logo Merkam S.C. Zakład Produkcyjno-Handlowy

Merkam S.C. Zakład Produkcyjno-Handlowy

Łódź

Opinie o Merkam S.C. Zakład Produkcyjno-Handlowy

ADA 2014-08-19 11:01:45
Czy ktoś wie na jakie stanowisko szukają kobiet?
Robert 2014-08-19 11:26:48
Szukali dozorczyni bo zwolnił im się ostatnio etat. Z tego co mi wiadomo to mają już chyba kogoś na okresie próbnym.
hols 2014-08-20 05:49:57
Dokumenty zawsze warto zostawić.
hols 2014-08-20 08:48:56
10 dobrze płatnych prac bez dyplomu podaję fajnego linka do blogu ( usunięte przez administratora )
RE 2014-08-25 11:38:12
KE: różnica między zarobkami kobiet i mężczyzn w Polsce - 6 proc.
olo 2014-09-25 11:25:36
praca dodatek do gazety wyborczej - w niemczech dobrze płacą
olo 2014-09-25 11:28:20
polacy są bardziej pracowici i to przedstawia się w zarobkach
ugaj 2014-09-25 11:36:47
Aby szybko znaleźć pracę warto skorzystać z pomocy agencji pracy tymczasowych
olo 2014-09-25 12:05:58
Branża spożywcza nadal zajmuje czołowe miejsce wśród sektorów wyróżnionych w raporcie.
Jac.Jac 2014-09-25 12:09:59
Mam takie pytanie czy mając wykształcenie podstawowe mam szanse na jakąś prace?
olo 2014-09-25 13:45:00
wzór listu motywacyjnego oraz porady są pod tym linkiem
ugaj 2014-09-26 13:05:23
Najniższe wynagrodzenie w tym roku to 1680 zł brutto czyli na rękę wychodzi 1237,20.
olo 2014-10-07 13:49:35
W magazynach, na placach budowy, czy w warsztatach samochodowych kobieta-pracownik wciąż jest nietypowym widokiem.
jaro 2014-10-07 14:03:34
PENSJE JUŻ NIE WYSTARCZAJĄ. PRACODAWCY CORAZ CZĘŚCIEJ (usunięte przez administratora) PROPONUJĄ SAMOCHODY SŁUŻBOWE, TELEFONY, PREMIE ORAZ DOFINANSOWANIE DO WYPOCZYNKU
ugaj 2014-10-07 22:13:33
W 2013 roku średnia wynagrodzenia całkowitego brutto w województwie mazowieckim wyniosła 5 400 zł. Połowa uczestników Ogólnopolskiego Badania Wynagrodzeń pracujących na terenie Mazowsza zarabiała od 3 500 zł do 9 000 zł - tak wynika z badań przeprowadzonych przez Sedlak&Sedlak.
ugaj 2014-10-07 22:17:08
Wiek 50+ to doskonały czas by realizować się zawodowo - kobiety i mężczyźni w tym wieku, między innymi dzięki swojemu doświadczeniu i ustabilizowanej sytuacji życiowej, mogą być wartościowymi pracownikami w każdym sektorze gospodarki.
sowa 2014-10-17 16:29:44
Polacy najlepiej zarabiają w Polsce.
gob 2014-10-27 03:31:12
Ponad połowa dorosłych Polaków nie zna żadnego języka obcego. Nie zamyka im to drogi do pracy za granicą, ale znacznie utrudnia jej znalezienie i ogranicza szansę na godziwe wynagrodzenie. Stawki dla nieznających języków obcych są dużo niższe, a bezpieczeństwo takich ofert również pozostawia czasem wiele do życzenia.
gob 2014-10-27 03:35:13
Przeglądając Internet w poszukiwaniu ofert pracy bez znajomości języka obcego, trudno jest się zorientować, które ogłoszenie pochodzi od sprawdzonego pracodawcy,
. Wyjątkowo niskie wymagania (do jakich należy też brak znajomości języka obcego) często budzą słuszną podejrzliwość. Aby zapewnić sobie bezpieczny wyjazd do pracy, warto przeglądać strony z ogłoszeniami w „Pracy za granicą”
-ponieważ zamieszczane są tam wyłącznie sprawdzone oferty.

