalewa ponad dziewięć tysięcy przedstawicieli (ponad połowa to kobiety) firmy specjalizującej się w szybkich pożyczkach gotówkowych dostarczanych do domu klienta. Za każdym razem schemat jest ten sam, czasem tylko zmienia się kolejność wydarzeń: rodzina zgłasza, że agentka zbyt długo nie wraca z pracy, ktoś natrafia na jej ciało, podejrzanym o morderstwo okazuje się zalegający ze spłatą klient. W Łodzi 49-letniej kobiecie, która przyszła po odbiór 22 złotych raty pożyczki, podcięto gardło, a potem ciało porąbano siekierą. Jej zwłoki przez tydzień morderca przechowywał w wersalce. Cztery lata temu w Katowicach zabójca zwabił przedstawicielkę Providenta do domu pod pretekstem wzięcia pożyczki. Pobił ją i zasztyletował, zabrał ponad dwa tysiące złotych. Część pieniędzy wydał na narkotyki.

Pogoda dla lichwiarzy - firmy pożyczkowe mają raj nad Wisłą

To sytuacje ekstremalne, ale przedstawiciele Providenta bardzo często spotykają się z agresją. „Walcie się na ryj, nie mam z czego spłacać!” – usłyszała ostatnio kobieta, która każe się nazywać „Beatą gdzieś z Podkarpacia”. Po raz kolejny prosiła klienta, by oddał choć 10 złotych, bo jak znowu będzie musiała mu wpisać zero do tabelki ze spłatą pożyczki, szef jej głowę urwie. – Powiedzmy sobie szczerze: spora część naszych klientów to margines zarówno społeczny, jak i bankowy. To ci, którzy nigdzie indziej nie dostaliby ani złotówki, a my rozdajemy im kasę na prawo i lewo, i to na morderczy procent. Na ich miejscu, gdybym zdała sobie sprawę z beznadziei tej sytuacji, też klęłabym jak szewc – przyznaje Beata.

Trudno nie przyznać racji. Teoretycznie firma ustala taką stopę oprocentowania, na jaką pozwala prawo, ale firmy pożyczkowe mają cały zestaw sposobów na ominięcie ustawy antylichwiarskiej. W rzeczywistości więc roczna stopa oprocentowania może wzrosnąć nawet do ponad 100 proc. Jeśli pożyczymy w Providencie 1000 zł na pół roku, będziemy musieli oddać 1646 zł. Do oprocentowania dochodzą rozmaite dodatki, takie jak ubezpieczenie, opłata dodatkowa czy opłata za usługę domową. Ta ostatnia wynosi około 430 złotych na 28 tygodni, czyli za każdą wizytę agenta w domu klient płaci 15 złotych (rzecznik firmy: „Klienci szczególnie cenią sobie wygodę home service”).

W każdym oddziale wiszą plakaty

Przedstawiciel Providenta zarabia kilkadziesiąt złotych na zawartej umowie i pięć procent od zbiórki, czyli tego, co w danym tygodniu uda mu się ściągnąć od spłacających pożyczkę klientów. Średnio do jego kieszeni trafia od 100 do 500 złotych tygodniowo. – To naprawdę ciężki kawałek chleba – mówi pani Anna z Olsztyna, która prawdziwego imienia nie boi się podać tylko dlatego, że od kilku lat w Providencie nie pracuje, teraz zaś sądzi się z firmą o 800 tys. zł odszkodowania za zrujnowane zdrowie.

CZYTAJ TAKŻEDobry zwyczaj – nie pożyczaj? WIĘCEJ ❯W "Newsweeku": Bezwzględna wojna o "chwilówki" w Polsce WIĘCEJ ❯Od debetu i kredytu po kartę kredytową WIĘCEJ ❯
Pani Anna była kierownikiem do spraw rozwoju (to najniższy szczebel drabiny etatowych pracowników), a podlegało jej kilkunastu przedstawicieli terenowych (formalnie to współpracownicy firmy). Ponieważ do jej obowiązków należały również wizyty u klientów, zwłaszcza tych bardziej opornych, przez niecały rok pracy trochę się nasłuchała przekleństw i wyzwisk. Najbardziej dramatycznie było podczas jednej z wizyt u małżeństwa w Olsztynku. On był pijany, więc pani Anna od razu mogła odwrócić się i wyjść (zasady panujące w Providencie nie pozostawiają wątpliwości), ale jego żona była trzeźwa, więc to do niej agentka zwróciła się o spłatę należnych kilkunastu złotych raty. – Nagle wpadł mąż i zaczął wykrzykiwać, że mnie zabije. Uciekłam. Naprawdę się wtedy bałam. Gdy opowiedział
1
Felietonista 2016-11-19 12:30:01
Tak masz racje ja też zarabiam ładnie bo 8 000 zł. miesięcznie jako doradca klienta a jaka miła atmosfera w sekcji. Kierownicy to praktycznie wszystko za Ciebie robią a jacy mili przy tym są.
Polecam tą prace niech każdy spróbuje tego miodu.

