Provident Polska S.A.

Warszawa

Opinie o Provident Polska S.A.

Felietonista 2017-02-13 07:04
Izba skarbowa żąda zapłaty od Providenta około 20 mln funtów, co daje blisko 100 mln zł podatku do zapłacenia. Spółka zamierza zapłacić tę kwotę, choć z nią się nie zgadza. Płatność jest jednak konieczna do złożenia odwołania do sądu administracyjnego.
To kara za 2008 r w naliczaniu jest już rok następny- itd.
Teraz wytrwali niewolnicy obozu pracy o wysokim standardzie zdecydowanie więcej będziecie zarabiać
3
Kolczyk 2017-02-13 08:57
Jestem doradcą i mam już całkiem niezły staż pracy ale czytając te biadolenia robi się słabo. Jak ktoś nie nadaje się do takiej pracy niech ja zmieni i psuje atmosfery. Provident to dobra firma i da sobie radę.
2
oj oj 2017-02-15 09:03
zapraszamy do PROVIDENTA

własny samochód
własne srodnki na utrzymanie samochodu
własne paliwo
połączenia za swoje
darmowe szkolenia
darmowe rozliczenia
darmowe wizyty\możliwość utraty zdrowia życia
dyspozycyjność na każde zawołanie 365 dni /24 h
brak umowy o prace
darmowe roznoszenie ulotek
brak urlopu itp
50 % klientów nie placi rat to za darmo
klienci którzy płaca rata od 30- 150 zł dostaniesz ok 1 % i to wasz ZAROBEK
a okradną - pomylicie się oddajesz ze swoich . Napadna na ciebie nawet 1 zł Provident nie da ci bo nie jesteś pracownikiem providenta.

ZAPRASZAMY JAK GODZICIE SIE NA W/W WARUNKI
9
Saba 2017-02-16 15:42
Paczke napewno zrobil kierownik z pieniedzy przeznaczonych na co kwartalna inyegracje.
1
Xyz 2017-02-17 13:00
Chyba o innym prowidencie mówisz ja też miałem niezły staż 6 lat ,pięć lat już nie pracuje zostałem "zwolniony"za min.zly przekaz czyli głośno mówiłem ci mi się nie podoba i co jest kompletnym absurdem no.udzielanie pożyczek osoba niewyplacalnym tylko dla wyniku ,osmielilem się mieć życie prywatne tzn niebyc do dyspozycji przez 24 h,co jest zrozumiałe przecież mieliśmy ponoć elastyczny czas pracy w reklamie zachęcające jak do pracy było jasne stwierdzenie .....Czas pracy wyznacza szczegółowego sobie sam,i jeszcze jedno w tej formie zatrudnienia niema pojęcia przełożony czyli kierownik ,czyli kierownik jest sam sobie kierownikiem .A zresztą niechce mi się o tym pisać bo to temat rzeka kto pracował ten wie
7
Patrycja 2017-02-27 12:08
Firma Provident Polska S.A. poszukuje obecnie Specjalisty w zespole systemów ryzyka kredytowego. Aplikował już ktoś na to stanowisko?
Chętna 2017-03-01 11:08
Tak ja aplikowałam ale nie interesuje mnie niewolnicza praca i kieszonkowe jest zerowe.
4
Biały murzyn 2017-03-02 18:55
Ludzie przestrzegam was przed tym szachrajstwem.
Dobrze przeczytajcie umowę o świadczenie usług i deklarację wekslową, którą trzyma firma przez 6 m-cy po wygaśnięciu umowy.
Z weksla jasno wynika 1500 EURO KARY za podjęcie w ciągu 2 lat od rozwiązania umowy jakichkolwiek kontaktów handlowych z klientami. Wygaśnięcie weksla nie wyklucza w/w kary umownej w ciągu 2 lat.
Ponadto:
- własne auto
- własna amortyzacja
- własne paliwo
- sam płacisz za połączenia telefoniczne
- za darmo masz roznosić ulotki
- za darmo kleić plakaty
Ta firma to dziadostwo. Obniżyli wypłaty o 20%. Ludzie zarabiają po 200-300 euro miesięcznie minus w/w koszty.