Warto też stosować się do rad zamieszczonych na stronie wojewódzkiego urzędu pracy, w dziale: Jak bezpiecznie wyjechać do pracy za granicą. Pierwsza z nich brzmi: „Przede wszystkim pamiętaj, że im lepsza znajomość języka obcego, tym większe perspektywy znalezienia pracy”.
gob 2014-10-27 03:37:42
Decydując się na wyjazd za granicę musimy liczyć się z ciężką pracą po kilkanaście godzin na dobę, niekiedy przez siedem dni w tygodniu oraz mało komfortowymi warunkami zakwaterowania. Dokuczliwie odczują to osoby zatrudniające się w rolnictwie i przetwórstwie. Na szybki zarobek, szczególnie za pierwszym razem, najlepiej wyjechać w miejsce, które zostało sprawdzone przez znajomych, lub z pośrednikiem. Agencji pracy tymczasowej specjalizujących się w ofertach zagranicznych nie brakuje. Proponowane stawki co prawda najczęściej wynoszą tyle, co pensja minimalna w danym kraju, ale dzięki legalnemu zatrudnieniu zyskujemy ubezpieczenie, które jest nieocenione w razie wypadku czy problemów ze zdrowiem.
gob 2014-10-27 03:40:42
Są dwie szkoły szukania pracy w tym wypadku. Pierwsza mówi, żeby CV wysyłać jeszcze w Polsce i aplikować na stanowiska zgodne z naszymi kwalifikacjami i ambicjami. Większość firm decyduje się na prowadzenie rozmów kwalifikacyjnych za pomocą komunikatorów internetowych i wideo-konferencji. Drugim rozwiązaniem jest wyjazd i szukanie pracy na miejscu. W tym wypadku trzeba jednak mieć fundusze, które pozwolą utrzymać się co najmniej przez miesiąc.

Jeżeli myślimy o rodzinnym wyjeździe, nie obejdzie się bez szukania szkół dla dzieci i poznania prawa rodzinnego. W tym wypadku kwestia znajomości języka przez wszystkie wyjeżdżające osoby staje się kluczowa.
gob 2014-10-27 03:45:13
Przed wyjazdem do pracy bez znajomości języka obcego:

·

zapoznaj się z płacą minimalną, prawem do urlopu itd. w kraju, do którego jedziesz;
nie podpisuj umowy o pracę, której nie rozumiesz, ale koniecznie podpisz ją przed wyjazdem;
wykup bilet powrotny (np. autokarowy bilet open);
weź ze sobą dane kontaktowe krewnych, przyjaciół, którzy już są w kraju, do którego wyjeżdżasz oraz dane przydatnych instytucji (Polski Urząd Konsularny, urząd pracy);
zabierz CV, listy referencyjne, świadectwa kwalifikacji -przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego.
gob 2014-10-27 03:58:05
Na terenie Szwajcarii możemy przebywać i pracować legalnie do 3 miesięcy (dokładnie 90 dni). Należy się jedynie zarejestrować w urzędzie gminy, gdzie przebywamy. Jednak nie jest to absolutnie konieczne, jeśli nie pracujemy w tym czasie.
olo 2015-07-11 07:49:40
W końcu maja 2015 r. liczba bezrobotnych zarejestrowanych w urzędach pracy wyniosła 1702,1 tys. osób (w tym 874,2 tys. kobiet) i była niższa niż przed miesiącem o 80,1 tys. os48ób
olo 2015-07-11 07:56:33
Bezrobocie wŁodzi wynosi 12,4 %
barc 2015-08-21 08:20:32
Doskonałym czasem na zdobycie doświadczenia zawodowego są wakacje. Praca w Polsce przy zbieraniu truskawek czy w restauracji nie pozwoli zarobić wystarczająco dużo, by wystarczyło na przeżycie podczas studiów, nie wspominając o wakacyjnym wypoczynku. Dlatego warto pomyśleć o wyjeździe za granicę, najlepiej z przyjaciółmi lub z kimś bliższym. Wakacje za granicą to szansa na zdobycie doświadczenia. Praca w międzynarodowym środowisku, doszlifowany język obcy, zaprocentują w poszukiwaniu pracy w Polsce w przyszłości.
barc 2015-08-21 08:22:13
Najczęściej wybieranym krajami na wakacyjną pracę są Holandia oraz Niemcy. Przy wyborze kraju warto wziąć pod uwagę, oprócz znajomości języka obcego, sytuację gospodarczą kraju, odległość od miejsca zamieszkania, koszty życia, ilość dostępnych ofert pracy oraz atrakcyjność turystyczną kraju - jedziesz przecież na wakacje. I oczywiście zarobki, które pozwolą na aktywne spędzenie czasu.
barc 2015-08-21 08:30:25
Nie zawsze jest możliwość pogodzenia studiów z pracą na pełny etat, warto więc pomyśleć o zatrudnieniu w wakacje czy w niepełnym wymiarze godzin. By zwiększyć swoją atrakcyjność jako potencjalnego pracownika, trzeba samemu zatroszczyć się o zdobycie nowych umiejętności i poświęcić trochę czasu na praktyki, staże czy wolontariat. Każda aktywność, nawet zatrudnienie w pubie czy sklepie, jest cenną informacją dla pracodawcy, że student poza wiedzą teoretyczną posiada także umiejętności, jest zaradny i chętny do działania.

Czytaj więcej: http://www.polskatimes.pl/artykul/169903,gdzie-student-moze-znalezc-prace,id,t.html
barc 2015-08-21 08:33:59
Gdzie najlepiej szukać interesujących ofert? - Studenci powinni przede wszystkim odwiedzać biura karier swoich uczelni, portale internetowe z ofertami pracy, agencje pośredniczące w poszukiwaniu pracowników, wreszcie działy kadr wybranych firm
barc 2015-08-21 08:46:44
Truskawki w Polsce, pomidory we Włoszech, winobranie we Francji czy może praca w zagranicznym kurorcie albo w hotelu gdzieś nad polskim morzem? Z danych Polski HR wynika, że co roku wakacyjnej pracy ima się nawet pół miliona Polaków.
Dla niektórych praca w sezonie letnim jest głównym źródłem rocznego dochodu, dla innych jest połączeniem przyjemnego z pożytecznym. Jak wybrać odpowiednią ofertę pracy, gdzie jej szukać, by zarobić najwięcej? Od lat największe potrzeby w kraju wykazują takie sektory jak rolnictwo, gastronomia, hotelarstwo, turystyka czy przetwórstwo. Praca sezonowa trwa w tych branżach od maja do września (w niektórych rejonach Europy nawet do końca października).
Nuda 2015-08-21 13:34:50
Merkam wypłacalny raczej jest, ale wydaje mi się @aganz, że firmy zagraniczne, które rekrutują Polaków do pracy nie mogą oszukiwać jedynie naszych rodaków. Jeśli jedynie Polacy zarabialiby mniej, to prędzej czy później wyszłoby to na jaw i ludzie całkowicie by się zniechęcili do podejmowania pracy tam.
robo 2015-08-24 12:26:28
Polacy wyjeżdżają za granice często. Najwięcej rodaków wyjeżdża tam „za chlebem”. Pracują w różnych warunkach i przy bardzo różnych rzeczach. Jedni sprzątają, inni opiekują się dziećmi lub starszymi, często chorymi osobami. Jeszcze inni pracują w polu czy na budowie. Albo w barze. Najmniejszy procent stanowią ci, którym udało się tam znaleźć pracę w swoim zawodzie. Jeżeli komuś się tak powiodło, uważany jest za szczęściarza. Zarabia pieniądze o wiele większe od rodaków robotników. Zaś rodacy robotnicy zarabiają o wiele większe pieniądze niż ci, którzy pracują w kraju w tych samych zawodach.
robo 2015-08-24 12:30:12
eraz granice otwiera dla nas Hiszpania. Czy należy się spodziewać tego samego, co działo się w Londynie jeszcze nie tak dawno? Być może, będzie to przebiegać podobnie, jednak Polacy nauczeni doświadczeniem, nie powinni jechać tam choćby bez podstawowej znajomości języka i z pustą kieszenią. Jeżeli więc wybierasz się do pracy za granice, pamiętaj, że musisz uwzględnić sytuację, kiedy to min. Przez tydzień będziesz szukać pracy, i przez ten czas musisz mieć za co żyć. Pamiętaj też o jakimś ubezpieczeniu i o tym, co będzie potrzebne, aby móc korzystać z pomocy lekarskiej. Dowiedz się jak najwięcej o kraju, do którego wyjeżdżasz i realnie oceń szanse na znalezienie pracy w tym kraju. Zarezerwuj też pieniądze na wynajem mieszkania i na jedzenie.