Tylko takie wpisy są na topie od kiedy provident wykupił złoty profil od portalu Go work.pl , i kontroluje co dopuścić do opinii publicznej a co nie .
Jak ktoś ma wątpliwości to proszę wpisać komentarz na przykład w opiniach portalu o firmie Bocian. Tam wpis ukazuje się po dwóch minutach a tu dwa trzy dni zanim provident przetrawi czy dopuścić do wglądu- czy nie. Wina leży po stronie Go work , bo za pieniądze z obiektywnego portalu stał się obłudnym zdrajcą.
5
Felietonista 2016-11-19 12:33:01
Tak masz racje ja też zarabiam ładnie bo 8 000 zł. miesięcznie jako doradca klienta a jaka miła atmosfera w sekcji. Kierownicy to praktycznie wszystko za Ciebie robią a jacy mili przy tym są.
Polecam tą prace niech każdy spróbuje tego miodu.

Tylko takie wpisy są na topie od kiedy provident wykupił złoty profil od portalu Go work.pl , i kontroluje co dopuścić do opinii publicznej a co nie .
Jak ktoś ma wątpliwości to proszę wpisać komentarz na przykład w opiniach portalu o firmie Bocian. Tam wpis ukazuje się po dwóch minutach a tu dwa trzy dni zanim prowident przetrawi czy dopuścić do wglądu- czy nie. Wina leży po stronie Go work , bo za pieniądze z obiektywnego portalu stał się obłudnym zdrajcą.
5
Lelvani 2016-11-20 00:15:18
No i mam problem. Czytam opinie i zastanawiam się, jak to możliwe. Pracuje jako Doradca Klienta od roku. Naprawdę nie mam na co narzekać. Kierownik jest świetnym liderem. Zarabiam około 2000, a pracuję jakieś 30 godzin tygodniowo. Klienci to całkiem normalni ludzie, ktorzy z różnych przyczyn wzięli pożyczkę w Providencie. Z reguły nie mieli innego wyjscia. Przy stosunku zarobków do czasu pracy, nie mam żadnych problemów z tym, żeby samej zatankowac, czy wykupic doladowanie do telefonu za 10 zl (bardzo dobre stawki na polaczenia). To nie jest łatwa praca, ale z pewnością żaden wyzysk, przynajmniej w moim przypdaku.
4
won z polski 2016-11-20 10:19:41
Proszę o odpowiedzi ?

Ile osób zamordowano ( doradców) w czasie współpracy z Providentem ?????

a ilu kierowników wyzyskiwaczy???
4
stop wzyskowi 2016-11-20 10:41:40
Gowork nie usuwajcie wpisów ponieważ ostrzegają przed przestepczą dzialalnością
Witam
do tzw doradców lub przyszłych Doradców
zapytajcie swoich kierowników

czy w przypadku kradzieży ( np w domu na ulicy ) pieniędzy lub napadu gotówka prowidenta jest ubezpieczona ( niech pokażą dokument ubezpieczenia indywidualnego) a NIE JEST jeżeli powiedzą że tak to poproście to na piśmie bo znaczy że kłamią.

zapytajcie czy w przypadku napaści i innego zdarzenia otrzymacie odszkodowanie za utratę zdrowia - czy jest ubezpieczenie NIE MA jeżeli zaczną kłamać to dokument.

zapytajcie jeżeli klient uszkodzi wam wasz samochód i inne czy Provident zaplaci wam 1 zl NIE BO NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO

każą wam wykonywać wizyty u spłaconych klientów to poproście o zgodę klienta na kontakt bo naruszacie ustawę o ochronie danych osobowych Nie ma czegoś takiego to wy łamiecie prawo i odpowiadacie karnie.