4
Patrycja 2017-03-06 10:16
Chętna, czy odbyłaś rozmowę rekrutacyjną? Skąd informacje, które przedstawiłaś?
pol 2017-03-07 10:00
Ci w Zielonej Gorze zrozumieja. Jakos trzy tygodnie temu w sobote do wiadomej osoby sms Mo**ka Bo**sz 1 maja */7. Mozna tez spytqc pewnego Pan o nagrania mp3
brrrrrrrrrrrr 2017-03-07 12:36
Obniżyliście wynagrodzenia o 20%. Oszczędzacie dzięki temu podstępnemu manewrowi ok 1 milion złotych miesięcznie. Za zaoszczędzone pieniądze na naszej krwawicy wynajęliście Tajnego Klienta do kontroli naszej wiedzy i dyspozycyjności.
Powiedz Patrycjo co mam powiedzieć Tajnemu Klientowi o ubezpieczeniach oferowanych do pożyczki - są, czy ich nie ma skoro przestaliście za nie płacić doradcom? Co ja wolontariusz jestem, czy co?
5
pol2 2017-03-09 11:48
a ten Pan imie na Z ma. Dwie sztuki ma jedno klienta jedno swoje
Patrycja 2017-03-10 09:59
brrrrrrrrrrrr, dziękuję za wypowiedź, natomiast nie jestem pracownikiem firmy Provident Polska S.A., a GoWork.pl. Moim zadaniem jest pomoc Państwu w poznaniu pracodawcy i przedstawieniu rzetelnych informacji o nim.
pol 3 2017-03-10 10:34
Coraz slabiej idzie jak juz wiadoma osoba z ZG ale nie ta z imieniem na Z tylko na I w polowie stycznia na tej karcie z rozliczeniami miala tylko w sumie udzionych pozyczek 1000 to jest slabo. To tak z stycznia z lutego cos poszlo juz do kierownictqa i kilku osob plus kilka postow wyzej a z marca do kierownika wraz z rozwiazaniem gwiazdek
Dk 2017-03-10 11:53
Kuba, pracuje w providencie jako doradca i zarabiam brutto 5500-6000 zł. Nie odprowadzam zusu, bo się ucze. Mam samochód na gaz, miesięcznie służbowych kilometrów robię 400-500. Pracuje maksymalnie 20 h w tygodniu. Proszę mi pokazać taka prace, gdzie tyle zarobie. Jeżeli ktoś nie potrafi zarządzić klientami to sobie nie poradzi. Nie piszcie bzdur, ze trzeba chodzić po ludziach i naciągać na pożyczki, albo ze ludzie są głupi i to biorą. Ludzie biorą, bo potrzebują a nie bo są głupi. Dla waszej informacji, 25% pożyczek na rynku finansowym to pożyczki w providencie (co jest fantastycznym wynikiem!) Nie piszcie tez bzdur, ze kierownicy maja źle. Służbowy samochód, służbowy tablet, telefon. 2900 netto podstawy ma start + premie. Premia jest za zbiórkę i za sprzedaż plus jakieś promocje, plus dla najlepszych wyjazdy np. Do Laponii. Źle? Premia od sprzedaży to jest 1.4% od np 300 tys zlotych ( co jest średnim poziomem sprzedaży, przeważnie robi się Ok.500 tys.) A i doradcy pracują na umowę zlecenie, wiec minimalna płaca nie obowiązuje. ( I dobrze, bo praca jest tyle warta, za ile znajdzie się za nią pracownik!)
3
STOP 2017-03-10 19:10
zapraszamy do PROVIDENTA

własny samochód
własne środki na utrzymanie samochodu
własne paliwo
połączenia za swoje
darmowe szkolenia
darmowe rozliczenia
nachodzenie klientów margines bo w providencie margines bierze i nie płaci
darmowe wizyty nachodzenie potencjalnych kliwtów\możliwość utraty zdrowia życia
dyspozycyjność na każde zawołanie 365 dni /24 h
brak umowy o prace
darmowe roznoszenie ulotek
brak urlopu itp
50 % klientów nie placi rat to za darmo
klienci którzy płaca rata od 30- 150 zł dostaniesz ok 1 % i to wasz ZAROBEK
a okradną - pomylicie się oddajesz ze swoich . Napadną na ciebie nawet 1 zł Provident nie da ci bo nie jesteś pracownikiem providenta.