olo 2015-08-25 06:06:32
Od sierpnia do października w Łodzi potrwają bezpłatne szkolenia EFS z obsługi programów i komputera. Zajęcia przeznaczone są dla osób w wieku 25-30 i 50-64 lat.

Bezpłatne szkolenia EFS organizowane są w ramach europejskiego certyfikatu ECDL Core. Europejski Certyfikat Umiejętności Komputerowych ECDL jest uznawanym przez większość państw Europy zaświadczeniem po posiadaniu umiejętności z zakresu korzystania z komputera i sieci internetowej oraz obsługi podstawowych programów biurowych.

Celem kursu jest przygotowanie do egzaminów, których zdanie uprawnia do uzyskania Europejskiego Certyfikatu Umiejętności Komputerowych. Kurs prowadzony jest od podstaw. Liczebność grupy wynosi 12 osób.

Szkolenia będą prowadzone w formie warsztatów praktycznych obejmujących szkolenia stacjonarne z wykorzystaniem komputerów, projektora oraz innych materiałów dydaktycznych. Organizator zapewnia stanowisko komputerowe dla każdego uczestnika.

Terminy zajęć w Łodzi:

Kurs ECDL Core to 96 godzin szkoleniowych łącznie (2 x 4 godz. tygodniowo lub 3 x 4 godz. tygodniowo). Zajęcia odbywać się będą w godzinach popołudniowych od 17 do 20:45:

- zajęcia w sierpniu 2015 roku w dn. 12, 14, 18, 20, 24, 26, 28,
- zajęcia we wrześniu 2015 roku w dn. 01, 03, 07, 09, 11, 15, 17, 21, 23, 25, 29,
- zajęcia w październiku 2015 roku w dn. 01, 05, 07, 09, 13, 15.

Kwestionariusze zgłoszeniowe można składać w biurze projektu do 5 sierpnia 2015.

Szkolenia EFS - wymagania:

W kursie mogą uczestniczyć osoby w wieku 25-30 lub 50-64 lata, które zamieszkują na terenie województwa łódzkiego (wg. Kodeksu Cywilnego), są zatrudnione, nieaktywne zawodowo (ale nie na emeryturze), bezrobotne lub prowadzą własną działalność gospodarczą, a także posiadają podstawowe umiejętności w zakresie obsługi komputera.

Kurs ECDL Core składa się z siedmiu bloków tematycznych, z których każdy kończy się certyfikatem potwierdzającym nabycie podstawowych umiejętności potrzebnych w pracy zawodowej oraz życiu codziennym. Uczestnik projektu otrzymuje certyfikat ECDL Core po zaliczeniu wszystkich 7 egzaminów (1 teoretycznego i 6 praktycznych), które odbywać się będą w certyfikowanym ośrodku z uprawnieniami.