jeżeli j.w klient zaskarży was o nękanie to czy Provident pokryje koszty postępowań sądowych NIE

Wszelkie polecenia tzw Kierowników są ustne bo naruszają Prawo i oni asekurują sie to wy odpowiadacie karnie.Tzw Kierownicy nie są waszymi przełożonymi bo nie ma stosunku pracy i musicie wykonywać żadnych poleceń.
Ta firma to wymysł mafiozów żyjących z wyzysku klientów i sługusów doradców
Usiądźcie i przeczytajcie spokojnie umowę o świadczenie usług( którą dali wam do podpisu na szybkiego) punkt po punkcie to zrozumiecie co to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
won z polski 2016-11-20 11:06:59
ile zarabiają ???? Doradcy w Providencie tylko konkrety :

klient ma pożyczkę np 1500 zl to 60 rat po 42,12 zł do oddania 2526 zł 74 gr
doradca musi 60 razy udać się do klienta po 42 zl
wyliczenie z 42 zł otrzyma ok 3 % netto po odliczeniu podatków to daje ok 1 zł 26 groszy
i tak za 1 zl 26 gr
Doradca musi zadzwonić ( za pieniądze doradcy) do klienta i umówić się na raty)
dojechać kilka km paliwo + samochód to wydatek kilku złotych po taniości niech będzie 3 zł
udać się od 1 do 4 piętra
wypełnić dokumenty odebrać gotówkę wydać pokwitowanie namówić dom następnej pożyczki to min 10 10 min z 60 min to 1/6 stawka godz tanio 10 zl : 6 = 1.66zl
razem koszty po stronie doradcy to ok 4 .66 a provident da wam 1.26 zł
Do tego darmowe szkolenia bankowania rozliczenia wydzwaniania kierowników.
Więc widać jak na dłoni jakie kokosy sa w tym większość doradców okrada swoje rodziny i sama oszukuje się że niby dorabia ale jak podliczy się koszty paliwo samochód telefony + czas to dopłacają i sami oszukują się. Ponadto ciągły mobing.
Proszę dokonywać prawdziwe wpisy na temat działalności tej firmy
9
DK Warszawa-Bródno Estera 2016-11-20 15:23:04
Zgadzam się w Pełni jestem Doradczynią i Bardzo Sobie chwalę Swojego Kierownika , niestety zawieść i zazdrość Panuje w Sekcji zarabiam około 3 tyś mc
3
xxx 2016-11-20 20:19:29
ile zarabiaja kierownicy?
mariolka 2016-11-21 21:13:11
MOBING, MOBING I JESZCZE RAZ MOBING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
stop wyzyskowi 2016-11-22 18:27:02
tzw Kierownicy nie są waszymi przełożonymi!!!!!!!!!!!!! bo Nie macie stosunku pracy !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niech sami sprzedają pożyczki .
Telefonu nie musicie odbierać wyłączyć i tyle.
Ludzie nie dopłacajcie do tej firmy okradacie samych siebie oraz wasze rodziny.
Paliwo samochód ubezpieczenie samochodu koszty utrzymania to kosztuje a Provident za nic nie zwraca.
Niebezpieczeństwo utraty zdrowia oraz życia bardzo duże.
Nie dawajcie się wykorzystywać !!!
3
john 2016-11-28 22:50:34
4000 brutto podstawa (biedniejsza lokalizacja)
a premia jest indywidualna i zależy od lokalizacji
po ostatnich zmianach (zapewne nie ostatnich hihihihih) premia około 4-6 tys brutto
3
archiwóm 2016-12-01 18:53:11