wolontariusze zapraszamy
gdzie zamordowano więcej osób jak w providencie -NIE NAWET ETATU - NAWET UMOWY O DZIEŁO
ZAPRASZAMY JAK GODZICIE SIE NA W/W WARUNKI
2
pol4 2017-03-11 12:26
Nigdy ani Pan na Z ani na S ani Pani na I nie chcieli wytlumaczyc co znacza te literki jak w tym przypadku bylo np. SCZ czy SKT itd. A teraz weekend policzymy kto mial ile w histori umow u Pani I. Bedzie zaskoczenie. Jutro jakas informacje tu wrzuce
Nick 2017-03-12 13:16
To kolejne pytanko:
obsługujesz rejon oddalony od twojego miejsca zamieszkania do 25 kilometrów. Masz zgłoszenie dziś na pożyczkę w wysokości 1000 złotych, a masz do klienta 20 kilometrów. Do zarobienia 15 złotych brutto minus paliwo. Ile zarobisz mając nawet auto na gaz? Odpowiedź - 5 złotych.
1
Felietonista 2017-03-12 17:33
Bajkopisarz czego Cię uczą na tych studiach providenckich -propagandy ?.
2
won 2017-03-12 22:08
hej
jaki przyłu.... tak liczy
20x2 tam i z powrotem to 40 km stawka tzw kilometrówki to 1 zł wiec dojazd same koszty to 40 zł
do tego u klienta umowa itp ok 30 min plus dojazd itp to mon 1 godz pracy liczmy minimum 10 zł
razem koszt 50 zł a provident daje 10 zł nawet kosztów nie zwraca a klient nie bierze pożyczkłi to minus -50 zł.Nadrobić 50 zł nie da rady gdzie za nic nie płacą.Po co siedzicie w tym syfie bez umowy narzędzi do pracy traktowani jak niewolnicy.Przy roznoszeniu ulotek test 10zł wiec tam jest pewny zarobek provident nic nie da nawet połączenia telefoniczne opłacasz ze swoich .
4
Salomom 2017-03-13 07:56
Ktoś wspomniał o Tajemniczym Kliencie dzwonią Studenci i sprawdzają naszą wiedzę a ulotki kto z doradców je roznosi ? Tak z ręką na sercu
1
pol6 2017-03-13 10:02
Dzisiaj tylko jedno w tygodniu wejdziemy na wyzsze obroty Ka*i**era Wo**ka 633624 dwie umowy u Pani na I. Ciekawe jak na prace Pani I wplywa to ze np dzisiaj w nocy o 1 nawet nie spala moze niewyspana byc. Wrzucimy moze tez jakies zdjecia wszyscy wiedzieli jak wyglada Pani na I tak dla trudnosci moze jakies starsze np jakas impreza ze stycznia 2014
stop 2017-03-13 18:29
do pol6

co to za bełkot do przedszkola nie zaśmiecaj forum.Konkrety a jak nie to won zebrać o pożyczki.
3
Devil 2017-03-14 03:54
W lutym minęły 2 lata odkąd doradcy dostali telefony. Gdzie są nowe aparaty??? Kierownictwo milczy na ten temat. Te juz ledwo zipią po tylu rozmowach. Kolejna oszczędność providenta????
Felietonista 2017-03-14 07:56
To świadomy bełkot propagandzisty z providenta . Ma być zniechęcający do czytania opinii na tym forum. Ale udowadnia tym że na Inflackiej pracują nieudaczniki.
3
pol8 2017-03-15 09:57
Jak sie dobrze nasluchuje i slucha uwaznie roznych rozmow to ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec. Mialo byc cos innego ale to jest ciekawsze. Sprawdzcie nazwisko Komasińska z ostatniego miesiaca jesli chodzi o rozne rzeczy moze np umowy
Hhhh 2017-03-15 20:16
Fajne masz nastawienie, tylko patrzac na swoja sytuacje ok 2 lat temu to moje zarobki tygodniowe byly na poziomnie min 4000 netto a obecnie tygodniowo ok 350 zl to jest zlodziejstwo, na tym forum jest moj post z dawien dawna gdzie pisalem ze mozna zarobic ale w tym momencie jest dramat!!!!!!!!!!!!!