Szkolenia EFS - proces rekrutacji:

1. Aby wziąć udział w kursie należy zapisać się na listę kandydatów poprzez formularz zgłoszeniowy (dostępny na stronie internetowej Edukey.pl przy każdym z terminów: Core), lub zadzwonić bądź wysłać wiadomość e-mail do Biura Edukey oraz podać dane (imię, nazwisko, adres e-mail, nr TELEFONU, termin kursu).

2. Po zapisie na adres e-mail przesyłane jest potwierdzenie wpisu na listę kandydatów na szkolenie oraz link do kwestionariusza kwalifikacyjnego, który należy WYPEŁNIĆ oraz dostarczyć do Biura Edukey osobiście na co najmniej 14 dni przed terminem szkolenia. Samo dostarczenie dokumentów aplikacyjnych nie jest jednoznaczne z dostaniem się na kurs, jednak jest to etap niezbędny do udziału w dalszym procesie rekrutacyjnym.

3. W Biurze Edukey należy wypełnić test znajomości obsługi komputera.

4. Z wybranymi osobami zostanie przeprowadzona rozmowa telefoniczna lub ankieta pisemna, mająca na celu zbadanie poziomu motywacji do uczestnictwa w kursie. Informacja o wynikach rekrutacji zostanie przekazana mailowo lub telefonicznie wszystkim zainteresowanym, niezależnie od wyników rekrutacji.

Szkolenia EFS - Lokalizacja:

Miejscem realizacji szkoleń jest Sala szkoleniowa Edukey S.C. w Łodzi, ul. Łąkowa 3/5, budynek 14, wejście B, sala nr 2. Informacje o projekcie można uzyskać pod numerem TELEFONU 42 630 80 99, email: efs@edukey.pl
pol 2015-08-25 13:24:48
 Bezpłatne szkolenia!!!
”Nowy wymiar budownictwa telekomunikacyjnego
na terenie województwa śląskiego”
Nr POKL.08.01.01-24-464/11
CELE PROJEKTU:
podniesienie kwalifikacji uczestników w zakresie budownictwa telekomunikacyjnego,
wyposażenie uczestników w umiejętności pozwalające wykorzystać w praktyce innowacyjne urządzenia, aparaturę i nowoczesne metody pracy,
uzyskanie certyfikatu obsługi spawarek światłowodowych oraz urządzeń kontrolno-pomiarowych,
.
GRUPA DOCELOWA

Grupę docelową w projekcie stanowią osoby:
zatrudnione w przedsiębiorstwach w branży budowlanej (zgodnie z klasyfikacją PKD2007), jak również z branż pokrewnych: telekomunikacja, teleinformatyka, energetyka, elektryka, ciepłownictwo itp.);
zamieszkałe na terenie województwa śląskiego,
zatrudnione na umowę cywilno-prawną (umowa o dzieło, umowa zlecenie, umowa o pracę),
nie prowadzące działalności gospodarczej,
wyłącznie w wieku powyżej 50 lat.

[/notice]

Zajęcia prowadzone są w systemie weekendowym (sobota, niedziela) w godz. 9:00-16:15

.
PROGRAM SZKOLENIA:
Część teoretyczna(16 h, 2 dni)
Podstawowe informacje na temat elementów elektronicznych stosowanych w automatyce przemysłowej (4h);
Łączenie włókien światłowodowych (4h),
Budowa systemów sieciowych w teleinformatyce, telekomunikacji i automatyce budowlanej (4h);
Pomiary torów światłowodowych, projektowanie i budowa linii optotelekomunikacyjnej, budowa kabli światłowodowych w sieciach ciepłowniczych (4h).
Część praktyczna(24 h, 3 dni)
Rozszywanie i montaż złączy i gniazd UTP/FTP, przełącznicy światłowodowej, mufy światłowodowej (8h);
Montaż podstawowych złącz stosowanych w automatyce przemysłowej (8h);
Pomiary torów wielodomowych i reflektometryczne, dyspersja chromatyczna i polaryzacyjna (8h).
Praktyka terenowa(8h, 1 dzień)
Budowa kanalizacji teletechnicznej,
Montaż studni,
Wykonanie przewiertów,
Zaciąganie i wdmuchiwanie kabli światłowodowych.