Możecie wciskać tą propagandę, bo to Wy kontrolujecie ten portal, więc wykreślajcie niewygodne wpisy dla providenta i piszcie ile wlezie tych bzdur o dobroci jaką firma prowident zsyła na pracowników galerników. A jaka jest prawda przekona się każdy kto spróbuje tej dobroci od pracodawcy jakim jest provident. Pozostaje Mi tylko prosić Boga aby nikt z moich znajomych tam nie trafił i nie postradał zmysłów bo tym się w większości kończy praca dla provident polska.
1
Zryty 2016-12-05 16:00:15
Czy ktoś słyszał o nowych zmianach od nowego roku dla doradców, bo prawdopodobnie za brak wyników na rozliczeniu będą kary cielesne takie jak; klęczenie na grochu czy też na gołą kijem bambusowym z możliwością wyboru kija przez doradcę. Jeśli już teraz mógł bym coś doradzić to wybierajcie najgrubszy bambus bo z doświadczenia szkolnego wiem że cienkim najgorzej boli.
1
Magda 2016-12-07 22:40:59
W tym tygodniu zarobiłem 180 złotych - 40 złotych na paliwo = 140 złotych za ok. 12 godzin pracy przy 90 klientach. BOMBa- wyjeżdżam jutro na wakacje. Jakie to szczęście, że to praca dorywcza. Jak się coś pokaże, środkowy palec i adios.
provyzysk 2016-12-11 11:06:07
Hej
Napisałeś 140 zł ale podlicz koszt utrzymania samochodu a to są znaczące koszty. Klient bierze pożyczkę jedziesz udzielasz = koszt a następnie odstępuje i dopłacasz. To samo jedziesz do klienta a nie ma na ratę więc dopłacasz. Ta firma żyje z wyzysku doradców stawia jakieś cele a w zamian nic nie oferuję.
Jest bardzo zle a będzie gorzej. Czas w Prowyzysku to był czas stracony .Odszedłem z tego czegoś i po xx czasie wezwanie na Policję bo klient wyłudził pożyczkę straciłem 1 dzień kto mi za to zwróci Provident nie znowu dopłaciłem do Provident .Uciekajcie czym prędzej tym lepiej. Dostaniecie 100 zł tygodniowo - jałmużnę podliczycie godziny i koszty to dopłacacie a tym samym okradacie siebie samego oraz swoje rodziny.
2
zenon 2016-12-12 17:13:46
Czy ktoś kiedyś próbował w sądzie dowieść tego że umowa oświadczenie usług na którą są "zatrudnieni" DK ma znamiona umowy o pracę ?
Kto jak nie ja 2016-12-13 20:27:34
Przez 6 miesięcy jest "poduszka na start", więc nie jest źle, szczególnie, że większość osób ceni elastyczny czas pracy i w Providencie tylko dorabia.
Kto jak nie ja 2016-12-13 20:44:14
Umowa o świadczenie usług ze wszystkimi możliwymi składkami, nawet L4 możesz brać. I jest płatne. Na początek "poduszka na start", czyli gwarantowane 1500 brutto, przy serio minimalnym wysiłku. I tak przez 6 miesięcy. Telefon dają, doładowali mi go na początku a że ceny połączeń i sms ustalone mają z operatorem w postaci groszowych spraw, to przez kilka miesięcy nie mogłam tego wydzwonić i nadal konto pełne. Jest dodatek do paliwa prawie 300 zł, jeśli masz rejony wiejskie. Są promocje, dzięki którym da się zarobić więcej, dostać gadżet i pożyczka dla pracowników ma fajne oprocentowanie. Elastyczny czas pracy - Ty ustalasz kiedy jeździsz do klientów, jak sobie dasz wejść na łeb, to możesz i jeździć codziennie, kto Ci broni. Po to masz telefon, aby mieć kontakt z klientami, z moimi jestem umówiona, że dają znać, jak nie będą mieć raty w danym tygodniu i nie jadę tam. Jestem dla nich normalna, więc nikt mnie nie unika, nie zamykają mi drzwi przed nosem. Nikomu tez nie wciskam nic na siłę, więc nikt mi nie płacze, że nie ma jak spłacić. To są dorośli ludzie i sami muszą podejmować swoje decyzje. Ja na sumieniu nie chcę nikogo mieć. Nie ściemniam swoim klientom i nie wciskam im kitu, więc nikt nie narzeka jaka to ja zła. Na "dzień dobry" dostałam sporą bazę klientów, więc nie zaczynałam od zera, z czasem się ją rozbudowało. Z tymi, których po kimś przejęłam w rejonie i nie płacili dogadałam się, pomógł kierownik - płacą słabiej, ale zaczęli płacić cokolwiek a nikt inny sobie z nimi rady nie dał. Owszem, tereny wiejskie mogą być problematyczne jeśli chodzi na przykład o dojazd, ale mam autko na gaz i daje sie radę. Za to mentalność ludzi ze wsi jest zupełnie inna, niż tych z miasta (w większości). Jest jak dla mnie dużo sympatyczniej i przeważnie są w domu. Nikogo nie straszę, jak nie ma na ratę, to się dogadujemy i na przykład za tydzień po wypłacie wpłaci mi dwie raty. Trzeba być człowiekiem. Targety? Są, w każdej firmie w jakiej pracowałam były targety. Jesli komuś nie pasuje taki rodzaj pracy, to ma prawo prace zmienić. Jeśli na przykład nie znoszę widoku krwi to nie idę na pielęgniarkę albo nie zgłaszam się do Tesco na przedświąteczny ubój karpia. Nie każdy się nadaje do pracy z ludźmi. Przykro mi słyszeć, że trafili Wam sie gorsi Klienci, czy inne niedogodności, ale ja osobiście ani chyba nikt z mojej sekcji raczej sie pod tym nie podpisze. Atmosfera jest spoko, pomagamy sobie. I nie ma jakiegoś wyścigu szczurów. Więc da się? Da.
3
Felietonista 2016-12-14 18:58:12