2
Qazs 2017-03-15 20:31
Jezeli wszyscy niezadowoleni wzieli by zwolnienia na 2 tyg albo urlopy to by sie zes..li z radosci i moze by zaczeli sie z nami liczyc!!!! Mam wrazenie ze maja nas za idio..w, ze nie potrafimy liczyc. Pamiętajcie w kupie sila.
2
Hiacynta 2017-03-15 21:54
No właśnie! Po ostatnich wypłatach się zwolnilam i nie tylko ja. Ale to co się dzieje z tymi co się sami zwalniają to szok, ci co zwolnili się w styczniu dopiero teraz dostali lisy polecone ze zwolnieniem dyscyplinarnym. Podobno działali na środę firmy, pożyczki były udzielane nie zgodnie ze standardami itp. Ludzie którzy zwolnili się w styczniu a mamy połowę marca. O wypłacie za ostatnie tygodnie nie wspomnę ale raczej jej już nie zobaczą!!!!!
2
Natalia 2017-03-16 10:55
Czy Provident Polska S.A. ma na chwilę obecną zapotrzebowanie na doradcę klienta? Chcę spróbować pracy dla nich, a słyszałam że można tu zarobić. Jak przebiega proces rekrutacji?Czego mogę oczekiwać na rozmowie?
pol10 2017-03-17 09:43
Elzbie** Ko**k 618942 pięć wiec poki co rekordzistka ale beda lepsi. A ze jutro weekend to odpuszczamy tematy pracy i wrzucamy inne. Jak sie rozmawia i opowiada Pani I o sobie to trzeba sie liczyc ze to gdzies trafi jak np Pan Wojtek z pracy ma dwojke dzieci a Pan Sławek pracuje tez w sieci hipermarketow ale zeby nie robic reklamy to napisze tylko ze na A te sklepy sie nazywaja
DK DK DK 2017-03-17 15:00
Jak Wy to robicie? U mnie już chyba tylko pozostaje "chodzenie po domach...". Żadnych klientów z infolinii od listopada. Polecenia się skończyły, byli klienci nie chcą brać pożyczek. Jaki jest pomysł na to by pozyskiwać i sprzedawać? Pytam o osoby, które sobie radzą. Jaki macie patent? Doradźcie, proszę.
Nie chcę się poddawać po pierwszych nieudanych miesiącach.
Liczę na przychylność :)
Serdecznie Was pozdrawiam i tych obecnych oraz byłych pracowników PP.
pol11 2017-03-18 11:02
Wy usuwacie kierownik dostanie. Jutro do niego pojdzie to co usuneliscie bo sie boicie. Tak pisze tutaj zebyscie nie zataili tego.
1
WALDEMAR 2017-03-18 17:44
GRUNT TO DOBRE UKŁADY Z BRM.Faktycznie od dobrej współpracy zależy wiele .a
3
pol12 2017-03-19 12:53
Pol firmy pewnie oczekuje tego postu. Wiec tak Pani I od swojej pierwszej pozyczki w 2005 miala w sumie 17 pozyczek. Jak pokazalem ilosc umow z jej pracy nie stanowi zadnego problemu dobre notatki jej i moje troche liczenia i jest wynik ale obiecalem ze napisze jak sie zdobywa az takie informacje wiec startujemy. Wiedzac kto przed jej praca byl jej przedstawicielem mamy juz czesc sukcesu trzeba tylko zlapac kontakt z ta osoba. Tutaj mielismy Pania Krysie szybko udalo sie ja namierzyc. Pani Krysia mimo poczatkowych oporow bo przeciez Pani I jej pomogla(jak nie wiecie byla bardzo pomocna w koncu jak sie mieszka z wnuczka i ma komornika na glowie ktory duzo zabiera to kazdy grosz sie liczy. I tu nauka nigdy nie ma pytania czy tylko za ile. Wiec Pani Krysia poszperala w notatkach podzwonila(w koncu jak sie ma mozliwosc