W RAMACH SZKOLEŃ WSZYSCY UCZESTNICY MAJĄ ZAPEWNIONE BEZPŁATNE:
materiały szkoleniowe,
wyżywienie,
noclegi.

PO ZDANYM EGZAMINIE UCZESTNIK OTRZYMUJE 2 CERTYFIKATY:
Wykonywania połączeń i instalacji światłowodowych oraz połączeń opartych o kable miedziane w zakresie elektroniki i teleinformatyki,
Obsługi spawarek światłowodowych FUJIKURA oraz urządzeń kontrolno-pomiarowych.

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE I ZAPISY:
Biuro Projektu:
POBIERZ PROGRAM SZKOLENIA
ul. Budowlanych 59 lok. 9, 43-100 Tychy
e-mail: monter-slaskie@sotronic.com.pl
http://monter-slaskie.pl/
zeb 2015-09-21 06:52:14

Kurs przeznaczony jest dla osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowych Urzędach Pracy w całej Polsce lub innych instytucjach finansujących szkolenia. Jeżeli jesteś osobą zarejestrowaną możesz otrzymać pełne dofinansowanie szkolenia umożliwiającego Ci prowadzenie własnego gabinetu lub pracę w SPA.

Jeżeli jesteś osobą początkującą i nie posiadasz żadnego przygotowania z dziedziny masażu możesz ubiegać się o PEŁNE FINANSOWANIE kursu pod warunkiem zarejestrowania się w PUP.
Jeżeli jesteś bezrobotnym masażystą, fizjoterapeutą, kosmetyczką, trenerem sportowym, technikiem usług SPA lub odnowy biologicznej możesz ubiegać się o PEŁNE FINANSOWANIE kursu doszkalającego lub specjalistycznego.


Współpracujemy ze wszystkimi Urzędami w Polsce, szkolenia na terenie całego kraju. Możesz uzyskać całkowite finansowanie szkolenia wraz z zakwaterowaniem, wyżywieniem i dojazdem. Kurs obejmuje największą ilość masaży przydatnych w twoim gabinecie, przenośny stół do masażu, wszystkie certyfikaty, materiały szkoleniowe oraz możliwość bezpłatnych powtórek bez ograniczeń.


Wpis do Ewidencji Instytucji Szkoleniowych Wojewódzkiego Urzędu Pracy numer 2.30/00278/2009

Jeśli chcesz skorzystać z dofinansowania napisz lub zadzwoń- prześlemy dokładną instrukcję wypełniania wniosku do PUP.


Oferta DOFINANSOWANA zawiera najbardziej przydatne zawodowo techniki masażu zawarte w pakiecie MAX oraz pakiecie ALL-IN-ONE wraz z zakwaterowaniem i wyżywieniem w czasie kursu.


Otrzymujesz dwujęzyczne certyfikaty z 24 technik masażu oraz Druk MEN uprawniający do prowadzenia własnego gabinetu na terenie całej UE.


Koszt kursu- bezpłatnie dla osób zarejestrowanych w urzędach pracy.
Zapewnione zakwaterowanie i posiłki



Jeśli jesteś osobą zarejestrowaną w Powiatowym Urzędzie Pracy napisz do nas.
Jeżeli jesteś osobą związaną z jedną z poniższych instytucji napisz do nas.
Możesz otrzymać 100% finansowania kursu, zakwaterowania, wyżywienia i dojazdu.
zygzak 2016-01-26 14:48:57
Jak i gdzie szukać przcy - podpowiadamy:

Pośrednictwo pracy prowadzone jest nieodpłatnie przede wszystkim przez powiatowe urzędy pracy w całej Polsce. Pośrednictwo do pracy za granicą prowadzą również wojewódzkie urzędy pracy, agencje pośrednictwa pracy i ochotnicze hufce pracy. Ich obowiązkiem jest pomaganie bezrobotnym oraz innym osobom poszukującym pracy w uzyskaniu odpowiedniego zatrudnienia. Możemy liczyć u nich na: oferty pracy, informacje o aktualnej sytuacji i przewidywanych zmianach na lokalnym rynku pracy, informacje o prawach i obowiązkach bezrobotnych. Urzędy pracy muszą pomagać również pracodawcom w znalezieniu pracowników o odpowiednich kwalifikacjach zawodowych: przedstawiają kandydatów dopracy w związku ze zgłoszoną ofertą pracy, inicjują i organizują kontakty bezrobotnych i poszukujących pracy z pracodawcami. Więcej informacji znajdziesz nastronie internetowej Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej:www.psz.praca.gov.pl.

Czytaj więcej: http://www.gratka.pl/pracuje/artykul/jak-i-gdzie-szukac-pracy,2311452,art,t,id,tm.html
bruno 2016-05-20 09:36:02
Każdego roku hasła szkoła językowa, szkoły językowe, angielski , hiszpański, niemiecki itp. wpisywane są do wyszukiwarek internetowych dziesiątki tysięcy razy.

Najczęściej wybierane kursy językowe to te z języka angielskiego. Dużym zainteresowaniem cieszą się również kursy języka hiszpańskiego oraz kursy języka niemieckiego i francuskiego. Nieco mniejszym kursy języka włoskiego i kursy języka rosyjskiego.

Można więc powiedzieć, że kursy językowe to usługa bardzo obecnie pożądana. Szkoła językowa, szkole językowej jednak nierówna. Tak jest w każdej branży. Jak zatem wybrać tę, która właściwie nauczy nas języka obcego?
rob 2016-05-20 09:37:32
Pytać o:
– wyposażenie pracowni komputerowych (czy można z niej korzystać bez ograniczeń, czy tylko w czasie zajęć z informatyki).
– salę gimnastyczną (są szkoły, zwłaszcza niepubliczne, które nie mają sali gimnastycznej, a uczniowie są dowożeni na zajęcia, albo – co gorsze – ćwiczą w prowizorycznych warunkach)
dus 2016-05-20 09:38:24
Rankingi to kolejne źródło informacji. Jeśli bierzesz pod uwagę rankingi, to obowiązkowo musisz się dowiedzieć, na jakiej podstawie są tworzone. Wysokie miejsce w rankingu jest oczywiście zaletą szkoły.
Lot 2016-06-25 09:35:01
Moje dziecko pięknie nauczyło się języka angielskiego , teraz zastanawiam się na niemieckim
ror 2016-09-24 12:25:31
Poziom nauczania angielskiego jest bardzo dobry
Paweł 2016-09-26 14:04:30
Poziomy znajomości języka

Skala Rady Europy (ang. Common European Framework of Reference) wyróżnia sześć poziomów biegłości językowej. Poziomy te można podzielić na trzy grupy:

Początkujący
A1 – Beginner
A2 – Pre-Intermediate
Średniozaawansowany
B1 – Intermediate
B2 – Upper-Intermediate
Zaawansowany
C1 – Advanced
C2 – Proficient
W Europie skala ta jest powszechnie stosowana przez wydawnictwa, szkoły, uczelnie czy wreszczie instytucje wydające certyfikaty językowe. W eTutor stosujemy skalę Rady Europy do oznaczania poziomów lekcji angielskiego, ćwiczeń gramatycznych, list słownictwa czy testów
Paweł 2016-09-26 14:06:47
Aby określić swój poziom zaawansowania z języka angielskiego, wykonaj bezpłatny Test poziomujący. Kompleksowo sprawdza on najważniejsze umiejętności językowe, w tym znajomość słownictwa i gramatyki, rozumienie tekstu czytanego, rozumienie ze słuchu, znajomość pisowni angielskiej.