Możecie wciskać tą propagandę, bo to Wy kontrolujecie ten portal, więc wykreślajcie niewygodne wpisy dla providenta i piszcie ile wlezie tych bzdur o dobroci jaką firma prowident zsyła na pracowników galerników. A jaka jest prawda przekona się każdy kto spróbuje tej dobroci od pracodawcy jakim jest provident. Pozostaje Mi tylko prosić Boga aby nikt z moich znajomych tam nie trafił i nie postradał zmysłów bo tym się w większości kończy praca dla provident polska.
3
archiwóm 2016-12-14 19:13:59

Tylko takie wpisy są na topie od kiedy provident wykupił złoty profil od portalu Go work.pl , i kontroluje co dopuścić do opinii publicznej a co nie .
Jak ktoś ma wątpliwości to proszę wpisać komentarz na przykład w opiniach portalu o firmie Bocian. Tam wpis ukazuje się po dwóch minutach a tu dwa trzy dni zanim provident przetrawi czy dopuścić do wglądu- czy nie. Wina leży po stronie Go work , bo za pieniądze z obiektywnego portalu stał się SPRZEDAWCZYKIEM.
4
a kto jak nie TY. 2016-12-14 19:19:19


Zapierniczać po ludziach i żebrać o wzięcie pożyczki a nie narzekać na tym forum.
Ci przedstawiciele co się nie dali upadlać to już zostali zwolnieni,albo sami odeszli,a ta reszta przedstawicieli co została i dalej daje się szmacić niema prawa narzekać bo to ludzie zniewoleni,pozbawieni honoru,bez prawa do głosu.

5
Abc 2016-12-14 21:54:29
Pięknie pracujecie tam na Inflanckiej, tylko zanim coś napiszecie to najpierw sprawdźcie. Całości mi się czytać nie chce ale już na początku macie błąd, osoby z poduszki na start nie dostaną kasy z terenów wiejskich bo poduszka wyklucza ich z tego programu. Następnym razem bardziej się przyłożyć musicie bo prezes po premii poleci
6
yyyyy 2016-12-15 17:12:42
Witam dzisiaj uslyszalam tekst od kierowniczki ze moge siedziec w domu i dlubac palcem w nosie a cel na nk ma byc zrealizowany .........
1
won z Polski 2016-12-16 18:04:51
zanim coś napiszecie odpowiedzcie na pytanie

ilu doradców providenta zamordowano w tracie pracy ???????? poszukajcie w internecie to będzie SZOK
tak mordują doradców
a na jaką sumę są ubezpieczeni doradcy NA ZERO NIC TAKIEGO NIE MA
ta firma to zwykłe ście........wo
każdy może napisać że zarabia 100 tyś w Prosyfie i tyle ale najlepiej wpiszcie w wyszukiwarkę pożyczki które niosą śmierć albo na wiki provident
1
ciekawe 2016-12-17 08:21:56
5 lat więzienia za lichwę?

Sobota, 17 grudnia (06:00)
Zaostrzenie przepisów karnych w zakresie wyzysku na podstawie umów cywilnych, zadośćuczynienia osobom będącym ofiarami oszustów i koniec z pożyczkami na niewielkie kwoty, których zabezpieczeniem są nieruchomości - to jedne z wielu zmian, które znalazły się w projekcie zmiany tzw. ustawy antylichwiarskiej. Obawy części firm budzi zapis dotyczący nowego limitu kosztów.