to i inne informacje mozna zdobyc moga sie przydac) i ustalila duzo. Dodalismy do tego co bylo i tu nie koniec jak sie spodziewaliscie. Zawsze weryfikujcie informacje w innych zrodlach jak macie mozliwosci. Trzeba dotrzec do np. znajomych Pani I z calego okresu. Szczegolne pozdrowienia dla Pani mieszkajacej pietro wyzej niz mama Pani I i kolezanek ze szkoly ze zdjec z imprezy ze stycznia 2014 trzeba bedzie znalesc sposob zeby je tu wrzucic Jola Sylwia Kasie Patrycja dzieki ;-) I tutaj kolejny raz mamy nauke dzieki temu zdobywacie inne informacje. I jak mamy potwierdzenia to wtedy wychodza nam takie rzeczy plus inne ciekawe. Swoja droga ciekawe jak dzisiaj Pani I tej nocy trzecia nad ranem a ona nie spala. Pan Je**y Matyj**ek *u*ycka 6/2 Panie kierowniku to Pan tam podpisywal conajmniej jedna umowe prawda grudzien 2015? Dojdziemy i do tego jak to sie zdobywa. Plus jakas mp3 z nagraniem
pol13 2017-03-20 11:28
a jutro pojedziemy za Zielona Gore ale zeby zostac w klimacie to wezmiemy klientow z ulic Podgorna np Zawada i Cigacice piekne okolice ;-)
pro syf 2017-03-20 22:45
Zenada człowieku co tak skomlisz skoro za darmo biegasz po domach tracisz swój czas i pieniądze ( samochód paliwo bilety mzk i inne) to jesteś bogaty bo stać cię na dopłacanie do providenta.
Niby co ci daje Provident nic brak umowy brak urlopu brak srodków do pracy wszystko sam za co jak uda ci się wrobić biedaka na pożyczke 166% to provident da ci 1 % a to już niczego nie pokrywa)
Daj sobie spokój z tym ścierwem lub dalej okradaj siebie i swoją rodzinę.
W providencie wszystko za darmo za nic nie płaca syf totalny szkoda czasu
5
Tfc 2017-03-21 13:15
Zgadzam sie w 100 procentach!
Qazdf 2017-03-21 13:27
Oczywiscie masz racje ale warunek jest taki ze jako sekcja jestescie liderem!! Poczekaj poczekaj liderowanie sie skonczy a zacznie sie dzwonienie po 15 razy dziennie, wizytki w terenie i dodam ze skuteczne czyli takie gdzie klient byl widziany, plakaty 3h pp mieście na swoim paliwie. Jako sekcja mielismy czas liderowania i wspomninam to bardzo dobrze ale jak klientow sie zapcha na maxa bo ile mozna w kogos ladowac po 8 czy 9 tys. Zlote czasy sie skoncza a ty bedziesz psychicznie wykonczona! Wspomnisz moje slowa
1
Qazwsx 2017-03-21 13:41
Ja również opisze moja historie w firmie: pracuje okolo 3 lat i do tego momentu wszystko bylo pieknie fajne prowizje bo i byla fajna sprzedaz zbiorki z ref tez bardzo dobre bo jak sie dawalo to i sie zabieralo, byly pochwaly kierownik nieba przychylal, pomagal i nagle ciach wszystko sie skonczylo firma obcina prowizje w sposob bandycki uwaza nas za idiotow ktorzy nie potrafia liczyc, ma wielkie pretensje do doradcy ze nie chce jechac na nc za 12 zl oczywiscie minus paliwo w tym miejscu dodam ze na kazdej umowie jest wysokie ryzyko nie wspomne o fakcie ze ktos moze cie zabic okrasc itp ale o tym ze jak sie pomyslisz na umowie a pozniej klient znika to musisz oddac rownowartosc kwoty pozyczki, i ta odpowiedzialosc