Poziomy znajomości języka

Skala Rady Europy (ang. Common European Framework of Reference) wyróżnia sześć poziomów biegłości językowej. Poziomy te można podzielić na trzy grupy:

Początkujący
A1 – Beginner
A2 – Pre-Intermediate
Średniozaawansowany
B1 – Intermediate
B2 – Upper-Intermediate
Zaawansowany
C1 – Advanced
C2 – Proficient
W Europie skala ta jest powszechnie stosowana przez wydawnictwa, szkoły, uczelnie czy wreszczie instytucje wydające certyfikaty językowe. W eTutor stosujemy skalę Rady Europy do oznaczania poziomów lekcji angielskiego, ćwiczeń gramatycznych, list słownictwa czy testów.
sop 2016-10-03 08:25:48
Dlaczego warto uczyć się języka angielskiego?
1. Zyskujemy niezastąpione narzędzie do komunikacji

Język angielski jest niezbędny do komunikacji w dzisiejszym świecie. Znając język angielski, możemy podróżować po całym świecie bez obawy, że nie będziemy w stanie porozumieć się z lokalną społecznością. To może brzmieć zaskakująco, ale jest jak najbardziej prawdziwe – ludzie znają podstawy języka angielskiego w niemal każdym zakątku świata, co sprawia, że stał się on najbardziej uniwersalnym mówionym językiem, jaki kiedykolwiek powstał.
sop 2016-10-03 08:28:22
3. Zyskujemy dostęp do ogromnej ilości wiedzy

Jak rozumieć ten punkt? W bardzo prosty sposób – znając język angielski, możemy czytać, słuchać i oglądać wielkie ilości materiałów. Właśnie w języku angielskim tworzy największa ilość naukowców, wydawców, lecz także artystów, czy gwiazd. Jeżeli chcemy zapoznać się z dość niszową tematyką, możemy mieć z tym problem, jeżeli zaczniemy szukać określonego tematu w języku polskim. Nie powinniśmy mieć z tym problemu w języku angielskim.
sop 2016-10-03 08:29:18
4. Poszerzamy nasze horyzonty

Ucząc się języka angielskiego, uczymy się myśleć analitycznie – mają na to wpływ konstrukcje gramatyczne, które wymagają chwili przemyślenia przed ich użyciem. Znając już dobrze język angielski, nie myślimy w języku polskim, lecz konstruujemy zdania bezpośrednio w języku angielskim. Ma to bezpośrednie przeniesienie na sposób myślenia. Dowiedziono, że myśląc w języku obcym angażowane są inne partie mózgu niż w naszym ojczystym języku, co wpływa na inne podejście do tematu. A zatem – jeżeli mamy jakiś problem lub trudny orzech do zgryzienia, spróbujmy przeanalizować go w głowie w języku angielskim, a może nawet wygłośmy o nim mały monolog w tymże języku – efekty mogą być zaskakujące!
sop 2016-10-03 08:30:08
5. Poprawiamy sobie humor!

Ucząc się języka angielskiego, poszerzamy naszą wiedzę. Jak reagujemy na pozytywne efekty, jakie taka nauka przynosi? Pozytywnie! Zapoznając się z coraz to nowym słownictwem, konstrukcjami gramatycznymi, czy zwrotami, ćwiczymy nasz mózg, a on się nam za to odpłaca.



Zapraszamy również do zapoznania się z praktycznymi radami dotyczącymi słuchania w języku angielskim, które przygotowaliśmy specjalnie dla Was!
sop 2016-10-03 08:31:27
2. Stajemy się bardziej konkurencyjni na rynku pracy
Umówmy się – język angielski jest dzisiaj umiejętnością niezbędna do znalezienia dobrej pracy. Nasza znajomość języka angielskiego może w łatwy sposób zostać zweryfikowana podczas rozmowy kwalifikacyjnej, a jeżeli zaprezentujemy wysoki stopień znajomości język angielskiego, zyskamy w oczach potencjalnego pracodawcy.
maniek 2016-10-03 08:41:32
Aktualnych ofert pracy nie ma @fun raczej trzeba poczekać na rekrutację bo raczej od tak tutaj nikogo nie zatrudniają
Zostaw swoją opinię o Merkam S.C. Zakład Produkcyjno-Handlowy - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Merkam S.C. Zakład Produkcyjno-Handlowy