To już koniec szybkich pożyczek?
To już koniec szybkich pożyczek? /©123RF/PICSEL
- Limit kosztów, który jest planowany do wprowadzenia, jest znacznie niższy od obecnie obowiązującego. Jest on na tyle drastyczny, że spowoduje prawdopodobnie brak opłacalności w pożyczaniu pieniędzy przez instytucje pożyczkowe. To może spowodować pojawienie się szarej strefy - mówi newsrm.tv Tymon Zastrzeżyński, ekspert pozyczkaportal.pl.

- Obecny limit wynosi 25 proc. kosztów pożyczki w formie bazowej, plus 30 proc. w skali roku. Proponowany limit ma wynosić 10 proc. prowizji i 10 proc. kosztów dodatkowych w skali roku. Przy pożyczkach na małe kwoty i krótkie okresy to są bardzo małe kwoty. Przy pożyczaniu tysiąca złotych jest to w skali roku tylko 200 zł. Samo sprawdzenie w bazie dłużników wynosi ponad 100 złotych. Należy pamiętać, że sektor tych krótkich pożyczek jest bardziej ryzykowny, więc takie firmy też muszą wkalkulować sobie koszt niespłacenia pożyczek przez część swoich klientów.






Czytaj więcej na http://biznes.interia.pl/finanse-osobiste/news/5-lat-wiezienia-za-lichwe,2439735,4141?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
2
jeszcze providenciak 2016-12-21 00:23:17
Niestety Provident i firmy pożyczkowe tego pokroju nie dadzą sobie rady z nową ustawą, także likwidacja albo upadłość. Tylko firmy chwilówkowe sobie z nią poradzą, ja już szukam i stąd znikam, oprócz tego płacą o wiele lepiej a nie po marne 4% brutto.
Iwka 2016-12-25 14:43:00
Glupoty desperatki wywalonej z roboty!
Ania 2016-12-25 14:50:49
Czyzby deficyt?!
1
wiki 2016-12-27 21:57:40
Nie polecam nikomu tej firmy, nawet wrogowi. To co tam dzieje to zabawa kilkunastu osób, którym wyprano mózg, w korporacje. Nie szanują DK wręcz ich wysmiewaja a potem wciskają im że są filarem firmy hahaha. Niektórzy DK przyplacili pracę w tym czyms zdrowiem psychicznym. Ciągłe telefony od kierowników , którzy dbają tylko o własne interesy, do znudzenia i ciągłe pretensje. Firma tylko patrzy co by tu zrobić aby jeszcze mniej zapłacić DK. Nie polecam !!!!!!
7
tidziaj 2016-12-28 14:45:36
3-4 tysiace to jakis zart
1
Były dk 2016-12-28 15:15:13
Ponad rok temu pracowałem w tej firmie jako DK i jest to jedna z gorszych korporacji na rynku. Odeszlem poniewaz firma tylko kombinuje jakby tutaj zmniejszyć DK prowizje wmawiając im ze maja szanse zarobić jeszcze więcej. Umowa sieciowa, brak płatnego urlopu, telefon który DK musi sam doładować w Orange, brak benefitów pozapłacowych takich jak prywatna opieka medyczna czy karnet sportowy. Wczoraj spotkałem znajomą, która nadal tam pracuje i powiedziała, że jest coraz gorzej i szuka czegoś innego bo zarabia coraz mniej. Spytałem się czy w te święta provident także dał im te dziadowskie paczki na święta za ok 25zl a ona w śmiech, że w tym roku firma im nawet tego nie dała. Jak widać providentowi nawet na czekoladę świąteczną dla pracownika szkoda kasy wiec to chyba doskonale pokazuje jak firma ceni swoich pracowników.
7
stop zlodziejom 2016-12-28 21:25:41
W providencie na nowy rok obniżyli prowizję od sprzedaży z 2.5% boruto na 1.5% brutto
i tak dla ułomnych wyliczenie sprzedasz pożyczkę za 1000 zł otrzymasz 15 zł brutto. Kwota netto po odliczeniu podatku zostaje ok 11 zł z tego musisz opłacić minus paliwo koszt samochodu telefon ulotko wanie ,plakatowanie spotkanie z tzw kierownikami to ile ci zostanie i twój czas tak za 11zł brutto .A klient odda pożyczkę i masz zero tak zero zł i musisz odjąć od zera - minus paliwo koszt samochodu telefon ulotko wanie ,plakatowanie spotkanie z tzw kierownikami to ile ci zostanie i twój czas.Policzcie sami te przygłup... doradcy już dopłacają.
11
oli 2016-12-29 09:52:12
Praca w Providencie jako doradca to jedno wielkie oszustwo !!!!!!! Place od nowego roku obnizono o okolo 40% !!!!!! Nikomu nie polecam tu pracy !!!!!! Po 13 latach pracy rezygnuje.
9
Zarobki 2016-12-30 10:08:57
W mojej sekcji 1 osoba zarabia 3000, pozostałe 10 osób od 700 do 1500 minus koszty oczywiście. Średnia oscyluje wokół najniższej krajowej. Niestety postępowanie Providenta wynika z przyzwolenia wszystkich dotychczasowych, polskich rządów. Provident działa w 11 krajach, a 50% zysku wyrabia w Polsce. Kto im na to pozwala?
2
ostrzeżenie 2016-12-31 15:44:55
Provident doradca !! jak to wygląda
musisz posiadać własny samochód paliwo opłacasz telefon darmowe szkolenia rozliczenia i wiele innych czynności. Do dyspozycji przez 365 dni od 8 do 22 ( zapis w umowie) na telefon
Co w zamian daje PROVIDENT tylko jak wyżej sprzedasz odzyskasz to masz % NIC NAWET 1 zł EXTRA