za super stawke najlepsza na rynku 12 zl. Minus paliwo.... ciagle telefony cos sir zrobilo, gdzie sie bylo... nie ma zbiorki bo klienci sa przeinwestowani i w tym miejscu moje pytanie do kogo miec pretensje jak sie daje wszystkim i duzo wiecej niz sa w stanie splacic a pozniej sie drze morde ze nie placa ludzie a zwlaszcza kierwonicy gdzir wasza logika!!! Sa braki duze a jak sie daje 4 pozyczke i wspolpracuje z klientem od 4 lat to czy kiedys to nie padnie, czy ten klient bedzie w stanie placic co tydzien takie kwoty!! Pytam sie jak dlugo ile czasu klient da rade placic takie ciazkie pieniadze!!! Idea produktu byla dobra komus sie samochod zepsuje pralka lodowka to wezmie 1000 zl czy 1500 zl splaci i zapomni ale firma tak laduje w klientow tak ich zadluza ze glowa mala!!! Jezeli doradca klienta nie chce jechac i dac pozyczki to jedzie kierownik bo sprzedaz mu potrzebna. Takie sa realnia i trzeba dodac bardzo smutne realnia. Presja na chwile obecna jest olbrzymia, kietownictwo nie chce zrozumiec ze klient nie jest zainteresowny pozyczka 1000 zl do zwrotu w ciągu roku ok 1900 zl. Przecież to fantastyczne warunki, LUDZIE UCZA SIE LICZYC I ROŚNIE SWIADOMOSC, każdemu kto by chcial zaczac prace z calego serca odradzam, DK uciekaja z rej firmy zostaja tylko Ci ktorzy nir maja wyjścia itp.
4
Annim 2017-03-21 13:49
Nowy system prowizyjny to dno totalne, ostatnio uslyszalem ze firma liczy na to ze Ci kiepsy doradcy się zwolnia i zostana tylko Ci ktorzy maja w miare wyniki i beda mieli np po 300 klientow tylko pytanie czy kazdy sie na to zgodzi, wczesniej majac pk 150 klientow zarabial np tyg 500 zl czy 600 zl a teraz przy tak duzej liczbie kloentow zarobi np 700 zl czy 800 zl a ile czasu wiecej a ile wiecej jazdy i kasy na paliwo.... to skorka za wyprawke. Mysla ze trafili na debili ze liczyc nie umieja zobaczcie przyjdzie taki moment ze zostanieniecoe sami, większość doradcow odejdzie a wy bedziecie z wywieszonymi jezorami latac do 1000 klientow co tydzien.
2
Firma traktuje dk jak idiotów 2017-03-21 18:09
Nikomu nie polecam tej pracy. Jeszcze rok temu można było coś zarobić a obecnie to grosze. Prowizja za zbiórkę obniżona z 5% na 4%, prowizja z nc obniżona do 3% a i nie ma już gwarantowanej kwoty minimalnej za nc (60zl) wiec jak podpiszesz nc za 500zl zarobisz aż 15zl brutto. Ktoś powie, że jak zrobi się cel miesięczny na sprzedaż to dopłacają wiec moi drodzy w lutym miałem cel miesięczny 42000zl, zrobiłem 43000zl i dostaem dzisiaj niecałe 500zl brutto. W mojej sekcji od stycznia odeszło juz 3 doradców. Zresztą statystyki mówią jasno: dwa lata temu było ponad 9000 dk a obecnie jest ich ok 7000 wiec przez dwa lata firma straciła 2000 doradców. Skoro jest tak dobrze to dlaczego doradcy odchodzą? Dlatego, ze firma nie szanuje ich pracy. Firma szuka oszczędności kosztem dk i jeszcze beszczelnie wmawia doradcom, że mają szansę zarobić więcej. Osobiście pracuje tylko do końca kwietnia i nie zamierzam dłużej dorabiać firmy.