i tak wciskasz pożyczkę ( 166% RSO) coraz mniej głupków jest b.ciężko znaleźć takich zaczynam wyliczenia
jedziesz swoim samochodem za swoje pieniądze wcześniej dzwonisz za swoje ( nawet tego nie oferują)
po ok 1 godzinie pracy sprzedajesz 1000zł .Provident zapłaci ci 11 zł z tego opłacasz j.w samochód paliwo twój czas itd. TAK 11 zł na co to ma starczyć te 11 zł. Następnie co tydzień od 1000zł odbierasz ratę jest to ok 25zł jedziesz umawiasz się jak wyżej z tego Provident zapłaci ci 0,75zł tak 75 groszy. Takie są kokosy w Providencie . Są większe kwoty ale ok 50% nie płaci więc jeździsz za swoje i także dopłacasz.
Tylko sami odpowiedzcie kto tam jeszcze daje się wyzyskiwać.........brak urlopu NIC TAM NIE MA OPRÓCZ WYZYSKU
nie tykać tego gownaaaaa
3
Monika 2017-01-01 11:01:35
Od dziś najniższe wynagrodzenie wynosi 2000 i to chyba znów nie dotyczy Providenta.
1
Kuba 2017-01-05 22:28:53
Ktoś tu napisał, że kierownicy zarabiają... Może ci którzy mają doradców za nic. Pozostali pracują za 2800 netto za 12 godzin na dobę. Trzeba być ślepym, żeby tego nie widzieć. Ktoś też napisał o premiach 4000 do 6000 tys, szkoda że nie wie jakie są warunki brzegowe żeby zarobić taką premie i że nawet bardzo dobry kierownik z bardzo dobrą sekcją tylko fuksem może się na nią załapać. Firma Provident jest "ślepa" na warunki zewnętrzne, oprócz tych uwarunkowanych prawnie, prowadzenia biznesu. Nie widzi, że ludzie zarabiają lepiej i mają więcej źródeł dochodów jak kiedyś, że jest 500+ i że lud nie jest tak ciemny jak kiedyś i nie wszystko kupi
1
Felietonista 2017-01-08 11:54:35