3
Anonimus 2017-03-21 20:39
Ktos na tym forum zastanawial sie nad praca w firmie Provident, jako wieloletni pracownik moge z czystym sumieniem odradzic i powiedzieć zeby dac sobie spokój, kiedys jak sie zaczynalo to nawet kierownik mowil ze trzeba ok 3-4 miesięcy pomeczyc się wypracowac klientow a obecnie jak firma zmienila sposob wynagradzania to nie wiem czy znajda kogos naiwnego zeby pracowal za takie pieniądze, niestety to nie wyglada tak ze sie jedzie a klient z usmiechem placi, tylko co tydzien trzeba się za nimi uganiac kazdemu pasuja inne godziny na jedna ulice czasami trzeba jechac 4 razy do innych domow, klienci Cie oszukaja itp. Szanowny Pan M.K z Pragi wymaga nawet zeby jechac i podpisywac zero jak klient nie ma na wplate.Jest tragednia i ktos slusznie wczesniej napisal: firma ma do zaplaty olbrzymią karę i kasy nie wyciagna ze swojej kieszeni tylko z Twojej, a beda opowiadac ze takie sa mozliwosci ze tak wspaniale i w ogole cud miod. DNO TOTALNE I JESZCZE RAZ POWTORZE D N O
6
Andrzejek 2017-03-21 20:47
Do pracy przyjmuja kazdego nawet 65 letnia babcie, a dlaczego??? Bo nie ma kto pracowac... u mnie w sekcji jest troche osob ktore maja bardzo marne wyniki i sprzedazowe zbiorkowe ale sa bo nie maja chetnych, bardzo duza rotacja wsrod DK, kazdy kto da sie zlapac na ich piękne gadki po 2 mc odchodzi. Stawki 4% BRUTTO w tej firmie wszystko jest BRUTTO, za rs od oferty jest 1.5 % a za nc 3%, przy realizacji sprzedazy jest 2.6% a od realizacji NC jest 5.1%. Tylko niech kazdy sobie wyobrazi ile tego trzeba sprzedac zeby sie oplacalo!!!!!! A ile zebrac zeby byly jakies w miare pieniadze. To jest dramat, wśród moich wspolpracownikow sluchac glosy ze maja w najblizszym czasie odejsc i mysle ze w innych sekcjach tez tak jest i kazdy powoli bedzie z tej firmy uciekal. ODRADZAM KAZDEMU KTO MA ZAMIAR ZATRUDNIC SIE W TEJ FIRMIE, ŻERUJĄ NIE TYLKO NA KLIENTACH ALE TEZ NA WLASNYCH PRACOWNIKACH.
6
pol 2017-03-22 09:49
Cenzura tutaj jak na Bialorusi. Forum money pl dzial provident tam moze nie bedzie zamiatania pod dywan nieprzyjemnych tematow
Natalia 2017-03-23 09:43
Co na temat pracy dla młodszego specjalisty ds. hurtowni danych mogę się dowiedzieć na tym forum? Podoba mi się Provident i chciałabym tu pracować, mydle, że ta praca byłaby dla mnie odpowiednia. Kilka informacji nie zaszkodzi wiedzieć przed złożeniem cv.
klaus 2017-03-24 16:21
Kogo obejmie stawka godzinowa?

Stawka godzinowa ma obejmować również samozatrudnionych, którzy jednoosobowo świadczą usługi dla firm. Przestrzeganie przepisów dotyczących minimalnej stawki godzinowej będzie kontrolować Państwowa Inspekcja Pracy, która w tej sprawie zyska dodatkowe uprawnienia. Za naruszenie przepisów dotyczących wypłacania minimalnej stawki godzinowej przewidziano kary od 1. do 30 tys. zł.

Ochrona pracowników

Ustawa zakłada zakaz zrzeczenia się prawa do minimalnego wynagrodzenia czy przeniesienia go na inną osobę, a jego wypłaty muszą być dokonywane w formie pieniężnej. Gwarantuje również otrzymywanie przez zleceniobiorcę wynagrodzenia w wysokości wynikającej z minimalnej stawki godzinowej w regularnych odstępach czasu – w przypadku umów zawartych na czas dłuższy niż 1 miesiąc – co najmniej raz w miesiącu.
Od 1 stycznia 2017 r. dla pracujących na określonych umowach zlecenia oraz umowach o świadczenie usług będzie obowiązywała minimalna stawka godzinowa w wysokości ponad 12 zł. W parlamencie zakończyły się prace nad ustawą wprowadzająca minimalną stawkę godzinową. Sejm RP 22 lipca br. przyjął poprawki Senatu. Teraz ustawa została skierowana do podpisu Prezydenta RP.

Ile będzie wynosić stawka godzinowa?