Zapierniczać po ludziach i żebrać o wzięcie pożyczki a nie narzekać na tym forum.
Ci przedstawiciele co się nie dali upadlać to już zostali zwolnieni,albo sami odeszli,a ta reszta przedstawicieli co została i dalej daje się szmacić niema prawa narzekać bo to ludzie zniewoleni,pozbawieni honoru,bez prawa do głosu.
5
Kola 2017-01-10 11:03:03
Praca w dobrej firmie to utrzymywanie wysokich standardów. Dlaczego obrażasz ludzi, którzy tu pracują? Jesteś słaby i nie podołałeś wyzwaniu, dlatego tak obrażasz?
Nick 2017-01-10 21:05:34
Dziś miałam Super Ekstra okazję - nc na 500 złotych. 5 złotych netto do zarobienie w godzinę z dojściem do klienta. Tylko wulgaryzmy przychodzą mi na myśl o tych z Inflanckiej.
2
Fantik 2017-01-13 00:37:58
W Nobilonie płacą 15% od zbiórki + premie za sprzedaż.
Jak chcesz robić wiochy do dostajesz samochód, telefon, tablet i umowę o pracę. 200 klientów i masz z tego ok. 4-5 tys. netto
Felietonista 2017-01-13 13:47:19
Propagandzisto providencki @Kola przyznaję Ci racje jestem słaby i nie podołałem wyzwaniu które nakazywało [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na odchodne tym sługusom inflanckiej zwanych kierownikami ROM , AM , DM. SM, za utrzymywanie wysokich standardów w providencie takich jak gnojenie, szmacenie i udowadnianie przedstawicielom że są potencjalnymi złodziejami tylko sami jeszcze o tym nie wiedzą. Słabość moja wynikała z obawy o odpowiedzialność karną ale teraz z perespektywy czasu jest mi wstyd bo powinienem to zrobić za wszystkich tych zniewolonych doradców którzy bez pomocy osób trzecich nigdy nie zdołają się uwolnić z tego obozu pracy o wysokich standardach jak raczysz to określać. Co do obrażania aktywnych przedstawicieli to nigdy nie było to moim zamiarem ja im serdecznie współczuję a stwierdzenia prze zemnie użyte takie jak " dają się szmacić w skutek czego są pozbawieni honoru " to słowa zmuszające do refleksji aby w końcu dali sobie wolność i odeszli z tego obozu pracy o wysokim standardzie jak widzą to na Infladzkiej.
9
Ktoś 2017-01-13 14:01:09
Takie bzdury to dzieciom opowiadaj !! Byłem na rozmowie o pracę w Nobilonie i doskonale wiem jakie są warunki. Należy zacząć od tego, że taka rozmowa odbywa się się tylko i wyłącznie w biurze we Włocławku. Nie ważne gdzie mieszkasz, ważne, że tam trzeba dojechać. Warunek to 3 umowy do podpisania , umowa o pracę, umowa zlecenie, umowa o dzieło , a co za tym idzie 3 weksle, bo każda umowa jest na ich inną spółkę. Auto z GPS gdzie cały czas jest się monitorowanym gdzie się obecnie znajduję , czyli czy coś robię........... Przy 200 klientach może się uda wyciągnąć 2.000 zł. ale praca od rana do wieczora cały tydzień. Z dwojga złego wolę już Provident.
madra 2017-01-13 20:42:58
Wolisz provident

GDZIE KILKA OSÓB - DORADCÓW ZOSTAŁO ZAMORDOWANYCH
brak umowy o pracę
brak za paliwo
brak za samochód
za darmo szkolenia
za darmo roznoszenie ulotek
brak ubezpieczenia od kradzieży
brak ubezpieczenia od utraty życia
ZERO KWOTY GWARANTOWANEJ
nic nie dają TA FIRMA TO ŚCIERWO
pojedziesz - znajdziesz klienta za 10 razem wrobisz go na pożyczkę np 1 tyś zł Provident da ci 5 zł
nawet na bilety MZK nie starczy.
Provident lubi jak dopłacasz takich uwielbiają
7
Dług 2017-01-18 10:19:28
Najlepiej wychodzi niektórym biadolenie. Ja mam zamiar pracować dla Providenta. Jak sie chce pracować każda praca jest wtedy fajna i efekt finansowy też jest ok.
won z naszego kraju 2017-01-18 21:44:05
Dla Providenta nie PRACUJESZ bo nie ma umowy o o pracę a świadczysz tzn służysz za darmo
przeciez za nic tam nie placa co marne 1.5 % brutto od pozyczki jak wolisz:
provident oraz fakty

GDZIE KILKA OSÓB - DORADCÓW ZOSTAŁO ZAMORDOWANYCH
brak umowy o pracę
brak za paliwo
brak za samochód
za darmo szkolenia
za darmo roznoszenie ulotek
brak ubezpieczenia od kradzieży
brak ubezpieczenia od utraty życia
ZERO KWOTY GWARANTOWANEJ
nic nie dają TA FIRMA TO ŚCIERWO
pojedziesz - znajdziesz klienta za 10 razem wrobisz go na pożyczkę np 1 tyś zł Provident da ci 5 zł
nawet na bilety MZK nie starczy.
Provident lubi jak dopłacasz takich uwielbiają
3
Zostaw swoją opinię o Provident Polska S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Provident Polska S.A.