Poziom minimalnej stawki godzinowej jest skorelowany z wysokością ustalanego corocznie minimalnego wynagrodzenia za pracę. Minimalna stawka godzinowa będzie wzrastała w stopniu równym wzrostowi minimalnego wynagrodzenia ustalanego dla pracowników. Od 1 stycznia 2017 r., przy kwocie minimalnego wynagrodzenia za pracę wynoszącej 2000 zł, wprowadzana minimalna stawka godzinowa dla określonych umów cywilnoprawnych wynosić będzie – zgodnie z przepisami ustawy - 13 zł za godzinę. W latach kolejnych, wysokość tej stawki uzależniona będzie również od corocznej dynamiki wzrostu minimalnego wynagrodzenia za pracę.
zmeczony 2017-03-25 01:02
Pracowałem do niedawna w CC, dokładnie w ZONie.

praca 3/4 etatu, dwuzmianowa, podstawa 1500 netto i do tego premia od około 150 do około 500 zł netto, przy czym najwyższy próg praktycznie nie do wyrobienia, masa punktów na które w ogóle nie ma się wpływu, a obniżają statystyki.
wyżyłują cie z kazdej minuty pracy, przerwy 35 minut, która także jest do wykorzystania na toaletę! skonczyła ci się przerwa? pompka ciśnie? zakładaj pampersa!
Praca oczywiście na dialerze, zapoznajesz sie ze sprawą w trakcie przedstawiania się, połączenia co chwile nawet śliny nie masz jak przełknąć. Jakość ma jakieś śmieszne wymagania, przypominać trzeba klientowi każdy zapis umowy, najlepiej jakbyś mu całą umowę przeczytał w trakcie 3 minutowej rozmowy.
rotacja pracowników duża, z rekrutacji 5 osób, po okresie próbnym zostaje maks 2.\
Brak współpracy z działem operacyjnym, DK swoje, a my swoje
Klienci płacą jak chcą a firma nie egzekwuje płatności, więc wyrobienie wyniku to w zasadzie samo szczęscie bo akurat trafili się klienci u których wyżebraliśmy wpłatę, a jak nie chcą to nie płacą, mają Cię za nic, cisną jak chcą, zero kultury.

widziałem, że głownie piszą DK, wiec postanowiłem dodać coś z CC
Pozdrawiam
won z Polski 2017-03-25 20:12
Klaus czytaj wcześniejsze wpisy masz problem czytanie ze zrozumieniem, zajrzyj do umowy.
W PROVIDENCIE NIE MA STOSUNKU PRACY NIE MA UMOWY O DZIEŁO ,NIE MA UMOWY ZLECENIA.
PROVIDENT TO SYF nic nie daje wciśniesz pozyczkę masz ok 1 % odzyskasz rat dostaniesz 2%
jest umowa współpracy za wszystko samom odpowiadasz zabiją cię NIC NIE OTRZYMA RODZINA bo nie ma stosunku pracy.
Twój samochód twoje paliwo połączenia zapierni,.,,,,,, np 40 h tygodniowo a zarobek może być zero i to zgodnie z prawem
Tzw kierownicy to nie są żadni przełożeni nic wam nie mogą kazać i tyle. Wizyty ustnie bo by musieli płacić za każdą a tego nigdy nie zrobią. Idziesz do domu wsciekły klient dzwoni na Policje ze go nachodzisz i kto trafia do sądu TY a nie Provident bo nie jesteś pracownikiem Providenta itd.
Chodzicie po domach nachodzicie klientów a sami nie wiecie jak łamiecie prawo.
Provident to syf i dziadostwo na co w tym tkwicie.
1
pol15 2017-03-27 08:57
Weekend minal wyluzowalismy troche. Glowna damska bohaterka spedzila mila niedziele poza domem a w kolejce miedzy innymi cyferki z peselu, jak sie okazało po drobnym sledztwie meza Pani doradczyni z osiedla na Z z ulicy jakiej to dowiecie niedlugo. Pozdrowienia dla jednej z Pan kierowniczek z imieniem na M jak sie spotyka po cos z Pania na I to chowamy wszystko dokladnie bo potem moga wyjsc takie „kwiatki” jak wyjda.
Zostaw swoją opinię o Provident Polska S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Provident Polska S.A.